|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
słyszałam cos na ten temat ale troche sie obawiam...jestem w trakcie zmiany koloru a scislej rzecz ujmujac nadawaniu moim włosom jakiegokolwiek koloru(probuje zafarbowac długo rozjasniane włosy) szybko sie farba spłukuje obawiam sie jednak ze nie chwyci;/
|
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4503 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Zadomowienie
|
nie jestem w 100% pewna ale chyba kolezanka aplikuje olej na włosy a potem kładzie farbe
|
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam linku ale kiedyś podawałam do artykułu o nakładaniu na włosy oleju kokosowego lub arganowego przynajmniej na godzinę przed farbowaniem. Nie mam swojego komputera, więc niestety nie podam Ci linka, ale powinien być gdzieś w tym wątku. Ja zawsze tak robię, chociaż kiedyś zamiast kokosa nakładałam też olej makadamia.
|
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
tez czytałam o tym żeby farbowac naolejowane włoski
podobno kolor błyszczacy, i hyba dłużj sie trzyma.
|
#4507 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Jest tak jak mówi weegirl. Na kilka godzin przed farbowaniem (2-3 godziny) kładę na włosy olej kokosowy (nie musi być chyba ten konkretny). Potem farbuję włosy (w moim przypadku tylko odrosty). Zmywam wszystko potem szamponem BD (kiedyś zmywałam również odżywką potters aloesową). Olej chroni włosy. Zaleca się farbowanie niemytych włosów, chodzi o to, żeby sebum je ochroniło. A olej to właśnie taka ochrona. Znalazłam coś takiego. Jestem przekonana, że jest więcej. Nie otwierałam wszystkich postów. Po farbowaniu nie powinno się przez około 2 tygodnie stosować protein (ja przez tydzień), ponieważ proteiny mogą wypłukać kolor. Kiedyś użyłam oliwy z oliwek i kolor nie najlepiej się utrzymał. Zdarzyło mi się to tylko raz (być może to była wina pospiesznego i niedokładnego farbowania). Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-07-19 o 13:07 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Czy olejowanie wplywa na za duza zawartosc protein we wlosach? Ja tylko stosuje oleje i szampon. Mam wrazenie, ze moje wlosy maja za duzo protein. Co robic?
Jakie widzicie efekty po oleju lnianym? Poszukuje oleju dzieki, ktoremu moje wlosy beda puszyste i miesiste. Olej kokosowy daje taki efekt, ale potrzebuje zmiany. |
|
|
|
#4509 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Nadmiar protein powoduje, że włos staje się łamliwy i mało elastyczny. Najlepiej poczytaj te dwa posty: Proteiny - dlaczego warto zachować ostrożność Przekarmienie włosów proteinami i składnikami nawilżającymi Jest to co prawda FAQ dla kręconych ale nie sądzę żeby to miało znaczenie .
|
|
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli uważasz, że Twoje włosy mają za dużo protein, może po prostu potrzeba im nawilżenia? Na podforum kręconowłosych jest na ten temat artykuł. Ja bym spróbowała chociaż zabiegu nawilżającego z odżywką/maską, żelem aloesowym i miodem
|
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
*Basia* dziekuje, wlasnie przeczytalam te posty i chyba kupie odzywke z proteinami (tak asekuracyjnie)
weegirl moze to dziwne, ale tak. Wlosy tylko traktuje olejem i zmywam szamponem. Bez problemu sie rozczesuja na mokro grzebieniem z szeroko rozstawionymi zebami, mam drewniany. Wlosy nie ociekaja woda, czesze je po osuszeniu w reczniku. Nie stosuje odzywek b/s. I wlosy sa zdrowe. Jedyne co robie po myciu na mokry skalp psikam wode brzozowa. I kiedy sa prawie suche zwijam w luznego koka. Teraz zamierzam stosowac jedwab na konce i tyle. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego kupie jakas odzywke i bede czasami stosowac.. Teraz przyjrzalam sie w lustrze i wlosy wygladaja zdrowo, sa blyszczace. Mimo wszystko poszukam czegos.
|
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4515 |
|
Mod-Śnieżynka
|
W blogu AjriszMarty znajdziesz wypisane łatwo dostępne odżywki proteinowe
|
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4517 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Kupiłam w Rossmanie olejek pielęgnacyjny Alterra, niby przeznaczony jest do ciała, ale po przeglądnięciu składu wydaje mi się, że można użyć go również na włosy. Co o tym myślicie? Będę bardzo wdzięczna za opinię, bo sama nie mam zbyt dużego doświadczenia w olejowaniu. Skład: Glycine Soja Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Zea Mays Germ Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Parfum, Persea Gratissima Oil, Punica Granatum Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Linalool. |
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że jest jakiś olejek Alterry.
|
|
|
|
|
#4519 |
|
Zadomowienie
|
ciekawe czy u mnie w rossmanie jest, a byłam tam dzis. stosowała juz ktoras na włosy??
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
kochane mam dwa pytania, napewno bardzo banalne dla was, ale zaryzykuję
oglądałam dziś kilka specyfików, ale zapytam was zanim zakupię. m.in olej kokosowy, ale był tylko rafinowany, wiem-powinien być ten nierafinowany, ale takiego nie mają....warto brać ten rafinowany czy lepiej sobie odpuscić? i drugie pytanie była amla firmy ktc, już użyłam wyszukiwarki i wyczytałam, że to nie ta prawdziwa amla, ale co wiecie o tej ktc-nadaje się do czegoś czy nie warto kupować? ładnie pachnie, wąchałam bo moja siostra kupiła, pisło że do włosów, a ona nie wnika tak bardzo jak ja...
|
#4521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Alterra, to seria produkowana (chyba?) dla Rossmanna. W jej skład wchodzi kilka kosmetyków - szampony (lubię morelowy), dezodoranty, żele i, jak widać
, olejek.
|
#4523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może ze 3 razy?! efekt porównywalny z kokosowym Włosy miekkie, mięsiste i błyszczące Dokładna nazwaRossmann Babydream Olejek przeciw rozstępom Uwaga lepiej domownikom oznajmić że stosowany będzie do włosów Moja mama jak go ujrzała na półce pobladła Na olejku widnieje mamusia z pokaznym brzuszkiem![]() Ojeja ja tu o firmie babydream a wy o alterra No nic wkleje skład tego mojego może któraś z Was też się skusi : Skład: Glycine Soja, Cetearyl Isononanoate, Prunus Dulcis, Buxus Chinensis, Bisabobol, Tocopherol, Parfum. a na ten olejek z alterry napewno zwrócę uwagę będąc w rossie
dbam o włosy i skóre - naturalnie )Edytowane przez judge Czas edycji: 2011-07-19 o 18:57 |
|
|
|
|
#4524 |
|
Zadomowienie
|
jutro zapoluje na niego
|
|
|
|
#4525 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4526 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Mam ten olejek. Na włosy jeszcze nie stosowałam, testuję go jako smarowidło do ciała (nie jestem w ciąży i nie mam rozstępów
). Do ciała całkiem przyjemny.
|
|
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odebrałam dzisiaj z apteki avocado i winogronowy i jutro sobie zaaplikuję któryś
|
|
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
A ja siedze z mixem Amla (ktora mecze juz od marca) + kokos. I wycisnelam czosnek, ale nic mnie nie mrowi, wiec chyba za malo. Amla solo jakos wysusza moje wlosy. A mam butelke 300ml i jestem w polowie;/
Kallos jest tylko w fryzjerskich sklepach? |
|
|
|
#4529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4530 |
|
Rozeznanie
|
A ja sie pochwale ze dzis kupliam w promocji 2 opakownia oleju kokosowego po 125g za 2.99 funta! Co prawda nierafinowany ale perfumowany i zapach cuudny! Kazdemy w uk polecam. Olej w postaci stalej, czyli wygladem przypomina troszke twardy smalec
.
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.

.