Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-05, 18:51   #4501
eudaimonia
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Zebra jakie cudo!! naprawdę boski
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 18:52   #4502
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamyil Pokaż wiadomość
i postanowiłam też sprawdzić podgrzewacz do butelek i sobie zagotowałam w nim wodę na próbę
i jestem zadowolona (w ogóle to była masakra żeby znaleźć podgrzewacz na tyle szeroki żeby moje butelki tommee tippee się zmieściły)
A mozesz napisac jaki masz podgrzewacz ze butelki TT ci sie mieszcza. Bo ja tez mam te butelki i wlasnie sie zastanawialam jaki podgrzewacz je zmiesci

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
A do mnie dziś przyszła paczka z ostatnimi zakupami aptecznymi
Kupiłam: Linomag, aspirator Frida, sól fizjologiczną , gaziki, małą paczkę Pampers New Born, Maśc Purelan, herbatka Hipp dla matek karmiących, Oilatum do kąpieli, smoczki Avent do uspokajania, czopki glicerynowe, Infacol, Nivea Krem na Każda pogodę..
YouYou a gdzie zamawialas te rzeczy apteczne. Na allegro czy gdzie indziej. Mozesz podac linka??bylabym wdzieczna.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 18:55   #4503
bardotka_a
Wtajemniczenie

Zebcia słodziak ty też ładnie wyglądasz
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 18:55   #4504
gosbaj
Zadomowienie

Zeberka sliczny ten twoj Piotrus Ja juz chce mojego Krzysia......
Stary 2010-01-05, 18:58   #4505
malinka118
Rozeznanie

Yoyuyou tu masz jeden mój przepis, następne wrzucę na bieżąco jak mąż kupi mi mąkę razową i żytnią.
http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=864
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 19:01   #4506
zebra666
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny i sory, że wczoraj tylko tyle napisałam ale mały zaczął płakac i było po wiadomości

Mamaidy ja tobie również dziękuję Spędziłymy arzem kupe czasu w szpitalu i napewno te smsy mnie podbudowały a z karmieniem juz bardzo ok duzo je i slicznie ssie pomimo tego, że od początku był na bebiku

Poród był bolesny i długi u mnie i naislany kropłowka... wpogóle 2 razy leżałam na porodówce... najgorsze było jak go tak szybko zabrali po porodzie, bo coś miał z oddcyhaniem ale w ko ńcu okazało się, że daje rade samoddychać... ale stresu miałam piekielnie dużo... sylwestra załamana byłam, bo andal dziecka nie miałam tylko przynosili na godzinę vo jakiś czas na próby karmienia...ssał chwile i koniec i ciężko się przystawiało go... ale tearz bez porównania!!! Opieka nad nim to bajka choć męcząca:d buziaki dla Was i uważajcie na nerwy i dzidzie- nie warto się przejmować... oj piszę tak, bo wiem ile z nas narzekało na rodzine, teściowe itd... oni bywaja najgorsi!!! buziaki
Piotruś był duży 3220 i 54 cm bo widzę błąd na liście

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-01-05 o 19:02
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 19:03   #4507
aldii
Zakorzenienie

Zebciu Piotrus sliczny ciekawe o czym tak sobie mysli

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-05, 19:05   #4508
youyou
Zakorzenienie

zebra jaki aniołeczek ten Twój Piotruś
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 19:07   #4509
rybcia2309
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj byłam parę razy w dołku, martwię się, a to, że mały za malo się rusza, a to, że coś miałam rodzić w grudniu wg mojej gin. a ciągnie się do teraz. No to poszłam do sklepu z mężem i mam zapas jedzenia, wafelki toffi, piwo Karmi, ciasteczka i pieczarkarza ostatnie chwile na tycie. A tak swoją drogą i tak przegięłam, waga 20 kg do przodu, ale już lada moment rodzę więc olać to, a i mały chyba bardzo cieszy się mamy apetytem bo po całym dniu spania teraz kica jak szalony!

No i czekamy na noc może dzisiaj się uda
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 19:16   #4510
youyou
Zakorzenienie

malinka dziękuję za przepis muszę wypróbować

gosbaj wszystkie rzeczy zamówiłam w tej aptece http://www.cefarm24.pl/cgi-bin/index.fcgi

z tego co przeglądałam to ceny mają atrakcyjne, a na Allegro ciężko to wszystko kupić u jednego sprzedawcy (jeśli w ogóle maja apteczne rzeczy...), nieduże koszty przesyłki i paczka przyszła bardzo szybko
Stary 2010-01-05, 19:41   #4511
aldii
Zakorzenienie

Postanowilam sie spakowac i zaczelam od ciuszkow.Okazalo sie, ze mam tylko 2 pary pajacykow 56, reszta 62 lub wieksze.Ech szkoda, ze nie wiem jakie duze bedzie to moje dziecie Teraz sie zastanawiam, czy dokupic mniejsze, czy po prostu zalozyc jej ciut za duze, jak sie urodzi mala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-05, 19:54   #4512
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
gosbaj wszystkie rzeczy zamówiłam w tej aptece http://www.cefarm24.pl/cgi-bin/index.fcgi

z tego co przeglądałam to ceny mają atrakcyjne, a na Allegro ciężko to wszystko kupić u jednego sprzedawcy (jeśli w ogóle maja apteczne rzeczy...), nieduże koszty przesyłki i paczka przyszła bardzo szybko
Dzieki wielkie za linka, tez zamowie z tej stronki. A dziewczyny kupujecie w koncu ta witamine K i D??bo nie wiem co robic.....
Stary 2010-01-05, 19:57   #4513
aldii
Zakorzenienie

Gosbaj ja kupuje wit.K juz mam, a wit.D jest na recepte
Stary 2010-01-05, 19:58   #4514
rybcia2309
Wtajemniczenie

Ja kupię jak dostanę receptę, teraz uważam, że bez sensu, przecież w szpitalu powiedzą co trzeba
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 19:59   #4515
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Postanowilam sie spakowac i zaczelam od ciuszkow.Okazalo sie, ze mam tylko 2 pary pajacykow 56, reszta 62 lub wieksze.Ech szkoda, ze nie wiem jakie duze bedzie to moje dziecie Teraz sie zastanawiam, czy dokupic mniejsze, czy po prostu zalozyc jej ciut za duze, jak sie urodzi mala
a kaftaników i śpiochów nie masz żadnych w 56? bo może jednak wystarczy a ja bym nie kupowała - może starczy... a jak nie to dzidzia bedzie pływać w 62 albo tżeta wyślesz po zakupy i też będzie

Stary 2010-01-05, 20:05   #4516
patinka_
Zakorzenienie

siostrzenica jednak wylądowała w szpitalu-dostała ostrej biegunki,temperatura spadła na 38C - ale już lała się z niej woda-taka biegunka i nie wiadomo czy krwi nie było w tym...przyjechało pogotowie, lekarz na szybko powiedział,że może to być infekcja jelitowa - teraz są w szpitalu no i zostają...a co będzie dalej-zobaczymy..byle by z tego szpitala jeszcze większego choróbska nie przyniosły prawie na mój poród-eh...

wiem,że nie da się wyizolować całkiem..ale musiałam chociaż spróbować na zasadzie "nie wychodzę nigdzie z pokoju" i mycie rąk dwa razy pod rząd..uspokoję się dopiero jak się dowiemy co to jest...
Stary 2010-01-05, 20:12   #4517
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Gosbaj ja kupuje wit.K juz mam, a wit.D jest na recepte
A tutaj znalazlam i jedna i druga witaminke bez recepty. Dla niemowlat karmionych piersia http://www.cefarm24.pl/vita-d-witami...aps-p9777.html. Co o tym myslicie??
Stary 2010-01-05, 20:12   #4518
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Jak to dziwnie nie mieć czasu na wizaz
U nas w porządku, dzisiaj lepiej już sobie radzimy i z karzdą chwilą bardziej rozumiemyKocham go nad życie. Po porodzie uwarzałam, ze ten ból był taki, ze na tym zakończę rodzenie dzieci... ale zaraz się o tym zapomina dolączam focie mojego myśliciela
!!
Jaki przystojniak Ale masz fajnie, że już jesteś po

Ale mi się zachciało McDonalda... Myślałam, że ten mój gnom pojedzie mi kupić a ten mówi, że mu się nie chce... No to idę sobie zrobić jakąś kolacyjkę...

W załączeniu fotka kącika Natalki

Dominiś - 20.05.2012

Edytowane przez PatkaM84
Czas edycji: 2010-01-05 o 20:13
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 20:13   #4519
filka2
Zadomowienie

no ja z ciuszków mam pól 56 a drugą połowe 62,jakby miałbyc chlopak to moze wiecej bym 62 ale córcia to 56 też jest troszke.
a jakby ktoraś chciała to w tesco jest promocja na ciuszki cheerokie,kupiłam wczoraj bodziaki po 7zł szt
zebra piotruś
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-05, 20:17   #4520
eudaimonia
Rozeznanie

PatkaM84 jak ślicznie!! ech.. zazdroszcze!!

Stary 2010-01-05, 20:20   #4521
youyou
Zakorzenienie

ja ciuszków jeszcze nie liczyłam, jedna partię mam poprana i czeka na prasowanie, a w niedziele dostałam duży karton ubranek po moim chrześniaku i muszę je poprać, poprasować i wtedy policzę...
ale na oko to mam ich na pewno za dużo

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Patka super kącik my mamy podobnie ustawione, bo tez mamy skosy w sypialni
Stary 2010-01-05, 20:35   #4522
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie mam nic na 56 mam 62 i 68 lepiej za duże niz za małe

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ale mi się zachciało McDonalda... Myślałam, że ten mój gnom pojedzie mi kupić a ten mówi, że mu się nie chce... No to idę sobie zrobić jakąś kolacyjkę...

W załączeniu fotka kącika Natalki
Gnom?
Piękne łóżeczko
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 20:37   #4523
aldii
Zakorzenienie

Rybcia na D tylko dostaniesz recepte, a o K dziewczyny pisaly, ze jest bez recepty od 2 lat. I rzeczywiscie wczoraj kupilam bez problemu w aptece ta K
Eudaimonia mam zabrac do szpitala tylko pajace.Innych ciuszkow mam sporo 56 i chyba nawet mniejsze by sie znalazly
Gosbaj nie wiem ktora wit. D jest najlepsza.Ale ponoc ta w kapsulkach latwiej sie podaje.Ja kupilam K w kapsulkach
PatkaM przepiekne jest to lozeczko
Stary 2010-01-05, 20:41   #4524
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
http://pregnancyvideos.googlepages.com/homebirths
Bardotka nie mogę znaleźć tej jednej gdzie możesz sobie wybrać stopień "okrutności" porodu...ale jeszcze poszukam
Bardotka szalona kobieto
loo matkooo! Ten filmik jak kupa matki spada wprost na twarz dziecka.... (przepraszam za relacje, ale nie moglam sie powstrzymac). A tu sie w domu wszystko myje, sterylizuje, wyparza... A porod to taki hardcore

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
A tutaj znalazlam i jedna i druga witaminke bez recepty. Dla niemowlat karmionych piersia http://www.cefarm24.pl/vita-d-witami...aps-p9777.html. Co o tym myslicie??
Ja kupilam witamine K wlasnie wysylkowo w Cefarmie.
Ale nie ma co sie na zapas stresowac witaminami, bo lekarz powie co i jak po porodzie...
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 20:49   #4525
castilia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do castilia

Cytat:
Mamuski dopiero wrocilam z SR, zaraz bede nadrabiac, tylko najpierw wiesci:

KASYA NAPISALA O 10:21 "Cesarka to jednak super sprawa, pare minut i bez bolu mam malego, placzacego synka na swiecie. Maly wazy 3850 i mierzy 58cm. Dostal 10 pkt. Jestem przeszczesliwa "
Wielkie gratulacje!!!! Fantastyczna wiadomość

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Strasznie przykro że tak Ci się niedobrze układa
ciężko cokolwiek napisać w takiej sytuacji.

Niedobrze żebyś była teraz sama.
Co na to Twoja rodzina? albo inni bliscy?
Wiem że może w takiej sytuacji to najlepsza jest chwila samotności i czas na przemyślenie wszystkiego, ale uważaj na siebie i maleństwo.
Będę uważać, a moja rodzina o niczym nie wie bo nie chcę żeby wiedzieli. Po co mają się martwić i cierpieć razem ze mną....
poza tym w przypadku gdy postaramy się odbudować to co zostało zniszczone byloby to tylko problemem bo moi rodzice po prostu by Go znienawidzili i nigdy by mu już nie ufali....
Jest dobrze tak jak jest póki co... Zobaczymy co czas pokaże

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
Rybcia jak to okresliła lekarka położna z SR do której chodze....DZIECI UPRAWIAJCIE SEKS ILE WLEZIE PRZED PORODEM no niektórzy maja to szczescie, bo ja od 3 miesięcy mam zakaz także zostanie mezowi kręcenie moich sutków jesli chce zebym szybko rodziła
No i święta racja. Ja też bym chciala, ale jak już nadmieniłam nie ma z kim A chcica jest, oj jest...

Cytat:
Napisane przez kamyil Pokaż wiadomość
kasya :brawo: gratulacje dla przeszczęśliwej mamy i zdrówka dla małego

skoro tak piszecie o swoich TŻtach i problemach... ja też zaszłam w ciążę w mało odpowiednim momencie naszego związku - myśleliśmy wtedy o rozstaniu, szczególnie ze względu na jego trudną sytuację zawodowo-rodzinno-życiową i odległość jaka nas dzieli (ja jestem w PL a on w UK - i kolejne daty wspólnego życia pod jednym dachem z różnych powodów się przesuwały bo z kolei mnie w PL zatrzymywały różne sprawy), ciążę spędziłam samotnie i nie było mi łatwo (tak jak castilia miałabym ochotę na jakiś seksik po tak długim celibacie - ale nie mam z kim... choć tak naprawdę najbardziej brakowało zwykłej czułości i bliskości), do tego z różnych względów zdecydowałam się zostać w PL i tu rodzić (choć była opcja że jesienia wyjeżdżam do niego na stałe), mam nadzieję że już po porodzie, kiedy będziemy mogły z małą podróżować bezpiecznie samolotem polecimy do tatusia i zaczniemy normalnie żyć choć czasem nachodzą mnie czarne myśli i wydaje mi się że już się nigdy nic nie poukłada
Kochana znam ten ból... Jak sie poznaliśmy TŻ mieszkał 2000km ode mnie i to na innym kontynencie... Mordowalismy się tak 3 lata na odleglość... Tym bardziej nie rozumiem, że po tylu latach walki o ten związek i inwestowania w to wszystko by być razem tak latwo przyszlo mu to zniszczyć....

Musimy być silne i wierzyć, że jeszcze nam to los wszystko wynagrodzi Łączę się z Toba i solidaryzuję w całej rozciąglości Jesteś bardzo, bardzo dzielna!!! Bądź z siebie dumna!

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Castilla nie daje mi spokoju Twoja sprawa Rozmawiałam z koleżanką, która też ma męża Turka i miała chyba podobne kłopoty do Ciebie. Im udało się przetrwać kryzys. Narodowość jak mówiła, nie była bez znaczenia. On musiał nauczyć się szacunku do niej jako żony (nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi). Chodzili do poradni, dużo czasu minęło zanim mu zaufała od nowa, ale im się udało. On nauczył się szacunku i dbania o nią. Też mieli wtedy małe dziecko.
Trzymam kciuki za Was, ale pamiętaj, że cokolwiek się stanie będziesz miała przy sobie największe szczęście, najważniejszego mężczyznę, dla którego będziesz najważniejsza.
Wiesz kiedyś bym powiedziała, że to stereotyp a dziś już nie wiem sama co myśleć. Mój TŻ pochodzi z super nowoczesnej rodziny. Jego matka jest szefem w domu i w zasadzie teść jest totalnie pod pantoflem. Są zupelnie niewierzący także tego typu problemow akurat nie ma...
Tak czy owak nie wiem z czego to wszystko wynika. Fakt faktem TŻ nie jest zdrowy bo od 2005 roku walczy z depresja i bierze antydepresanty... Tylko czemu zamiast szukac pomocy u psychologa robi takie glupstwa i mnie straszną krzywdę przy okazji, nie wspominając tego maleństwa, które jest również jego częścią....

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
a ja mam z każdym dniem coraz większą ochotę...chociaż dawno się nie kochaliśmy tak serio serio bo miałam infekcje a poza tym bałam się przyspieszenia porodu przez spermę...w sumie teraz już mogę,ale wiecie co:/ ostatnio to mnie tak bolało tam po sexie jakbym nie wiem - za bardzo ją rozszerzyła czy co może przez to,że dawno nie używana
Hehehe no toś mnie teraz super rozbawiła
castilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 20:57   #4526
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
loo matkooo! Ten filmik jak kupa matki spada wprost na twarz dziecka.... (przepraszam za relacje, ale nie moglam sie powstrzymac). A tu sie w domu wszystko myje, sterylizuje, wyparza... A porod to taki hardcore

ja nie wiem jak Wy to możecie oglądac kurde kuknęłam na 2 linki i utwierdzam się tylko w przekonaniu, ze cesarka jest super. Gdybym nie miała takich przebojów przy pierwszym porodzie to od razu bym się na cesarke pisała a tak się ciagle zastanawiam i myslę niepotrzebnie. Łudzę, się, ze jednak może uda się urodzić naturalnie bez większych przebojów Mimo to przeraza mnie ta wypychająca się na chama głowa

ja miałam it D taką z kroplownikiem, łatwiutko się podaje i nie trzeba sie babrac z kapsułkami. Zresztą większośc tych specyfików na kolki czy Fenistil uczuleniowy ma takie kroplowniki
Stary 2010-01-05, 20:58   #4527
kamyil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
A mozesz napisac jaki masz podgrzewacz ze butelki TT ci sie mieszcza. Bo ja tez mam te butelki i wlasnie sie zastanawialam jaki podgrzewacz je zmiesci
gosbaj taki mam: http://www.allegro.pl/item867769227_...za_14_w_1.html
i na bank TT wchodzą bo sprawdzałam

Zeberka - Piotruś to prawdziwy słodziak
Patka - łóżeczko cukierkowe czekamy na zdjęcia z właścicielką jak już będzie na świecie

mnie dziś ręce opadły - wzięłam wszystkie pajace jakie mam na 56 i na 62 - każdy z innej firmy i wiecie co się okazało? że po przyłożeniu są równe!!także ja już nie wiem ile na jaki rozmiar ich mam... no i nie wiem jakie dokupić a jeszcze ze 2 by mi się przydały...
kamyil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 21:03   #4528
Kancia
Zakorzenienie

zapomniałąm jeszcze napisac apropos pajacyków ja biore 56 bo one i tak sa większe Lila juz pisała, ze dzidzia się topi w tych małych. Mój Adrian się urodził 3300 g i 53 cm i pływał w 56. Te rozmiary są podawane od karczku do stópek takze rozmiar 56 nie jest adekwatny do rozmiaru dziecka 56 cm
Stary 2010-01-05, 21:05   #4529
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
mam zabrac do szpitala tylko pajace.Innych ciuszkow mam sporo 56 i chyba nawet mniejsze by sie znalazly
to ja w takim razie nie wiem.. swoją drogą dziwne, że szpital chce tylko pajace.. ale ja bym w takim razie tym bardziej nie kupowała.. bo fakt, pajace najwygodniejsze, ale kaftanik i śpiochy też chyba nie są złe.. a może urodzi się dzidzia gigancik

Stary 2010-01-05, 21:11   #4530
filka2
Zadomowienie

ja znów mam zakaz rodzenia,tż na 3godz poza miastem
głowa mi pęka i kregosłup bo sie zabrałam za prasowanie rzeczy tz a teraz boli....!!
a mam pyt do mamuś ktore karmiły butelką jak najlepiej przygotować mleczko w nocy np,żeby było szybko ....czy np taki podgrzewacz rozwiązuje ręce?czy można przygotować mleczko np na zaś?po karmieniu na nastepne karmienie np za 1,5godz?czy ewentualnie można wode przygotować w takim podgrzewaczu a potem tylko mleczko jak maluch już chce?oświećcie mnie
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości