|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
ania to super, cieszę się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O czyli mój nie jest wyjątkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
jest wiele czynników
![]() ania super ze wszystko ok |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
jeszcze raz gratuluje swiezo upieczonym mamusiom! Basiu Oskarek jest przesliczny
![]() czytalam was dzisiaj dziewczyny ale nie bylo czasu odpisywac, bo pare spraw mialam do zalatwienia. dopiero wrocilam do chaty i padam... a przede mna jeszcze 130 km ktore sama musze pokonac a jest taka ulewa ze masakra ![]() stwierdzilamze juz mam dosyc... brzuch mnie ciagnie po bokach, bola pachwiny ze ledwo laze, zadyszka lapie mnie po przejsciu kilku krokow, jednym slowem porazka! nie wiem jak to dalej bedzie, nawet nie moge siedziec przy biurku bo nie mam wtedy czym oddychac. dzisiaj mloda znowu miala czkawke, a co najlepsze czulam jak mi w tylku podskakuje ![]() ![]() na pocieszenie przyszlo mi w koncu lozeczko turystyczne ktore bedzie stalo u mamy. wszystko fajnie pieknie ale nie moglam rozlozyc tego cholerstwa... ile ja sie przy tym nawkurzalam, a jakiej zadychy dostalam ło matko! ale w koncu sie udalo i juz wszystko gotowe na przybycie malutkiej. aczkolwiek o pakowaniu torby jeszcze nie mysle, ale patrzac co sie dzieje na watku to chyba powinnam ![]() pocykalam sobie dzisiaj pare fotek... jestem zalamana ![]() ![]() ![]() ![]() a to fotki brzuszka 31t5d i swinki pigi w calej okazalosci... zabije mnie ten podwujny podbrodek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Raczkowanie
|
Basia84 i Alguien najserdeczniejsze GRATULACJE!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() weszłam sobie na moment zobaczyć co u Was słychać, a tu zaraz takie nowiny!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | ||
Rozeznanie
|
Ten jest ok. Taki optymistyczny co do naszych gabarytow.
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
bajka sliczny brzuszek no i mamusia niczego sobie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
Pogoda i koncowki ciazy maja to do siebie, w organizmie zatrzymuje sie woda no i puchniemy, ja jeszcze nie...ale kto to wie
![]() Co do rozstepow, to nowych nie mam, mam te co mialam ![]() A brzuch tez mnie ciagnie ![]() Jutro mama wpadnie ze swierza rybka i salta od cioci z ogordu ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
bajka nie gadaj głupot, wyglądasz bardzo ładnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Rozeznanie
|
Bajka - widze, ze tez masz taki marmurek na brzuszku.
Wczoraj jak bylam na weselu to znajomy porownal mnie do takiej ruskiej laleczki - chyba to jest marioszka. Taka drewniana lalka, co to sie ja rozklada. Powalil mnie.
#4512 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za pocieszenie... ale ja czuje sie okropnie. jestem juz dwa razy wieksza od meza
![]() ![]() a teraz zmykam, kawalek drogi przede mna, chociaz tak strasznie nie chce mi sie jechac no ale wypadalo by wrocic juz do meza. nie piszcie za duzo ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- ja mam taki marmurek wszedzie... ponoc to wina krazenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
bajka no cóż, ja tez czasem czuję się okropnie, takie "uroki ciązy"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Wtajemniczenie
|
ania Dobrze,że wszystko ok.Skoro leki już odstawiasz to nastaw się psychicznie,że godzina zero może być już wkrótce.Z tego co czytałam to po odstawieniu fenoterolu często akcja rozwija się w ciągu paru dni
![]() A wiecie może jak to jest z magnezem? Bierze się go do końca ciąży czy wcześniej odstawia? Bo ja biorę 6 tabletek asmagu i jeszcze 4 asparginu,więc całkiem spora dawka.Zastanawiam się czy w razie czego nie będzie to spowalniać porodu jak mnie za bardzo rozluźni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
bajka slicznie wygladasz ja w brzuchu 110
![]() alutka ja twarz tez i wogole usta jak po botoxie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() teraz troche zaluje ze nazekalam na ta pochmurna pogode :P ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- farminka no z tego co sie nasluchalam w szpitalu to magnez hamuje porod tzn nawet jest w stanie go wstrzymac a ginek ci nic nie mowil? ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- anuszka ktory masz z tego palmersa balsam i ile placilas za niego????????
![]() |
#4517 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie ja też dostawałam magnez na powstrzymanie,a lekarz nic mi nie powiedział.Jutro idę znowu na wizytę to muszę pamiętac żeby zapytać,bo sam pewnie nic nie powie jak zwykle...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Rozeznanie
|
Marta, Aniaa22 super, że wizyty udane.
Ania22, Ty już możesz odetchnąć. Ja też miałam dzisiaj wizytę i mam nakaz leżenia ![]() Dzidzia zdrowa i spora, bo ma w 30t3d 1750 g. Teraz liczy się każdy dzień/tydzień w brzuszku. Byle do 36 tc... |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Stosowałam Fissan 18zł i po dwóch dniach już widziałam różnicę. Z tym, że jest okrutnie klejący jak maść czy miód ![]() Fakt, że ostatnio odpuściłam nieco smarowanie bo do wszystkiego się kleiłam i mnie to wnerwiało ale stosując go 2 razy dziennie po 2 dniach była widoczna różnica. Aż się teraz posmaruję bo jak wspomnę sobie ten ból przy rozciąganiu skóry to aż mnie mierzi ![]() Siedząc brzuch przykleja mi się do nóg ale to trudno xD Przynamniej na udach mi nie wyskoczą xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super, że wózeczek kupiony, w sumie szybko ci to poszło ![]() mi też, zwłaszcza ta część o brzuchach ... Cytat:
Cytat:
ja jak na razie nie mam żadnych rozstępów z tej ciąży, a predyspozycje do nich jak najbardziej, chyba Elancyl pomógł, tylko już mi się praktycznie skończył, a w nowe opakowanie teraz nie zainwestuję, bo to 400ml anoxa - ale nie jestem przekonana, czy tą mustelle można w ciąży, jest napisane, że można w czasie laktacji, ale nic że w czasie ciąży, żeby kurcze nie okazało się że nie można ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zadomowienie
|
a kupiłam sobie tydzień temu z serii AA krem na rozstępy i nie jestem zadowolona, posmaruję brzucholek a po 10 minutkach mam uczucie suchej skóry, jakby zupełnie nie nawilżał i zapach też ma taki nieciekawy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Rozeznanie
|
oficjalnie informuje ze..... zmienilam suwaczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam koncentrat na rozstępy elancyl ale jest na nim napisane, że stosować poza ciążą. Nie wiem jak w przypadku kremu czy balsamu czy co to tam stosujesz ale chyba skład mają ten sam z tym, że w koncentracie pewnie większe stężenie. Co do musteli to jest specjalna linia dla ciężarnych, więc można na pewno. Edit: już znalazłam, że i elancyl ma swoją linię dla ciężarnych osobno ![]() Jednak jak dla mnie za drogi.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-06-07 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.