Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 12:27   #4501
myszka_maj
Zakorzenienie

Dot.: Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
myszka-maj zgadza sie, ale wole zjesc szynke z dobrego zrodka - z prywatnej ubojni
jak pange, ktora zywi sie szczatkami innych ryb i hormonami, plywajaca w zanieczyszczonych wodach wietnamu - a jak myslisz, dlaczego jest taka tania
no oczywiste na nasze szczescie pozostaja jeszcze takie "dobre źródła" jak np. prywatne ubojnie, czy znajoma pani na bazarku z warzywami z ogródka

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:27   #4502
gold-fish
Zakorzenienie

Witam dwie nowe PM na watku

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:29   #4503
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
sliczny pokoik

witaj, ja cie pamietam z wątku dla PM 2009????

Taak udzielałam się tam chwilę

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość

Czeeść co u Was?? opowiadaj, dawno Cię nie było.

No u nas jak narazie jest tak trochę śmiesznie Tżt pracuje w Warszawie przez cały tydzień do domu przyjeżdża na weekendy (wraca w piątek wieczorem a jedzie z powrotem w niedzielę po południu ) a ja mieszkam sobie z teściami ale na szczęście mam super teściów i bardzo dobrze mi się z nimi mieszka, ale wiadomo bez tżta trochę smutno
Chcemy razem zamieszkać w Warszawie ale narazie nie mamy koncepcji jak to zrobić Bo najpierw musimy znaleźć tam mieszkanie, żebym mogła zacząć szukać pracy a jak nie znajdę pracy to tak kiepsko siedzieć w wynajmowanym mieszkaniu i nabijać komuś kabzę a poza tym z jednej pensji trudno nam się będzie utrzymać a wiadomo jak teraz ciężko z pracą... No nie wiem ale kiedyś w końcu musimy się zdecydować...ehhhhhhhhh:p rosi:
Nie chcemy zostawać u nas (lubelszczyzna) bo tutaj znalezienie pracy graniczy wręcz z cudem
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:30   #4504
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
HEJ DZIEWCZYNY!!!!!OD PONIEDZIAŁKU NA 99% IDĘ DO PRACY
super, gratuluje i troszke zazdroszcze

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:31   #4505
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

u nas też śnieg padał, ale mam nadzieję, że deszcz nie będzie padał, bo przed sylwestrem tak było, że padał w nocy deszcz puźniej to zamarzło i na autach była tak duża warstwa lodu, że skrobaliśmy przez godzinę i to dziadostwo niechciało odchodzić.

współczuję bólu okresowego
w 9 miesiącu taki ból to ja czuję prawie codziennie - uroki ciąży

no u nas plus 3 stopnie...wszystko się topi :/
a wczoraj tak ładnie napadało, że zakryło brudny śnieg:/

Cytat:

I TERAZ LICZĘ NA WASZĄ POMOC....
CO MAM ZROBIĆ NA OBIAD ????????
MAM MIĘSO MIELONE,KAPUSTĘ KISZONĄ...
RATUJCIE BO MĄŻ O 14.30 WRACA Z PRACY

WY MNIE ZAWSZE URATUJECIE

super z pracą

zrób kotlety mielone z żółtym serem w środku i np można dodać pieczarkę lub kawałek ogórka kiszonego
podaj pokrojoną kapustę kiszoną wymieszaną z olejem
do tego ziemniaczki i już

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2010-01-28 o 12:33
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:32   #4506
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dziękuję, ten pokoik jest strasznie malutki ( bo mieszkamy w kawalerce 40m) i zrobione są 2 pokoje z jednego dużego.
Ciężko było coś wykombinować dla malutkiej, ale chciałam, by chociaż ona miała śliczny pokoik.
No i udało Wam się jest bardzo przytulny

Cytat:
hej dziewczyny

u nas też śnieg padał, ale mam nadzieję, że deszcz nie będzie padał, bo przed sylwestrem tak było, że padał w nocy deszcz puźniej to zamarzło i na autach była tak duża warstwa lodu, że skrobaliśmy przez godzinę i to dziadostwo niechciało odchodzić.
Stokrotko w sobotę ma się podobno uspokoić choć w prognozach długoterminowych zapowiadają, że luty będzie mroźny i śnieżny

Cytat:
[B][COLOR=DarkRed]
Emilia pochwal się co to za praca, no i gratulacje

Monarika fajnie, że z teściami się układa. Szkoda tylko, że z mężem tak mało macie czasu dla siebie, ale ważne, że ma pracę w dzisiejszych czasach nie ma co wybrzydzać. Warszawa rzeczywiście daje większe pole manewru jeśli chodzi o jej znalezienie - trzymam kciuki żeby Wam się poukładało ;-)

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-01-28 o 12:35
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:38   #4507
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Jejku, ale ta zima na mnie działa, tak mnie coś naszło na coś słodkiego, że nie macie pojęcia. No, a że nie chciało mi sie iść do sklepu (bo włosy mi schną) to nie zastanawiając się, otworzyłam wszystkie szafki, lodówkę i na koniec zeszyt z przepisami i postanowiłam upiec murzynka Pierwszy raz go piekę, mam nadzieję, że będzie dobry, a zapach taki....... No ale poczekam na małża jak wróci z pracy, żeby nie było że sama wrąbałam
Buuuuuuu wyciągałam blachę z pieca i mi się wymsknęła, przytrzymałam ją drugą ręką, a właściwie palcem i teraz mam taki ogromny bąbel z oparzenia aaaauuuuu. Ja to sobie kiedyś na prawdę coś poważnego zrobię, sierotka ze mnie i tyle:/
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
SRR, ja się rozglądam. TŻ powoli dochodzi do wniosku, że w tym roku trzeba kupić M. Wczoraj natrafiłąm na kilka ogłoszeń adaptacji strychu, a potem oglądałam MTV Cribs i było mieszkanie Reni Jusis. Dwupoziomowe, taras/ogród na dachu, a wyglada jakby mieszkała w centrum miasta. Spodobała mi się tak opcja. Widziałam ogłoszenia że ktoś sprzeda w połowie zaadoptowany strych, ale bez ścian, gotowych pomieszczeń- wiec duzo roboty...
No my żeśmy się rozglądali od sierpnia zeszłego roku, ale potem wesele i jakoś tak wyszło, że wynajmujemy, ale to jest chore, bo za to co ja kolesiowi daję to mam ratę kredytu spłaconą. No, ale w końcu się trafiło, może nie to co miało być, ale to zawsze nigdy tak nie będzie.
No ja dawałam sobie ultimatum, że do końca grudnia się z wynajmowanego wyniosę, no i nie wyszło, będzie koniec stycznia Poza tym ludzie zaczęli teraz głupieć, jak poszła fama, że od marca mają mieszkania zdrożeć, to normalnie już w biurach nieruchomości mówią, że oni nie wiedzą co się dzieje, bo jest styczeń a mieszkania prawie wszystkie porezerwowane albo w trakcie kupna.
Co do tych dwupoziomowych to jest super rozwiązanie, u nas też jest takie jedno do sprzedaży, ale odstraszyło nas własne ogrzewanie i kamienica w nieciekawym miejscu:/ A z tą robotą to jest tak, że nawet jak masz odpicowane mieszanie to i tak prędzej czy później zrobisz tam remont, bo np. nie chcesz brązowych a zielone kafelki.
Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja sobie zdalam sprawe z tego ze w Pl placi sie za wodebo tu ogolnie oszczedzam wode od zawsze(jestem po ochronie srodowiska hehe ) ,ale to jakas masakra bedzie placic za nia ..
No ciekawe, że w Irlandii (dobrze mówię: jesteś w IR?) sięnie płaci za wodę hmmm No ale za to w PL za wszystko co tylko jest.
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U mnie też, bo to mega stare budownictwo jest, nie mam odpływu w łazience, ba nie mam nawet kontaktu

w ogóle to czesc
Nie martw się ja teraz wynajmuję w nowym budownictwie i też kontaktu w łazience nie ma, całe szczęście jest niedaleko w przedpokoju tak, ze kabel sięga i widzę lustro
No i cześć
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
tak klinika poloznicza.. mimo ze prywatna to porody sa refundowane..
martucha gdzie ta klinika? Bytom?
Cytat:
Napisane przez Madzik21140689 Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim. Jestem nowa na tym forum. Ślub zawarłam 1.08.2009r.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Ja jestem z zachodniopomorskiego i u nas jest śniegu po kostki
Cześć
Cytat:
SSR gratuluje znalezienia mieszkania 4 pokoje to musi być fajny metraż, my w T.G. oglądaliśmy jedno mieszkano, wyremontowane na tip top, ale nie leżała nam okolica, metraż no i cena...A możesz napisać w jakiej dzielnicy znaleźliście??
Dzięki No metraż mamy 70,1m2 i było w cenie, które mieliśmy kupić (51,5m2). Więc jest różnica, no fakt, że trochę trzeba tam zrobić, płytki położyć w łazience i wc, ale powoli jakoś damy radę. Te wszystkie wyremontowane miały już te remonty w cenie a ja i tak bym tam albo pozrywała płytki albo podłogi, bo nie moje kolory no i po co takie mieszkanie niby tip-top a jednak do remontu. I choć każdy mówił, że mogę za 20lat zmienić ten kolor kafelek to jakoś mnei to nie bawi, póki mam siłę, nie ma dzieci to zrobimy mieszkanie na cacy (w miarę kasy oczywiście) i spokój, choćbym miała ten remont dwa lata robić
A Wy gdzie dokładnie oglądaliście to mieszkanko w TG? Podaj coś więcej, metraż, cenę, okolicę, to może też tam byłam, bo my żeśmy chyba już z 100mieszkań zwiedzili. A my w dzielnicy Stare Tarnowice/Os. Przyjaźń jeśli coś Ci to mówi
Cytat:
zrobiłam zdjęcia.pokoiku
Oczywiście kilka rzeczy ( piłka duża różowa, rożek, co jest na leżaczku i taki karton w rogu pokoju) wylecą z pokoiku

no i pewnie dojdą maskotki od babć, cioć itd

matę edukacyjną zakupiłam jeszcze - dziś chyba przyjdzie.

Karuzelę nad łóżeczkiem kupi chrzestna

w róg pokoiku pod kaloryfer pójdzie lampa, która mamy na razie w stołowym.

no i rolety zamontujemy na okna

myślałam o naklejkach na ścianę z kubusiem puchatkiem takie jak na firaneczce.
Nie wiem tylko czy się zgodzą właściciele

na aukcji napisali, że naklejki się zmywa.

( w razie jakby chłopiec się urodził, wszystko mogę wymienić na inny kolor DD )
Przecudne wszystko Super dywanik i ten fotel do karmienia, wypróbowywałaś już, wygodny?
A jakby tak mały figielek się zrobił i chłopak by zawitał to na jaki kolor byś wymieniła?
Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Witajcie

Nie udzielałam się za bardzo w wątku ale czytam go na bieżąco i czuję jakbym Was znała jak łyse konie
Cześć

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:45   #4508
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:

Monarika fajnie, że z teściami się układa. Szkoda tylko, że z mężem tak mało macie czasu dla siebie, ale ważne, że ma pracę w dzisiejszych czasach nie ma co wybrzydzać. Warszawa rzeczywiście daje większe pole manewru jeśli chodzi o jej znalezienie - trzymam kciuki żeby Wam się poukładało ;-)

Dzięki

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość

Cześć
Cześć

Dobra dziewczynki muszę teraz uciekać do dentystki jak wrócę to postaram się dodać kilka fotek ze ślubu i wesela bo chyba Wam jeszcze nie pokazywałam
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:46   #4509
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
No i udało Wam się jest bardzo przytulny
dzięki
Stary 2010-01-28, 12:47   #4510
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez egorska85 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczyny,chciałam napisać Panie ale jakoś chyba staro to zabrzmi)))Podczytuję Was już od jakiegoś czasu i postanowiłam się przyłączyć jeżeli nie macie nic przeciwko.Jestem PM-ką z 01.08.2009 a obecnie jestem w końcu 6 miesiąca ciąży)))))Razem z mężem mieszkamy w UK i tu będziemy rodzić.Muszę Wam powiedzieć,że powoli zaczynam się stresować!!!
gratulacje, mamy kolejną przyszłą mamusię. Opowiec coś o sobie i o ślubie

Cytat:

witaj opowiedz nam troszkę o tym sierpniowym dniu
gratulacje ogromne!!!! a co to za praca? co będziesz robiła?

[QUOTE]
Cytat:
współczuję bólu okresowego
w 9 miesiącu taki ból to ja czuję prawie codziennie - uroki ciąży

no u nas plus 3 stopnie...wszystko się topi :/
a wczoraj tak ładnie napadało, że zakryło brudny śnieg:/
co do bóli to pewnie masz inną świadomość, poboli, poboli i będzie niedługo śliczna dzidzia. To te bóle przypominają ból przy @? Czy są gorsze? ładny pokoik szykujecie dla Waszej dzidzi

Magialena trzymam kcuki za twojego męża i za jego rozmowę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:51   #4511
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki No metraż mamy 70,1m2 i było w cenie, które mieliśmy kupić (51,5m2). Więc jest różnica, no fakt, że trochę trzeba tam zrobić, płytki położyć w łazience i wc, ale powoli jakoś damy radę. Te wszystkie wyremontowane miały już te remonty w cenie a ja i tak bym tam albo pozrywała płytki albo podłogi, bo nie moje kolory no i po co takie mieszkanie niby tip-top a jednak do remontu. I choć każdy mówił, że mogę za 20lat zmienić ten kolor kafelek to jakoś mnei to nie bawi, póki mam siłę, nie ma dzieci to zrobimy mieszkanie na cacy (w miarę kasy oczywiście) i spokój, choćbym miała ten remont dwa lata robić
A Wy gdzie dokładnie oglądaliście to mieszkanko w TG? Podaj coś więcej, metraż, cenę, okolicę, to może też tam byłam, bo my żeśmy chyba już z 100mieszkań zwiedzili. A my w dzielnicy Stare Tarnowice/Os. Przyjaźń jeśli coś Ci to mówi
No to metraż macie super i jest niezłe pole do popisu My oglądaliśmy dwa pokoje z kuchnią do której się wchodzi właśnie z jednego z pokoi - nie bardzo mi się to rozwiązanie spodobało. Samo wykończenie mieszkania jak nam bardziej przypadło nam do gustu, ale cena Mieszkanko w sumie blisko centrum, dwie przecznice od Biedronki przy ul. legionów, Ogrodowa ulica czy jakoś tak. Parter i nieciekawie wkoło :/ a na Przyjaźni też mieliśmy parę upatrzonych, ale teraz jak ja nie mam pracy to nawet nie szukamy.
Os. Przyjaźń czyli ulice Włoska, Bałkańska, Francuska ?? tak dobrze myślę?? Bardzo mi się te okolice podobają, w lato jest tam super

Cytat:
Dobra dziewczynki muszę teraz uciekać do dentystki jak wrócę to postaram się dodać kilka fotek ze ślubu i wesela bo chyba Wam jeszcze nie pokazywałam
No właśnie chyba nie widziałyśmy fotek czekamy

Cytat:
dzięki
Szczerze to sama chętnie bym w takim pokoiku pomieszkała

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-01-28 o 12:54
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 13:01   #4512
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Przecudne wszystko Super dywanik i ten fotel do karmienia, wypróbowywałaś już, wygodny?
A jakby tak mały figielek się zrobił i chłopak by zawitał to na jaki kolor byś wymieniła?
nie wiem może beżowo-kremowy

choć dywanik bym zostawiła w tym kolorze, bo jest super i ładnie pasuje do wszystkiego. Jedynie pościel do łóżeczka, wózka, baldachim bym wymieniła.

Fotel jest świetny można na nim leżeć, siedzieć. Do niego gratis była pufa.
Dopasowuje się do Twojego ciała.
No i za taką cenę się naprawdę opłaca.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:

co do bóli to pewnie masz inną świadomość, poboli, poboli i będzie niedługo śliczna dzidzia. To te bóle przypominają ból przy @? Czy są gorsze? ładny pokoik szykujecie dla Waszej dzidzi
Nom ból podobny jak @ ale taki silny. To są bóle takie przepowiadające występują już w 36tc czasami nawet szybciej. Do tego ostry ból kręgosłupa.
Stary 2010-01-28, 13:04   #4513
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Strippi fajny pokój-szalejesz
A powiedz gdzie kupiłaś takie siedzisko no i za ile

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 13:19   #4514
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

witamy opowiedz cos o was o slubie

Cytat:
swietnie to wyglada pamietaj ze tapety to tylko na jakis czas wiec spokojnie

Cytat:
Witam wszystkie dziewczyny,chciałam napisać Panie ale jakoś chyba staro to zabrzmi)))Podczytuję Was już od jakiegoś czasu i postanowiłam się przyłączyć jeżeli nie macie nic przeciwko.Jestem PM-ką z 01.08.2009 a obecnie jestem w końcu 6 miesiąca ciąży)))))Razem z mężem mieszkamy w UK i tu będziemy rodzić.Muszę Wam powiedzieć,że powoli zaczynam się stresować!!!
witaj opowiadaj o was o slubie itd.. no i przede wszytkim gratulacje z powodu fasolki..]

Cytat:
Witajcie

Nie udzielałam się za bardzo w wątku ale czytam go na bieżąco i czuję jakbym Was znała jak łyse konie

Chciałabym pogratulować wszystkim mamusiom (i tatusiom też oczywiście ) i wszystkim zafasolkowanym życzę Wam żeby dzieciaczki zdrowo się chowały i rosły piękne i dorodne

My z tżtem narazie jakoś specjalnie się nie staramy o dzidziusia bo jak narazie tylko tż pracuje i to daleko od domu i wolałabym najpierw znaleźć pracę a dopiero później myśleć o maluszku (chociaż powiem Wam szczerze, że jak patrzę na te Wasze dzieciątka to zazdrość mnie zżera )
pamietamy cieeee

Cytat:
[B][COLOR=DarkRed]
opowiadaj co to za praca itd..

Cytat:
martucha gdzie ta klinika? Bytom?
nie katowice piotrowice (kostuchna prawie ) na łubinowej
Stary 2010-01-28, 13:28   #4515
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A mnie właśnie sąsiad zalał

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 13:34   #4516
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

To jest praca telemarketera... może nic wielkiego,ale bynajmniej wiem,że w marcu będę miała wypłatę,bo strasznie nam ciężko finansowo Jutro o 11.00 mam szkolenie. Pomagają nam dużo moi rodzice . Wczoraj dostaliśmy zapas jedzonka na chyba z dwa tygodnie i parę stówek Film ze ślubu gotowy, a my nie jesteśmy w stanie zapłacić filmowcowi Liczę na moich rodziców.Nie spodziewałam się że tak będą nam pomagać, a najlepsze jest to że mój ojciec tak nas wspiera.

Dziewczyny mam pytanko (szczególnie do tych które mieszkają sami z mężami) jak często odwiedzają Was teściowie??? Mama Tż mieszka na innym osiedlu w Bydgoszczy i jeszcze nigdy u Nas nie posiedziała dłużej niż 5 minut... a wczoraj skończył nam się chleb i jakimś cudem nie mogliśmy wypłacić kasy z konta więc Tż zadzwonił do niej aby stówkę pożyczyć --- powiedział,że karta nam nie działa i jedzenie chcemy kupić ,a ona z tekstem,że ma debet i tak dalej....Więc do niej pojechaliśmy bo na tamten adres przychodzi korespondencja i ja mówię do mężulka,że ma się nie prosić i że jak nie chce dać to nie. Mąż zabrał tylko list i kasy nie wziął--ja w ogole nie poszłam---zostałam w samochodzie, bo aż mną trzęsło aby jej coś powiedzieć.ŻENADA!!!Tż jest bardzo zdołowany,ze ona jest taka,że hula po imprezach a dla nas nie ma ani grosza i najlepsze ,ze jej pomaga dziadek, bo TŻ ma dostęp do jej konta i wczoraj zauważył,ze dziadek jej przelał 1000 zł, a nam nawet na chleb nie daJa sądzę ,ze ma chymerę,że my postanowiliśmy zamieszkać sami bez niej. Ona ma 3 pokoje , kuchnie , łazienkę, Wc i mieszkanie jest jej,a mieszka sama,bo taty Tż już od 5 lat nie ma. Tż jest jedynakiem.Ja bym z niął nie wytrzymałai się cieszę,że mieszkamy sami. Może jest ciężko, ale wolnoć Tomku w swoim domku.

Strippi zrobilam to co napisalaś Mam surówkę już i mięsko gotowe do smażenia. Jeszcze ziemniaki obrać. Nienawidzę obierać ziemniaków

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 13:34   #4517
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Witajcie na naszym wątku

Cytat:
zrobiłam zdjęcia.pokoiku
Ten dywan jest prześliczny!

Cytat:
Witajcie

Cześć

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość

a wiesz co jest w parówkach, szynkach drobiu, warzywach...wiele jest takich rzeczy o ktorych nawet nie myslimy bo gdyby bylo inaczej trzeba by zrezygnowac z 70 % naszych ulubionych produktów ale oczywiscie nie twierdze ze trzeba jesc wszytko bez namysłu
Jak człowiek czyta składy niektórych produktów to tylko się za głowę złapać. Tutaj jest mnóstwo przetworzonej żywności, popakowanej w folię, mnóstwo gotowych dań tylko do mikrofali wrzucić. Jak widzę co ludzie kupują w sklepie np. 7 zestawów obiadowych w sobotę do "odgrzania", gotowe zamarynowane mięso, pokrojone obrane warzywa (nie mrożonki ale np. buraki, ziemniaki), itp. to się dziwnie czuję z ze swoimi zakupami, bo staram się kupować produkty nie przetworzone. W Polsce warzywa rzeczywiście szybko pleśniały/kiełkowały a tu leżą i leżą i nic się z nimi nie dzieje. Chyba już wolałam polskie rozwiązania

Cytat:
hej dziewczyny
ja też oszczędzam wodę ale bez przesady. Ludzie mają dziwne pomysły, to z praniem w tej samej wodzie to rewelka
No niektóre sposoby są hardkorowe, jak ten z myciem siebie a potem naczyń (fuuuuuuuuuuuuuuuj), ale widziałam instalacje odprowadzającą wodę z prania do rezerwuaru w toalecie i ten patent mi się podoba. Stosuje się go w budynkach "przyjaznych dla środowiska".

Cytat:

witaj opowiedz nam troszkę o tym sierpniowym dniu
Emilia super! A obiad - spageti z sosem bolońskim + surówka z kiszonej kapusty, zapiekanka: ziemniaki plus mięsko plus jakieś warzywko + surówka, mielone z surówką.

Cytat:
Bo najpierw musimy znaleźć tam mieszkanie, żebym mogła zacząć szukać pracy a jak nie znajdę pracy to tak kiepsko siedzieć w wynajmowanym mieszkaniu i nabijać komuś kabzę a poza tym z jednej pensji trudno nam się będzie utrzymać a wiadomo jak teraz ciężko z pracą... No nie wiem ale kiedyś w końcu musimy się zdecydować...ehhhhhhhhh:p rosi:
Nie chcemy zostawać u nas (lubelszczyzna) bo tutaj znalezienie pracy graniczy wręcz z cudem
Zacznij szukać pracy a jak ją dostaniesz będziesz szukać mieszkania. Bo teraz to błędne koło jest nie masz pracy to po co mieszkać i płacić, nie mieszkasz bo nie masz pracy i z czego płacić.

Cytat:
Buuuuuuu wyciągałam blachę z pieca i mi się wymsknęła, przytrzymałam ją drugą ręką, a właściwie palcem i teraz mam taki ogromny bąbel z oparzenia aaaauuuuu. Ja to sobie kiedyś na prawdę coś poważnego zrobię, sierotka ze mnie i tyle:/
I choć każdy mówił, że mogę za 20lat zmienić ten kolor kafelek to jakoś mnei to nie bawi, póki mam siłę, nie ma dzieci to zrobimy mieszkanie na cacy (w miarę kasy oczywiście) i spokój, choćbym miała ten remont dwa lata robić
Dziewczyno rękawice kuchenne marsz kupić. Ja się kiedyś bardzo poparzyłam, bo garnka z wrzątkiem nie utrzymałam, bo się wymsknął ze ścierki i od tej pory tylko rękawice.
A remont zróbcie teraz jak tylko kasę macie. Nie ma nic gorszego jak remontować łazienkę mieszkając w mieszkaniu. To kucie, pył nosi się, z łazienki nie skorzystasz, ja w akcie desperacji zafoliowałam przejście do łazienki przyklejając folię malarską do sufitu i sięgała do ziemi. Nigdy więcej.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 13:42   #4518
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
To jest praca telemarketera... może nic wielkiego,ale bynajmniej wiem,że w marcu będę miała wypłatę,bo strasznie nam ciężko finansowo Jutro o 11.00 mam szkolenie.

pracowałam w call center, więc wiem, jaka harówa Cię czeka
Dużo odporności, dystansu i nerwy ze stali, a dasz radę
(mnie jeszcze na szkoleniach uczyli różnych podstaw języka perswazji, kierowania rozmową, zwrotówe wpływajacych na podświadomość... )

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-01-28 o 13:45
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 13:48   #4519
egorska85
Raczkowanie

Jak już wcześniej pisałam ślub odbył się w sierpniu w Kielcach.Weselisko super do tej pory wszyscy wspominająJak będę miała chwile to wstawię zdjecia.Noc poślubna należała również do udanych bo teraz czekamy na nasze maleństwoObecnie mieszkamy i pracujemy w Anglii.27 kwietnia mam termin porodu a do końca lutego zdecydowałam się pracować.Zrobiliśmy już nawet zakupy(wózek,komoda z przewijakiem i parę ciuszków ale w dalszym ciągu nie wiemy czy to chłopiec czy dziewczynka.Musimy chyba poczekać do porodu żeby się dowiedzieć ,bo tu miałam już 2 Usg i więcej nie ma .Jak byłam w Polsce też sobie robiłam i niestety nic nie było widać.Tak się maleństwo ukrywaplanujemy iść prywatnie ale koszta to ponad 100 funtów!Masakra jakaś!!
Stary 2010-01-28, 13:49   #4520
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
na filmach to zawsze koloryzują

jej niezła ta kuracja

no to fakt, ale jak sobie pomyśle jaki mógłby być cudny pokoik

zrobiłam zdjęcia.pokoiku
Oczywiście kilka rzeczy ( piłka duża różowa, rożek, co jest na leżaczku i taki karton w rogu pokoju) wylecą z pokoiku

no i pewnie dojdą maskotki od babć, cioć itd

matę edukacyjną zakupiłam jeszcze - dziś chyba przyjdzie.

w róg pokoiku pod kaloryfer pójdzie lampa, która mamy na razie w stołowym.

no i rolety zamontujemy na okna

myślałam o naklejkach na ścianę z kubusiem puchatkiem takie jak na firaneczce.
Nie wiem tylko czy się zgodzą właściciele

na aukcji napisali, że naklejki się zmywa.

( w razie jakby chłopiec się urodził, wszystko mogę wymienić na inny kolor DD )

no wiem wiem, ale są paskudne
i wszystko jasne
Stary 2010-01-28, 13:53   #4521
domi7ks
Zakorzenienie

Strippi bardzo ładnie urzadzilas pokoik ale Malutka od razu dajecie d jej pokoiku? U nas jest z nami, przy naszym lozku
ten fotel SAKO mam troszke za duzy, zaluje ze mniejszego nie kupilsimy, bo zajmuje duzo miejsca...

a jaka mate zamowilas? My ostatnio kupilismy Fischer Price Rainforest

a te dywanik to z allegro?bo taki mi sie rzucil w oczy albo podobny

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 13:56   #4522
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

pracowałam w call center, więc wiem, jaka harówa Cię czeka
Dużo odporności, dystansu i nerwy ze stali, a dasz radę
(mnie jeszcze na szkoleniach uczyli różnych podstaw języka perswazji, kierowania rozmową, zwrotówe wpływajacych na podświadomość... )

trzymaj za mnie kciukibędę alkomaty sprzedawać

Stary 2010-01-28, 14:04   #4523
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
trzymaj za mnie kciukibędę alkomaty sprzedawać
a będziesz mogła jakieś zniżki dawać?
To dobrze będzie - co innego alkomat, a co innego wkurzony klient z awarią lub umową długoterminową...

Dasz radę

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-01-28 o 14:06
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:17   #4524
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
a będziesz mogła jakieś zniżki dawać?
To dobrze będzie - co innego alkomat, a co innego wkurzony klient z awarią lub umową długoterminową...

Dasz radę

szczególnie dla PM-ek będą zniżki, którym mężowie podpijają

To są alkomaty bardziej dla firm, gdzie chcę pracowników sprawdzaćTeż mam taką nadzieję,że będzie dobrze,bo gorzej jakieś usługi sprzedać

Stary 2010-01-28, 14:17   #4525
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Strippi fajny pokój-szalejesz
A powiedz gdzie kupiłaś takie siedzisko no i za ile
na allegro za 159zł z pufką
jest duży

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

swietnie to wyglada pamietaj ze tapety to tylko na jakis czas wiec spokojnie
w sumie racja

Cytat:

Strippi zrobilam to co napisalaś Mam surówkę już i mięsko gotowe do smażenia. Jeszcze ziemniaki obrać. Nienawidzę obierać ziemniaków
ja obieraczkę mam dobrą więc szybko mi to idzie :d

oby smakowało :d

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Ten dywan jest prześliczny!
dzięki

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
i wszystko jasne

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Strippi bardzo ładnie urzadzilas pokoik ale Malutka od razu dajecie d jej pokoiku? U nas jest z nami, przy naszym lozku
ten fotel SAKO mam troszke za duzy, zaluje ze mniejszego nie kupilsimy, bo zajmuje duzo miejsca...

a jaka mate zamowilas? My ostatnio kupilismy Fischer Price Rainforest

a te dywanik to z allegro?bo taki mi sie rzucil w oczy albo podobny
dywanik z allegro

malutka od początku w swoim pokoiku
jak coś będzie płakać to w wózku może spać z nami

albo ja z nią w pokoiku
zobaczy się

a ten fotel sako mamy taki średni, bo widzialam, że mają większe

a matę odkupiłam od dziewczyny za 20zł tylko ! później pokarzę
Stary 2010-01-28, 14:23   #4526
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
szczególnie dla PM-ek będą zniżki, którym mężowie podpijają
o sobie mówiłam...
Stary 2010-01-28, 14:26   #4527
domi7ks
Zakorzenienie

strippi a podalabys linka do tego sprzedawcy?gatunkowo jaki jest ten dywanik?
mi sieo n bardzo podoba, ale chyba drogi byl, z tego co pamietam...

Stary 2010-01-28, 14:31   #4528
Emilia211
Zakorzenienie

A oto mój obiadek
Dziękuję za wszelkie podpowiedzi

Nie miałam sera to do środka włożyłam serek topiony ze szczypiorkiem i mówię Wam pychotka,bo jednego już wszamałam

Stary 2010-01-28, 14:37   #4529
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
A oto mój obiadek
Dziękuję za wszelkie podpowiedzi

Nie miałam sera to do środka włożyłam serek topiony ze szczypiorkiem i mówię Wam pychotka,bo jednego już wszamałam
smakowo wyglada

a ja mam laski schab i nie wiemy z Tz co z nim zrobic, moze mi podpowiecie?nie chcemy kotletów

Stary 2010-01-28, 14:42   #4530
Emilia211
Zakorzenienie

Domi7ks surówka taka se, bo kapusta taka nie bardzo była, ale klopsiki z tym serkiem pyszne,a męża jeszcze nie ma i wszystko zimne będzie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości