Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-30, 22:25   #4501
kochanie
Wtajemniczenie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Dzisiaj w końcu wybrałam się do TBS-u i SP i wróciłam z odżywką bananową TBS (niepotrzebną i bardzo zbyteczną, ale nie mogłam się oprzeć...).
rozgrzeszam Cię Zrobiłam dokładnie tak samo, całkowicie niepotrzebnie.... Ale ten zapach utrzymuje mi się na włosach do 3. dnia po myciu (!), baardzo mi się podoba, więc właściwie to był zakup niezbędny
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jedna osoba jest z mojego miasta
Ty?
Cytat:
To już jest od jakiegoś czasu
Szkoda tylko, że nie cała kolekcja dotarła - jakie piękne ogrzewane kapcie mają
Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Poleciałam do fryzjerki z farbą Garniera orzechowy brąz. Na kartonie kolor był śliczny laskowy, delikatnie rudawy. Z salonu wyszłam z włosami - uwaga- hebanowymi
wymyłam już, oby szybko się spłukał ten kolor do jakiegos ludzkiego jaśniejszego...
Ładny ten kolor
A ja nigdy nawet nie pomyślałam, żeby pofarbować włosy, dlatego współczuję, że wychodzą Wam całkiem inne kolory niż na zdjęciu, to musi być naprawdę niemiła niespodzianka...
Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
U mnie to niezbędnik na sezon jesienno-zimowo-wczesnowiosenny. Na lato jest ciut za ciężki, chociaż teraz dochodzę do wniosku, że nawet w lecie powinnam czegoś na naczynka używać, bo coś mi się ostatnio cera rozdrażniła
Ja go używałam na noc nawet latem - po każdym innym kremie miałam rano zaczerwienione policzki, a po tym byłam blada Mam nadzieję, że nie straci nigdy swoich cudownych właściwości i nie przestaną go produkować...

Em, ja też miałam problemy z odpryskującymi lakierami (zresztą pisałam już o tym), a teraz z lakierami China Glaze i OPI problem zniknął! Oczywicie nie trzymają mi się tydzień, ale po czterech dniach lekko ścierają się na końcach (bez utwardzacza!) - to rekord u mnie i nie mogę w to uwierzyć Oczywiście zawsze stosowałam różne podkłady, wysuszacze i utwardzacze - lakier trzymał się najwyżej cały dzień a potem były odpryski... Te lakiery są drogie (chociaż w hurtowni ChG kosztuje 18 zł - zdaje się tyle samo co Inglot...), ale naprawdę warto wydać te pieniądze
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 22:34   #4502
emememsik
po prostu Em :)

kochanie, dziękuję, może rzeczywiście skusze się na jakiś lakier OPI, albo najpierw pożyczę od rzyrafki , żeby zobaczyć, czy dzięki niemu stanie się cud..

Co do farbowania, to ja też nigdy o tym nie myślałam, uwielbiam swój naturalny kolor włosów.
Stary 2009-09-30, 22:53   #4503
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
A ja nigdy nawet nie pomyślałam, żeby pofarbować włosy
Musiałabyś być chyba szalona,żeby pomyśleć o farbowaniu mając taki naturalny kolor włosów

Wpadłam tylko powiedzieć, że ja jutro odpadam

Byliśmy z TŻ na Galeriankach Powiedziałabym, że to film z cyklu "śmiejesz się a kiedy wyjdziesz z kina zastanawiasz się z czego się właściwie śmiałeś..." bo nic śmiesznego w tym nie było, raczej przerażającego...
Wcześniej widziałam tę "etiudę", która była w necie i przyznam, że naprawdę fajnie rozbudowali fabułę. Generalnie polecam, choćby ze względu na rewelacyjną Izę Kunę

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 23:03   #4504
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Z tego co się zorientowałam, to na all są bardzo konkurencyjne ceny w porównaniu ze sklepami internetowymi, więc chyba tu się będę w nie zaopatrywać. Jeszcze nie wiem, u jakiego sprzedawcy, ale jest ich trochę.
http://www.allegro.pl/search.php?str...&change_view=1
Jaką masz krzywiznę? Fajny facet, nie?
Ano facet fajny, bardzo fajny
BC mam minimum 8,7, dobrze by było gdybym 8,8 albo 8,9 nosiła, ale nie ma co Prócz Frequency Asphericów zalecał mi chyba właśnie widoczne w linku Biomedics Premier UV i Aspheric chyba, ale widzę, że one mają BC 8,6 To może to jakieś inne były Nie pamiętam już dokładnie, a zapisał mi tylko Frequency Aspheric.
A dwóch (w sumie to trzech, bo jeden na pewno pod dwoma nickami występuje) z tych wszystkich sprzedawców znam, jednego polecam bez zastrzeżeń, co do drugiego mam wątpliwości. Jak coś, to pisz PW, ale jak znajdę czas, to opiszę problem w wątku soczewkowym.

Cytat:
Jestem wykończona po nieprzespanej nocy, zakręconym dniu i pierwszej prawie-kłótni z TŻem, która jednak nam nie wyszła, co oznacza, że to chyba jeszcze ten bezkłótniowy etap. Oby trwał jak najdłużej.
Kłótnie są normalne, w końcu lepiej się nawet spiąć i sprawę wyjaśnić od razu niż krążyć wokół tematu, bawić się w ciche dni i takie tam. Chociaż jeszcze w czasach I fazy mojego związku z TŻ, przez te 3 lata, które ze sobą byliśmy, zaczęłiśmy się kłócić dopiero tuż przed końcem. Tak to obywało się bez spięć. Teraz już tak wesoło nie jest, ale jedno nadal mi zostało, nie umiem się na niego długo gniewać i 15min po kłótni zastanawiam się po co to wszystko było

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2009-10-01 o 11:28
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 23:08   #4505
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem wykończona po nieprzespanej nocy, zakręconym dniu i pierwszej prawie-kłótni z TŻem, która jednak nam nie wyszła, co oznacza, że to chyba jeszcze ten bezkłótniowy etap. Oby trwał jak najdłużej.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

rzyrafko, podoba mi się Twój nowy kolorek.
Ja się nie umiem kłócić z TŻ, raz tylko na niego strasznei nakrzyczałam, a tak to tłumaczę jak coś mi się nie podoba a TŻ też nie jest nerwowy więc sie dogadujemy bez kłótni- chociaż wiadomo, ż eczasami idealnie nie jest

dzięki, już nie maeudzę
Cytat:
A dziękuję, dziękuję, zakupy naprawdę udane, ale nie dziwota - w końcu miałam idealnego kompana (rzyrafko ), który nie marudzi, ma cierpliwość i umie doradzić.

Cytat:
To ile ja będę te kciuki trzymać, co
Do piątku
Cytat:
No, może to faktycznie nie to, co na pudełku pokazali, ale ogólnie kolorek bardzo fajny. Myślę, że Ci w nim dobrze
Dobra już dobra, niech tylko przestaną być takei gładkie bo brakuej mi objętości
Cytat:
Sama właśnie testowałam w poniedziałek Słonia i jak dla mnie to jednak jest killer. Czułam go o wiele za długo i o wiele za mocno, przez co zakłócałm mi testowanie innych zapachów. Ale i tak nie przeszkodził w zakochaniu się w rzyrafkowych Style Essence Wydawały się z ostre, a moja skóra je pięknie osładza
Fakt, miały na Tobie taką fajną kadzidlano-orientalną nutę jakiej u mnie nie zauważyłam, ale tez je ubóstwiam
Cytat:
kochanie, dziękuję, może rzeczywiście skusze się na jakiś lakier OPI, albo najpierw pożyczę od rzyrafki , żeby zobaczyć, czy dzięki niemu stanie się cud..

Co do farbowania, to ja też nigdy o tym nie myślałam, uwielbiam swój naturalny kolor włosów.
Jasne, na razie mam tylko granatowy i ciemnbobury holograficzny ale może po targach się to zmieni- podobno w tym roku na początku listopada są

Ja też uwielbiam mój naturalny zwłaszcza ze słonecznymi pasemkami niestety gdy zaczynają odrastać nierozjasnione wygladam jak wiecheć który sobei w domu własnoręcznei utlenia kudły przy użyciu H2O2
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 04:56   #4506
emememsik

kochanie, jaki masz naturalny kolor włosów?

MagJa, odezwę się w takim razie niedługo, bo mam tylko tę jedną parę z z salonu.

rzyrafka, z chęcią wypróbowałabym ten boski granat, w końcu sama Cię na niego namówiłam.

Co do kłótni to to nie była żadna taka z tych głośnych, ale nawet cicha kłótnia przeszła nam koło nosa, z czego się bardzo cieszę, bo jak widać nawet będąc ekstremalnie wykończonym i zderzając się ze skrajnie różnymi opiniami na jakiś temat można po prostu dojść do porozumienia. Choć trochę czasu nam to zajęło.
Z eksTŻ pierwszy raz pokłóciłam się po dwóch latach, więc może nie będzie tak źle. Chociaż ja z natury jestem kłótliwa, zwłaszcza jak coś nie idzie po mojej myśli, potrafię być nie do zniesienia.

TŻ wyszedł o 4 rano. A i tak jest dopiero 13 w kolejce do kwaterowania w akademiku. Ciekawe o której wstała osoba nr 1.

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2009-10-01 o 04:58
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 06:51   #4507
isa666
Zakorzenienie

O matko, pierwszy raz odkąd pracuję dziś obudził mnie budzik w telefonie! Zawsze budziłam się sama a tym razem przebudziłam się o 5.30 po czym zasnęłam tak twardo, że coś mi się śniło głupiego a potem zerwałam się na dźwięk budzika i jestem przez to teraz zmulona i nie mogę się dobudzić W dodatku moje zatoki dziś są bardziej zatkane niż wczoraj, no po prostu pięknie

Cytat:
Siedzę sobie u TŻ, on się pakuje na zawody wędkarskie w Zatorze- jedzie jutro rano i wraca w niedzielę
Mieszkamy 700m od siebie a widujemy się raz na tydzień
A w Zatorze to karpie będzie łowił? Bo stamtąd są słynne karpie.
BTW. Do Zatora jedzie się przez moją wioskę.

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
dziewczyny, możliwe, ze dostanę od TŻta perfumy i nie wiem czy się zdecyduję...

Co byście poleciły jako najlepszy zapach na jesień zimę? Myślę o Addict, którymś Poisonie, Słoniu
Prosze o typy!
Ja bym chciała Midnight Pioson albo Addicta MP od dawna mi się podoba(jako jedyny ze wszystkich trucizn) a Addicta już pewnie bym dawno miała gdyby tylko na mnie chciał ładnie pachnieć.

Cytat:
Nie będzie tak źle, zobaczysz, że to tylko sen. Zły sen.

A tą beretkę z H&M to właśnie kupiłam ze względu na zatoki. Też mi już marzną, a przecież w zwykłej czapce głupio już chodzić. Taka beretka wieczorami czy rankami będzie jak znalazł.
Mam nadzieję, że to tylko zły sen i nic nie znaczy
Mi dziś znów uszy zmarzły, mimo iż szłam z rozpuszczonymi włosami żeby mi tak nie wiało po nich. Ale jutro założę mój kaszkiet i mam to w jeśli ludzie będą na mnie patrzeć jak na dziwadło, że już w czapce chodzę.

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Byliśmy z TŻ na Galeriankach Powiedziałabym, że to film z cyklu "śmiejesz się a kiedy wyjdziesz z kina zastanawiasz się z czego się właściwie śmiałeś..." bo nic śmiesznego w tym nie było, raczej przerażającego...
Wcześniej widziałam tę "etiudę", która była w necie i przyznam, że naprawdę fajnie rozbudowali fabułę. Generalnie polecam, choćby ze względu na rewelacyjną Izę Kunę
Mam zamiar własnie ściągnąć ten film. I reklamowany w TV "Dystrykt 9" - opinie ma niezłe a ja lubię filmy w klimacie science-fiction więc pewnie mi się spodoba.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-01, 07:15   #4508
emememsik

isa, co się będziesz przejmować ludźmi. Ja niedługo zacznę ubierać moje pomponiaste rękawiczki.

Ja za to już od 5 nie mogę spać, choć próbowałam.. Zajmuję się smsowym dobudzaniem TŻa, żeby nie zasnął i nie przegapił swojej kolejki. O 7 rano było już 100 osób, uwierzycie? Kwaterowanie zaczyna się o 9, średnio 10 osób/h, więc osoby które przyszły o 7 wejdą do pokoju o 21, a osoby które przyszły potem.. sama nie wiem co z nimi. Mogli to jakoś inaczej rozwiązać.
Stary 2009-10-01, 07:34   #4509
isa666
Zakorzenienie

em o rękawiczkach też myślałam, mam takie skórkopodobne i chyba pora je wyciągnąć, bo mimo iż chodzę z rękami w kieszeniach to i tak mi palce marzną

A tego stania w kolejce współczuję, faktycznie beznadziejnie to wymyślili. Pewnie połowa ludzi w ogóle się nie dostanie
Stary 2009-10-01, 09:20   #4510
kochanie
Wtajemniczenie

Jaki ja miałam dzisiaj sen, śniły mi się karaluchy Koszmar, za to obudziłam się i byłam taka szczęśliwa, że to nie była prawda!

Cytat:
Naprawdę warto spróbować, gdybym wiedziała, że to taka różnica, to bym dawno się skusiła na jakiś
Cytat:
Musiałabyś być chyba szalona,żeby pomyśleć o farbowaniu mając taki naturalny kolor włosów
Ania z Zielonego Wzgórza się pofarbowała
Cytat:
Dobra już dobra, niech tylko przestaną być takei gładkie bo brakuej mi objętości
Mam dokładnie odwrotnie - chciałabym, żeby były gładsze, bo mają za dużą objętość. Zamieńmy się
Cytat:
kochanie, jaki masz naturalny kolor włosów?
[...]
TŻ wyszedł o 4 rano. A i tak jest dopiero 13 w kolejce do kwaterowania w akademiku. Ciekawe o której wstała osoba nr 1.
Rude Na nk mam zdjęcia Kiedyś niektórzy ludzie współczuli mojej mamie, że ma rude dziecko, dla mnie na szczęście nigdy nie było to tragedia życiową, radzę sobie z tym od przedszkola

Straszne to kwaterowanie!

A ja wczoraj wieczorem założyć zimowe kozaki... i wcale nie było mi za ciepło

Uwaga uwaga, edm-owe Warszawianki, przyszedł list od UC Po trzech tygodniach od przyjścia do nich paczki! Oni są jacyś nienormalni. No ale szczęście w nieszczęściu, że paczka jest Zaraz będę pisać do Was pw

Stary 2009-10-01, 09:39   #4511
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ano niestety, takie sweterki są drogie. Sama chciałam sobie kupić podobny śliwkowy w Camaieu i były po 59zł. Potem w H&M też za tyle. Ale w końcu nie wzięłam żadnego i teraz żałuję, bo prędzej czy później i tak jakiś kupię. A że u mnie wybór żaden, a takich właśnie jak te Twoje z Allego kupić nie mogę, bo na bank mi się rozejdą na biuście, to myślę o tych:
http://www.allegro.pl/item749788894_...n_rozm_xl.html
http://www.allegro.pl/item750845645_...wiazaniem.html
Sweterki tej firmy widziałam u siebie, jakościowo są niezłe, rozmiary mają różne, a nie jeden słuszny uniwersalny a na All taniej.
Nie kuś sweterkami
Te z pierwszego linka mi się podobają One chyba są takie grubsze trochę? ;>

Cytat:
Ty?
Nie Ostatnio zagrałam 3 razy i się zniechęciłam

Cytat:
A ja byłam wczoraj na Wojnie Domowej z Jessicą Biel. Taki sobie film. Kilka fajnych momentów było, ale ogólnie bez szału.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-10-01 o 10:50
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 10:22   #4512
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie Ostatnio zagrałam 3 razy i się zniechęciłam
Ech, ja też nie Nigdy wcześniej nie grałam, ostatnio zaczęłam, wydaję tylko niepotrzebnie dwa złote za każdym razem. Ale tłumaczę sobie, że te moje pieniądze idą na jedzenie dla słonia Lotka w zoo

A ja ostatnio (ze dwa tygodnie temu) byłam na Bękartach wojny. Polecam ten film, nie doceniałam wcześniej Pitta, a to naprawdę dobry aktor Niby to film o wojnie, ale ciekawie pokazanej, trochę kiczowato jak to u Tarantino. Mi się podobało bardzo

Stary 2009-10-01, 10:24   #4513
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Witam, ja znów cały dzień w pracy
Zimno mi i chce pod kołdrę.
Ograniczyłam zakupy kosmetyczne, zredukowałam zapasy, jak mam malutko kosmetyków teraz Aż sama sobie się dziwię bo dawno tyle nie miałam.

Trochę się obkupiłam ciuchowo, kupiłam te sweterki na allegro, golf z krótkim rękawem, 2 pary spodni, muszę jeszcze kupić białą koszulę, chce jeszcze jakieś bolerko i ze dwa golfy jeszcze.

Zrobiłam sobie waniliową herbatkę na rozgrzanie
Stary 2009-10-01, 11:11   #4514
isa666
Zakorzenienie

Jak już o filmach gadamy, ja obejrzałam ostatnio "Obsesję" z Beyonce: nuda, nuda i nuda a dopiero na końcu jakaś akcja. Wg. mnie taki film można obejrzeć spokojnie w TV(ja oglądałam na kompie), bo do kina nie warto się wybierać

Vibesko ja też marznę, na szczęście koleżanka mnie poczęstowała pyszną zieloną herbatką o zapachu limonki
Stary 2009-10-01, 11:16   #4515
emememsik

Ja jestem już w akademiku i jest mi goooorąco. Pierwszy raz zalożyłam dziś jesienny, cienki płaszczyk i było mi za gorąco. Może jednak do zimy jeszcze trochę czasu zostało..

BTW, pół roku temu spotkałam się z kumplem na kawie i umówiliśmy się wtedy, że spotkamy się w tym samym miejscu dokładnie za pół roku, ale nie będziemy sobie wcześniej o tym przypominać. Tak wyszło, że ja potem wpadłam w TŻa, byly wakacje i tak dalej, więc z tamtym kumplem w ogóle się nie widziałam. Pół roku mija właśnie dziś, więc chyba mogę powiedzieć, że idę po południu na randkę. Ciekawe czy przyjdzie, na wszelki wypadek biorę książkę i najwyżej poczytam przy kawie.
Stary 2009-10-01, 11:17   #4516
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Co byście poleciły jako najlepszy zapach na jesień zimę? Myślę o Addict, którymś Poisonie, Słoniu
Prosze o typy!
Addict tylko i wyłącznie.

Cytat:
No, no, super. Widać miłość Ci służy, apetyt dopisuje no i waga sama rośnie
No teraz tylko trzeba wziąć się w garść i wzrost wagi przerobić na mięśnie i kondycję. Czekam tylko aż mi fitness klub skończą remontować.

Cytat:
Zdaj relację, jak już trochę poużywasz tego kremu.
A tak w ogóle to gratuluję ustrzelenia okazji z tym micelem. Nawet nie chcę wiedzieć czy była podobna promocja na mleczko z tej serii...
Na pewno zdam relację. Przed chwilą użyłam go pierwszy raz, ma lekką konsystencję, nie wiem, czy nie będzie za lekki. Najwyżej kupię wersję na noc, powinna być bardziej treściwa.

A mleczka w takiej pojemności i promocji nie widziałam.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 11:17   #4517
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
MagJa, odezwę się w takim razie niedługo, bo mam tylko tę jedną parę z z salonu.
A ja już mam pół pary Nie wiem jak to się stało, ale wczoraj wieczorem pękła mi jedna soczewka Właśnie zamówiłam nowe 1,5 pary a póki co chodzę w jednym Frequency Asphericu i w jednym Frequency 55, który jest o 0,5D za słaby, ale trudno. W ogóle to dobrze, że nie wyrzuciłam tych swoich soczewek, które mi zdjął w salonie, bo tak to musiałabym teraz na jednodniówkach jechać. Mam tylko nadzieję, że jak zwykle sprzedająca szybciutko się uwinie i w pon-wt będę znów widzieć, jak trzeba.

Cytat:
Z eksTŻ pierwszy raz pokłóciłam się po dwóch latach, więc może nie będzie tak źle. Chociaż ja z natury jestem kłótliwa, zwłaszcza jak coś nie idzie po mojej myśli, potrafię być nie do zniesienia.
Oj, to tak jak ja Ale ze mnie kłótnik z TŻ wredniak, więc jakoś się uzupełniamy

Cytat:
Ano ciekawe, ciekawe. Mógł zapytać.

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to tylko zły sen i nic nie znaczy
Mi dziś znów uszy zmarzły, mimo iż szłam z rozpuszczonymi włosami żeby mi tak nie wiało po nich. Ale jutro założę mój kaszkiet i mam to w jeśli ludzie będą na mnie patrzeć jak na dziwadło, że już w czapce chodzę.
Oj, ja tam myślę, że rano nikt nie będzie na Ciebie podejrzanie patrzył. Sama dziś wyszłam z domu o 9 i jeszcze było zimno, ale znów potem, jak wracałam przed 11 to zrobiło się ciepło I teraz myślę, jak się ubrać do TŻ. Korci mnie, żeby włożyć tą nową dzianinową kieckę i legginsy, bo je dziś kupiłam, ale kurka, boję się, że jednak zmarznę i nie wiem

Cytat:
isa, co się będziesz przejmować ludźmi. Ja niedługo zacznę ubierać moje pomponiaste rękawiczki.
Rękawiczki to moja mama już od 2 tyg. nosi w torebce i wkłada, jak zimno. Ja też muszę swoje znaleźć, bo wieczorami też mi palce grabieją.
A jak się objawia pomponiastość Twoich rękawiczek

Cytat:
Nie kuś sweterkami
Te z pierwszego linka mi się podobają One chyba są takie grubsze trochę? ;>
Noo, może nie grube, ale też nie bardzo cieniutkie. Takie normalne, no Tylko z tego, co pamiętam miały taką ostrzejszą moherową nitkę, więc mogą trochę gryźć. Ale że ja ich na gołe ciało nosić nie zamierzam, to zupełnie mi to nie przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość

Witam, ja znów cały dzień w pracy
Zimno mi i chce pod kołdrę.
Też mi zimno w domu, chyba cieplej było na dworze, jak szłam. Zawsze to jakieś słoneczko wyjdzie, a i człowiek w ruchu, więc się grzeje. Co prawda mam na kolanach czarny mruczący kaloryferek, ale napiłabym się herbatki, a nie mam jak iść i ją zrobić. Już 2 razy wodę gotowałam i dwa razy dałam się złapać i ubezwłasnowolnić sierściuchowi mojemu.

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie waniliową herbatkę na rozgrzanie
A ja dziś widziałam w Rossmannie jakąś waniliowo-malinową herbatkę ekspresową. Nie wiem co to za firma, ale jakaś dla Rossmanna. Znacie? Piłyście?

A tak w ogóle to miesiąc zaczęłam od zakupu żelu do demakijażu oczu i peelingu enzymatycznego z nowej serii AA Naturalne Rozświetlenie. Ale dwufazy zostało na parę dni, peelingu nie mam i kupić chciałam, więc to niezbędniki W ogóle to już miałam sobie w brodę pluć, że nie kupiłam tych kosmetyków w Krk, bo co wchodziłam do drogerii to jeszcze tej serii nie było, aż w końcu dorwałam w sklepie najbliżej domu I to taniutko, bo za oba kosmetyki zapłacłam niecałe 32zł Chyba żel koło 15, a peeling koło 16zł. W Krk były chyba koło 19-20zł Wieczorem pewnie wypróbuję.

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2009-10-01 o 11:26
Stary 2009-10-01, 11:30   #4518
emememsik

Cytat:

Ano ciekawe, ciekawe. Mógł zapytać.

A jak się objawia pomponiastość Twoich rękawiczek
Chodzą plotki, że pierwsza osoba była wczoraj o 22. No ale to już przesada.. A kumpel jest na liście dwieście dwudziesty.

Pomponiastość moich rękawiczek objawia się tym, że mają pompony i są strasznie dziecinne.

W takim razie może jak dostaniesz soczewki dasz znać na soczewkowym czy wszystko jest ok? I co było nie tak z jednym ze sprzedawców?
Stary 2009-10-01, 11:52   #4519
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Dziewczyny, dziekuje za typy co do perfum. Chyba jednak się skuszę na tego Addicta, bo od dawna za mną chodzi. Ale chyba zakupię na All. Możecie polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę?

MagJa, Em, ja tez noszę soczewki, od półtora roku gdzieś, to taki genialny wynalazek! Ja mam J&J Acuvue Oasys i swietnie mi się je nosi, nie wysychają i w ogole ich nie czuć. I kupuję tylko na All, bo w optykach to jakieś zdzierstwo! płyny też.

Isa, mi tam się podobała Obsesja, może dlatego, ze ogladałam z TŻtem i mogliśmy odnieść sytuację do nas(tzn. ja mówiłam: widzisz, jakie są kobiety i te romanse w pracy!)
Poza tym z niecierpliwością czekam na galerianki do ściągnięcia, bękartów wojny też bardzo chcę obejrzeć. jak na razie sciągnęłam Teraz albo nigdy 5 odc.i 4 października będzie mój ukochany Dexter!

A w ogóle to miesiąc zaczęłam od zakupów w naturze- kupiłam tonik Dermiki do skóry tłustej (ale wczoraj wyrzuciłam puste opakowanie po under 20) no i zestaw Halle Berry dezodorant atomizer i żel pod prysznic- powiem Wam, że piękny ten zapach, słodziutki i w sam raz na co dzień!No i do tego maseczki 2 bielendy w saszetkach za 2 zł- ogórek i limonka
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-01, 11:53   #4520
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzą plotki, że pierwsza osoba była wczoraj o 22. No ale to już przesada.. A kumpel jest na liście dwieście dwudziesty.
Nieźle

Cytat:
Pomponiastość moich rękawiczek objawia się tym, że mają pompony i są strasznie dziecinne.

Ja bym chciała takie zakolanówki z pomponami, ale zupełnie nie wiem jak i gdzie miałabym je nosić

Cytat:
W takim razie może jak dostaniesz soczewki dasz znać na soczewkowym czy wszystko jest ok? I co było nie tak z jednym ze sprzedawców?
Z tymi powinno być wszystko ok, bo już 3 czy 4 raz tam kupuję. A o co chodziło z innym sprzedawcą zaraz opiszę w soczewkowym.
Stary 2009-10-01, 12:01   #4521
Hosenka*
Zakorzenienie

Luskap: powąchaj sobie jeszcze Insolence Guerlain. Wczoraj zakochałam sie w nich na nowo Nakładałam wczoraj meteoryty i pomyślałam, że psikne się tak "do pray" Insolence. Dawno ich nie używałam.

Instagram

Stary 2009-10-01, 12:36   #4522
kochanie
Wtajemniczenie

A ja byłam na dworze, wróciłam i jest mi tak gorącooooo....

bo biegałam Jej, ja w ogóle nie mam kondycji Jazda na rowerze latem nic chyba nie dała, męczę się po 100 metrach Byłam chyba z pół godziny, więcej przeszłam niż przebiegłam, ale i tak się super czuję! Muszę to robić codziennie, może kiedyś uda mi się ten odcinek przebiec cały A na razie idę się jeszcze porozciągać, pod prysznic i zacznę przyjemną część dnia: prasowanie, odkurzanie i pisanie pracy

(a jak Sleepy idzie Tobie pisanie)

Edytowane przez kochanie
Czas edycji: 2009-10-01 o 12:37
Stary 2009-10-01, 15:10   #4523
bossy
Zakorzenienie

Kochanie ja tak bardzo chciałabym isc pobiegac ale wiem, że się doprawię. W ogóle dostałam komplementa "ale ty masz śliczną cerę.." jak siedzieliśmy w klubie. obstawiam diora

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-01, 15:15   #4524
iceflower
Przyjaciółka KWC

Oj strasznie lekki ten krem AA. Nakładałam go już od 12 2 razy i znowu zaczynam mieć suchą skórę. Chyba spróbuję kupić wersję na noc powinna być bardziej treściwa...
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 15:31   #4525
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Oj strasznie lekki ten krem AA. Nakładałam go już od 12 2 razy i znowu zaczynam mieć suchą skórę. Chyba spróbuję kupić wersję na noc powinna być bardziej treściwa...
Ja jestem bardzo zadowolona z kremu Dermedic. Nawilżający o przedłużonym działaniu

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 16:08   #4526
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Kochanie ja tak bardzo chciałabym isc pobiegac ale wiem, że się doprawię. W ogóle dostałam komplementa "ale ty masz śliczną cerę.." jak siedzieliśmy w klubie. obstawiam diora
Tylko Ty biegasz od dawna, a ze mnie leń Ale widzę, że jest naprawdę przyjemnie... po bieganiu więc muszę zacząć się zmuszać codziennie, bo nie można nie mieć kondycji w ogóle!

A moja cera urządza jakiś sajgon, mam nadzieję, że to przez dzisiaj zaczęty okres Zazdroszczę
Cytat:
A ja bardzo lubię krem na zaczerwienienia YR. Mam suchą skórę na policzkach i nic innego na nie nie działa, tylko on je nawilża

Ech, za oknem pada, a ja muszę wyjść z domu

Stary 2009-10-01, 16:13   #4527
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
rzyrafka, z chęcią wypróbowałabym ten boski granat, w końcu sama Cię na niego namówiłam.
Proszę bardzo, trzeba się wreszcie jakos spotkać i lakiery to będzie dobry pretekst
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
A w Zatorze to karpie będzie łowił? Bo stamtąd są słynne karpie.
BTW. Do Zatora jedzie się przez moją wioskę.
Karpiarzem jest zawziętym, ale z tych co to nie zabijają
Cytat:
Mam dokładnie odwrotnie - chciałabym, żeby były gładsze, bo mają za dużą objętość. Zamieńmy się

A ja wczoraj wieczorem założyć zimowe kozaki... i wcale nie było mi za ciepło
Z chęcią się zamienię

A ja włozyłam płaszcyk ktrotki i było mi za zimno jak wieczorem wracałam od TŻ
Cytat:
BTW, pół roku temu spotkałam się z kumplem na kawie i umówiliśmy się wtedy, że spotkamy się w tym samym miejscu dokładnie za pół roku, ale nie będziemy sobie wcześniej o tym przypominać. Tak wyszło, że ja potem wpadłam w TŻa, byly wakacje i tak dalej, więc z tamtym kumplem w ogóle się nie widziałam. Pół roku mija właśnie dziś, więc chyba mogę powiedzieć, że idę po południu na randkę. Ciekawe czy przyjdzie, na wszelki wypadek biorę książkę i najwyżej poczytam przy kawie.
Ooo, ciekawe cyz przyjdzie, lubię takie historie, trącą jakąś magią
Cytat:
A tak w ogóle to miesiąc zaczęłam od zakupu żelu do demakijażu oczu i peelingu enzymatycznego z nowej serii AA Naturalne Rozświetlenie. Ale dwufazy zostało na parę dni, peelingu nie mam i kupić chciałam, więc to niezbędniki W ogóle to już miałam sobie w brodę pluć, że nie kupiłam tych kosmetyków w Krk, bo co wchodziłam do drogerii to jeszcze tej serii nie było, aż w końcu dorwałam w sklepie najbliżej domu I to taniutko, bo za oba kosmetyki zapłacłam niecałe 32zł Chyba żel koło 15, a peeling koło 16zł. W Krk były chyba koło 19-20zł Wieczorem pewnie wypróbuję.
Zdaj relację z tych cudów, mam ochotę na kremik ale boję się kupić bo potem nie będzie coz tym zrobić jak mi nie podejdzie...

Cytat:
4 października będzie mój ukochany Dexter!

no i zestaw Halle Berry dezodorant atomizer i żel pod prysznic- powiem Wam, że piękny ten zapach, słodziutki i w sam raz na co dzień!
Ale Dexter już jest emitowany, jutro drugi odcinek 4 serii

Co do HB- też mi bardzo pasuje ten zapach, a ostatnio zatęskniłam z apoierwszym zapachem Pumy Woman- to moje pierwsze perfumy i robiąc niedawno porządki przyz przypadek spsikałam się resztką i zakochałam się na nowo- jedyny świeżak, który mnie nie przywołuje skojarzeń sanitarnych

Cytat:
Luskap: powąchaj sobie jeszcze Insolence Guerlain. Wczoraj zakochałam sie w nich na nowo Nakładałam wczoraj meteoryty i pomyślałam, że psikne się tak "do pray" Insolence. Dawno ich nie używałam.
Zapach meteorków to Insolence? Nie znam tego zapachu ale niuchałam meteorki
Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
A ja nadal bez brązera i już mnie denerwuje, ż echociażbym miała najlepiej dobrany podkład to i tak szyja jest bielsza
Cytat:
Ja wykańczam Tołpę Hydrativ emulsję i też zacznę poszukiwania. Podobały mi się takie kremiki- kołderki ale z tych co próbowałam to tak: Ziaja Calma lipidowy zapychał, Himalaya jakoś dziwnie rozplulchnia mi cerę po krótkiej chwili a po Oriflame jagodowo-lawendowym błyskawicznie się świecę

Dzisiejsze fotki włosów, tak, mam taką róznicę kolorów
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-01, 16:17   #4528
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, ja tam myślę, że rano nikt nie będzie na Ciebie podejrzanie patrzył. Sama dziś wyszłam z domu o 9 i jeszcze było zimno, ale znów potem, jak wracałam przed 11 to zrobiło się ciepło I teraz myślę, jak się ubrać do TŻ. Korci mnie, żeby włożyć tą nową dzianinową kieckę i legginsy, bo je dziś kupiłam, ale kurka, boję się, że jednak zmarznę i nie wiem
Już postanowiłam, że jutro biorę na pewno kaszkiet, bo przy takim wietrze jak dziś przewieje mnie na amen
Choć trochę zdziwiłam się dziś wychodząc z pracy - opatuliłam się szalikiem, bo myślałam, że jest lodowaty wiatr a tymczasem w drodze się musiałam rozebrać, bo okazało się, że jest ciepło i nawet się lekko zgrzałam. Zwariowana pogoda

Cytat:
Isa, mi tam się podobała Obsesja, może dlatego, ze ogladałam z TŻtem i mogliśmy odnieść sytuację do nas(tzn. ja mówiłam: widzisz, jakie są kobiety i te romanse w pracy!)
Mnie się podobała tylko końcowa scena walki Nieźle się te kobity miśkowały ze sobą

Mama przyniosła świeże orzechy włoskie, takie co mają jeszcze żółciutką skórkę, którą się ściąga. Idę żreć
Stary 2009-10-01, 16:48   #4529
Hosenka*
Zakorzenienie

Mimo umycia włosów, dalej czuje Insolence na pasmach przy szyji

Instagram

Stary 2009-10-01, 17:14   #4530
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Mimo umycia włosów, dalej czuje Insolence na pasmach przy szyji
Ja tak mam z Crystal Noir Versace, nawet po umyciu się często potem jeszcze czuję zapach na skórze

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości