|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4501 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 340
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
xAimee86x
mam pytanie, mo¿esz napisaæ gdzie kupi³a¶ Revalid 90kapsu³ek za 19z³? W takiej cenie nawet najmniejszego opakowania nie da siê kupiæ. Hmm, a ile go ³ykasz dziennie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 45
|
Zdaje sobie z tego sprawê
![]() ![]() Edytowane przez xAimee86x Czas edycji: 2012-02-05 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Rozeznanie
|
Ja ju¿ nie mam si³y. Dzisiaj rano wypad³y mi 30 po godzinie na gumce kolejne 30 i teraz znowu jest na niej pe³no w³osów.
Jestem za³amana, nie chcê byæ ³ysa. Jak sobie o tym pomy¶lê tracê ca³± energiê by ¿yæ... W³osy wypadaj± mi od pa¼dziernika. Niby nied³ugo, ale mam 17 lat i chyba ka¿da z was wie jaki to jest okres w ¿yciu. Szczególnie w liceum. Ka¿dy chce siê przecie podobaæ. Wcze¶niej w³osy te¿ mi wypada³y, ale nie w takich ilo¶ciach. By³am u fryzjera skróci³am w³osy o ramion. Spodziewa³am siê, ¿e przynajmniej troszeczkê przestan± wypadaæ, a jest jeszcze gorzej. Stosowa³am kapsu³ki z witaminami, Alpicort e, ampu³ki seboradin teraz stosuje ampu³ki z radical, od dermatologa dosta³am tonik z witamin± b6. Mia³am robione badania krwi (ok), tsh ( ok 2,4). Dermatolog uzna³, ¿e to z powodu dojrzewania i muszê czekaæ. Ale jak d³ugo? A¿ stracê wszystkie w³osy? Mój kucyk zmniejszy³ siê o po³owê. Dostajê histerii kiedy patrzê na grzebieñ lub kiedy patrzê na wyci±gniêty korek ze zlewu....To wszystko jest takie niesprawiedliwe. Wcze¶niej mia³am naprawdê ³adne w³osy, tylko je naprawdê w sobie lubi³am.... Czyta³am o trychologu mo¿e znacie jakiego¶ z Katowic? Edytowane przez Cathless Czas edycji: 2012-02-05 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 395
|
Cytat:
Faktycznie trzeba by³o kupiæ ze trzy 90tki, za tak± cenê...pomy³ka apteki jak nic ![]() Mo¿e wróæ tam i zobacz czy jeszcze maj±. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 763
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak d³ugo bierzesz, ale muszê zapytaæ, mo¿e zauwa¿y³a¶ ju¿ jak±¶ poprawê? Cytat:
![]() Hmm z utrat± w³osów z powodu dojrzewania chyba siê jeszcze nie spotka³am... mo¿e to jakie¶ wahania hormonów, mo¿e warto by³oby je zbadaæ...? W ka¿dym razie ³±czê siê w cierpieniu, ja te¿ lubi³am swoje w³osy, teraz zosta³o mi ich chyba z po³owê. Ostatnio zaczê³am zamykaæ oczy gdy je myjê nad wann±, bo p³akaæ mi siê chce jak widzê ten potok w³osów uciekaj±cych w czelu¶ci odp³ywu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci, ¿e 3tabletki które ³ykasz to z pewno¶ci± za ma³o, je¶li tak bardzo narzekasz ¿e Ci w³osy wypadaj±... Pamiêtam jak 3lata temu mia³am podobny problem z wypadaj±cymi w³osami, ale to na szczê¶cie wówczas nie by³o ¿adne ³ysienie plackowate jakie mam od roku ;/Dermatolog wówczas mi poleci³a Revalid, ale ³yka³am go w maksymalnej dawce przez pó³ roku - czyli 6kapsu³ek dziennie, i efekty by³y widoczne. Od tamtej pory siêgam tylko po ten specyfik bo wiem ¿e inne nie s± tak skuteczne. Niestety przy ³ysieniu plackowatym nie pomaga w ¿aden sposób ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 799
|
Ja postanowi³am, ¿e w przysz³ym tygodniu zrobiê w koñcu badania na tarczycê. My¶la³am jeszcze o pój¶ciu do fryzjera ¿eby porz±dnie skróciæ w³osy, ale jest mi jednak ¿al ich.. Kupiê jeszcze olej lnany nierafinowany i bêdê jednak my³a w³osy BD i od¿ywkami.
Je¿eli to nie pomo¿e to ju¿ siê ca³kiem zdesperujê..
#4508 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 328
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Witajcie moje drogie...niestety muszê do Was do³±czyæ przez problem, który znów mnie dotyka :/
Mowa oczywi¶cie o nadmiernym wypadaniu...Znowu mnie dopad³o i to do¶æ znacznie. Jednak zareagowa³am niemal od razu i stosujê w³a¶nie do¶æ rozbudowan± kuracjê aby przesta³y wypadaæ i...aby wróci³y do dawnej gêsto¶ci. Nie wiem czy mi siê uda uzyskaæ ten busz, który kiedy¶ zdobi³ mój ³eb, ale mam tak± nadziejê...na zatrzymanie wypadania dajê sobie 4 miesi±ce...Na powrót gêsto¶ci ok. rok, dwa... My¶lê, ¿e dobra³am sobie tak± kuracjê, ¿e powtarzalno¶æ jej powinna przynie¶æ konkretne efekty...oby... Jestem dobrej my¶li ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczê¶liwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Poczytasz hihihi
![]() Wewnêtrznie: - skrzypopokrzywa 2x dziennie - cynk 1x dziennie - Ascofer 1x dziennie - dro¿d¿e 1/4 kostki 1x dziennie Zewnêtrznie: - tarta czarna rzepa przed myciem - maska z dro¿d¿y, ¿ó³tka, cytryny, olejku rycynowego i nafty przed myciem - szmapon wzmacniaj±cy Joanna Rzepa - p³ukanki ze skrzypu i pokrzywy - Wax po myciu ( dopiero kupiê, ale to juz neid³ugo, wiêc wliczam ![]() Dodatkowo troszke lepiej siê od¿ywiam, bo jaki¶ czas temu stwierdzono u mnie anemiê...st±d te¿ ten Ascofer wspomagaj±co 1x dziennie ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczê¶liwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 328
|
Cytat:
![]() |
#4514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W ulotce jest napisane, ¿e "w przypadku zaawansowanych schorzeñ w³osów" mo¿na zwiêkszyæ dawkê do 2 kapsu³ek 3 razy na dobê przez miesi±c. Potem nale¿y j± zmniejszyæ do 3 kapsu³ek na dobê. Inaczej mo¿e wyst±piæ biegunka lub inne dolegliwo¶ci ze strony przewodu pokarmowego ![]() Edytowane przez Asji Czas edycji: 2012-02-08 o 23:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 617
|
Czy wypadanie w³osów mo¿e mieæ co¶ wspólnego z tymi mrozami jakie teraz s±?
![]() ![]() Badania mam ok, dieta te¿ (nie jem tylko miêsa) , hormony ok, co moze byc przyczyn±? Stres? Zima? Kupi³am wode brzozow± i szampon RADICAL (chocia¿ czyta³am opiniê, ¿e powoduje gorzej, wiêc boje siê nim umyæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Stres jest te¿ czêst± przyczyn± utraty w³osów (i niestety trudn± do wyeliminowania). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jaki szampon polecacie? dobry kupi³am? Bo nie chce aby w trakcie mycia, po³owa mi wylecia³a;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stawia³abym na stres- mnie te¿ pozbawi³ w³osów :/ Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 936
|
Witaj Indiosiku
![]() ![]() Mam pytanie, czy wykluczy³a¶ przyczyny wewnêtrzne, które mog± spowodowaæ wypadanie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mo¿e mieæ na to wp³yw niedawna anemia (nie wiem czy dalej mam) dlatego biorê ¿elazo i koncentrujê siê na tym sk³adniku w diecie ![]() Dodatkowo ¼le te w³osy traktowa³am, niedelikatnie bardzo no i z od¿ywianiem nie by³o najlepiej, szczególnie jak zaczê³am siê odchudzaæ. Teraz jednak jest coraz lepiej ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 936
|
No to supcio
![]() Kurcze dziwi mnie to, ¿e mog³a Ciê dopa¶æ przypad³o¶æ w³osowa, a Ty zawsze o nie dba³a¶ z tego co wiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Rozeznanie
|
Mam ma³e pytanie dotycz±ce Revalidu
![]() Czy za¿ywaj±c mniejsz± dawkê zauwa¿yli¶cie efekty? Edytowane przez Cathless Czas edycji: 2012-02-09 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja na razie ³ykam jakie¶ 2-3 tygodnie i nie widzê efektów. Biorê 3-4 dziennie ale chyba jednak zrobiê sobie miesi±c kuracji 6 kapsu³kami. Oby pomog³o, bo Revalid wychodzi naprawdê drogo przy takiej dziennej dawce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzi¶ po raz pierwszy od praktycznie roku us³ysza³am pozytywn± informacjê! By³am u mojej fryzjerki i po pierwszym dotkniêciu moich w³osów zauwa¿y³am ró¿nicê. Odgarnê³a mi z ty³u w³osy i pokaza³a ile wyrasta mi nowych !! Nie mog³am uwierzyæ w³asnym oczom i prawie siê porycza³am.
Tyle po¶wiêcam moim w³osom, tyle ju¿ walcze, ¿eby zarówno nie wypada³y i ¿eby odzyskaæ dawn± gêsto¶æ. Czasami my¶la³am, ¿e te wszystkie oleje nie maj± sensu, a jednak maj± ! ![]() ![]() Do tego przyszed³ mój olejek Khadi i cassia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zastanawia³am siê te¿ nad prywatnym dermatologiem... Jak na razie by³am tylko u publicznego, który za³ama³ rêce. Czy wizyta u prywatnego bêdzie siê czym¶ ró¿nic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do przypad³o¶ci- hu¶tawka hormonalna, stres i z³e od¿ywianie musia³o siê jako¶ na nich odbiæ ![]() Ale wszystko idzie ku dobremu ![]() A co do ³ysienia...ojciec mojego T¯ta wy³ysia³ doszczêtnie w wieku 24 lat a mój ma 27 i w³oski siê trzymaj± ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A¿ chce siê walczyæ- nawet mnie ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
Indios Bravos ja ju¿ my¶la³am, ¿e mi nic nie pomo¿e. I tak naprawdê nie wiedzia³am, ¿e jest taka poprawa. Dopiero ta fryzjerka mi to powiedzia³a. Poza tym po pierwszym w³o¿eniu rêki w moje w³osy wiedzia³am, ¿e jest lepiej. Doskonale zna moj± historiê i cieszy³a siê razem ze mn±
![]() ![]() T¿ ju¿ mi nie marudzi na moje olejki, bo widzi jaka dzi¶ jestem szczê¶liwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez zrobi³o mi siê mi³o, ale pó¼niej stwierdzi³a czesz±c je, ¿e rzeczywi¶cie okropnie wypadaj± ![]() No có¿...nastêpne ciêcie za ok. 2-3 miesi±ce, spytam j± czy widaæ jak±¶ ró¿nicê w wypadaniu przy czesaniu ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Rozeznanie
|
Fryzjer poleci³ mi saune na w³osy, bo podobno dobra jest na wypadaj±ce w³osy.
Co o tym my¶licie ? trochê sie tego boje, bo nie chcia³abym gorzej sobie zaszkodziæ. Ktora¶ z was podda³a sie takiemu zabiegowi u fryzjera? dobre to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.