|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klub Pijaczek Pokrzywy II - Skrzyp, rzeżucha i inne zielska ;)
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam dodatkowy dylemat, bo spróbowałam już raz Marmite. Może któraś była w GB i wie co to jest. Smakiem może powalające nie jest, ale wolę spożywać drożdże w takiej postaci, smarując sobie kromkę świeżo upieczonego razowego chleba, niż pić to paskudztwo... Niestety, szukałam już niemal w całej Polsce i takich cudów nie bywa, chyba że na allegro za 25zł ![]() Cytat:
Teraz pewnie dojdzie pokrzywa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie chcę pić drożdże, ale jak sobie wyobrażę ten smak ![]() Czytałam, że niektóre dziewczyny dodają do drożdży kostkę rosołową, ale rosołu też nienawidzę. No nic trzeba będzie się zmusić ![]() Drożdże wpływają na cerę lepiej niż pokrzywa?
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Piję pokrzywę od dwóch tygodni a od paru dni ze skrzypem i chyba nastąpił efekt oczyszczania organizmu bo pojawiły się niewielkie wypryski (a cerę mam raczej bez tego typu problemów). Mam nadzieję, że to szybciutko przejdzie
![]() Ale co najlepsze myślałam, że zemdleję jak zobaczyłam, że mam pryszcza.... na ŁYDCE!!! ![]() ![]() I koleżanki w pracy śmieją się z mojego ciągłego biegania do toalety... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Wtajemniczenie
|
Hehe, mnie po bratku wysypało okropnie na całych udach, także się nie martw - i tak masz dobrze
![]() Ja właśnie siedzę z kubkiem pokrzywy i kurczę, strasznie chcę się poprawić - bo z tą pokrzywą jest u mnie tak, że raz piję, a raz nie. Katastrofa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Strażnik Wizażu
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2271690 6]Moim zdaniem nawet powinnaś te drożdże spożywać/pić, jak wolisz. W ten sposób przynajmniej uchronisz się przed niedoborem witaminy B1, którą to pokrzywa wypłukuje.
Ja mam dodatkowy dylemat, bo spróbowałam już raz Marmite. Może któraś była w GB i wie co to jest. Smakiem może powalające nie jest, ale wolę spożywać drożdże w takiej postaci, smarując sobie kromkę świeżo upieczonego razowego chleba, niż pić to paskudztwo... Niestety, szukałam już niemal w całej Polsce i takich cudów nie bywa, chyba że na allegro za 25zł ![]() Ja jestem uzależniona od herbaty zielonej.. Może ogólnie i od herbaty, ale zieloną tylko pijam. Teraz pewnie dojdzie pokrzywa ![]() Hmm, pogubiłam się już...podobno to skrzyp a nie pokrzywa wypłukuje witaminę B...? |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Konto usunięte
|
Racja, skrzyp
![]() Ale mowa była o pokrzywie, a ja pokrzywę mieszam ze skrzypem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Raczkowanie
|
ja się dołączam od dzisiaj . Właśnie zakupiłam pokrzywkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Konto usunięte
|
Ja też już oficjalnie się przyłączyłam
![]() A co do niepokalanka, to w pobliskim zielarskim go nie było. Mogę jeszcze w środę sprawdzić w centrum, tam też jest sklep zielarski, z którego od czasu do czasu korzystam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Raczkowanie
|
właśnie wypiłam pierwszy kubek i.. smakuje mi! mam ochotę na drugi, ale o tej porze nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4513 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Ostatnio wzięłam się porządnie za moje włosy ![]() ![]()
#4514 |
Konto usunięte
|
Chyba zacznę mierzyć moje włosy.. Co ja mówię, że zacznę, już dziś to zrobiłam
![]() Nie będę miała co prawda skali porównawczej sprzed picia ziółek i po. Ale na start mam 54cm. Liczę na szybki wzrost włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Raczkowanie
|
a ja ide sobie zaparzyc :p pijam rano i wieczorkiem
![]()
"[...]ja właśnie płakałam. Nie po wierzchu. Czułam coś takiego, jakby z drugiej strony moich oczu, łzy do wewnątrz mnie spływały. Doświadczył pan może takiego płaczu?" Etorebeczkowy kod zniżkowy ! ![]() ![]() 8aaea585
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Raczkowanie
|
Heja dziewczyny ;]
ja już startuję z 4 tygodniem picia pokrzywy. I powiem że od 2 dni mam mega okres ( mam taki mniej więcej co 3 cykl ) z tych co to nie można oddalać się za bardzo od wyra i łazienki. Tracę przy nich bardzo dużo krwi, bóle bywają tak okropne że mdli, a cera to koszmarek. No ale dzięki pokrzywie po pierwsze : a) nie jestem taka osłabiona ( bo pokrzywka dostarcza mi żelaza, które masowa traciłam ; ] ) i funkcjonuje w miarę normalnie, b) wysypało mnie to fakt ale miałam tylko 1 poważniejszego "gościa" na twarzy i sporo krostek ( bez pokrzywy było by gorzej ) c)o dziwo jeszcze nie miałam takich bóli żeby mnie skręcało ;] d) ogólnie czuję się lepiej. Co do zwiększonych bólów głowy to w sumie też to zauważyłam, ale mam jeszcze jedną 8kę wyżynającą się co jakiś czas pomału więc to może być od tego. Choć w sumie głowa boli mnie innaczej niż przy zębach. Będę to obserwować ;] Po 3 tygodniach odrzucania mnie od smaku pokrzywy moje kubki smakowe się przyzwyczaiły i jest okej ;] Także zachęcam dziewczyny pijące nie regularnie albo te co pokrzywa odrzuca je swoim smakiem do zmęczenia tych 2 kubeczków dziennie ;p Bo efekty są i łagodzi efekty tych ciężkich okresów. |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Raczkowanie
|
już zaczynałam kilkukrotnie picie pokrzywy, nigdy nie byłam w tym skrupulatna, ale od dziś właśnie zamierzam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Konto usunięte
|
U mnie już jest trzeci dzień picia pokrzywy. Chyba zacznę pić raz dziennie, nie dwa. Bo już za normę uznaję częste wycieczki do toalety - mam dosyć mały pęcherz chyba
![]() Ale po pokrzywie muszę chodzić co 1,5-2 godziny.. Najgorzej było, jak na noc się pokrzywy napiłam ![]() I pojawiły mi się krostki na ciele, mam nadzieję, że to nie jest reakcja alergiczna. Bo ogólnie mam sporo alergii i lekką astmę do tego ![]() A krosty mam wszędzie, standardowo jak przy alergiach - ręce, brzuch. I do tego nawet na nogach mi się pojawiły. Od czego jeszcze mogą być te krosty? Nie chcę rzucić pokrzywy, polubiłam ją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Konto usunięte
|
cześć
![]() piję pokrzywę od tygodnia zawsze na noc i nie zauważyłam częstszej potrzeby chodzenia do toalety. także u każdego jest inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Konto usunięte
|
Mi już te nocne wizyty w toalecie śnić się po nocach zaczęły
![]() Na razie przeczekam te pojawienie się krostek z nadzieją, że to nie jest alergia. W końcu żadnych pokrzywek czy duszności nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Raczkowanie
|
trzeci dzień z pokrzywką u mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2278048 4]Mi już te nocne wizyty w toalecie śnić się po nocach zaczęły
![]() jejuu, mi też ![]() na mnie niestety działa i to bardzo moczopędnie, ale co tam. dzisiaj już wypiłam, może nawet będzie drugi kubek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Konto usunięte
|
Ciekawe, nie?
Jak potrzeby i zdrowie człowieka przekładają się na sny. Ciągnąc mój mały off-top: mój dzisiejszy sen mnie powalił. Śnił mi się mój standardowy już od miesiąca sen - chodzę po starym cmentarzysku i rzucam gruszkami w groby. Całość ogólnie w lekko psychedelicznym nastroju. Dzisiaj jednak doszedł szczególny dodatek: przewróciłam się, wpadłam w pokrzywy i woda na mnie lunęła. Obudziłam się i odkryłam nagłą potrzebę pójścia do łazienki ![]() Na szczęście nie chodzę znowu tak często do łazienki - średnio o jakieś 2 razy częściej niż zwykle, więc kolosalnej różnicy nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Raczkowanie
|
A u mnie 10 dzień picia pokrzywy. Piję raz dziennie. Nigdy przed szkołą, i nigdy przed snem, ponieważ musze po niej chodzić do łazienki nawet co 30 minut
![]() +włosy nie przetłuszczają się tak szybko (w lato niechcący przyzwyczajiłam je do codziennego mycia) więc drugiego miałam na włosach masakre ![]() ![]() +pomimo tego, że ten tydzień przyniósł MNÓSTWO rzeczy i spraw co się równa nieprzespane nocki/ sen 3-4 godzinny ( ![]() ![]() +mam wrażenie, że ogólnie poprawił się stan cery, którą mam z natury nie suchą, ale PRZESUSZONĄ. Ale używam teraz na nią wielu kosmetyków, które też niedawno pozmieniałam, więc może też to być od tego, ale pokrzywa może też ma w tym swój udział ![]() +działa na mnie moczopędnie, UWAGA, nie pomyliłam się z tym plusem! mam małe problemy z nerkami, więc zdażało się, że chodziłam do łazienki 1-2 razy dziennie ![]() ![]() ![]() +bardzo mi smakuje, i mogę ją pić nawet bez cukru, co jest u mnie nowością ![]() -3 większych intruzów na twarzy i 2 średnich, małych brak. Ale chyba niedługo przekształci się to na +, bo to chyba znaczy, że mi się organizm oczyszcza ![]() No, na tym zakończę swój długi wywód ![]() Dziękuję za uwagę ![]()
![]() |
#4528 |
Zadomowienie
|
Piję pokrzywę ze skrzypem już prawie dwa miesiące
![]() Nie wiem czy efekty widać, bo stosuję też inne rzeczy na włosy. W grudniu robię miesiąc przerwy. Przyzwyczaiłam się już do tego regularnego picia. Będzie mi jej brakowało ![]() ![]() _________ Na włosy piję też siemię lniane. 3x dziennie. Smak okropny, ale daje radę. Myślałam też o piciu drożdży, ale na razie się wstrzymam.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Wtajemniczenie
|
Ja piję dopiero 3 dzień
![]() ![]()
#4530 |
Raczkowanie
|
zacznie
![]()
"[...]ja właśnie płakałam. Nie po wierzchu. Czułam coś takiego, jakby z drugiej strony moich oczu, łzy do wewnątrz mnie spływały. Doświadczył pan może takiego płaczu?" Etorebeczkowy kod zniżkowy ! ![]() ![]() 8aaea585
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.