Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-31, 18:35   #4501
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Mnie sie udaje TŻta wysmarować kremem (trochę...) tylko wtedy gdy jest tak wysuszony np. słońcem, że zaczyna się łuszczyć Ale np. mój tata też nie lubi kremów, ale byłam świadkiem jak posmarował się raz takim kremem czy mleczkiem dla mężczyzn i normalnie...pocił się jak mysz! Po prostu lał mu się z twarzy pot jak nie wiem - było ciepło, ale bez przesady! I mówił, że on tak ma po kremach, widać strasznie mu jakoś tak pory zatykają czy coś - dziwne to :| Skąd to się bierze?
Też mam troche podobnie, jak nakladam krem pod makijaż, nie jakos duzo, tak troszke.. to potem caaly makijaz mi splywaa i czasem sie glupio czułam jak stałam w autobusie, upalu nie ma, a ze mnie cieknie jakby bylo 40 stopni:P Zanim dojechalam na uczelnie caly makijaż miałam na chusteczce
Ale ja to w ogole mam taką cere, że szkoda gadać.
Stary 2009-10-31, 18:37   #4502
tutaj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foremka001 Pokaż wiadomość
Daj znac czy zadzialalo
Nie zadziałało dotarlam do tych ustawien, gdzie jest adres fizyczny, IP itd, ale nie potrafię ich zmienić w laptopie- nie moge ich "edytować" i wpisać tych ze stacjonarnego kompa. Ech, chyba muszę jakiegoś przemilego sąsiada zawołać, bo ciemnota ze mnie
Stary 2009-10-31, 18:42   #4503
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tutaj Pokaż wiadomość
Nie zadziałało dotarlam do tych ustawien, gdzie jest adres fizyczny, IP itd, ale nie potrafię ich zmienić w laptopie- nie moge ich "edytować" i wpisać tych ze stacjonarnego kompa. Ech, chyba muszę jakiegoś przemilego sąsiada zawołać, bo ciemnota ze mnie
tylko zeby przystojny był

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 18:42   #4504
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Teraz już w niektórych pociągach toalety są wręcz zachwycające - zupełnie nie jak w pociągu A spuszczanie nie jest na dźwignię tylko wciskasz przycisk i wszystko się...wysysa
No ale to trzeba trafić na taki nowy skład...jak ostatnio jechałam takowym do Wrocławia (i spowrotem też mi się ładny trafił) to ludzie wsiadali, rozgladali się i pytali z niepokojem czy to na pewno jest druga klasa
Aż nie mogę sobie tego wyobrazić zwłaszcza jak myślę o tym moim pociągu, z radioaktywnym kibelkiem No ale może dożyję czasów, kiedy kibel w pociągu nie będzie taki odpychający Bo te w centrach handlowych czy w szkole nie robią już na mnie wrażenia, są jako tako czyste i nawet jest papier, poza tym sie przyzwyczaiłam.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 18:49   #4505
tutaj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania z wzgórza marzeń Pokaż wiadomość
tylko zeby przystojny był
Koniecznie, innego do domu nie wpuszczę
Stary 2009-10-31, 18:53   #4506
agatka13121988
Zakorzenienie

Cytat:
Koniecznie, innego do domu nie wpuszczę
zdaj relacje pozniej
Stary 2009-10-31, 19:11   #4507
monika154
Raczkowanie

Ja mam takie pytanie na czasie ;p
jak te dzieciaczki odwiedzają domy i mówią 'cukierek albo psikus' to czy którejś z was zrobiono jakiś taki kawał ? Zawsze się nad tym zastanawiałam bo niby słyszałam coś tam o jajach porozbijanych na drzwiach czy przyklejonych podpaskach ale nigdy czegoś takiego na oczy nie widziałam

monika154 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 19:16   #4508
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
albo zadzwoń najpierw do swojego dostawcy neta i wytłumacz o co chodzi
ja mam np domową sieć, sygnał jest rozsyłany przez router- i żeby ktoś do mnie dołączył nie wystarczy wpisać u niego takich danych jak np u mnie na kompie - ja muszę sama w ustawieniach routera wpisać adres MAC karty sieciowej którą do sieci chcę dopuścić(a jak wiadomo każda karta ma indywidualny 'numer').. inaczej każdy kto jest w pobliżu mojego domu mógłby bez problemu się podłączyć - a tak, ja sama filtruję kto może, a kto nie możliwe, że Twój dostawca też na tej zasadzie działa i sama nic nie zrobisz- warto więc się dowiedzieć
oczywiście nie mówię że tak jest, ale trzeba mieć to na uwadze, jeśli nadal nie będzie nic wychodziło

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 19:28   #4509
tutaj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
albo zadzwoń najpierw do swojego dostawcy neta i wytłumacz o co chodzi
ja mam np domową sieć, sygnał jest rozsyłany przez router- i żeby ktoś do mnie dołączył nie wystarczy wpisać u niego takich danych jak np u mnie na kompie - ja muszę sama w ustawieniach routera wpisać adres MAC karty sieciowej którą do sieci chcę dopuścić(a jak wiadomo każda karta ma indywidualny 'numer').. inaczej każdy kto jest w pobliżu mojego domu mógłby bez problemu się podłączyć - a tak, ja sama filtruję kto może, a kto nie możliwe, że Twój dostawca też na tej zasadzie działa i sama nic nie zrobisz- warto więc się dowiedzieć
oczywiście nie mówię że tak jest, ale trzeba mieć to na uwadze, jeśli nadal nie będzie nic wychodziło
Dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienie Ale na szczescie udało mi się to zrobić, nawet bez pomocy sąsiada, więc nie mam niestety z czego zdawać relacji
Zaraz się przenoszę do wyrka i wizażuje spod kołdry. Jeszcze raz Wam dziękuję

Edytowane przez tutaj
Czas edycji: 2009-10-31 o 19:31
tutaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 19:37   #4510
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Aż nie mogę sobie tego wyobrazić zwłaszcza jak myślę o tym moim pociągu, z radioaktywnym kibelkiem No ale może dożyję czasów, kiedy kibel w pociągu nie będzie taki odpychający Bo te w centrach handlowych czy w szkole nie robią już na mnie wrażenia, są jako tako czyste i nawet jest papier, poza tym sie przyzwyczaiłam.
Ja rzadko jeżdżę pociągami - ogólnie w te wakacje mi się to zdarzało i kiedyś jak byłam młodsza to jeździłam właśnie do Wrocławia i w drugą stronę. W te wakacje jechałam pociągiem ukraińskim i porównanie tamtego pociągowego kibla z naszymi...no po prostu u nas jest lepiej, nawet w tych starych pociągach A teraz właśnie na tej trasie Warszawa - Wrocław jeździ pociąg często cały nowy, albo wybrane wagony ma nowe...i rzeczywiście druga klasa wygląda jak pierwsza, kibelek cud miód, przedziały 6-osobowe - nie mam pojęcia czym się w takim składzie wyróżnia 1 klasa

No a jeszcze jest pociąg jeżdżący z Łodzi do Warszawy, co wygląda jak większy wypasiony tramwaj - a ubikacja jest tak duża, że prawie można w niej tańczyć

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 19:44   #4511
erha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika154 Pokaż wiadomość
Ja mam takie pytanie na czasie ;p
jak te dzieciaczki odwiedzają domy i mówią 'cukierek albo psikus' to czy którejś z was zrobiono jakiś taki kawał ? Zawsze się nad tym zastanawiałam bo niby słyszałam coś tam o jajach porozbijanych na drzwiach czy przyklejonych podpaskach ale nigdy czegoś takiego na oczy nie widziałam
Myślałam zawsze, że to stary zwyczaj i raczej widziany na wsi, a nie w mieście. Ale niestety 2-3 lata temu mój dom stał się ofiarą bandy gówniarzy. Akurat w domu nikogo nie było, więc dzieciaki obrzuciły frontową ścianę jajkami. Ściana (biała) ociekała rozbitymi jajkami, szorowaliśmy ją cały weekend :/
erha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 19:54   #4512
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Dziewcynkiii, a jak to jest z braniem antybiotyków i piciem potem alkoholu? nie popijaniem, tylko tak troche później Można sie pożygać jak sie wypije z 2 piwka?;> Macie jakieś z tym doświadczenia?
Stary 2009-10-31, 19:55   #4513
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

a propos Halloween - ja sie spotkalam z wyrzucaniem porcji 'rzygowinowatej' brei na wycieraczke. wygladalo jak geste wymiociny lub kupa mojego psa po zjedzeniu czegos zdecygowanie nieodpowieniego [np pistacji lub mleka skondensowanego]
Stary 2009-10-31, 19:56   #4514
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
Dziewcynkiii, a jak to jest z braniem antybiotyków i piciem potem alkoholu? nie popijaniem, tylko tak troche później Można sie pożygać jak sie wypije z 2 piwka?;> Macie jakieś z tym doświadczenia?
ja nie miałam takich doświadczeń bo dmuchałam na zimne i wolałam nie pic alkoholu jak byłam pod działaniem antybiotyku... ale koleżanka brała leki i pokusiła na kieliszek wódki i to był jedyny kieliszek bo tak ją ścięło że potem nic nie pamiętała co się działo...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 19:57   #4515
tutaj
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam doświadczenie i to nawet nie z piwem a mocniejszymi alkoholami Nie wymiotowałam, włąsciwie chyba nawet mogłam wypić więcej. A niemieszanie jest zalecane, bo alkohol osłabia działanie leku no i moga wystąpic jakieś niepożadane interakcje - no nie wiem, duszności, skoki ciśnienia czy cos podobnego.

edit: Ale widocznie każdy reaguje inaczej, o czym świadczy wypowiedź wyżej

Edytowane przez tutaj
Czas edycji: 2009-10-31 o 19:59 Powód: dop
tutaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 20:24   #4516
alufa
Zakorzenienie

nakrętki też zbierałam, ale nie wiem po kiego im te etytkietkiz herbat
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 20:28   #4517
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
raczej chodzi o oslabiebie dzialania antybiotyku (lub jego niezadzialanie) a nie o 'efekty specjalne' z tym mieszaniem...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 20:29   #4518
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
nakrętki też zbierałam, ale nie wiem po kiego im te etytkietkiz herbat
Ja pamiętam, że w szkołach zbierało się nakrętki, ale to nie miało być zbierane na kogoś tylko jako akcja propagująca odkręcanie plastikowych butelek przed wrzuceniem do kosza O tym zbieraniu na rzecz kogoś to pierwsze słyszę szczerze mówiąc

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 20:44   #4519
lalalabamba
Wtajemniczenie

1) skąd się bierze kurz?
2) czy włosy mogą się bardziej/mniej przetłuszczać w zależności od pory roku?
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 20:45   #4520
rapifen
Zakorzenienie

jaka sprawa wygląda prawnie z paleniem papierosów w samochodzie?;p

b) - tak ... w lato zazwyczaj nie nosisz nakrycia głowy, ubrania to bawełniane i lniane bluzki więc włosy się nie elektryzują. Dmucha w nie wiatr, słońce przesusza. W zimę nosisz czapki, swetry i polary od których włosy się elektryzują

Edytowane przez rapifen
Czas edycji: 2009-10-31 o 20:46
rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 20:49   #4521
lalalabamba
Wtajemniczenie

No właśnie nie noszę czapek (póki co), włosy się elektryzują - ale tylko końce,a przetłuszczeniu ulegają tylko u nasady.
Stary 2009-10-31, 20:53   #4522
rapifen
Zakorzenienie

Wiesz, ja mam tak samo :P tłumaczyłam sobie tym co napisałam wyżej.... też chęnie poznam przyczynę

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 20:56   #4523
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Można, ja rzygałam po połowie reddsa, a antybiotyki brałam ładnych kilkanaście godzin wcześniej

1) skąd się bierze kurz?

Już chyba o tym było

"Kurz występujący w powietrzu pomieszczeń mieszkalnych, określany często jak kurz domowy, jest w przeważającej większości pochodzenia organicznego i składa się z: ˇ cząstek pochodzenia drobnoustrojowego (komórki bakterii, zarodniki i strzępki grzybów, wirusy, toksyny drobnoustrojowe), ˇ cząstek ciała i wydalin owadów (prusaków, muchówek i innych) oraz drobnych pajęczaków (roztoczy kurzu domowego z gatunków mieszkalnych, Dermatophagoides pteronyssinus i Dermatophagoides farinae ), ˇ cząstek pochodzących od ludzi i zwierząt domowych (naskórek, włosy, sierść, wydaliny), ˇ cząstek pochodzenia roślinnego (fragmenty roślin ozdobnych, pyłki kwiatowe), ˇ drobnych fragmentów tkanin, ˇ resztek pokarmowych i innych składników,"

Przeklejone ze strony o klimatyzacji
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 21:02   #4524
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Można, ja rzygałam po połowie reddsa, a antybiotyki brałam ładnych kilkanaście godzin wcześniej

1) skąd się bierze kurz?

Już chyba o tym było

"Kurz występujący w powietrzu pomieszczeń mieszkalnych, określany często jak kurz domowy, jest w przeważającej większości pochodzenia organicznego i składa się z: ˇ cząstek pochodzenia drobnoustrojowego (komórki bakterii, zarodniki i strzępki grzybów, wirusy, toksyny drobnoustrojowe), ˇ cząstek ciała i wydalin owadów (prusaków, muchówek i innych) oraz drobnych pajęczaków (roztoczy kurzu domowego z gatunków mieszkalnych, Dermatophagoides pteronyssinus i Dermatophagoides farinae ), ˇ cząstek pochodzących od ludzi i zwierząt domowych (naskórek, włosy, sierść, wydaliny), ˇ cząstek pochodzenia roślinnego (fragmenty roślin ozdobnych, pyłki kwiatowe), ˇ drobnych fragmentów tkanin, ˇ resztek pokarmowych i innych składników,"

Przeklejone ze strony o klimatyzacji
Nie wiedziałam, że aż tak się "kurzę"
Stary 2009-10-31, 21:03   #4525
Celinaa
Raczkowanie

Gdzie się zapodział wątek prezentowy? z tego co pamiętam była osobna kategoria wątków o prezentach, jak np: intymne i plotkowe? Dziewczyny czy ja oślepłam czy tego nie ma już ?
Celinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 21:07   #4526
Amoura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Celinaa Pokaż wiadomość
Gdzie się zapodział wątek prezentowy? z tego co pamiętam była osobna kategoria wątków o prezentach, jak np: intymne i plotkowe? Dziewczyny czy ja oślepłam czy tego nie ma już ?
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=112

Na forum prezentowe niestety nie wejdziesz przez szybkie menu forum. Musiszna gorze strony kliknac ´forum´i tam wyswietli ci sie pelna lista
Amoura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 21:11   #4527
Celinaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amoura Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=112

Na forum prezentowe niestety nie wejdziesz przez szybkie menu forum. Musiszna gorze strony kliknac ´forum´i tam wyswietli ci sie pelna lista
Dzięki. Muszę zapytać czy Aveiro (Twoja lokalizacja) to to portugalskie? zazdroszczę
Celinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 21:11   #4528
magda s.
Zakorzenienie

znacie jakis sposob na rozbicie skorzanych butow, ale taki niepozostawiajacy sladow uzywania? buty wewnatrz skorzane, z zewnatrz skora plus zamsz...

kupilam buty i moge sprobowac je rozbic, jesli sie nie da, moge zwrocic (zeby tylko nie bylo sladow uzywania)...wiem, ze sa pianki rozbijajace buty, ale boje sie, ze moga pozostawic jakis slad...no chyba, ze przetestowalyscie i nie zostawiaja...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 21:12   #4529
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Alkohol osłabi działanie antybiotyku - czyli prawie tak, jakbyś go nie brała;
Poza tym może Ci szybciej wejść. Większość antybiotyków obciąża wątrobę i żołądek, więc alkohol tylko je dobije - potem możesz mieć problemy, moja mama w swoje urodziny wypiła będąc na antybiotyku (wcale nie tak dużo alkoholu, jedynie toast i jedno piwo typu Reddsa) - i potem miała problemy z wątrobą, opinia lekarza.

Jeśli nie musisz (a jestem przekonana, że nie musisz ;p) to lepiej tego nie mieszać.

Edytowane przez rosiek
Czas edycji: 2009-10-31 o 21:13
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 21:14   #4530
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Doszłam do wniosku, że kurz jest obleśny.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości