Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-26, 13:50   #4501
Astorianka
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość

totalny brak kultury i taktu....
jak można wyjechać z takim tekstem
Po prostu - głupota niektórych nie zna granic. Nie przejmuj się i olej to.
Hehe ja usłyszałam od "koleżanki" - ojej, ale Ci brzuch wysadziło. Boże, to takie mało estetyczne. Cieszę się, że nie jestem w ciązy, bo to okropne, poza tym jak TY będziesz pieluchy zmieniać? Ja bym się chyba zrzygała...

Mam to gdzieś Ja przynajmniej mam brzuszek, będę mamą, a ona jak na razie nie... I wolę swój brzuch niż jej ładne ubrania, kosmetyki czy fryzury - bo to mogę sobie kupić hehe, a ona dziecka nie kupi. Proste.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:53   #4502
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

martucha84 no w sumie to nie wiem od czego mam zaczac bo tutaj tyle postow, tyle osob i wogole pogubic sie mozna zaczne moze od tego ze spodziewam sie chlopczyka, na poczatku miala byc dziewczynka ale sie pani doktor pomylila i narobila mi tylko zludnych nadzieji na dziewuche ale jak tak teraz mysle to chlopczyk chyba lepszy na poczatek. Ogolnie mam problem z imieniem a nawet bardzo wielki problem...Narzeczony moj jest austriakiem i obecnie mieszkamy w Austrii (i tak juz zostanie) i teraz badz madra i wymysl imie...zeby dziadkowie z obu stron umieli wypowiedziec. I wogole ten moj chlop to ciezki przypadek, byle jakie imie nie bedzie, gorszy jak baba
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:55   #4503
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

martucha84 daj spokój żeby się stresowac jakaś nietaktowną dziewuchą pewnie zazdrosna cos w tym jest, bo znam osoby, którym bardzo nie na rękę jest to, że spodziewam się dzidziusia, bo one chciały być pierwsze

Suszilda witamy witamy

a ja Wam powiem w sekrecie, że mimo tych 8 kg na +, mimo tego że ręce, biodra i uda troszkę się obtłuściły- z radością i dumą patrzę w lustro i wcale się nie martwię co będzie po porodzie, bo znam dziewczyny, które przytyły mega dużo, nie chudły od karmienia, ale tak się zawzięły, że teraz wyglądają jak nastolatki ja tam kocham ruch, więc jeśli mi przyjdzie katować się na siłowni, to płakać nie będę

a co do zakupów dla dziecka- ja musze mieć wszystko wcześniej przygotowane, więc niebawem zabiorę się za to z rozkoszą w przesądy nie wierzę i nie dopuszczam do siebie myśli, że mogłoby mi się zdarzyć jeszcze coś gorszego... teraz pora na lepsze czasy
Stary 2010-05-26, 13:59   #4504
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a co do lozezka to na poczatku tez chcialam wielki zestaw z przybornikmi du pe relami itd.. ale swietrdzilam ze kupujemy to wykle proste (ale z plozami) no i materacykiem.. posciel i cala reszte kupimy juz sami taka jak nam sie bedzie podobac.. a przybornikow niepotrzebuje bo i tak bede miala obok lozeczka komode wiec niepotrebuje...
Hmm... No fakt, po co tyle "pierdół" koło łóżeczka... Dziecko bez tego da radę, a kaska będzie na coś innego
Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
ycnan jesli moge sie wtracic to ja namierzylam dla mojego bobaska swietny (moim zdaniem) zestaw tj szafa komoda i lozeczko. Tylko teraz kwestia kosztow , zalezy ile chcesz wydac...Ja tez zdecydowac sie nie moglam az wkoncu poszlam na kompromis sama ze soba i stwierdzilam ze ten zestaw jest oki. Tutaj masz linka http://www.allegro.pl/item1037887348...a.html#gallery
Możesz Pytałam ogólnie, wszystkich
Ja komody i szafy dla maluszka nie potrzebuje, bo w obecnym mieszkaniu dziecko będzie z nami w pokoju. Ale właśnie to łóżeczko mi się najbardziej podoba i idealnie pasuje do naszych mebelków
Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Hehe ja usłyszałam od "koleżanki" - ojej, ale Ci brzuch wysadziło. Boże, to takie mało estetyczne. Cieszę się, że nie jestem w ciązy, bo to okropne, poza tym jak TY będziesz pieluchy zmieniać? Ja bym się chyba zrzygała...

Co za baba??!! ...argh... Aż się nie chce komentować... Pustostan w głowie...
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:59   #4505
NIKaP-n
BAN stały

Suszilda witaj

martucha no cóż, są takty i nietakty zapamiętaj ten tekst, jak ona będzie w ciąży to walniesz tym samym ;D

naked ja dokładnie tak samo z tymi przesądami, już tyle mam, a wciąż tyle brakuje na ostatnią chwilę nie dałabym rady kupić wszystkiego, więc cieszę się, że juz cosik jest
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:00   #4506
enis84
Zakorzenienie

Cytat:

Mam to gdzieś Ja przynajmniej mam brzuszek, będę mamą, a ona jak na razie nie... I wolę swój brzuch niż jej ładne ubrania, kosmetyki czy fryzury - bo to mogę sobie kupić hehe, a ona dziecka nie kupi. Proste.
haha, niektóre kobiety są okropne, z tymi pieluchami to się uśmiałam, takie osoby to jeszcze nie dorosły do roli matki i nie ma co tego komentować

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-05-26 o 14:02
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:08   #4507
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

naked21 rowniez witam serdecznie i co do wygladu to jestem bardzo dumna z siebie bo przynajmniej teraz mam kobieca figure a nie tak jak wczesniej skora i kosci denerwuje mnie tylko fakt ze teraz kazdy mi docina ze mi oprocz brzucha w boczki poszlo i ze musze wiedziec ze to jest naprawde ciezko zrzucic itd itp ale dla mojego malenstwa jestem gotowa przytyc nawet 4 rozmiary

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Ja komody i szafy dla maluszka nie potrzebuje, bo w obecnym mieszkaniu dziecko będzie z nami w pokoju. Ale właśnie to łóżeczko mi się najbardziej podoba i idealnie pasuje

jest tez dostepne osobno za nawet przyzwoita cene a co do poscieli to tutaj jest moje cudo http://allegro.pl/item1025916597_mam...a.html#gallery kolor bialo- brazowy ehh

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 14:09   #4508
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

hahahahahahahahaha ale mnie rozbawilas hahahha no nic.... kolejny pustak tego swiata...

Cytat:
martucha84 no w sumie to nie wiem od czego mam zaczac bo tutaj tyle postow, tyle osob i wogole pogubic sie mozna zaczne moze od tego ze spodziewam sie chlopczyka, na poczatku miala byc dziewczynka ale sie pani doktor pomylila i narobila mi tylko zludnych nadzieji na dziewuche ale jak tak teraz mysle to chlopczyk chyba lepszy na poczatek. Ogolnie mam problem z imieniem a nawet bardzo wielki problem...Narzeczony moj jest austriakiem i obecnie mieszkamy w Austrii (i tak juz zostanie) i teraz badz madra i wymysl imie...zeby dziadkowie z obu stron umieli wypowiedziec. I wogole ten moj chlop to ciezki przypadek, byle jakie imie nie bedzie, gorszy jak baba
pierwsze gratuluje syna jak to mawiam.. pierwszy syn - bedzie dbal o mlodsza siostre co do imienia.. to dawaj jakies propozycje to mzoe cos doradzimy

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
martucha84 daj spokój żeby się stresowac jakaś nietaktowną dziewuchą pewnie zazdrosna cos w tym jest, bo znam osoby, którym bardzo nie na rękę jest to, że spodziewam się dzidziusia, bo one chciały być pierwsze
ehss.. teraz t sie z tego smieje ale musialam sie wygadac...

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Hmm... No fakt, po co tyle "pierdół" koło łóżeczka... Dziecko bez tego da radę, a kaska będzie na coś innego

Ja komody i szafy dla maluszka nie potrzebuje, bo w obecnym mieszkaniu dziecko będzie z nami w pokoju. Ale właśnie to łóżeczko mi się najbardziej podoba i idealnie pasuje do naszych mebelków

Co za baba??!! ...argh... Aż się nie chce komentować... Pustostan w głowie...
biorac pod uwage fakt ze ja tez niepotrzebuje szaf itd.. to lozezko jest super fajnie wykonczone
aczkolwiek my sie juz zdecydowalismy prosto i spokojnie za duzo szalenstw tez nie moze byc

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
martucha no cóż, są takty i nietakty zapamiętaj ten tekst, jak ona będzie w ciąży to walniesz tym samym ;D

naked ja dokładnie tak samo z tymi przesądami, już tyle mam, a wciąż tyle brakuje na ostatnią chwilę nie dałabym rady kupić wszystkiego, więc cieszę się, że juz cosik jest
ehsss no tak nietatk
Stary 2010-05-26, 14:15   #4509
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

martucha dziekuje. Mam kilka typow a mianowicie Xavier, Aron, Nataniel, Julian, Dorian i Olivier co z tago jak moj mezczyzna uparl sie przy Collin! A mnie jakos nie przekonuje to imie tym bardziej ze ma typowo austriackie nazwisko i w polaczeniu z ,,tym,, imieniem smiesznie brzmi...
Stary 2010-05-26, 14:16   #4510
enis84
Zakorzenienie

Cytat:

a co do zakupów dla dziecka- ja musze mieć wszystko wcześniej przygotowane, więc niebawem zabiorę się za to z rozkoszą w przesądy nie wierzę i nie dopuszczam do siebie myśli, że mogłoby mi się zdarzyć jeszcze coś gorszego... teraz pora na lepsze czasy
a mnie tez to wkurza, ostatnio pochwaliłam się mojej szwagierce że kupiłam ładne body i skarpeteczki dla synka to ona mnie zjechała że jestem nienormalna że już kupuje, przykro mi się zrobiło jak nie wiem, ona mi mówi że babcie mówią że z tym czeka się na dziecko, masakra jakaś
to powiedziałam jej że ja w takie pierdoły nie wierzę, że jak ma się coś stać to i tak się stanie czy ja kupie czy nie a ona się na mnie obraziła nie wiem o co jej sie rozchodzi i teraz do mnie nie dzwoni i nie pisze
Stary 2010-05-26, 14:17   #4511
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
mi ostatnio znajoma powiedziała że mam mały brzuch, a zdaniem moim i mojej rodziny mam giga brzuch, niektórzy wogóle w 20tygodniu nie mają brzuszka a mnie właśnie bardzo szybko się pojawił i to jeszcze powiedziała przed kościołem po mszy i ludzie tez zaczęli się na mnie patrzeć i na moj brzuch i głupio mi sie zrobiło musiałam się tłumaczyć czemu mój brzuch jest taki mały
Mi też jedna"znajoma" tak powiedziała.A najśmieszniejsze jest,to że ona po ost.porodzie 8lat,a brzuch ma cały czas wielkości 9 mies .Chyba ją zazdrość wzięła że ja w ciąży lepiej i szczuplej wyglądam niż ona cały czas .Tak se pomyślałam i ją olałam .

Cytat:
a ja Wam powiem w sekrecie, że mimo tych 8 kg na +, mimo tego że ręce, biodra i uda troszkę się obtłuściły- z radością i dumą patrzę w lustro
Ja podobnie,mimo że zdaję sobie sprawę z realiów-czuję się dumna i piękna,aż mnie ta duma rozsadza.I wcale nie czuję się nieatrakcyjna-wreszcie mam piersi.

Suszilda,witaj.

martucha84,z tego oplucia to się uśmiałam,jak se ciebie wyobraziłam w akcji.

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-05-26 o 14:22
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 14:23   #4512
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

kliwia witam
co do piersi to z malego B przeskoczylam na duze D a jeszcze 3mc do konca...az sie boje myslec jak moga wygladac pozniej, az sie garbic zaczelam tak mi ciaza...
Stary 2010-05-26, 14:26   #4513
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
kliwia witam
co do piersi to z malego B przeskoczylam na duze D a jeszcze 3mc do konca...az sie boje myslec jak moga wygladac pozniej, az sie garbic zaczelam tak mi ciaza...
wspólczuje, ja z B narazie na C i mam nadzieję że już wiecej nie urosną bo wyglądają strasznie i do tego maja czerowne krechy z którymi cały czas walczę
Stary 2010-05-26, 14:28   #4514
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
a mnie tez to wkurza, ostatnio pochwaliłam się mojej szwagierce że kupiłam ładne body i skarpeteczki dla synka to ona mnie zjechała że jestem nienormalna że już kupuje, przykro mi się zrobiło jak nie wiem, ona mi mówi że babcie mówią że z tym czeka się na dziecko, masakra jakaś
to powiedziałam jej że ja w takie pierdoły nie wierzę, że jak ma się coś stać to i tak się stanie czy ja kupie czy nie a ona się na mnie obraziła nie wiem o co jej sie rozchodzi i teraz do mnie nie dzwoni i nie pisze
ja tez sie nie przejmuje jak mam okazje kupic teraz cos dobrego i w przystepnej cenie to czemu mam rezygnowac...moja kolezanka tak czekala wlasnie, nic wczesniej nie kupowala nawet prezentow przyjmowac od innych nie chciala i co urodzila chore dziecko w sumie z wlasnej glupoty bo jej wody odeszly wieczorem a ona pojechala rodzic rano nastepnego dnia ale to juz inna bajka. Takze ja w takie przesady nie wierze, daleko szukac nie trzeba...
Stary 2010-05-26, 14:28   #4515
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
martucha dziekuje. Mam kilka typow a mianowicie Xavier, Aron, Nataniel, Julian, Dorian i Olivier co z tago jak moj mezczyzna uparl sie przy Collin! A mnie jakos nie przekonuje to imie tym bardziej ze ma typowo austriackie nazwisko i w polaczeniu z ,,tym,, imieniem smiesznie brzmi...
a co myslic o imionach Alan czy Dawid (czy tam David jak juz koniecznie musi byc przez v) fajnie imiona a nie sa jakies typowo obce.. szczegolnie jak zmienisz pisownie na zagraniczna.. a z tych co podalas to podoba mi sie Aron i Oliwier.. reszta jakas taka hmm obca a Colin to wogole z Farerem czy jak on tam ma mi sie kojarzy

Cytat:
niech sie obraza... nie bedziesz przeciez kupowac wszystkiego lezac w szpitalu bo a noz przy porodzie sie cos stanie.. dla mnie to totalny bezsens.. czemu sie nie mowi o tylu osobach ktore kupowly wczesniej i nic sie zlego nie stlo... moim zdaniem to naciagnie historii do zdarzenia.. tak naprawde cos musialobyc nie tak z dzieckiem skoro .... a nie dlatego ze sie ciuszki kupilo...
rozumiem jeszcze (i sam ta zrobilam) wsytrzymac sie z kupowaniem do 20 tyg itd.. bo roznie moze byc.. i zaczac kolo nie wiem 6-7 mc ale mysle ze 8 miesiac to i tak ostatni dzwonek na takie zakupy bo przeciez trzeba wszytko obejrzec zobaczyc przygotowac a w 9 miesiacu moze byc ciezko z kondycja..
Stary 2010-05-26, 14:31   #4516
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
wspólczuje, ja z B narazie na C i mam nadzieję że już wiecej nie urosną bo wyglądają strasznie i do tego maja czerowne krechy z którymi cały czas walczę
No niestety ja mam ja mam ten sam problem, ale moge polecic bdb krem z vichy na rozstepy drogi bo 120zl ale pomaga. Uzywalam miesiac chodz powinno sie 3mc i faktycznie pomoglo a mialam az fioletowe krechy. A teraz przezucilam sie na zwykla olivke i jestem bardzo zadowolona
Stary 2010-05-26, 14:37   #4517
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
a co myslic o imionach Alan czy Dawid (czy tam David jak juz koniecznie musi byc przez v) fajnie imiona a nie sa jakies typowo obce.. szczegolnie jak zmienisz pisownie na zagraniczna.. a z tych co podalas to podoba mi sie Aron i Oliwier.. reszta jakas taka hmm obca a Colin to wogole z Farerem czy jak on tam ma mi sie kojarzy

niech sie obraza... nie bedziesz przeciez kupowac wszystkiego lezac w szpitalu bo a noz przy porodzie sie cos stanie.. dla mnie to totalny bezsens.. czemu sie nie mowi o tylu osobach ktore kupowly wczesniej i nic sie zlego nie stlo... moim zdaniem to naciagnie historii do zdarzenia.. tak naprawde cos musialobyc nie tak z dzieckiem skoro .... a nie dlatego ze sie ciuszki kupilo...
rozumiem jeszcze (i sam ta zrobilam) wsytrzymac sie z kupowaniem do 20 tyg itd.. bo roznie moze byc.. i zaczac kolo nie wiem 6-7 mc ale mysle ze 8 miesiac to i tak ostatni dzwonek na takie zakupy bo przeciez trzeba wszytko obejrzec zobaczyc przygotowac a w 9 miesiacu moze byc ciezko z kondycja..
ja też tak myślę i jestem zdania że to nie ma żadnego znaczenia i jeśli ktoś rodzi chore dziecko, albo roni to napewno nie z powodu tego że kupił śpioszki
ja narazie mam 3 body i dwie pary skarpeteczek i dopiero sie zaczełam rozglądać na allegro za fajnymi ciuszkami i moim zdaniem to nie jest wcześnie, potem nie będzie kasy żeby wszystko na raz kupić, a z doświadczenia wiem. że jak sie odkłada, to zawsze ta kasa co sie odłożyło pójdzie na coś innego

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-05-26 o 14:40
Stary 2010-05-26, 14:37   #4518
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
a co myslic o imionach Alan czy Dawid (czy tam David jak juz koniecznie musi byc przez v) fajnie imiona a nie sa jakies typowo obce.. szczegolnie jak zmienisz pisownie na zagraniczna.. a z tych co podalas to podoba mi sie Aron i Oliwier.. reszta jakas taka hmm obca a Colin to wogole z Farerem czy jak on tam ma mi sie kojarzy .
Alan to bylo pierwsze imie jakie zaproponowalam bo mi osobiscie sie podoba ale oczywiscie glupie skojazenia Alan- Anal... nie koniecznie przez v moze byc przez w David hmm nie wiem czy przejdzie a Colin dokladnie tez z Farellem mi sie kojazy
Stary 2010-05-26, 14:42   #4519
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Alan to bylo pierwsze imie jakie zaproponowalam bo mi osobiscie sie podoba ale oczywiscie glupie skojazenia Alan- Anal... nie koniecznie przez v moze byc przez w David hmm nie wiem czy przejdzie a Colin dokladnie tez z Farellem mi sie kojazy
ja będę mieć Ignasia, Alan tak średnio mi się podoba, bardziej może juz ten Dawid, Colin nie bardzo, bardziej podobają mi się takie nasze imiona jak Antoś, Franek Ignaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 14:45   #4520
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Ja podobnie,mimo że zdaję sobie sprawę z realiów-czuję się dumna i piękna,aż mnie ta duma rozsadza.I wcale nie czuję się nieatrakcyjna-wreszcie mam piersi.
Ja też się czuję dumna i w ogóle lubię patrzeć w lustro, bo tak jak na co dzień nie należę do najszczuplejszych tak teraz wyglądam bardzo szczupło przy innych kobietach w ciąży Aż mi się samoocena podnosi

Ja też z B na duże C przeszłam na razie i oby dalej nie poszło

Suszilda, chyba się zdecyduję na ten krem ... Drogi jak cholera, ale u mnie to już masakra z rozstępami na piersiach
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:47   #4521
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Ja też się czuję dumna i w ogóle lubię patrzeć w lustro, bo tak jak na co dzień nie należę do najszczuplejszych tak teraz wyglądam bardzo szczupło przy innych kobietach w ciąży Aż mi się samoocena podnosi

Ja też z B na duże C przeszłam na razie i oby dalej nie poszło

Suszilda, chyba się zdecyduję na ten krem ... Drogi jak cholera, ale u mnie to już masakra z rozstępami na piersiach
ja na razie smaruję perfecta mama tym do biustu, fajnie łagodzi obrzmiałe piersi, rozstepy nie są juz aż takie czerwone wcieram go rano i wieczorem i masuję przy tym trochę te rozstepy, skończe tą tubke i jak nie zobacze wiekszej poprawy to przerzuce się na ten z vichy
Stary 2010-05-26, 14:47   #4522
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
ja będę mieć Ignasia, Alan tak średnio mi się podoba, bardziej może juz ten Dawid, Colin nie bardzo, bardziej podobają mi się takie nasze imiona jak Antoś, Franek Ignaś
jest duzo ladnych polskich imion i takie bym najchetniej dala ale nie moge patrzec tylko na siebie i zrobic z dziecka posmiewisko jak nikt tutaj nie bedzie umial wypowiedziec jego imieniantym bardziej ze dzieciaki w szkole potrafia byc nieznosne. Gdyby byla corka to napewno Kasandra a ze chlopczyk to chyba poczekamy z imieniem az urosnie i sam sobie wybierze hehe

bordowa siostra sie pytala ostatnio w aptece to mieli promoce i za 86zl mozna bylo kupic

enis84 moja siostra go uzywala i nic jej nie pomogl tylko ze ona na brzuszek go stosowala bo piersi zawsze duze miala wiec rozstepow nie miala. Ale brzuch ma teraz straszny, planuje tez wlasnie zainwestowac w vichy

Edytowane przez Suszilda
Czas edycji: 2010-05-26 o 14:54
Stary 2010-05-26, 14:50   #4523
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
jest duzo ladnych polskich imion i takie bym najchetniej dala ale nie moge patrzec tylko na siebie i zrobic z dziecka posmiewisko jak nikt tutaj nie bedzie umial wypowiedziec jego imieniantym bardziej ze dzieciaki w szkole potrafia byc nieznosne. Gdyby byla corka to napewno Kasandra a ze chlopczyk to chyba poczekamy z imieniem az urosnie i sam sobie wybierze hehe
hm a co uważasz że jak będzie Ignaś, Franek czy Antoś to bedą się z niego wyśmiewali?? mnie się wydaję że teraz takie imiona są popularne i że to są bardzo ładne imiona
a z tego co widzę to jesteś z Jasła i co tam nie znają imion takich jak Ignaś czy Antoś? i nie będą umieli ich wypowiedzieć??

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-05-26 o 14:52

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 14:53   #4524
nicole007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Gratulacje!
Ja miałam wczoraj usg i to dokładnie w tym samym tyg. ciąży (20 t.c.3d.) i dzidzia ma wymiary zgodne z t.c. i wszystko ok, a le waży 355 g i nie wiem skąd takie rozbieżności
No i potwierdziło się, że u nas będzie syneczek
Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość

Moj dzidziol w 22tyg wazy 475gramow i lekarz mowil, ze to norma na 22+5, wczesniej byl mniejszy od tabelkowych zalozen. Wiec to chyba naprawde zalezy od dziecka i indywidualnego rozwoju. Glowke ma na 24 tydzien z kolei
W takim razie to u mnie jakias duza waga wyszla. Podczytywałam jak wcześniej dziewczyny pisaly o wadze po połowkowym to pocieszam sie ze tez mialy róznie. Mam nadzieje ze w 9 m-cu nie bedzie wazyc 5 kg. No ale nasze bejbiki rozwijaja juz sie różnie w swoim tempie, bo my wszystkie jesteśmy też inne.
nicole007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:56   #4525
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
hm a co uważasz że jak będzie Ignaś, Franek czy Antoś to bedą się z niego wyśmiewali?? mnie się wydaję że teraz takie imiona są popularne i że to są bardzo ładne imiona
a z tego co widzę to jesteś z Jasła i co tam nie znają imion takich jak Ignaś czy Antoś? i nie będą umieli ich wypowiedzieć??
Nie nie, zle mnie zrozumialas ja pochodze z Jasla ale obecnie mieszkam w Austrii
Stary 2010-05-26, 14:58   #4526
enis84
Zakorzenienie

Cytat:

enis84 moja siostra go uzywala i nic jej nie pomogl tylko ze ona na brzuszek go stosowala bo piersi zawsze duze miala wiec rozstepow nie miala. Ale brzuch ma teraz straszny, planuje tez wlasnie zainwestowac w vichy
ale stosowała ten do piersi na brzuch czy jak??

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Nie nie, zle mnie zrozumialas ja pochodze z Jasla ale obecnie mieszkam w Austrii
aaa no to zmienia postać rzeczy to nie wiem musisz dać jakieś takie światowe imie, żeby dobrze brzmiało w Polsce jak i w Austrii
ale jakie to nie wiem
Stary 2010-05-26, 14:59   #4527
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja na razie smaruję perfecta mama tym do biustu, fajnie łagodzi obrzmiałe piersi, rozstepy nie są juz aż takie czerwone wcieram go rano i wieczorem i masuję przy tym trochę te rozstepy, skończe tą tubke i jak nie zobacze wiekszej poprawy to przerzuce się na ten z vichy
Mam ten krem i nie daj mi zupełnie nic ... Zmarnowane pieniądze. Przy używaniu ciągle pojawiały mi się nowe rozstępy, a stare zostawały takie, jakie są. Poza tym nie podoba mi się zapach, choć nie jest intensywny

Suszilda, o ten krem chodzi? http://www.allegro.pl/item1045216264...l_ewciar1.html
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 15:00   #4528
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
ale stosowała ten do piersi na brzuch czy jak??
a to chyba jeden jest ogolnie na rozstepy, czy na piersi inny a na brzuch inny? ona miala taki na ogolne rozstepy ktory mozna stosowac w czasie ciazy i normalnie tez.

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

bordowa dokladnie o ten

enis84 no wlasnie i dlatego mamy problem, dam rade jeszcze troche czasu mam

Edytowane przez Suszilda
Czas edycji: 2010-05-26 o 15:02
Stary 2010-05-26, 15:02   #4529
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
a to chyba jeden jest ogolnie na rozstepy, czy na piersi inny a na brzuch inny? ona miala taki na ogolne rozstepy ktory mozna stosowac w czasie ciazy i normalnie tez.
tzn ja używam ten do piersi on jest z wyciagiem z liści kapusty czy coś takiego a jeszcze jest taki do calego ciała na rozstepy, ten mój mi się podoba, konsystencja, zapach tez ok tyle że chyba nic nie daje, poza tym że obrzęk zmniejsza
Stary 2010-05-26, 15:07   #4530
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
tzn ja używam ten do piersi on jest z wyciagiem z liści kapusty czy coś takiego a jeszcze jest taki do calego ciała na rozstepy, ten mój mi się podoba, konsystencja, zapach tez ok tyle że chyba nic nie daje, poza tym że obrzęk zmniejsza
a to nie wiem dokladnie jaki ona miala, wiem ze tez z perfecty i bardzo ladnie pachnial. Kosztowal cos kolo 30zl jak sie nie myle i uzywala na piersi i brzuszek i jak juz pisalam nic nie dalo ale wyczytalam ze na brzuch zanim pojawia sie jakiekolwiek rozstepy bardzo dobra jest zwykla oliwka i poki nie mam jeszcze na brzuszku to stosuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości