|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Baobabku, oj znam to- może aż tak bardzo mnie nie bolało, ale mam nadzieję, że Tobie po no spie też przejdzie niedługo. Ja po no spie i ciepłej herbacie usnęłam na jakieś 40 minut, potem było trochę lepiej, ale do pełnej normalności dochodziłam jeszcze kolejnego dnia. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie lepiej.
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak tak...i tak myslalam zeby do rodzicow na swieta jechac i po prostu tam juz zostac...a ktos kto na kaminskiego pracuje?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
![]() Niedługo dojdzie do tego, że sie uzależnie od tego forum;-) Pobiłam chyba samą siebie z jedzeniem dzisiaj. Zjadłam bulke z szynką przejadłam kit ketem, godzinke pożniej rybka wędzona przepita soczkiem jednodniowym marchewkowym. Ehh... ale przynajmniej wiem czemu tyje ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- W moim wielkim mieście nie ma wybooru, szpital jeden, do nastepnej miejscowosci ok 20 min drogi wiec.. co do szpitala i porodu z góry przesądzone. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- wam tez sie tak wiesza, ze zeby zobaczyc pisane posty trzeba albo cos napisac albo odswiezac strone? i nieraz i tak nic to nie daje? |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chlebek mi wkońcu wyszedł i jest pyszny . Ja to mam dwie lewe ręce w kuchni i wcale mi tam nie tęskno .. Podziwiam wszystkie dziewczyny gotujące codziennie obiady . Ogromny szacun dla was ![]()
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Teraz jaka tu cisza ;-) Rano oblężenie, ale ja też nie byłam dłużna;P, pierwszy dzień z wami wiec chyba nie ma sie co dziwić. Od ktorego tyg poczułyście dokładne ruchy maluszka? Ja sie czasami zastanawiam bo to moje pukanie w brzuchu jest nie regularne, czestsze chyba jak poloze sie na lewym boku.
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- No to gratulacje chlebka ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- No denerwuje mnie to, że co jakiś czas widze nowe wpisy a nie jak sie pojawią. Ciekawe czemu;/ i za każdym razem jak albo coś napisze albo odświeże strone, chociaz przy odświeżaniu nie zawsze.;/;/;/;/;/ wrrrr.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie kojarzycie moze gdzie moge znalesc takie misie?? jak je nazwac by znalesc na googlach??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Podobne do tych z serii Yogi-ego
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
ale tu cisza zapadła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Głowa mnie boli
![]()
#4511 |
Zakorzenienie
|
jej dziewczyny pozalalyscie mam 15 stron do nadrobienia
![]() ![]() a wiec bedziemy mieli DZIEWCZYNKE nawet nie wiecie jak sie ciesze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj przed badaniem rozmawialam z dzidzia i prosilam zeby pokazala co ma miedzy nozkami by nie zaslaniala i ze jak pokaze to jej cos ladnego kupie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a teraz ide odrabiac zaleglosci ![]() ![]() a i poprosze o zmiane kolorku na liscie i zmiane imienia jesli moge bo bedzie to NADIA 0 dziekuje
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Ja na poczatku ciazy mialam problemy z glowa, prawie co 2 dzien mnie glowa bolala ale nie bralam zadnych tablet, maz mi robil oklady na glowe polewal husteczke zimna woda i powiem ci ze pomagalo. Teraz na szczescie sie troche uspokoilo.
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Wtajemniczenie
|
Czy pamietacie zbiega Izumi ?? To u mnie mieszka tez ktos taki...
dzis na wizycie pani doktor badala bicie serduszka tzn chciala zbadac a wygladalo to 5sec sluchania - 2 min szukania dzidzi bo wyemigrowało w inne rejony brzucha ale wsio oki - bylo bez usg i ze slynnym mierzeniem metrowka ale mi tam wystarczy takie posluchanie serduszka i juz banan na twarzy ![]() a teraz kilka moich ciuszkow - sorki za niewyrazne zdjecia ale roione komorka....
#4514 |
Raczkowanie
|
drcron - Gratuluję i zazdroszczę
![]() ![]() Darusiaaaa - Nie martw się ja też nic nie mam kompletnie. Jedynie kilka rzeczy upatrzonych. Ale ja mam tu najmłodszą ciążę więc mi się nie spieszy ![]()
![]() |
#4515 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a i dostalam duplikat ksiazeczki ciazowej <jupi> mam ja pilnowac jak oka w glowe nie ma tam wczesniejszych wynikow ale jest data pierwszej wizyty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Megi - gratuluje 12 na plusie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
Jesli ten ci da a twoj nie to ja bym sie nie zastanawiala
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- dzis sie wazylam i wychodzi mi 8 na plus, ale do13 swoje dojdzie ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest jak maluszek bedzie z nami to tv nie powinno byc w pokoju? ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- kupe kasy płacisz za wizyte. Ja u siebie płace 50zł - 70 zł z przedłużeniem zwolnienia. A jak ide z wynikami badań do interpretacji badań w ogole nie liczy wizyty ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wiecie co ja mam sie isc jutro zapisac d szkoly rodzenia ale ona jest w tym szpitalu o ktorym pisalam wczesniej < mam isc czy nie isc?? > bozi moja bezsennosc siega zenitu juz 23 a ja nadal nie moge zasnac ![]() Darusia ja mam termin porodu na tego samego co Ty ![]() z kad jestes i gdzie zamierzasz rodzic??
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem z Sieradza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Kusicie tymi zakupami ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- U mnie za szkołe rodzenia sie nie placi, ale powiem wam ze rozmawialam ze szwagierką, która uczeszczala niedawno calkiem bo w lipcu urodzila i koniec koncem mowi ze jak sie juz zacznie pord i skorcze to polozne mowia wszystko co i jak i sie czlowiek nie zastanawia nad tym jak to mowila ta Pani w szkole rodzenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- A powiedz mi jak sie u ciebie ruchy malenstwa objawiają? Pytam akurat Ciebie ze wzgledu na taki sam termin ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- dziewczyny co tak zamilklyscie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
ja jestem straszna panikara a wiem ze na sszkole rodzenia uczy sie technik relaksacyjnych i lagodzenia bolu i wiem ze jak sie nie chodzi do szkoly rodzenia to nie mozna zadac znieczulenia przy porodzie a ja sie na nie nastawiam w ostatecznosci
![]() co do pobytumojego meza podczas porodu to ja chce by byl ale zeby nie zagladal tam , on jest grzeczny i usluchany i nie bedzie sie mi sprzeciwial> chce by trzymal mnie za reke< obiecalam obciac paznokicie ![]() dziewczyny ae macie slodkie brzuszki moj wyglada jak bym polknela pilke jest okragly i sterczacy ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- u mnie dzidzia rusza sie bardzo bardzo mocno smieje sie ze ma adhd od malego hehe bo ciagle kopie czasem zastanawiam sie czy choc troszke spi ![]() ![]() ![]() ![]() kiedy mialas ostatnie usg robione?? w ktorym tygodniu ciazy ??
#4520 |
Zakorzenienie
|
pokaz zdjecie brzusia;-) u mnie tez juz pilka jest
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- teraz w czwartek mialam robione;-) to mamy takie same odczucia, pukanie od srodka zwlaszcza po prawej stronie, ja jeszcze uwypukleń nie widze ale moze dlatego ze ja nigdy do mega chudych sie nie zaliczalam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
nasza dzidzia najbardziej kopie jak leze na plecach ale wtedy orazu brakuje mi tchu i musze sie klasc na lewym boku bo nie moge oddychac i jak siedze najbardziej lubi jezdzic autkiem i chodzic bo wtedy nie kopie i jest grzeczna
![]() brzuszek wkleje jutro z rana bo w pokoju w ktorym jest aparat spi przyjaciel meza rano o 3 jedzie w trase daleka i nie chcialabym go teraz obudzic ![]() wstawie tez zdjecia naszej powiekszajacej sie kolekcji ciuszkow ![]() chcialam skozystac z tego ze w nocy net chodzi mi szybciej i zrobic przelewy a tu przerwa w moim banku jest ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- a czy mialas mierzone malenstwo ?? i czy moglabys wklepac wymiary?? prosze prosze ![]()
#4522 |
Zakorzenienie
|
wiesz co Kacper sie wiercił, ale z tego co udalo sie zmierzyc jest podobno dosc duzy bo ma 26 cm, lekarka mowi ze moge sie szykowac troszke wczesniej ale zobaczymy jak to bedzie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- mnie tchu nie brakuje, moja wierci sie najwiecej jak klade sie spac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- wedlug usg dzis zaczynam 22 tydzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Wtajemniczenie
|
o, widzę że sie nocne marki zebraly... JA chyba zaraz już idę spać...
daruusia, nie pamietam czy Cię przywitalam już, bo mam wrażenie że kilka nowych osób ostatnio doszło i jeszcze nie kojarzę. MAm pytanie - 26 cm mierzone w CRL czy z nóżkami???? |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
wiesz co ciezko to bylo zmierzyc dokladnie wiec przypuszczam ze to jest takie okolo chcielismy zmierzyc z nozkami ale calych sie nie dalo wiec tak do polowy nozek hehehehe nie wiem dokladnie mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi
![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- jak teraz bylam obiecalysmy sobie z Pania dr, że jak przyjedziemy na wizyte 13-stego to nie wyjdziemy dopoki nie bedzie dokladnie pomierzony, a glownie bylam dlatego ze sie przeziebilam teraz i mtyw przewodni to bylo sprawdzanie pepowinki czy nie ma zawinietej do okola szyjki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Wtajemniczenie
|
to zależy jak masz podane na USG. CRL to jest długość od główki doo końca pośladków, a czasem podają inaczej, jakos doliczają.. WYdaje mi się że 26 cm to chyba dużo by było, moj kalendarz podaje że w 22 tyg CRL jest ok 19 cm, więc chyba u Ciiebie jest to służsze liczone
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wymiarow to ja mam tylko takie: BPD 5,1 wymiar dwuciemieniowy główki AC 17,8 obwód brzuszka FL 3,8 długość kości udowej WAGA FW 618G masa płodu ale nie zmierzyl calej dlugosci dzidzi bo sie nie dala ![]() ![]()
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
tak bo my chcielismy calego zmierzyc ale tak jak pisalam sie niestety dokladnie nie dalo
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- jestesmy dokladnie w tym samym terminie, tgez dzis 22 tydzien mi sie zaczyna ![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- gdyby w CRL dzidzius mial taka dlugosc to by wychodzilo ze albo mam zle wyliczony termin albo jest cos nie tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
zmykam spac moze morfeusz odwiedzi mnie tej nocy chociaz na dwie godzinki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- zmykam spac kolorowych snow mam nadzieje ze morfeusz dzisiaj mnie w nocy odiwedzi da kilka godzinek snow < minimum 2 > ![]() kolorowych snow wam zycze ![]()
#4529 |
Zakorzenienie
|
dobrej nocki, tez uciekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Wtajemniczenie
|
Boszzzzzz widzę, że forum już działa 24h na dobę
![]() ja oczywiście się nie wyśpię, ale przez to, że tyle piszecie, a ja staram się być na bierząco ![]() drcron gratuluję dziewczynki !!! ![]() madziwnia a ty już żadnego remontowania, tylko leżymy ![]() Darusiaaaa witam na forum!! ja też jestem z Sieradza, ale póki co w Irlandii siedzę ![]() Baobabek mam nadzieję, że u ciebie już lepiej z tymi bólami ![]() megi co do kibelkowych problemów, to mi na razie minęły, ale między 12 a 18 tyg. to była masakra, na początku kawa pomagała... potem nic... mam nadzieję, że wkrótce ci się poprawi, póki co pozostaje wierzyć, że woda i lekkie jedzenie pomoże ![]() ita wagą się nie przejmuj, będzie czas to się zgubi... ja póki co wg tych wyliczeń przybrałam mniej niż powinnam... a może powinnam się jutro jeszcze raz zważyć ![]() ![]() ![]() ciuszki śliczne, gratuluję połowów. widziałam, że w sobotę masz USG 3d/4d, pewnie w Polmedzie ![]() ![]() moja Mała staje się coraz bardziej aktywna, od ok 20 minut daje mi wyraźne znaki... pewnie każe mi się kłaść, żeby sama miała więcej miejsca... mały dominator ![]() a no i mam prośbę, nie piszcie dużo, bo jutro znów się nie wyśpię ![]() ![]() miłej środy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.