storczyk (orchidea) cz.III - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-02, 08:04   #4501
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III

W gazetce z Tesco są pokazane storczyki jednopędowe za 19,99zł.

Muszę się pochwalić ale tak po cichutku moje kochane dwa pierwsze storaski, te którym ucinałam razem z Wami listki pięknie kwitną. Najpiękniej taki, którego dostałam od kolegów z pracy. Wcześniej rozwinięte kwiaty opadały i jak przestawiłam je na okno do pokoju, w którym jest więcej światła to się rozszalały. W lato będę je musiała z tego okna zabrać, bo to na nim w zeszłym roku poparzyły sobie liście.

Możecie się ze mnie śmiać, ale zapytam Was - wierzycie, że kwiaty, które dostało się ze szczerej sympatii (czy miłości) nie ot tak, piękniej kwitną i dłużej się trzymają?
Stary 2011-03-02, 08:29   #4502
gwiazdkadg
Zakorzenienie

Hej
Witam Was wszystkie.
Mam na imię Marlena. I znalazłam dziś przez przypadek ten wątek bo jakoś kiedy indziej nie miałam czasu pisać ale chyba zaczne bo jak patrzę na Wasze posty to aż mnie ciągnie żeby odpisać. Mam 18 lat i mam 7 storczyków phalaenopsis, 2 dendrobium i jedną cambrie. Wszytskie są w niezłej kondycji. Hodowle mam już od ok. 2 lat tak więc zdązyły już kwitnąć i przekwitnąć parę razy. Chociaż był problem z dendrobium, ponieważ od 2 lat zakwitnął dopiero teraz i chyba nigdy nie dowiem się dlaczego. Jeśli będziecie zainteresowane to wstawię zdjęcia moich ukochanych kwiatków. A moja historia z nimi zaczęła się kiedy chłopak kupił mi właśnie orchideę, a później kolejną i kolejną kiedy była jakaś przecena to zawsze braliśmy i się rozwinęła troszkę kolekcja - tak że już nie mam miejsca na nowe no ale, teraz kolejne podziwiam w sklepie.

pozdrawiam Was wszystkie i mam nadzieję że też będę mogła komuś coś doradzić i zaczerpnąć porady od Was.

Co do pytania:
Cytat:
Napisane przez rodzyneq84 Pokaż wiadomość
Możecie się ze mnie śmiać, ale zapytam Was - wierzycie, że kwiaty, które dostało się ze szczerej sympatii (czy miłości) nie ot tak, piękniej kwitną i dłużej się trzymają?
to ja akurat mogę Wam powiedzieć że wierzę w to każdy z moich storczyków był od mojego Ukochanego i każdy kwitnie bezustannie. Jedne kwiaty przekwitną są nowe i tak ciągle
gwiazdkadg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 08:59   #4503
phdwao
Zakorzenienie

Pokaze Wam mojego storaska- moj 1-szy kupiony rok temu po zakupie po tygodniu zrzucil wszystkie kwiaty a od grudnia zaczął puszczac paki, teraz wygląda cudnie a już wykluwają się boczne pedy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110302214.jpg (47,0 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110302215.jpg (44,4 KB, 34 załadowań)
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 10:09   #4504
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Pokaze Wam mojego storaska- moj 1-szy kupiony rok temu po zakupie po tygodniu zrzucil wszystkie kwiaty a od grudnia zaczął puszczac paki, teraz wygląda cudnie a już wykluwają się boczne pedy

Ślicznie kwitnie, mój biały nigdy nie miał tyle kwiatków

gwiazdkadg, rodzyneq84 - ja też wierze że kwiaty podarowane z miłością rosną lepiej

rodzyneq84 - u mnie w TESCO są cały czas w takiej cenie - ale ładne są tylko w gazetce - bo w sklepie są raczej w opłakanym stanie.
dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 10:35   #4505
gwiazdkadg
Zakorzenienie

Trudno było mi je ściągnąć z okna ale się udało pokaże Wam moją kolekcję - 1szy raz je dziś sfotografowałam nawet są fotogeniczne.
Niestety białe Dendrobium ma dopiero pączki i Cambria wcale nie kwitnie, myślę że w wakacje się obudzi

PS: dendrobia i cambra są u mamy w pokoju tudzież w kuchni dlatego nie ma ich na wspólnym zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN7847.jpg (176,5 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN7827.jpg (183,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN7837.jpg (129,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN7831.jpg (108,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN7863.jpg (109,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN7852.jpg (106,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN7873.jpg (103,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN7842.jpg (172,6 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez gwiazdkadg
Czas edycji: 2011-03-02 o 10:37
Stary 2011-03-02, 10:52   #4506
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez gwiazdkadg Pokaż wiadomość
Trudno było mi je ściągnąć z okna ale się udało pokaże Wam moją kolekcję - 1szy raz je dziś sfotografowałam nawet są fotogeniczne.
Niestety białe Dendrobium ma dopiero pączki i Cambria wcale nie kwitnie, myślę że w wakacje się obudzi

PS: dendrobia i cambra są u mamy w pokoju tudzież w kuchni dlatego nie ma ich na wspólnym zdjęciu
Śliczna kolekcja
Tylko pozazdrościć o mało nie padłam z wrażenia
Jeśli można wiedzieć to czym robisz liście że się tak ładnie świecą?
Stary 2011-03-02, 10:59   #4507
phdwao
Zakorzenienie

gwiazdko sliczna kolekcja, jak to robisz że wszytkie kwitną i to tak bujnie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-02, 11:01   #4508
gwiazdkadg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Jeśli można wiedzieć to czym robisz liście że się tak ładnie świecą?
Niestety na to nie dam Ci rady, chyba że to tak działa - nie używam żadnego specyfiku, ale często je przecieram żeby się nie kurzyły czyli nic specjalnego nie robię.
Pamiętam jeszcze że jedyny raz kiedyś [bardzo dawno] spróbowałam na jednym jakiegoś sprayu - nabłyszczającego liście, ale jakoś mnie nie przekonał to go odstawiłam [bałam się że może się stać coś z liśćmi].

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
gwiazdko sliczna kolekcja, jak to robisz że wszytkie kwitną i to tak bujnie
W wakacje dość często [2-4 razy w miesiącu] je nawoziłam jakimś zwykłym nawozem z Obi, później w październiku kiedy przestały kwitnąć po prostu przestałam nawozić i podlewałam tylko tak jak zwykle co 1-2tyg
Po ok. miesiącu pojawiały się pączki i były kwiaty - normalna ilość [nawoziłam je raz w miesiącu] i tak od stycznia tego roku jest ich coraz więcej, kwitną nawet z tych odnóżek których bym się nie spodziewała. także nie mogę powiedzieć czy to jest sposób [wydaje mi się że służy im także południowe okno w zimie, natomiast w lecie to jest tragedia, ale ostatniego roku dałam sobie radę robiąc zasłonkę na pół okna z firanki ]

Dzięki za miłą ocenę, Wy też macie prześliczne storczyki zainspirowałyście mnie aby zrobić w końcu zdjęcia swoim

Tak w ogóle to spytam z ciekawości czy ma któraś Cambrie ? Bo ja kupiłam [żółta krówka - brązowe plamy] w tym roku w wakacje to kwitła ale odkąd skończyła nigdy nie zakwitła, liście ma ładne, zielone. Ale trzeba ją jakoś specjalnie pielęgnować czy poczekać ??

Edytowane przez gwiazdkadg
Czas edycji: 2011-03-02 o 11:13
Stary 2011-03-02, 11:19   #4509
bichett
Raczkowanie

Cytat:
Hej
Witam Was wszystkie.
Mam na imię Marlena. I znalazłam dziś przez przypadek ten wątek bo jakoś kiedy indziej nie miałam czasu pisać ale chyba zaczne bo jak patrzę na Wasze posty to aż mnie ciągnie żeby odpisać. Mam 18 lat i mam 7 storczyków phalaenopsis, 2 dendrobium i jedną cambrie. Wszytskie są w niezłej kondycji. Hodowle mam już od ok. 2 lat tak więc zdązyły już kwitnąć i przekwitnąć parę razy. Chociaż był problem z dendrobium, ponieważ od 2 lat zakwitnął dopiero teraz i chyba nigdy nie dowiem się dlaczego. Jeśli będziecie zainteresowane to wstawię zdjęcia moich ukochanych kwiatków. A moja historia z nimi zaczęła się kiedy chłopak kupił mi właśnie orchideę, a później kolejną i kolejną kiedy była jakaś przecena to zawsze braliśmy i się rozwinęła troszkę kolekcja - tak że już nie mam miejsca na nowe no ale, teraz kolejne podziwiam w sklepie.

pozdrawiam Was wszystkie i mam nadzieję że też będę mogła komuś coś doradzić i zaczerpnąć porady od Was.

Co do pytania:

to ja akurat mogę Wam powiedzieć że wierzę w to każdy z moich storczyków był od mojego Ukochanego i każdy kwitnie bezustannie. Jedne kwiaty przekwitną są nowe i tak ciągle
Witaj, śliczne masz te storczyki, a ten jeden to zmutowany bliźniak, czy tak się tylko nałożyły kwiaty?
Rodzyneq, ja w to wierze, szczery podarunek, od serca zawsze niesie radość.

Edytowane przez bichett
Czas edycji: 2011-03-02 o 11:25
bichett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 11:23   #4510
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Tak w ogóle to spytam z ciekawości czy ma któraś Cambrie ? Bo ja kupiłam [żółta krówka - brązowe plamy] w tym roku w wakacje to kwitła ale odkąd skończyła nigdy nie zakwitła, liście ma ładne, zielone. Ale trzeba ją jakoś specjalnie pielęgnować czy poczekać ??
Moja Cambia tez nie chce od roku zakwitnąć - kilka stron temu dziewczyny pisały o jej uprawie. Może jak się zastosujemy to zdarzy się jakiś cud

Znalazłam dziś doniczki o średnicy 21 cm - na takie trzy storczyki w jednym powinno wystarczyć?
Stary 2011-03-02, 12:41   #4511
Anoula
Zakorzenienie

Dostałam niedawno od TŻ storka, który szybko zaczął tracić kwiaty, czy to przez aklimatyzację?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 14:04   #4512
Leyla89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doriskap Pokaż wiadomość
prosiłabym o zdjęcia, ale powodem tego może być gnicie stożka wzrostu niestety...
...
doriskap, oto zdjęcia...

bede Ci bardzo wdzięczna za pomoc.
ten 2 jest jakby pomarszczony... 1 liść nie jest w złej kondycji.
przepraszam za to jedno nieodwrócone ale to jest najmniej istotne zdj.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg liść 1 .jpg (53,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg liść 2 .jpg (61,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg trzon.jpg (53,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cały.jpg (50,7 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez Leyla89
Czas edycji: 2011-03-02 o 14:06
Leyla89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 16:33   #4513
doriskap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Leyla89 Pokaż wiadomość
...
doriskap, oto zdjęcia...

bede Ci bardzo wdzięczna za pomoc.
ten 2 jest jakby pomarszczony... 1 liść nie jest w złej kondycji.
przepraszam za to jedno nieodwrócone ale to jest najmniej istotne zdj.
nie wygląda to za dobrze... ale dziwna sprawa bo żadnych zmian chorobowych, ani gnicia nie widzę... czy na stożku są plamki, odbarwienia?
ja by poczekała na rozwój wydarzeń czy inne listki też zaczną żółknąć czy tylko ten jeden

a może słońce się opierało dłużej na tym listku??

Edytowane przez doriskap
Czas edycji: 2011-03-02 o 16:39
doriskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 16:47   #4514
Leyla89
Zadomowienie

Cytat:
nie wygląda to za dobrze... ale dziwna sprawa bo żadnych zmian chorobowych, ani gnicia nie widzę... czy na stożku są plamki, odbarwienia?
ja by poczekała na rozwój wydarzeń czy inne listki też zaczną żółknąć czy tylko ten jeden

a może słońce się opierało dłużej na tym listku??
Nie, żadnych plamek nie ma. Od dołu listki zawsze miał troszkę mniej jędrne...odkąd pamiętam takie były. Te w środku są jędrne i twarde.
Słońce...hm... zazwyczaj był odwrócony tym listkiem do słońca. Gdy już ten listek wyrastał to był pomarszczony, tylko że teraz zaczął żółknąć...
Pierwszy od góry jest tylko taki wiotki...
Niestety korzenie są w opłakanym stanie... zostawiłam jemu kilka ale nie są 100% zdrowe... żółte, miejscami miękkie a miejscami twarde i zielone. Siedzi sobie teraz w suchym podłożu, zrobiłam dziurki w osłonce żeby korzonki miały dostęp do powietrza.

Stary 2011-03-02, 18:29   #4515
BabaZMiasta
Rozeznanie

W Realu Falki za 19,99 zł. Z jednym, dwoma, trzema, czasami i czterema (ale jeden ze stożka) pędami. Ale kolorystycznie nic ciekawego - fioletowe, różowe, białe, białe z fioletowymi warżkami. Aaaa i kolorowe przezroczyste osłonki w dwóch rozmiarach 12 i 15 za 6,99 zł i 9,99zł.

Co sądzicie o kolorowych osłonkach? Nie zaszkodzą, czy lepiej białe?
BabaZMiasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 18:33   #4516
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BabaZMiasta Pokaż wiadomość
W Realu Falki za 19,99 zł. Z jednym, dwoma, trzema, czasami i czterema (ale jeden ze stożka) pędami. Ale kolorystycznie nic ciekawego - fioletowe, różowe, białe, białe z fioletowymi warżkami. Aaaa i kolorowe przezroczyste osłonki w dwóch rozmiarach 12 i 15 za 6,99 zł i 9,99zł.

Co sądzicie o kolorowych osłonkach? Nie zaszkodzą, czy lepiej białe?
ja mam kolorowe, ceramiczne.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 19:09   #4517
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja mam kolorowe, ceramiczne.

A ja panikara trzymam je na oknie w przezroczystych bo się boje że światła nie będą miały w tych kolorowych
Stary 2011-03-02, 19:13   #4518
karolca
Zakorzenienie

dusia, rosną, kwitną, wszystko
Nie ma problemu, a korzonki i tak są zielone

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 19:36   #4519
doriskap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Leyla89 Pokaż wiadomość
Nie, żadnych plamek nie ma. Od dołu listki zawsze miał troszkę mniej jędrne...odkąd pamiętam takie były. Te w środku są jędrne i twarde.
Słońce...hm... zazwyczaj był odwrócony tym listkiem do słońca. Gdy już ten listek wyrastał to był pomarszczony, tylko że teraz zaczął żółknąć...
Pierwszy od góry jest tylko taki wiotki...
Niestety korzenie są w opłakanym stanie... zostawiłam jemu kilka ale nie są 100% zdrowe... żółte, miejscami miękkie a miejscami twarde i zielone. Siedzi sobie teraz w suchym podłożu, zrobiłam dziurki w osłonce żeby korzonki miały dostęp do powietrza.
jeżeli prawie nie ma korzonków to ja bym powiedziała, że podłoże wilgotne powinno być a za długo suche i dużo dziurek może bardziej zaszkodzić... poczekaj i obserwuj co dzieje się z listkiem może to tylko jeden obumrze...
doriskap jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-02, 20:25   #4520
Leyla89
Zadomowienie

Cytat:
jeżeli prawie nie ma korzonków to ja bym powiedziała, że podłoże wilgotne powinno być a za długo suche i dużo dziurek może bardziej zaszkodzić... poczekaj i obserwuj co dzieje się z listkiem może to tylko jeden obumrze...
najwyżej na podstawek naleje trochę wody. Zraszam listki żeby nie straciły do końca jędrności. No nic widzę, że pozostało mi czekać. Dziękuje Ci serdecznie za rady i pomoc

Stary 2011-03-03, 08:37   #4521
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

Ależ jestem zła! Poparzyłam liście storka!!!!!!!!!!! Pisałam Wam, że miały za mało słońca, więc przeniosłam je na bardziej słoneczne okno. I dzisiaj zauważyłam, tego biednego listka! Zdjęłam storczyki z tego okna i na razie stoją na komodzie. Dzisiaj mają nam rolety zamontować, więc mam nadzieje, że od jutra storki wrócą na to okno, bo u nas w sypialni mają za ciemno, a u córki w pokoju nie postawie na okno kwiatka, bo obawiam się że mógłby tego nie przeżyć
Stary 2011-03-03, 08:38   #4522
bichett
Raczkowanie

Dziewczynki, życzę smacznego TŁUSTEGO CZWARTKU, może któraś z was wie jak szybko zrobić smaczne faworki, mój mąż je uwielbia, zrobie mu niespodzianke.
Może w necie znajde jakiś przepis ale wolała bym jakis sprawdzony.
Stary 2011-03-03, 09:13   #4523
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

bichett - ja do pieczenia mam dwie lewe ręce, ale podam Ci przepis koleżanki - srawdzony bo favorki były jedzone

Składniki :
20 dag mąki, 3 żółtka, 4 łyżki gęstej śmietany, 1 płaskałyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka spirytusu, szczypta soli, olej, 10 dag cukru pudru.

Przygotowanie:
1. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę, zrobićzagłębienie. Dodać śmietanę, spirytus, żółtka i sól, całośćwymieszać. Ciasto wyrabiać długo, aż pojawią się pęcherzyki.
2. Z tak przygotowanego ciasta uformować kulę, podzielić ja na 4części i przykryć ściereczką by nie wyschła. Każdą porcję cienkorozwałkować, jak najmniej podsypywać mąką.
3. Lekko podsuszone placki z ciasta pokroić nożem na paski długości 15cm i szerokości 3 cm . Każdy pasek naciąć w środku wzdłuż nadługość 5-6 cm i delikatnie przewinąć.
4. W naczyniu rozgrzać olej. Wrzucić jeden kawałek na próbę, jeślizaraz wypłynie zrumieniony, to znak ,że można zaczynać smażenie.Faworki wrzucać partiami i smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor.Wyjąć i odsączyć na bibule.
5. Odsączone faworki ułożyć na półmisku i posypać cukrem pudrem. Igotowe

Powodzenia w smażeniu i smacznego!
Stary 2011-03-03, 09:38   #4524
bichett
Raczkowanie

dzięki ale jaka to ma być ta gęsta śmietana 18% czy jakąś inną kupić, te wyżej procentowe są już chyba słodkie, nie mam pojęcia, słaba jestem w kuchni, naszczęście mąz jest po szkole gastronomicznej, nie pracuje w zawodzie ale w domu często coś ugotuje, ja bez przepisu ani rusz a on potrafi z niczego zrobić fajny obiadek.
Stary 2011-03-03, 09:53   #4525
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

18% powinna być dobra...

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

śmietana ma być 18%
Stary 2011-03-03, 09:55   #4526
bichett
Raczkowanie

Dzięki, idę do kuchni i zaczynam, mam nadzieję że młody nie bedzie mi przeszkadzał, dam znać czy wyszły
Stary 2011-03-03, 12:03   #4527
sylwiajasinska
Przyczajenie

Czesc dziewczyny mam znów problem ze storczykiem.Mój mąż kupil mi fioletowego storczyka pare tygodni miał duzo kwiatow a teraz zauważyłam że cos sie z nim dzieje nie tak,jego liście stają sie wiotkie a kwiaty zaczynaja usychac i te które dopiero rozkwitły ich płatki są dziwne przesyłam wam zdjecia bo nie umiem tego opisac.Pomóżcie i z góry dziekuje !!!!!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3030610.jpg (150,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3030611.jpg (90,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3030612.jpg (87,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3030613.jpg (89,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3030614.jpg (83,2 KB, 27 załadowań)
sylwiajasinska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:06   #4528
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Witam czwartkowo

Właśnie oglądam reklamę z Reala i widzę że od dziś są storczyki za 19,99 może jeszcze nie będą przebrane
Na zdjęciu jest jakiś fioletowy i takie śliczne żółte słoneczko
Stary 2011-03-03, 12:51   #4529
sylwus07
Raczkowanie

GG do sylwus07

Cytat:
Napisane przez sylwiajasinska Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny mam znów problem ze storczykiem.Mój mąż kupil mi fioletowego storczyka pare tygodni miał duzo kwiatow a teraz zauważyłam że cos sie z nim dzieje nie tak,jego liście stają sie wiotkie a kwiaty zaczynaja usychac i te które dopiero rozkwitły ich płatki są dziwne przesyłam wam zdjecia bo nie umiem tego opisac.Pomóżcie i z góry dziekuje !!!!!!!!!
napisz jak go podlewasz, nawozisz wygląda jakby miał za mało wody ??
i czy przyglądałaś się korzeniom ??
sylwus07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 14:55   #4530
BabaZMiasta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Witam czwartkowo

Właśnie oglądam reklamę z Reala i widzę że od dziś są storczyki za 19,99 może jeszcze nie będą przebrane
Na zdjęciu jest jakiś fioletowy i takie śliczne żółte słoneczko
Często jestem w Realu. Te storczyki za 19,99, jak i osłonki, ziemia, cebulki i wiele innych jest już od dobrych dwóch tygodni W tych samych cenach. A jeżeli chodzi o kolory, to tak jak pisałam wyżej sama nuda u mnie Białe, białe z fioletową warżką, fioletowe i różowe

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwiajasinska Pokaż wiadomość
Wygląda jakby był przesuszony i pilnie wołał o wodę.
BabaZMiasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości