Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-24, 19:42   #4501
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Baobabku, oj znam to- może aż tak bardzo mnie nie bolało, ale mam nadzieję, że Tobie po no spie też przejdzie niedługo. Ja po no spie i ciepłej herbacie usnęłam na jakieś 40 minut, potem było trochę lepiej, ale do pełnej normalności dochodziłam jeszcze kolejnego dnia. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie lepiej.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 19:47   #4502
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
ja polecałam kucharskiego- gabinet ma na pl.hirszfelda w poliklinice na gorbli, a jego szpital to ten na brochowie.
Może tak być- od 38 tyg. to juz ciąża donoszona, ale ginekolog może ci tego nie "przewidzieć".... (to znaczy może ale nie musi) (i może byc to też 42 tydzień)
Ja się np. zastanawiałam nad trzebnicą, ale mi mój to z głowy wybił, że jak się niespodziewanie zacznie, to jechać taki kawał....
A przeceiż wiesz że termin to jedynie orientacyjna data, więc mogłoby się zdarzyć że byś musiała miesiąc na miejscu warować.....

no tak tak...i tak myslalam zeby do rodzicow na swieta jechac i po prostu tam juz zostac...a ktos kto na kaminskiego pracuje??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 20:14   #4503
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Hej kobitki
Niedługo dojdzie do tego, że sie uzależnie od tego forum;-) Pobiłam chyba samą siebie z jedzeniem dzisiaj. Zjadłam bulke z szynką przejadłam kit ketem, godzinke pożniej rybka wędzona przepita soczkiem jednodniowym marchewkowym. Ehh... ale przynajmniej wiem czemu tyje

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

W moim wielkim mieście nie ma wybooru, szpital jeden, do nastepnej miejscowosci ok 20 min drogi wiec.. co do szpitala i porodu z góry przesądzone.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

wam tez sie tak wiesza, ze zeby zobaczyc pisane posty trzeba albo cos napisac albo odswiezac strone? i nieraz i tak nic to nie daje?
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 20:20   #4504
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
a ja sie nie mieszcze w zadnych normach wagowych z tego kalkulatora
chyba czas sie rozgladnac za dieta dla ciezarnych bo waze wiecej niz powinnam w azyc w 40tc.......
beee beee beeeee i co ja teraz zrobie - zabieram sie do szukania
Wazne żeby dziecko było zdrowe niektóre dziewczyny już tak mają że w miare się pilnują a i tak sporo przybierają , nie przejmuj się widocznie tak musi być po porodzie zgubisz a tym czasem zrezygnuj ze słodyczy i jedz warzywa , bo co innego możesz teraz zrobić . Pociesz się tym że zawsze sporo tych kg to zalegająca w organiźmie woda która zejdzie z Ciebie w kilka dni po porodzie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Musicie mi wybaczyć ale chyba jutro nie będe na kompie

byłam u gina wszystko z wynikami super... ale
zbadał mi brzuch i spytał co nawojowałam bo mam twardy i te bóle od wczoraj nieustające... i jak mi nie przejdzie to mam sie zgłosić w czwartek bo to nie żarty...
A jak przejdzie to tez mam zadzwonić i go poinformować.. płci nie sprawdzalismy bo nawet nie miałam siły juz nawet pytac tak mi cięzko jest oddychac i takie napiecie mam ...

Ale ufam lekarzowi i bedzie oik... i dostałam operę że tyle sprzatałam całą niedziele.. remontów mi sie zachciaŁO I sama bym wszystko robiła...
cała ja a tewraz ide leżec...
Madzia - lez plackiem , dobrze że masz takiego zapobiegliwego lekarza I żadnego sprzatania bo

Cytat:
KOCHANA dobry wybór!!
Ja kupuje ten: http://www.allegro.pl/item817662856_...en_zestaw.html
Asia - myślę jak Madzia super wybór

Cytat:
Ja nie idę... przeznaczam kase na co innego

Dobra dobra już uciekam!!!
Ja jakbym miała bulić tez bym nie poszła tym bardziej że w wawie to ok 500zł z tego co widziałam w necie .

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
My niby tez wózek od teścia i łóżeczko w sumie też, tylko średnio jestem przekonana, bo generalnie to od jego kobiety wszystko.Jej córcka urodziła i teraz chcą nam dać łóżeczko ok, ale coś mi sie kojarzy ze ten wózek to z różem był a y Kacperka mamy miec, więc tak średnio... chyba nie?

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

A teraz pije soczek jednodniowy marchewkowy
Zobacz ile tego rózu bo może bardzo mało . Bo moze warto się przemeczyć pól roku z gondolą i kupić sobie wypaśna spacerówkę i lekką

Chlebek mi wkońcu wyszedł i jest pyszny . Ja to mam dwie lewe ręce w kuchni i wcale mi tam nie tęskno .. Podziwiam wszystkie dziewczyny gotujące codziennie obiady . Ogromny szacun dla was
Stary 2009-11-24, 20:30   #4505
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Teraz jaka tu cisza ;-) Rano oblężenie, ale ja też nie byłam dłużna;P, pierwszy dzień z wami wiec chyba nie ma sie co dziwić. Od ktorego tyg poczułyście dokładne ruchy maluszka? Ja sie czasami zastanawiam bo to moje pukanie w brzuchu jest nie regularne, czestsze chyba jak poloze sie na lewym boku.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

No to gratulacje chlebka!! Wiesz co też nad tym myślałam, ale z tego co sie orientuje wózek jest różowy z gdzie niegdzie szarymi wstawkami. Mały dylemat jest zwłaszcza,że to pierwsze maleństwo i chciałoby sie żeby wszystko było idealne:P.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

No denerwuje mnie to, że co jakiś czas widze nowe wpisy a nie jak sie pojawią. Ciekawe czemu;/ i za każdym razem jak albo coś napisze albo odświeże strone, chociaz przy odświeżaniu nie zawsze.;/;/;/;/;/ wrrrr....
Stary 2009-11-24, 20:32   #4506
mloda1989
Zakorzenienie

dziewczyny nie kojarzycie moze gdzie moge znalesc takie misie?? jak je nazwac by znalesc na googlach??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 20:36   #4507
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Podobne do tych z serii Yogi-ego a tak serio nie pomoge, niestety;/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 20:55   #4508
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie kojarzycie moze gdzie moge znalesc takie misie?? jak je nazwac by znalesc na googlach??
Mi to raczej przypomina grube pieski nie wiem czemu
znaczy tyłek misia a głowa psa . może wpisz w allegro " z misiami " to ci wyskoczą rzeczy typu pościel z misiami itp albo samo słowo misiami , miesiem itp .. bo nie wiem co to za stworki
Stary 2009-11-24, 21:23   #4509
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ale tu cisza zapadła
Stary 2009-11-24, 21:29   #4510
mrowak
Zakorzenienie

Głowa mnie boli dopóki byłam w biegu to jakoś tego nie odczuwałam a teraz znowu boli. Chyba idę jednak po ten apap, bo przecież nie usnę.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 21:32   #4511
drcron
Zakorzenienie

jej dziewczyny pozalalyscie mam 15 stron do nadrobienia ale to za chwilke najpierw podziele sie z wami wrazeniami z wizyty
a wiec bedziemy mieli DZIEWCZYNKE nawet nie wiecie jak sie ciesze mezus jak zobaczyl mala buleczke na usg to mial lzy w oczach < jak wyszlam mowie do niego to co to bedzie moja cora a on ze oszalalam > juz prawie wszystkim sie pochwalil ze bedzie mial corcie < jest gorszy odemnie bo ja nawet nie zadzwonilam do mamci jutro jej powiem a on juz wszystkim prawie to powiedzial > tylko chodzi i powtarza caly czas moja coreczka - cz to jest normalne ?? lekarz sie smial ze mamy bardzo ruchliwe dziecko bo podczas badania usg < trwalo 55 minut > nie dala sie zmierzyc ciagle machala raczkami albo nozkami i fikala koziolki jedyne co go zaniepokoilo < wszystko jest w pozadku > to to ze ma bardzo dluga kosc udowa < ale mowil ze moze zle sie zmierzyla bo dzidzia sie wiercila i za 3 tygodnie powtorzymy badanie a i obwod brzuszka tez ma wiekszy < maly tluscioszek > bo AC 17,8< DAJE 22 TYDZIEN 3 DZIEN > A FL 3,8 < DAJE 22 TYDZIEN> ale chyba nie mam powodow do zmartwien < jak uwazacie?? wszystko pozostale miesci sie w normie a i przybylo mi wod plodowych <jupi> na poczatku mialam malowodzie ale juz jest lepiej i wiecie co zdenerwowalam sie bo na jutro jestem zapisana na usg 4D a moj gin sprawil sobie to urzadzenie i cholerka to badanie jest wliczone w cene wizyty i co ja mam zrobic jak juz polowe zaplacilam za to badanie u innego lekarza?? mam doplacic reszte i jechac czy sobie odpuscic ??
dzisiaj przed badaniem rozmawialam z dzidzia i prosilam zeby pokazala co ma miedzy nozkami by nie zaslaniala i ze jak pokaze to jej cos ladnego kupie i pokazala <jupi> w nagrode dostala od mamusi reczniczek z tygryskiem spiowrek z kubusiem puchatkiem kombinezonik bialy puchaty z kokardkami i rozowe buciki pieski i skarpetki a i w realu sa na promocji wkladki laktacyjne NAN za jedyne 19 zlotych dwa opakowania < nie wiem czy dobre > wzielam jeden dwupak na probe jak zacznie mi cos kapac z cycolinow to na tyle z mojej wizyty a i zapomnialabym jeszcze Pan doktor mnie dzisiaj pocieszyl mowie mu ze nadal mnie boli tak ze nie moge chodzic ze pilka nie pomaga a on mi na to ze nie mam sie czym martwic ze po porodzie przejdzie a podczas bedzie jeszcze gozej bo to sa bole krzyzowe < najgorsze jakie moga byc > ja sie boje

a teraz ide odrabiac zaleglosci rano wstawei zdjecie naszej corci
a i poprosze o zmiane kolorku na liscie i zmiane imienia jesli moge bo bedzie to NADIA 0 dziekuje

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 21:39   #4512
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ja na poczatku ciazy mialam problemy z glowa, prawie co 2 dzien mnie glowa bolala ale nie bralam zadnych tablet, maz mi robil oklady na glowe polewal husteczke zimna woda i powiem ci ze pomagalo. Teraz na szczescie sie troche uspokoilo.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
jej dziewczyny pozalalyscie mam 15 stron do nadrobienia ale to za chwilke najpierw podziele sie z wami wrazeniami z wizyty
a wiec bedziemy mieli DZIEWCZYNKE nawet nie wiecie jak sie ciesze mezus jak zobaczyl mala buleczke na usg to mial lzy w oczach < jak wyszlam mowie do niego to co to bedzie moja cora a on ze oszalalam > juz prawie wszystkim sie pochwalil ze bedzie mial corcie < jest gorszy odemnie bo ja nawet nie zadzwonilam do mamci jutro jej powiem a on juz wszystkim prawie to powiedzial > tylko chodzi i powtarza caly czas moja coreczka - cz to jest normalne ?? lekarz sie smial ze mamy bardzo ruchliwe dziecko bo podczas badania usg < trwalo 55 minut > nie dala sie zmierzyc ciagle machala raczkami albo nozkami i fikala koziolki jedyne co go zaniepokoilo < wszystko jest w pozadku > to to ze ma bardzo dluga kosc udowa < ale mowil ze moze zle sie zmierzyla bo dzidzia sie wiercila i za 3 tygodnie powtorzymy badanie a i obwod brzuszka tez ma wiekszy < maly tluscioszek > bo AC 17,8< DAJE 22 TYDZIEN 3 DZIEN > A FL 3,8 < DAJE 22 TYDZIEN> ale chyba nie mam powodow do zmartwien < jak uwazacie?? wszystko pozostale miesci sie w normie a i przybylo mi wod plodowych <jupi> na poczatku mialam malowodzie ale juz jest lepiej i wiecie co zdenerwowalam sie bo na jutro jestem zapisana na usg 4D a moj gin sprawil sobie to urzadzenie i cholerka to badanie jest wliczone w cene wizyty i co ja mam zrobic jak juz polowe zaplacilam za to badanie u innego lekarza?? mam doplacic reszte i jechac czy sobie odpuscic ??
dzisiaj przed badaniem rozmawialam z dzidzia i prosilam zeby pokazala co ma miedzy nozkami by nie zaslaniala i ze jak pokaze to jej cos ladnego kupie i pokazala <jupi> w nagrode dostala od mamusi reczniczek z tygryskiem spiowrek z kubusiem puchatkiem kombinezonik bialy puchaty z kokardkami i rozowe buciki pieski i skarpetki a i w realu sa na promocji wkladki laktacyjne NAN za jedyne 19 zlotych dwa opakowania < nie wiem czy dobre > wzielam jeden dwupak na probe jak zacznie mi cos kapac z cycolinow to na tyle z mojej wizyty a i zapomnialabym jeszcze Pan doktor mnie dzisiaj pocieszyl mowie mu ze nadal mnie boli tak ze nie moge chodzic ze pilka nie pomaga a on mi na to ze nie mam sie czym martwic ze po porodzie przejdzie a podczas bedzie jeszcze gozej bo to sa bole krzyzowe < najgorsze jakie moga byc > ja sie boje

