|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
witam radośnie mimo, że po kolejnej nie przespanej nocy
![]() Cytat:
-wogóle chciałabym, żeby to była taka mała jego kopia I trzymam kciuki za szybki, mało bolesny poród Buziaczek - gratuluję mamusiu Vikicullen to się wymęczyłaś nieźle -ale najważniejsze, że dobrze się skończyło - dzidzia śliczna Cytat:
De my te bóle to chyba mamy podobne -od wczoraj w nocy boli mnie jeszcze tak jak na okres - a dziś w nocy tak mnie złapało, że się ruszyć nie mogłam, aż się popłakałam ![]() Cytat:
) ale od kiedy mam te bóle to noce trwają zdecydowanie za długo Cytat:
a dwa mies później nam też się udało ![]() też bym chciała być już po ![]() Pelnia ![]() ![]() ![]() Cytat:
JOANNA16
|
|||||
|
|
|
#4502 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
pelnia
|
|
|
|
#4503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze wiedziec, ze ktos ma podobne bole. Ja za to mam wrazenie, ze wiecznie jestem w ciazy.Ze to nigdy sie nie skonczy.Eh, moze gdybym mogla do konca normalnie sie poruszac A ja nawet z domu nie wychodze, poza wizytami u lekarza.Od razu po kilku krokach mam bole w spojeniu i nie moge isc.![]() Ide sie przespac.Poprasowala,popr alam, odkurzylam i pomylam podlogi.Musze jeszcze duzy filtr w akwarium wymyc.I niech maly wychodzi
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Zadomowienie
|
Malinka napisz na poczatku ze urodzilam w 41+1 tc
|
#4505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaa jak mnie tak strasznie w nocy boli to siadam na piłkę taką co to jej też Artystka używała i troszkę to pomaga tylko, że muszę długo na niej siedzieć aż prawie zasypiam
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2010-11-19 o 13:04 |
|
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane juz jestem po
17.11 o godzinie 8:44 urodziłam córcie Nikole waga 3060 wzrost 51cm zostałam jedna dobe w szpitalu i dopiero wczoraj wieczór wyszłam do domu.Jeśli chcecie do napisze jak to wszystko wyglądało. Tylko musze mała nakarmic.
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
SYSUNIA
![]() Pewnie, ze napisz jak było
|
#4508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czekamy na relację |
|
|
|
|
#4509 |
|
Raczkowanie
|
De28 ja tez siedze ostatnio non stop w domu, lekarz kazal mi lezec bo sie szyjka skraca, ale ciezko tak lezec, strasznie duzo siedze przed kompem co zapewne nie jest dobre, i tez pobolewa mnie krocze...
Kularek na poczatku nawet troche mi sie dluzylo, sczczegolnie jak nie bylo widac brzuszka, ale teraz to jest masakra zaraz bedziemy rodzic, nie wspomne juz np o tym ze jestem na zwolnieniu lekarskim pol roku, a wydaje mi sie ze z 3 tyg czasu....Vikicullen Michalek sliczny , urodzil sie tego samego dnia co ja ![]() Mole spozywcze - tragedia, trzeba wszystko wyrzucic, a i tak jak napisalyscie po paru m-cach znowu skads to sie bierze Zalaczam moje "artystyczne dziela" (ciezko to tak nazwac bo to dlubanina krzyzyka za krzyzykiem mulina) to co robi Artystka i _As_ to wyzsza szkola jazdy , ale stwierdzilam ze powiesze mojej malej nad lozeczkiem takie obrazki wykonane samodzielnie- oczywiscie jeszcze sa do wyprania i do obramowania, robienie ich umilalo mi czas ciazy |
|
|
|
#4510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Kamafi, zdolniacha z Ciebie
![]() Ja chyba wszystkiego nie wyrzucę, jak cos stało w szczelnym słoiku to chyba mogę zachować? ![]() Nie wiem, czy pokazywałam Wam już to: http://www.joemonster.org/art/14934/...kobiet_w_ciazy Dobry znajomy przysłał mi jakiś czas temu
|
#4512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na opis czekamy z niecierpliwością |
|
|
|
|
#4513 |
|
Raczkowanie
|
Sysunia d GRATULACJE
![]() Dziewczyny ja już też się czuję jakby moja ciąża trwała w nieskończoność , miałam w nocy już takie fajne bóle krzyża, cieszyłam się,że do rana może się rozkręci,a tu d...a , byłam na ktg, i lekarka mnie zbadała i zafundowała mi masaż szyjki myślałam że będzie bardziej bolało, ale lajtowo dało się wytrzymać, ciekawa jestem tylko czy mnie po tym weźmie ![]() ![]() Wiem że któraś z dziewczyn też miała ten masaż, tylko nie pamiętam czy jej to pomogło, nie przypomina się Wam??? I jak do środy nie urodzę to na patalogię Ciekawa jestem co u Anecki . |
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4515 |
|
Rozeznanie
|
A co tutaj taka cisza...
a nie...net mi sie cos zawiesil i nie pokazywalo nowych wiadomosci:/
Edytowane przez zenia2211 Czas edycji: 2010-11-19 o 13:44 |
|
|
|
#4516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesteś tak samo zdolna ![]() ![]() klask i:Kretencja, fajne te zdjęcia Szczególnie podoba mi się zestawienie brzuszka i męskiej pupy |
|
|
|
|
#4517 |
|
Zadomowienie
|
Kamafi - co ty mówisz ? wiesz ile osób nie ma pojęcia jak takie wspaniałości zrobić ? To jest śliczne ! i z Ciebie też niezła artystka
aż ci zazdroszczę bo ja umiem tylko kwadraty i prostokąty i na drutach i na szydełku ![]() Kretencja śliczne te kobiety w tym linku
|
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się podobają bardzo
Ja mam jedno takie zdjęcie Brat mi zrobił
|
#4519 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() - kolor włosów i oczy po tacie - uzębienie po mamusi - gęstość włosków po mamusi - inteligencja po babci - pracowitość po drugiej babci - ambicja po mamusi ![]() ja będę kleić pierogi w poniedziałek żeby sobie zjeść, bo na wigilii to chyba ruskie mama mi zrobi (tylko bez cebuli) Cytat:
![]() chcemy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
Dzasta, oj maja klimacik
Co do "ideału"... Też bym chciała, żeby mały miał urodę po tacie (brunet), chociaż nos może mieć bardziej po mamie i po babci z mamy strony Zęby też lepiej po mnie, bo mimo, że mój mąż przystojny, zęby ma niezbyt ładne. Chciałabym, żeby wiele cech charakteru odziedziczył po moim Tacie Siłę woli, pracowitość, optymizm, także inteligencję... (w sumie jak tak myślę, to mój mąż jest podobny ) Ale to oczywiście tylko takie gadanie, bo jak będzie z urody podobny do mnie, zęby będzie miał po swoim tatusiu, a charakter po ciotkach ze strony taty (mąż ma dwie siostry - fajne babki, ale straszne uparciuchy i ogólnie trudne we współżyciu
|
#4521 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki. A my niedawno co do domu weszlismy. Troche nam zajęło w tym szpitalu bo ciągle ktoś wzywał ta moja położną i spokoju nie było. Ale szpital obejrzałam, sale porodową,nawet miałam dzisiaj USG no i akupunkture. Wszystko jak najbardziej pozytywnie
Sale przytulne,na oddziale spokój,cisza,nikt nie hałasuje.Jestem naprawde zadowolona z warunków i lepiej trafić nie mogłam Padam ze zmeczenia totalnie... |
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za Gratulacje
Szczerze powiem ze nas mała zaskoczyła bo generalnie lekarz i połozna twierdzili ze w terminie sie nie urodzi i raczej ja przenosze niz wczesniej urodze a tu prosze. Dobrze ze torbe spakowałam We wtorek w nocy połozyłam sie spac o 24:00 i niby usnełam ale obudziłam sie około 2 i tak mi sie wydawało ze caly ten dwu godzinny sen to nie byl taki do konca bo mnie bolał brzuch. Obudziłam meza i mówie ze chyba zaczynaja mi sie skurcze ale nie bylam pewna czy to juz to. Wiec wstalam bo juz nie moglam lezec i poszlam sie zalatwic i ogolic tak od wypadku. Wróciłam do pokoju i mowie do meza ze mam skurcze co 15 minut wiec on za zegarek i liczymy no i faktycznie- ja jeszcze myslalam ze to moze falszywy alarm bo mi czop nie odszedl a do 25 listopada jeszcze troche czasu jest. No ale maz mowi ja dzwonie do szpitala no i kazali mi natychmiast przyjechac. Jak tylko odłozyl telefon wyleciala mi krew wiec wtedy juz na biegu do auta bo skurcze byly coraz bardziej bolesne. W szpitalu bylam o 3:30 zbadał mnie lekarz i powiedzial ze mam isc na sale porodowa bo ja mam juz 4 cm rozwarcia. Przypieli mnie do ktg i monitorowali stan dziecka i skurczy. Połozna powiedziała ze tu tak robia w momencie kiedy w czasie skurczów dalej odchodzi krew tzn ten czop i ze badaja rozwarcie co 4 godz. Czyli nastepne badanie mialam miec okolo 8 rano. wiec lezałam i skurcze byly coraz bolesniejsze i tak sie zastanawialam nad tym zzo ale mysle jeszcze mnie nie boli wiec poczekam. I dzieki temu ze ten czop mi odchodzil w czasie skurczy to akcja przechodzila bardzo sprawnie bo o godz 8 rano ja juz mialam 8 cm a 30 minut pozniej juz mialam bole parte i wyszlo na to ze rodzilam na zywca korzystajac tylko z gazu ktory naprawde nic mi nie dawał. Mąż byl dumny ze mnie Połozna caly czas była z nami w pokoju od momentu przyjecia do samego urodzenia.Poród wiec mialam szybki . Maz spisał sie na medal . Mała jest kochana zdjecia wkleje pozniej bo maz mi zakosil aparat bo pojechal sie chwalic mala do pracy Czujemy sie dobrze ja pekłam ale nie duzo na bokach teraz mam maly dyskomfort .Brzuch mnie nawet bardzo nie boli . Ten moj poród to byl bardzo lajtowy spodziewałam sie gorszych meczarni. Aha jestem bardzooo zadowolona ze szpitala Tylko narazie mam problemy z karmieniem bo mala nie chce za bardzo ssac chyba dlatego ze jeszcze mi pokarm nie napłynal i jest jej ciezko. Karmie ja szczykawka i staram sie ja nakłonic do ssania
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2010-11-19 o 14:17 |
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Sysunia, bardzo przyjemny opis, dzielnie się wszyscy spisaliście
|
#4524 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() czekamy na opis porodu i zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie odwiozłam koleżankę na pociąg i smutno mi. Wczoraj zrobiła mi sesję ale tak koszmarnie wyszłam na tych zdjęciach że szok mam nadzieje że uda jej się coś z tego obrobić w photoshopie nie zdawałam sobie sprawy z tego jak wyglądam
|
|
#4525 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Sysunia - to tylko zazdrościć takiego porodu jeszcze raz gratuluje
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-11-19 o 14:25 |
||
|
|
|
#4526 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Gimikis, Ty jeszcze w dwupaku?
|
#4528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Jeszcze tak. Już mi normalnie palma odbija. poodkurzałam, wypucowałam kuchnie i nic. Nawet sex nie działa. Jeżeli do jutra nie urodzę to zabieram TŻta na baaardzo długi spacer. może się coś w tedy ruszy. Meczy mnie już to czekanie. A brzuch mam cały czas napięty i co jakiś czas kłucie w pochwie.
|
|
#4529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo to nie jest duzy pokoj.Ale wydaje mi sie ze jakos to tak pasuje i moze ona nawet stac caly czas.Bo koncepcja byla taka ze stelarz bedziemy skladac i chowac a wanienka do lazienki ale chyba nie ma potrzeby.Sysunia gratulacje i super ze mialas spoko porod pozazdroscic.Gimikis nie martw sie,napewno sie rozwinie.Trzymam kciuki
Edytowane przez zenia2211 Czas edycji: 2010-11-19 o 14:40 |
|
|
|
|
#4530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też tak chcę hehe
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

mój tż jest za to ciemny
i normalnie zakochana jestem w jego urodzie
.........
-ale najważniejsze, że dobrze się skończyło - dzidzia śliczna
Masaz nie pomaga, nic kompletnie nic. Maly pewnie na cos uciskal.Macie racje, ale te bole juz sa codziennie

klask i:
Brat mi zrobił
papa
żeby sobie zjeść, bo na wigilii to chyba ruskie mama mi zrobi (tylko bez cebuli)
i staram sie ja nakłonic do ssania