|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzeniona
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać - cz. VI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
wiadomo już kto będzie testował kosmetyki under twenty? Bo do 26 można było ankiete wypełniać a chciałabym potestować przy mojej burzy hormonalnej
![]()
#4504 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Doskonale wiedziałam jak zachowuje się skórzane obuwie ale żeby aż tak się rozciągnęło to nie pomyślałam... Z tego co wiem nie ma żadnych preparatów skurczających więc jedyne co mi pozostaje to chyba odsprzedać buty siostrze, która ma trochę większą stopę niż ja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4507 |
Konto usunięte
|
jak się zrobi załóżmy czarny tatuaż.. to da się na nim zrobić kolejny np czerwony?
albo jak się zrobi niebieski to da się z niego zrobić zielony? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
Trwałość butów z targu jest porównywalna do tych z Deichmana czy CCC?
Bo kurde chciałam sobie kupić dzisiaj takie ładne butki w sklepie chińskim ale się bałam, że jak będe sobie szła w deszcz albo śnieg to mi podeszwa odleci.
#4509 |
Konto usunięte
|
ja nie raz kupiłam na targu lepsze buty jak te w sklepach..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
W chińskim to bym się bała, ale mam jeden sprawdzony targ, na którym kupuję dobre buty, często markowe, po niższych cenach niż w sklepie i jakoś żyją
![]()
#4511 |
Rozeznanie
|
Kiedy będzie można oglądnąć siódmy sezon Gotowych na Wszystko w Polsce ? Bo z tego co wiem, w niedzielę była premiera za granicą. Czy fox life, albo inna stacja podjęła się puszczania tego sezonu? Albo w jakim czasie będzie można znaleźć ten oto serial na internecie z polskimi napisami?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- przechodnie - te, które mają dopełnienie w Akkusativie, np. sehen - Ich habe den Direktor nicht gesehen. Czasowniki przechodnie mogą tworzyć stronę bierną, Passiv. * Ale tu jest wyjątek, bo są czasowniki, które mają dopełnienie w Akk, jednak nie tworzą Passivu, ale mają Perfekt z haben np. es gibt (jest) - zwrotne - czasownik z sich zawsze tworzy Perfekt z haben np. Ich habe mich gewaschen. - modalne - modalne (koennen, wollen itp.) tworzą tylko z haben - nieosobowe - czyli takie typu es regnet (pada), es geht um (chodzi o), es kommt... vor, dass... (zdarza się, że) - czasowniki wyrażające stan - te, które same w sobie nie wyrażają ruchu np. Er hat auf dem Bank gesessen. Perfekt z sein - wyrażające ruch - gehen, laufen i tysiąc innych - wyrażają zmianę stanu - np. Ich bin heute spaet aufgestanden - czasowniki: sein, werden, bleiben - i niby zaczynające się na -be, -er, ale to trochę inna kwestia tu też występuje A jeżeli chodzi ci o czasowniki, które tworzą Perfekt z sein i haben - tu chodzi o ich znaczenie. Sądzę, że chodzi Ci o te, których trzecia forma jest taka sama? Bo te, których formy są inne np. quellen - quoll/quellte - s. gequollen/h. gequellt, są łatwiejsze i nie wiem, czy je rozumiesz. Ale wydaje mi się, że chodzi Ci o te pierwsze: dringen - drang - h/s gedrungen. Ten czasownik oznacza zarówno nalegać i dotrzeć. Nalegać, tu nie ma żadnego ruchu ani zmiany stanu, więc tworzy Perfekt z haben. Dotrzeć - to ruch, więc sein. W takich przypadkach chodzi o znaczenie, więc musisz znać tłumaczenie czasownika. Chyba wyniki konkursu będą w pierwszym tygodniu października, o ile pamiętam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4515 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;22359023]jak się zrobi załóżmy czarny tatuaż.. to da się na nim zrobić kolejny np czerwony?
albo jak się zrobi niebieski to da się z niego zrobić zielony? ![]() Czarnego czerwonym nie zakryjesz, chyba, że ten czarny jest mocno wyblakły/źle zrobiony, ale wydaje mi się, że i tak będzie ciut przebijał. Często robi się tzw cover-upy nieudanych tatuaży, ale wtedy to już nie jest dowolny wzór, ale taki, żeby jak najlepiej zakryć ten stary ![]() Załącznik 3438229Załącznik 3438232Załącznik 3438233Załącznik 3438240Załącznik 3438241
#4518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
ostatnio czytałam o mowie ciała, tak pobieżnie, i nasunęło mi się jedno..
a więc - trzymanie rąk w kieszeniach z kciukami na zewnątrz oznacza, że osoba jest silna psychicznie, że "góruje" w rozmowie, nie boi się.. a jeżeli ktoś nas lubi, jest zainteresowany naszą osobą, to naśladuje nasze ruchy.. no i w związku z tym rodzi się pytanie - rozmawiam z kimś, ja trzymam ręce w kieszeniach (bo jak stoimy to nie mam co z tymi rękoma zrobić, więc automatycznie wkładam je do kieszeni), po paru minutach rozmowy ta druga osoba też wkłada ręce w kieszeni - tylko że: a) to dlatego, że jest silna psychicznie, nie boi się, i sygnalizuje to niewerbalnie b) jest to naśladowanie ruchów drugiego rozmówcy, co znaczy, że czuje się przy nim dobrze, lubi tą osobę c) tak samo nie ma co zrobić z rękoma i po prostu wsadziła je do kieszeni, zupełnie bez powodu i nie ma to żadnego związku z mową ciała ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;22359023]jak się zrobi załóżmy czarny tatuaż.. to da się na nim zrobić kolejny np czerwony?
albo jak się zrobi niebieski to da się z niego zrobić zielony? ![]() Czarny można pokolorować (tak jak ja zrobiłam). Ale na samym konturze się nie da idealnie pokryć (chyba, że ten pierwszy był robiony nieprofesjonalnie płytko i wyblakł,ale i tak wcześniejszy kontur będzie widoczny). Wszystko zależy tatuażu,który chcemy zmienić. Raczej nic się nie zrobi np. z tribalami pokrytymi na blachę. Wogóle to dużo by pisać o tym ![]() O Felicjusz mnie uprzedził ![]()
#4521 |
Konto usunięte
|
dzięki za odpowiedzi ws tatuażu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;22362097]dzięki za odpowiedzi ws tatuażu
![]() ![]() Poka, poka to wyrocznia Ci powie,czy się da ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Znacie jakąś dobrą stronę z poradnikiem podstaw Worda dla początkujących emerytów? ![]() Bo właśnie zaczęłam pisać tacie poradnik,ale kurcze ciężko mi idzie,dopiero 3 strony zrobiłam. ![]()
#4523 |
Zakorzenienie
|
no poka poka
![]()
#4524 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
taki łoo.. cały wypełniony.. ogólnie nie jest wyblakły.. był robiony w dobrym salonie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;22349574]myślę że nie pogardzi czymś praktycznym.. ubranko pieluchy smoczek kocyk podusia .. są takie zestawy że misio z kocykiem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym zdecydowanie odpowiedziała, że c) Za to ciekawostką jest, że jak jest nam przyjemnie to rozszerzają się nam źrenice (a z kolei jak kłamiemy to zwężają). Przyjrzyj się plakatom np. kosmetyków, czy innych produktów. Modelki mają z reguły bardzo duże źrenice - stanowczo szersze niż przy normalnym oświetleniu. To jeden z zabiegów reklamowych, bo ma na nas działać taka reklama podprogowo.
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
o Gregoryzka teraz w gazecie wyborczej są jakieś płyty "informatyczne", dzisiaj był Excel dla początkujących, może i word będzie
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie sądzę, że tato jest na aż takim stopniu wtajemniczenia, ale powiem mu,dzieki za info! ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;22362232]http://www.wzorytatuazy.net/tatuaz/3...excellent.html taki łoo.. cały wypełniony.. ogólnie nie jest wyblakły.. był robiony w dobrym salonie..[/QUOTE] Jak na moje oko to ni hu hu, by go pokolorować, bynajmniej nie w takiej postaci w jakiej jest. Chyba, że coś wkoło dorobić, albo czerwone cienie. ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Gregoryżka? ![]()
![]() |
#4528 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;22362602]tylko co by tu dorobić wkoło xD nie mam pomysłu
![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- no właśnie i mi coś tu nie pasowało.. tyko nie wiedziałam co ![]() Jak masz ten kanji na plecach, to ja bym dorobiła mikroskopijne kilka innych znaczków wokoło, albo wycieniować go kolorem...nie wiem ![]() Gsk! Niewidoma Ty ![]() ![]() ![]()
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
reszta wg mnie zarejestrowała sie tylko i wyłącznie po to, żeby wziąć udział w testowaniu. Weźcie sprawdźcie, czy tez tak macie? Czy tylko ja wymyslam jakies teorie spiskowe?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.