|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Cytat:
Taka osoba sama sobie będzie winna jak stanik pasować nie będzie. ![]() My możemy jedynie zwrócić uwagę jak zauważymy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wg mnie jest to bardzo pomocna informacja - szczególnie przy większych, cięższych biustach gdzie ta różnica jest spora. Nie mówie tutaj, że dobieramy stanik na ten wymiar, ale jeżeli różnica w zwisie i normalnie jest duża , to zdecydowanie doradzam próbować przynajmniej od miski więcej niż wychodzi z normalnego pomiaru ... i effuniaki zbytnio nie mają nic do tego :/ Przecież nawet sama Ewa pisała że to wyjaśnia te wachania w stosunku do tabelki i mówiła ogólnie, a nie tylko odnośnie swoich staników ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
BAN stały
|
Ja też dobieram sobie wg pomiaru w zwisie, wiec chyab u sporej części osób się sprawdza.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Wtajemniczenie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13565290]Jej ale to, że Ewa to wymyśliła to nie znaczy że tyczy się to tylko jej staników :/ .. zresztą ktoś juz to pisał
Wg mnie jest to bardzo pomocna informacja - szczególnie przy większych, cięższych biustach gdzie ta różnica jest spora. Nie mówie tutaj, że dobieramy stanik na ten wymiar, ale jeżeli różnica w zwisie i normalnie jest duża , to zdecydowanie doradzam próbować przynajmniej od miski więcej niż wychodzi z normalnego pomiaru ... i effuniaki zbytnio nie mają nic do tego :/ Przecież nawet sama Ewa pisała że to wyjaśnia te wachania w stosunku do tabelki i mówiła ogólnie, a nie tylko odnośnie swoich staników ![]() no tak, tylko że z wymiaru w zwisie wychodzi rozmiar o 2-3 miski większy a czasami nawet więcej, a należy wziąć o 1-2 więcej, więc mimo wszystko nie należy brać rozmiaru jaki wynika z pomiaru w zwisie, tylko skorygować normalny rozmiar ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- a o ile miseczek to jest więcej niż normalnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Proszę o ocenę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obawiam się trochę tych jej staników, bo w tabelce na stronie mi coś nie pasowało do końca ![]() Edit: Bianeczkaa - stanik nie opiera się na mostku, obwód za luźny. I zdjęcie mi duże wyskakuje. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2009-08-03 o 18:54 Powód: edit |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
hehehe nie wiem jak u was ale mnie się w moim kineskopie nie mieści mój biust ze zdjęcia
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 | |
BAN stały
|
Cytat:
bianeczkaa za luźny obwód, mostek leży a piersiach, nie przylega, w ogóle to biust Ci wisi w tym staniku.... A jak chcesz sprawdzic, czy miska nie za mała, to ściągnij z tyłu obwód, dociśnij mostek i zobacz bułę... Edytowane przez kukimonster Czas edycji: 2009-08-03 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
no właśnie dlatego go troszkę zwężę
![]()
![]() |
#4510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mostek nie przylega - za małe miseczki i za luźny obwód, jeśli zwęzisz obwód to miseczki już w ogóle będą za małe podsuń miseczki wyżej pod pierś i ściągnij ramiączka ( tak żeby można je było podnieść na 2-3cm), a najlepiej załóż zgodnie z instrukcją: http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html i wtedy wklej zdjęcia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale w końcu buły są sexi ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym kształt biustu też ma duże znaczenie - tak łopatologicznie jeżeli są kobiety, które mają piersi do pępka - dosłownie - to dla nich obwód normalny będzie malutki ;> Obwód w zwisie natomiast baaardzo duży Zapewne mają dosyć wąskie, ale dlugie piersi i dla nich żaden wymiar nie będzie dobry - wg mnie prawidłowy będzie gdzieś po środku z tych dwóch :P Ale zresztą to nie ma znaczenia ważne jest, że wymiar w zwisie jest ważną informacją i to nie tylko dla Effuniaków ! I że oba te wymiary ustalają tylko "miejsce startu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
DOMator
|
Przeglądałam ostatnio lobby i zauważyłam trochę wpisów dotyczących spania w stanikach i informacje o tym, dany że stanik nadaje się do spania itd.
Czy któraś z was zakłada stanik również na noc? Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie spania w staniku. Lubię w nocy mieć na sobie jak najmniej rzeczy, a najlepiej nic. Dlatego odnoszę wrażenie, że zakładanie stanika na noc musi być męczące. A może podtrzymywanie biustu 24h/dobę sprawdza się przy dużym lub ciężkim biuście lub pomaga w migracji? Jaki jest sens zakładania "rusztowania" nawet na noc? |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() radzę spróbować, może podpasuje ![]() Elfia4 - spaniu w staniku mówię stanowcze nie, to strasznie nie wygodne. staniki, które mi normalnie nie robią krzywdy zaczynają mnie męczyć jak się położę - odcinanie rąk, otarcia. wątpliwa przyjemność ![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
Edytowane przez nelyen Czas edycji: 2009-08-03 o 22:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny o podobnych wymiarach 67/79, gdzie kupujecie dla siebie staniki? Moze macie jakies swoje ulubione,sprawdzone modele? ciezko znalezc tak maly obwod a bardzo chcialabym kupic sobie nareszcie dobrany stanik i moc go wczesniej przymierzyc w sklepie, bardzo prosze o pomoc
![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Dziewczyny o podobnych wymiarach 67/79, gdzie kupujecie dla siebie staniki? Moze macie jakies swoje ulubione,sprawdzone modele? ciezko znalezc tak maly obwod a bardzo chcialabym kupic sobie nareszcie dobrany stanik i moc go wczesniej przymierzyc w sklepie, bardzo prosze o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny o podobnych wymiarach 67/79, gdzie kupujecie dla siebie staniki? Moze macie jakies swoje ulubione,sprawdzone modele? ciezko znalezc tak maly obwod a bardzo chcialabym kupic sobie nareszcie dobrany stanik i moc go wczesniej przymierzyc w sklepie, bardzo prosze o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zwracam się z prośbą o pomoc. Żyłam w przekonaniu, że mój rozmiar to 70F czy brytyjskie 32E (przy czym noszę polskie 70E i mam jeden stanik 32E), ale hm, zainspirowana szukaniem straplessa, zmierzyłam się jeszcze raz i po wprowadzeniu danych do kalkulatora wyszło mi polskie 70H, brytyjskie 32FF ;o.
Jestem w szoku i nie wiem co mam robić ![]() Moje wymiary to 98 w i 77 pod. ;>. Błagam, pomóżcie mi jakoś ![]() Edytowane przez sugarcane Czas edycji: 2009-08-04 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Próbowałam spać w fiszbinowcu i po dwóch nocach odpadłam. Nie mam za dużo tłuszczyku i byłam zwyczajnie posiniaczona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zadomowienie
|
Ja w staniku nie śpię, ale jak karmiłam piersią to w takim specjalnym do karmienia spałam, bo są wygodne.
No to chwalę się moją bardotką: http://balkonetka.pl/katalog/bra/kostar-bardotka |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i wyszło na wydechu i bardzo, bardzo ciasno pod biustem 67, a w biuście 86. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() rozmiar brytyjski 28F (60F) i polski 60G, z mniej rozciągliwych 30DD (65DD) i 65E ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() Te staniki co teraz nosisz nie są za małe? 2 miseczki to już dość dużo, załóż je wg instrukcji. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
Pytanie.
Widzę na allegro Zetkę 28DD : ona ma szansę pasować przy moich wymiarach 68-82-3 (zwis 85.5)? Czy ten obwód za mały i będzie niekompatybilna? Przyjrzałam się w galerii, ona jest pionowo cięta, a właśnie effuniak cięty pionowo lezal na mnie do tej pory najlepiej. Próbowaććć???? To samo się tyczy Eleanor, jakie tam są miski? Również pytam o 28DD.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Rozeznanie
|
Naczytałam się o tych stanikach, i niby wiem więcej, ale dalej nie wiem jaki wybrać :P jakie to są "mało i dużo miseczkowe" staniki? albo mało czy dużo fiszbinowe? (chyba czytałam coś takiego) jakie mam wybrać? Lepszy jest push up, czy miękki? z tego co wyczytałam to chyba miękki, bo push up podobno deformuje piersi..
Tak dużo tych rozmiarów i liczb, i literek, i jeszcze nazw których nie rozumiem^^ Edytowane przez morell Czas edycji: 2009-08-04 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Eleanor ma taki sam krój jak Zeta, mogą się różnić minimalnie. Cytat:
![]() Lepiej miękki, łatwiej w nim dobrać rozmiar, a piersi wyglądają lepiej niż w pushupie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
Na lobby mi z kolei napisano, żebym sobie darowała bo 28Dd jest na większą różnicę w obwodach niż mój....i że może kiepsko leżeć.
Miałam w ręce Zetę 65DD ( bylam na zlocie krakowskim lobby małobiuściastych), wydała mi się za luźna w obwodzie i była za duża co zrozumiałe, przymierzyłam na szybko, żeby zobaczyć tylko ten stanik. Wizualnie śliczny był..i tak się nad swoją zastanawiam. A jeszcze cena okej : 85zł.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Rozeznanie
|
przeglądając staniki freyi i panache wyliczyłam że w rozstawieniu fiszbin jest tylko 1,5 cm różnicy na tym samy rozmiarze...czy to może mieć aż tak katastrofalny skutek w noszeniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Kokon pro
|
Cytat:
skutki moze nie, ale czesto komfort noszenia jest diametralnie rozny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.