Pomoc w wyborze perfum dla kobiety (WĄTEK ZBIORCZY) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
CHANCE 10 24,39%
ALLURE 13 31,71%
MADEMOISELLE 18 43,90%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-28, 20:36   #4501
Dominiique
BAN stały

Dot.: Szukam tych idealnych...

Wg mnie troszkę jest podobny do Euphorii, ale to raczej dalekie wspomnienie Zapach ten jest chyba do kupienia tylko w Douglasie. Opisałabym J'aime la nuit tak: zdecydowanie kwiatowy, w tle lekka słodycz, ale nie z gatunku tych landrynkowo-waniliowych, tylko taka ciepła, nadająca temu zapachowi głębię i trwałość. Na mojej skórze trzyma się dość długo. Nie jest to zapach bardzo agresywny i nachalny, w moim odczuciu różni się od wielu innych kwiatowo-słodkich. Moim zdaniem pasuje do kobiety z klasą, pewnej swojej wartości, a jednocześnie delikatnej, nie wyzywającej Konkretny, z charakterem, ale nie narzucający się przesadnie.

Najlepiej jednak przetestować samemu. Należałoby papierek do testu zabrać ze sobą do domu, bo zapach się rozwija, ewoluuje od zdecydowanie kwiatowego mrocznego do ciepłego, przytłumionego lekka słodyczą. Dopiero potem spróbować na skórze.

Ja już byłam pewna, że go chcę po wąchaniu papierka przez 3 dni (tak długo był na nim wyczuwalny!). Test na ręce był tylko dla pewności, że na skórze nie zmieni się w coś innego
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 21:21   #4502
aleksa31
Przyczajenie

Zaciekawił mnie ten wątek, więc dodam też swój typ: pierwszy zapach Naomi Campbell - Naomi Campbell (pazur)
Uwielbiam je - a z Twojego opisu wynika, że mamy podobne gusta. I nie zgodzę się z opisem na KWC, że jest to bardzo słodki zapach - bo ja takich słodziaków nie lubię.
Moim zdaniem równie intrygujący, jak sama Naomi.
Jak będziesz miała okazję to przetestuj i daj znać, czy się podobały
aleksa31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 22:16   #4503
Dominiique
BAN stały

Zerknę, chociaż na ogół nie przepadam za wszelkimi perfumami lansowanymi przez gwiazdy.
Stary 2009-09-29, 11:08   #4504
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
Wg mnie troszkę jest podobny do Euphorii, ale to raczej dalekie wspomnienie Zapach ten jest chyba do kupienia tylko w Douglasie. Opisałabym J'aime la nuit tak: zdecydowanie kwiatowy, w tle lekka słodycz, ale nie z gatunku tych landrynkowo-waniliowych, tylko taka ciepła, nadająca temu zapachowi głębię i trwałość. Na mojej skórze trzyma się dość długo. Nie jest to zapach bardzo agresywny i nachalny, w moim odczuciu różni się od wielu innych kwiatowo-słodkich. Moim zdaniem pasuje do kobiety z klasą, pewnej swojej wartości, a jednocześnie delikatnej, nie wyzywającej Konkretny, z charakterem, ale nie narzucający się przesadnie.

Najlepiej jednak przetestować samemu. Należałoby papierek do testu zabrać ze sobą do domu, bo zapach się rozwija, ewoluuje od zdecydowanie kwiatowego mrocznego do ciepłego, przytłumionego lekka słodyczą. Dopiero potem spróbować na skórze.

Ja już byłam pewna, że go chcę po wąchaniu papierka przez 3 dni (tak długo był na nim wyczuwalny!). Test na ręce był tylko dla pewności, że na skórze nie zmieni się w coś innego
dzięki za odp i szczery wysiłek w konkretnym opisie - jak skończe chorować to robię szturm na douglasy. Co do papierkó to ja zawsze zapisuję na papierku nazwę i co ciekawsze zabieram do domu i tak do nich podchodzę żeby sobie przypomnieć. A szukam czegoś takiego wlaśnie miękkiego - do tej pory mam Gucci by Gucci, czekam na Midnight Poison ( racze się próbkami) Gucci EDP i J'OSE które do mnie leci - więc niezbyt miękko i delikatnie, wszystkie dają po nosach ogonem a ja mam nadzieję że J'aime la nuit będzie muskał nosy woalem. o tak. Dzięki serdeczne.

