|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4501 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 339
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
xAimee86x
mam pytanie, mo¿esz napisaæ gdzie kupi³a¶ Revalid 90kapsu³ek za 19z³? W takiej cenie nawet najmniejszego opakowania nie da siê kupiæ. Hmm, a ile go ³ykasz dziennie? |
|
|
|
#4502 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 45
|
Zdaje sobie z tego sprawê
Revalid kupi³am w bardzo ma³ej miejscowo¶ci, która ma dos³ownie kilka aptek. Czekaj±c na autobus przesz³am siê po wszystkich pytaj±c o jego cenê. W wiêkszo¶ci albo go nie by³o albo 90 tabletek kosztowa³o ponad 50 z³. Apteka w której go kupi³am by³a ostatnia. Kiedy zapyta³am o Revalid najpierw zapoponowano mi 30 tabletkowe opakowanie za 17 z³. Gdy spyta³am o 90, aptekarka odpar³a 19 z³ wiêc od razu kupi³am. Biorê 3 tabletki dziennie wiêc takie opakowanie wystarczy mi na miesi±c. Cena jest o tyle ni¿sza ¿e mam pretensje do siebie ¿e nie wykupi³am ca³ej kuracji (data wa¿no¶ci - 2014r.) bo obawiam siê ¿e w aptece wkrad³ siê jaki¶ b³±d i za tak± cenê ju¿ go nie dostane
Edytowane przez xAimee86x Czas edycji: 2012-02-05 o 11:53 |
|
|
|
#4503 |
|
Rozeznanie
|
Ja ju¿ nie mam si³y. Dzisiaj rano wypad³y mi 30 po godzinie na gumce kolejne 30 i teraz znowu jest na niej pe³no w³osów.
Jestem za³amana, nie chcê byæ ³ysa. Jak sobie o tym pomy¶lê tracê ca³± energiê by ¿yæ... W³osy wypadaj± mi od pa¼dziernika. Niby nied³ugo, ale mam 17 lat i chyba ka¿da z was wie jaki to jest okres w ¿yciu. Szczególnie w liceum. Ka¿dy chce siê przecie podobaæ. Wcze¶niej w³osy te¿ mi wypada³y, ale nie w takich ilo¶ciach. By³am u fryzjera skróci³am w³osy o ramion. Spodziewa³am siê, ¿e przynajmniej troszeczkê przestan± wypadaæ, a jest jeszcze gorzej. Stosowa³am kapsu³ki z witaminami, Alpicort e, ampu³ki seboradin teraz stosuje ampu³ki z radical, od dermatologa dosta³am tonik z witamin± b6. Mia³am robione badania krwi (ok), tsh ( ok 2,4). Dermatolog uzna³, ¿e to z powodu dojrzewania i muszê czekaæ. Ale jak d³ugo? A¿ stracê wszystkie w³osy? Mój kucyk zmniejszy³ siê o po³owê. Dostajê histerii kiedy patrzê na grzebieñ lub kiedy patrzê na wyci±gniêty korek ze zlewu....To wszystko jest takie niesprawiedliwe. Wcze¶niej mia³am naprawdê ³adne w³osy, tylko je naprawdê w sobie lubi³am.... Czyta³am o trychologu mo¿e znacie jakiego¶ z Katowic? Edytowane przez Cathless Czas edycji: 2012-02-05 o 14:23 |
|
|
|
#4504 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 395
|
Cytat:
Faktycznie trzeba by³o kupiæ ze trzy 90tki, za tak± cenê...pomy³ka apteki jak nic ![]() Mo¿e wróæ tam i zobacz czy jeszcze maj±. |
|
|
|
|
#4505 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 731
|
Cytat:
szkoda, ¿e u mnie w okolicy nie ma takich aptek, ja te¿ biorê Revalid, kupiony niestety w zwyk³ej cenie.Nie wiem jak d³ugo bierzesz, ale muszê zapytaæ, mo¿e zauwa¿y³a¶ ju¿ jak±¶ poprawê? Cytat:
te¿ mam badania krwi ok i tsh prawie identyczne jak Ty. Równie¿ skróci³am w³osy (ok.20 cm) my¶l±c, ¿e to pomo¿e, ale nie pomog³o. Nie mam pojêcia co jest przyczyn±. Hmm z utrat± w³osów z powodu dojrzewania chyba siê jeszcze nie spotka³am... mo¿e to jakie¶ wahania hormonów, mo¿e warto by³oby je zbadaæ...? W ka¿dym razie ³±czê siê w cierpieniu, ja te¿ lubi³am swoje w³osy, teraz zosta³o mi ich chyba z po³owê. Ostatnio zaczê³am zamykaæ oczy gdy je myjê nad wann±, bo p³akaæ mi siê chce jak widzê ten potok w³osów uciekaj±cych w czelu¶ci odp³ywu |
||
|
|
|
#4506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci, ¿e 3tabletki które ³ykasz to z pewno¶ci± za ma³o, je¶li tak bardzo narzekasz ¿e Ci w³osy wypadaj±... Pamiêtam jak 3lata temu mia³am podobny problem z wypadaj±cymi w³osami, ale to na szczê¶cie wówczas nie by³o ¿adne ³ysienie plackowate jakie mam od roku ;/Dermatolog wówczas mi poleci³a Revalid, ale ³yka³am go w maksymalnej dawce przez pó³ roku - czyli 6kapsu³ek dziennie, i efekty by³y widoczne. Od tamtej pory siêgam tylko po ten specyfik bo wiem ¿e inne nie s± tak skuteczne. Niestety przy ³ysieniu plackowatym nie pomaga w ¿aden sposób ;/ |
|
|
|
|
#4507 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 799
|
Ja postanowi³am, ¿e w przysz³ym tygodniu zrobiê w koñcu badania na tarczycê. My¶la³am jeszcze o pój¶ciu do fryzjera ¿eby porz±dnie skróciæ w³osy, ale jest mi jednak ¿al ich.. Kupiê jeszcze olej lnany nierafinowany i bêdê jednak my³a w³osy BD i od¿ywkami.
Je¿eli to nie pomo¿e to ju¿ siê ca³kiem zdesperujê..
|
|
#4508 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 765
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4509 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 328
|
Cytat:
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie moje drogie...niestety muszê do Was do³±czyæ przez problem, który znów mnie dotyka :/
Mowa oczywi¶cie o nadmiernym wypadaniu...Znowu mnie dopad³o i to do¶æ znacznie. Jednak zareagowa³am niemal od razu i stosujê w³a¶nie do¶æ rozbudowan± kuracjê aby przesta³y wypadaæ i...aby wróci³y do dawnej gêsto¶ci. Nie wiem czy mi siê uda uzyskaæ ten busz, który kiedy¶ zdobi³ mój ³eb, ale mam tak± nadziejê...na zatrzymanie wypadania dajê sobie 4 miesi±ce...Na powrót gêsto¶ci ok. rok, dwa... My¶lê, ¿e dobra³am sobie tak± kuracjê, ¿e powtarzalno¶æ jej powinna przynie¶æ konkretne efekty...oby... Jestem dobrej my¶li
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytasz hihihi
![]() Wewnêtrznie: - skrzypopokrzywa 2x dziennie - cynk 1x dziennie - Ascofer 1x dziennie - dro¿d¿e 1/4 kostki 1x dziennie Zewnêtrznie: - tarta czarna rzepa przed myciem - maska z dro¿d¿y, ¿ó³tka, cytryny, olejku rycynowego i nafty przed myciem - szmapon wzmacniaj±cy Joanna Rzepa - p³ukanki ze skrzypu i pokrzywy - Wax po myciu ( dopiero kupiê, ale to juz neid³ugo, wiêc wliczam )Dodatkowo troszke lepiej siê od¿ywiam, bo jaki¶ czas temu stwierdzono u mnie anemiê...st±d te¿ ten Ascofer wspomagaj±co 1x dziennie
|
#4513 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 328
|
Cytat:
|
|
#4514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ulotce jest napisane, ¿e "w przypadku zaawansowanych schorzeñ w³osów" mo¿na zwiêkszyæ dawkê do 2 kapsu³ek 3 razy na dobê przez miesi±c. Potem nale¿y j± zmniejszyæ do 3 kapsu³ek na dobê. Inaczej mo¿e wyst±piæ biegunka lub inne dolegliwo¶ci ze strony przewodu pokarmowego
Edytowane przez Asji Czas edycji: 2012-02-09 o 00:37 |
|
|
|
|
#4515 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4516 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 617
|
Czy wypadanie w³osów mo¿e mieæ co¶ wspólnego z tymi mrozami jakie teraz s±?
Nie wiem co siê stalo z moimi wlosami, ale wydaje mi siê jakbym miala ich o po³owê mniej! Mia³am problem z wypadaj±cymi w³osami (anoreksja;/) , ale ju¿ od dawna wszystko jest ok. W³osy siê wzmocni³y, s± bardzo dlugie (wiem, ale zapuszcza³am specjalnie, bo ich stan sie polepszy³) a teraz co? Jakie¶ siê zrobi³y slabe i jakby wiêcej wypadalo! Co mam zrobiæ? Nie chce ich obcinaæ, bo nie po to zapuszczalam, ¿eby je teraz skrócaæ, bo jeszcze ostatnio by³y grube.. Jezu, mo¿e panikujê, ale strasznie sie boje tego co mo¿e wrociæ ]Badania mam ok, dieta te¿ (nie jem tylko miêsa) , hormony ok, co moze byc przyczyn±? Stres? Zima? Kupi³am wode brzozow± i szampon RADICAL (chocia¿ czyta³am opiniê, ¿e powoduje gorzej, wiêc boje siê nim umyæ )
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stres jest te¿ czêst± przyczyn± utraty w³osów (i niestety trudn± do wyeliminowania). |
|
|
|
|
#4518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jaki szampon polecacie? dobry kupi³am? Bo nie chce aby w trakcie mycia, po³owa mi wylecia³a;/ |
|
|
|
|
#4519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stawia³abym na stres- mnie te¿ pozbawi³ w³osów :/ Cytat:
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#4520 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 936
|
Witaj Indiosiku
jak ja Ciê dawno nigdzie nie czyta³am ![]() Mam pytanie, czy wykluczy³a¶ przyczyny wewnêtrzne, które mog± spowodowaæ wypadanie? |
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mo¿e mieæ na to wp³yw niedawna anemia (nie wiem czy dalej mam) dlatego biorê ¿elazo i koncentrujê siê na tym sk³adniku w diecie ![]() Dodatkowo ¼le te w³osy traktowa³am, niedelikatnie bardzo no i z od¿ywianiem nie by³o najlepiej, szczególnie jak zaczê³am siê odchudzaæ. Teraz jednak jest coraz lepiej
|
|
#4522 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 936
|
No to supcio
wypada³oby zbadaæ to ¿elazo.Kurcze dziwi mnie to, ¿e mog³a Ciê dopa¶æ przypad³o¶æ w³osowa, a Ty zawsze o nie dba³a¶ z tego co wiem . ¯yczê Ci powodzenia w walce Grunt to optymizm, ale Tobie go nie brakuje. A wiesz ja ci±gle nic nie wiem, mam ju¿ czê¶æ wyników hormonalnych, z których w sumie nic nie wynika, bo zbytnio nie ma siê do czego przyczepiæ, dzi¶ odbieram kolejne wyniki, mam nadziejê, ¿e co¶ wyjdzie, bo powoli mam coraz wiêksza ochotê siê poddaæ.. Moja mama ma obecnie mam z piêæ w³osów na g³owie, kompletnie wy³ysia³a, ale nigdy tego nie leczy³a. Mój rodzony 30letni brat jest ³ysy praktycznie jak kolano, tylko tata przez ca³e ¿ycie nie zgubi³ w³osów..
|
|
|
|
#4523 |
|
Rozeznanie
|
Mam ma³e pytanie dotycz±ce Revalidu
. Jak powinnam go przyjmowaæ 1x3 2x3?Czy za¿ywaj±c mniejsz± dawkê zauwa¿yli¶cie efekty? Edytowane przez Cathless Czas edycji: 2012-02-09 o 14:34 |
|
|
|
#4524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak wy¿ej pisa³am, wg ulotki mo¿na przez miesi±c przyjmowaæ do 6 kapsu³ek dziennie je¶li w³osy tego potrzebuj±, je¶li nie to 3. Gdzie¶ na wiza¿u czyta³am, ¿e przy 3 te¿ s± efekty (bodaj¿e w±tek o suplementach na w³osy? taki zbiorowy).Ja na razie ³ykam jakie¶ 2-3 tygodnie i nie widzê efektów. Biorê 3-4 dziennie ale chyba jednak zrobiê sobie miesi±c kuracji 6 kapsu³kami. Oby pomog³o, bo Revalid wychodzi naprawdê drogo przy takiej dziennej dawce
|
|
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzi¶ po raz pierwszy od praktycznie roku us³ysza³am pozytywn± informacjê! By³am u mojej fryzjerki i po pierwszym dotkniêciu moich w³osów zauwa¿y³am ró¿nicê. Odgarnê³a mi z ty³u w³osy i pokaza³a ile wyrasta mi nowych !! Nie mog³am uwierzyæ w³asnym oczom i prawie siê porycza³am.
Tyle po¶wiêcam moim w³osom, tyle ju¿ walcze, ¿eby zarówno nie wypada³y i ¿eby odzyskaæ dawn± gêsto¶æ. Czasami my¶la³am, ¿e te wszystkie oleje nie maj± sensu, a jednak maj± ! ![]() Do tego przyszed³ mój olejek Khadi i cassia
|
|
|
|
#4526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Zastanawia³am siê te¿ nad prywatnym dermatologiem... Jak na razie by³am tylko u publicznego, który za³ama³ rêce. Czy wizyta u prywatnego bêdzie siê czym¶ ró¿nic? |
|
|
|
|
#4527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do przypad³o¶ci- hu¶tawka hormonalna, stres i z³e od¿ywianie musia³o siê jako¶ na nich odbiæ ![]() Ale wszystko idzie ku dobremu ![]() A co do ³ysienia...ojciec mojego T¯ta wy³ysia³ doszczêtnie w wieku 24 lat a mój ma 27 i w³oski siê trzymaj± No ale dba ¿eby nie wypad³y ![]() Cytat:
Brawo ![]() A¿ chce siê walczyæ- nawet mnie
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Indios Bravos ja ju¿ my¶la³am, ¿e mi nic nie pomo¿e. I tak naprawdê nie wiedzia³am, ¿e jest taka poprawa. Dopiero ta fryzjerka mi to powiedzia³a. Poza tym po pierwszym w³o¿eniu rêki w moje w³osy wiedzia³am, ¿e jest lepiej. Doskonale zna moj± historiê i cieszy³a siê razem ze mn±
![]() T¿ ju¿ mi nie marudzi na moje olejki, bo widzi jaka dzi¶ jestem szczê¶liwa
|
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez zrobi³o mi siê mi³o, ale pó¼niej stwierdzi³a czesz±c je, ¿e rzeczywi¶cie okropnie wypadaj± ![]() No có¿...nastêpne ciêcie za ok. 2-3 miesi±ce, spytam j± czy widaæ jak±¶ ró¿nicê w wypadaniu przy czesaniu Mam nadziejê, ¿e bêdzie ich zdecydowanie mniej
|
|
#4530 |
|
Rozeznanie
|
Fryzjer poleci³ mi saune na w³osy, bo podobno dobra jest na wypadaj±ce w³osy.
Co o tym my¶licie ? trochê sie tego boje, bo nie chcia³abym gorzej sobie zaszkodziæ. Ktora¶ z was podda³a sie takiemu zabiegowi u fryzjera? dobre to? |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

Revalid kupi³am w bardzo ma³ej miejscowo¶ci, która ma dos³ownie kilka aptek. Czekaj±c na autobus przesz³am siê po wszystkich pytaj±c o jego cenê. W wiêkszo¶ci albo go nie by³o albo 90 tabletek kosztowa³o ponad 50 z³. Apteka w której go kupi³am by³a ostatnia. Kiedy zapyta³am o Revalid najpierw zapoponowano mi 30 tabletkowe opakowanie za 17 z³. Gdy spyta³am o 90, aptekarka odpar³a 19 z³ wiêc od razu kupi³am. Biorê 3 tabletki dziennie wiêc takie opakowanie wystarczy mi na miesi±c. Cena jest o tyle ni¿sza ¿e mam pretensje do siebie ¿e nie wykupi³am ca³ej kuracji (data wa¿no¶ci - 2014r.) bo obawiam siê ¿e w aptece wkrad³ siê jaki¶ b³±d i za tak± cenê ju¿ go nie dostane

te¿ mam badania krwi ok i tsh prawie identyczne jak Ty. Równie¿ skróci³am w³osy (ok.20 cm) my¶l±c, ¿e to pomo¿e, ale nie pomog³o. Nie mam pojêcia co jest przyczyn±.

Nie wiem co siê stalo z moimi wlosami, ale wydaje mi siê jakbym miala ich o po³owê mniej! Mia³am problem z wypadaj±cymi w³osami (anoreksja;/) , ale ju¿ od dawna wszystko jest ok. W³osy siê wzmocni³y, s± bardzo dlugie (wiem, ale zapuszcza³am specjalnie, bo ich stan sie polepszy³) a teraz co? Jakie¶ siê zrobi³y slabe i jakby wiêcej wypadalo! Co mam zrobiæ? Nie chce ich obcinaæ, bo nie po to zapuszczalam, ¿eby je teraz skrócaæ, bo jeszcze ostatnio by³y grube.. Jezu, mo¿e panikujê, ale strasznie sie boje tego co mo¿e wrociæ 

jak ja Ciê dawno nigdzie nie czyta³am