|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rocznik 87 Zgłoś Się!!! :) cz. III
Lim, dasz radę! Kto da radę jak nie Ty?
![]() Z pracą się za szybko pochwaliłam, widać wszystko nie może być do przodu ![]() ![]() Właścicieli mam na prawdę genialnych i fantastycznych bo zgodzili się żebym póki co sama mieszkała, jak nadarzy się okazja to ich chyba wyściskam!
#4502 |
Raczkowanie
|
Aaaa, przeziębiłam się
![]() ![]() ![]()
#4503 |
Zadomowienie
|
Byłam pewna że jak nic kolejną część tu zastanę
![]() Lim jestes niesamowita, tak sie zastanawiam ale chyba nie znam nikogo takiego jak ty ![]() ![]() Copy powodzenia życzę! Tri co sie dzieje z Toba? ze się nic nie odzywasz? ![]() U mnie powoli mija jeden z najgorętszych okresów, a już pakuję się w następny tym razem związany z nagraniami i chorem, ale ale.. jak dobrze pojdzie to w maju bedziecie mogły kupić ot tak sobie płytę mojego chóru ;] Dodatkowo zapisalam sie na angielski, oczywiście z grouponem (uwielbiam ta strone ![]() Całuje ![]()
#4504 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() ![]() Zrobimy zrzutke na plyte i bedziemy sluchac wieczorami przy winie ![]() Jaki poziom angielskiego? ![]()
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego kobietki z okazji naszego święta
![]()
#4506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A i wzajemnie ![]()
![]() |
#4507 |
Raczkowanie
|
Ale tutaj cicho.
Dawno mnie nie było, ale czytam regularnie nasz wątek. Mam już nowe meble, od tygodnia i częściowo ułożone w nich rzeczy. Jestem na ostatnim etapie poprawiania 2 rozdzialu pracy magisterskiej. Zamierzam się wziąć za pisanie 3. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakręcony Chochlik
|
Mam dość TŻ. Chce mu przywalić łopatą w głowę. Choruje od środy(miał 39stopni gorączki). Do tego kaszle, smarka i jest irytujący. Ciągle latam, robię herbatkę, gotuje, piorę ....
![]() ![]() ![]()
#4509 |
Zakorzenienie
|
Cos nie piszecie dziewczyny ostatnio
![]() ![]() ![]() ![]()
#4510 |
Raczkowanie
|
a ja piszę 3 rozdział pracy magisterskiej na 4 i zamierzam robić prezentację o kuchni kaszubskiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny drogie, podaję link do mojego wątku z prośbą o wypełnienie ankiety do mgr - proszę o pomoc wszystkie studentki
![]()
#4513 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przyszłam się pożegnać. Jutro lecę obżerać się bezwstydnie włoską pizzą i równie bezwstydnie podrywać włoskich przystojniaków
![]() Hey mambo, mambo Italiano hey hey mambo mambo Italiano ![]() ![]() ![]() Trzymajcie się ![]()
#4514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mnie stresujecie ta pracą mgr, ja mam na razie 9 stron :P z czego 3 to tekst pisany ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Mag nie zdążyłam ![]()
![]() |
#4515 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam dla Was niespodziewajke
![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=ru605...layer_embedded
![]() |
#4516 |
Zadomowienie
|
Phi, wszyscy mnie ignorują
![]()
#4517 | |
Zakręcony Chochlik
|
Wcale nie
![]() Cytat:
![]() Swoja droga fakycznie coś wątek upadł. Pewnie wszystkie zajęte. Ja musze już zacząć przygotowania do ślubu, bo w końcu się nie wyrobimy. ![]()
![]() |
#4518 |
Zadomowienie
|
E tam Tri mnie się wydaje, że jak sie zepnie to w ciągu 4 dni można slub zorganizaować.
Inna sprawa jakim kosztem ;] a kiedy ty to masz dokladnie?;] ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- dobra nie było pytania ;] bo własnie jak to napsiałam to dostałam po oczach twoim niebieskim opisem ;] ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Pozatym masz jeszcze 134 dni ;] kupa czasu ;] Btw co z kiecka? wbijasz do Krakowa? ![]()
#4519 |
Zakręcony Chochlik
|
Dziewczęta ja znikam na jakiś czas. Może wróce za jakiś miesiąc jak dojde do siebie. Ciągle płacze, nie mam na nic siły, nie moge sie skupić i co najgorsze wziąść za nauke.
