|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Domi on kibicuje im obydwu
|
#4502 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczynki
![]() my własnie po rodzinnym obiadku jesteśmy i dzisaj mamy wieczór tylko dla siebie. mała kolacja. znaczy męzuś mnie przepraszac bedzie.mam nadzieje że juz teraz nam wszytko się ułoży jak Patryczke będzie z nami ![]() nie mogę sie doczekac ![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#4503 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Przepis wygląda baardzo smakowicie
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||
|
|
|
#4504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bravurciu milego wieczorku,niedlugo juz nie bedziecie sami w domku wiec korzystajcie ![]() Cytat:
No ja tez wlasnie dawalam ta sama czekoladke mleczna z goplany ta fioletowa
|
|
#4505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() Cytat:
)Chce lasagne zrobic, ale bez naczynia tego ani rusz Ide zaraz robić koktajl, ciekawe co mi wyjdzie:P z truskawek z komoptu, jablek i brzoskwin z puszki moze jugurt biszkoptowy dorzuce, zobaczymy![]() No i mamy w planie z mężem obejrzec film
|
||
|
|
|
#4506 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie!!!
![]() My dziś byliśmy u cioci TZa na imieninach i po powrocie po prostu padłam i dopiero wstałam. Czuję się jak przeciągnięta przez magiel. Wcale sił nie mam. Dzień deszczowy i typowo jesienny, bleee Widzę, że jak na niedzielę, to działo się tu dziś sporo!! Bravurka - korzystajcie, bo jeszcze tylko do czwartku sami jesteście katekatee - obyś ten egzamin zdała!!! wiem, że to jest frustrujące! brombusia- przepis na kurczaka wydaje się interesujący AsiCcccCA - wszytskiego najlepszego z okazji ślubu!!!!! Leżę dalej, zaraz mecz siatkówki!
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-13 o 19:44 |
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
Bravurka a jak tam twoje zmartwienie jesli chodzi o kolejna fasolke w drodze?? wyjasnilo sie juz??
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja wlasnie tez mialam o to pytac Bravurke
|
|
#4509 |
|
Zadomowienie
|
AsiCcccCA wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Malina81 zobacz na liste mamus
|
|
|
|
#4511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą
![]() Przyjaciółkę odwiedziłam, a potem mąż zabrał mnie na lody Cytat:
Cytat:
![]() A jaki smaczny ![]() Co ja będę jutro robić? Mamy nie ma i wzięła Rufusa, a TŻ w pracy
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Może wielkie pranie i prasowanie
![]() Albo pakowanie torby. Ewentualnie czytanie książek, albo jakieś robótki ręczne - i mam na myśli typu druty, szydełko, wyszywanie, maszyna do szycia ![]() A może szykowanie zapasów na zimę w postaci marmolad i soków z dostępnych owoców, albo konkretów do pozamrażania. Mam wymyślać dalej? Kreatywna potrafię być
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-13 o 21:02 |
|
|
|
#4513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nasze mam poprane i poprasowane, a na ciuchy Małego jeszcze za wcześnie bo nie mam komody i czeka mnie remont w sypialni
![]() A co ja do tej torby zapakuję ![]() Muszę dopiero zamówienie zrobić na te wszystkie bambetle. Cytat:
Jeśli chodzi o robótki ręczne, to ja w tym kiepska jestem Cytat:
![]() A poza tym, nie miałabym potem tego gdzie trzymać. Co do konkretów do zamrażania, to ja się nie będę w to bawić, bo do mnie na początek Mama przyjedzie i będzie mi gotować ![]() Już chyba wymyśliłam, porządki w papiurach zrobię jutro
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to przynajmniej ją wyciągnij |
|
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Do tego kilka pieluszek i wkładki laktacyjne. Tak na wszelki wypadek, bo na liście ze szpitala tego ekwipunku niby nie trzeba, ale... Do tego przygotowałam już papiery, typu akty urodzenia i małżeństwa. I z tego się cieszę, bo dziś mój kochany tz szukał swojego aktu urodzenia chyba z pół godziny Powiedziałam mu, że od teraz takie papiery będą w jednym segregatorze, którym będę opiekować się głównie ja ![]()
|
|
#4516 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem jak Malina, ale jej synek na pewno się ucieszy
|
#4517 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4518 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Gratuluje mamusiom które zaczynają dziś kolejny tydzień ciąży . U mnie rozpoczyna się 32 (Kachula ty juz 34
![]() )Ja juz po śniadanku- Kuba w przedszkolu a TZ w pracy- wiec ogólnie cicho i nudno u mnie
|
|
|
|
#4519 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
testu nie robiłam, objawów żadych nie mam, @ tez nie no ale wiadomo że nie wiadomo kiedy przyjdzie. zobaczymy co lekarz powie czy to wogole jest możliwe. i tak musze zrobic soebie wszytkie badanie i może wyjasni sie to dlaczego mały się urodził tak wczesnie. bo nie chceh naraz ryzykowac z druga ciązą. bo pewni jestem benadziejnym przypadkiem ale ja wszytko będzie dobrze to prawdopodobnie od przyszłego roku zaczynamy Staranka ![]() tak zdecydowałiśmy i mysle ze tak będzie najlepiej odchowam sobie dwójke dzieciaczków i dopiero skonce studia itd. ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Kachula już 34? oj to niedługo i będziesz tulić swoje maleństwo ![]() u mnie tez cisza. Tz jeszce śpi i pewnie prędko się nie obudzi. a poźniej jedziemy po wózek i do małego
|
||
|
|
|
#4520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry moje Kochane
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj chyba zrobię w końcu zamówienie na te wszystkie pierdółki, skoro mnie tak straszycie tym pakowaniem torby
|
|
#4521 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
własnie nie wybralismy zadnego;/ jedziemy do sklepu i kupimy coś na miejscu chociaz ja sie na tym wogole nie znam. |
|
|
|
|
#4522 |
|
Raczkowanie
|
Noc przespana bez zgagi hi hi hi już sie nieobżerałam dziś tak na noc. Grzesiek już pojechał do Szczecina na egzamin z prawa jazdy mam nadzieję że dobrze mu pójdzie i zda .Ja zjadłam pączka na śniadanko i wypiłam kubek kawki.Teraz od rana muszę oglądać bajki na mini mini. Powiem wam że bardzo się boję jak już będę musiała przebierać małego w ubranka.Ja po 3 latach zapomniałam wszystko niewiem jak sobie poradzę jeju ![]() : confused:.Jak się ubiera dziecko jak kąpie chyba osiwieje ze zmartwienia. :co nfused: .Nikole to jak kąpie to już sama zaczyna sie myć,i już siedzi i ubierac też już łatwo.A tu takie maleństwo jeju .DZIŚ ZACZYNAMY 32 TYDZIEŃ CIĄŻY. JESZCZE TYLKO 8 LUB 6.
|
#4523 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
kochanie nie martw sie. ![]() z Nikolą sobie poradziłas to masz już doświaadczenie. ja to dopiero nic nie umiem. a moj malusze jest wyjatkow mały i boje się żeby mu krzywdy nie zrobic. Ty sobie napewno dasz rade. ![]() Gratuluje kolejnego tygodnia a za Grzesia kciuki ![]() :kc iuki:
|
|
|
|
|
#4524 |
|
Raczkowanie
|
BRAVURKA - Dziękuję ci kochanie.Mam nadzieję że dam sobie radę.Ale mam obawy po 3 latach.Wiem że ty dopiero to masz się czego bać bo patryczek taki malutki ale będzie rosnął zobaczysz kochana
|
#4525 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
straszne maleństwo.ale mam nadziej ze bedzie w przyszłości taki jak tatuś (189cm) tylko żeby się do mnie nie wdał bo ![]() :brzyda l:![]() ja sie boje że jak go bede ubierać to mu rece i nogi połamie.ehh;/ |
|
|
|
|
#4526 |
|
Rozeznanie
|
Witam!!!
My zaczynamy dziś 30 tydzień Siadam do śniadania i nadrobię weekendowe zaległości w czytaniu ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
#4527 | |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Tak liczyłam że od dziś zacznę to wszystko już zamawiać i kompletować a tuCytat:
a przygotowania to są u mnie na etapie 20![]() ![]() Życzę miłego dnia |
|
|
|
|
#4528 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie
![]() ja jak zwykle z doskoku .Gratuluję wszystkim rozpoczącie nowych tygodni, u mnie dziś początek 29.Asicca wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia,dużo szczęścia ![]() Brombusia super prosty ten Twój przepis na piersi z kuraka, myślę,że kiedyś wykorzystam jednak póki co zup cebulowych brak (muszę przywieść z Polski).Paczko trzymam kciuki za egzamin Grześka. Guciu, dzięki za opis torby do szpitala, przyda się podczs pakowania,choć ja to jeszcze daleko w tyle jestem w porównaniu do Was. Bravurko Oj Kate bezlitośni są Ci profesorowie z Twoje uczelni, tyle dni trzymać człowiek w niepowności.Mam jednak nadzieję ,że zdasz i nie będziesz musiała iść na poprawkę. Zahario, cieszę się, że u Ciebie lepsze samopoczucie i dbaj o siebie kochana A ja wczoraj nakupiłam troszke ciuszków(po bliźniakach dlatego sporo jest podwójnych,ale co tam mały będzie miał więcej ,zakochałam się w tych niebieskich sweterkach z misiamiwogóle są w super stanie, widać,że kobieta dbała o nie.Jestem meeega zadowolona. A za 2 tygodnie wybieramy sie do Polsk Miłego dnia
Edytowane przez minnie Czas edycji: 2009-09-14 o 10:08 |
|
|
|
#4529 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze dwa zdjęcia
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Minnie, ubranka pierwsza klasa. Są super Będzie się synek miał w co ubrać ![]() A tak w ogóle, to dzień dobry wszystkim mamusiom. U nas dobrze, córcia harcuje już od samego ranka i dziś zaczynamy 33 tydzień Wczoraj zdałam sobie sprawę, że to już jest 8my miesiąc Ależ ten czas leci.I jeszcze sms od Kareniny: "Jak tam u was po weekendzie? U nas odłączyli właśnie kroplówkę, więc co ma być to będzie. Usg nie pokazało żadnych zmian od ostatniego razu. Leżymy więc grzecznie i trzymamy kciuki. Kurcze, coś te nasze "zimowe" maluchy w ogóle nie chcą być zimowe
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-14 o 10:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

musimy w koncu kupic z Tz i jakas porzadna patelnie...

Jeszcze tylko dwa dni i będziemy widzieć naszą córeczke na usg