|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostrowiecke Panny Młode cz. II
Lis wszystkiego naj, naj, najlpeszego na nowej drodze życia!
Mam nadzieje ze koleżanka pojawi sie z relacją i fotkami
|
#4502 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ale o Kielcach mowa?)Cytat:
i potem będzie Ci żal tego bo nie ma to jak oczekiwanie na coś przyjemnego.Cytat:
Cytat:
Pewnie pani Iwona ją robiła? ![]() Cytat:
![]() Wiek nie gra roli w jakim się za mąż wychodzi, wszystko zależy o dojrzałości psychicznej danego człowieka. Macie przykłady Waszych babć ,mam w jakim wieku one wychodziły za mąż? najmniej to 18 a najwięcej to 20 wszystko zależy od społeczeństwa kiedyś inne hierarchie wartości były ważne a teraz jeszcze inne ,jest ciągły pogoń za pieniądzem za wykształceniem, rzadko kto myśli o wczesnym zakładaniu rodziny bo po prostu niektórych na to nie stać bo rodzina to obowiązek zarówno materialny jak i pod względem dojrzałości emocjonalnej.Każdy musi dojrzeć do wszystkiego dlatego ja podziwiam te dziewczyny które wcześniej wychodzą za mąż że mają ta pewność i dojrzałą osobowość. |
|||||
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszecie o praniu sprzataniu gotowaniu itd. ja to mam przed slubem wiec w sumie to by nie bylo sensu sie pobierac skoro ludzie twierdza ze tylko z tym wiaze sie malzenstwo |
|
|
|
|
#4504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4505 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mehja, Lis się na pewno świetnie bawi a ja jak zaczynam myśleć o ślubie, że czas pędzi jak szalony, to zaraz czuję znajomy ból brzucha ![]() Atena28 bardzo ładne obrączki
|
|
#4507 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, kilka dni nieobecności na forum i już mam zaległości niemalże nie do odrobienia.
U nas spisany protokół i zamówione papiery w USC. Wybrałam też fryzurę i bukiety, ale nie mam ich zdjęć bo to z katalogów u fryzjera i w kwiaciarni. Co do wieku nowożeńców, to naprawdę nie można generalizować. Gdy miałam 19 lat i mój kolega wpadł z dziewczyną, to oczywiści patrzyłam na niego jak na głupca. Na studia nie poszedł przez to. Dzisiaj są szczęśliwą rodziną i dwójka dzieciaków jest super. A córka już komunie miała w tym roku. I to było dziesięć lat temu. Ja wychodzę za mąż dopiero teraz, bo wcześniej nie było za kogo. Dwa długie związki i kiszka. Już myślałam, że się nie zakocham. A jednak. I mój narzeczony jest dużo młodszy ode mnie. I tylko jego chrzestny stwierdził, że chrześnik żeni się zbyt młodo, ale prawda jest taka, że nawet nie wie o kim mówi. Bo ostatnio się widzieli na komunii, więc nie wie, czy on jest dojrzały czy nie. Azakowana mam do Ciebei pytanie o bizuterię. Czy znasz się na odcieniach kryształków Swarovskiego? Nie potrafię znaleźć odcienia kryształków z mojej sukni. A chciałabym sobie kolczyli zrobić. Czy myslisz, że na allegro znajdę wsyztskie odcienie dostepne na rynku? Bo wydaje mi się, że w salonei S. widziałam żółwika z takeigo kryształu, ale nie podano mi jego nazwy i nie wiem, czego szukać. Ten kolor to na pewno nie jest golden shadow ani silver shade, ale to coś jasnego, przydymionego. Na sukni wygladają jak lekkko brazowe. |
|
|
|
#4508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4509 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4510 |
|
Zadomowienie
|
a ja tu czekam, na extra przygody właśnie po ślubie![]() ...kura domowa..... ha, jeszcze czego Przyznam sie,że dlatego też wole mniejsze mieszkania-nie trzeba sie tyle natyrać co np. w moim dość wysokim( gdzie ci ludzie mieli głowę budować w takim stylu??? ) domu.
|
|
|
|
#4511 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
muszę uprzedzić Tż-a że od razu chyba nic nie wskóramy, bo już się szykuje na te panie z USC
|
|
#4512 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy Wasi Tż-ci kupili juz te kamizelki z musznikiem, albo krawaty do slubu? jezeli tak prosze o foto. My na nic nie mozemy sie zdecydowac...... brrrr....moja sukienka jest smietankowa a w takim kolorze maly wybor.
Czy ktoras wie gdzie mozna w K-rk kupic? |
|
|
|
#4513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W Kraku oglądaliśmy fajne kamizelki i koszulę od razu dobrane do tego w M1, jest stoisko z koszulami koło "mc donalds" koszule po 130 zł a kamizelki kolo 200 zł |
|
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o kolory to wątpię też czy na allegro są wszystkie. Jeśli to kolor wpadający w brąz to może to być np któryć z topazów (jest ich w sumie 8 odcieni ), albo inny odcień golden shadow (bo też jest ich dwa albo trzy z tego co się orientuję). Nie wiem czy te kolory akurat są dostępne w Polsce.
|
|
#4515 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem są dostępne w firmowych sklepach, ale w katalogach mieli jakieś zaszyfrowane symbole, a nie nazwy, które można spotkać w internecie. Dlatego zastanawiam się nad biżuterią z bezbarwnych kryształków. Co innego z kwiatkami. Jest otwarty temat białych, herbacianych i pośrednich. Ale ja chyba nie zdobędę takiego kryształka jak jest na sukni, jeśli tego koloru nigdzie nie kupię. Raczej w salonie nie zerwę z sukni, która służy do przymiarek
![]() Azakowana, mam do Ciebie pytanie na priv. Sorry, że zawracam głowę. Edytowane przez veroeve Czas edycji: 2009-05-23 o 22:52 |
|
|
|
#4516 |
|
Wtajemniczenie
|
Lis wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam 3 pytania:
1. ile butelek wina kupujecie na wesele? 2. podobno swiadkowa ma przypiąć welon pannie młodej i jest obecna na błogosławieństwie przez rodziców. A co z jej partnerem? Też go mam zaprosić do domu? ![]() 3. co z tym bolerkiem? Kupujecie w razie gdyby zimno było czy nie? Lis już po wszystkim
|
|
|
|
#4518 |
|
Zadomowienie
|
mehja
-nad winkiem sie jeszcze nie zastanawiałam ![]() -co do swiadkowej to gdy ja byłam u znajomych -przyznam szczerze,że nikt nie interesował się moim facetem(czy ze mną do PM przyjedzie,czyma jakiś transport it) chociaż znami sie oboje z młodymi. I stwierdzilismy ,że ja pojade do PM wcześniej a on do kościoła dopiero. I tak zrobiliśmy. Doswiadczenie to nie było za fajne bo on tak na uboczu cały czas( chociaż oczywiście siedzial obok mnie) ale byłam zajęta bo to toasty, układanie serca na 1 taniec, to, tamto..... i sie troche denerwował( ale ociupinkę) później sie dopiero rozluźniło. Dlatego ja zaproszę wcześniej i siostrę i faceta z którym przyjdzie. * welon zapinałam ja, chcociaz chyba nie ma takiej reguły * a na błogosławieństwie byłam i ja i ciotki i dalsze rodzeństwo i babcie i dziadkowie i wogule to krępująca sytuacja była bo tu stressssss,łzy sie leją a wszyscy się "lampią" eh..... ja chyba wpuszczę rodziców i dziadków o pokoju i zamknę drzw - chcę mieć takie koronkowe cudo wiec kupię na 100% a jeśli mi nie będzie do sukni pasowało to kupie jakieś inne a z tego powodu,że na przepadam jakoś za odkrytymi ramionami w kościele. Głupie może ale jakos tak mam. Wywód myślowy skończony
Edytowane przez ninuska Czas edycji: 2009-05-24 o 09:26 |
|
|
|
#4519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do swiadkowej to u mnie jest siostra i z narzeczonym pewnie bedzie w domu. Mysle ze jak zapraszasz kolezanke to powinnas tez zaproscic jej osobe- najwyzej jak uzna za nistosone to nie przyjdzie. A ja bolerka nie chce, najwyzej kupie w ostatniej chwili, jak zobacze ze pod koniec czerwca bedzie brzydka pogoda. Ale tak sobie mysle, jak panny mlode w zime ubrane sa w taki ala korzuszek to przeciez nie bedzie w lipcu az tak zimno aby bez bolerka nie wytrzymac
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2009-05-24 o 09:26 |
|
|
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za szybkie odpowiedzi.
Jakby pogoda była taka jak wczoraj to nie wytrzymam bez bolerka. W kościele nie będzie mi tak potrzebne bo szerokie ramiączka mam od sukni a resztę welonem zasłonię. Zrobię z tym bolerkiem tak jak ty Waniliaania. Zobaczę jaka pogoda będzie z tydzień przed. |
|
|
|
#4521 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jeden dzień mnie nie było i prawie trzy strony do nadrobienia
Ale się dziewczyny rozpisały ![]() Cytat:
Dziękuję. Na razie kupiliśmy garnitur na wesele, na które idziemy za dwa tygodnie - 06.06. Mój TŻ będzie na nim świadkiem, więc musi elegancko wyglądać Garnitur na nasze wesele kupimy za miesiąc, półtora, już mamy upatrzony również w Katarzynie za 790zł, do tego dojdzie koszula i krawat. Cytat:
Cytat:
My zadecydowaliśmy ostatecznie, że wina u nas nie będzie, a właściwie, to rodzice zadecydowali Jeśli chodzi o świadkową, to faktycznie ona powinna przypiąć welon pannie młodej i być obecna podczas błogosławieństwa. Natomiast co do partnera, to ja osobiście uważam, że też pasowałoby go zaprosić do domu. Może być np. w innym pokoju, nie koniecznie przy błogosławieństwie. To samo tyczy się świadka i jego partnerki. My na pewno tak zrobimy. A bolerko na pewno będę miała
|
|
#4522 |
|
Raczkowanie
|
Lis jest już świeżo upieczoną mężatką
![]() Michel a zapraszacie na wasze wesele tych u których Twój TŻ będzie świadkiem? bo mój TŻ będzie świadkiem w sierpniu. Co do wieku to dla mnie to jest totalna głupota oceniać kogoś czy się nadaje czy nie do małżeństwa. Każdy dokładnie sam wie kiedy nadchodzi ten moment i jest gotowy, a już najgorzej kiedy doradza ktoś z zewnątrz, takie niby '' dobre'' ciocie. |
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
DObra zaległosci nadrobiłam. Atena28 super suknia
![]() Elsi tak do Kielc jezdze, bo tam studiuje. Teraz tak wypadło ze PKSem, bo przez 2 m-ce samochodem jezdziłam, a teraz siostra go zabrała i niestety byłam zmuszona na ten PKS. LIS spoźnione, ale szczere zyczenia
|
|
|
|
#4524 |
|
Rozeznanie
|
My jeszcze nie kupiliśmy wina, ale z tego, co tu czytam 8 osób przypada na butelkę, a to zdaniem mojej mamy jest za dużo, bo to nawet połowa lampki nie wyjdzie
![]() Mój Tż jeszcze sobie nie kupił ani koszuli, ani krawatu, zrobi to bliżej ślubu, za to z kamizelki i musznika już dawno zrezygnował
|
#4525 |
|
Raczkowanie
|
Justys zajrzałam na Twój suwaczek i widzę że jesteśmy w podobnej sytuacji
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, Ty masz slub 2 tyg.po mnie
Gdybyscie sie zdecydowali na ta date co my,to bysmy brali tego samego dnia slub i w tym samym kosciele
|
|
|
|
#4527 |
|
Raczkowanie
|
to dobrze że nie jestem sama
Będziemy mogły razem to przeżywać
|
|
|
|
#4528 |
|
Raczkowanie
|
[quote=waniliaania2009;124 35360]dziewczyny czy Wasi Tż-ci kupili juz te kamizelki z musznikiem, albo krawaty do slubu? jezeli tak prosze o foto. My na nic nie mozemy sie zdecydowac...... brrrr....moja sukienka jest smietankowa a w takim kolorze maly wybor.
Mój Tż także będzie miał krawat Wiem z własnych poszukiwań ze o wybór naprawdę ładnego i dobrego który by na dodatek pasował do sukienki jest bardzo ciężko...Więc życzę powodzenia.....
|
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Masz racje
|
|
|
|
#4530 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a do takiej sukienki w kolorze "słonecznym" co pisałam wczoraj to jakie butki i ewentualnie biżuteria by pasowała?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

(ale o Kielcach mowa?)
ale za to u drugiej mi się bardzo spodobała taka jaką chciałam plus jeszcze świeży kwiat i będzie cacunia
ceny są podobne jak u innych w salonach...

a ja jak zaczynam myśleć o ślubie, że czas pędzi jak szalony, to zaraz czuję znajomy ból brzucha 

) domu.