|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naturalna pielęgnacja skóry dla fanek minerałów i nie tylko...
wiec moze spróbuj z innym kwasem? Szczerze mowiac, nigdy nie slyszałam o salipegu.
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro będę wiedziała na pewno czy to porzeczka, ale kurczę - poprzednio było ok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Peeling salicylowy bazujący na kwasie salicylowym rozpuszczonym w glikolu polietylenowym jest efektem pracy i doświadczeń japońskich badaczy, którzy szukali bezpiecznych możliwości złuszczania trądzikowej skóry dla osób o ciemniejszej karnacji. Jak wiadomo ciemniejsza skóra jest bardziej narażona na powstawanie pozapalnych przebarwień i często zdarza się, że tradycyjne peelingi bazujące na etanolu niosą za sobą poważne skutki uboczne, często przewyższające potencjalne korzyści. Dzięki tym eksperymentom istnieje możliwość stosowania kwasu salicylowego w wyższych stężeniach bez konieczności borykania się ze złuszczaniem, podrażnieniami i popeelingowym zaczerwienieniem skóry. W przeciwieństwie do tradycyjnych peelingów Salipeg nie generuje łusek, podpuchnięć i stanu zapalnego. Jest idealnym peelingiem dla niedoświadczonych osób, borykających się z trądzikiem i zmianami zaskórnikowymi, mających jednocześnie skórę wrażliwą, naczynkową, skłonną do czerwienienia i atopii. Wykazano ponad wszelką wątpliwość bezpieczeństwo stosowania Salipegu - poza brakiem skutków ubocznych warto wspomnieć przede wszystkim o zmniejszonej przenikalności kwasu salicylowego do organizmu. Niestety, kwas salicylowy stosowany w tradycyjny sposób na alkoholu w wyższych stężeniach i na duże powierzchnie ciała może wywołać nawet zatrucie organizmu. Aplikując 30% kwas na bazie glikolu polietylenowego w ciągu 5 minut absorpcja taka sama jak w przypadku stosowania toniku alkoholowego z 2% zawartością kwasu salicylowego. Salipeg jest więc z pewnością peelingiem bezpiecznym. Działanie „salipegu”: • skuteczny w leczeniu trądziku zaskórnikowego • odnawia warstwę rogową naskórka • zmniejsza stany zapalne • wygładza drobne zmarszczki • rozjaśnia lekkie przebarwienia posłoneczne • powoduje znaczny wzrost nawilżenia w warstwie rogowej naskórka, dzięki czemu skóra wygląda młodziej i bardziej świeżo. Częściowo cofa więc objawy fotostarzenia skóry • jest też znakomitą formą prewencji nowotworów skórnych. Złuszczanie kwasem zawieszonym w glikolu zmniejsza ekspresję zmutowanych pod wpływem promieniowania UVB protein p53; zanotowano również zmniejszenie ekspresji filagryny i lorikryny w keratynocytach indukowane przez UVB. Ma to szczególne znaczenie dla osób o jasnej karnacji narażonych w przeszłości lub obecnie na intensywne promieniowanie słoneczne Wyśmienite efekty działania 30% peelingu potwierdziły testy na ochotnikach. Lub kupię moze kremik na zsk taki wynalazłam,z kwasem migdałowym: Zestaw do samodzielnego wykonania. Krem nawilżający na noc, przeznaczony do każdego typu cery o działaniu złuszczającym i stymulującym odnowę komórkową. Szczególnie polecamy do pielęgnacji cery wrażliwej, naczynkowej, z trądzikiem różowatym, trądzikiem pospolitym oraz tłustej. Reguluje keratynizację naskórka, delikatnie złuszcza, oczyszcza. Działa głęboko nawilżająco, spłyca zmarszczki, wpływa na produkcję kolagenu i elastyny. Rozjaśnia plamy pigmentacyjne. Zestaw zawiera następujące składniki: Faza A - olejowa 2 g emulgatora MGS 1 g monostearynianu glicerolu 1.5 g alkoholu cetylowego 15 ml maceratu z nagietka Faza B - wodna 2 g kwasu migdałowego 1 g glukonolaktonu 1.5 ml mleczanu sodu 5 ml kwasu hialuronowego 1% 22 ml hydrolatu z róży stulistnej 5 ml wodorowęglanu sodu Akcesoria opakowanie farmaceutyczne 50 ml 3 papierki lakmusowe
![]() |
#4504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Opisy jednego i drugiego są bardzo kuszące. Ale jak z działaniem rzeczywistym to nie wiadomo nigdy... Każda skóra jest inna, jednym coś pomaga innym nie... ehh... Próbuj, testuj, może akurat znajdziesz produkt spełniający Twoje wymagania. ![]()
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spróbuj toników z migdałowym, jest delikatny i dobry na tę porę roku. Nie wiem czy stosowałaś niacynamid, ale słyszałam,że u niektórych tez powoduje wysyp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Melduję, że sprawcą czerwonych oczu na pewno jest u mnie olej z porzeczki (dzisiaj zastosowałam ha/kasztanowiec/jojoba) i gałki miałam rano jedynie z kilkoma żyłkami (zapewne po wczorajszej masakrze). Teraz są bialutkie.
Rozumiecie jak to możliwe, że olej z porzeczki kupiony w tym samym sklepie kilkanaście dni temu tak różni się od kupionego pół roku temu?! Poprzedni zużyłam i podpasował mi, obecnemu też w zasadzie nie mogę nic zarzucić (dla mnie wygląda tak samo, zapach i konsystencja identyczne, na skórę działa równie dobrze), tylko że "załatwia" oczy... Czyli może to jednak kwestia rozpoczęcia noszenia soczewek? Mhm... Macie pomysły w jaki sposób wykorzystać tę porzeczkę? Może ogólnie nie szkodzi ![]()
![]() |
#4508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4510 |
Wtajemniczenie
|
Mozecie mnie naprowadzic jak zrobic tonik bha? Mam kwas salicylowy,peg-400,do tego hydrolat i...? I co jeszcze i w jakich proporcjach potrzeba?
![]()
#4511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, przeczytałam na wizażu artykuł o trądziku różowatym, i mówiąc szczerze, jestem przerażona! Niestety obawiam się, że może mnie to czekać w bliskiej przyszłości. Mam skłonności do zaczerwienienia się twarzy, napadowy burak towarzyszy mi przy przeróżnych sytuacjach, oprócz tego mam słabe krążenie, niskie ciśnienie, wiecznie zimne nogi ręce, a do tego mój tata jest wiecznie czerwony, także prawdopodobnie mam to po nim. Nie chcę mieć za kilka lat nieuleczalny rumień na twarzy ;(
Od jakiegoś czasu używam na noc hydrolatu z kocanki, od niedawna tez kompleks na naczynka, przestałam używać kosmetyków z alkoholem, z kwasem mam tylko serum lemon z BU, zaopatrzyłam się w filtr 50+, i do was pytania co mogę zrobić jeszcze?? Jakieś witaminy, kosmetyczka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
U dobrej kosmetyczki zabieg zamykania naczynek - wybierz się na jesieni.
Moja koleżanka chodzi co jakiś czas i naprawdę widać różnicę (jest naturalnym rudzielcem o białej skórze). |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zadomowienie
|
fabregasowa zaobserwuj czy to tylko rumien tzw. burak jak np. sie zawstydzisz lub masz stresa
![]() u kosmetyczki mozesz robic galwanizacje lub jonoforeze z wit C, ale najlepiej udac sie do dermatologa lub kosmetyczki zeby zbadali skore i zobaczyli czy to sa poczatki tradziku rozowatego Edytowane przez ksenka Czas edycji: 2011-06-10 o 15:07 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4517 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli mówimy o witaminie C,to powiedzcie,można jej używać bardziej na noc czy na dzień? Nie powoduje fotouczuleń?
A ostatnio podebrałam od Was na wątku pomysł na demakijaż hydrolatem z olejkiem i faktycznie-świetnie zmywa makijaz mineralny,nie powoduje w koncu wypryszczania mnie,skóra w koncu odreagowała i jest superrrrrrr ![]() ![]()
#4518 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę Ci skopiować ![]() Cytat:
Cytat:
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Namiętnie podczytuję wasz wątek i postanowiłam dołączyć
![]() Pierwsze zamówienie z ZSK do mnie dotarło, kupiłam olejek sojowy, jojoba złoty, serum sap 10%, glinkę żółtą i peeling wulkaniczny, olejek z drzewa herbacianego. Poprosiłam tez o próbkę jakiego olejku do cery mieszanej i dostała olej sezamowy ![]() Dzisiaj zmajstrowałam to serum...skóra po nim fajna, szybko się wchłoneło, nie widze tylko tego efektu rozjaśnienia, ale to na pewno za wcześnie na efekty ![]() Nie mam tylko pomysły na olejek herbaciany...sprawdzi sie jako dodatek do serum? Wiem, e to nie wątek włosowy, ale testowała któraś witaminy "all in one" w maskach do wlosów albo wcierkach? jest sens? albo dodatek do nafty kosmetycznej? |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() olejek herbaciany mozesz dodac do serum, mozesz tez np wzbogacic zel do mycia buzi. ja tak zrobilam wczoraj z moim babydreamem. teraz pieknie pachnie, swiezutko. tylko sie nei pieni po dodaniu olejku ale nie przeszkadza to bo makijaz zmywa tak samo dobrze
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapomniałam jeszcze o hydrolacie geraniowym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Rozeznanie
|
ja uwielbiam oczarowy, wlasciwie to nie wiem za co
![]()
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli nadal jest brak pomysłu na olejek herbaciany to sugeruję dokupić jeszcze rumiankowy i na bazie olejku sezamowego rumiankowego i z drzewa herbacianego stworzyć olejek do masażu (przeciwbólowy) Jego receptura jest prosta 29 gramów oleju sezamowego 4 krople rumiankowego 4 krople z drzewa herbacianego lub do kąpieli relaksacyjnej 56 gram olejku sezamowego 12 kropel lawendowego 6 kropel różanego 2 krople herbacianego Do kąpieli używamy nie więcej jak ćwierć szklanki specyfiku Ponadto można go stosować do leczenia: trądzika, stres, opryszczka, przeziębienia, grypy, ukąszenia owadów, migreny, jako olej do skóry, brodawek i grzybicy stóp |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za podpowiedź
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Rozeznanie
|
rozany tez jest super. ale mam ten zwykly, jestem ciekawa zapachu rozy damascena. mam tez z zielonej herbaty, nie pachnie wogole
#4529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak z działaniem? Który wolisz i dlaczego? Jaką masz cerę?
![]() |
#4530 |
Zadomowienie
|
Ja tez mam ten rozany i oczarowy, rozany wzielam za dzialanie nawilzajace ale on mi jakos nie podszedl no nie wiem, w sumie oczarowy to tez nie wiem czy cos robi mojej buzi ale 2 opakowania juz zuzylam 3 wlasnie kupuje i uwielbiam go szczegolnie za zapach i za to ze fajnie odswieza buzie a czy tam sciaga pory i takie tam to nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.