|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę - część V
Szukam
- Giorgio Armani,Aqua di Gioia, ![]() - Jesus del Pozo Duende, - Issey Miyake – L’Eau d’Issey Eau d’Ete 2011 ![]() - Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh ![]() reszta... - Michael Kors - Island - Issey Miyake, A Scent EDT - D&G Light Blue - Lalique, Flora Bella EDP - Ralph Lauren, Ralph - Yves Rocher, Pur Désir de Lilas, - Yves Rocher, Ming Shu - Givenchy Ange et Domon Le Secret - Lancome, Tresor in Love - Lancome Miracle So Magic |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Cherry Fantasy jest max 5ml Chanel:, Nr 5 o+o ok. 1ml CK: Obsession r ok, 0,8ml CSP:Sultan safran r ok. 0,3 ml Guerlain: Tutti Kiwi r++ 10 ml M. Micallef: Aoud Gourmet r 2,5ml l'Artisan: Fleur d'Oranger o ok. 0,5ml O.Durbano: Pink Quartz r ok. 1ml Stella McCartney: Stella r++ 1 ml razem wyjdzie około 20 ml także co byś chciała ode mnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Perfume Lover
|
a ja nadal szukam:
szukam odlewek: Benefit- Lee Lee Benefit- Eva Benefit- Caramella Bond no.9- Chinatown Bond no.9- Nuits de Noho Boucheron- Trouble Creed- Virgin Islands Water Demeter- Thunderstorm Escada- Escada Collection Escada- Into the Blue Escada- Miniaturki lub odlewki róznych limitowanek Escada- Into the Blue Helena Rubinstein- Wanted Isabey- Fleur Nocturne Issey Miyake- Fleur de Bois- oddam wiele! Kenzo- Le Monde est Beau- oddam wiele! Kenzo- Pour Homme La Prairie- Silver Rain i wariacje na temat tegoż La Prairie: Life Thread: Gold i inne Molinard- Nirmala Parfumerie Generale- Cadjmere Robert Piguet- Fracas Tesori D'Oriente- Fiore del Dragone i Jasmin di Giava Thierry Mugler- Angel i Alien Sunessence 2011 Thierry Mugler Alien Tom Ford- White Patchouli oddam: Elisabeth Arden- Green Tea. Mam 30/100 i ok 11/15 Tesori D'oriente Africa 5ml Santa Maria Novella- Patchouli 4,5ml w atomku 10ml Próbki: Chopard- Mira Bai- 1ml Comptois Sud Pacifique- Matin Calin (na sprobowanie) Dior- Miss Dior Cherie L'Eau EDT- 2ml Dolce&Gabbana- L'eau the one 1,5ml Dolce& Gabbana Woman (tzw Red Cup) 1,7ml Givenchy- Play for her EDP (w saszetce) Guerlain- Idylle EDP 0,5ml I coloniali Spirit of Africa- Hawa EDT 1ml Issey Miyake- A scent 0,5ml Hermes- Kelly Caleche-1,8ml Kenzo- L'eau par Kenzo eau Indigo ok1,2ml Nina Ricci- Ricci Ricci EDP 2ml Parfumers Apprentice- Cashmeran 1,7ml Smell Bent- Sexy Turtleneck 1,2ml Thierry Mugler- Angel Innocent 2,5ml x2 Van Cleef- Gem 0,8ml Yves Rocher- Naturelle (nawilzana chusteczka) Yves Rocher- Comme Une Evidence (nawilzana chusteczka) Yves Saint Laurent- Opium EDT 2ml Mogę zrobić odlewki (teoretycznie do 10ml ale został mi jeden atomek 5ml) i próbki do 2,5ml: Bijan EDP Currara- Touch & Die Escada- Margaretha Ley Estee Lauder- Private Collection Tuberose Gardenia L'Artisan- L'eau D'Ambre Lolita Lempicka EDT Miss Sixty- Rock Muse Toni Gard- Woman EDP The Body Shop- Pink Pepper EDP YSL- Opium EDT (stara wersja) Yves Rocher- Kokos
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Raczkowanie
|
Wymienię na nieznane mi zapachy:
