|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode - część II
nmzc
|
#4502 |
|
Raczkowanie
|
Sama wykonujesz bizuterię? Gratulacje!
|
|
|
|
#4503 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() buciki śliczne Muszę się jeszcze Wam pochwalić że nareszcie zaczęliśmy zapraszanie...
|
||
|
|
|
#4504 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przymierzałam takie i takie i satynowe są rzeczywiście dużo wygodniejsze, a ja jeszcze w ogóle nie chodzę na obcasach Teraz tylko się martwię, czy nie będę się ślizgać po parkiecie, bo jest zrobiony chyba z paneli albo jakiejś deski. Chciałam pochodzić po domu w tych butach, ale nie dało się, bo się strasznie ślizgały po panelach I chyba jednak kupię jakieś jeszcze jedne niskie, żeby mi noga nie odpadła ![]() A jeśli chodzi o wina, to my na 120 osób kupiliśmy 50sztuk. Najwięcej półsłodkich ( białych, czerw i różowych), a tylko do obiadu czerwone półwytrawne. No i szampany. W czwartek idziemy ustalać menu i aż się boję co ta moja teściowa znów nie wymyśli
|
||
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli to pytanie do mnie, to raczej w formie hobby
Wcześniej więcej się tym zajmowałam, potem czasu nie było, no i teraz chcę na wesele sobie zrobić, bo taniej mnie to wyjdzie, niż kupowanie, zwłaszcza, że jest ciężko znaleźć bransoletkę taką jaką chcę i do tego kolczyki, bo ja nie będę mieć nic na szyję.
|
#4506 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie dzwonił Tż i umówił się z księdzem na dziś na 19:40 na spisanie protokołu
Przynajmniej załatwimy pierwszą spowiedź przy okazji tej świątecznej
|
|
|
|
#4507 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, obronę mam 17.06 ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
u nas wszystkie rozdane... czekamy na potwierdzenia Co do zwyczaju witania Pana Młodego w innej sukni - pierwsze słyszę u nas na śląsku to jest tak, że czasem Pan Młody musi "wykupić" pannę młodą i dopiero wtedy ona wychodzi z pokoju ale my nie będziemy się w to bawić
|
|
|
#4508 |
|
Rozeznanie
|
Plan na dzień dzisiejszy po części zrealizowany
1. kupiłam stanik zamiast bardotki ale żadna ale to żadna mi nie pasowała więc na przymiarkę idę w staniku jak będzie pasował to nie będę szukać bardotki. 2. nie kupiłam butów miałam już za dużo toreb z zakupami i nie chciało mi się wracać do sklepu. 3. zamówiłam makijaż ślubny bez próbnego pani w salonie powiedziała że nie naciąga klientek na dodatkowy makijaż cena 80 zł - wyszperałam w necie że jest dobra, do tego mam się umówić na regulację brwi ... sama tego ładnie nie zrobię... oczywiście zapomniałam umówić się na zrobienie paznokci na 2 dni przed ślubem ale to już zapiszę się jak będę umawiać sie na regulację brwi. 4. umówiłam się na próbną fryzurę na 23 maja i co się okazało że nie ma mnie w kalendarzu na fryzurę ślubną na dzien ślubu no !!!! okazało się że zmieniły kalendarz i nie przepisały zapisów!!! i juz 1 fryzjerka była zajęta... ale i dla mnie znalazło się miejsce cena próbnej fryzury 65 zł zapomniałam zapytać się o gotową fryzurę ale chyba coś koło 120 zł. jutro wielki dzień ... zamawiamy obrączki nie myślałam że to będzie dla nas najcięższy wybór ... kupujemy wino tak jak wspomniałam wcześniej nie dużo wy macie naprawdę ogromne ilości ale nasze rodziny w winach nie gustują... no i kupię zaległe buty i rozdamy 2 ostatnie zaproszenia i jeszcze zaciągnę tżta po spinki do mankietów - różowe
"dziecko to taki szczęśliwy początek człowieka" Edytowane przez Niunia20 Czas edycji: 2011-04-19 o 17:17 |
|
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dorzucam jeszcze kilka zdjęć.
|
|
|
#4510 |
|
Raczkowanie
|
Aniusiaa będziemy może zatem miały podobne bukiety
.... Jak znajdziesz jakieś ciekawe w takich kolorkach to pokaż na forum.
|
|
#4511 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to kolejne pkt z listy skreślone masz Ja byłam dziś w kwiaciarni, ale pani powiedziała, że wystarczy jak przyjdę w granicach 16 maja z zdjęciem bukietu ( i wezmę też sukni, żeby zobaczyła czy to pasuje) i ozdoby na samochód i złożę oficjalnie zamówienie ![]() Organista nie odbiera tel... więc pójdziemy do niego w święta po mszy... i już Jeszcze jutro muszę do poradni rodzinnej zadzwonić i umówić się bo mamy zaległą ![]() Po majówce kupimy TŻowi koszulę i muchę. Alkohole mam już "namierzone", ale kupimy jak już goście będą potwierdzeni mniej więcej W przyszłym tyg (po świętach) jadę zamówić tort i chyba skoczę do restauracji pogadać o kilku szczegółach (menu, alkohol itd.) ![]() Jak policzyłyście ilość soków i napojów?
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Mezaga podoba mi się biżuteria z trzeciego zdjęcia, kolczyki super, i bransoletka też bardzo fajna.
|
#4513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz mi napisać gdzie kupiłaś buty i za ile... ??? Właśnie takie mi się podobają a nigdzie podobnych nie mogę znaleźć... A co do pereł to niby jest taki przesąd że nie powinno się zakładać w dniu ślubu, może to głupie ale ja się tego trzymam
|
|
#4514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
odnośnie biżuterii, to własnie się zastanawiam co lepiej by pasowało do mojej sukni - perły czy Swarovski?? Natomiast co do bucików, to jeszcze ich nie mam, dopiero złożyłam zamówienie bo będa robione specjalnie dla mnie... Są firmy Gatuzo-często w salonach ślubnych można spotkać buty tej marki, ale mi na jednym z wątków dziewczyny podpowiedziały, że w Otwocku jest "fabryka" tych butów i można zamawiać bezpośrednio u nich (w salonie cena - ok. 300, nawet do 400 zł, a w Otwocku - 160 zł), tak więc pojechałam i zamówiłam Jeśli chcesz, to mogę podac Ci namiary. Dziewczyny, nadal czekam na pomoc w kwestii - pasują lepiej perły czy Swarovski )Miłego dzionka!! ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Karo89 - Dziękuję |
|
|
|
|
#4515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i welon 3,5 metra ![]()
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
52ddś w swieta bedzie 4ka z przodu zaczynam sie stresowac
|
|
|
|
#4517 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tort zamówilismy już w marcu ![]() Poradnie załatwiliśmy w pon. - było nam potrzebne 1 spotkanie a pani podpisała nam że na 2 byliśmy Ogólnie bardzo sympatyczna kobitka była.U nas hotel zadba o odpowiednią ilość soków i napoi. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
Sama mam kolczyki z pereł i jeśli się na nie zdecyduje to założe, i bransoletkę![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
okres świąt i majówki szybko zleci i będzie już maj
Edytowane przez mealla Czas edycji: 2011-04-20 o 09:20 |
|||
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie moge sie doczekać przymiarki sukni ![]() ![]() pod koniec maja 21go maja P ma przymiarkę smokingu a ja pewnie 27go maja
|
|
|
|
|
#4519 |
|
Raczkowanie
|
My w weekend mamy małe przygotowanie. W niedzielę razem z TŻtem świadkujemy u naszych znajomych
![]() Pomagamy Młodym załatwiać część rzeczy.. widzę jacy są zalatani... zaczyna się denerwować co będzie przed naszym ślubem. W piątek ejdziemy na giełdę kwiatową razem z nimi, przy okazji zobaczymy jak będzie to wszystko u nas wyglądało. jakie są ceny kwiatów i dodatków. A dziś mam urodziny............ już 23 lata. Syndrom SD mnie dopada (Starej Dupy :P)
Tak pustą drogą gnać przed siebie aż po świt, z głową w chmurach łapać życie gubiąc rytm. Lecz jeśli ktoś spyta mnie czy to ja ? odpowiem mu, że nie. Edytowane przez Etnula Czas edycji: 2011-04-20 o 09:33 |
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w takim razie wszystkiego najwspanialszego ![]()
|
|
#4522 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty Stara Dupa? Dobre. ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- To będzie pasować i jedno i drugie. Jeżeli do pereł nie jesteś przekonana. Jeśli kryształki to według mnie w kolorze Crystal, bez powłoki AB. No chyba, że coś z kolorem.
|
|
|
#4524 |
|
Raczkowanie
|
Jesli zdecyduję się na Swarovskiego na pewno kolor Crystal - inne nie wchodza w grę
natomiast co do pereł, to bardzo mi się podobają, ale nie jestem pewna czy nie są zbyt eleganckie do takiej delikatnej i lekkiej sukni z muślinu... może za "cięzkie"?? Jak sądzisz?? Hmmm....
|
|
|
|
#4525 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawsze i wszędzie jestem za perłami! Są ponadczasowe i pasują do wszystkiego!
|
|
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4527 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Poczekaj chwilkę ok? - właśnie szukam jakiegoś połączenia właśnie
|
|
#4529 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
STO LAT!! dziewczyny powiedzcie mi czy zdjęcia macie zamówione tylko w plenerze czy w studio tzw "pozy" jak za czasów naszych rodziców też będziecie mieć robione?? dzisiaj rozmawiałam z koleżanką mojej mamy ona prowadzi nauki przedmałżeńskie i powiedziała że najlepiej będzie jak przejdziemy sie do kościoła w jakąś sobote jak będzie ślub i żebyśmy oswoili się ze wszystkim kiedy co się robi co się mówi kiedy podchodzi sie do rodziców co robią świadkowie itd.... żeby gafy potem nie popełnić a przynajmniej wyeliminować błędy ... myślę że to dobry pomysł zwłaszcza dlatego że tż strasznie mi panikuje wiec moze tak go oswoję z całą ceremonią....i nie ucieknie mi sprzed ołtarza w dniu ślubu
"dziecko to taki szczęśliwy początek człowieka" Edytowane przez Niunia20 Czas edycji: 2011-04-20 o 10:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

trochę nocek na to zeszło ale na szczęście już koniec 

najpierw myślałam ,ze na 100% będzie to Svarowski, ale teraz przez myśl przechodzą mi perły.. co o tym sadzicie?? a może Wy w swoich zasobnych zbiorach znajdziecie dla mnie coś pasującego?? W załącznikach dodałam tez to co już mam zamówione (aha - mam też nadal problem z welonem - długi czy do pasa??) Jeśli mozecie, to prosze poratujcie potrzebującą