|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki cz. IV - Kraina Łagodności i Puszystości
Imper, ja jeżdżę dość szybko.... nawet bardzo szybko niekiedy,
![]() Uważam, że można jeździć szybko i bezpiecznie ale czasem też są ludzie jeżdżacy wolno i niebezpiecznie niestety.... nie patrzący w lusterka a zwłaszcza na tak zwany "martwy punkt", nie dalej jak dzisiaj rano gdy jechałam, kobieta jadąca z prawej strony (wolniej) bez wrzucenia kierunkowskazu chciała wjechać na mój pas.... ja jechałam szybko, ale też gdyby popatrzyła w lusterka, to by mnie widziała, a nie włączenie kierunkowskazów to ewidentna sytuacja, że nie miała pojęcia, że jadę z tyłu. Pojechałam po klaksonie i spokojnie nic się nie stało. Mnie czasem złoszczą tak zwani "spryciarze"... jest zjazd, wszyscy czekają, a ten z boku po pustym pasie i podjeżdża... normalnie, zła jestem na takich pseudo-mądrych, zwłaszcza dużo młodych chłopaków tak robi, ewidentnie 3 minuty poczekać to nie dla nich. Są też tacy, którzy z trzeciego pasa, gdy ja jestem na dugim, robią nawracanie... a to ostatnio kilka dni temu miałam.... Daria, robienie kwasów to w sumie lepiej niż udawanie, że nic się nie dzieje... Nawet nie wiesz jak doceniam i szanuję, gdy ktoś tak jak Ty mówi, że nie potrafi i nie chce jeździć.... jasne, że nie każdy MUSI mieć prawo jazdy, wręcz doprowadzają mnie do szewskiej pasji osoby (bez względu na płeć), które dosiadają auta a potem się chwalą ile przepisów drogowych złamali i jak o większości pojęcia nie mają.... no bo jak ktoś nie wie jak przez rondo przejechać i ma prawo jazdy, to mi się nóż w kieszeni otwiera.... a potem robi z siebie "blondynkę".... był kiedyś taki wątek na Wizażu. Wkurzyłam się wtedy. ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Mad, ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki cz. IV - Kraina Łagodności i Puszystości
Eva- ojjj, masa ludzi migaczy nie wrzuca :/ Albo wrzucają za wcześnie/ za późno. Też mnie to wkurza.
Daria- dołączam do Evy- to się bardzo ceni. Moja przyjaciółka po 20 h kursu zrezygnowała, stwierdziła, że jeździć nie może, to nie dla niej i jej niedobrze jak jedzie i nie chce jeździć. Bardzo jestem z niej dumna (już chyba ze 100 razy o niej pisałam, dodając jako ciekawostkę, że lata szybowcem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kwasów, wiem, że są. Powiem więc trochę oględnie, że chodzi o to, że było tu milej kiedy było bardziej kameralnie, potem pojawiły się osoby z którymi nie mam nic a nic wspólnego, nie mam z nimi o czym gadać. Ta atmosfera, która kiedyś była należy do przeszłości. Poruszane jest mnóstwo różnych tematów, każdy mówi coś od siebie a nie ma żadnej rozmowy prawdziwej. Rozmowa jest tylko wtedy kiedy jest jakaś kłótnia, wtedy wszyscy się wypowiadają w temacie. Przerzucanie się linkami do youtube'a, pokazywanie sobie piosenek, filmików i innych rzeczy sprawiło, że nie ma rozmowy, trochę jak na targu, każdy coś od siebie i a rozmowy z tego zero. Nie chciałam nikogo urazić więc nie mówiłam o swoich odczuciach, poza tym może reszcie właśnie taka forma naszego wątku odpowiada to co się będę wychylać. To tak w skrócie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wiesz, ja też bez pracy jestem, już pół roku... no ale Grzesiek dość dobrze zarabia, więc udaje się nam nawet odłożyć. Inaczej też bym się na dziecko nie zdecydowała. Dobrze, że pomimo chęci myślisz rozsądnie, znam osoby, które mimo wszystko zdecydowały się na dziecko, a nawet na dwójkę, no i różowo nie jest.. Cytat:
Pamiętam, jak w początkowych częściach stronami toczyły się rozmowy na jakiś temat.. a teraz jest tak faktycznie tylko w przypadkach konfliktów. Szkoda. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- oj przesadzasz, nie takie osoby się nauczyły - wszystkiego się można nauczyć - przecież kierowcy nie powinno być niedobrze za kółkiem bo wtedy .... - kiedyś dojrzejesz i inne takie sraty taty, nie mogą zrozumieć, że ktoś może mieć taki lęk i strach, że na samą myśl o jeżdżeniu samochodem jest mi niedobrze. Wydaje im się, że się ze sobą pieszczę, że przesadzam i panikuje niepotrzebnie, że jeszcze kiedyś dojrzeję jak będę miała dzieci i będę się musiała męża prosić żeby mnie i dzieci woził zamiast wziąć samochód i pojechać. A najlepsze jest: - spróbuj a zobaczysz, że jak się oswoisz to ci się spodoba Kur**, ja próbowałam, byłam na kursie, nie spodobało mi się, nie oswoiłam się do samego końca, a dodam, że wyjeździłam wszystkie jazdy, zrezygnowałam przed egzaminem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
BAN stały
|
Oj Evo,nie będe odbierać Ci fuchy.
![]() ![]() Maddie,nie no z tym ryczeniem/wzruszeniem żartowłam. ![]() Ja wprawdzie prawka nie mam,ale tz ma noi co się na słucham na drodze to głowa mała.Noooo jak jedziesz baranie,łajker itp itd ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | ||
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hej.... Maduś, wszak MY to tworzymy, to czemu zawsze najfajniejsze osoby się wycofują zostawiając miejsce innym.... rzucamy tematami i bierzemy się za dzierganie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Konto usunięte
|
A propos zasad samochodowo - ulicznych.
Nie mam prawka, nie miałam po co robić, a teraz nie mam czasu ![]() Jakiś czas temu grzecznie stoję przed pasami, samochodów w cholerę i trochę jedzie, i do pasów dojeżdża policja i grzecznie się zatrzymują dla mnie. No rozbawiło mnie to, ale ok. I teraz dylemat - zatrzymali się - powinnam przejść - jak mam przejść, jeśli na drugim pasie auta dalej jeżdżą, a idiota jakiś mi się nie zatrzyma??? Już tak raz miałam, facet ledwo mi zahamował, mam traumę. No więc stoję jak durna, policja jak na durną się patrzy (no czemu ta baba nie lezie???), ja spocona jak mysz, bo już różne myśli mi przychodzą do głowy (łącznie z tym, że policja zaraz mnie opieprzy i da mandat za utrudnianie ruchu drogowego ![]() Przeżyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14654687]A propos zasad samochodowo - ulicznych.
Nie mam prawka, nie miałam po co robić, a teraz nie mam czasu ![]() Jakiś czas temu grzecznie stoję przed pasami, samochodów w cholerę i trochę jedzie, i do pasów dojeżdża policja i grzecznie się zatrzymują dla mnie. No rozbawiło mnie to, ale ok. I teraz dylemat - zatrzymali się - powinnam przejść - jak mam przejść, jeśli na drugim pasie auta dalej jeżdżą, a idiota jakiś mi się nie zatrzyma??? Już tak raz miałam, facet ledwo mi zahamował, mam traumę. No więc stoję jak durna, policja jak na durną się patrzy (no czemu ta baba nie lezie???), ja spocona jak mysz, bo już różne myśli mi przychodzą do głowy (łącznie z tym, że policja zaraz mnie opieprzy i da mandat za utrudnianie ruchu drogowego ![]() Przeżyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Konto usunięte
|
No właśnie. Super, że kierowca jest miły i się zatrzyma, ale naprawdę się boję wejść na pasy. W Polsce większość kierowców jeździ cholernie egoistycznie - jestem ja, a wy mi możecie naskoczyć, a najbardziej naskoczyć to mi może ten jeleń przed pasami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Na kursie instruktor mi mówił, że jak widzę, że na drugim pasie pędzą, to mam się nie zatrzymywać dla pieszego, bo właśnie dla niego to też zagrożenie. Tylko szkoda, że niektórzy tak będą pędzić i pędzić, a pieszy w końcu będzie musiał iść szukać sobie lepszego przejścia :./
Ale piesi też potrafią być nieźli- jedziesz, wchodzi ci na drogę, więc zwalniasz, ten się cofa, ruszasz, a on znów wyłazi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Ain gratuluje prawka
![]() ![]() Cytat:
Teraz mam wymówkę żeby nie robić prawka - uwielbiam warszawską komunikację miejską ![]() Evo ja też czytalam echo, ale nigdy nie miałam nic do dodania ![]() poza tym dzięki Tobie w wakacje orientowałam się jaki jest dzień tygodnia/miesiąca itd ![]() ja się nie odzywałam, bo mam dosyć dziwny tydzień. Bardzo dużo się działo, rzadko coś pozytywnego.. Choć jedna naprawdę pozytywna rzecz się stała - w środę Babcia wyszła ze szpitala. Reszta mnie skutecznie dołowała i zamykałam się w sobie coraz bardziej. Teraz już nie mam na to czasu a tak z ciekawszych rzeczy, to mam 3 dni na wcielenie się w schizofrenika ![]() ![]() Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2009-10-09 o 16:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwilę
![]() Malla, dziękuję za wyjaśnienie. Za kierownicą mi chyba nie idzie, skoro we wtorek mam drugi egzamin. Ale jestem dobrej myśli. Kiedyś w końcu zdam, poza tym do kursanta tak naprawdę należy zrobienie placu, Jak już się wyjedzie na miasto, to lwia część zależy od humoru egzaminatora- moja znajoma nie zdała, bo wracając do ośrodka źle zmieniła pas ![]() I też mnie patologicznie wręcz wkurza to, o czy pisała Impersona - chcę przejść przez pasy (mam zielone światło), ale boję się wejść, bo jadą rozpędzone samochody, które zobaczyły zieloną strzałkę ![]() A tymczasem znikam na babski wieczór. Pewnie pisząc pominęłam jakieś sprawy, ale nie mogę użyć opcji multicytowania (czy tylko mi ona nie działa?). Wiedziałam, że o czymś zapomniałam- Ainsel, grutulacje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze czytałam
#4516 | |
|
Cytat:
Naprawdę? To miło Daria, dziękuję. Dobrze, że z babcią już lepiej, a tak się martwiłaś. Schizofrenia.... Polecam na szybko przypomnieć sobie film "Piękny umysł" a najlepiej książkę. A jeśli możesz przeczytać "Eden express" Marka Vonnegutha (syn Kurta), znalazłam jedną na Allegro. To polecam!!! http://www.allegro.pl/item771224184_...n_express.html ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Magda, dziękuję ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2009-10-09 o 17:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie ściągam Piękny umysł żeby pokazać fragment [jak mi jakiś kolega pomoże i powie jak wyciąć fragment filmu ![]() ![]() Szczerze mówiąc nadal się martwię o Babcię, bo rodzice mówią, że była bardzo osłabiona jak do niej pojechali. Żałuję, że ja nie mogłam jechać z nimi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Nie depcze krokusów
|
Witam w klubie niekierowców
![]() Ja też ![]() Cytat:
![]() Mieszkałam przez chwilę w jednym pokoju z osobą uczącą się grać. Chyba nikt się nie zdziwi, że przeprowadziłam się do TŻ po 2 tygodniach znajomości... U mnie w podstawówce o 7:45.
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Daria wszystko będzie gut... wiesz o tym pasożycie
![]() ![]()
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alem się zirytowała tematem. A co do ślubu to spokojnie, masz jeszcze sporo czasu i nie ma pośpiechu, lepiej później a z miłości niż wcześniej z niecierpliwości! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słyszałam też często "kiedy wreszcie pójdziesz do pracy" gdy studiowałam i wychowywałam dziecko (miałam stypendia, więc to nie tak, że bez dochodów), siostra pytała kiedy kupimy wreszcie porządne auto, skoro nas stać (mamy sprawnego Fiata Uno, ona ma BMW, które ciągle spłaca i ledwo jej starcza na rachunki). Można by tak wymieniać i wymieniać. Dlatego olać ludzi. Będą biadolić wiecznie, bo niektórzy chyba w ten sposób muszą się dowartościować- poczuc lepszym, ze oni mają coś, czego Ty nie masz. Pomyśl wtedy, że Ty masz klasę i zdrowy rozsądek, a oni nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Nie depcze krokusów
|
Na moherach to można dostać wsparcie
![]() Kolejny argument ludzi, żeby zrobić prawko: ... bo Twój chłopak też się chce czasem napić ![]()
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja prawka dla faceta robić nie będę - co to to nie. i też co chwilę ktoś pyta "a jak twoje prawko?" nie ma i tyle... może kiedyś zrobię. jak się przełamię, jak skoryguję wadę wzroku, zrobię po cichu, w Wawie, żeby nie było znowu tej presji. teoretycznie ona powinna motywować. mnie zdemotywowała całkowicie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
ja się boję o ludzi jak zacznę kurs w Kielcach... na razie po wypadku mam stracha i chyba się wstrzymam do początku 2010...
chociaż jak mi się nie spodoba to mam w d... pkp i autobusy też istnieją ![]()
#4525 |
Zakorzenienie
|
Na pocieszenie dodam, że ja mam prawo jazdy od trzech lat (28 lipca minęły trzy lata), zdane za pierwszym razem, jeśli to ma jakieś znaczenie, i nie jeżdżę wcale - chyba nawet o tym pisałam.
![]() Pełni ono rolę estetyczną - ładnie wygląda w portfelu. ![]() To jest dopiero wstyd! ![]() Jak chcę gdzieś jechać, to muszę prosić tatę albo korzystać z uroków MPK. ![]()
#4526 |
Nie depcze krokusów
|
Ty nie musisz jeździć, bo wszędzie dotrzesz na nogach
![]() ![]()
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
Malla
![]() bardzo dziękuję za komplement ![]()
#4528 | ||||
|
Witajcie kochane, dzisiaj Sobota, 10 Październiaka !!!
Macie weekend, który większość pewnie wykorzysta na porządkach domowych, warto potem przejść się na spacer (jeśli pogoda na to pozwoli). Natomiast Paulina powinna dzisiaj świętować, bo to jej imieniny są właśnie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() życzę Ci wszystkiego Najlepszego, a przede wszystkim pociechy z maluchów i Niedźwiedzia i wielu słonecznych dni. ![]() ![]() ![]() Ode mnie w prezencie masz KOTA. ![]() ![]() Cytat:
![]() Książkę Eden express polecam, bo warto ją przczytać. Cytat:
![]() Kocham saksofon, ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja cały czas słuchałam, "a kiedy Twój synuś będzie miał siostrzyczkę albo braciszka?" ... tak jakbym miała uczestniczyć w jakichś zawodach na to, kto urodzi więcej w krótszym czasie. I wkurza mnie jak ktoś mówi "ja chcę takiego słodkiego dzidziusia", bo ja uważam, że posiadanie dzieci jest odpowiedzialnością i tak nie każdy chce lub może je mieć, a jeśli ma tylko z powodu słodkiego dzidziusia, to wychowanie tego biednego dziecka potem pozostawia wiele do życzenia. Żal mi tych dzieci spłodzonych bez ładu i składu bez myślenia poważnego o ich przyszłości. Dzieci to obowiązek, trzeba je wykształcić, zapewnić dobre warunki życia, itp. a nie posiadać dla przyjemności posiadania, to niech sobie jedna z drugą chiuaua kupi. Nieświadome macierzyństwo to katastrofa w każdym społeczeństwie. Cytat:
Potem kupiłam sobie własne auto nie piję BO JA tak chcę a nie bo ktoś. W ogóle nie rozumiem, picia na zawołanie, bo trzeba się napić, bo za darmo, albo ktoś stawia, a już przymuszania "tylko jeden, no ze mną się nie napijesz" doprowadza mnie do piany. West, i nie musisz jeździć, ale jeśli wsiądziesz do samochodu z automatyczną skrzynią biegów i poczujesz to auto, to wierz mi, pojedziesz, to może być nawet za 10-15 lat, chociaż może wcześniej. Znam taki przypadek.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2009-10-10 o 07:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Konto usunięte
|
Też nie mam prawka, bo wychodzę z założenia, że prawdziwa dama jest wożona, a nie powozi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
już 10ty? jej, jak ten październik galopuje... wiecie, że dzisiaj jest w Warszawie, Białymstoku, Olsztynie, Szczecinie i Tczewie organizowany marsz różowej wstążki?
przez pracę na poniedziałek się nie wybiorę niestety, ale we wcześniejszych marszach w mojej mieścince brałam udział i uważam, że jeżeli takie akcje uświadomią chociaż jedną kobietę i zmobilizują ją do badania, to warto |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.