![]()
#4520 |
Zadomowienie
|
Tri w ogole Ci nie wierze
![]() ![]()
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Widzę, że Trinette już zdążyła odpowiedzieć za mnie
![]() Cytat:
Dziewczyny, już jestem z powrotem. Opalona, jakieś 2 kg cięższa (ach, włoska kuchnia! bajka po prostu!), rozpieszczona przez Włochów ciągłymi komplementami i NIESAMOWICIE zadowolona z wyjazdu ![]() Chciałabym Wam wszystko opowiedzieć, ale nie wiem od czego zacząć. To był jeden z najbardziej surrealistycznych wyjazdów w moim życiu ![]() Ciągle coś się działo! Poznałam na przykład miejscową reprezentację piłki nożnej z chyba najbardziej oryginalnym składem jaki widziałam. Nie było tam chyba tylko Włochów, a w każdym razie byli w zdecydowanej mniejszości ![]() ![]() ![]() Poznałam również miejscowych żuli, gdy z koleżanką jadłyśmy kolację w najbardziej podejrzanej knajpie w promieniu x kilometrów (nie pytajcie... to długa historia...). Musiało to bosko wyglądać... Chłopaki walili driny jeden za drugim, a my sączyłyśmy elegancko wino z ogromnych kieliszków, nieśpiesznie jedząc nasz makaron. Wyglądałyśmy zdecydowanie jak nie z tej bajki ![]() Chłopakom to najwidoczniej nie przeszkadzało, bo kilku przysiadło się do nas i próbowali nas zagadywać, przy czym pewnym utrudnieniem było, że nie znali ani słowa po angielsku, a nasz włoski jest very, very basic. Dla chcącego jednak nic trudnego (śpieszę donieść, że byli to bardzo atrakcyjni żule ![]() ![]() Generalnie byłyśmy atrakcją całego baru, koniec końców wszyscy do nas podchodzili, żeby się przywitać, a obsługa tak nas polubiła, że ile razy widzieli nas później na mieście, machali nam z daleka i krzyczeli "Ciao!" ![]() W ogóle podczas tych kilku dni poznałam chyba więcej ludzi niż w przeciągu ostatniego pół roku ![]() ![]() A jakim przyjaznym! Wiecie, że raz pociąg czekał na nas prawie 10 minut tylko dlatego, że wpadłyśmy na stację akurat w momencie, gdy miał odjeżdżać, a ja biegnąc ku kasie biletowej krzyknęłam dramatycznie w stronę kierownika pociągu: "Please, wait for uuuuuus!"? ![]() Mogłabym tak opowiadać i opowiadać, więc lepiej już zamilknę zanim rozkręcę się na dobre. Wizażowe posty mają przecież swoje ograniczenia ![]() Generalnie jak już mówiłam wyjazd był bardzo udany. Wszystko w idealnych proporcjach: spacery brzegiem morza i niezwykle klimatycznymi uliczkami, jakby przeniesionymi z przeszłości; zajadanie się pizzą, makaronami i innymi włoskimi specjałami; podrywanie, eee... to znaczy poznawanie... ![]() Akumulatory życiowe mam naładowane, że hej ![]() A teraz czas wrócić do szarej rzeczywistości... Buziaki, kochane! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4522 |
Zadomowienie
|
Aż mnie się milej zrobiło po takiej opowieści. Ja już marzę gdzie by tu pojechać ;]
Bardzo gratuluje i dziękuję za relacje ![]() A i btw. ratuj Tri ![]()
#4523 |
Raczkowanie
|
mozna przylaczyc?
![]()
#4524 |
Zadomowienie
|
Pewnie, że można
![]()
#4525 |
Raczkowanie
|
A ja mogę do was dołączyć?
Jestem z 21.10 ![]() ![]() ![]() Wiecie może jak to jest z maturą? Przez 5 lat od skończenia szkoły mogę chyba zdawać taką jaką miałam gdy kończyłam liceum..a wtedy miałam tak: obowiązkowy polski, angielski i biologię i wszystkie trzeba zdać..czy teraz obowiązuje mnie taka sama? Czy muszę na nowych zasadach z matmą:/ Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witamy, napisz coś o sobie ![]() Cytat:
![]() U mnie nic specjalnego sie nie dzieje, ale i tak jestem zarobiona ![]() ![]() Byłam u fryzjera w zeszłym tygodniu i rozjaśniłam trochę włosy - teraz jestem taką rudą szatynką ![]()
![]() |
#4527 | |||||
Zakorzenienie
|
Dobrrrrrry
![]() Nie widzę powodu, dla którego miałabyś tego nie zrobić ![]() Witamy, witamy! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety nie wiem jak to jest z tą nową maturą. Może zadzwoń do swojej dawnej szkoły i podpytaj jak to wygląda? BTW- widzę, że wiele nas łączy ![]() ![]() Poza tym podobnie jak Ty jestem nieuleczalną zakupoholiczką ![]() A może powiesz nam coś jeszcze o sobie? Co studiujesz? I jakiej pracy szukasz? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Żądam dowodów rzeczowych w postaci zdjęć ![]() Jak Wam mija niedziela? Ja właśnie zrobiłam i zjadłam z rodziną niedzielny obiad inspirowany moim pobytem we Włoszech (penne z pesto i papryką), a teraz ruszam do centrum handlowego na misję "szukam idealnych szpilek nude- part już sama nie wiem która". Wymarzyłam sobie szpileczki z lakierowanej skórki, na niezbyt wysokim obcasie (a nie na tych wszechobecnych szpilach z platformami) i całe kryte (nie peep toe). Oczywiście niekoniecznie kosztujące majątek. Akcja trwa już od miesiąca i powoli przestaję wierzyć w jej powodzenie ![]() Trzymajcie się, drogie panie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4528 |
Raczkowanie
|
Limonka...Z tego co ja się dowiedziałam mam prawo przez pięć lat od skończenia szkoły zdawać swoją maturę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam dzisiaj u okulisty, wyczekałam 1,5h i niestety mam zapalenie ![]() ![]() Ćwicze bieganie i dzisiaj bedę szła, odstresuje się trochę. Taka śliczna pogoda. Buziaki. ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- W tamtym roku przez kilka miesięcy takich szukałam i nie znalazłam ![]() Kocham zakupki ![]() ![]() ![]() Ale narazie myśle tylko o pracy i dopóki w tym miejscu nie będę miała stabilizacji to nie będą mnie cieszyły nawet zakupy - źle się czuje, taka do niczego i trzeba mieć jakieś oszczędności. Pozdrawiam. ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Chodziło o buty >>> |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam licencjat z administracji. Jako maniaczka wszelkiego typu kursów czuję wewnętrzny przymus poproszenia Cię o więcej szczegółów ![]() Jakie są tematy zajęć? Dużo macie zajęć praktycznych? Zapisałaś się sama czy jest to kurs refundowany przez urząd pracy? Cytat:
![]() Jeśli chodzi o Twoje doświadczenie: na jakim konkretnie stanowisku pracowałaś? Jak długo? Jak tam Twoja znajomość angielskiego i obsługi komputera? Z reguły na stanowiskach biurowych, oprócz oczywiście pewnych cech osobowościowych, są to kluczowe kwalifikacje. A jak wygląda Twoje szukanie pracy? Jesteś zapraszana na rozmowy kwalifikacyjne i nikt się później nie odzywa czy też w ogóle nie ma odzewu na Twoje CV? Jeśli jest to ten drugi przypadek może warto pomyśleć nad bardziej atrakcyjnym jego zredagowaniem? Jeśli chcesz możesz podesłać je do mnie na maila i rzucę na nie okiem. Wielkim znawcą nie jestem, ale trochę liznęłam HR-u, więc może uda mi się coś Ci podpowiedzieć? ![]() Nawiasem mówiąc nie wiem czy Wam wspominałam, że ostatnio zaczęłam odpłatnie pisać CV i LM, a jedna z moich klientek napisała mi wczoraj, że odkąd zasugerowałam jej kilka zmian w CV została zaproszona już na 3 rozmowy kwalifikacyjne. Na prawdę miło mi się zrobiło, gdy to przeczytałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż teraz na okoliczność ślicznej pogody przymierzam się do rozpoczęcia sezonu rowerowego i mam nadzieję, że uda mi się w miarę często ujeżdżać mojego Kazika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Halo! Halo! Mówi się! Dziewczyny... Gdzie Wy się wszystkie podziałyście? ![]() U mnie wszystko ok. Wczoraj na zakupach skusiłam się w końcu na granatowo-brązowe obcasiki. Gdy tylko je zobaczyłam od razu przypomniał mi się ten stary tekst: Widziałeś te buty na wystawie? Chyba właśnie powiedziały do mnie "Mamo!" ![]() Nawiasem mówiąc jedyna para w moim rozmiarze tajemniczo zaginęła i spędziłam pół godziny na aktywnych poszukiwaniach z dwiema sprzedawczyniami. W efekcie niemal się zaprzyjaźniłyśmy, a ja dostałam kartę upoważniającą do 5% zniżki w "Wojasie" ![]() Zmykam dziewczyny! Odzywajcie się częściej!!!
![]() |
#4530 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Jeśli chodzi o kurs, to narazie nic nie wiem :/ Musi zebrać się grupa i dopiero zadzwonią, zeby powiedzieć szczegóły. Z Urzędu Pracy polecili mi instytucje szkoleniowe z racji tego, że mam małe doświadczenie i nie mogę znaleźć pracy z braku kwalifikacji. Taki zakład doskonalenia zawodowego i podobno to jest za darmo. Ja wybrałam sobie handel i kierunek sprzedawca z kasa fiskalna. Ale z tego co widze na razie są Kasjer kas fiskalnych i walutowy..może zmienie. Najbardziej zależało mi na stażu z UP, ale niestety trzy lata temu byłam już na stażu w Urzędzie Skarbowym, w sumie kobieta z UP sama powiedziała, że ciężko będzie po ogólniaku znaleźć coś ;/ Gdybym miała ponowny wybór nigdy nie poszłabym do liceum. Dziwne, że zawsze na rozmowach spotykam się ze studentami lub ludźmi po ogólniaku, a nigdy po technikum. W Warszawie na pewno łatwiej znaleźć, bo u nas nic nie ma. Małe miasto i praktycznie żadnego dużego przedsiębiorstwa i biur. Legalnie pracowałam tylko biurowo tj. Urząd Skarbowy jako referent przy deklaracjach i jako doradca klienta usług telekomunikacyjnych i multimedialnych oraz biurowo w takich usługach..Lubię pracę w takich usługach, dużo wiem i dobrze się czuję. Właśnie mając na myśli pracę biurową to myślę o takiej w usługach telekomunikacyjnych, albo multimedialnych w bok albo jakimś punkcie, albo w centrali..lub też od drugiej strony czyli w biurze BO przy wprowadzaniu danych, zajmowaniu się korespondencja itp. Jakieś biuro informacji, punkty obsługi Klienta, salony. Jest tak, że ze sklapów w ogóle się nie odzywają, a z tych telekomunikacyjnych i multimedialnych polegam na rozmowie ![]() ![]() U mnie nie ma takich firm ![]() Jutro jadę do UP widziałam u nich takie ogłoszenie do pracy w psychiatryku tylko napisali tam, że doświadczenie zawodowe Opiekun Klienta, nie wiem jak to rozumieć. Szcęściara z Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Budują centrum handlowe i ma w nim być coś takiego jak C and A oraz daichmann he he. Tak to właśnie jest. Wysłałam aplikacje dzisiaj do Calzedoni i Salonu Playa, a i do obuwniczego ![]() Miałam też dzisiaj rozmowę w sprawie pracy, ale jak poszłam i zobaczyłam to miejsce to uciekłam ![]() Naprawde musze zebrać tyłek i szukać. Przez jakiś miesiąc nic nie robię tylko przez internet szukam i wysyłam aplikacje. Wcześniej jeszcze chodziłai jeździłam. ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Dziewczyny kochane, a wy gdzie pracujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.