![]() |
#4501 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
hp eau sensuelle - ugrzeczniony, delikatny hp, jakby wyjęto z niego migdały i miękkość, jestem na nie, elixir rządzi
![]() opium - jakoś mi przeszkadza, na skórze wyłania się bardzo drażniąca nuta, a szkoda bo zapach sam w sobie piękny AoD - dzisiaj mnie zachwycił i będzie flaszka, delikatnie, a z pazurem ![]() escada absolutely me - zbyt słodko, świeże maliny, ale straaaasznie słodkie aa mandarine basilic - cytrusy w pięknym wydaniu, będzie flaszka ![]() js sensations - są kwiatki, ale przeważa mleko i wanilia, więc zostaje u mnie ![]() ciemna czekolada - booooska, orzechy w czekoladzie na mojej skórze (już prawie jest flaszka) biała czekolada - nietrwała na mnie i zbyt delikatna cinnamon bark - alkohol i gorycz, później goździki, nie zachwycił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Na mnie pachną kadzidłem, białymi kwiatami z lekką - wytrawną - słodyczą (jak w Pure Poison) i cudną nutą tytoniową ![]() ![]() I pachną na mnie baaardzo długo - a na swetrze od 4 dni leżą! Dziś kliknełam swój flakonik ![]() ![]() Play Givenchy i Play Intense Givenchy - omal niemal nie kupiłabym na bezcłówce. Głównie Intense - pachnie ciepło i słodziutko - jak Lalique Le Parfum i bardzo mi go przypomina ![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=tDJNTd18ANA Edytowane przez maja79 Czas edycji: 2010-10-04 o 18:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Duzo zachwytow nad tym nowym Opium... na mnie niestety nie pachna tak ladnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Maju - żeby one tak pachniały na mnie, jak na mojej mamie, to zaraz bym brała
![]() ![]() Kurczę, muszę ponownie przetestować Play Intense. Pamiętam, że pierwsze wrażenie było baaardzo dobre ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
spin doctor
|
212 VIP czy jakoś tak- dam sobie rękę uciąć, że kiedyś był taki dezodorant Impulse. W ogóle mi się nie podobają, drażnią mnie jakąś nutą i ten korek na magnes
![]() Belle d'Opium- lekkie kadzidełko otoczone białymi kwiatami i nutą miodu. Ładne, owszem, ale najdziwniejsze, że TŻ kompletny perfumowy ignorant, który raczej nie zwracał uwagi na moje zapachy kiedy podsunęłam mu nadgarstek jakby oszalał ![]() ![]() ![]() Womanity-OMG horror ![]() Po raz kolejny Pink Sparkle-szampan, zabawa, bąbelki, zawrót głowy ![]() ![]()
#4506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Na lewym nadgarstku mam Belle d'Opium, na prawym Givenchy Play i sama już nie wiem, co mi się bardziej podoba ![]() Edit: Po dwóch godzinach na skórze z Play zaczęła wychodzić jakaś taka nuta proszku do prania, w związku z czym moim faworytem zostaje Belle d' Opium. Edytowane przez Mendosita Czas edycji: 2010-10-05 o 11:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
A ktos testowal juz Beauty CK?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
Belle d'Opium - kurczaki! Dziś na mnie pachniały ładniej niż ostatnio. Bardziej ciepło, wytwornie. Nie jest to nadal ideał jak u mamy,ale jestem zaskoczona
![]() Play Intense - przez pierwsze minuty nic nie czułam. Zapach bardzo "przyskórny". W końcowych nutach brat-bliźniak Amour Le Parfum - wanilia i kadzidełko. I coś jakby palona guma ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie nic ciekawego, taki troszkę kwaskowaty kwiatowy zapach. Kojarzy mi się z zapachem świeżo wypranej pościeli. Rześki, chłodny. Nie mój. Flakonik bardzo ładny- minimalistyczne połączenie szkła z metalem (jak w Euphorii, tylko kształt spokojniejszy). Edytowane przez Mendosita Czas edycji: 2010-10-06 o 10:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze jedno mogę dodać: mam go na ręce od 9.00 i niewiele się zmienił, jest praktycznie taki sam, jak zaraz po psiknięciu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
Dziś testowałam i oba testy to porażka:
Beauty - tuberozowy kwieciuch, pachnie chemicznie i sztucznie. Bang - rozcieńczone męskie Jungle (tzw. zebra). Do tego piekielnie niewygodna butelka.
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę musiała podkraść mamie ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() i tak: co do Opium, musze jeszcze powachac, bo zdania sobie nie wyrobilam. zas odnosnie do Play Intense - od razu wiedzialam, ze to "moj" zapach, choc wiecej rzec nie moglam, bowiem kontakt z tymi perfumami mialam jedynie przez "ustnik" (caly tester byl wypsikany). jednak jak tak Cie czytam, Madzik, to sie utwierdzam, ze zapach i na blotterze by mi sie spodobal, choc bez tej gumy chyba ![]() a, testowalam tez Play - calkiem sympatyczny zapach, taki lzejszy, jakby kwiatowy ![]() EDIT i byl drugi test HP Eau Sensuelle. ladny jednak, czort jeden. mysle, ze kiedys nabede ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Konto usunięte
|
chopard cashmir - najpierw zawiodłam się na wish, a teraz na cashmir
![]() sztuczna nuta wybija się na pierwszy plan na mojej skórze i niestety ładnie to nie pachnie i na dodatek nietrwały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
grozi wypollizowaniem
|
Eau Duelle=Vibovit
![]()
#4519 |
Zadomowienie
|
Youth Dew - zapach bezkompromisowy, bogaty a jednocześnie cudownie jednorodny, wybrzmiewający czysto i dźwięcznie bez ani jednej fałszywej nuty
nie mój - ale urzekł mnie i wzbudził mój szacunek to nie on ma się na tobie układać, kokosić, szeptać uwodzicielsko to ty masz zachwycić się nim i zostać lub po prostu odejść - żadnych okresów próbnych, żadnych układów ja odchodzę, nie potrafię się w nim odnaleźć ale jest coś niezwykłego w tym zapachu przed czym chylę czoła i kto wie, może jeszcze kiedyś się spotkamy |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4520 |
Rozeznanie
|
Ostatnio wyjatkowo spodobalo mi sie Belle d'Opium YSL EDP. Niestety problem mam taki jak z Gucci by Gucci EDP: cudowny zapach, ktorego po 30 minutach nie ma. Czy jest cos podobnego ale bardziej trwalego?
Si Lolita? Allure Sensuelle?
#4521 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
Spiesze doniesc, ze wczoraj oblecialam Douglasa w Krk i nie ma tam jeszcze beauty
![]() Natomiast testowalam ponownie: belle d'Opium no i nie wiem co sie stalo, ale sie jednak zakochalam ![]() ![]() Play Givenchy - wlasnie mam globalnie na sobie i nie wiem co o nim myslec, ale jest dosyc ostry, slodki, kwiatowo-owocowy, z wyrazna ostra i wiercaca w nosie nutka. Zobaczymy jak sie dalej rozwinie, ale tez jest ciekawy, wedlug mnie Givenchy ma w ogole dosc mocne, ciekawe zapachy. A ten jest dla takiej silnej zdecydowanej baby. Nie pasuje mi do konca do wizerunku dziewczyny reklamujacej go - wydawaloby sie po reklamie (i opakowaniu), ze to zapach dla mlodej, dynamicznej osoby, lubiacej imprezki, ale ja jednak mam inne skojarzenia - z kobitka kolo 30-ki, swiadomej i energicznej businesswoman ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
Chloe Love. Wpadłam po uszy
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2010-10-07 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Hypnotic Poison Elixir - O God, zapach migrenogenny
![]() ![]() ![]() Sensi Armani - zapach przyjemny trwały, czuć kwiatki - bez? jaśmin? i podobno jest tam akacja ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Konto usunięte
|
Black XS - nie dla mnie mimo, że jest wyrazisty, a takie zapachy lubię.
Strasznie "gryzie" mnie w nos, trochę słodkawy, na początku jakby jabłkowy (nie lubię zapachu jabłek), z czasem robi się mdły. Przypomina mi trochę Ultraviolet, który bardzo lubię, ale ten zapach kompletnie mi nie podchodzi, jest w nich coś co mnie drażni (nie wiem który to składnik ale obstawiam owoc kalamanzi lub balsam tolu). Poza tym nie jest zbyt trwały. butla całkiem fajna. |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
Testowalam wczoraj dwie nowosci:
Le secret Hiver bardzo mi sie spodobal, chociaz mam troche zastrzezen co do trwalosci, ale chyba trzeba to zwalic na karb tego, ze mam lekki katar i wczoraj w tym zimnym powietrzu malo co czulam (nawet inne mocne perfumy). Jest w nucie glowy baaardzo podobny do klasycznego Le secret, ale potem jakby sie ociepla i idzie w kierunku czegos kremowego, moze z odrobinka wanilii, jednak nie takiej typowej. Moze nawet jest tam cos mydlanego. Co ciekawe kojarzy mi sie ten zapach z zima i swiecacymi platkami sniegu ![]() ![]() Beauty dorwalam wreszcie po kilku wycieczkach do Douglasa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Rozeznanie
|
Angel Liqueur poznałam czas temu w trakcie gry No Logo Hello your Angel
![]() Zaklinałam że będzie jednym z niewielu ulubionych słodyczy perfumeryjnych( oprócz Lolity edp i HP elixir ) Zachwycałam się karmelowo - wiśniowym powiewem i małą dawką paczuli. Przymykałam oczy na przesłodką intensywność i nachalność likieru. Powtórzyłam testy i jestem już zamęczona tym zapachem. Opadły emocje, chociaż flakon, promocja i etykieta LIMITED kusssiiiłyyy że aż ![]() ![]() Angel klasyk i Angel likier przypominają mi sytuację z Lempicką edp i Lempicką Midnight ; klasyki mają wiele interpretacji i mrocznych , błądzących na krańcach szaleństwa skojarzeń. Pózniejsze wersje są tłuściutkie , pulchne , ulepiaste . Nie chcę powiedzieć , że to usypiające ciepłe kluchy mające na celu zapędzenie nosiciela "pod cieplutki kocyczek" i otumanienie go słodkim alkoholizowanym napitkiem... Prostolinijne.Zamiast tworzyć aromatyczne ścieżki w głowie wirują wokół własnej osi , aż padną zamęczone słodyczą. Takie mocno niefrasobliwe , krzyczą "patrzcie ,patrzcie dosłodzę wam tak , że wszyscy padną" ![]() Dosłowność likieru jest porażająca. Dla amatorów słodyczy must have |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4530 |
Zadomowienie
|
Liryc for woman Amouage - bardzo bogaty korzenny orient, chyba celowo trochę nieładny, przez co bardzo niebanalny. Magnetyczny, wibrujący przyprawami indyjskiej restauracji, a jednak elegancki, kremowy. Trochę przypomina Parfum Sacre, ale nie czuje się w Liryc róży i aldehydów, przez co jest nowocześniejszy.
Black Tourmaline - zawsze mnie pociągał ich klimat - dymny, ciepły, jesienny. Ale ostatnio zaczynam o BT myśleć niemal obsesyjnie - mianowicie poszłam niedawno do Quality z zamiarem przetestowania nowości, lecz zaintrygował mnie zapach młodej sprzedawczyni - unosił się leciutko wokół niej jak eteryczne ziarna pieprzu i kardamonu. Jakby to nie perfumy pachniały, a emanacja jej psyche - miła i przyjazna. Ku mojemu zaskoczeniu był to Black Tourmaline. Zgadzam się z tym jak o BT pisze Sabbath - " jest prosty i naturalny" .No nie spodziewałam się, że tak przyjaznemu Tourmalinowi ulegnę. Jest na liście życzeń. Beauty CK - fajny, nowoczesny, trochę krzykliwy, ale nie ciężki tuberoziak. Bardziej mi się podoba od na przykład Fragile.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.