Czerwcowe Panny Młode - część II - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-19, 14:20   #4501
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Panny Młode - część II

nmzc

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 14:36   #4502
Etnula
Raczkowanie

Sama wykonujesz bizuterię? Gratulacje!
Etnula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 14:48   #4503
monik_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Etnula Pokaż wiadomość
Czy jest u was taki zwyczaj ze kiedy Pan Młody przyjeżdza do domu swej wybranki to wita go ona w innej sukience? Dopiero po powitaniu przebiera się w slubną? U nas tak jest najczęściej ale nie wiem czy się do tego stosować. Musiałabym miec trzy sukienki: powitanie, slub, poprawiny... trzy pary butów... trzy komplety bizuterii....
ja jestem z lubelskiego i przyznam że słyszałam o takim zwyczaju, a nawet więcej widziałam że jest wciąż praktykowany. co prawda nie w samym Lublinie ale w okolicznych miejscowościach ale fakt jest ... sama jednak nie mam tego w planach

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Ja muszę oddać moją do 20 maja mniej więcej, właśnie piszę ostatni rozdział więc myślę, że przed świętami praca będzie gotowa trochę nocek na to zeszło ale na szczęście już koniec

Moje butki (robione na miarę) wrzucam poniżej - wolałabym bez paseczka, ale niestety na moją nogę muszę mieć paseczek, inne mi spadają. Mają kolor ecru idealnie pasujący do mojej sukni, zdjęcie jednak tego nie oddaje ;P

No i nasze obrączki

53 dni do ślubu!!!!!!!

17 dni do 1-szej przymiarki mojej sukni
ja też siedzę nad moją pracą mgr moja promotor chciała żebym broniła się w maju ale interpretacja wyników szła mi mozolnie i chyba nie wyrobię się żeby oddać całość przed Świętami w sumie zostało mi tylko napisać wstęp i zakończenie i przeczytać całość ale ciężko mi się zabrać także liczę że na początku czerwca powinnam się już bronić

buciki śliczne bardzo podobne do moich

Muszę się jeszcze Wam pochwalić że nareszcie zaczęliśmy zapraszanie... po pierwszym weekendzie 23 zaproszenia rozdane ale 49 wciąż przed nami
monik_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 15:25   #4504
Aniusia1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mealla Pokaż wiadomość
Oczywiście że tak Bukiet na pewno, i kwiat we włosach (jeśli będzie) również Bukiecik będzie podobny do któregoś z załącznika, jak pójdę do kwiaciarni w połowie maja to się ostatecznie zdecyduje.
Ja też chcę bukiet w takich kolorach, piękny jest 2 i 4 Coś podobnego pewnie wybiorę

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
właśnie jeśli już jest rozmowa o butach ... dzisiaj idę kupić buty i mam do wyboru identyczny fason jedne atłasowe drugie skóropodobne... atłasowe są wygodniejsze niż te skóropodobne ale obawiam się że jak kupię te atłasowe a będzie padał deszcz to zaraz będą całe brudne....i mokre.... ma któraś z was atłasowe...?? i czy moje obawy nie są wyolbrzymione??
Ja mam satynowe i mam w nosie, że się ubrudzą przymierzałam takie i takie i satynowe są rzeczywiście dużo wygodniejsze, a ja jeszcze w ogóle nie chodzę na obcasach
Teraz tylko się martwię, czy nie będę się ślizgać po parkiecie, bo jest zrobiony chyba z paneli albo jakiejś deski. Chciałam pochodzić po domu w tych butach, ale nie dało się, bo się strasznie ślizgały po panelach
I chyba jednak kupię jakieś jeszcze jedne niskie, żeby mi noga nie odpadła

A jeśli chodzi o wina, to my na 120 osób kupiliśmy 50sztuk. Najwięcej półsłodkich ( białych, czerw i różowych), a tylko do obiadu czerwone półwytrawne. No i szampany.
W czwartek idziemy ustalać menu i aż się boję co ta moja teściowa znów nie wymyśli
Aniusia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 15:29   #4505
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Sama wykonujesz bizuterię? Gratulacje!
Jeśli to pytanie do mnie, to raczej w formie hobby Wcześniej więcej się tym zajmowałam, potem czasu nie było, no i teraz chcę na wesele sobie zrobić, bo taniej mnie to wyjdzie, niż kupowanie, zwłaszcza, że jest ciężko znaleźć bransoletkę taką jaką chcę i do tego kolczyki, bo ja nie będę mieć nic na szyję.

Stary 2011-04-19, 17:02   #4506
Aniusia1984
Rozeznanie

Właśnie dzwonił Tż i umówił się z księdzem na dziś na 19:40 na spisanie protokołu
Przynajmniej załatwimy pierwszą spowiedź przy okazji tej świątecznej
Aniusia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 17:08   #4507
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monik_85 Pokaż wiadomość
ja też siedzę nad moją pracą mgr moja promotor chciała żebym broniła się w maju ale interpretacja wyników szła mi mozolnie i chyba nie wyrobię się żeby oddać całość przed Świętami w sumie zostało mi tylko napisać wstęp i zakończenie i przeczytać całość ale ciężko mi się zabrać także liczę że na początku czerwca powinnam się już bronić
Ja dopiero na etapie pracy ale licencjackiej jestem , obronę mam 17.06

Cytat:
buciki śliczne bardzo podobne do moich
Dziękuję

Cytat:
Muszę się jeszcze Wam pochwalić że nareszcie zaczęliśmy zapraszanie... po pierwszym weekendzie 23 zaproszenia rozdane ale 49 wciąż przed nami
Gratulacje u nas wszystkie rozdane... czekamy na potwierdzenia

Co do zwyczaju witania Pana Młodego w innej sukni - pierwsze słyszę u nas na śląsku to jest tak, że czasem Pan Młody musi "wykupić" pannę młodą i dopiero wtedy ona wychodzi z pokoju ale my nie będziemy się w to bawić
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 17:11   #4508
Niunia20
Rozeznanie

Plan na dzień dzisiejszy po części zrealizowany

1. kupiłam stanik zamiast bardotki ale żadna ale to żadna mi nie pasowała więc na przymiarkę idę w staniku jak będzie pasował to nie będę szukać bardotki.

2. nie kupiłam butów miałam już za dużo toreb z zakupami i nie chciało mi się wracać do sklepu.

3. zamówiłam makijaż ślubny bez próbnego pani w salonie powiedziała że nie naciąga klientek na dodatkowy makijaż cena 80 zł - wyszperałam w necie że jest dobra, do tego mam się umówić na regulację brwi ... sama tego ładnie nie zrobię...
oczywiście zapomniałam umówić się na zrobienie paznokci na 2 dni przed ślubem ale to już zapiszę się jak będę umawiać sie na regulację brwi.
4. umówiłam się na próbną fryzurę na 23 maja i co się okazało że nie ma mnie w kalendarzu na fryzurę ślubną na dzien ślubu no !!!! okazało się że zmieniły kalendarz i nie przepisały zapisów!!! i juz 1 fryzjerka była zajęta... ale i dla mnie znalazło się miejsce cena próbnej fryzury 65 zł zapomniałam zapytać się o gotową fryzurę ale chyba coś koło 120 zł.

jutro wielki dzień ... zamawiamy obrączki nie myślałam że to będzie dla nas najcięższy wybór ... kupujemy wino tak jak wspomniałam wcześniej nie dużo wy macie naprawdę ogromne ilości ale nasze rodziny w winach nie gustują... no i kupię zaległe buty i rozdamy 2 ostatnie zaproszenia i jeszcze zaciągnę tżta po spinki do mankietów - różowe

Edytowane przez Niunia20
Czas edycji: 2011-04-19 o 17:17
Niunia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 18:46   #4509
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolka188 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!
Błagam, pomóżcie mi dobrać biżuterię do mojej sukni.. już mam taki mętlik w głowie najpierw myślałam ,ze na 100% będzie to Svarowski, ale teraz przez myśl przechodzą mi perły.. co o tym sadzicie?? a może Wy w swoich zasobnych zbiorach znajdziecie dla mnie coś pasującego?? W załącznikach dodałam tez to co już mam zamówione (aha - mam też nadal problem z welonem - długi czy do pasa??) Jeśli mozecie, to prosze poratujcie potrzebującą
Karo wrzuciła bardzo fajne propozycje. Generalnie ja bym widziała tu dłuższe kolczyki i szerszą bransoletkę.

Ja dorzucam jeszcze kilka zdjęć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20.jpg (67,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28.jpg (77,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 36.jpg (95,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 40.jpg (113,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 86.jpg (102,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03-a-wedding-bracelet.jpg (18,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 300.jpg (13,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Img_5134.jpg (30,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pearl-bracelet-estellaz.jpg (10,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3832819844_5624e7d715.jpg (33,7 KB, 4 załadowań)
Stary 2011-04-19, 19:30   #4510
mealla
Raczkowanie

Aniusiaa będziemy może zatem miały podobne bukiety.... Jak znajdziesz jakieś ciekawe w takich kolorkach to pokaż na forum.
Stary 2011-04-19, 19:54   #4511
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
Plan na dzień dzisiejszy po części zrealizowany

1. kupiłam stanik zamiast bardotki ale żadna ale to żadna mi nie pasowała więc na przymiarkę idę w staniku jak będzie pasował to nie będę szukać bardotki.

2. nie kupiłam butów miałam już za dużo toreb z zakupami i nie chciało mi się wracać do sklepu.

3. zamówiłam makijaż ślubny bez próbnego pani w salonie powiedziała że nie naciąga klientek na dodatkowy makijaż cena 80 zł - wyszperałam w necie że jest dobra, do tego mam się umówić na regulację brwi ... sama tego ładnie nie zrobię...
oczywiście zapomniałam umówić się na zrobienie paznokci na 2 dni przed ślubem ale to już zapiszę się jak będę umawiać sie na regulację brwi.
4. umówiłam się na próbną fryzurę na 23 maja i co się okazało że nie ma mnie w kalendarzu na fryzurę ślubną na dzien ślubu no !!!! okazało się że zmieniły kalendarz i nie przepisały zapisów!!! i juz 1 fryzjerka była zajęta... ale i dla mnie znalazło się miejsce cena próbnej fryzury 65 zł zapomniałam zapytać się o gotową fryzurę ale chyba coś koło 120 zł.

jutro wielki dzień ... zamawiamy obrączki nie myślałam że to będzie dla nas najcięższy wybór ... kupujemy wino tak jak wspomniałam wcześniej nie dużo wy macie naprawdę ogromne ilości ale nasze rodziny w winach nie gustują... no i kupię zaległe buty i rozdamy 2 ostatnie zaproszenia i jeszcze zaciągnę tżta po spinki do mankietów - różowe

No to kolejne pkt z listy skreślone masz

Ja byłam dziś w kwiaciarni, ale pani powiedziała, że wystarczy jak przyjdę w granicach 16 maja z zdjęciem bukietu ( i wezmę też sukni, żeby zobaczyła czy to pasuje) i ozdoby na samochód i złożę oficjalnie zamówienie

Organista nie odbiera tel... więc pójdziemy do niego w święta po mszy... i już

Jeszcze jutro muszę do poradni rodzinnej zadzwonić i umówić się bo mamy zaległą

Po majówce kupimy TŻowi koszulę i muchę.

Alkohole mam już "namierzone", ale kupimy jak już goście będą potwierdzeni mniej więcej

W przyszłym tyg (po świętach) jadę zamówić tort i chyba skoczę do restauracji pogadać o kilku szczegółach (menu, alkohol itd.)

Jak policzyłyście ilość soków i napojów?
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 23:03   #4512
Karo89
Zakorzenienie

Mezaga podoba mi się biżuteria z trzeciego zdjęcia, kolczyki super, i bransoletka też bardzo fajna.

Stary 2011-04-20, 01:54   #4513
electra_tm
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie dziewczynki!
Błagam, pomóżcie mi dobrać biżuterię do mojej sukni.. już mam taki mętlik w głowie najpierw myślałam ,ze na 100% będzie to Svarowski, ale teraz przez myśl przechodzą mi perły.. co o tym sadzicie?? a może Wy w swoich zasobnych zbiorach znajdziecie dla mnie coś pasującego?? W załącznikach dodałam tez to co już mam zamówione (aha - mam też nadal problem z welonem - długi czy do pasa??) Jeśli mozecie, to prosze poratujcie potrzebującą
Śliczna sukienka!!! Ja bym do niej brała długi welon, nie wiem może myślicie że jestem maniaczką długich welonów, ale do tej sukienki ładnie by pasował...
Możesz mi napisać gdzie kupiłaś buty i za ile... ??? Właśnie takie mi się podobają a nigdzie podobnych nie mogę znaleźć...
A co do pereł to niby jest taki przesąd że nie powinno się zakładać w dniu ślubu, może to głupie ale ja się tego trzymam
Stary 2011-04-20, 07:49   #4514
wiolka188
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez electra_tm Pokaż wiadomość
Śliczna sukienka!!! Ja bym do niej brała długi welon, nie wiem może myślicie że jestem maniaczką długich welonów, ale do tej sukienki ładnie by pasował...
Możesz mi napisać gdzie kupiłaś buty i za ile... ??? Właśnie takie mi się podobają a nigdzie podobnych nie mogę znaleźć...
A co do pereł to niby jest taki przesąd że nie powinno się zakładać w dniu ślubu, może to głupie ale ja się tego trzymam
Dziękuję! Tez jestem bardziej za długaśnym welonem odnośnie biżuterii, to własnie się zastanawiam co lepiej by pasowało do mojej sukni - perły czy Swarovski??
Natomiast co do bucików, to jeszcze ich nie mam, dopiero złożyłam zamówienie bo będa robione specjalnie dla mnie... Są firmy Gatuzo-często w salonach ślubnych można spotkać buty tej marki, ale mi na jednym z wątków dziewczyny podpowiedziały, że w Otwocku jest "fabryka" tych butów i można zamawiać bezpośrednio u nich (w salonie cena - ok. 300, nawet do 400 zł, a w Otwocku - 160 zł), tak więc pojechałam i zamówiłam Jeśli chcesz, to mogę podac Ci namiary.
Dziewczyny, nadal czekam na pomoc w kwestii - pasują lepiej perły czy Swarovski )
Miłego dzionka!!

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Karo89 - Dziękuję
wiolka188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:05   #4515
notatki85
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję! Tez jestem bardziej za długaśnym welonem odnośnie biżuterii, to własnie się zastanawiam co lepiej by pasowało do mojej sukni - perły czy Swarovski??
Natomiast co do bucików, to jeszcze ich nie mam, dopiero złożyłam zamówienie bo będa robione specjalnie dla mnie... Są firmy Gatuzo-często w salonach ślubnych można spotkać buty tej marki, ale mi na jednym z wątków dziewczyny podpowiedziały, że w Otwocku jest "fabryka" tych butów i można zamawiać bezpośrednio u nich (w salonie cena - ok. 300, nawet do 400 zł, a w Otwocku - 160 zł), tak więc pojechałam i zamówiłam Jeśli chcesz, to mogę podac Ci namiary.
Dziewczyny, nadal czekam na pomoc w kwestii - pasują lepiej perły czy Swarovski )
Miłego dzionka!!

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Karo89 - Dziękuję
Ja zakładam Swarovskiego i welon 3,5 metra

Stary 2011-04-20, 09:08   #4516
karolinusienka
Zakorzenienie

dzien dobry
52ddś w swieta bedzie 4ka z przodu zaczynam sie stresowac
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:21   #4517
mealla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
No to kolejne pkt z listy skreślone masz

Ja byłam dziś w kwiaciarni, ale pani powiedziała, że wystarczy jak przyjdę w granicach 16 maja z zdjęciem bukietu ( i wezmę też sukni, żeby zobaczyła czy to pasuje) i ozdoby na samochód i złożę oficjalnie zamówienie
Jeszcze jutro muszę do poradni rodzinnej zadzwonić i umówić się bo mamy zaległą
Alkohole mam już "namierzone", ale kupimy jak już goście będą potwierdzeni mniej więcej
W przyszłym tyg (po świętach) jadę zamówić tort i chyba skoczę do restauracji pogadać o kilku szczegółach (menu, alkohol itd.)
Jak policzyłyście ilość soków i napojów?
Mi też pani w kwiaciarni powiedziała, że wystarczy ok mc przed przyjść i zamówić bukiet.
Tort zamówilismy już w marcu
Poradnie załatwiliśmy w pon. - było nam potrzebne 1 spotkanie a pani podpisała nam że na 2 byliśmy Ogólnie bardzo sympatyczna kobitka była.

U nas hotel zadba o odpowiednią ilość soków i napoi.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez electra_tm Pokaż wiadomość
Słyszałam, o takim przesądzie ale do końca w takie rzeczy nie wierzę. Widziałam wiele panien młodych w biżuterii z pereł Sama mam kolczyki z pereł i jeśli się na nie zdecyduje to założe, i bransoletkę

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
dzien dobry
52ddś w swieta bedzie 4ka z przodu zaczynam sie stresowac

okres świąt i majówki szybko zleci i będzie już maj

Edytowane przez mealla
Czas edycji: 2011-04-20 o 09:20
mealla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:27   #4518
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mealla Pokaż wiadomość
Mi też pani w kwiaciarni powiedziała, że wystarczy ok mc przed przyjść i zamówić bukiet.
Tort zamówilismy już w marcu
Poradnie załatwiliśmy w pon. - było nam potrzebne 1 spotkanie a pani podpisała nam że na 2 byliśmy Ogólnie bardzo sympatyczna kobitka była.

U nas hotel zadba o odpowiednią ilość soków i napoi.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Słyszałam, o takim przesądzie ale do końca w takie rzeczy nie wierzę. Widziałam wiele panien młodych w biżuterii z pereł Sama mam kolczyki z pereł i jeśli się na nie zdecyduje to założe, i bransoletkę

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

okres świąt i majówki szybko zleci i będzie już maj
w maju zaczną się wesela i nie zdaze sie obejrzeć i bedzie czerwiec nie moge sie doczekać przymiarki sukni pod koniec maja 21go maja P ma przymiarkę smokingu a ja pewnie 27go maja
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:30   #4519
Etnula
Raczkowanie

My w weekend mamy małe przygotowanie. W niedzielę razem z TŻtem świadkujemy u naszych znajomych

Pomagamy Młodym załatwiać część rzeczy.. widzę jacy są zalatani... zaczyna się denerwować co będzie przed naszym ślubem.
W piątek ejdziemy na giełdę kwiatową razem z nimi, przy okazji zobaczymy jak będzie to wszystko u nas wyglądało. jakie są ceny kwiatów i dodatków.

A dziś mam urodziny............ już 23 lata. Syndrom SD mnie dopada (Starej Dupy :P)

Edytowane przez Etnula
Czas edycji: 2011-04-20 o 09:33
Stary 2011-04-20, 09:31   #4520
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Miłego dzionka!!

Karo89 - Dziękuję
A masz tam coś naszyte na tej sukni? Kryształki albo perełki?
Stary 2011-04-20, 09:33   #4521
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
My w weekend mamy małe przygotowanie. W niedzielę razem z TŻtem świadkujemy u naszych znajomych
A dziś mam urodziny............ już 23 lata. Syndrom SD mnie dopada (Starej Dupy :P)

To w takim razie wszystkiego najwspanialszego
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:34   #4522
wiolka188
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
A masz tam coś naszyte na tej sukni? Kryształki albo perełki?
nie mam nic - jest tylko muślin z zakładkami na górze ... no i te kwiatki ale żadnych świecidełek
Stary 2011-04-20, 09:36   #4523
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:

Pomagamy Młodym załatwiać część rzeczy.. widzę jacy są zalatani... zaczyna się denerwować co będzie przed naszym ślubem.
W piątek ejdziemy na giełdę kwiatową razem z nimi, przy okazji zobaczymy jak będzie to wszystko u nas wyglądało. jakie są ceny kwiatów i dodatków.

Etnula Wszystkiego Najlepszego z okazji Urodzin
Ty Stara Dupa?
Dobre.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
nie mam nic - jest tylko muślin z zakładkami na górze ... no i te kwiatki ale żadnych świecidełek
To będzie pasować i jedno i drugie. Jeżeli do pereł nie jesteś przekonana. Jeśli kryształki to według mnie w kolorze Crystal, bez powłoki AB. No chyba, że coś z kolorem.
Stary 2011-04-20, 09:47   #4524
wiolka188
Raczkowanie

Jesli zdecyduję się na Swarovskiego na pewno kolor Crystal - inne nie wchodza w grę natomiast co do pereł, to bardzo mi się podobają, ale nie jestem pewna czy nie są zbyt eleganckie do takiej delikatnej i lekkiej sukni z muślinu... może za "cięzkie"?? Jak sądzisz?? Hmmm....
Stary 2011-04-20, 09:49   #4525
Etnula
Raczkowanie

Ja zawsze i wszędzie jestem za perłami! Są ponadczasowe i pasują do wszystkiego!
Stary 2011-04-20, 09:57   #4526
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli zdecyduję się na Swarovskiego na pewno kolor Crystal - inne nie wchodza w grę natomiast co do pereł, to bardzo mi się podobają, ale nie jestem pewna czy nie są zbyt eleganckie do takiej delikatnej i lekkiej sukni z muślinu... może za "cięzkie"?? Jak sądzisz?? Hmmm....
Według mnie mnie będą za ciężkie jeśli je odpowiednio się połączy i użyje nie ogromnych pereł
Stary 2011-04-20, 10:00   #4527
wiolka188
Raczkowanie

Cytat:
Według mnie mnie będą za ciężkie jeśli je odpowiednio się połączy i użyje nie ogromnych pereł
a możesz mnie jakoś zainspirować?
Stary 2011-04-20, 10:03   #4528
mezaga
Zakorzenienie

Poczekaj chwilkę ok? - właśnie szukam jakiegoś połączenia właśnie
Stary 2011-04-20, 10:37   #4529
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkiego najwspanialszego

Cytat:
Ja zawsze i wszędzie jestem za perłami! Są ponadczasowe i pasują do wszystkiego!
Ja tak samo uważam! a w żadne zabobony nie wierze!

Cytat:
Też tak uważam, jak cos delikatnego dobierzesz to na pewno będą pasowały

Stary 2011-04-20, 10:50   #4530
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:

STO LAT!!

dziewczyny powiedzcie mi czy zdjęcia macie zamówione tylko w plenerze czy w studio tzw "pozy" jak za czasów naszych rodziców też będziecie mieć robione??

dzisiaj rozmawiałam z koleżanką mojej mamy ona prowadzi nauki przedmałżeńskie i powiedziała że najlepiej będzie jak przejdziemy sie do kościoła w jakąś sobote jak będzie ślub i żebyśmy oswoili się ze wszystkim kiedy co się robi co się mówi kiedy podchodzi sie do rodziców co robią świadkowie itd.... żeby gafy potem nie popełnić a przynajmniej wyeliminować błędy ... myślę że to dobry pomysł zwłaszcza dlatego że tż strasznie mi panikuje wiec moze tak go oswoję z całą ceremonią....i nie ucieknie mi sprzed ołtarza w dniu ślubu

Edytowane przez Niunia20
Czas edycji: 2011-04-20 o 10:55
Niunia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości