|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
BAN stały
|
Dot.: Szukam tych idealnych...
Wg mnie troszkę jest podobny do Euphorii, ale to raczej dalekie wspomnienie
![]() ![]() Najlepiej jednak przetestować samemu. Należałoby papierek do testu zabrać ze sobą do domu, bo zapach się rozwija, ewoluuje od zdecydowanie kwiatowego mrocznego do ciepłego, przytłumionego lekka słodyczą. Dopiero potem spróbować na skórze. Ja już byłam pewna, że go chcę po wąchaniu papierka przez 3 dni (tak długo był na nim wyczuwalny!). Test na ręce był tylko dla pewności, że na skórze nie zmieni się w coś innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Przyczajenie
|
Zaciekawił mnie ten wątek, więc dodam też swój typ: pierwszy zapach Naomi Campbell - Naomi Campbell (pazur)
Uwielbiam je - a z Twojego opisu wynika, że mamy podobne gusta. I nie zgodzę się z opisem na KWC, że jest to bardzo słodki zapach - bo ja takich słodziaków nie lubię. Moim zdaniem równie intrygujący, jak sama Naomi. Jak będziesz miała okazję to przetestuj i daj znać, czy się podobały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
BAN stały
|
Zerknę, chociaż na ogół nie przepadam za wszelkimi perfumami lansowanymi przez gwiazdy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. Widzę ze nie załapałaś się na insolence póki co bo czasu jest dużo jeszcze , ale próbowałaś tak dla porównania Iris Noir Yves Rocher ? Są moim zdaniem całkiem inne, w I N irys nie jest aż tak pudrowy bardziej orzeźwiający poczatku, ale dla samej ciekawości porównania polecam niuchnąć jeśli masz bliso do sklepu Yves Rocher. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2009-09-29 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
BAN stały
|
Iris Noir z Yves Rocher nie znam, w ogóle nie znam zapachów tej firmy, choć zaglądam tam co jakiś czas, bo jestem wierna fanką icj płynów do kąpieli z serii Plaisir Nature (może niepoprawnie napisałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
no ja właśnie uważam że nie jest zbliżony, jedynie charakteryzuje się nutą irisa i jest to irys inaczej podany niż w Insolence, mniej moim zdaniem pudrowy, bardziej rześki i łagodniejszy, iris noir planuję nabyć kolejną flachę a z Insolence się dopiero oswajam gdyż ten to jest kilerkiem ale pociągającym. zacznę od 10 ml odleweczki z wspólnozakupowego, do tej pory testy perfumeryjne i próbka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Konto usunięte
|
Szukam ideałów
Witam, wiem że takich wątków jest wiele, wyszukiwarki też użyłam, jednak nie znalazłam nigdzie tego czego mi trzeba...
Poszukuję perfum idealnych takich z którymi będę mogła się identyfikować i z którymi będę identyfikowana...chciałab ym takiego zapachu na wieczność (wiem wiele z was ma wiele buteleczek i kocha mieć na sobie różne zapachy, ja jednak jestem z tych wiernych - przynajmniej bardzo bym chciała ![]() Moim problemem jest zazwyczaj trwałość prefum - uważane tutaj kilery zapachowe trzymają się na mnie krótko - ok to jeszcze ścierpię taką mam skórę nic z tym nie zrobię ![]() Jestem miłośniczką perfum słodkich ale charakternych i ciekawych, oto czego dotychczas używałam: 1. Chanel coco mademoiselle edp, ekstrakt - moje ukochane - jednak ich zapach na mojej skórze zmienią się w kwasno - zepsute coś, trwałe też na mnie nie są, a wierzcie mi używałam też czystego ekstraktu - niestety znikają szybko ![]() 2. Chanel allure ekstrakt - bardzo ładne na blisteku i z korka jednak na mojej skórze zupełnie inna bajka 3. Chanel chance edp - j.w. 4. Miss Dior Cherie edp- śliczne, jednak bardzo bardzo ulotne - 100 ml zużylam w ciągu dwóch miesięcy kompletnie ich nie czując na sobie dłużej niż 1 godz. - nie jest to subiektywne odczucie - otoczenie też nie wyczuwało 5. Guerlain Insolence edp - dostałam w prezencie - zupełnie nie mój zapach - szybko się z nim rozstałam 6. Dolce vita diora - j.w 7. Chopard Casmir - bardzo ciekawy intrygujący, ale również nie mój 8. Troche z niższej pólki Bruno banani not for everybody edp - bardzo mi się podobał, jednak zbyt pospolity, jakiś czas temu oriflame stworzyło podobny zapach i połowa kobiet z mojej pracy nim pachniało ![]() Testowałam: light blue D&G, Euphorie, eternity, D&G One, Lancome miracle, poeme, cacharel anais anais, angel, , j'adore, ange ou demon - moje wrażenia różne jedne ładne inne odpychające, jednak na pewno żadne z nich to nie TE ![]() Chcę przetestować Lolitę Lempicką edp - z opisu który czytałam stwierdzam, że może być ciekawa Jak widzicie szukam idealu...Proszę doradzcie w jakich zapachach powinnam jeszcze poszukać ![]() Edytowane przez 201703061227 Czas edycji: 2009-10-15 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam ideałów
hmmm, może przetestuj słonia kenzo: trwałe są straszliwe i chyba ich moc nie jest w stanie zareagować na właściwości skóry... Lolita też jest trwała, więc powinna Ci się spodobać. Wypróbuj też może przesłodką wersję L
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
skoro lubisz słodkości, to polecam Hypnotic Poison i Addict Diora (b. mocna wanilia), Midnight Poison tez może być, ale ma mało pazura.
A Guerlain Samsara i Shalimar? Oba słodkie i piękne.... ![]() Z "jedzeniowych" słodziaczków jeszcze Hypnose i Wish Choparda. Black XS Paco Rabanne jest też fajny - kobiecy, ale z pieprznym pazurkiem ![]() Kwiatowy Flowerbomb lub Sensous estee lauder - pachnie jak ciacho, ale całkiem sympatycznie ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-10-15 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
hypnose wąchałam kiedyś - nie zrobił na mnie wrażenia Samsara i Shalimar -zawsze miałam wrażenie, że to bardzo ciężkie zapachy, dlatego omijałam z daleka - na pewno spróbuję ![]() Black XS Paco Rabanne - flakonik - nie chcę być wybredna i wybrzydzać ale jestem estetą i buteleczka też powinna robić wrażenie - wiem może to głupie ![]() Edytowane przez 201703061227 Czas edycji: 2009-10-15 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zadomowienie
|
Może coś z Kenzo
Np Kenzo Amour le parfum ![]()
#4514 |
Konto usunięte
|
Na pewno powącham, tym bardziej, że czytałam co nieco na ich temat i wiem, że mogłby mi się spodobać...tylko ten flakonik...
![]() Edit: a co myslicie o Lolicie Lempickiej? Ona póki co najbardziej mnie kusi, choć jej jeszcze nie znam...nawet mam ochotę na zakup w ciemno, ale staram się odrzucać od siebie ten pomysł ![]() Edytowane przez 201703061227 Czas edycji: 2009-10-15 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Rozeznanie
|
Ja bym stawiała na Addicta, słodki, ale niesłychanie charakterny
![]() Może Les nuits d'Hadrien A. Goutal, jeśli uda Ci się gdzieś przetestować? Jeśli Wish nie przypadł Ci do gustu, wypróbowałabym jednak Pure Wish, jest nieco inny, niż ten pierwszy. Odnośnie Shalimara, krąży gdzieś poperfumriach Shalimar Light, dla mnie np. to bardziej przystępna wersja oryginału warta uwagi.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.” Edytowane przez Tsukichan Czas edycji: 2009-10-15 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4517 |
Zadomowienie
|
Może daj słoniowi jeszcze jedną szansę
![]() O, i jeszcze Cocon mógłby Ci się spodobać, jest nieco słodki, charakterystyczny i intensywny. Edytowane przez gidran Czas edycji: 2009-10-16 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
A Tumulte?
A jeszcze przyszło mi na myśl Elixir des Merveilles? I jeszcze Extraordinary Avonu ciepłe, kawowe (dla mnie zima bez nich nie istnieje), trwałe. Jeżeli Casmir Ci się spodobał, to jest dość duża szansa, że i Lola przypadnie Ci do gustu. Co do wersji L to radzę je najpierw przetestować, bo lubią bardzo różnie się rozwijać, na mnie akurat w stronę słoności. |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Raczkowanie
|
Ja jestem fanka Addicta od Diora
![]() ![]() ![]()
#4520 |
Przyczajenie
|
prosze o podpowiedz ;]
Witam, wlasnie zblizaja sie urodziny mojej dziewczyny i chcialbym kupic jej jakis fajny prezent,udalo mi sie odlozyc okolo 300 zl ,myslalem o perfumach,ale kompletnie nie orientuje sie w tym temacie,jesli moglibyscie podpowiedziec pare nazw bylbym wdzieczny . Dziekuje i pozdrawiam ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prosze o podpowiedz ;]
Wiesz, myśle że perfumy to bardzo indywidualna sprawa bo ja np. nie lubie waniliowych zapachów a moja koleżanka uwielbia. Więc nawet jak Ci ktoś podpowie jaki zapach lubi to nie wiesz czy jej się spodoba. Może napisz jakie zapachy lubi? Słodkie, czy delikatne itp?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Rozeznanie
|
Z perfumami może być duży problem, bo każdy ma inny gust. Co jeśli kupisz jej 100ml butle perfum które będą przyprawiały ją o mdłości? Więc jeśli koniecznie mają to być perfumy porozmawiaj z jej przyjaciółką, siostrą, mamą co lubi. Albo pomyśl o czymś innym, może biżuterii?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
ostatnio mnozy sie tematów o prezentach
![]() nie wiem czy perfumy to jest dobry pomysł, nie trafisz z gustem i co? czym sie interesuje Twoja dziewczyna? moze tym sladem trzeba isc?
#4524 |
Przyczajenie
|
w sumie macie racje,nie trafie i bedzie lipa, chyba slodkie zapachy woli ale bizuteria to tez ciekawy pomysl bede musal sie rozejrzec ,dziekuje za odpowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
zawsze mozesz podejrzec jaki ma w domu perfum
![]()
#4526 |
Zakorzenienie
|
ja bym nie kupowała perfumów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Przyczajenie
|
Perfumy na prezent w stylu Eternity CK
Witam
Czy możecie polecić mi jakieś perfumy w stylu CK Eternity (chodzi mi o zapach) głównie aby składał się z białej lilii. Czy możecie wytłumaczyć dlaczego w porównywarce cenowej woda toaletowa 100 ml jest droższa od wody perfumowanej 100 ml ?? Po przeczytaniu wątków na tym forum wyczytałem że woda perfumowana jest silniejsza więc ?? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Perfumy na prezent w stylu Eternity CK
Za najbardziej charakterystyczną dla Eternity nutę uważam "dentystyczny" chłodny goździk. Podobny czuję w Sun Moon Stars Karla Lagerfelda, i w trochę mniejszym stopniu - Tresor Lancome i Volare Oriflame. Lilia np. w Anais Anais Cacharel, lżejsza i bardziej "ludzka"
![]() Co do różnicy w cenach EDP i EDT to jest to dla mnie niezgłębiona tajemnica ![]() edit: szybko przejrzałam forum w tym kierunku - Wizażankom Eternity kojarzy się jeszcze z Foliflorą Guerlain, Dior Addict2, Island (chyba chodzi o zapach Michaela Korsa), Fragonard Etoile du Sud, Hypnotic Poison (zdumiewające dla mnie skojarzenie), 5th Avenue Elizabeth Arden i Escape CK A może kup jakąś wariację na temat Eternity, np. wersję Moment, Summer, Purple Orchid czy coś? Rodzinka jest spora ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2009-11-08 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Najłatwiej będzie pomóc, jeśli dowiemy się, jakich perfum używa osoba, która ma być nimi obdarowana. Chociaż w przybliżeniu: jak wygląda buteleczka, jeśli nie uda się ustalić dokładnej nazwy, albo jak pachnie - świeżo, słodko, wanilią, orientalnie? Pomóc mogą też dane o stylu ubierania - trendy, klasyczna elegancja, mhroczna gotka - nie musi to przesądzać sprawy, ale bywa, że naprowadza na właściwy trop
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.