|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
Andziotku fajowo, że wizyta udana Cieszymy się razem z tobą! A spokojną prosze być przez miesiąc, nie tylko przez dwa tyg!! |
|
|
|
|
#4502 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
daisy nie wytrzymalam i oblookalam ci fotki
![]() wygladasz super! brzusio pierwsza klasa, ja tam tluszczu nie widze ![]() wierze ze mozesz miec ciut wiecej na wadze ale tez chyba wszystkie zwrocilysmy uwage gdzie te kg sa biust masz imponujacy, zapiera dech w piersiach ![]()
|
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam "Pomysł na..."
Ostatnio testuję i dobre
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas czesto pomysl na jest na obiad jak juz z tesciowa nie mamy pomysla, albo nie ma czasu :P |
|
|
|
|
#4505 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot świetnie, że na wizycie wsio ok
i najważniejsze, że dobra wiadomość w związku z nereczkamiddaaiissyy ja właśnie mam ochotę na łososia tylko, że nigdy nie robiłam...i nie wiem jak się zabrać do tego...i chyba zrobię tak jak polecasz....ale ile takiego łososia się smaży???
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() świetny przepis, tylko skąd pieprze zielony ???? ja nie lubie za bardzo, raczej dla gości to się nie nadaje chyba wolałabym coś samemu ugotować, żeby nie było żem noga od stołu
|
|
|
|
|
#4507 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot gratulacje! jaka duuuza ta twoja gabrysia(gabrysia czy zmienilas? bo mi tak do ciebie pasuje gabryska ze juz sie przyzwyczailam
)a co do podgrzewaczy i sterylizator, to wszystko idzie zastapic czy poradzic sobie bez. opcja posiadania i jednego i drugiego to na pewno wygoda. co do sterylizowania mozna w gorcej wodzie, chociaz dlugo trwa, poparzylam sie nie raz przy wyciaganiu butelek, trzeba miec neizly gar albo po kolei wszystkie, ktoras z dziewczyn zastanawiala sie czy mycie i suszenie w zmywarce w wysokiej temp nie wystarczy lub w parowarze, takze jakies alternatywy sa, chociaz ja z wygoduy kupilam aventa uzywany za grosze co do podgrzewacza, to wydaje mi sie mniej potrzebny niz np sterylizator, i faktycznie chyba go wykorzysta bardziej mama ktora nie karmi piersia. mozna sobie w nocy wstawic w neigo buteleke z woda i jak sie dzidzi przebudzi tylko dosypac mleka i posilek gotowy w ulamek sekundy, mozna kupic taki co sie potem przyda do podgrzewania obiadkow w sloikach i dodatkowo z koncowka pod zapalniczke w aucie i nawet w trasie podgrzac-super opcja dla mnie osobiscie. ale tez mozna alternatywnie w mikrofali podgrzac, mieszac goraca wode z przegotowana zimna , ktora sie bedzie miec w dzbanku i jakos tez da sie rade
|
|
|
|
#4508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde robi sie piorunem, a ten sos smietanowo-pieprzowy fajnie wyostrza smak. (wiesz, ten pieprz w słoiczku, w takiej zalewie) Mozna tez potraktować łososia innym sosem, ktory robi moj małż i tez jest pycha a mianowicie rozpuszczony w smietanie ser plesniowy np lazur albo jaki kto lubi I tez zagotowanie do momentu az zgęstnieje. pyyysznosci !! i prosciuchne w robocie. aha a dzwonki wiadomo mozna zastąpić filetem co macie pod reka Cytat:
Musze zrobić jeszcze zdj dupska i ud Rany z tymi cycami to naprawde mnie zadziwiacie, bo myslalam ze Wam wszystkim urosły tak... i aż mi sie wierzyć nie chce, że jednak nie kazdej ??
|
|
#4509 |
|
Wtajemniczenie
|
andziotku gratuluję udanej wizytki
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
andziot, w kazdym spozywczym - w słoiczku jest zielony pieprz, jak oliwki - w takiej zalewie
prosze (nie umiem zdjecia wstawić http://alma24.pl/produkt/51384/Piepr...EF61CC1.node01
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na szybko to zawsze spagetti jakieś można zrobić
|
|
|
#4512 |
|
Raczkowanie
|
to ja wam opowiem wesoła historyjkę
![]() otóż jakis czas temu mój tz wymyślił sobie, że chce zwierzątko. No więc przeszperałam ogłoszenia, a że ja dobre dziecko jestem to postanowiłam przygarnąć jakieś maleństwo, którego ktoś się chce pozbyc. I tym sposobem w grudniu pojawił sie u nas królik miniaturka, ochrzczony przez tż "Stefan" Stefan ma właśnie 7 miesięcy i wkracza w fazę dorastania a co za tym idzie, zaczyna znaczyć teren i jak to u królików bywa wybiera sobie spośród domowników "władce". Tak się zdarzyło, że Stefanek wypatrzył sobie mnie (pewnie dlatego, że go karmię) od paru dni zaczyna mis ię wdrapywać na łózko i śpi przy mnie smerając noskiem żeby go drapać... to jest słodziutkie... ale dziś przeszedł samego siebie - śpię sobie spokojnie (godzina 3 w nocy jak się okazało), oczywiście naga jak zawsze, a że w domu cieplutko to praktycznie bez kołderki a tu nagle czuję coś ciepłego...... i wyobraźcie sobie- budzę się , patrze a ten głupi królik siedzi mi na brzuchu i sika..... no myślałam, że mi się to śni.... ale uczucie ciepła rozlewającego się na boki po ciele nie da się pomylic.... widac doszedł do wniosku, że mój brzuch jest dobrym terenem do zaznaczenia.... a tż się obudził zobaczył co się dzieje i zaczął go zganiać.... to jeszcze pare kropelek na twarzy mu wylądowało..... ![]() no, miało byc krótko i zabawnie ale się rozpisałam za bardzo...
|
#4513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuję
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie, ledwo widzę, bo oczy łzawią, ale uzależnienie od Wizażu silniejsze
![]() Ddaaiissyy, kochanie! Chudziną byłam do połowy podstawówki, kiedy to niczego nie jadłam i kantowałam mamę i babcię, że obiad jadłam u koleżanki Trzymam się rozmiaru M, a w maju to nawet byłam takie wypchane M, ale zrzuciłam trochę Czasami też ciuchy S, ale to zależy od firmy. Nie wiem, te foty jakieś nieobiektywne, chyba najobiektywniejsza ta z wieży, widać biodra ![]() Moria, zapisuję sprzedawcę, mam nadzieję, że za miesiąc dalej będzie miał te materace ![]() Andziot, świetne wieści! Matall, Kwiatecku, super zakupy ![]() Rozmawiałam dziś z tą moją kumpelą, którą olał młodszy facet. Biedulka, przeżywa strasznie. To szok dla Niej, niczego się nie spodziewała. Z sielanki w taką akcję Albo się koleś dobrze kryl z nową znajomością, albo koleżanka nie zauważała pewnych symptomów. Sama nie wiem. Musi się pozbierać, ale jeszcze ma fazę płaczu i rozkminiania sytuacji
|
|
|
|
#4515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, sterylizatora i podgrzewacza nie kupuję. Jeśli się okażą niezbędne, to wtedy, ale teraz szkoda mi kasy
![]() Złośnico, Twoje zdjęcie brzuszka super! Robiłam podobne kilka dni temu, ale z użyciem błyszczyka ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Wrzuciłam dwie nowe foty do albumu. Jedna z dedykacją dla wszystkich Mamusiek, które twierdzą, że jestem chuda i mam mały brzuch |
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam Stefana !!!!! i chciałabym Wasza mine widzieć antropia, mam nadzieje, ze przepis Cie nie zawiedzie i nie bedziesz na mnie zła
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy ja też ze sporego b na d się musiałam przestawić, więc nie Ty jedna
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
STEFAN RZONDZI!
|
|
|
|
#4521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja uwielbiam łososia,więc oby się tylko ładnie usmażył to będzie dobrze ostatnio jadłam w wigilię z podgrzybkami w sosie śmietanowym...ale nie ja robiłam... tak się zbieram od grudnia
|
|
#4522 |
|
Raczkowanie
|
Widzę Wam się mój Stefanek spodobał :P to będąc w domku zrobię mu zdjęcie i Wam wkleję później
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
No do obiadku wszystko przygotowane, zaraz sie biore bo TZ wychodzi wlasnie z pracy, mial dzisiaj robic obiad, ale nie chce go meczyc, szczegolnie, ze jutro rano znowu musi isc do pracy, troche mi go szkoda, ale znam temat, nie raz weekendy siedzialam, na szczescie po poludniu idziemy do znajomych, wiec nie bedzie siedzial nie wiadomo jak dlugo
![]() Mary ale masz fajny brzuszek i oczywiscie nie cofne swojego zdania na temat ze chudzina z ciebie, zreszta cale forum sie ze mna zgodzi Zlosnica ale sie usmialam historia z kroliczkiem ) musialbo byc niezle zdziwienie z twojej strony jak sie przebudzilas Matall mnie tez to mama polecila i przywiezlismy keidys z PL,, szczegolnie pomysl na karkowke mi smakuje ![]() Daisyy nakleilam naklejki juz dawno, w zeszly weekend TZ sciany pomalowal, a dzis posprzatalam, ale jescze bede zmieniac narzute i dokupie poduszki (Moria dzieki za ich obczajenie w Ikei )) i bedzie slicznie![]() niestety pokoj jest bardzo malutki i kwadratowy i musi byc tanm kanapa bo musi byc goscinny w sensie jak ktos przyjedzie chociazby mama po porodzie. ale to sie jeszcze okaze ![]() Lolka to czekam na ankiete!! chetnie skorzystam! moria jakos ci z ta trzecia broda nie wierze...i chyba nie ja jedna ![]() andziotku gratuluje wizyty, dobrze ze z mala wszytsko ok, szyjka mi tez sie skrocila troche miala 47 mm a teraz 36 ale to juz chyba normalne na tym etapie, a co do obiadu, polecam Nigella Ekspressowo, idealne dla gosci krewetki w sosie z mango noo zbieram sie ale zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce..ehh...
|
|
|
|
#4524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja z C musiałam przejść na E
|
|
#4525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mi bzyczko, nie przeszkadzaja Ci ? Bo mnie okrutnie bez stanika nie moge wytrzymac a zwłaszcza zaraz po wyjsciu spod prysznica bo mam wrazenie że jeszcze woda została i mi sie kleją cyce do ciała bleeeeeeeeeeeeTiaaa potwierdzam "STEFAN RZONDZI! " Cytat:
no i te frytki tez tu tak bezładnie poukładane.... wiesz o co mi kaman ![]() http://www.mniammniam.com/Losos_w_so...rzu-6947p.html
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot - super, że wizyta udana
p.s. A na obiad dla znajomych może lasagne zrobisz? Daisy - dziękuję, dziękuję za przyjęcie do klubu wielorybów ![]() Kasia - No to za 32 tydzień ! Kwiatecek, Matall - piękne rzeczy nakupiłyście ![]() Co do laktatorów, sterylizatorów i podgrzewaczy to ja mam tylko laktator ręczny Avent, a sterylizatora i podgrzewacza nie kupuję, bo wydają się mi się zbędne ![]() Aguś - ach ta waga... Ja wizytę u gina mam 8 marca, no i chyba ochrzan dostanę. Mimo iż od 2 lutego jestem na diecie cukrzycowej i na serio jej przestrzegam (no raz skusiłam się na ten nieszczęsny batonik) to do tej pory (dokładnie do zeszłej soboty) przybrałam 3 kg
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
siasiek ja dopiero dopatrzylam twoj filmik!! ale fajnei! moj tez tak skacze, ale odrobinke inaczej, az mnie zainspirowalas zeby cos nowego nakrecic
![]() slooodkooo! |
|
|
|
#4528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mniammmm.... ślinie się na samą myśl
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
no i zapomnialam o zdjeciach, robione tak na szybko i bez lampy, niektore niewyrazne, kolory oczywiscie niedokladnie takie jak na zdjeciu,ale chyba klimat oddalam
![]() moria pprzepraszam, ze zgapilismy od ciebie pomysl Dzidziuni na zdjeciu 3D w ramce, al moj TZ odkad zobaczyl na forum to tez chcial takie, dodam ze jedno nosi w portfelu mam nadzieje, ze nie masz mi za zle![]() no teraz juz naprawde uciekam bom glodna jak fix! 1.jpg2.jpg 3.jpg4.jpg 5.jpg6.jpg |
|
|
|
#4530 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam jakoś dzisiaj weny ani siły na pisanie. Sprzątnęłam trochę łazienkę, jeszcze kuchnię przydałoby sie ogarnąć.
Moja córcia kopie mnie dzisiaj w żebra Fajnie, że nie jestem sama i ktoś czasem do mnie zapuka![]() No i czas zacząć robić obiad bo TZ niedługo wróci. Ja sterylizatora i podgrzewacza nie kupuję, laktatora chyba też na razie nie kupię, jak będzie potrzebny to wtedy. Andziot ciesze się że wizyta udana
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.

Cieszymy się razem z tobą! 

)

Albo się koleś dobrze kryl z nową znajomością, albo koleżanka nie zauważała pewnych symptomów. Sama nie wiem. Musi się pozbierać, ale jeszcze ma fazę płaczu i rozkminiania sytuacji
!