Chanel Cristialle Tea Rose Perfumer's Workshop L de Lolita ok. 3 ml Si Lolita Fragonard Fantasque Voluspa Lanvin Eclat d'Arpege 0,5 ml, Les Notes Gourmandes DoRe - 4 ml, Versace Crystal Noir - 1,5 ml Tesori Smoczy kwiat |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile masz tej róży , Tea Rose , tak na oko ![]() Edytowane przez Natalia 1 Czas edycji: 2011-05-26 o 04:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Mother of Cats
|
Oddam w dobre ręce
![]() Flakony * Juliette Has a Gun: Lady Vengeance EDP (ok. 18/100 ml, jest pudełeczko - zastanawiam się, czy na pewno chcę oddać ![]() Odlewki * Burberry: London EDP (4/10 ml) * Demeter: Ginger Cookie (2/10 ml) * Diptyque: L`Eau de Tarocco (7/10 ml) Próbki * A. Goutal: Duel (0,1 ml) R * Boucheron: Jaipur Saphir (1,9 ml) R, A * Boucheron: Trouble EDP (0,8 ml) F, A * Love & Toast: Mandarin Tea (1,2 ml) R, A * Parfum d'Empire: Fougere Bengale (1,2 ml) F, A * Pro Fvmvm Roma: Battito d'Ali (1 ml) R, A * T. Mugler: Ice Men (1 ml) F, A * YR: Clea (0,8 ml) F * YR: Neblina (0,9 ml) F * YR: Shafali (0,5 ml) F * YR: Zielona Herbata (1,5 ml) R Info o ew. odlewkach z moich flakonów i o moich marzeniach zapachowych -> zob. pomarańczowy link w podpisie. Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2011-05-27 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lutens - Santal Blank 4.8 ml T.Mugler - Innocent Rock 4.8ml Mandragore 0.60 ml R Lutens - Ambre Sultan L'eau Fraiche 2ml R,Arabie 0.30ml R M.Micallef - Note Vanille 1.8ml R Durbano - Rock Crystal 2ml R Ze Stelli 1ml nie mogę zrobić, bo zwyczajnie nie mam już do czego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W takim razie zamiast Stelli poproszę Fleurs d’Ombre może być ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zadomowienie
|
Wymienię perfumy we flakonach:
Flakon Torrente, My Torrente - jest nieprzezroczysty, ale jest tam ok. 15 ml/50, może trochę więcej? Lacoste Inspiration ok. 25/75 ml oraz próbki i odlewki: Próbki fabryczne: 1. Jil Sander, Jil, ok. 1 ml atom. (2 szt) 2. Dior, J'adore edp 1 ml 3. I Coloniali, Hawa Temptation, ok. 1 ml Próbki lane: 1. Chopard, Wish, 4 ml 2. Chopard, Madness, ok. 1,8 ml- rezerw. dzika truskawa 3. The Iceberg Fragrance, 3 ml 4. Naomi Campbell, Cat Deluxe, ok. 2 ml 5. La Perla, J'aime les Fleurs, 5 ml- rezerw. dzika truskawa 6. Chopard, Happy Spirit, 2,5 ml w szklanej fiolce Mogę zrobić: 1. Paul Smith, Extreme, do 10 ml 2. Currara, Touch & Die, 4ml 3. MaxMara, Silk Touch, 2,5 ml 4. L'eau par Kenzo Indigo, 1 ml na wypróbowanie 5. Torrente, My Torrente, do 4 ml 6.She Wood, Crystal Creek Wood, 3 ml 7. Givenchy, Very Irresistible 1 ml 8. Kate Moss, Wild Meadow 4 ml 9. Jesień (Automne) VC&A-2 ml 10. NafNaf klasyczne - 1 ml 11. Moschino Glamour - 2 ml 12. Escada, Desire Me - 1 ml 13. YSL Cinema - 2 ml 14. Burberry, Baby Touch - 4 ml 15. Gres, Cabotine Moonflower, do 5 ml 16. Bvlgari Notte, 2 ml 17. Bvlgari Omnia Amethyste - 2 ml 18. Vanille Noire YR 2 ml 19. MaxMara, Zeste & Musc, 2 ml 20. Trussardi, Inside, 1 ml 21. Halle Berry, Pure Orchid, 1 ml 22. Morgan de Toi, Morgan de Toi, 6 ml 23. Oriflame, Savannah Sensuous, 4 ml 21. Cacharel, Noa 2 ml szukam: Jimmy Choo Tygrysa Kenzo Flower by Kenzo, Madagaskaru Kenzo, Kashaya, Flower by Kenzo Le Parfum, Le Monde Est Beau, L'eau par Kenzo Kate Moss - Kate, Velvet Hour i innych, kawowych, tytoniowych, drzewnych, słodkawych, orientalnych piszcie na PW
![]() |
#4512 |
BAN stały
|
Oddam cnotę za Gucci, Envy.
Propozycje matrymonialne proszę kierować na PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Raczkowanie
|
Poszukuję VICTORIA'S SECRET:
- Endless Love (z kolekcji Secret Garden) - Ravishing Love (z kolekcji Secret Garden) - Sugar & Spice Kuszą mnie opisy tych zapaszków, jednak zależy mi na tym, żeby poznać je w realu przed zakupem ![]() Jeśli masz któryś z tych zapachów- daj znać jaki zapach interesowałby Cię wzamian ![]()
#4514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pierwszej próbeczki juz nie ma -oddałam drugą z chęcią -mogę zrobic jeszcze odlewkę mirra mirra HP -diora jesli cię to interesuje ja poszukuję niszówek drzewno -orientalnych Edytowane przez ania105 Czas edycji: 2011-05-28 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
Wymianię
*odlewki: Feerie - 6ml. Nemo Cacharel - 7ml. Jeaux de Peau Serge Lutens - 3ml. Never Never Land Smell Bent EDT - 7,6ml. Elixir des Merveilles - do 5ml. Angel la Rose - do 10ml. Cedre Bleu - do 10ml. Baies Dyptique 2x2,5ml. * próbki: Alchimie - 0,4ml. Smell Bent Mamma Cassis - 1,9ml. Tumulte PH - 1ml. Terre d'Hermes parfum - 2ml. Alien Liquer - 0,4ml. Black Aoud - 2ml. Opium EDP - 1,5ml. Majda Bekkali Songe PH - 1,9ml. Opium EDP 2009 - 1,9ml. Tar CdG - 1,2ml. Garage CdG - 1,3ml. Zielona Kupa les Belles - 1ml. Love Coco Honore de Pres - ok. 1ml. Vamp a NY Honore de Pres - ok. 1,5ml. Vanilla L'Artisan - 2ml. Szukam: * odlewek: Dolce Vita Wenge Patchouly Micallef Chanel Cristalle Eau Verte Chanel Chance Eau Fraiche Battito d'Ali * próbek: Huitieme Art Parfums - prawie wszystkich Pro Fvmvm Roma: Acqa di Sale i innych Parfumerie Generale -wielu IHP - Mr. Hulots Holiday, Winter 1972, At the Beach 1966, In the Summer Kitchen. Lubin: Itaca, Figaro, Bleff I wielu innych ![]() Edytowane przez lady_poison Czas edycji: 2011-06-22 o 22:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam Le Monde - mogę odlać spokojnie do 5 ml. Kenzo PH - testowana próbka fabryczna Alien edp - mogę odlać małą próbkę (do 2 ml) Interesuje mnie to, co zaznaczyłam kolorem. Zerknij jeszcze do mojej notki w podpisie, może coś Ci wpadnie w oko. Czy odpowiadałaby Ci taka wymiana? Pozdrawiam! ![]()
Próbki na wymianę - aktualizacja 03.2020 Edytowane przez teclo Czas edycji: 2011-05-28 o 17:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Insolence Eau Glacee, odlewka ok 5ml CSP Coeur de Vahine, odlewka przyjmuję, że 5ml ale wydaje mi sie że więcej ![]() Nina Ricci Premier Jour, miniatura Versace Versense miniatura Marc Jacobs Biscotti, odlewka zostało ok 18ml Próbki fabryczne Givenchy: Ange ou Demon Le Secret edp, 7x saszetka (nie moge znaleźć pojemności, ale pewnie 1ml) i 2x w atomizerku 1ml Ange ou Demon edp, 18x saszetka Play for Her edp 17x saszetka Play for Her edp Intense 8x saszetka Eaudemoiselle edt 8x saszetka Play edt 11x saszetka i 1 w atomizerku 1ml Play edt intense 9x saszetka i 1x w atomizerku 1ml Inne: Laura Biagiotti Mistero di Roma edt 2x 2ml Laura Biagiotti Roma edt 2ml YSL Paris edt 3x1,5ml Ysl Belle D’Opium 1,5ml Kenzo Amour edp 1ml i 1,2ml Flower By Kenzo edp 3x1ml Flower By Kenzo essentielle edp 1,5ml z małym ubytkiem JPG Madame edt 1ml Issey Miyake A scent by Issey Miyake edp floreale 1ml Issey Miyake L’eau D’Issey edp 1ml Issey Miyake L’eau D’Issey Florale 2x 1ml Narciso Rodriguez essence eau de musc, edt 1ml JPG Classique X collection, edt 1ml Versace Bright Crystal edt 1,6ml Biotherm Eau de Paradis 2x1,5ml Lancome Tresor in Love 1,5ml Lancome Miracle Forever edp 1,5ml Versace Versus 1,5ml Chanel n5 edp 2ml Calvin Klein Beauty 1,2ml Bvlgari Omnia green Jade edt 1,5ml Pink Sugar edt 1,8ml Emilio Pucci Miss Pucci edp, saszetka Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Fico Di Amalfi edt 1,2ml (psiknięta 2-3 razy) Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Mandorlo Di Sicilia edt 1,2ml (psiknięta 2-3 razy) Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Arancia Di Capri edt 1,2ml (psiknięta 2-3 razy) Dior Homme Sport edt 1ml Dior Aqua Fahrenheit edt 1ml Chanel Allure homme sport 2ml CK Free for Men 1,2ml Kenzo Homme edt boisee 1ml YSL L’homme edt 1,5ml Diesel Only The Brave, edt 1,5ml Versace Man eau fraiche, edt 1,5ml Cacharel Amor pour Homme edt 2x1,5ml JPG Le Male terrible, edt extreme 1ml Prada edt pour Homme 1,5ml
![]() |
#4518 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
Spadasz mi z nieba, idę na PW!
![]() |
#4519 |
Konto usunięte
|
U Ciebie podoba mi się jedynie:
Lancome Tresor in Love 1,5ml Calvin Klein Beauty 1,2ml Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Fico Di Amalfi edt 1,2ml (psiknięta 2-3 razy) Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Mandorlo Di Sicilia edt 1,2ml (psiknięta 2-3 razy) Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Arancia Di Capri edt 1,2ml (psiknięta 2-3 razy) JPG Le Male terrible, edt extreme 1ml |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4521 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
Wymienię:
5ml ciemnej czekoladki (at.) ok.4ml /5 Habanity (at.) 4ml Byredo Baudelaire (f.) 2,5ml Alexander McQueen - My Queen (sam.) 2,5ml Pierre Balmain - Balmya (sam.) 4ml Bvlgari - Au the Rouge (f.) ok. 7ml /10 VC&A -Printemps (at.) ok.6ml J.D.Pozo - Haloween Fresia (f.) ok. 4-5ml/10 Moschino - Funny (at.) ok.7ml /10 Annick Goutal - Petite Cherie (at.) na coś co mi "wpadnie w oko" (chetnie Miss Dior Cherie , coś świeżego - słodszego, może być też coś nie perfumowego bo za dużo tego już mam) Edytowane przez iv3 Czas edycji: 2011-05-29 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Jeśli wpadnie Ci w oko coś z mojej blogowej listy,
to byłabym chętna na: Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Perfume Lover
|
#4526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zainteresowały mnie powyższe próbki ![]() Z poszukiwanych przez Ciebie mam: Fumidusa i Bulgari Black (sprawdź proszę w moim podpisie). "Spod lady" ![]() Mam nadzieję, że zdążyłam ![]()
![]() |
#4527 | |
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() To, co wymieniłaś, oddam z przyjemnością ![]() * Boucheron: Jaipur Saphir (1,9 ml) R, A * Parfum d'Empire: Fougere Bengale (1,2 ml) F, A * Pro Fvmvm Roma: Battito d'Ali (1 ml) R, A Z Twoich szukanych mam jeszcze ok. 2 ml Tam Dao w samplu. Chcesz? ![]() Chętnie capnę od Ciebie: * Fumidusa (0,5ml) * Bulgari Black (można by 1-1,5 ml?) I to "Spod lady" ![]() * Wonderwood (za to, to Cię chyba ozłocę!) * Voyage d'Hermes (ile go jest?) Za Velvet Forest Wood DSquared2 podziękuję, bo mam jeszcze odrobinę, i powoli szykuję się do zakupu flachy ![]() * Nina Ricci Les Belles de Ricci Delices d'Epices (1,5 ml) I jak sądzisz? Ukręcimy wymiankę? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie, że chcę Tam Dao! ![]() Wonderwood mam ok. 1 ml w samplu Voyage - 1 ml w używanej firmowej próbce bez kartonika Ninę chętnie oddam - ale, tak jak zaznaczyłam, nie dam głowy, że jest to Delices... wnioskuję po opisie nut ![]() Szybkie podsumowanie i przenosimy się na PW: Ode mnie: Fum. - 0,5 ml BB - 2 ml CdG - 1 ml VdH - 1 ml NRLB - 1,2 ml Od Ciebie: TD - 2ml JaipurS. - 1,9 ml F.Bengale - 1,2 ml BdA - 1 ml OK? ![]()
![]() |
#4529 |
Mother of Cats
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
Magdulenka i Beyza - niestety nic nie wpadło mi w "oko"
Dalej mam do wymiany: Wymienię: 5ml ciemnej czekoladki (at.) ok.4ml /5 Habanity (at.) 4ml Byredo Baudelaire (f.) 2,5ml Alexander McQueen - My Queen (sam.) 2,5ml Pierre Balmain - Balmya (sam.) 4ml Bvlgari - Au the Rouge (f.) ok. 7ml /10 VC&A -Printemps (at.) ok.6ml J.D.Pozo - Haloween Fresia (f.) ok. 4-5ml/10 Moschino - Funny (at.) ok.7ml /10 Annick Goutal - Petite Cherie (at.) (skusze się też na męskie np. Azzaro Chrome , Terre D'Hermes lub inne) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.