|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
Cytat:
Dzisiaj bardzo wyraźnie bolą mnie piersi, po bokach (szczególnie lewa ), i brzuch mnie boli. Typowe objawy przed okresem . Cóż...
|
|
|
|
|
#4502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4503 |
|
Raczkowanie
|
Wiatm
Co tam u was dziewczynki, coś ostatnio żadko ktoś się u "nas" odzywa.... Ja właśnie rozpoczęłam 1dc.... ![]() ![]() :ma d:Staramy się dalej.... może w tym miesiącu się uda Czarnakotka, co u ciebie? nic się nie odzywasz, może chociaż tobie się udało. JAK PO ŚWIĘTACH? |
|
|
|
#4504 |
|
Zadomowienie
|
Agnes_13, nowy cykl to nowa szansa
Głowa do góry ![]() Mnie dzisiaj bardzo bolą piersi, BARDZO. Generalnie wszystkie moje objawy zwiastują nadchodzący okres, choć na pewno wystepują w silniejszym wydaniu. Ciągle biegam do toalety sprawdzić, czy @ przyszła (choć to dopiero 30 dc a miewałam cykle nawet 40 dniowe). Temp. rano po przebudzeniu 37,1. Wkurza mnie, że chociaż jestem rozsądną dziewczynką to mam taką cholerną nadzieję, że może akurat...Szkoda, że na wątku tak cichutko... |
|
|
|
#4505 |
|
Raczkowanie
|
I nie wkiurzaj się, bo to jak najbardziej normalne. Bo jak czegoś bardzo mocno pragniesz, to bardzo na to czekasz... I tak jest z każdą z nas.... Życzę nam wszystkim spełnienia naszych pragnień.... SZYBCIUTKO... ![]() Tak to prawda, coś u nas ostatnio strasznie cichutko.... |
|
|
|
#4506 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dziewczyny!!!
![]() ![]() ![]() Co dzisiaj u Was? Rozpoczął się właśnie 31 dzień mojego cyklu Temp. 37,1 z samego rana przed wstaniem z łóżka. Jestem zła na siebie, ze nie mogę zapanować nad swoimi przeczuciami i nadziejami- choć- uwierzcie!- jeszcze miesiąc temu planowanie dziecka i cały cyrk z tym związany wydawał mi się lekko paranoiczny Sama wpadłam we własne sidła.Najbardziej mnie wkurza, że mam w sobie takie chore przeświadczenie, ze się udało, taki spokój. Matko, też tak czujecie? Zejscie na ziemie będzie bardzo bolesne... |
|
|
|
#4507 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten spokoj faktycznie jest, ale od czasu jak juz termin miesiaczki dawno minal
Poza tym mam bardzo duuuuzo bialego sluzu a piersi jak bolaly tak bola. Nigdy tak nie mialam. Pobolewanie w dole brzucha natomiast minelo. Nie ma co sie nakrecac...
|
|
|
|
#4508 |
|
Rozeznanie
|
Agatkia kazda z nas pewnie tak ma.Ja tez mam takie paranoje.U mnie @ nie ma,tempki wysokie a od dwoch dni jeszcze wzrosly ale mysli mam pesymistyczne.Nie nastawiam sie.buziaczki
|
|
|
|
#4509 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!!
De28, trzymam kciuki za jutrzejszy dzień!!!! Oby przyniósł dobre wieści. U mnie trudno powiedzieć, kiedy termin miesiączki minął, bo moje cykle są nieregularne i wariują. W tym miesiącu robiłam testy owulacyjne i wyszło na to, że moja owulacja przypadła na 31 marca. Zakładając, że miesiączka występuje 14 dni po owulacji we wtorek powinnam dostać okres. Biorę jednak margines bezpieczeństwa, postaram się poczekać do końca tygodnia z testowaniem, albo nawet dłużej. Choć środę mam wolną od pracy i po prostu nie wiem, czy wytrzymam. Mam nadzieję, ze kolejne starania nie będą już okupione takim wariactwem jak w pierwszym cyklu... A jak się dziś czujecie? U mnie temp. 37, bolą piersi i brzuch wyraźnie na okres... macie jakieś nowe objawy potencjalnej ciąży? |
|
|
|
#4510 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam miec @ jutro lub w srode.Biore dzien bezpieczenstwa
tempka dzisiaj 37.1 wzrasta od trzech dni.Boli mnie podbrzusze od jakiegos czasu i jajniki.Dzisiaj juz prawie w ogole.Piersi leciutko.Pewnie przylezie @
|
|
|
|
#4511 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła, ani do Ciebie ani do mnie... Czy to możliwe, żeby będąc w ciąży mieć w tym pierwszym miesiącu klasyczne objawy PMSu?
![]() Żenia, a tempke mierzysz regularnie? Ja miałam 37, 1 od 3 dni, i dzisiaj 37,0.... Edytowane przez Agatkia Czas edycji: 2010-04-12 o 17:00 |
|
|
|
#4512 |
|
Rozeznanie
|
No mierze regularnie od 14 dc.od trzech dni mi wzrasta.To jest link do mojego cyklu
http://www.skarbmamy.pl/NPR-wykres-cyklu. A ty mierzysz regularnie?? Jest to mozliwe.Duzo dziewczyn sie wypowiadalo ze bylo pewne ze przyjdzie @ bo objawy a tu ciaza.Ja tez trzymam kciuki za ciebie i za siebie
Edytowane przez zenia2211 Czas edycji: 2010-04-12 o 17:24 |
|
|
|
#4513 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() ale bol podbrzusza |
|
|
|
|
#4514 |
|
Raczkowanie
|
Czesc wszystkim staraczkom i juz zafasolkowanym.Jestem przyszlą mamusią w 7 tygodniu,ktora sie starała prawie dwa lata o takie szczescie.Chcę sie z Wami podzielic moimi pierwszymi objawami.Otóż ich wcale nie mialam.Ból brzucha występowal tak jak na miesiaczke jak rowniez ból piersi.Miesiaczka nie przyszla po tygodniu zrobilam dwa testy i brawo!!!!! byl placz szczescia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#4515 |
|
Zadomowienie
|
Karolka25, jak to fajnie, Ze Ci się udało!!
Zenia2211, temp. mierzę regularnie... od 4 dni Tak naprawdę dopiero zgłębiam tajniki obserwacji własnego ciała, pewnie wstyd się przyznac, ale nigdy nie wschłuchiwałam się w swój cykl, bo od 18 roku życia brałam pigułki antykoncepcyjne, odstawiłam je w sierpniu 2009 z myślą o staraniach o dziecko. Niemniej jednak starania zaczęliśmy dopiero w marcu, szczerze pisząc dopiero ostatnie tygodnie sprawiły, że naprawdę chcę mieć dziecko, wcześniej dopuszczałam nawet myśl, że mogłabym ich wcale nie mieć... A kiedy zamierzasz testować? Masz regularne cykle?Rzabba- cholera, dajesz mi nadzieję! Edytowane przez Agatkia Czas edycji: 2010-04-12 o 20:31 |
|
|
|
#4516 |
|
Raczkowanie
|
karolka25 gratulację, bardzo się cieszę że ci się udało, prześlij nam proszę trochę pozytywnych fluidów....
zenia2211 i jak @ przyszła? mam nadzieję że nie, trzymam kciuki.... Daj znać, nie trzymaj nas w niepewności, i oczywiście czekamy na tylko dobre wiadomości. Pozdrawiam, ja właśnie się zbieram do pracy, wię odwiedzę nasze forum wieczorkiem, pozdrawiam wszystkich... |
|
|
|
#4517 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, dziewczyny!!
U mnie dzisiaj temp. 37,1 okresu nie ma Bolą mnie jajniki, szczególnie wieczorami przed snem. Piersi nadal bolą, z różnym natężeniem. Właściwie dzisiaj mija 14 i 15 dzień po stosunku (kochaliśmy się 29, 30 marca w dni płodne jak wykazał test owulacyjny)... Ciekawe, jak długo wstrzymam się z testowaniem Żebym jeszcze miała regularne cykle i mogła przewidzieć termin miesiączki... Zanim wykonam test na pewno dam Wam znać, żeby miał kto za mnie kciuki trzymać ![]() Pozdrowienia, miłego dnia!! |
|
|
|
#4518 |
|
Wtajemniczenie
|
Moge sie pochwalic???Moge??Moge???
Wlasnie wracam od gina Poczatek siodmego tygodnia![]() Poprostu tym razem czulam, ze jestem w ciazy.- bol piersi (pojawil sie pozniej niz przy tradycyjnym pms i piersi bola mnie calkiem inaczej) -placzliwosc i rozdraznienie - totalny spadek kondycji na fitnesie - pobolewanie w dole brzucha ale lagodniejsze i inne niz na @ - wczoraj mialam poranne mdlosci ![]() -zapach meza zaczal mi przeszkadzac -duzo bialego sluzu, bez wkladki ani rusz - temperatura37,5-7 od momentu owulacji Myslalam, ze tu nic nie bedzie widac a juz dostalam zdjecie i widzialam serdeszko!! A co u was dziewczyny?Jak testy? Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-04-13 o 13:01 |
|
|
|
#4519 |
|
Zadomowienie
|
De28!! GRATULACJE KOBIETO!!!!
![]() ![]() klask i: Wspaniałe wiadomości. bardzo się cieszę, że Ci się udało!! Ależ bym chciała podzielić Twój los...A robiłaś wcześniej testy? |
|
|
|
#4520 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Dzisiaj tempka spadla z 37.1 z wczoraj na 36.9De28 GRATULACJE!!!! Agatkia ty juz jestes po terminie @??
Edytowane przez zenia2211 Czas edycji: 2010-04-13 o 16:21 |
|
|
|
#4522 |
|
Wtajemniczenie
|
Test robilam raz, tydzien po terminie.Tatus baaardzo sie ucieszyl
|
|
|
|
#4523 |
|
Raczkowanie
|
De28 gratulacje!!!!!!!!!!!
kl aski:![]() Bardzo się cieszę...... zenia2211 mam nadzieję że @ nie przyjdzie.... 3mam kciuki. |
|
|
|
#4524 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz, ja mam strasznie rochwiane cykle: od 33-40 dni. Dzisiaj leci 34 dzień mojego cyklu. Chciałam testować jutro (bo to 15 dzień po owulce), ale chyba się wstrzymam jeszcze...
|
|
|
|
#4525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Agness_13 dzieki za wsparcie..jestem ostrozna z optymistycznym mysleniem...mysle ze jutro spadne na ziemie..ale nie zalamuje sie.Bede probowac dalej |
|
|
|
|
#4526 |
|
Zadomowienie
|
Moje przeczucia? Trudno powiedzieć... Były dni, kiedy byłam prawie pewna, że się udało. Czułam to.
A im bliżej testu, tym mniej mam tej pewności... To, co odczuwam inaczej niż zwykle to ból brzucha i piersi, bo choć typowy jak na okres, to pojawił się dużo szybciej niż przed okresem (zwykle2, 3 dni przed albo wręcz wcale, a tym razem już w 8 dniu po potencjalnym zapłodnieniu- ponad tydzień wcześniej). Temp. dziś 37,0... Zenia2211, @ przyszła? |
|
|
|
#4527 |
|
Rozeznanie
|
Narazie nie przyszla
27 dc mialam tempke 37.1, 28dc 36,9 a dzis znow 37,1.A wczoraj powinnam dostac okres i tempka spadla wiec bylam pewna ze na @ a tu dzis znow skok zobaczymyU mnie odczucia normalne,nie mam jakis dziwnych objawow tyle ze tez te bole podbrzusza i jajnikow ani nie mam zadnych przeczuc.nic tylko czekac |
|
|
|
#4528 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! !! To był impuls...............
|
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie tutaj zaglądam.
Uwielbiam patrzeć na II kreseczki Sama też zobaczyłam je 07.04.2010. To zapraszamy na wątek listopadowo-grudniowy ![]() GRATULUJĘ!!!!!!
|
|
#4530 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

hehehe
), i brzuch mnie boli. Typowe objawy przed okresem
. Cóż...

to mam taką cholerną nadzieję, że może akurat...
Sama wpadłam we własne sidła.
Poza tym mam bardzo duuuuzo bialego sluzu a piersi jak bolaly tak bola. Nigdy tak nie mialam. Pobolewanie w dole brzucha natomiast minelo. Nie ma co sie nakrecac...

Żebym jeszcze miała regularne cykle i mogła przewidzieć termin miesiączki... Zanim wykonam test na pewno dam Wam znać, żeby miał kto za mnie kciuki trzymać
klask i: Wspaniałe wiadomości. bardzo się cieszę, że Ci się udało!! Ależ bym chciała podzielić Twój los...

27 dc mialam tempke 37.1, 28dc 36,9 a dzis znow 37,1.A wczoraj powinnam dostac okres i tempka spadla wiec bylam pewna ze na @ a tu dzis znow skok