PS. Widzę ze nie załapałaś się na insolence póki co bo czasu jest dużo jeszcze , ale próbowałaś tak dla porównania Iris Noir Yves Rocher ? Są moim zdaniem całkiem inne, w I N irys nie jest aż tak pudrowy bardziej orzeźwiający poczatku, ale dla samej ciekawości porównania polecam niuchnąć jeśli masz bliso do sklepu Yves Rocher.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2009-09-29 o 11:12
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 14:03   #4505
Dominiique
BAN stały

Iris Noir z Yves Rocher nie znam, w ogóle nie znam zapachów tej firmy, choć zaglądam tam co jakiś czas, bo jestem wierna fanką icj płynów do kąpieli z serii Plaisir Nature (może niepoprawnie napisałam ). Ten zapach jest zbliżony do Insolence? Zajrzę
Stary 2009-09-30, 14:19   #4506
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
Iris Noir z Yves Rocher nie znam, w ogóle nie znam zapachów tej firmy, choć zaglądam tam co jakiś czas, bo jestem wierna fanką icj płynów do kąpieli z serii Plaisir Nature (może niepoprawnie napisałam ). Ten zapach jest zbliżony do Insolence? Zajrzę
no ja właśnie uważam że nie jest zbliżony, jedynie charakteryzuje się nutą irisa i jest to irys inaczej podany niż w Insolence, mniej moim zdaniem pudrowy, bardziej rześki i łagodniejszy, iris noir planuję nabyć kolejną flachę a z Insolence się dopiero oswajam gdyż ten to jest kilerkiem ale pociągającym. zacznę od 10 ml odleweczki z wspólnozakupowego, do tej pory testy perfumeryjne i próbka.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 15:49   #4507
201703061227
Konto usunięte

Szukam ideałów

Witam, wiem że takich wątków jest wiele, wyszukiwarki też użyłam, jednak nie znalazłam nigdzie tego czego mi trzeba...
Poszukuję perfum idealnych takich z którymi będę mogła się identyfikować i z którymi będę identyfikowana...chciałab ym takiego zapachu na wieczność (wiem wiele z was ma wiele buteleczek i kocha mieć na sobie różne zapachy, ja jednak jestem z tych wiernych - przynajmniej bardzo bym chciała). Liczę na Waszą pomoc, ponieważ wiem, że nie jedną znawczynię w temacie perfum tutaj mogę znaleść.
Moim problemem jest zazwyczaj trwałość prefum - uważane tutaj kilery zapachowe trzymają się na mnie krótko - ok to jeszcze ścierpię taką mam skórę nic z tym nie zrobię, ale wiele zapachów pod jej wpływem zmienia zapach na albo babciny albo kwaśno - zepsuty.
Jestem miłośniczką perfum słodkich ale charakternych i ciekawych, oto czego dotychczas używałam:
1. Chanel coco mademoiselle edp, ekstrakt - moje ukochane - jednak ich zapach na mojej skórze zmienią się w kwasno - zepsute coś, trwałe też na mnie nie są, a wierzcie mi używałam też czystego ekstraktu - niestety znikają szybko
2. Chanel allure ekstrakt - bardzo ładne na blisteku i z korka jednak na mojej skórze zupełnie inna bajka
3. Chanel chance edp - j.w.
4. Miss Dior Cherie edp- śliczne, jednak bardzo bardzo ulotne - 100 ml zużylam w ciągu dwóch miesięcy kompletnie ich nie czując na sobie dłużej niż 1 godz. - nie jest to subiektywne odczucie - otoczenie też nie wyczuwało
5. Guerlain Insolence edp - dostałam w prezencie - zupełnie nie mój zapach - szybko się z nim rozstałam
6. Dolce vita diora - j.w
7. Chopard Casmir - bardzo ciekawy intrygujący, ale również nie mój
8. Troche z niższej pólki Bruno banani not for everybody edp - bardzo mi się podobał, jednak zbyt pospolity, jakiś czas temu oriflame stworzyło podobny zapach i połowa kobiet z mojej pracy nim pachniało

Testowałam:
light blue D&G, Euphorie, eternity, D&G One, Lancome miracle, poeme, cacharel anais anais, angel, , j'adore, ange ou demon - moje wrażenia różne jedne ładne inne odpychające, jednak na pewno żadne z nich to nie TE

Chcę przetestować Lolitę Lempicką edp - z opisu który czytałam stwierdzam, że może być ciekawa

Jak widzicie szukam idealu...Proszę doradzcie w jakich zapachach powinnam jeszcze poszukać

Edytowane przez 201703061227
Czas edycji: 2009-10-15 o 15:53
201703061227 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-15, 17:30   #4508
gidran
Zadomowienie

Dot.: Szukam ideałów

hmmm, może przetestuj słonia kenzo: trwałe są straszliwe i chyba ich moc nie jest w stanie zareagować na właściwości skóry... Lolita też jest trwała, więc powinna Ci się spodobać. Wypróbuj też może przesłodką wersję L
gidran jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 17:31   #4509
skarbiatko
Zakorzenienie

Ja polecam przetestować Chanel Eau Premiere.

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 18:01   #4510
201703061227
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gidran Pokaż wiadomość
hmmm, może przetestuj słonia kenzo: trwałe są straszliwe i chyba ich moc nie jest w stanie zareagować na właściwości skóry... Lolita też jest trwała, więc powinna Ci się spodobać. Wypróbuj też może przesłodką wersję L
Słonika testowałam kiedyś w sephorze, ale nie spodobał mi się...chanel 5 używa moja mama mam od tego zapachu odruch wymiotny, ale tej nowej wersji nie testowałam jeszcze
Stary 2009-10-15, 18:05   #4511
Maja102
Zakorzenienie

skoro lubisz słodkości, to polecam Hypnotic Poison i Addict Diora (b. mocna wanilia), Midnight Poison tez może być, ale ma mało pazura.
A Guerlain Samsara i Shalimar? Oba słodkie i piękne....
Z "jedzeniowych" słodziaczków jeszcze Hypnose i Wish Choparda.
Black XS Paco Rabanne jest też fajny - kobiecy, ale z pieprznym pazurkiem
Kwiatowy Flowerbomb lub Sensous estee lauder - pachnie jak ciacho, ale całkiem sympatycznie

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2009-10-15 o 18:09
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-15, 18:27   #4512
201703061227
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
skoro lubisz słodkości, to polecam Hypnotic Poison i Addict Diora (b. mocna wanilia), Midnight Poison tez może być, ale ma mało pazura.
A Guerlain Samsara i Shalimar? Oba słodkie i piękne....
Z "jedzeniowych" słodziaczków jeszcze Hypnose i Wish Choparda.
Black XS Paco Rabanne jest też fajny - kobiecy, ale z pieprznym pazurkiem
Kwiatowy Flowerbomb lub Sensous estee lauder - pachnie jak ciacho, ale całkiem sympatycznie
Na pewno spróbuję flowerbomb (też miałam w planach testować) i hypnotic poison
hypnose wąchałam kiedyś - nie zrobił na mnie wrażenia
Samsara i Shalimar -zawsze miałam wrażenie, że to bardzo ciężkie zapachy, dlatego omijałam z daleka - na pewno spróbuję
Black XS Paco Rabanne - flakonik - nie chcę być wybredna i wybrzydzać ale jestem estetą i buteleczka też powinna robić wrażenie - wiem może to głupie

Czas edycji: 2009-10-15 o 18:28
Stary 2009-10-15, 18:29   #4513
prowokatorka
Zadomowienie

Może coś z Kenzo
Np Kenzo Amour le parfum

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 18:35   #4514
201703061227
Konto usunięte

Na pewno powącham, tym bardziej, że czytałam co nieco na ich temat i wiem, że mogłby mi się spodobać...tylko ten flakonik...

Edit: a co myslicie o Lolicie Lempickiej? Ona póki co najbardziej mnie kusi, choć jej jeszcze nie znam...nawet mam ochotę na zakup w ciemno, ale staram się odrzucać od siebie ten pomysł

Czas edycji: 2009-10-15 o 18:38
Stary 2009-10-15, 18:39   #4515
Tsukichan
Rozeznanie

Ja bym stawiała na Addicta, słodki, ale niesłychanie charakterny

Może Les nuits d'Hadrien A. Goutal, jeśli uda Ci się gdzieś przetestować?

Jeśli Wish nie przypadł Ci do gustu, wypróbowałabym jednak Pure Wish, jest nieco inny, niż ten pierwszy.

Odnośnie Shalimara, krąży gdzieś poperfumriach Shalimar Light, dla mnie np. to bardziej przystępna wersja oryginału warta uwagi.

Edytowane przez Tsukichan
Czas edycji: 2009-10-15 o 18:41
Tsukichan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 18:40   #4516
prowokatorka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anemone83 Pokaż wiadomość
Na pewno powącham, tym bardziej, że czytałam co nieco na ich temat i wiem, że mogłby mi się spodobać...tylko ten flakonik...

Edit: a co myslicie o Lolicie Lempickiej? Ona póki co najbardziej mnie kusi, choć jej jeszcze nie znam...nawet mam ochotę na zakup w ciemno, ale staram się odrzucać od siebie ten pomysł
Lepiej przetestować na własnej skórze ,bo sama pisałaś że niektóre zapachy na Tobie warzą się.

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 19:35   #4517
gidran
Zadomowienie

Może daj słoniowi jeszcze jedną szansę Mnie on kiedyś odrzucał, ale niedawno odkryłam jego lepszą stronę i jest jednym z najbardziej hołubionych moich zapachów... Co do lolity, to też radzę zakup próbki, bo ja na przykład lubię takie klimaty, o których pisałaś (słodko, jeszcze słodziej), i właśnie LL czasem mi się nosi świetnie, a czasem jest tragiczna (kwestia nastroju i pogody). Ze słodziaków wypróbuj może Wish Chopard i jego lżejszą wersję pure.
O, i jeszcze Cocon mógłby Ci się spodobać, jest nieco słodki, charakterystyczny i intensywny.

Edytowane przez gidran
Czas edycji: 2009-10-16 o 09:57
gidran jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:36   #4518
poissonivy
Zakorzenienie

A Tumulte?
A jeszcze przyszło mi na myśl Elixir des Merveilles?
I jeszcze Extraordinary Avonu ciepłe, kawowe (dla mnie zima bez nich nie istnieje), trwałe.
Jeżeli Casmir Ci się spodobał, to jest dość duża szansa, że i Lola przypadnie Ci do gustu. Co do wersji L to radzę je najpierw przetestować, bo lubią bardzo różnie się rozwijać, na mnie akurat w stronę słoności.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 16:58   #4519
Gwiazda87
Raczkowanie

Ja jestem fanka Addicta od Diora jak dla mnie trwaly i taki niebanalny widzialam ze juz Ci polecano ale nie zauwazylam Twojej wypowiedzi na ten temat. Jest jeszcze The One D&G tylko ze np u mnie krotko sie trzymaja a u mojej kolezanki bardzo dlugo,wiec to roznie bywa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 14:02   #4520
tomek15
Przyczajenie

prosze o podpowiedz ;]

Witam, wlasnie zblizaja sie urodziny mojej dziewczyny i chcialbym kupic jej jakis fajny prezent,udalo mi sie odlozyc okolo 300 zl ,myslalem o perfumach,ale kompletnie nie orientuje sie w tym temacie,jesli moglibyscie podpowiedziec pare nazw bylbym wdzieczny . Dziekuje i pozdrawiam ;]
tomek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:08   #4521
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk
Dot.: prosze o podpowiedz ;]

Wiesz, myśle że perfumy to bardzo indywidualna sprawa bo ja np. nie lubie waniliowych zapachów a moja koleżanka uwielbia. Więc nawet jak Ci ktoś podpowie jaki zapach lubi to nie wiesz czy jej się spodoba. Może napisz jakie zapachy lubi? Słodkie, czy delikatne itp?
gsk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:31   #4522
odada
Rozeznanie

Z perfumami może być duży problem, bo każdy ma inny gust. Co jeśli kupisz jej 100ml butle perfum które będą przyprawiały ją o mdłości? Więc jeśli koniecznie mają to być perfumy porozmawiaj z jej przyjaciółką, siostrą, mamą co lubi. Albo pomyśl o czymś innym, może biżuterii?
odada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:33   #4523
motylek1007
Zakorzenienie

ostatnio mnozy sie tematów o prezentach

nie wiem czy perfumy to jest dobry pomysł, nie trafisz z gustem i co? czym sie interesuje Twoja dziewczyna? moze tym sladem trzeba isc?

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 16:05   #4524
tomek15
Przyczajenie

w sumie macie racje,nie trafie i bedzie lipa, chyba slodkie zapachy woli ale bizuteria to tez ciekawy pomysl bede musal sie rozejrzec ,dziekuje za odpowiedzi
tomek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 16:06   #4525
motylek1007
Zakorzenienie

zawsze mozesz podejrzec jaki ma w domu perfum

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 22:01   #4526
Mrs.
Zakorzenienie

ja bym nie kupowała perfumów , jakbym miała wydać 300zł. chcialabym zeby to był praktyczny i trwały prezent A jaki hmm , to zalezy od Twojej dziewczyny , my nie wiemy co lubi a czego nie .
Mrs. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 15:39   #4527
adamrop
Przyczajenie

Perfumy na prezent w stylu Eternity CK

Witam

Czy możecie polecić mi jakieś perfumy w stylu CK Eternity (chodzi mi o zapach) głównie aby składał się z białej lilii. Czy możecie wytłumaczyć dlaczego w porównywarce cenowej woda toaletowa 100 ml jest droższa od wody perfumowanej 100 ml ?? Po przeczytaniu wątków na tym forum wyczytałem że woda perfumowana jest silniejsza więc ??
Pozdrawiam
adamrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 18:13   #4528
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Dot.: Perfumy na prezent w stylu Eternity CK

Za najbardziej charakterystyczną dla Eternity nutę uważam "dentystyczny" chłodny goździk. Podobny czuję w Sun Moon Stars Karla Lagerfelda, i w trochę mniejszym stopniu - Tresor Lancome i Volare Oriflame. Lilia np. w Anais Anais Cacharel, lżejsza i bardziej "ludzka" znajdzie się w Pleasures Estee Lauder, Idylle Guerlain, Palazzo Fendi

Co do różnicy w cenach EDP i EDT to jest to dla mnie niezgłębiona tajemnica Powiem tylko, że nie zawsze jest tak prosto, że EDP jest trwalsze, bywa też, że EDP i EDT to zupełnie różne zapachy.

edit: szybko przejrzałam forum w tym kierunku - Wizażankom Eternity kojarzy się jeszcze z Foliflorą Guerlain, Dior Addict2, Island (chyba chodzi o zapach Michaela Korsa), Fragonard Etoile du Sud, Hypnotic Poison (zdumiewające dla mnie skojarzenie), 5th Avenue Elizabeth Arden i Escape CK

A może kup jakąś wariację na temat Eternity, np. wersję Moment, Summer, Purple Orchid czy coś? Rodzinka jest spora

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2009-11-08 o 18:46
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 21:45   #4529
Ćwirka
ćwir ćwir

Przesuwam na podforum perfumowe, tam Ci Dziewczyny powinny pomóc
Stary 2009-11-08, 21:52   #4530
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Najłatwiej będzie pomóc, jeśli dowiemy się, jakich perfum używa osoba, która ma być nimi obdarowana. Chociaż w przybliżeniu: jak wygląda buteleczka, jeśli nie uda się ustalić dokładnej nazwy, albo jak pachnie - świeżo, słodko, wanilią, orientalnie? Pomóc mogą też dane o stylu ubierania - trendy, klasyczna elegancja, mhroczna gotka - nie musi to przesądzać sprawy, ale bywa, że naprowadza na właściwy trop

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości