Ostrowiecke Panny Młode cz. II - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-23, 17:26   #4501
Ywanka
Zadomowienie

Dot.: Ostrowiecke Panny Młode cz. II

Lis wszystkiego naj, naj, najlpeszego na nowej drodze życia!

Mam nadzieje ze koleżanka pojawi sie z relacją i fotkami
Stary 2009-05-23, 17:29   #4502
Elsi81
Zakorzenienie

Lis wszystkiego najlepszego na NOWEJ DRODZE ŻYCIA oby to była prosta droga bez zakrętów.

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Pusciutko tu. W takim razie ide spac, jutro po 5 wstaje, bo jade do szkoły, jak za starych dobrych czasów PKSem. Jutro pewnie wieczorkiem dopiero zajrze, jak juz naciesze sie Tztem, no znaczy ze cos pojdzie nie tak
Ja zawsze tym po 6 jeżdżę do szkoły a dziś jechałam tym po 5 więc gdyby nie to widziałybyśmy się dziś (ale o Kielcach mowa?)

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
Łoooo mam ochoctę poprzymierzac kilka sukien slubnych.Eh..... jeszcze za wczesnie niestety, chocć słyszałam,że w Kielcach dziewczyny rok wczesnie zamawiają.
Poczekaj przyjdzie Twój czas nim się obejrzysz a będziesz już po ślubie i potem będzie Ci żal tego bo nie ma to jak oczekiwanie na coś przyjemnego.

Cytat:
Napisane przez Atena28 Pokaż wiadomość
To ja Wam też się czymś pochwalę Załącznik 2265163
Cytat:
A i byłam na próbnej fryzurce u dwóch różnych fryzjerek ...ehhh pierwszej efektu nie pokażę bo ale za to u drugiej mi się bardzo spodobała taka jaką chciałam plus jeszcze świeży kwiat i będzie cacunia
Obrączki i fryzurka super Pewnie pani Iwona ją robiła?

Cytat:
Ostatecznie Mehja fryzurę ślubną będę miała robioną na Reja, wiem że wcześniej pisałam ze tam "podobno "drogo jest i jak to bywa z zasłyszanymi plotkami okazało się to nie prawdą ceny są podobne jak u innych w salonach...
No widzisz "Opinia jest królową , ale plotka jej służącą"

Wiek nie gra roli w jakim się za mąż wychodzi, wszystko zależy o dojrzałości psychicznej danego człowieka. Macie przykłady Waszych babć ,mam w jakim wieku one wychodziły za mąż? najmniej to 18 a najwięcej to 20 wszystko zależy od społeczeństwa kiedyś inne hierarchie wartości były ważne a teraz jeszcze inne ,jest ciągły pogoń za pieniądzem za wykształceniem, rzadko kto myśli o wczesnym zakładaniu rodziny bo po prostu niektórych na to nie stać bo rodzina to obowiązek zarówno materialny jak i pod względem dojrzałości emocjonalnej.Każdy musi dojrzeć do wszystkiego dlatego ja podziwiam te dziewczyny które wcześniej wychodzą za mąż że mają ta pewność i dojrzałą osobowość.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 17:38   #4503
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anima80 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja uważam, że PRAWDZIWA miłość przetrwa wszystko i jeśli ludzie są sobie przeznaczeni to pokonają wszystkie przeciwności losu.
swiete slowa

piszecie o praniu sprzataniu gotowaniu itd. ja to mam przed slubem wiec w sumie to by nie bylo sensu sie pobierac skoro ludzie twierdza ze tylko z tym wiaze sie malzenstwo
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 18:21   #4504
Candy80
Raczkowanie