a teraz ide odrabiac zaleglosci rano wstawei zdjecie naszej corci
a i poprosze o zmiane kolorku na liscie i zmiane imienia jesli moge bo bedzie to NADIA 0 dziekuje
Hej, gratuluje córci;-) My na początku też chcieliśmy, ale jak sie okazał synuś to sie ucieszyliśmy chyba jeszcze bardziej, sama nie wiem obojetnie co by nie bylo to chyba go zjem jak juz sie urodzi Kurcze wszystkie juz cos kupujecie a ja glupia wierzylam w przesady, moze czas sie wybrac na zakupy?? Kupic jakies maleńkie skarpetusie z samochodzikiem czy coś i ręcznik kąpielowy z uszkami Nie wiem juz sie doczekac nie moge. A myśle, że nie masz sie czym martwić. Odnośnie badania, ile zapłaciłaś? Nie wiem czy jest sens iść do innego lekarza skoro twoj ma juz urządzonko. Moj niestety nie ma i zastanawiam sie czy sie wybrac na to usg czy nie.
Stary 2009-11-24, 21:48   #4513
ita83
Wtajemniczenie

Czy pamietacie zbiega Izumi ?? To u mnie mieszka tez ktos taki...
dzis na wizycie pani doktor badala bicie serduszka tzn chciala zbadac a wygladalo to 5sec sluchania - 2 min szukania dzidzi bo wyemigrowało w inne rejony brzucha
ale wsio oki - bylo bez usg i ze slynnym mierzeniem metrowka ale mi tam wystarczy takie posluchanie serduszka i juz banan na twarzy
a teraz kilka moich ciuszkow - sorki za niewyrazne zdjecia ale roione komorka....
Stary 2009-11-24, 21:49   #4514
MadCat
Raczkowanie

drcron - Gratuluję i zazdroszczę Też już bym chciała wiedzieć co będzie a najchętniej to bym chciała wiedzieć, że będzie córka

Darusiaaaa - Nie martw się ja też nic nie mam kompletnie. Jedynie kilka rzeczy upatrzonych. Ale ja mam tu najmłodszą ciążę więc mi się nie spieszy

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 21:53   #4515
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na poczatku ciazy mialam problemy z glowa, prawie co 2 dzien mnie glowa bolala ale nie bralam zadnych tablet, maz mi robil oklady na glowe polewal husteczke zimna woda i powiem ci ze pomagalo. Teraz na szczescie sie troche uspokoilo.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Hej, gratuluje córci;-) My na początku też chcieliśmy, ale jak sie okazał synuś to sie ucieszyliśmy chyba jeszcze bardziej, sama nie wiem obojetnie co by nie bylo to chyba go zjem jak juz sie urodzi Kurcze wszystkie juz cos kupujecie a ja glupia wierzylam w przesady, moze czas sie wybrac na zakupy?? Kupic jakies maleńkie skarpetusie z samochodzikiem czy coś i ręcznik kąpielowy z uszkami Nie wiem juz sie doczekac nie moge. A myśle, że nie masz sie czym martwić. Odnośnie badania, ile zapłaciłaś? Nie wiem czy jest sens iść do innego lekarza skoro twoj ma juz urządzonko. Moj niestety nie ma i zastanawiam sie czy sie wybrac na to usg czy nie.
narazie zaplacilam 100 ale to polowa druga mam zaplacic jutro < ale moj mi nie da filmu a tamten mi da wiec sie zastanowie jeszcze do jutra mam czas > a za wizyte place o dziwo dzisiaj zaplacilam 150 a tak to zawsze 180

a i dostalam duplikat ksiazeczki ciazowej <jupi> mam ja pilnowac jak oka w glowe nie ma tam wczesniejszych wynikow ale jest data pierwszej wizyty mam tylko potem skserowac wyniki jak bede szla do spzitala rodzic by oryginaly zostawic dla siebie bo nie oddaja

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Ja następną wizyte mam na 13-stego. Mam nadzieję, że będzie już wszystko ok, pozbęde sie białka z moczu i tego przeziębienia strasznego i że maluszkowi nic nie bedzie
ja tez mam wizyte 13 i kurcze wiecie co wczoraj pisalam wam o tej grypie co panuje w naszym spzitalu i chyba ja jestem jakas przewrazliwiona bo dzisiaj od rana kicham boli mnie glowa i gardlo mam katar :9 i czuje sie rozbita ale szczesliwa i zaczynam sie bac ze sie czyms od kogos zarazilam

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Megi - gratuluje 12 na plusie u mnie juz jest 16 ale nie widac tego po mnie cale szczescie idzie mi wszystko w brzuszek i cycoliny bo te zmienily swoj rozmiar z 70B na 75D i ciagle rosna

Stary 2009-11-24, 22:12   #4516
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Jesli ten ci da a twoj nie to ja bym sie nie zastanawiala Ja juz nie moge sie doczekac jak naszego Kacperka zobaczymy Ja teraz tez przeziebiona, od niedzieli w lozku ale powoli przechodzi, antybityk jeden mam jeszcze 2 dni a drugi 5;/ do tego luteina, syrop, witaminy, magnez... cała apteczka

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

dzis sie wazylam i wychodzi mi 8 na plus, ale do13 swoje dojdzie generalnie sie tym wcale nie przejmuje

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest jak maluszek bedzie z nami to tv nie powinno byc w pokoju?

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

kupe kasy płacisz za wizyte. Ja u siebie płace 50zł - 70 zł z przedłużeniem zwolnienia. A jak ide z wynikami badań do interpretacji badań w ogole nie liczy wizyty mimo ze robi usg, podobnie jak na kazdej wizycie, mam usg robione W zyciu bym nie zmienila lekarza- moja Pani dr jest na prawde kochanym człowiekiem i bardzo dokladna w swoim fachu

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Stary 2009-11-24, 22:14   #4517
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli ten ci da a twoj nie to ja bym sie nie zastanawiala Ja juz nie moge sie doczekac jak naszego Kacperka zobaczymy Ja teraz tez przeziebiona, od niedzieli w lozku ale powoli przechodzi, antybityk jeden mam jeszcze 2 dni a drugi 5;/ do tego luteina, syrop, witaminy, magnez... cała apteczka

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

dzis sie wazylam i wychodzi mi 8 na plus, ale do13 swoje dojdzie generalnie sie tym wcale nie przejmuje

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest jak maluszek bedzie z nami to tv nie powinno byc w pokoju?

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

kupe kasy płacisz za wizyte. Ja u siebie płace 50zł - 70 zł z przedłużeniem zwolnienia. A jak ide z wynikami badań do interpretacji badań w ogole nie liczy wizyty mimo ze robi usg, podobnie jak na kazdej wizycie, mam usg robione W zyciu bym nie zmienila lekarza- moja Pani dr jest na prawde kochanym człowiekiem i bardzo dokladna w swoim fachu
ja swojego lekarza tez nie zamienilabym na innego o kazdej porze dnia i nocy moge do niego dzwonic jak mialam problemy a on byl na urlopie to dzwonilam do niego za granice i dawal porady co mam robic od poczatku tylko raz mi nie zrobil usg ale dzisiaj sobie to odbilismy sluchalismy serduszka i smail sie ze meza wkoncu wpuscilam na usg bo tak to jak sierota siedzial w poczekalni moj lekarz jest jeszcze dodatkowo ordynatorem w szpitalu w ktorym chyba bede rodzila

wiecie co ja mam sie isc jutro zapisac d szkoly rodzenia ale ona jest w tym szpitalu o ktorym pisalam wczesniej < mam isc czy nie isc?? >

bozi moja bezsennosc siega zenitu juz 23 a ja nadal nie moge zasnac zjadlabym dunera z frytkami i sosem czosnkowym albo lody malinowe < pychotka >

Darusia ja mam termin porodu na tego samego co Ty
z kad jestes i gdzie zamierzasz rodzic??

Stary 2009-11-24, 22:35   #4518
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ja jestem z Sieradza i zamierzam rodzic w SieradzuMale miasto 60 km od Łodzi. Generalnie zapisalismy z mezem porod rodzinny, ale on wyjdzie nie chce zeby byl przy tym jestem zdania ze gdyby to bylo miejsce dla facetow sami by mogli rodzic Jak malenstwo przyjdzie na swiat to go zawolaja do przeciecia pepowinki Słuchaj to nie jest bezsennosc ja ostatnio pobilam sama siebie i poszlam spac o 6:30 rano jak moja mama wychodzila do pracy wiec to chyba przesada;/

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Kusicie tymi zakupami juz sie nie moge doczekac, az wyzdrowieje i lece do mariquity kupic cos ladnego maluszkowi;-)

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

U mnie za szkołe rodzenia sie nie placi, ale powiem wam ze rozmawialam ze szwagierką, która uczeszczala niedawno calkiem bo w lipcu urodzila i koniec koncem mowi ze jak sie juz zacznie pord i skorcze to polozne mowia wszystko co i jak i sie czlowiek nie zastanawia nad tym jak to mowila ta Pani w szkole rodzenia Wiec ja chyba sobie odpuszcze

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

A powiedz mi jak sie u ciebie ruchy malenstwa objawiają? Pytam akurat Ciebie ze wzgledu na taki sam termin

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

dziewczyny co tak zamilklyscie??
Stary 2009-11-24, 22:44   #4519
drcron
Zakorzenienie

ja jestem straszna panikara a wiem ze na sszkole rodzenia uczy sie technik relaksacyjnych i lagodzenia bolu i wiem ze jak sie nie chodzi do szkoly rodzenia to nie mozna zadac znieczulenia przy porodzie a ja sie na nie nastawiam w ostatecznosci
co do pobytumojego meza podczas porodu to ja chce by byl ale zeby nie zagladal tam , on jest grzeczny i usluchany i nie bedzie sie mi sprzeciwial> chce by trzymal mnie za reke< obiecalam obciac paznokicie > i byl p[rzy mnie i wspieral i odciol pepowine

dziewczyny ae macie slodkie brzuszki moj wyglada jak bym polknela pilke jest okragly i sterczacy

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

u mnie dzidzia rusza sie bardzo bardzo mocno smieje sie ze ma adhd od malego hehe bo ciagle kopie czasem zastanawiam sie czy choc troszke spi jest to takie pukanie od srodka ale takie mocne i jak dzidzia tak kopie najczesciej po prawej stronie to robia mi sie uwypuklenia na brzuszku smiesznie to wyglada maz mowi ze sa to takie delikatne dotkniecia w jego dlon jak przyklada ja do brzucha ale ja juz ruchy widzialam < nie czulam tylko widzialam > od 16 - 17 tygodnia bo jestem mega chuda i na poczatku polozna mowila ze wwymyslam ze to nie mozliwe ale jak polozylam sie jej na lezance to jak zobaczyla moj brzuch to sie zdziwila mowi ze faktycznie sie rusza a ty

kiedy mialas ostatnie usg robione?? w ktorym tygodniu ciazy ??

Stary 2009-11-24, 22:49   #4520
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pokaz zdjecie brzusia;-) u mnie tez juz pilka jest dlaczego nie mozna znieczulenia zadac? U nas nie ma takich wytycznych, ale moze to i dobrze Ja nie chce zeby mnie moj widzial w takim stanie, troche sie obawiam porodu a jednoczesnie nie moge doczekac

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

teraz w czwartek mialam robione;-) to mamy takie same odczucia, pukanie od srodka zwlaszcza po prawej stronie, ja jeszcze uwypukleń nie widze ale moze dlatego ze ja nigdy do mega chudych sie nie zaliczalam natomiast najwiecej kopie jak leze na lewym boku a moj jak przyklada glowe i dostanie kopniaczka od synusia to sie cieszy jak dziecko, ktore dostalo upragniona zabawke
Stary 2009-11-24, 23:03   #4521
drcron
Zakorzenienie

nasza dzidzia najbardziej kopie jak leze na plecach ale wtedy orazu brakuje mi tchu i musze sie klasc na lewym boku bo nie moge oddychac i jak siedze najbardziej lubi jezdzic autkiem i chodzic bo wtedy nie kopie i jest grzeczna
brzuszek wkleje jutro z rana bo w pokoju w ktorym jest aparat spi przyjaciel meza rano o 3 jedzie w trase daleka i nie chcialabym go teraz obudzic
wstawie tez zdjecia naszej powiekszajacej sie kolekcji ciuszkow
chcialam skozystac z tego ze w nocy net chodzi mi szybciej i zrobic przelewy a tu przerwa w moim banku jest i nici z tego rano znow sie bede meczyla i po sto razy klepala jedno i to samo

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

a czy mialas mierzone malenstwo ?? i czy moglabys wklepac wymiary?? prosze prosze chcialabym porownac z mojego malenstwa

Stary 2009-11-24, 23:13   #4522
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wiesz co Kacper sie wiercił, ale z tego co udalo sie zmierzyc jest podobno dosc duzy bo ma 26 cm, lekarka mowi ze moge sie szykowac troszke wczesniej ale zobaczymy jak to bedzie nie pamietam dokladnej reszty wymiarow, a zdjecie zabrała nam teściowa bo chciala sie pochwalić

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

mnie tchu nie brakuje, moja wierci sie najwiecej jak klade sie spac LASSSSSKIIIII POOOOBUUUUUDKKKKKKAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!( moze to nie adekwatne do danej godziny

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

wedlug usg dzis zaczynam 22 tydzien
Stary 2009-11-24, 23:14   #4523
martuko
Wtajemniczenie

o, widzę że sie nocne marki zebraly... JA chyba zaraz już idę spać...
daruusia, nie pamietam czy Cię przywitalam już, bo mam wrażenie że kilka nowych osób ostatnio doszło i jeszcze nie kojarzę. MAm pytanie - 26 cm mierzone w CRL czy z nóżkami????
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 23:20   #4524
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wiesz co ciezko to bylo zmierzyc dokladnie wiec przypuszczam ze to jest takie okolo chcielismy zmierzyc z nozkami ale calych sie nie dalo wiec tak do polowy nozek hehehehe nie wiem dokladnie mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi wiercil sie strasznie kopal nozkami i raczkami, super widok!!

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

jak teraz bylam obiecalysmy sobie z Pania dr, że jak przyjedziemy na wizyte 13-stego to nie wyjdziemy dopoki nie bedzie dokladnie pomierzony, a glownie bylam dlatego ze sie przeziebilam teraz i mtyw przewodni to bylo sprawdzanie pepowinki czy nie ma zawinietej do okola szyjki
Stary 2009-11-24, 23:23   #4525
martuko
Wtajemniczenie

to zależy jak masz podane na USG. CRL to jest długość od główki doo końca pośladków, a czasem podają inaczej, jakos doliczają.. WYdaje mi się że 26 cm to chyba dużo by było, moj kalendarz podaje że w 22 tyg CRL jest ok 19 cm, więc chyba u Ciiebie jest to służsze liczone
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 23:25   #4526
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
o, widzę że sie nocne marki zebraly... JA chyba zaraz już idę spać...
daruusia, nie pamietam czy Cię przywitalam już, bo mam wrażenie że kilka nowych osób ostatnio doszło i jeszcze nie kojarzę. MAm pytanie - 26 cm mierzone w CRL czy z nóżkami????
wedlug usg u mnie dzisiaj jest 22 tydzien a wedlug miesiaczki to 21 i 2 dni
a co do wymiarow to ja mam tylko takie:
BPD 5,1 wymiar dwuciemieniowy główki
AC 17,8 obwód brzuszka
FL 3,8 długość kości udowej
WAGA FW 618G masa płodu
ale nie zmierzyl calej dlugosci dzidzi bo sie nie dala za bardzo sie ruszala

Stary 2009-11-24, 23:30   #4527
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tak bo my chcielismy calego zmierzyc ale tak jak pisalam sie niestety dokladnie nie dalo w kazdym badz razie z tego co sie udalo a 26 cm z czego moja gin mowi ze jest tak jakby 2 tyg do przodu rozwojem i juz wyzej pisalam ze moge sie szykowac na 20-25 marca mniej wiecej ale zobaczymy jak bedzie sie dalej rozwijal

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

jestesmy dokladnie w tym samym terminie, tgez dzis 22 tydzien mi sie zaczyna czas szybko leci jednak wolalabym zeby lecial jeszcze szybciej:P

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

gdyby w CRL dzidzius mial taka dlugosc to by wychodzilo ze albo mam zle wyliczony termin albo jest cos nie tak na szczescie jest wszystko ok mimo wielu przeszkod;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 23:33   #4528
drcron
Zakorzenienie

zmykam spac moze morfeusz odwiedzi mnie tej nocy chociaz na dwie godzinki kolorowych snow i do jutra to znaczy do dzisiaj

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

zmykam spac kolorowych snow mam nadzieje ze morfeusz dzisiaj mnie w nocy odiwedzi da kilka godzinek snow < minimum 2 >
kolorowych snow wam zycze

Stary 2009-11-24, 23:34   #4529
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dobrej nocki, tez uciekam
Stary 2009-11-25, 00:02   #4530
minka26
Wtajemniczenie

Boszzzzzz widzę, że forum już działa 24h na dobę

ja oczywiście się nie wyśpię, ale przez to, że tyle piszecie, a ja staram się być na bierząco

drcron gratuluję dziewczynki !!!

madziwnia a ty już żadnego remontowania, tylko leżymy

Darusiaaaa witam na forum!! ja też jestem z Sieradza, ale póki co w Irlandii siedzę

Baobabek mam nadzieję, że u ciebie już lepiej z tymi bólami

megi co do kibelkowych problemów, to mi na razie minęły, ale między 12 a 18 tyg. to była masakra, na początku kawa pomagała... potem nic... mam nadzieję, że wkrótce ci się poprawi, póki co pozostaje wierzyć, że woda i lekkie jedzenie pomoże

ita wagą się nie przejmuj, będzie czas to się zgubi... ja póki co wg tych wyliczeń przybrałam mniej niż powinnam... a może powinnam się jutro jeszcze raz zważyć jak chcesz iść na zwolnienie, to dam ci namiary na lekarza, który nie robi z tego wielkiego problemu... jak nie czujesz się na siłach, to może warto odpocząć troszkę
ciuszki śliczne, gratuluję połowów. widziałam, że w sobotę masz USG 3d/4d, pewnie w Polmedzie moja siostra też idzie... ja tez bym poszła, ale w sumie robiłam 4 tygodnie temu, to na razie starczy

moja Mała staje się coraz bardziej aktywna, od ok 20 minut daje mi wyraźne znaki... pewnie każe mi się kłaść, żeby sama miała więcej miejsca... mały dominator

a no i mam prośbę, nie piszcie dużo, bo jutro znów się nie wyśpię
miłej środy
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości