|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Iwka no i taką bitą śmietaną przekładamy biszkopty. Biszkopt na spód namaczamy kawą z alkoholem albo i bez jak nie ma, ostatnio kładłam tez wiśnie z nalewki i nalewką namaczałam.
Ana nigdy się z nią nic nie działo. Jak jest dobrze ubita to jest ok. A tort zawsze robimy kilka godzin wcześniej albo dzień wcześniej ale czasami stoi jeszcze dzień po imprezie i jest ok. Musi stać w lodówce no ale u nas i każde ciasto z kremem w lodówce stoi. Wracając do spiralek...poza tymi miedzianymi są tez hormonalne które działają jak tabletki, wytwarza się odpowiednia dawka hormonów. Tyle że omija wątrobę i żołądek. Ja sobie nie wyobrażam tego jak te krążki się później wyjmuje? Ostatnio w między kuchnią a salonem pokazywali różne środki i te krążki też i o ile aplikacja ok to jak to wyjąć?
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
![]() A co do krążków, to Kochana czytasz mi w myślach... nad tym samym się zastanawiałam, ale nie raczyłam pytać... ![]() No i zastanawia mnie jeszcze fakt, jak to wygląda z "nadżerkami"? czy ich nie powodują? bo właśnie nakłada się je na szyjkę, a tam zazwyczaj spotykane jest to schorzenie... ehś... |
|
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie miałam z wyjmowaniem problemów. te krążki są dość duże więc spoko. nadżerek nie powodują (przynajmniej u mnie nic się nie działo mimo, że wzcesniej miałam nadżerkę, która sama zniknęła), tak samo ich się nie czuje, TZ tez nie czuł
i było to o tyle wygodne, że nie trzeba pamiętać codziennie
|
|
|
|
#4504 |
|
Wtajemniczenie
|
kliwia spokojnie widze że dopadł was kryzys karmienia jeśli o to chodzi a jak nie o to to podejrzewam koleczki, dawaj rumianek, koper włoski, masuj brzuszek nóżkami ćwicz ugniatanie brzuszka , oczywiście możesz też podać espumisan bo Zuza ma miesiąc więc możesz ja tak podawałam 10 kropli do butelki odciągni mleczka swojego i daj te krople do butelki i już , potem będą gazy aż zrobi kupkę , jeśli płaczę tzn. że musi być coś na rzeczy , może zmierz temperaturkę a przy okazji leciutko poruszaj na boki termometrem to też może bardzo pomóc także mam nadzieje że mimo to pomogłam a nawet jeśli nie o to chodzi
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#4505 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A tych napoi i ciasta nie zabierasz w poniedziałek do pracy dla dzieciaków? Cytat:
Ale moja gin mówi, że nadają się tylko dla kobiet przed pierwszym porodem. Później tam jest wszystko rozciągnięte i krążki lubią wypadać. Mnie ona ich nie polecała, ale tylko dlatego, że jej i mojej endo bardzo długo zajęło ustawienie mnie hormonalnie. Przy tabsach jest idealnie i boi się, że jak mi będzie dostarczać mniej hormonów, to mój organizm na nowo zwariuje. mam nadzieje, że po dwóch tygodniach maluchy dadzą Ci żyć! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
o ile chetnych
ustawcie sie w kolejke! ana cofnelabym czas by nie zachodzic w ciaze, przerasta mnie to macierzynstwo. ktosia no wisi, z przerwami godzinnymi. od godz 14 nie spi, teraz zezarla z obu piersi i nie spi nadal. za tydzien maz jedzie na studia i 2 dni bede z mala sama, to dopiero bedzie masakra. jak jej w nocy nie udusze albo nie rzuce o sciane to bedzie cud. kasiaher kolki ma srednie, podawalismy jej sab simplex a od dzis bobotic. koperek pije ja, a dzis mala wypila 20ml herbatki hipp na trawienie, choc chyba bede jej podawac ziolka w czystej postaci. raz juz jej dalam rumianek to zrobila 5 kup w 2h, myslalam ze biegunki dostala - sie wystraszylam. a teraz ryczy bo tak, i wiem ze tylko cyc ja uspokoi, ale skad mamwziac mleko w cycku jak juz ywpila? a kryzys laktacyjny w postaci skoku 5 tygodnia mialysmy kilka dni temu... Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2011-01-21 o 21:38 |
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przytulam cię mocno
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
to ma zajefajne body
Cytat:
Ana ma zaczerwienione na fotce bo zmeczony i spiacy byl, a wtedy robia mu sie takie oczka Tak przepis doszedl, myslalam ze juz pisalam i dziekowalam Madzialenka, Zabcia, ktosia, Gucia - dzieki za mile slowa o laurkach ![]() Ale sie dzis wkurzylam na kwaitki ktore kupilam dla babc-wczoraj kupione roze dzis juz sie do nieczego nie nadawaly! |
|
|
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
wracając do myszy
to u mnie w pracy biegała jedna po magazynie nawet żabę raz widziałam i jaszczurek to mam nie wyraźne zdjęcie na telefonie poszłam do kolegi na magazyn on że u niego w biurze jest mysz zaczął pokazywać mi gdzie wbiegła za kartony ja je ruszam a on tak się wystraszyła wybiegła zza kartonów na kafelkach jak brała zakręt tak jej sie łapki w miejscu ślizgały że zarzuciło jej dupcią że ledwo zakręt do drzwi wyrobiła i wybiegła śmiesznie to wyglądało spadam spać bo jutro do pracy na 8 muszę panom robotnikom otworzyć drzwi---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
laurka bombowa może chciała kwiatkiem sie pobawić i oddać nie chciał
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pobawic a najlepiej sprobowac jak smakuje ![]() A propos myszy.... nigdy nie zapomne jak moja mama gonila mysz z lopatka-taka mala do wkladania wegla do pieca kaflowego. Mysz uciekla na podworko a mama za nia po schodach i na podworku na chodniku waliła ja ta lopatka i hmmmm zabila ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- kliwia - dawaj ta Zuzke, ustawimy ja zeby sie mamy sluchala! a tak pol zartem pol serio, mowie teraz tz co napisalas o rzucaniu o sciane dzidziolem a on mi - ale to sa grozby karalne i za to moga jej dziecko odebrac! i ze czesto jak ludzie cos takiego na necie przeczytaja i wyczaja dokladnie osobe to nastepnego dnia-puk puk policja do twoich drzwi ! mowie to oczywiscie nie serio w twoim przypadku! ale tez mi sie wspomnialo wlasnie o tym wzyeaniu policji jak dziecko placze... gryyyy |
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetnie sobie radzisz i mam nadzieje, że Zuzia szybko się przestawi na "dobrą córeczkę mamusi" Przytulam Cię mocno! Śliweńska, a jak tam obrączka TŻeta? znalazła się?
|
|
#4512 | ||
|
Zakorzenienie
|
przezylam
![]() dostalam fajny upominem z FL ![]() powiedzialam jej o sytuacji z babcia i nawet sie ucieszyla ze beda dostepna w srody az tak zle jest? a nie moze Twoja mama na te dwa dni do Was przyjechac? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
laseczki nie spac ![]()
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie śpie
|
|
|
|
#4515 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
dziewczyny nie pamiętam która pisała wniosek o dofinansowanie z unii na otwarcie swojej działalności , potrzebuje pilnie takiego wniosku już wypełnionego chodzi o ten wniosek który robi sie w generatorze jak któras z was ma takie coś niech się odezwie do mnie plis
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Co Wy tu tak wcześnie w sobotę
|
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny cholernie się martwię, mąż wyjechał po 7 do szkoły, na 8:15 i do tej pory nie daje znaku że dojechał... wysłałam już 3 smsy... dzwoniłam też chyba 3 razy.... ehhh ;(
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- ufff odpisał ![]() po 2 godzinach
|
|
|
|
#4518 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kryzys może troszkę potrwać także spokojnie napewno wszystko minie jesli nie masz mleka a ona nadal głodna spróbuj jej poprostu dać mleko w proszku tzn modyfikowane , najlepiej takie które wpływa na kolki i trawienie skoro podejrzewasz kolki np. bebilon comfort na trawienie i kolki , jeśli jest uczulona to bebilion ha1 albo inne np. NAN , ale ja teraz daje Dominikowi bebilon i jest lepszy a jadl NAN przez 11 miesiecy bebilon pepti ale tylko na recepte , albo nan sesnitive, albo zwykly bebilon albo poprostu sprobuj ze smoczkiem , moze poprostu potrzebuje tylko ssac nie koniecznie chce jej sie jesc , dzieci tez tak mają że muszą być przytulane i tego potrzebują, wiem bo miałam to samo co ty , bolał go brzuszek , marudził, nie spał i cały czas przy cycu , do tego nawet jak nie miałam pokarmu bo wszystko zjadł to i tak ssał cycka nawet do snu przez dwie godziny np. musiałam go trzymać on zasnął a gdy tylko go odsuwałam to zaraz się budził i ja wtedy dawałam mu pieluszkę tetrową, dodatkowo zrobiłam jeszcze tak kiedyś koleżanka psycholog dziecięcy mi podpowiedziała żeby wziąć np. pieluszkę albo prztulankę i spać z nią non stop tzn ty wtedy przesiąknie twoim matczynym zapachem i dziecko przytulając się albo mając ją tylko przy głowie będzie człou twój zapach i będzie spokojniejsze , to działa nawet do tej pory tak robię , wiem że nie na wszystkie dzieci działają różne pomysły ale spróbuj a nóż widelec coś pomoże ... ja cię rozumiem bo miałam dokładnie to samo, miałam nawet szok poporodowy i chciałam się rozejść z mężem po miesiącu od urodzenia Dominika, nawet zaczełam palić z powrotem jak już nie karmiłam bo miałam dosyć tego wszytskiego non stop płacz , wstawanie w nocy ło matko ja mam tak do tej pory , chociaz moje dziecko to potem aniołek był tak teraz pokazuje różki masakra ach zapomniałam się pochwalić że moje dorosłe dziecko zrobiło siku i kupkę na nocniczek wiedziałam kiedy mniej więcej będzie robił kupkę i ciach go na nocnik dałam zabawke i siedział aż zrobił super widok mam zdjęcie Cytat:
a ja to mam dzisiaj super dzień dziadka ... właśnie się dowiedziałam że zmarł dzisiaj koło 4 rano
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png Edytowane przez kasiaher Czas edycji: 2011-01-22 o 10:52 |
||
|
|
|
#4519 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Ja dziś w domku jeszcze siedzę. mąż wziąłs obie wolne, więc się od rana lenimy. Na śniadanie mnie odpadła ochota na pierogi ruskie i do tego sos czosnkowy i teraz mam taki bleeee posmak, że aż ,mnie mdli. Zaraz się szykuję i jedziemy oglądac te zmywarki. Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!!!!!!
![]() wstaałam, ogarnęłam się, zjadłam śniadanko (TZ pomaga mojemu tacie w pracy ) i zaraz jadę do dziadków niestety na cmentarze...
|
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu współczuję i przytulam
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
specjalnie zawsze to przedluzam i jak maly placze to nie lece bo przeciez jest Tz i sie nim zjamie-nie dajmy sie zwariowac.Przykre z dziadkiem - sciskam ![]() brawo dla Dominika za nockim - pochwal sie fotka ![]() ja mam taka historyczna fotke jak siedze na nocniku - przefajna jest
|
|
|
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo współczuje i przytulam cię mocno
|
|
|
#4524 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki, smuto mi tym bardziej że mieliśmy jechać dzisiaj do niego, bo był w hospicjum czy jak to się tam nazywa , no i du.pa żeby się z nim zobaczyć bo polepszyło mu się ale musiał się ktoś nim zająć kto ma o tym pojęcie a było już tak dobrze
katunia ja wiem mam dokładnie to samo z Dominikiem , no ale cóż uroki macierzyństwa minka stulecia ![]() Zdjęcie0140.jpg i moje pierwsze zasiadanie na tronie Zdjęcie0140.jpg Zdjęcie0147.jpg Zdjęcie0146.jpg
|
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kliwia głowa do góry chyba wszystkie miałysmy taki moment załamania ![]() najgorszse sa pierwsze 3 miesiace potem podobno jest coraz lepiej. Ja też nie miałam lekko podobnie jak Kasiaher.... Mała od poczatku nie chciała ssac mojej piersi bo była leniwa wiec codziennie walczyłam zeby ja nauczyc , zmusic do piersi nic z tego nie wyszło. Zeby mała jadła moje mleko walczyłam z laktatorem ponad miesiac - juz nie wspomne o tym ze dwa razy miałam okropne zapalenie piersi . Miałam dosc - nawet chyba miałam lekki stan przed depresyjny bo dosłownie z byle jakiego powodu płakałam i mówiłam ze nie daje rade , ze mam dosc - mówiłam ze co ze mnie za mama skoro nie potrawie nakarmic dziecka własna piersia. Maz duzo mi pomógł i szybko zaczełam myslec pozytywnie. Potem zaczeła sie walka z mlekami modyfikowanymi po albo ja bolał brzuszek , albo miała starszne gazy , albo kolki MASAKRA Teraz w koncu trawiłam chyba na odpowiednie mleko i problemy zanikneły. I czasami nawet nie daje mi zjesc. W dzien jestem sama i czasami odliczam godziny do powrotu meza zebym mogla sie isc umyc i cos zrobic kolo siebie .![]() Damy rade bo jestesmy silne babki !!!!!!!!!!!!!!!!!! Kasiaher sliczny ten twoj Dominik No i brawo za ta kupke
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4527 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu - rewelacja fotki! mina tysiaclecia
|
|
|
|
#4529 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu - przykro mi z powodu śmierci dziadka.
Pomyśl sobie że jak tak chorował to lepiej dla niego że teraz jest w lepszym miejscu. Dominika mina bezcenna. Pokazywali zdjęcie zawartości nocnika? Oni są jacyś chorzy na głowę czy jak?
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
kasiaher przykro mi z powodu śmierci dziadka
![]() Dominik słodziutki ![]() rossette słyszałam już kiedyś o takich fotkach kupek....fujjjj |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

więc dziś wyżerka 

i hmmmm zabila