GG do Candy80
Smile Dot.: Ostrowiecke Panny Młode cz. II

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
ładna suknia.
A ja właśnie oglądam sobie suknie w internecie i jedna mi się bardzo spodobałą, dziewczyny, czy jak sobie już jakąś w internecie upatrzę to potem jest ją łatwo w sklepach znaleźć czy nie ma sensu takie szperanie w internecie.
A ja ze swojego doświadczenia wiem, że fotki sukien to nie wszystko. Bo potem się okazuje, że na tobie źle leży albo nie pasuje do figury itp. Ja szukałam sukni typu "syrena" - dopasowana, rozszerzająca się w dole i okazało się, że mi nie pasuje, że jestem za drobna do takiej sukni. Wybrałam ostatecznie taką, na którą z wieszaka czy zdjęcia w ogóle nie zwróciłabym uwagi, a okazała się przecudowna . Przede mną też była dziewczyna, która miała upatrzoną suknię ze zdjęcia, a w końcu wybrała inną. Także nie warto się sugerować tylko mierzyć.
Candy80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 18:40   #4505
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
A i byłam na próbnej fryzurce u dwóch różnych fryzjerek ...ehhh pierwszej efektu nie pokażę bo ale za to u drugiej mi się bardzo spodobała taka jaką chciałam plus jeszcze świeży kwiat i będzie cacunia
Sliczny ten koczek.....cudo
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 19:24   #4506
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
Lis wszystkiego najlepszego na NOWEJ DRODZE ŻYCIA oby to była prosta droga bez zakrętów.

Wiek nie gra roli w jakim się za mąż wychodzi, wszystko zależy o dojrzałości psychicznej danego człowieka. Macie przykłady Waszych babć ,mam w jakim wieku one wychodziły za mąż? najmniej to 18 a najwięcej to 20 wszystko zależy od społeczeństwa kiedyś inne hierarchie wartości były ważne a teraz jeszcze inne ,jest ciągły pogoń za pieniądzem za wykształceniem, rzadko kto myśli o wczesnym zakładaniu rodziny bo po prostu niektórych na to nie stać bo rodzina to obowiązek zarówno materialny jak i pod względem dojrzałości emocjonalnej.Każdy musi dojrzeć do wszystkiego dlatego ja podziwiam te dziewczyny które wcześniej wychodzą za mąż że mają ta pewność i dojrzałą osobowość.
zgadzam się z tym, co napisała Elsi i wypada tylko współczuć tym, którzy przyklejają kobietom łatkę i status kury domowej, jakby już nic dobrego miałoby je nie spotkać

mehja, Lis się na pewno świetnie bawi a ja jak zaczynam myśleć o ślubie, że czas pędzi jak szalony, to zaraz czuję znajomy ból brzucha

Atena28 bardzo ładne obrączki

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 19:30   #4507
veroeve
Rozeznanie

Witajcie, kilka dni nieobecności na forum i już mam zaległości niemalże nie do odrobienia.

U nas spisany protokół i zamówione papiery w USC. Wybrałam też fryzurę i bukiety, ale nie mam ich zdjęć bo to z katalogów u fryzjera i w kwiaciarni.

Co do wieku nowożeńców, to naprawdę nie można generalizować. Gdy miałam 19 lat i mój kolega wpadł z dziewczyną, to oczywiści patrzyłam na niego jak na głupca. Na studia nie poszedł przez to. Dzisiaj są szczęśliwą rodziną i dwójka dzieciaków jest super. A córka już komunie miała w tym roku. I to było dziesięć lat temu. Ja wychodzę za mąż dopiero teraz, bo wcześniej nie było za kogo. Dwa długie związki i kiszka. Już myślałam, że się nie zakocham. A jednak. I mój narzeczony jest dużo młodszy ode mnie. I tylko jego chrzestny stwierdził, że chrześnik żeni się zbyt młodo, ale prawda jest taka, że nawet nie wie o kim mówi. Bo ostatnio się widzieli na komunii, więc nie wie, czy on jest dojrzały czy nie.

Azakowana mam do Ciebei pytanie o bizuterię. Czy znasz się na odcieniach kryształków Swarovskiego? Nie potrafię znaleźć odcienia kryształków z mojej sukni. A chciałabym sobie kolczyli zrobić. Czy myslisz, że na allegro znajdę wsyztskie odcienie dostepne na rynku? Bo wydaje mi się, że w salonei S. widziałam żółwika z takeigo kryształu, ale nie podano mi jego nazwy i nie wiem, czego szukać. Ten kolor to na pewno nie jest golden shadow ani silver shade, ale to coś jasnego, przydymionego. Na sukni wygladają jak lekkko brazowe.
veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 19:38   #4508
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez veroeve Pokaż wiadomość
Witajcie, kilka dni nieobecności na forum i już mam zaległości niemalże nie do odrobienia.

U nas spisany protokół i zamówione papiery w USC. Wybrałam też fryzurę i bukiety, ale nie mam ich zdjęć bo to z katalogów u fryzjera i w kwiaciarni.
veroeve Ty bierzesz ślub na Piaskach? ile będziecie czekać na dokumenty z USC?

Stary 2009-05-23, 19:43   #4509
veroeve
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Andromedaa Pokaż wiadomość
veroeve Ty bierzesz ślub na Piaskach? ile będziecie czekać na dokumenty z USC?
Nie, na Ogrodach. Byliśmy w USC w piątek i panie powiedziały, że potrzebują 3-4 dni na wypełnienie dokumentów (ciekawe) i że do odbioru po tygodniu. Muszę wysłać tatę...
Stary 2009-05-23, 19:44   #4510
ninuska
Zadomowienie

a ja tu czekam, na extra przygody właśnie po ślubie
...kura domowa..... ha, jeszcze czego Przyznam sie,że dlatego też wole mniejsze mieszkania-nie trzeba sie tyle natyrać co np. w moim dość wysokim( gdzie ci ludzie mieli głowę budować w takim stylu??? ) domu.
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 19:50   #4511
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Nie, na Ogrodach. Byliśmy w USC w piątek i panie powiedziały, że potrzebują 3-4 dni na wypełnienie dokumentów (ciekawe) i że do odbioru po tygodniu. Muszę wysłać tatę...
miałam mylne wrażenie, dzięki za odpowiedź muszę uprzedzić Tż-a że od razu chyba nic nie wskóramy, bo już się szykuje na te panie z USC

Stary 2009-05-23, 20:03   #4512
waniliaania2009
Wtajemniczenie

dziewczyny czy Wasi Tż-ci kupili juz te kamizelki z musznikiem, albo krawaty do slubu? jezeli tak prosze o foto. My na nic nie mozemy sie zdecydowac...... brrrr....moja sukienka jest smietankowa a w takim kolorze maly wybor.
Czy ktoras wie gdzie mozna w K-rk kupic?
Stary 2009-05-23, 20:34   #4513
kamila1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy Wasi Tż-ci kupili juz te kamizelki z musznikiem, albo krawaty do slubu? jezeli tak prosze o foto. My na nic nie mozemy sie zdecydowac...... brrrr....moja sukienka jest smietankowa a w takim kolorze maly wybor.
Czy ktoras wie gdzie mozna w K-rk kupic?

W Kraku oglądaliśmy fajne kamizelki i koszulę od razu dobrane do tego w M1, jest stoisko z koszulami koło "mc donalds" koszule po 130 zł a kamizelki kolo 200 zł
kamila1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 22:07   #4514
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:

Azakowana mam do Ciebei pytanie o bizuterię. Czy znasz się na odcieniach kryształków Swarovskiego? Nie potrafię znaleźć odcienia kryształków z mojej sukni. A chciałabym sobie kolczyli zrobić. Czy myslisz, że na allegro znajdę wsyztskie odcienie dostepne na rynku? Bo wydaje mi się, że w salonei S. widziałam żółwika z takeigo kryształu, ale nie podano mi jego nazwy i nie wiem, czego szukać. Ten kolor to na pewno nie jest golden shadow ani silver shade, ale to coś jasnego, przydymionego. Na sukni wygladają jak lekkko brazowe.
Wiesz co ja bym nie ufała tak do końca swarovskim z allegro. Bardzo często zdarzają się podróbki. Lepiej i czasem nawet taniej kupisz w sklepie internetowym porządnym.
A jeżeli chodzi o kolory to wątpię też czy na allegro są wszystkie.
Jeśli to kolor wpadający w brąz to może to być np któryć z topazów (jest ich w sumie 8 odcieni), albo inny odcień golden shadow (bo też jest ich dwa albo trzy z tego co się orientuję). Nie wiem czy te kolory akurat są dostępne w Polsce.
Stary 2009-05-23, 22:42   #4515
veroeve
Rozeznanie

Moim zdaniem są dostępne w firmowych sklepach, ale w katalogach mieli jakieś zaszyfrowane symbole, a nie nazwy, które można spotkać w internecie. Dlatego zastanawiam się nad biżuterią z bezbarwnych kryształków. Co innego z kwiatkami. Jest otwarty temat białych, herbacianych i pośrednich. Ale ja chyba nie zdobędę takiego kryształka jak jest na sukni, jeśli tego koloru nigdzie nie kupię. Raczej w salonie nie zerwę z sukni, która służy do przymiarek

Azakowana, mam do Ciebie pytanie na priv. Sorry, że zawracam głowę.

Edytowane przez veroeve
Czas edycji: 2009-05-23 o 22:52
Stary 2009-05-24, 00:23   #4516
michel82
Wtajemniczenie

Lis wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 08:25   #4517
mehja
Zakorzenienie

Dziewczyny mam 3 pytania:
1. ile butelek wina kupujecie na wesele?
2. podobno swiadkowa ma przypiąć welon pannie młodej i jest obecna na błogosławieństwie przez rodziców. A co z jej partnerem? Też go mam zaprosić do domu?
3. co z tym bolerkiem? Kupujecie w razie gdyby zimno było czy nie?

Lis już po wszystkim
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 09:24   #4518
ninuska
Zadomowienie

mehja
-nad winkiem sie jeszcze nie zastanawiałam
-co do swiadkowej to gdy ja byłam u znajomych -przyznam szczerze,że nikt nie interesował się moim facetem(czy ze mną do PM przyjedzie,czyma jakiś transport it) chociaż znami sie oboje z młodymi. I stwierdzilismy ,że ja pojade do PM wcześniej a on do kościoła dopiero. I tak zrobiliśmy.
Doswiadczenie to nie było za fajne bo on tak na uboczu cały czas( chociaż oczywiście siedzial obok mnie) ale byłam zajęta bo to toasty, układanie serca na 1 taniec, to, tamto..... i sie troche denerwował( ale ociupinkę) później sie dopiero rozluźniło. Dlatego ja zaproszę wcześniej i siostrę i faceta z którym przyjdzie.
* welon zapinałam ja, chcociaz chyba nie ma takiej reguły
* a na błogosławieństwie byłam i ja i ciotki i dalsze rodzeństwo i babcie i dziadkowie i wogule to krępująca sytuacja była bo tu stressssss,łzy sie leją a wszyscy się "lampią" eh..... ja chyba wpuszczę rodziców i dziadków o pokoju i zamknę drzw

- chcę mieć takie koronkowe cudo wiec kupię na 100% a jeśli mi nie będzie do sukni pasowało to kupie jakieś inne a z tego powodu,że na przepadam jakoś za odkrytymi ramionami w kościele. Głupie może ale jakos tak mam.

Wywód myślowy skończony

Edytowane przez ninuska
Czas edycji: 2009-05-24 o 09:26
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 09:25   #4519
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
2. podobno swiadkowa ma przypiąć welon pannie młodej i jest obecna na błogosławieństwie przez rodziców. A co z jej partnerem? Też go mam zaprosić do domu?

Lis już po wszystkim
My kupilismy 24 butelki wina (2 kartony po 12 sztuk biale i czerwone) liczy sie ok 8 os na butelke.
A co do swiadkowej to u mnie jest siostra i z narzeczonym pewnie bedzie w domu. Mysle ze jak zapraszasz kolezanke to powinnas tez zaproscic jej osobe- najwyzej jak uzna za nistosone to nie przyjdzie.

A ja bolerka nie chce, najwyzej kupie w ostatniej chwili, jak zobacze ze pod koniec czerwca bedzie brzydka pogoda. Ale tak sobie mysle, jak panny mlode w zime ubrane sa w taki ala korzuszek to przeciez nie bedzie w lipcu az tak zimno aby bez bolerka nie wytrzymac

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2009-05-24 o 09:26
Stary 2009-05-24, 09:31   #4520
mehja
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za szybkie odpowiedzi.
Jakby pogoda była taka jak wczoraj to nie wytrzymam bez bolerka. W kościele nie będzie mi tak potrzebne bo szerokie ramiączka mam od sukni a resztę welonem zasłonię.
Zrobię z tym bolerkiem tak jak ty Waniliaania. Zobaczę jaka pogoda będzie z tydzień przed.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 11:30   #4521
michel82
Wtajemniczenie

Jeden dzień mnie nie było i prawie trzy strony do nadrobienia Ale się dziewczyny rozpisały

Cytat:
Michel to super że już z głowy macie ubiór zarówno z Twojej jaki i z TŻ-eta strony
Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
michel82 gratuluje garnituru

Cytat:
aaa to ja myślałam, ze ten co dziś kupiliście to ślubny

Cytat:
Ja też to samo pomyślałam
Dziękuję. Na razie kupiliśmy garnitur na wesele, na które idziemy za dwa tygodnie - 06.06. Mój TŻ będzie na nim świadkiem, więc musi elegancko wyglądać Garnitur na nasze wesele kupimy za miesiąc, półtora, już mamy upatrzony również w Katarzynie za 790zł, do tego dojdzie koszula i krawat.

Cytat:
Napisane przez Anima80 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja uważam, że PRAWDZIWA miłość przetrwa wszystko i jeśli ludzie są sobie przeznaczeni to pokonają wszystkie przeciwności losu.
Piękne słowa. Zgadzam się w 100% z Tobą.

Cytat:

My zadecydowaliśmy ostatecznie, że wina u nas nie będzie, a właściwie, to rodzice zadecydowali
Jeśli chodzi o świadkową, to faktycznie ona powinna przypiąć welon pannie młodej i być obecna podczas błogosławieństwa. Natomiast co do partnera, to ja osobiście uważam, że też pasowałoby go zaprosić do domu. Może być np. w innym pokoju, nie koniecznie przy błogosławieństwie. To samo tyczy się świadka i jego partnerki. My na pewno tak zrobimy.
A bolerko na pewno będę miała Koniec września, pogoda może być różna, a ja z natury jestem zmarzluchem, więc bolerko mi się przyda

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 11:42   #4522
oliwkach1985
Raczkowanie

Lis jest już świeżo upieczoną mężatką

Michel a zapraszacie na wasze wesele tych u których Twój TŻ będzie świadkiem? bo mój TŻ będzie świadkiem w sierpniu.
Co do wieku to dla mnie to jest totalna głupota oceniać kogoś czy się nadaje czy nie do małżeństwa. Każdy dokładnie sam wie kiedy nadchodzi ten moment i jest gotowy, a już najgorzej kiedy doradza ktoś z zewnątrz, takie niby '' dobre'' ciocie.
oliwkach1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 12:22   #4523
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

DObra zaległosci nadrobiłam. Atena28 super suknia
Elsi tak do Kielc jezdze, bo tam studiuje. Teraz tak wypadło ze PKSem, bo przez 2 m-ce samochodem jezdziłam, a teraz siostra go zabrała i niestety byłam zmuszona na ten PKS.
LIS spoźnione, ale szczere zyczenia
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 12:49   #4524
Andromedaa
Rozeznanie

My jeszcze nie kupiliśmy wina, ale z tego, co tu czytam 8 osób przypada na butelkę, a to zdaniem mojej mamy jest za dużo, bo to nawet połowa lampki nie wyjdzie
Mój Tż jeszcze sobie nie kupił ani koszuli, ani krawatu, zrobi to bliżej ślubu, za to z kamizelki i musznika już dawno zrezygnował

Stary 2009-05-24, 12:50   #4525
oliwkach1985
Raczkowanie

Justys zajrzałam na Twój suwaczek i widzę że jesteśmy w podobnej sytuacji
Stary 2009-05-24, 13:05   #4526
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Tak, Ty masz slub 2 tyg.po mnie Gdybyscie sie zdecydowali na ta date co my,to bysmy brali tego samego dnia slub i w tym samym kosciele
Stary 2009-05-24, 13:14   #4527
oliwkach1985
Raczkowanie

to dobrze że nie jestem sama Będziemy mogły razem to przeżywać
Stary 2009-05-24, 13:21   #4528
Atena28
Raczkowanie

[quote=waniliaania2009;124 35360]dziewczyny czy Wasi Tż-ci kupili juz te kamizelki z musznikiem, albo krawaty do slubu? jezeli tak prosze o foto. My na nic nie mozemy sie zdecydowac...... brrrr....moja sukienka jest smietankowa a w takim kolorze maly wybor.

Mój Tż także będzie miał krawat Wiem z własnych poszukiwań ze o wybór naprawdę ładnego i dobrego który by na dodatek pasował do sukienki jest bardzo ciężko...Więc życzę powodzenia.....
Atena28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 13:21   #4529
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Masz racje
Stary 2009-05-24, 13:25   #4530
Atena28
Raczkowanie

Dziewczyny a do takiej sukienki w kolorze "słonecznym" co pisałam wczoraj to jakie butki i ewentualnie biżuteria by pasowała?
Atena28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości