Szczęście zawsze zaczyna się od marzeń;) Zazdrośnice cz. XXII - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-10, 11:10   #4501
Zwies
Zakorzenienie

Dot.: Szczęście zawsze zaczyna się od marzeń;) Zazdrośnice cz. XXII

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Zwiesiu łączę się w bólu tęsknoty Nie widziałam TŻta od wtorku i już przebieram nogami za jutrem. A on mi wczoraj że chce już piątek, godz. 17, żeby mógł "bez napinki pogapić się w kompa i ponudzić". A ja myślałam że on za mną tęskni chłopy
Mój mi się też buntuje jak mówię, żeby nie łaził w weekend na imprezy tylko mgrką się zajął. Moich starań w tej kwestii już nie widzi (tylko żeby pisał nie nalegam na codzienne spotkania, wręcz sama mówię, żeby pisał).

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:11   #4502
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

Magda nie wiem jak do końca jest z Twoim TŻetem, bo mój też mnie na razie traktuje jako jedną z ważniejszych części swojego życia, ale ma też i inne - kumpli, swoje pasje, swoją pracę, sport itp. Przestałam z tym walczyć, choć my jesteśmy ze sobą bardzo krótko i możliwe że się to zmieni. Ostatnio mnie pytał czy chciałabym prowadzić otwarty dom, w sensie żeby często nas odwiedzali znajomi/rodzina. Powiedziałam, że bardzo, a on że super, bo on też by taki właśnie chciał. Nie wiem, ale jeśli nie czujesz się szczęśliwa, to przemyśl to... Jeśli on tak Ci docina że znajdziesz sobie kogoś na studiach, to ja bym poważnie się zastanowiła czego on chce
Tyle, że jest różnica między częstym przyjmowaniem gości a tym, że chłop sam wychodzi do kolegów ciągle, zajmuje się wszystkim tylko nie spędzaniem czasu ze swoją kobietą a z tego co Magda pisze to tak to wygląda. Poza tym niepokojące jest to, że nie chce kupić z nią mieszkania tylko sam i ogólnie nie uwzględania jej w swoich planach życiowych. Nie chcę być złym prorokiem ale to nie rokuje zbyt dobrze.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:16   #4503
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
rano zauważyłam że przyszło moje kieszonkowe więc poszłam kupić TŻtowi spóźniony prezent na urodziny (miał 30.08) bo tak się umówiliśmy że dam mu jak będę miała skoro wyjeżdżamy. Dostanie 100 ml Bossa bo w Superpharm był za 170 a jak on dostanie wypłatę to ja dostanę 100 ml Notorious
chcę mu dać to w poniedziałek bo wcześniej się nie widzimy - zawsze na weekend wyjeżdżam. Tylko powinnam też zrobić ładną kartkę
fajny prezent

Cytat:
Hej dziewczynki Chcę żeby już był 11 i chcę zobaczyć wyniki rekrutacji Strasznie się stresuję.
Bimbałka dalej jeszcze trochę pobolewa, wymęczona, ale wraca do siebie.
Okres, a raczej dziwne podplamianie, wciąż jest. A wizyta do gina dopiero na następny poniedziałek

Madziu jak tam? Już niedługo
Cześć

dobrze,że już lepiej sie czujesz

u mnie teskniąco czas tak wolno leci i chce poniedziałek,jak najszybciej

A ja sie zastanawiam jeszcze nad tym co Tż mi powiedział odnośnie smsów. Mówił,że dla niego było "co za dużo to nie zdrowo" jak pisał mi rano,przed wyjściem do pracy,w pracy, czasem jak był w domu i szedł spać, dla niego najlepiej to 2 smsy na dzień rano i wieczorem. Czyli rano by napisał,że wstał do wieczora cisza ( w dzień nawet nie wiedziałabym co robi) i wieczorem jakby szedł spać ja tak nie chce, bo to by znaczyło,że go nie obchodze i nie chce wiedzieć co u mnie

a sam mi zawsze mówił,że mam dużo do niego pisać;(
Stary 2010-09-10, 11:16   #4504
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Mój mi się też buntuje jak mówię, żeby nie łaził w weekend na imprezy tylko mgrką się zajął. Moich starań w tej kwestii już nie widzi (tylko żeby pisał nie nalegam na codzienne spotkania, wręcz sama mówię, żeby pisał).
Zajmij się pisaniem swojej. Jak mu powiesz, ze juz konczysz to zajmie się swoją ze względów ambicjonalnych

Stary 2010-09-10, 11:18   #4505
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Tyle, że jest różnica między częstym przyjmowaniem gości a tym, że chłop sam wychodzi do kolegów ciągle, zajmuje się wszystkim tylko nie spędzaniem czasu ze swoją kobietą a z tego co Magda pisze to tak to wygląda. Poza tym niepokojące jest to, że nie chce kupić z nią mieszkania tylko sam i ogólnie nie uwzględania jej w swoich planach życiowych. Nie chcę być złym prorokiem ale to nie rokuje zbyt dobrze.

Nie nie, nie chodziło mi o porównanie... Raczej o to, że mój też jakoś tak nie planuje dużo, ale zdarza mu się "przemycić" takie małe promesy w rozmowie. I jeśli faktycznie po 2 latach ponad razem sam kupuje mieszkanie, to jest to dla mnie jakieś dziwne
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:19   #4506
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Zajmij się pisaniem swojej. Jak mu powiesz, ze juz konczysz to zajmie się swoją ze względów ambicjonalnych
ale on ma dwie do napisania
Zajmuję się - ale wczoraj mnie wkurzył i mi się wszystkiego odechciało
(ale nawet napisałam kilka zdań )

a dzisiaj niby mamy się spotkać o 18

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
ale on ma dwie do napisania
Zajmuję się - ale wczoraj mnie wkurzył i mi się wszystkiego odechciało
(ale nawet napisałam kilka zdań )

a dzisiaj niby mamy się spotkać o 18
Chyba potrzebuję ciasteczka
Ale ostatnio było za duże

Stary 2010-09-10, 11:21   #4507
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Powiem wam, że ja sie zapisałam na studia magisterskie ale jak sobie pomysle, ze trzeba bezie pisac ten badziew to mi się niedobrze robi. Mam nadzieje, że nie wpadną na pomysł, żeby seminarium magisterskie było dłużej niż 2 semestry.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 11:26   #4508
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem wam, że ja sie zapisałam na studia magisterskie ale jak sobie pomysle, ze trzeba bezie pisac ten badziew to mi się niedobrze robi. Mam nadzieje, że nie wpadną na pomysł, żeby seminarium magisterskie było dłużej niż 2 semestry.
ja dam sobie 2 m-ce

Stary 2010-09-10, 11:29   #4509
madziamacius8786
Zakorzenienie

Aleks dasz rade
Stary 2010-09-10, 11:34   #4510
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Hajja łatwo powiedzieć "strzelę sobie dziecko na studiach" (zrobić w sumie też jest łatwo), ale spróbuj później to dziecko utrzymać i wychować. Ja jak studiowałam nie miałam czasu na takie "przyjemności", a teraz tym bardziej, przynajmniej póki nie skończę drugiego kierunku. Ale wszystko życie zweryfikuje.
Jestem świadoma wszystkiego. Tak się składa, że wiem, że finansowo damy radę jak się dziecko pojawi Ja jestem pewna, że jak zaszłabym w ciążę to wzięłabym urlop dziekański i spędziła z maleństwem ten czas. Jeżeli jednak dziecko pojawiłoby się na początku wakacji to wtedy już od października bym poszła od razu na następny rok.

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
ano dalam - przydalaby mi sie taka fajna suszarka jak ta co ja mozna wygrac - w co watpie zreszta

tez na ciebie zaglosowalam
Też bym chciała i też wątpię

Dziękuję
Cytat:
Zabrzmiało jakbym miała raka albo coś. Nie uważam, żeby urodzenie dziecka mając 29-30 lat było tragedią. W czasie studiów nie miałabym za co utrzymać dziecka bo sama byłam na utrzymaniu rodziców. Mój rozstrzelony we wszystki strony plan zajec nie sprzyjał pracy na etacie. Na dodatek nie mieszkam w tym samym mieście co oni więc nie mogli by mi pomóc w opiece a opiekunki w dużych miastach to straszny wydatek (w warszawie biorą nawet 2000 zł). Poza tym uważam osobiście, ze powinno się najpierw pożyć zanim się uwiąże człowiek w pieluchy. Majac dziecko nie pojde na impreze, nie bede leżeć z kasiązka, nie kupie slicznych szpilek bo trzeba wydac kase na pampersy.
Owszem jak ktoś chce mieć liczną rodzinę to powinien zacząć działać wcześniej ale my zamierzamy mieć 1 dziecko więc możemy poczekać. I dojrzeć do tego by potem w pełni cieszyć się rodzicielstwem. Na razie ciągnie mnie do dzieciaczków ale nie czuję się gotowa do wychowywyania mlodego człowieka, jakoś przerasta mnie wizja wpajania zasad, ksztaltowania charakteru. Czuję sie na to sama za głupia.
To nie miało tak zabrzmieć Sama sobie to w taki sposób odczytałaś. Ja Cię doskonale rozumiem. Każdy ma prawo do własnych poglądów, planów i odczuć. Ty nie czujesz się na to gotowa finansowo, chcesz mieć tylko jedno to się nie spieszysz

Ja dziecka nie uważam jako uwiązanie z pieluchami. Dla mnie dziecko to szczęście Co do imprez to ja już się wyszalałam, ale i tak bym chodziła czasami na imprezy. Tak się składa, że moi rodzice uwielbialiby moje dziecko i w każdej chwili służyliby pomocą. Widzę to po tym jak szaleją za tymi czterema wnukami Co do książki to jak najbardziej da się przy dziecku czytać książki i nie tylko. Nie wiem skąd to przeświadczenie niektórych osób, że przy dziecku się nic nie robi tylko zmienia pieluszki i nie śpi po nocach. A jeżeli chodzi o ilość dzieci to wiem, że nigdy jedynak, bo takie dziecko często czuje się samotne. Ja trochę się tak czułam jak jedynaczka, mimo dwóch sióstr, ale sporo starszych, które wyszły za mąż jak miałam kilka lat... Dlatego według mnie 1+ najlepiej Dla mnie najlepiej trójka, a jak będę miała pieniądze to jeszcze jakieś maleństwo biedne z domu dziecka.

Co do wizji wpajania zasad to się nie boję Wpajam je tym dzieciaczkom w rodzinie, moje siostry wpajają i nie jest źle To dobre i bardzo mądre dzieci
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."

Edytowane przez Hajja Hawwa
Czas edycji: 2010-09-10 o 11:37
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:45   #4511
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
A ja sie zastanawiam jeszcze nad tym co Tż mi powiedział odnośnie smsów. Mówił,że dla niego było "co za dużo to nie zdrowo" jak pisał mi rano,przed wyjściem do pracy,w pracy, czasem jak był w domu i szedł spać, dla niego najlepiej to 2 smsy na dzień rano i wieczorem. Czyli rano by napisał,że wstał do wieczora cisza ( w dzień nawet nie wiedziałabym co robi) i wieczorem jakby szedł spać ja tak nie chce, bo to by znaczyło,że go nie obchodze i nie chce wiedzieć co u mnie

a sam mi zawsze mówił,że mam dużo do niego pisać;(
my z P. jak się nie widzieliśmy akurat (a widywaliśmy się b. często), to pisaliśmy do siebie rzadko. jeden SMS maksymalnie dwa, a czasami wcale. Madziu,pisze się, kiedy się ma ochotę, a nie kiedy trzeba. to nie znaczy, że go nie obchodzisz w ogóle

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

oj hajja, jakby to się dało tak życie zaplanować, jak Ty myślisz, byłoby super
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:49   #4512
madziamacius8786
Zakorzenienie

Naj wiem i pisaliśmy do siebie spontanicznie, nie na godziny, tak wychodziło jak Ci pisałam i on tego chciał a tu nagle taka zmiana. Zresztą nie raz już mówił,że woli rzadziej pisać bo to za dużo a później sam namawiał żebym wiecej pisała

ja chce tylko zgody
Stary 2010-09-10, 11:49   #4513
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hajja Hawwa Pokaż wiadomość
Jestem świadoma wszystkiego. Tak się składa, że wiem, że finansowo damy radę jak się dziecko pojawi Ja jestem pewna, że jak zaszłabym w ciążę to wzięłabym urlop dziekański i spędziła z maleństwem ten czas. Jeżeli jednak dziecko pojawiłoby się na początku wakacji to wtedy już od października bym poszła od razu na następny rok.

Też bym chciała i też wątpię

Dziękuję

To nie miało tak zabrzmieć Sama sobie to w taki sposób odczytałaś. Ja Cię doskonale rozumiem. Każdy ma prawo do własnych poglądów, planów i odczuć. Ty nie czujesz się na to gotowa finansowo, chcesz mieć tylko jedno to się nie spieszysz

Ja dziecka nie uważam jako uwiązanie z pieluchami. Dla mnie dziecko to szczęście Co do imprez to ja już się wyszalałam, ale i tak bym chodziła czasami na imprezy. Tak się składa, że moi rodzice uwielbialiby moje dziecko i w każdej chwili służyliby pomocą. Widzę to po tym jak szaleją za tymi czterema wnukami Co do książki to jak najbardziej da się przy dziecku czytać książki i nie tylko. Nie wiem skąd to przeświadczenie niektórych osób, że przy dziecku się nic nie robi tylko zmienia pieluszki i nie śpi po nocach. A jeżeli chodzi o ilość dzieci to wiem, że nigdy jedynak, bo takie dziecko często czuje się samotne. Ja trochę się tak czułam jak jedynaczka, mimo dwóch sióstr, ale sporo starszych, które wyszły za mąż jak miałam kilka lat... Dlatego według mnie 1+ najlepiej Dla mnie najlepiej trójka, a jak będę miała pieniądze to jeszcze jakieś maleństwo biedne z domu dziecka.

Co do wizji wpajania zasad to się nie boję Wpajam je tym dzieciaczkom w rodzinie, moje siostry wpajają i nie jest źle To dobre i bardzo mądre dzieci
Powiem Ci, że jeżeli twój facet zarabia na tyle, że spokojnie utrzyma Ciebie i dziecko to zazdroszczę. Mój ma dobrą pracę i mało nie zarabia ale koszta wynajmu mieszkania itd. są wysokie i było by ciężko wyrobić. Co to tego, że nie wiesz skąd mam wyobrażenia o tym, że dziecko to uwiązanie w pieluchach - z domu moja droga. Moja mama ma nas 4, skutkiem czego nie udało jej sie pracowac zadodowo (nie było przedszkola tam gdzie mieszkaliśmy). Najmłodszą siostra opiekowałam się, zmieniałam pieluch, karmiłam, usypiałam... i wiem ile to pracy i wysiłku.
dziadków pod ręką którzy pomogą zazdroszczę bo nasi rodzice mieszkają daleko i nie zostaną nam z dzieckiem.
A tak z ciekawości to twój facet też chce dziecka tak szybko? Bo na zaręczyny jeszcze się nie zdecydował a przecież dziecko to dużo większa odpowiedzialność i dużo poważniejsza decyzja.

Stary 2010-09-10, 11:49   #4514
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
my z P. jak się nie widzieliśmy akurat (a widywaliśmy się b. często), to pisaliśmy do siebie rzadko. jeden SMS maksymalnie dwa, a czasami wcale. Madziu,pisze się, kiedy się ma ochotę, a nie kiedy trzeba. to nie znaczy, że go nie obchodzisz w ogóle

Mi TŻ czasem wyśle rano smsa jak wstanie (zawsze mnie budzi ), czasem w ciągu dnia, zwykle zadzwoni na chwilę jak wychodzi z pracy i ewentualnie wieczorem na dobranoc. Takim "rytuałem" jest tylko to, że dzwoni około 16 - reszta dodatkowo i nie zawsze. To nic strasznego i wcale nie znaczy, że o mnie zapomniał albo coś w tym guście
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:52   #4515
najfajniejsza
Zakorzenienie

i tego - hajja - nie, żebym zaglądała Ci w portfel, ale żeby wychować troje dzieci, to ja musiałabym zarabiać ze 3 razy tyle co teraz, plus luby z dwa razy tyle. nie żeby to było nieosiągalne, ale trudne. oczywiście sytuacja jest inna, jak ma się dom np. czy działkę i nie trzeba brać kredytów albo jak zamiast wynająć nianię czy wysłać do przedszkola się dzieci babci na głowie zostawia w każdym razie nie wyobrażam sobie obarczać rodziców wychowaniem moich dzieci (nawet, a może ZWŁASZCZA, jakby chcieli). to moje dziecko. co innego pomoc, a co innego kilak razy w tygodniu zwalanie niemowlaka na głowę babuni

nie wiem, nas na chwilę obecną stać na jedno dziecko i to bez odkładania kasy na urlop czy coś innego (śluuuuuuuuuuuuuuuubiiiii iik ), a takie życie byle do pierwszego to mi średnio odpowiada

ejjj, w ogóle to zepsułam kolczyki od P., które kupił mi jak byliśmy w jaskini Raj, urwałam łańcuszek, na którym wisiał wisiorek od P. (to serduszko bursztynowe), a wcześniej zgubiłam kolczyki, które dał mi na urodziny kiedyś - nigdy nie miałam takich akcji z bizuterią, ostatnio się to stało. i P. do mnie, jak mu pokazałam pęknięty naszyjnik: "ja Ci kupię tani pierścionek, za kilka zlotych, jak go nie zgubisz i nie zdemolujesz w ciągu tygodnia, to dostaniesz właściwy " - w sumie ma rację, kto wie, czy nie spsuję jakiegoś diamenciora czy coś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 11:52   #4516
madziamacius8786
Zakorzenienie

dziekuje za pocieszenie dziewczynkilepiej mi już

Naj o diamenciora to Ty bedziesz odpowiednio dbać
Stary 2010-09-10, 11:53   #4517
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
dziadków pod ręką którzy pomogą zazdroszczę bo nasi rodzice mieszkają daleko i nie zostaną nam z dzieckiem.
Właśnie dlatego uważam posiadanie przyszłych teściów kilka ulic dalej za bardzo zbawienny motyw
Stary 2010-09-10, 11:56   #4518
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego uważam posiadanie przyszłych teściów kilka ulic dalej za bardzo zbawienny motyw
Ano fajnie tak, jednak nie zawsze się da. Jak to w życiu - coś kosztem czegoś.

Stary 2010-09-10, 12:01   #4519
carmelova
Zakorzenienie

Madziu a masz pewność, że on nikogo nie ma? Nie piszę tego, żeby Cię ranić, ale u wielu moich znajomych ( u mnie też) było tak, że tkwiliśmy w średnio udanych wieloletnich związkach, które kończyły się w momencie kiedy poznaliśmy kogoś innego, kto pokazał nam, że nie musi wcale być źle i że kłotnie/szarpaniny/olewanie to nie jest norma.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 12:01   #4520
najfajniejsza
Zakorzenienie

Madzia, noooo, o diamenciora to ja będę dbała i dbała, i dbała...
Stary 2010-09-10, 12:04   #4521
raingirl
Zakorzenienie

Naj Ty... Ty... Ty Destrukcjo Biżuteryjna Ty
Stary 2010-09-10, 12:10   #4522
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Naj Ty... Ty... Ty Destrukcjo Biżuteryjna Ty
jak tak dbam o biżuterię, to strach pomyśleć, co zrobiłabym z niemowlakiem
nie no, przecież mam jeden pierścionek i nic się z nim nie dzieje, więc zasługuję na nowy!
Stary 2010-09-10, 12:12   #4523
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
i tego - hajja - nie, żebym zaglądała Ci w portfel, ale żeby wychować troje dzieci, to ja musiałabym zarabiać ze 3 razy tyle co teraz, plus luby z dwa razy tyle. nie żeby to było nieosiągalne, ale trudne. oczywiście sytuacja jest inna, jak ma się dom np. czy działkę i nie trzeba brać kredytów albo jak zamiast wynająć nianię czy wysłać do przedszkola się dzieci babci na głowie zostawia w każdym razie nie wyobrażam sobie obarczać rodziców wychowaniem moich dzieci (nawet, a może ZWŁASZCZA, jakby chcieli). to moje dziecko. co innego pomoc, a co innego kilak razy w tygodniu zwalanie niemowlaka na głowę babuni

nie wiem, nas na chwilę obecną stać na jedno dziecko i to bez odkładania kasy na urlop czy coś innego (śluuuuuuuuuuuuuuuubiiiii iik ), a takie życie byle do pierwszego to mi średnio odpowiada

ejjj, w ogóle to zepsułam kolczyki od P., które kupił mi jak byliśmy w jaskini Raj, urwałam łańcuszek, na którym wisiał wisiorek od P. (to serduszko bursztynowe), a wcześniej zgubiłam kolczyki, które dał mi na urodziny kiedyś - nigdy nie miałam takich akcji z bizuterią, ostatnio się to stało. i P. do mnie, jak mu pokazałam pęknięty naszyjnik: "ja Ci kupię tani pierścionek, za kilka zlotych, jak go nie zgubisz i nie zdemolujesz w ciągu tygodnia, to dostaniesz właściwy " - w sumie ma rację, kto wie, czy nie spsuję jakiegoś diamenciora czy coś
U nas jest to samo. Może i byłoby nas stać, ale nie mamy mieszkania w Krakowie, niania kosztuje 1500-2000zł/mc, prywatny żłobek 900 zł. Życie od pierwszego do pierwszego to mój najgorszy koszmar. Poza tym też nie chcę obciążać rodziców maluchem - jedna czy druga mama musiałaby zrezygnować ze swojego życia zawodowego i towarzyskiego żeby się do nas przeprowadzić, a tego nie chcemy (plus nie wyobrażam sobie mieszkania z którąkolwiek z naszych mam, chociaż są kochane ).
Cytat:
Powiem Ci, że jeżeli twój facet zarabia na tyle, że spokojnie utrzyma Ciebie i dziecko to zazdroszczę. Mój ma dobrą pracę i mało nie zarabia ale koszta wynajmu mieszkania itd. są wysokie i było by ciężko wyrobić. Co to tego, że nie wiesz skąd mam wyobrażenia o tym, że dziecko to uwiązanie w pieluchach - z domu moja droga. Moja mama ma nas 4, skutkiem czego nie udało jej sie pracowac zadodowo (nie było przedszkola tam gdzie mieszkaliśmy). Najmłodszą siostra opiekowałam się, zmieniałam pieluch, karmiłam, usypiałam... i wiem ile to pracy i wysiłku.
A tak z ciekawości to twój facet też chce dziecka tak szybko? Bo na zaręczyny jeszcze się nie zdecydował a przecież dziecko to dużo większa odpowiedzialność i dużo poważniejsza decyzja.
Dzieci są super, ale przez godzinę jak się je odwiedza. Gorzej jak trzeba wstawać w nocy, jak się skończy urlop macierzyński i trzeba iść do pracy, a tu dziecko chore itp.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 12:12   #4524
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
jak tak dbam o biżuterię, to strach pomyśleć, co zrobiłabym z niemowlakiem
Zostawiłabyś na poczcie ?
żaaaart
Stary 2010-09-10, 12:23   #4525
Zwies
Zakorzenienie

sic, zostaję w sobotę w pracy

Stary 2010-09-10, 12:23   #4526
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zostawiłabyś na poczcie ?
żaaaart
Taaaa w wysłanych

Stary 2010-09-10, 12:26   #4527
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaa w wysłanych

robie obiad, a potem luby i łork.
nie cierpię festiwalu w Opolu
buźka
Stary 2010-09-10, 12:28   #4528
aleksandrettaa
Zakorzenienie

jeszcze tylko pół godziny i wychodzę z pracy jade do rodziców i pogoda się poprawiła wreszcie zastanawiam się co tam tż robi, jakoś boję się tych wyjazdów integracyjnych

Stary 2010-09-10, 12:32   #4529
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaa w wysłanych
Oby tylko ktoś ich nie usunął
Stary 2010-09-10, 12:33   #4530
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oby tylko ktoś ich nie usunął

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości