WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-02-05, 10:14   #4501
inverso
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 340
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

xAimee86x

mam pytanie, mo¿esz napisaæ gdzie kupi³a¶ Revalid 90kapsu³ek za 19z³? W takiej cenie nawet najmniejszego opakowania nie da siê kupiæ. Hmm, a ile go ³ykasz dziennie?
inverso jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-05, 10:49   #4502
xAimee86x
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 45

Zdaje sobie z tego sprawê Revalid kupi³am w bardzo ma³ej miejscowo¶ci, która ma dos³ownie kilka aptek. Czekaj±c na autobus przesz³am siê po wszystkich pytaj±c o jego cenê. W wiêkszo¶ci albo go nie by³o albo 90 tabletek kosztowa³o ponad 50 z³. Apteka w której go kupi³am by³a ostatnia. Kiedy zapyta³am o Revalid najpierw zapoponowano mi 30 tabletkowe opakowanie za 17 z³. Gdy spyta³am o 90, aptekarka odpar³a 19 z³ wiêc od razu kupi³am. Biorê 3 tabletki dziennie wiêc takie opakowanie wystarczy mi na miesi±c. Cena jest o tyle ni¿sza ¿e mam pretensje do siebie ¿e nie wykupi³am ca³ej kuracji (data wa¿no¶ci - 2014r.) bo obawiam siê ¿e w aptece wkrad³ siê jaki¶ b³±d i za tak± cenê ju¿ go nie dostane

Edytowane przez xAimee86x
Czas edycji: 2012-02-05 o 10:53
xAimee86x jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-05, 13:18   #4503
Cathless
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 553
GG do Cathless

Ja ju¿ nie mam si³y. Dzisiaj rano wypad³y mi 30 po godzinie na gumce kolejne 30 i teraz znowu jest na niej pe³no w³osów.
Jestem za³amana, nie chcê byæ ³ysa. Jak sobie o tym pomy¶lê tracê ca³± energiê by ¿yæ...
W³osy wypadaj± mi od pa¼dziernika. Niby nied³ugo, ale mam 17 lat i chyba ka¿da z was wie jaki to jest okres w ¿yciu. Szczególnie w liceum. Ka¿dy chce siê przecie podobaæ.
Wcze¶niej w³osy te¿ mi wypada³y, ale nie w takich ilo¶ciach. By³am u fryzjera skróci³am w³osy o ramion. Spodziewa³am siê, ¿e przynajmniej troszeczkê przestan± wypadaæ, a jest jeszcze gorzej.
Stosowa³am kapsu³ki z witaminami, Alpicort e, ampu³ki seboradin teraz stosuje ampu³ki z radical, od dermatologa dosta³am tonik z witamin± b6. Mia³am robione badania krwi (ok), tsh ( ok 2,4).
Dermatolog uzna³, ¿e to z powodu dojrzewania i muszê czekaæ. Ale jak d³ugo? A¿ stracê wszystkie w³osy? Mój kucyk zmniejszy³ siê o po³owê. Dostajê histerii kiedy patrzê na grzebieñ lub kiedy patrzê na wyci±gniêty korek ze zlewu....To wszystko jest takie niesprawiedliwe. Wcze¶niej mia³am naprawdê ³adne w³osy, tylko je naprawdê w sobie lubi³am....
Czyta³am o trychologu mo¿e znacie jakiego¶ z Katowic?

Edytowane przez Cathless
Czas edycji: 2012-02-05 o 13:23
Cathless jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:00   #4504
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 395

Cytat:
Napisane przez xAimee86x Poka¿ wiadomo¶æ
Kiedy zapyta³am o Revalid najpierw zapoponowano mi 30 tabletkowe opakowanie za 17 z³. Gdy spyta³am o 90, aptekarka odpar³a 19 z³ wiêc od razu kupi³am. Biorê 3 tabletki dziennie wiêc takie opakowanie wystarczy mi na miesi±c. Cena jest o tyle ni¿sza ¿e mam pretensje do siebie ¿e nie wykupi³am ca³ej kuracji (data wa¿no¶ci - 2014r.) bo obawiam siê ¿e w aptece wkrad³ siê jaki¶ b³±d i za tak± cenê ju¿ go nie dostane

Faktycznie trzeba by³o kupiæ ze trzy 90tki, za tak± cenê...pomy³ka apteki jak nic
Mo¿e wróæ tam i zobacz czy jeszcze maj±.
KONICZYNKA 47 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-05, 19:36   #4505
Asji
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 763

Cytat:
Napisane przez xAimee86x
Zdaje sobie z tego sprawê Revalid kupi³am w bardzo ma³ej miejscowo¶ci, która ma dos³ownie kilka aptek. Czekaj±c na autobus przesz³am siê po wszystkich pytaj±c o jego cenê. W wiêkszo¶ci albo go nie by³o albo 90 tabletek kosztowa³o ponad 50 z³. Apteka w której go kupi³am by³a ostatnia. Kiedy zapyta³am o Revalid najpierw zapoponowano mi 30 tabletkowe opakowanie za 17 z³. Gdy spyta³am o 90, aptekarka odpar³a 19 z³ wiêc od razu kupi³am. Biorê 3 tabletki dziennie wiêc takie opakowanie wystarczy mi na miesi±c. Cena jest o tyle ni¿sza ¿e mam pretensje do siebie ¿e nie wykupi³am ca³ej kuracji (data wa¿no¶ci - 2014r.) bo obawiam siê ¿e w aptece wkrad³ siê jaki¶ b³±d i za tak± cenê ju¿ go nie dostane
Rzeczywi¶cie bardzo tanio szkoda, ¿e u mnie w okolicy nie ma takich aptek, ja te¿ biorê Revalid, kupiony niestety w zwyk³ej cenie.
Nie wiem jak d³ugo bierzesz, ale muszê zapytaæ, mo¿e zauwa¿y³a¶ ju¿ jak±¶ poprawê?

Cytat:
Napisane przez Cathless
Ja ju¿ nie mam si³y. Dzisiaj rano wypad³y mi 30 po godzinie na gumce kolejne 30 i teraz znowu jest na niej pe³no w³osów.
Jestem za³amana, nie chcê byæ ³ysa. Jak sobie o tym pomy¶lê tracê ca³± energiê by ¿yæ...
W³osy wypadaj± mi od pa¼dziernika. Niby nied³ugo, ale mam 17 lat i chyba ka¿da z was wie jaki to jest okres w ¿yciu. Szczególnie w liceum. Ka¿dy chce siê przecie podobaæ.
Wcze¶niej w³osy te¿ mi wypada³y, ale nie w takich ilo¶ciach. By³am u fryzjera skróci³am w³osy o ramion. Spodziewa³am siê, ¿e przynajmniej troszeczkê przestan± wypadaæ, a jest jeszcze gorzej.
Stosowa³am kapsu³ki z witaminami, Alpicort e, ampu³ki seboradin teraz stosuje ampu³ki z radical, od dermatologa dosta³am tonik z witamin± b6. Mia³am robione badania krwi (ok), tsh ( ok 2,4).
Dermatolog uzna³, ¿e to z powodu dojrzewania i muszê czekaæ. Ale jak d³ugo? A¿ stracê wszystkie w³osy? Mój kucyk zmniejszy³ siê o po³owê. Dostajê histerii kiedy patrzê na grzebieñ lub kiedy patrzê na wyci±gniêty korek ze zlewu....To wszystko jest takie niesprawiedliwe. Wcze¶niej mia³am naprawdê ³adne w³osy, tylko je naprawdê w sobie lubi³am....
Czyta³am o trychologu mo¿e znacie jakiego¶ z Katowic?
Mi zaczê³y wypadaæ w listopadzie i ja te¿ powoli siê za³amujê. My¶la³am na pocz±tku, ¿e to mo¿e jakie¶ okresowe wypadanie, ale nieee, w³osy lec± jak g³upie ju¿ tyle tygodni te¿ mam badania krwi ok i tsh prawie identyczne jak Ty. Równie¿ skróci³am w³osy (ok.20 cm) my¶l±c, ¿e to pomo¿e, ale nie pomog³o. Nie mam pojêcia co jest przyczyn±.

Hmm z utrat± w³osów z powodu dojrzewania chyba siê jeszcze nie spotka³am... mo¿e to jakie¶ wahania hormonów, mo¿e warto by³oby je zbadaæ...? W ka¿dym razie ³±czê siê w cierpieniu, ja te¿ lubi³am swoje w³osy, teraz zosta³o mi ich chyba z po³owê. Ostatnio zaczê³am zamykaæ oczy gdy je myjê nad wann±, bo p³akaæ mi siê chce jak widzê ten potok w³osów uciekaj±cych w czelu¶ci odp³ywu
Asji jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:02   #4506
inverso
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj, to mia³a¶ farta z t± okazj±! Mo¿e jeszcze zrobisz grupowy zakup Revalidu i wykupisz ca³y zapas z apteki

Powiem Ci, ¿e 3tabletki które ³ykasz to z pewno¶ci± za ma³o, je¶li tak bardzo narzekasz ¿e Ci w³osy wypadaj±... Pamiêtam jak 3lata temu mia³am podobny problem z wypadaj±cymi w³osami, ale to na szczê¶cie wówczas nie by³o ¿adne ³ysienie plackowate jakie mam od roku ;/Dermatolog wówczas mi poleci³a Revalid, ale ³yka³am go w maksymalnej dawce przez pó³ roku - czyli 6kapsu³ek dziennie, i efekty by³y widoczne. Od tamtej pory siêgam tylko po ten specyfik bo wiem ¿e inne nie s± tak skuteczne.

Niestety przy ³ysieniu plackowatym nie pomaga w ¿aden sposób ;/
Stary 2012-02-07, 12:42   #4507
mimi91
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 799

Ja postanowi³am, ¿e w przysz³ym tygodniu zrobiê w koñcu badania na tarczycê. My¶la³am jeszcze o pój¶ciu do fryzjera ¿eby porz±dnie skróciæ w³osy, ale jest mi jednak ¿al ich.. Kupiê jeszcze olej lnany nierafinowany i bêdê jednak my³a w³osy BD i od¿ywkami.
Je¿eli to nie pomo¿e to ju¿ siê ca³kiem zdesperujê..

mimi91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:20   #4508
MalaArielka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 773

Cytat:
Napisane przez inverso Poka¿ wiadomo¶æ
Powiem Ci, ¿e 3tabletki które ³ykasz to z pewno¶ci± za ma³o, je¶li tak bardzo narzekasz ¿e Ci w³osy wypadaj±... Pamiêtam jak 3lata temu mia³am podobny problem z wypadaj±cymi w³osami, ale to na szczê¶cie wówczas nie by³o ¿adne ³ysienie plackowate jakie mam od roku ;/Dermatolog wówczas mi poleci³a Revalid, ale ³yka³am go w maksymalnej dawce przez pó³ roku - czyli 6kapsu³ek dziennie, i efekty by³y widoczne. Od tamtej pory siêgam tylko po ten specyfik bo wiem ¿e inne nie s± tak skuteczne.
Ja z kolei biorê 2-3 tabletki dziennie, bo (tak jak przypuszcza³am przed braniem) czasami zapomnê za¿yæ tabletkê. Jednak my¶lê, ¿e i tak powinien zadzia³aæ
MalaArielka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:23   #4509
tejsha
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 328

Cytat:
xAimee86x , ja revalid kupi³am ostatnio w jednej z czê¶tochowskich aptek , równie¿ 90 kapsu³ek za 19z³ , pani mówi³a w³a¶nie, ¿e to ¶wietna promocja, kupi³am. Jestem ju¿ w po³owie opakowania ale na razie ekektów nie zauwa¿y³am ....

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408704
tejsha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:35   #4510
Indios Bravos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 927
GG do Indios Bravos

Witajcie moje drogie...niestety muszê do Was do³±czyæ przez problem, który znów mnie dotyka :/

Mowa oczywi¶cie o nadmiernym wypadaniu...Znowu mnie dopad³o i to do¶æ znacznie. Jednak zareagowa³am niemal od razu i stosujê w³a¶nie do¶æ rozbudowan± kuracjê aby przesta³y wypadaæ i...aby wróci³y do dawnej gêsto¶ci. Nie wiem czy mi siê uda uzyskaæ ten busz, który kiedy¶ zdobi³ mój ³eb, ale mam tak± nadziejê...na zatrzymanie wypadania dajê sobie 4 miesi±ce...Na powrót gêsto¶ci ok. rok, dwa...

My¶lê, ¿e dobra³am sobie tak± kuracjê, ¿e powtarzalno¶æ jej powinna przynie¶æ konkretne efekty...oby...

Jestem dobrej my¶li

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczê¶liwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybra³am kusz±c± Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:40   #4511
dodaja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 018
GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie moje drogie...niestety muszê do Was do³±czyæ przez problem, który znów mnie dotyka :/

Mowa oczywi¶cie o nadmiernym wypadaniu...Znowu mnie dopad³o i to do¶æ znacznie. Jednak zareagowa³am niemal od razu i stosujê w³a¶nie do¶æ rozbudowan± kuracjê aby przesta³y wypadaæ i...aby wróci³y do dawnej gêsto¶ci. Nie wiem czy mi siê uda uzyskaæ ten busz, który kiedy¶ zdobi³ mój ³eb, ale mam tak± nadziejê...na zatrzymanie wypadania dajê sobie 4 miesi±ce...Na powrót gêsto¶ci ok. rok, dwa...

My¶lê, ¿e dobra³am sobie tak± kuracjê, ¿e powtarzalno¶æ jej powinna przynie¶æ konkretne efekty...oby...

Jestem dobrej my¶li
Chêtnie pos³ucham Twojego planu dzia³ania
dodaja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:49   #4512
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez dodaja Poka¿ wiadomo¶æ
Chêtnie pos³ucham Twojego planu dzia³ania
Poczytasz hihihi

Wewnêtrznie:
- skrzypopokrzywa 2x dziennie
- cynk 1x dziennie
- Ascofer 1x dziennie
- dro¿d¿e 1/4 kostki 1x dziennie

Zewnêtrznie:
- tarta czarna rzepa przed myciem
- maska z dro¿d¿y, ¿ó³tka, cytryny, olejku rycynowego i nafty przed myciem
- szmapon wzmacniaj±cy Joanna Rzepa
- p³ukanki ze skrzypu i pokrzywy
- Wax po myciu ( dopiero kupiê, ale to juz neid³ugo, wiêc wliczam )

Dodatkowo troszke lepiej siê od¿ywiam, bo jaki¶ czas temu stwierdzono u mnie anemiê...st±d te¿ ten Ascofer wspomagaj±co 1x dziennie

Stary 2012-02-08, 13:55   #4513
tejsha
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 328

Cytat:
Napisane przez inverso Poka¿ wiadomo¶æ
Oj, to mia³a¶ farta z t± okazj±! Mo¿e jeszcze zrobisz grupowy zakup Revalidu i wykupisz ca³y zapas z apteki

Niestety przy ³ysieniu plackowatym nie pomaga w ¿aden sposób ;/
inverso wiêksza ilo¶æ tego revalidu nie zaszkodzi ???? ³ykam 3 x dziennie , i poprawy niestety nie widzê..ale to mo¿e za krótki okres, bo dopiero nieca³y miesi±c....

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408704
tejsha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:58   #4514
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tejsha
inverso wiêksza ilo¶æ tego revalidu nie zaszkodzi ???? ³ykam 3 x dziennie , i poprawy niestety nie widzê..ale to mo¿e za krótki okres, bo dopiero nieca³y miesi±c....
Wprawdzie nie do mnie pytanie, ale odpowiem...
W ulotce jest napisane, ¿e "w przypadku zaawansowanych schorzeñ w³osów" mo¿na zwiêkszyæ dawkê do 2 kapsu³ek 3 razy na dobê przez miesi±c. Potem nale¿y j± zmniejszyæ do 3 kapsu³ek na dobê. Inaczej mo¿e wyst±piæ biegunka lub inne dolegliwo¶ci ze strony przewodu pokarmowego

Edytowane przez Asji
Czas edycji: 2012-02-08 o 23:37
Stary 2012-02-08, 16:01   #4515
inverso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tejsha Poka¿ wiadomo¶æ
Nie ma prawa zaszkodziæ, bo nawet na opakowaniu jest napisane by ³ykaæ 3 razy dziennie po 2tabletki
Stary 2012-02-08, 20:33   #4516
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 617

Czy wypadanie w³osów mo¿e mieæ co¶ wspólnego z tymi mrozami jakie teraz s±? Nie wiem co siê stalo z moimi wlosami, ale wydaje mi siê jakbym miala ich o po³owê mniej! Mia³am problem z wypadaj±cymi w³osami (anoreksja;/) , ale ju¿ od dawna wszystko jest ok. W³osy siê wzmocni³y, s± bardzo dlugie (wiem, ale zapuszcza³am specjalnie, bo ich stan sie polepszy³) a teraz co? Jakie¶ siê zrobi³y slabe i jakby wiêcej wypadalo! Co mam zrobiæ? Nie chce ich obcinaæ, bo nie po to zapuszczalam, ¿eby je teraz skrócaæ, bo jeszcze ostatnio by³y grube.. Jezu, mo¿e panikujê, ale strasznie sie boje tego co mo¿e wrociæ ]
Badania mam ok, dieta te¿ (nie jem tylko miêsa) , hormony ok, co moze byc przyczyn±? Stres? Zima?

Kupi³am wode brzozow± i szampon RADICAL (chocia¿ czyta³am opiniê, ¿e powoduje gorzej, wiêc boje siê nim umyæ )
the cherry blossom girl jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-08, 23:35   #4517
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the cherry blossom girl
Czy wypadanie w³osów mo¿e mieæ co¶ wspólnego z tymi mrozami jakie teraz s±?
A zak³adasz czapkê? Albo chocia¿ kaptur? Nie jestem ekspertem ale wydaje mi siê, ¿e je¶li przebywasz sporo na zewn±trz i w³osy nie s± dobrze "zabezpieczone" to mo¿e byæ to przyczyn± spadku ich kondycji...
Stres jest te¿ czêst± przyczyn± utraty w³osów (i niestety trudn± do wyeliminowania).
Stary 2012-02-08, 23:44   #4518
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asji Poka¿ wiadomo¶æ
A zak³adasz czapkê? Albo chocia¿ kaptur? Nie jestem ekspertem ale wydaje mi siê, ¿e je¶li przebywasz sporo na zewn±trz i w³osy nie s± dobrze "zabezpieczone" to mo¿e byæ to przyczyn± spadku ich kondycji...
Stres jest te¿ czêst± przyczyn± utraty w³osów (i niestety trudn± do wyeliminowania).
Noszê, wiêc to chyba stres..Chocia¿ nie czu³am abym bardziej siê stresowala,mo¿e to tak nie¶wiadomie, ten stres wylazi...bo matura za chwilê, wiêc wiadomo ;/ Zamierzam piæ skrzyp, jakie¶ herbatki i wsmarowa³am t± wodê brzozow±.
A jaki szampon polecacie? dobry kupi³am? Bo nie chce aby w trakcie mycia, po³owa mi wylecia³a;/
Stary 2012-02-09, 04:42   #4519
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez the cherry blossom girl Poka¿ wiadomo¶æ
Czy wypadanie w³osów mo¿e mieæ co¶ wspólnego z tymi mrozami jakie teraz s±? Nie wiem co siê stalo z moimi wlosami, ale wydaje mi siê jakbym miala ich o po³owê mniej! Mia³am problem z wypadaj±cymi w³osami (anoreksja;/) , ale ju¿ od dawna wszystko jest ok. W³osy siê wzmocni³y, s± bardzo dlugie (wiem, ale zapuszcza³am specjalnie, bo ich stan sie polepszy³) a teraz co? Jakie¶ siê zrobi³y slabe i jakby wiêcej wypadalo! Co mam zrobiæ? Nie chce ich obcinaæ, bo nie po to zapuszczalam, ¿eby je teraz skrócaæ, bo jeszcze ostatnio by³y grube.. Jezu, mo¿e panikujê, ale strasznie sie boje tego co mo¿e wrociæ ]
Badania mam ok, dieta te¿ (nie jem tylko miêsa) , hormony ok, co moze byc przyczyn±? Stres? Zima?

Kupi³am wode brzozow± i szampon RADICAL (chocia¿ czyta³am opiniê, ¿e powoduje gorzej, wiêc boje siê nim umyæ )
Jest mo¿liwe przemro¿enie cebulek. Jednak skoro nosisz czapkê to nie powinno mieæ miejsca.
Stawia³abym na stres- mnie te¿ pozbawi³ w³osów :/

Cytat:
Napisane przez the cherry blossom girl Poka¿ wiadomo¶æ
A jaki szampon polecacie? dobry kupi³am? Bo nie chce aby w trakcie mycia, po³owa mi wylecia³a;/
Szampon jest na g³owie kilka minut i nie od niego zale¿y ile w³osów Ci wypadnie (chyba ¿e bêdziesz uczulona na jaki¶ jego sk³adnik to wtedy inna bajka). Wa¿na jest kuracja przeciw wypadaniu oraz delikatne mycie i traktowanie w³osów- wtedy mo¿esz zauwa¿yæ efekty. Sam szampon nie wiele ma do powiedzenia w kuracji

Stary 2012-02-09, 06:47   #4520
vanilia1985
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 936

Witaj Indiosiku jak ja Ciê dawno nigdzie nie czyta³am
Mam pytanie, czy wykluczy³a¶ przyczyny wewnêtrzne, które mog± spowodowaæ wypadanie?
vanilia1985 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-09, 07:15   #4521
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez vanilia1985 Poka¿ wiadomo¶æ
Witaj Indiosiku jak ja Ciê dawno nigdzie nie czyta³am
Mam pytanie, czy wykluczy³a¶ przyczyny wewnêtrzne, które mog± spowodowaæ wypadanie?
Hej

Mo¿e mieæ na to wp³yw niedawna anemia (nie wiem czy dalej mam) dlatego biorê ¿elazo i koncentrujê siê na tym sk³adniku w diecie
Dodatkowo ¼le te w³osy traktowa³am, niedelikatnie bardzo no i z od¿ywianiem nie by³o najlepiej, szczególnie jak zaczê³am siê odchudzaæ.
Teraz jednak jest coraz lepiej

Stary 2012-02-09, 10:32   #4522
vanilia1985
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 936

No to supcio wypada³oby zbadaæ to ¿elazo.
Kurcze dziwi mnie to, ¿e mog³a Ciê dopa¶æ przypad³o¶æ w³osowa, a Ty zawsze o nie dba³a¶ z tego co wiem . ¯yczê Ci powodzenia w walce Grunt to optymizm, ale Tobie go nie brakuje. A wiesz ja ci±gle nic nie wiem, mam ju¿ czê¶æ wyników hormonalnych, z których w sumie nic nie wynika, bo zbytnio nie ma siê do czego przyczepiæ, dzi¶ odbieram kolejne wyniki, mam nadziejê, ¿e co¶ wyjdzie, bo powoli mam coraz wiêksza ochotê siê poddaæ.. Moja mama ma obecnie mam z piêæ w³osów na g³owie, kompletnie wy³ysia³a, ale nigdy tego nie leczy³a. Mój rodzony 30letni brat jest ³ysy praktycznie jak kolano, tylko tata przez ca³e ¿ycie nie zgubi³ w³osów..
vanilia1985 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-09, 13:33   #4523
Cathless
Rozeznanie

GG do Cathless

Mam ma³e pytanie dotycz±ce Revalidu . Jak powinnam go przyjmowaæ 1x3 2x3?
Czy za¿ywaj±c mniejsz± dawkê zauwa¿yli¶cie efekty?

Edytowane przez Cathless
Czas edycji: 2012-02-09 o 13:34
Stary 2012-02-09, 14:54   #4524
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cathless
Mam ma³e pytanie dotycz±ce Revalidu . Jak powinnam go przyjmowaæ 1x3 2x3?
Czy za¿ywaj±c mniejsz± dawkê zauwa¿yli¶cie efekty?
To chyba zale¿y od stanu Twoich w³osów Tak jak wy¿ej pisa³am, wg ulotki mo¿na przez miesi±c przyjmowaæ do 6 kapsu³ek dziennie je¶li w³osy tego potrzebuj±, je¶li nie to 3. Gdzie¶ na wiza¿u czyta³am, ¿e przy 3 te¿ s± efekty (bodaj¿e w±tek o suplementach na w³osy? taki zbiorowy).
Ja na razie ³ykam jakie¶ 2-3 tygodnie i nie widzê efektów. Biorê 3-4 dziennie ale chyba jednak zrobiê sobie miesi±c kuracji 6 kapsu³kami. Oby pomog³o, bo Revalid wychodzi naprawdê drogo przy takiej dziennej dawce
Stary 2012-02-09, 15:01   #4525
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dziewczyny dzi¶ po raz pierwszy od praktycznie roku us³ysza³am pozytywn± informacjê! By³am u mojej fryzjerki i po pierwszym dotkniêciu moich w³osów zauwa¿y³am ró¿nicê. Odgarnê³a mi z ty³u w³osy i pokaza³a ile wyrasta mi nowych !! Nie mog³am uwierzyæ w³asnym oczom i prawie siê porycza³am.

Tyle po¶wiêcam moim w³osom, tyle ju¿ walcze, ¿eby zarówno nie wypada³y i ¿eby odzyskaæ dawn± gêsto¶æ. Czasami my¶la³am, ¿e te wszystkie oleje nie maj± sensu, a jednak maj± ! Ciesze siê ogromnie

Do tego przyszed³ mój olejek Khadi i cassia
Stary 2012-02-09, 16:17   #4526
Cathless
Rozeznanie

GG do Cathless

Cytat:
Napisane przez Asji Poka¿ wiadomo¶æ
Ja na razie ³ykam jakie¶ 2-3 tygodnie i nie widzê efektów. Biorê 3-4 dziennie ale chyba jednak zrobiê sobie miesi±c kuracji 6 kapsu³kami. Oby pomog³o, bo Revalid wychodzi naprawdê drogo przy takiej dziennej dawce
W³asnie dlatego zada³am pytanie, nie chcê dodatkowo obci±¿aæ rodziców .

Zastanawia³am siê te¿ nad prywatnym dermatologiem... Jak na razie by³am tylko u publicznego, który za³ama³ rêce.
Czy wizyta u prywatnego bêdzie siê czym¶ ró¿nic?
Stary 2012-02-09, 16:18   #4527
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez vanilia1985 Poka¿ wiadomo¶æ
No to supcio wypada³oby zbadaæ to ¿elazo.
Kurcze dziwi mnie to, ¿e mog³a Ciê dopa¶æ przypad³o¶æ w³osowa, a Ty zawsze o nie dba³a¶ z tego co wiem . ¯yczê Ci powodzenia w walce Grunt to optymizm, ale Tobie go nie brakuje. A wiesz ja ci±gle nic nie wiem, mam ju¿ czê¶æ wyników hormonalnych, z których w sumie nic nie wynika, bo zbytnio nie ma siê do czego przyczepiæ, dzi¶ odbieram kolejne wyniki, mam nadziejê, ¿e co¶ wyjdzie, bo powoli mam coraz wiêksza ochotê siê poddaæ.. Moja mama ma obecnie mam z piêæ w³osów na g³owie, kompletnie wy³ysia³a, ale nigdy tego nie leczy³a. Mój rodzony 30letni brat jest ³ysy praktycznie jak kolano, tylko tata przez ca³e ¿ycie nie zgubi³ w³osów..
Zbadam w przysz³ym tygodniu
Co do przypad³o¶ci- hu¶tawka hormonalna, stres i z³e od¿ywianie musia³o siê jako¶ na nich odbiæ
Ale wszystko idzie ku dobremu

A co do ³ysienia...ojciec mojego T¯ta wy³ysia³ doszczêtnie w wieku 24 lat a mój ma 27 i w³oski siê trzymaj± No ale dba ¿eby nie wypad³y

Cytat:
Dziewczyny dzi¶ po raz pierwszy od praktycznie roku us³ysza³am pozytywn± informacjê! By³am u mojej fryzjerki i po pierwszym dotkniêciu moich w³osów zauwa¿y³am ró¿nicê. Odgarnê³a mi z ty³u w³osy i pokaza³a ile wyrasta mi nowych !! Nie mog³am uwierzyæ w³asnym oczom i prawie siê porycza³am.

Tyle po¶wiêcam moim w³osom, tyle ju¿ walcze, ¿eby zarówno nie wypada³y i ¿eby odzyskaæ dawn± gêsto¶æ. Czasami my¶la³am, ¿e te wszystkie oleje nie maj± sensu, a jednak maj± ! Ciesze siê ogromnie

Do tego przyszed³ mój olejek Khadi i cassia
Super Brawo
A¿ chce siê walczyæ- nawet mnie

Stary 2012-02-09, 16:32   #4528
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Indios Bravos ja ju¿ my¶la³am, ¿e mi nic nie pomo¿e. I tak naprawdê nie wiedzia³am, ¿e jest taka poprawa. Dopiero ta fryzjerka mi to powiedzia³a. Poza tym po pierwszym w³o¿eniu rêki w moje w³osy wiedzia³am, ¿e jest lepiej. Doskonale zna moj± historiê i cieszy³a siê razem ze mn± Cudne uczucie

T¿ ju¿ mi nie marudzi na moje olejki, bo widzi jaka dzi¶ jestem szczê¶liwa
Stary 2012-02-09, 16:51   #4529
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Indios Bravos ja ju¿ my¶la³am, ¿e mi nic nie pomo¿e. I tak naprawdê nie wiedzia³am, ¿e jest taka poprawa. Dopiero ta fryzjerka mi to powiedzia³a. Poza tym po pierwszym w³o¿eniu rêki w moje w³osy wiedzia³am, ¿e jest lepiej. Doskonale zna moj± historiê i cieszy³a siê razem ze mn± Cudne uczucie

T¿ ju¿ mi nie marudzi na moje olejki, bo widzi jaka dzi¶ jestem szczê¶liwa
Mi ostatnio mam przy ¶ciêciu pokaza³a
Tez zrobi³o mi siê mi³o, ale pó¼niej stwierdzi³a czesz±c je, ¿e rzeczywi¶cie okropnie wypadaj±

No có¿...nastêpne ciêcie za ok. 2-3 miesi±ce, spytam j± czy widaæ jak±¶ ró¿nicê w wypadaniu przy czesaniu Mam nadziejê, ¿e bêdzie ich zdecydowanie mniej

Stary 2012-02-09, 17:27   #4530
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Fryzjer poleci³ mi saune na w³osy, bo podobno dobra jest na wypadaj±ce w³osy.
Co o tym my¶licie ? trochê sie tego boje, bo nie chcia³abym gorzej sobie zaszkodziæ. Ktora¶ z was podda³a sie takiemu zabiegowi u fryzjera? dobre to?
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.