|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zadomowienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Dziewczyny , ja to chyba dziś powinnam jakąś imprezę uskutecznić
![]() No bo normalnie, po 9 dniach moja waga wreszcie zaczęła ze mną współpracować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam teraz nadzieję, że jak to wiolqn napisała moja waga będzie zachowywać się jak ten pies spuszczony złańcucha ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Gratulauje bogaczka22--wkoncu ruszylo--teraz niech dalej leci...
Parowki i majonez nie w tej diecie--chyba ze majonez robiony..ogorek odpada-wiem ze korniszon tez ogor ale bardzo tyci tyci i dodawany jako przyprawa a konserw.jest dosc spory w porownaniu z korniszonkiem---radzilabym przgotowac lodowke na diete potem zaczac--bo tak to jemy to co wpadnie pod reke----powodzenia ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Wlasnie bogaczka--kiszony ma sól wiec chyba odpada---chociaz korniszon tez jest w marynacie? Tu chyba o to zebysmy korniszona braly ze wzgledu tylko na wielkosc
Forum Polskiego Stowarzyszenia "Endometrioza" www.endometrioza.aid.pl Forum chorych na endometriozę, porady, grupy wsparcia, spotkania kobiet chorych na endometriozę - wszystko o: endometrioza, laparoskopia, torbiel czekoladowa, zrosty, ca-125, płodność. |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie ja tam wole tego malutkiego--bo zwyklego kiszonego bym zaraz calego zjadla--brakuje warzyw jak nic
Forum Polskiego Stowarzyszenia "Endometrioza" www.endometrioza.aid.pl Forum chorych na endometriozę, porady, grupy wsparcia, spotkania kobiet chorych na endometriozę - wszystko o: endometrioza, laparoskopia, torbiel czekoladowa, zrosty, ca-125, płodność. |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=BogaczKa22;13626245]Dziewczyny , ja to chyba dziś powinnam jakąś imprezę uskutecznić
![]() No bo normalnie, po 9 dniach moja waga wreszcie zaczęła ze mną współpracować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BogaczKa22, gratuluję, bałam się, że odpuścisz, ale jak widać na przykładzie trzeba być cierpliwą, myślę, że teraz to już będziesz nas gonić !!! ja zaczęłam tuż przed Tobą od 27 lipca, jestem w cyklu 5/5, mogę się pochwalić, że dziś moja waga pokazała - 3,5 kg mniej,więc dieta działą poza tym czuję się świetnie, jem dużo i przede wszystkim nie jestem głodna, a to w odchudzaniu najważniejsze wmówiłam sobie , że to nie dieta tylko normalne odżywianie i chyba działa, nie sięgam po niedozwolone rzeczy życzę wszystkim wytrwałośći, i sobie też |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zadomowienie
|
Dzięki tess27 i tracy
![]() ![]() Dziękuję Wam wszystkim za motywację i dobre słowa ![]() Ja także jestem w fazie 5/5 i chcę to jak najdłużej utrzymać. Koniec sierpnia będzie nieco zaburzony przez wyjazd i brak możliwości gotowania samemu ale po powrocie postaram się to znów uregulować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Raczkowanie
|
To ja też się pochwalę , a co
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
Tak masz racje--najlepszy jest widok danej osoby-duza motywacja---ty bierzesz od kogos a z ciebie nastepne osoby te motywacje i chec walki z kilogramami
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Raczkowanie
|
BokaczKa gratuluje!!
![]() ![]() Tak czytałam wasze wypowiedzi wczorajsze na temat slodyczy...szkoda mi że tyle musicie przecierpieć...Ja (Bogu dzięki) nei jestem takim amatorem slodyczy. jak raz w tygodniu zjadłam cos słodkiego to dużo... Dlatego nie wiem co przezywacie. Ale czytałam artykuł, że uzaleznienie od słodyczy to jedno z gorszych do zwalczenia... ![]() Mi za to brakuje PIWA, PIWA i jeszcze raz PIWA i wina a do tego kebaba w nocy po imprezie, pizzy do filmu o godz. 22, i duzej porcji wspaniałego spagetti na obiad, który u mnie neistety wypadał ok godz. 18... U mnie właśnie to przyczepiło się do mojego wspaniałego ciałka i nie chce się odlepic... ![]()
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziś nie wytrzymałam i się zważyłam po 4 dniach -2,7
![]() bardzo się cieszę. BogaczKa super,że się ruszyło,podziwiam Cię za wytrwałość,tyle czasu bez efektów. AJKB brakuje mi dosłownie tego samego co Tobie. Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2009-08-07 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Z reguly nadmierna chec na slodkosci oznacza brak chromu.
Lody mozna sobei zrobc samemu, bardzo smaczne wychodza. Bogaczka bardzo sie ciesze. Trzymaj sie dalej i zobaczysz ze bedzie coraz lepiej. Moja waga od 3 tygodni sie nie zmienia wiec waze sie tylko z przyzwyczajenia. W koncu kiedys jej sie znudzi pokazywanie mi tej samej liczby i cos zmieni. Ja mam czas. A luzne ciuchy mowia same za siebie. Za 2 tygodnie jade do domu i wtedy przejde na 3 faze (bo ruskim pierogom sie napewno nie opre) zreszta mysle ze 2 tygodnie odpoczynku na pewno dobrze zrobia dla mojego organizmu, a potem wroce znowu na II faze. Zmodyfikowalam wczoraj przepis na te ciasteczka. Nadal malo slodkie i za nic nie chca wyjsc chrupiace, ale efekt nie jest zly. Zrobilam je w foremkach muffikowych i wyszly jak malutkie drozdzoweczki. Zrobilam tez zapiekanke kalafiorowo, rybno, pieczarkowa ale musze popracowac nas sosem. Zalalam jogurtem z przyprawami i nniestety zamiast smacznego sosiku (jaki by wyszedl ze smietana i maka) wyszlo wodniste cus. Jakies pomysly?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-08-07 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czy ty tez ze słodyczy wolisz zrazika?? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Przyczajenie
|
proponuję jogurt zmieszany z jajkiem i kostką rosołową rozpuszczoną w wodzie, takie sosy robiłam jeszcze przed dietą , zapiekanki wychodziły smaczne, doprawiałam to jeszcze ziołami prowansalskimi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może ten sosik zrób z jajka i odrobiny jogurtu i przyprawami? ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Ha, ha ale się powieliłyśmy z tym sosem jajecznym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Raczkowanie
|
Podsumowując jednogłośnie (na trzy glosy) zadecydowałysmy, że taki sos bedzie w tym wypadku najlepszy.
![]()
![]() |
#4518 |
Zadomowienie
|
Zastanawiam się jeszcze nad kostką rosołową - czy nie powinnyśmy jej unikać ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
AJKB kebaby,spagetti i do tego jestem pizzożercą
![]() Ze słodyczy to lubię jakieś cukierasy owocowe,nie ciągnie mnie ale jak już by się pojawiło ptasie mleczko to bym pojadła,ale nie tęsknię,ze słodyczy to wybrałabym pizze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Raczkowanie
|
Wg mnie tak-ona się tak ładnie trzyma w sobie przez tluszcz. ale słyszałam (nie rzuciła mi się jeszcze w oczy) o kostkach ze znacznie zmniejszoną ilościa tluszczu i soli...
![]() |
#4521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No, właśnie - tłuszcz ale też i sól, i pewnie jakieś paskudne sztuczności też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rozumiem co czujesz - moja mama się zawsze ze mnie śmiala, że za pizze jestem w stanie zrobic WSZYSTKO ![]() Tak skomentowała kiedys sutacje jakposzłysmy do lasu a tam przy zgliszczach ogniska znalazlyśmy nie nowe już prezerwatywy i opakowanie po pizzy. A mama do mnie : " To ty kochanie?" ![]() Straszny ruch dzisiaj tu, nie sadzicie?? ja nie narzekam- podoba mi sie to przedweekendowe ożywienie ![]()
Edytowane przez AJKB Czas edycji: 2009-08-07 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Raczkowanie
|
Bardzo Wam gratuluję spadku wagi !
![]() Ja dzisiaj dnia wesoło nie zaczynam... Wchodzę na wagę, a tutaj z 68 zrobiło się 71... czy to możliwe po tych wczorajszych 2 cukierkach i kubeczku kakao? ![]() No, ale nie poddaje się, walczę dalej. Właśnie jem chudy twarożek z czosnkiem i popijam herbatką. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Raczkowanie
|
Ja tą kostkę dostałam albo w Carrefourze albo w Tesco, a może w Realu, kurczę już nie pamiętam
Ma nie tylko mniej tłuszczu ale też mniej soli ![]() ![]() Powiem Wam więcej, używam nawet tego ![]() ![]() Nie pakuję przecież całego słoika tylko jedną łyżkę, a raczej łyżeczkę i dodaję jogurtu naturalnego więc uznałam, że takie odstępstwo nie spowoduje załamania diety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Raczkowanie
|
![]()
WITAJCIE
Chciałam się przywitać i dołączyć ![]() ![]() Tak cukier był moim największym problemem , słodziłam herbatę 3,5-4 łyżeczek a takich herbatek wypijałam z 7 dziennie ! teraz piję jedną herbatę czarną i jedną oczyszczającą , słodzę słodzikiem w pudrze . Na diecie czuję się świetnie , narazie nie miałam w tym czasie żadnych migren , osłabienia , piekę kurczaki na ruszcie , duszę i smażę sznycle indycze (na małej ilości tłuszczu ,wcześniej maceruję je przez dobę w jajku z przyprawami i takie wrzucam na patelnię ) po zdjęciu kładę na talerz z pergaminem i przewracam z dwa razy aby odsączyć ewentualną oliwę , ale naprawde niema jej wiele ) prócz tego pasty z ryb wędzonych lub tuńczyka w sosie własnym z twarożkiem chudym i jajkiem gotowanym serki wiejskie , jogurty naturalne lait , i.t.p niestety jem tego dość dużo ez ograniczeń i nie wiem czy dobrze ![]() ![]() Jak narazie jeszcze się nie ważyłam niemam wagi w domu i nie zamierzam kupować żeby nie popadać w paranoję bedę ważyć się co jakieś 2 tyg jak bedę u mamy i oczywiście będę informować o rezultatach pozdrawiam wszystkie proteinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ilości spożywanego jedzonka, to Dukan twierdzi, że można jeść dowolne ilości i o dowolnej porze ![]() Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć, że coś takiego mamy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Dziękuję bardzo. Wiecie jak to jest im więcej ma się do stracenia tym szybciej spada się z wagi na początku, a potem jest coraz gorzej. Jak ja będę miała do stracenia ostatnie pięć kilogramów (jak niektóre z Was), to też pewnie będę się wpatrywać w wagę, któraa będzie codziennie pokazywać to samo, jak zaklęta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.