|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Kurko, trzymam kciuki za obronę.
Kathi, Mati rzeczywiście bardzo często ci choruje, ja nawet nie wiem co to za choroba ta szkarlatyna, nigdy nikt na nią u mnie nie chorował. Upału ciąg dalszy, od dwóch dni czekamy na burzę, postraszy tylko i nic. W domu spać nie można taka duchota, mimo otwartych okien nic to nie daje. Z samopoczucirm nie jest najgorzej, najbardziej cierpią nogi, bo są bardzo ciężkie i puchną mi kostki, kupiłam wczoraj Lioven i jest trochę lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Hej!
![]() Wróciłam. Trochę odpoczęłam, ale wyjazd z 6-m-cznym dzieckiem raczkującym to nie jest dobry pomysł ![]() ![]() Dziecko zimowe to kompletna porażka ![]() ![]() ![]() W pierwszą stronę Pati zarzygała siebie i samochód ![]() ![]() Hotel niezły, ale kucharz to jakaś porażka. Restauracja piękna, ale w środku latały muchy!!! Jedzenie porażka. Pierogi to ciasto cieniuteńkie, rozgotowane, bez soli. Kotlet dla dziecka suchy jak wiór. Rosół to woda z solą i rozgotowane kluski. Żurek sama sól ze śmietaną ![]() ![]() Tutaj byliśmy: http://www.hotelprezydent.com/ Manolita, kobieto idź się przebadaj!! ![]() Kuro, nareszcie, obronisz się i będzie po wszystkiemu ![]() Katrin, idź już babo na to L4 bo tak się męczysz. Wogóle w poniedziałek Pati skończyła 3 latka!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Laski My tez sie meldujemy po urlopie
![]() Było super hotel rewelacje a jedzenie jak marzenie. Ale widaomo z takimi maluchami nie ma mowy o wypoczynku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() My mamy jeszcze nad morze jechać, ale to z teściami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
katrin schkarlatyna to takie badziewie ze ma chyba ze 20 odmian i moze ciagle atakowac oslabiony organizm. Maxowi nawet nie zdazylam kuracji uodparniajacej zrobic a juz zachorowal
Najgorsze jest to ze moze zostawic znak na sercu albo na nerkach. No i wyjechali mi znajomi . Wizyta krotka ale bardzo mila a teraz wracamy do rutyny . Za dwa tygodnie jedziemy do Polski ![]() Seona dobrze ze troszke wypoczelas ale jak piszesz o kucharzu to rece opadaja Porownalam ceny to w POlsce sa takie same jak np na Sardynii . To ja zdecydowanie na Sardynie chce ![]() WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA PATI Manolita to normalne klamstewka u dzieci. Moj mMax to samo ma. Nic tylko 1000 razy tlumacze ze klamstwo nie poplaca i za prawde nie ma kary nawet za najgorsza rzecz a za klamstwo nawet najmniejsze tak . U nas ten system dziala od jakiegos czasu , ale trwalo nim zaskoczyl chlopak Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2012-06-23 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
Czołem młodzieży
![]() Uuuu... trochę mnie nie było ale wszystko bez zmian. Widzę część z Was się urlopuje, wyjeżdża, odpoczywa, a my dalej pracujemy ![]() ![]() ![]() Byłam na pierwszym zebraniu w przedszkolu. Zobaczyłam na jakiej sali Nina będzie, poznałam panią dyrektor i dwie wychowawczynie Ninki. Wrażenie zrobiły super więc mam nadzieję, że tak pozostanie do końca Niny przedszkolnej kariery. Wszystkie panie raczej młode max koło 40-tki, dyrektorka fajna babka z jajami, stanowcza ale sympatyczna. Dwie wychowawczynie: pierwsza - młodziutka, niewiele starsza ode mnie, przemiła, spokojna, wyciszona, uśmiechnięta, taka co to pewnie dzieci do niej lgną żeby się przytulić itp.; druga: trochę starsza od pierwszej, bardzo stanowcza, trochę z posępną miną ale czuję, że to ona będzie dzieci trzymać w ryzach, ma nawet takie "☠☠☠☠*ki" w oczach ![]() ![]() Poza tym dowiedziałam się, że przedszkole ma super tradycję, że co roku wybierana jest grupa kilkunastu rodziców, którzy na różne okazje przygotowują dzieciom przedstawienia, teatrzyki w których grają rodzice. Widziałam filmiki z takimi przedstawieniami w wykonaniu rodziców i są super ![]() Niedawno też Ninka miała urodziny, skończyła 3 latka i z tej okazji mieliśmy piękne przyjęcie, dużo gości i piękny wielki tort w kształcie rybki Mini-Mini ![]() ![]() A tu jeszcze filmik z Ninki żłobka z pikniku rodzinnego ![]() Widać tam Ninkę kilka razy w 1:28 minucie, jak macha kółeczkiem w niebieskiej bluzeczce i po tem około 3 minuty dzieci robią węża kilka razy i Nina jest druga za panią w czerwonych spodniach i niebieskiej bluzeczce ![]() ![]() http://www.slubice.tv/0,877-piknik_r...26quot%3b.html Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2012-06-24 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Kathi, czym objawia się szkarlatyna? Zdrówka dla Maxa ![]() Seona, ja myślałam że wiosenne dziecko jest idealne ale w naszym wypadku nie wypaliło ![]() ![]() ![]() ![]() Manolita, idź na badania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na sekundę
Jest 5 ![]()
#4509 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuro! Teraz już pewnie nietrzeźwa gdzieś leży z radości ![]() A my od poniedziałku z Ninką chodzimy popołudniami do przedszkola na zajęcia integracyjne przez cały tydzień, po półtora godziny i tak jeszcze potem dwa ostatnie dni sierpnia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Wtajemniczenie
|
Cinka niee co Ty jeszcze nie
![]() czeka mnie szukanie pracy ![]() My dziś byliśmy na psotkaniu adaptacyjnym w przedszkolu, moje dziecko tańczyło, szalało i cieszyło się naprawdę bardzo, nie chciał wychodzić. ciekawe jak to będzie bez mamy. no ale my tylko takie jedno spotkanie mamy, fajnie u Was że to tak często. Gosik ![]()
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Melduję się
![]() My dziś po kolejnym spotkaniu integracyjnym w przedszkolu. Ninka wniebowzięta. Wyjście skończyło się płaczem ![]() ![]() ![]() ![]() Kuroikaze Ty już kiedyś nam się chwaliłaś swoimi pracami ale teraz pochwal się nam tym, co tworzyłaś na obronę. W końcu piątka do czegoś zobowiązuje ![]() ![]() Seona a Ty gdzie zniknęłaś?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
Cinka, jestem jestem, ale czasu na nic nie mam
![]() ![]() ![]() Kuro, gratulacje!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katrin a Ty co już na L4? cdn ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Jestem. Poza tym ograniczam Pati bajki do minimum, bo teraz to i Lili już oglądała ![]() ![]() Ciekawe co u Maugoszatki, czy Hela coś się uspokoiła??? Eve, Ewelajn dłuuuugo się nie odzywały ![]() Ursull, jak się czujesz? Marika????? Małgosia, Rumiankowa, jak u Was? Też Wam tak szybko czas leci z dwójką dzieci? Gossik, to qrcze 15 m-cy i dalej nie chodzi?!? A mi się wydawało, że Pati jak miała 14 m-cy to późno! |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Wtajemniczenie
|
Cinka a moge wkleić, ale po weekendzie, bo teraz mam projekt na głowie, ale i tak nei dam rady wkleić wszystkiego bo nie będę zanudzać Was książką
![]() Seona CV złożyłam do kilku miejsc, kilka mam na oku ![]()
#4515 |
Zakorzenienie
|
Kuro Gratuluję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
gosikk i Seona mojej siostry córcia najstarsza też długo nie chodziła. Troszkę się o to martwili, bo ona miała wiotkość mięśni. Jako niemowlę była takim "lejącym się" dzieckiem, nie była taka sztywna jak inne dzieci. poszli z nią do ortopedy, ze ona tak długo nie chodzi, bo już miała skończony rok. Lekarz ją zobaczył i powiedział, że na razie nie ma co się martwić. Dziecko powinno zacząć chodzić do 18 miesiąca życia. Jak skończy 18 miesięcy, to wtedy dopiero można szukać przyczyny i rozmyślać. Na każdego przyjdzie czas, przyjdzie też i na chodzenie Aniczki
![]() ![]() kuroikaze ja to bym chętnie wszystko zobaczyła ![]() ![]() ![]() Odstawiłam córuś do Gorzowa do babci i dziwna cisza w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
My jutro wyjeżdżamy tylko we dwoje do W-wy
![]() ![]() ![]() W każdej chwili mogę zawrócić do niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Już Ty się nie martw, Lili w nocy będzie smacznie spać i nie będzie o mamie rozmyślać
![]() ![]() Siostra Tż mówiła mi, ze poszła z Ninką na jakiś festyn dla dzieci organizowany z okazji zaczynających się wakacji, organizowała go policja, straż pożarna... Chodziło o bezpieczeństwo podczas wakacji. Był konkurs na którym strażacy pokazywali różne skrzyżowania, ulice i pytali dzieci np. co jaki znak oznacza, albo który samochód na danym skrzyżowaniu ma pierwszeństwo. Brały w tym udział dzieci szkolne rzecz jasna. Ale Nina się wepchała w kolejkę i pan strażak lekko się zdziwił, jak zobaczył, że taki brzdąc mały czeka na pytanie między dużymi dziećmi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Ninka jest bezbłędna
![]() Och zasnąć nie mogę. Ale burza u mnie!! Wyłączam kompa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie taka burza była wczoraj, to chyba ode mnie do Ciebie przyszła ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
wiecie ile bym dala za burze??? u nas tropiki 37 stopni od kilku dni a moja mala ma koklusz i musze schladzac powietrze hmmm . siedzimy w lazience przy prysznicu albo w lodowce
![]() Szkarlatyna - goraczka , wysypka , bialy osad na jezyku a potem malinowy jezyk , ale te objawy mielismy pierwsze 2 razy . Teraz to migdaly opuchniete i wysypka , bez temperatury KURO gratulacje no i teraz posady z duuuza kasa i fajnymi ludzmi. musze sie pakowac na 3 tyg do polski , tylko co wziac hihi chyba wszystko bo pogoda w kratke sie zapowiada , a pakowanie z chora Laurka to szczyt moich mozliwosci |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Wtajemniczenie
|
Seona jak po wyjeździe?
Kathi współczuje pakowania ![]() Cinka to dobrze że Ninka tak podchodzi do życia ![]() wklejam Ci 3 plakaty prezentacje książki (całej książki raczej się tu nie da wkleić) i 2 akwaforty, tyle mam pod ręką. (było ich 7)
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2012-07-16 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
Czołem dziewczynki. Ja dziś prosto z pracy, bo jak siadłam w fotel, tak nie mam siły wstać. Wczoraj późno poszłam spać i dzisiaj chodzę zakręcona. Oczy same mi się zamykają, a dodatkowo w pracy miałam dzisiaj dużo roboty i zaganiana byłam. Zaraz chyba idę spać
![]() kuro mi się bardzo podoba. Chętnie bym zobaczyła książkę ![]() ![]() kathi szkoda Laurki, że taki maluszek w takie upały musi znosić takie choróbsko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam i było suuuper!!
![]() Babcia co chwila do mnie dzwoniła, więc byłam szczęśliwa i nie zamartwiałam się. A jednak takie 2 dni samemu to luksus. Można w spokoju zjeść, zrobić spokojnie dokładny makijaż ![]() Kuro, piękne te rysunki ![]() ![]() Kathi, choroby w taki upał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Seona ja tak bez Ninki już od soboty. Sama nie wiem co mam ze sobą robić. Wczoraj pojechał do niej Tż. Wrócą w piątek lub ja do nich pojadę i jeszcze trochę zostaniemy. Ja do piątku jeszcze pracuję, a potem mam 3 tygodnie urlopu wypoczynkowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Wtajemniczenie
|
Seona nie, druk wklęsły, technika akwaforty, ołówkiem nigdy tak nie wyjdzie
![]() Cinka jedziecie gdzieś na wakacje? ja nie pamiętam kiedy byłam bez mojego dziecka, fajnie że możesz odpocząć ![]()
#4527 |
Zakorzenienie
|
Kuro ja nawet nie wiem co to jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
kuro no chcemy jechać na kilka dni nad morze do Świnoujścia ale jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie, bo Tż zwyczajnie się nie chce. Ale ze mną nie wygra
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
My od 15-17.07 mamy Międzyzdroje we dwoje. Jakaś promocja była i mąż się zapisał, nie wiem czy gdzieś na Gruperze czy gdzieś i w te dni są wolne pokoje. Mieliśmy już rezygnować, bo ja się upierałam, że bez dzieci nie pojadę, ale W-wa na próbę wyszła fajnie więc pojedziemy
![]() A w sierpniu mamy już z dziećmi i teściami do Ustki jechać. Najgorsza podróż, przeraża mnie tyle godz. w samochodzie ![]() Kathi, Wy jak jedziecie z dziećmi? Samochodem? Powiedzcie mi jak to jest z tymi fotelikami. Pati w każdym lata głowa ![]() ![]() ![]() Kuro, a co to jest za książka? Edytowane przez Seona Czas edycji: 2012-07-05 o 15:32 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
Seona mojej Ninie głowa w foteliku jakoś nie lata
![]() FOTELIK NINY Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Ninka w nim nigdy nie narzekała na jazdę. Jest w nim ładnie schowana i mam nadzieję, dzięki temu dobrze chroniona. Ta osłona dookoła głowy fajnie właśnie się sprawdza, jak Nina zaśnie w nim ![]() A tak na marginesie, to chyba w tych samych dniach będziemy nad morzem, parę kilometrów od siebie ![]() ![]() Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2012-07-05 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.