Wszystko o Avonie - cz. 18 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-29, 19:02   #4501
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi
Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 18

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
W tym katalogu miałam nic nie zamawiać a wydałam najwięcej od początku roku
Zamówiłam:
Charm stop przemocy
Okulary Sadira
Próbka trwałego podkładu
Balsam Bali bliss
Samoopalacz
Torebkę Alice

Już się boję o 6, tyle rzeczy mi się tam podobało
mi się też w 6 dużo rzeczy spodobało

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 19:05   #4502
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość

A jakie kolory tych lakierów? A katalog oglądałaś na necie czy masz go u siebie?
Na katalogowym jest link do rowyjskiego katalogu - tam mozna je zobaczyc
Ewlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 19:23   #4503
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azjatka13 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny w tak pięknym słonecznym dniu chciałam Wam tylko powiedzieć ze jestem w totalnym szoku... robiłam zamówienie w piątek, dostawę regularną mam na czwartek a tu przed chwilą paczka mi przyszła... tak się ciesze...
zamawiałam te perfumy pur blanca blossmon i powiem Wam ze bardzo żałuje ze zamówiłam tylko jedną sztukę bo jak dla mnie ślicznie pachną....
a z jakiego miasta jesteś, jeśli mogę spytać? bo ja też w piątek składałam zamowienie, dostawa również w czwartek, więc może i ja dziś dostanę paczuchę?

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 19:23   #4504
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez paciaz1993 Pokaż wiadomość
Sprawdzałam Mozille, Opere, Explorera. Tylko że zadzwoniłam wczoraj do faceta od komputerów i on logował się u siebie i też nie działało. Dzwoniłam do liderki w piatek, ona kazała próbować dalej, w sobotę i w poniedziałek pisałam do niej smsa ale mi nie odpisała. Wiem jak posługiwać sie tą strona bo u mnie w szkole to działa normalnie i wczoraj patrzyłam co i jak, a u mnie tylko to składanie zamówień nie działa
słuchaj, to dzwoń na infolinię do nich do Wawy i powiedz co jest grane,.. ja pamiętam że kiedyś też tak miałam że nie mogłam złożyć zamówienia, bo sie nie otwierało, ale działało chociaż wysyłanie emaili więc napisałam do nich email kopiując tylko te znaczniki META które mi się wyświetlały po kliknięciu w "złóż zamowienie" - oni wtedy szybko to naprawili bo i wiedzieli o co chodzi .... a uważam przy okazji że Twoja liderka sama powinna zadzwonić w tej sprawie, Konsultantka ma spokojnie pracować a to Lider ma dzwonić, ja też ciągle wiszę na telefonie z Wawą
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 19:29   #4505
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Powiem wam ze trochę rozczarowałam się kolczykami Kemi myślałam ze te kwiatki będą trochę mniejsze na szczęście pasują do okularów Sadira więc jakoś je znoszę Okularki - cudo W tamtym roku zamówiłam każdy rodzaj i niestety wszystkie odesłałam bo nie były w moim guście.
Nowy krem do twarzy AC z wyciągiem ze słonecznika i wit C strasznie tłusty mam wrażenie że wysmarowałam twarz kremem do rąk
To na razie tyle
Kochana a mogłabyś dla mnie zmierzyć średnicę tego kwiatka w Kemi? Mówisz że krem a AC jest tłusty? takiego szukam chodzi o ten z granatową zakrętką,nie ze słonecznika tylko soi?

Cytat:
Napisane przez Kairra Pokaż wiadomość
Dziękuję

No i muszę Wam napisać, że po opiniach Sarunieczki i Ewlyn skusiłam się na Podkład Rozświetlająco-Nawilżający
Zużyłam próbki Warmest Beige i Cream i stwierdzam, że zbytniej różnicy w odcieniach przy nakładaniu nie widzę.
Ale zauważyłam, że Warmest Beige po kilku godzinach troszkę ciemnieje mi na twarzy, a Cream ani trochę.
Czyżby ten pierwszy silniej się utleniał, czy co jest tego powodem?
Nie wiem, na który się teraz zdecydować??
Ja bym Ci polecała Cream też zauważyłam dokładnie to co Ty,że na początku nie bardzo się te dwa odcienie różnią od siebie,ale z czasem Warmest Beige ciemnieje,i jak dla mnie,to troszkę za bardzo teraz żałuję że nie wzięłam Cream,ale następnym razem(na jesień) wezmę na pewno

Wiecie co tak siedzę i sobie myślę-coś miałam robić dziś ważnego,tylko co i załapałam-zamówienie z Avonu zerknę na Wish List i ostatnie korekty porobię i wysyyłam
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 19:37   #4506
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Mówisz że krem a AC jest tłusty? takiego szukam chodzi o ten z granatową zakrętką,nie ze słonecznika tylko soi?
Chyba chodzi o ten nowy na lato

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

A ja z niecierpliwością czekam aż wejdzie katalog 7, bo kupuję dla siebie nowy błyszczyk z Anew Moja Mamuśka wzięła z demo i się w nim zakochałam
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 19:39   #4507
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Ślicznie dziękuję Nie musisz robić lepszych Moja Mamuśka się zastanawia, ale zdziwiło ją, że spód bransoletki nie jest wytłaczany we wzorek
no ja go właśnie już nie mam , bo to dla teściowej ale powiem ci że ta koronka pod spodem nie jest w sumie potrzebna ale dziwię się że robią takie fotki że kompletnie tego nie widać- oni chyba kochają reklamacje
Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
a JA ZAPOMNIAŁAM O PRODUKCIE Z MOTYWACJNEGO ZA ZAMÓWIENIE 1000
dopiszesz w kolejnym zamówieniu
Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
A ja z niecierpliwością czekam aż wejdzie katalog 7, bo kupuję dla siebie nowy błyszczyk z Anew Moja Mamuśka wzięła z demo i się w nim zakochałam
naprawdę taki superancki??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 19:43   #4508
BachaTH
Raczkowanie

U mnie dzisiaj święto paczki no i pomylili się i wysłali mi stare AM i netto
BachaTH jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 19:43   #4509
paciaz1993
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
słuchaj, to dzwoń na infolinię do nich do Wawy i powiedz co jest grane,.. ja pamiętam że kiedyś też tak miałam że nie mogłam złożyć zamówienia, bo sie nie otwierało, ale działało chociaż wysyłanie emaili więc napisałam do nich email kopiując tylko te znaczniki META które mi się wyświetlały po kliknięciu w "złóż zamowienie" - oni wtedy szybko to naprawili bo i wiedzieli o co chodzi .... a uważam przy okazji że Twoja liderka sama powinna zadzwonić w tej sprawie, Konsultantka ma spokojnie pracować a to Lider ma dzwonić, ja też ciągle wiszę na telefonie z Wawą
Dzieki dzwonił do mnie ten mój facet od komputerów i chciał do nich nr, powiedział, że sam zadzwoni. To mu podałam, ciekawe co załatwi. Kurcze zeby się pospieszyli, bo już się klientki wypytują kiedy będzie paczka a ja świecę oczami, bo nie wiem czy w ogóle uda mi sie to zamówić
paciaz1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 19:44   #4510
Agatheska
Zadomowienie

KALUSIA1986 umieściłaś fotke z różem w kamieniu Russet. Podobno jest ciemniejszy w rzeczywistości, taki ceglasto-brązowy. Taka nam przyszła informacja z Avonu.
Patrząc na to zdjęcie, wcale nie wygląda na ciemny to jaki w końcu on jest Mam klientkę i jej odradziłam, kiedy dostałyśmy tą wiadomość
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 19:45   #4511
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
naprawdę taki superancki??
Mam supertrwały i moim zdaniem się nie umywa Ten z Anew jest bardzo gęsty, ładnie pokrywa wargi, ale ich nie klei Usta są gładkie i pełne, a przede wszystkim takie delikatne Mamuśka zamówiła Natural Glisten i ja też sobie taki wezmę
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 19:51   #4512
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez paciaz1993 Pokaż wiadomość
Dzieki dzwonił do mnie ten mój facet od komputerów i chciał do nich nr, powiedział, że sam zadzwoni. To mu podałam, ciekawe co załatwi. Kurcze zeby się pospieszyli, bo już się klientki wypytują kiedy będzie paczka a ja świecę oczami, bo nie wiem czy w ogóle uda mi sie to zamówić
ale tam trzeba podac nr konsultantki, potem pytają też o imię i nazwisko, a przy pierwszym to chyba też o nr telefonu
Stary 2011-03-29, 19:51   #4513
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agatheska Pokaż wiadomość
KALUSIA1986 umieściłaś fotke z różem w kamieniu Russet. Podobno jest ciemniejszy w rzeczywistości, taki ceglasto-brązowy. Taka nam przyszła informacja z Avonu.
Patrząc na to zdjęcie, wcale nie wygląda na ciemny to jaki w końcu on jest Mam klientkę i jej odradziłam, kiedy dostałyśmy tą wiadomość
te zdjęcia, które włożyła Kalusia niestety nie oddają prawdziwych kolorów,zarówno róże jak i pudry wyszły na tych zdjęciach niemal białe
róż russet jest ciemny, taki ceglasty, są też inne fotki tego odcienia na katalogowym, warto poszukać

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 19:53   #4514
KALUSIA1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatheska Pokaż wiadomość
Kochana ja już sama nie wiem ja dostałam taki i wcale nie jest bardzo ciemny moja klientka była bardzo z niego zadowolona także ja już sama nie wiem jak to jest,a powiem Wam że koleżanka zamawiała go i mówiła że jej przyszedł ciemniejszy także śmieszy mnie to
KALUSIA1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 19:54   #4515
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
A jak sformułowałaś pytanie? Bo ja rozumiem to tak, że kody będą ważne do końca kampanii 6

Czyli jak ja codziennie używam gąbki antycellulitowej do mycia ciała to samoopalacz w moim przypadku nie ma najmniejszego sensu?

Mam dziś święto mini paczki i pierwszy raz korzystałam z paczkomatu, fajna rzecz Z kredek Arabian Glow jestem tak w połowie zadowolona, po pierwsze kolory są inne (miałam napisaną erratę na ten temat w fakturze) i kolor fioletowy ciężko się nakłada, turkusowy za to bardzo ładnie. Potem wrzucę zdjęcia jak tylko znajdę kabel od komórki
o tym nie pomyślałam Ja też używam gąbki, żeby cellulit "upiększyć" hmm

Też wzięłam sobie kredkę z ON - turkusową i mam nadzieję, że nie będę żałować
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Stary 2011-03-29, 19:54   #4516
kenio26
Rozeznanie

Mam pytanie co można zrobić,żeby szybciej dostać torebkę Julię niż przy nastepnym zamówieniu(zamawiam dopiero w pierwszym dniu terminu katalogu 6/2011)?

Odwyk kosmetyczny od jutra
kenio26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 19:55   #4517
paciaz1993
Raczkowanie

Cytat:
ale tam trzeba podac nr konsultantki, potem pytają też o imię i nazwisko, a przy pierwszym to chyba też o nr telefonu
Łomatko nie wiedziałam, on ma mój nr konsultantki, ale pewnie nie wie jak się nazywam.
paciaz1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 19:56   #4518
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel

Russet jest dosyc ciemny, moglaby zrobic zdjęcia, ale tak diabelsko długo się wrzucaja na wizaż ze juz kilka razy odpuscilam, nie wiem dlaczego bo internet mam szybki ..

Podklad mineralny Natural beige jest prawie identycznym odcieniem jak Magix o tej samej nazwie, przypadł mi do gustu. )
Stary 2011-03-29, 19:57   #4519
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana a mogłabyś dla mnie zmierzyć średnicę tego kwiatka w Kemi? Mówisz że krem a AC jest tłusty? takiego szukam chodzi o ten z granatową zakrętką,nie ze słonecznika tylko soi?
Kwiatek ma dokładnie 2,6cm szerokości. A krem jest z granatową nakrętką ale ze słonecznika, to jest ta nowość z demo k5, zestaw krem i balsam za 11,90.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 20:03   #4520
KALUSIA1986
Raczkowanie

Kurcze dziewczyny to dlaczego mi przyszedł róż jaśniejszy niż innym...ja mam pecha czy jaki grzyb...Zamówiłam 1 antyperspirant z iso i przyszedł mi inne niż powinien a tu znowu coś dobrze że klientka wzieła zapłaciła i tyle ją widziałam

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

a co do zdjęc to mi te długo wchodziły na wizaż także wrzucałam zdjęcia pojedyńczo a resztę nie wrzucam nie mam sił na to
Stary 2011-03-29, 20:03   #4521
Kairra
Spiritus Movens

Cytat:
Ja bym Ci polecała Cream też zauważyłam dokładnie to co Ty,że na początku nie bardzo się te dwa odcienie różnią od siebie,ale z czasem Warmest Beige ciemnieje,i jak dla mnie,to troszkę za bardzo teraz żałuję że nie wzięłam Cream,ale następnym razem(na jesień) wezmę na pewno
Dziękuję za opinię Hmm.. właśnie nie wiem, cały czas się zastanawiam...
Bo mimo, że Warmest Beige mi ciemnieje to lepiej w nim wyglądam, stapia się on z moim kolorem skóry, wiesz: szyja, dekolt, uszy... A Cream się jednak troszkę odznacza. Przychylam się więc do Warmest Beige, chyba... albo kupię oba
Mam trochę czasu do namysłu (zamówię w kat 06, za 21,90zł)

Ale buźka jest fajna po nim Mam przetłuszczającą się skórę twarzy i ten nawilżający nie zaszkodził jej, tylko fajnie wygładził
Kairra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 20:07   #4522
Agatheska
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za wypowiedzi

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
te zdjęcia, które włożyła Kalusia niestety nie oddają prawdziwych kolorów,zarówno róże jak i pudry wyszły na tych zdjęciach niemal białe
róż russet jest ciemny, taki ceglasty, są też inne fotki tego odcienia na katalogowym, warto poszukać
A no właśnie zauważyłam, że jakieś takie jasne są fotki i stąd moje wątpliwości. Śledzę na bieżąco wątek i musiałam przeoczyć wcześniejsze fotki Dziękuję za info - poszukam

Cytat:
Napisane przez KALUSIA1986 Pokaż wiadomość
Kochana ja już sama nie wiem ja dostałam taki i wcale nie jest bardzo ciemny moja klientka była bardzo z niego zadowolona także ja już sama nie wiem jak to jest,a powiem Wam że koleżanka zamawiała go i mówiła że jej przyszedł ciemniejszy także śmieszy mnie to
Ahhh to wiem, że nic nie wiem

Cytat:
Napisane przez meakeangel Pokaż wiadomość
Russet jest dosyc ciemny, moglaby zrobic zdjęcia, ale tak diabelsko długo się wrzucaja na wizaż ze juz kilka razy odpuscilam, nie wiem dlaczego bo internet mam szybki ..
śliczne dzięki!

Skoro jednak twierdzicie, że jest faktycznie ciemniejszy, to lepiej, że odradziłam, bo klientka się zasugerowała zdjęciem w katalogu
Stary 2011-03-29, 20:11   #4523
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Bo mimo, że Warmest Beige mi ciemnieje to lepiej w nim wyglądam, stapia się on z moim kolorem skóry, wiesz: szyja, dekolt, uszy... A Cream się jednak troszkę odznacza. Przychylam się więc do Warmest Beige, chyba... albo kupię oba

Ale buźka jest fajna po nim Mam przetłuszczającą się skórę twarzy i ten nawilżający nie zaszkodził jej, tylko fajnie wygładził
Ciesze sie ze Ci sie podoba
Ja mam mieszana cere i mi on bardzo odpowiada. Tylko ze ja mam Nude dla bledzioszkow
Uzywam juz dobre kilka tygodni i zadnego uczulenia czy chrostek.. nic.
Milego uzywania zatem.
Ewlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 20:13   #4524
KALUSIA1986
Raczkowanie

Zdjęcia już usunięte z katalogowego także sorry
Stary 2011-03-29, 20:27   #4525
wera2604
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Witajcie! Dzięki za info o zdjęciach tej torebki, zastanawiam się nad nią czy sobie nie zamówić. Oprócz jej biorę na pewno z demo ten nowy podkład oraz te mleczka do ciała.

Ogólnie coraz bardziej podoba mi się torebka Kristina z kat. 6

koniecznie kup, bo jest super, moze byc elegankc ai n acodzien na lancuszku lub pasku, pisze oczywiscie o JUlii
wera2604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 20:34   #4526
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:

Kochana,dobieraj do swojej cery oczywiście mnie szczerze mówiąc najlepiej by pasował kolor pomiędzy tak samo jak pierścionki,rozm.7 byłby idealny

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Kwiatek ma dokładnie 2,6cm szerokości. A krem jest z granatową nakrętką ale ze słonecznika, to jest ta nowość z demo k5, zestaw krem i balsam za 11,90.
dzięki za wymiar kwiatków kuźwa ja ślepa jestem,czemu nie widzę tego demo?

sorry,już widzę,na formularzu ech starość nie radość

Edytowane przez Sarunieczka
Czas edycji: 2011-03-29 o 20:36
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 20:41   #4527
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wera2604 Pokaż wiadomość
koniecznie kup, bo jest super, moze byc elegankc ai n acodzien na lancuszku lub pasku, pisze oczywiscie o JUlii
Mnie też chodzi o Julie. Normalnie chyba się skuszę

Cytat:
Napisane przez meakeangel Pokaż wiadomość
Podklad mineralny Natural beige jest prawie identycznym odcieniem jak Magix o tej samej nazwie, przypadł mi do gustu. )
No to powinien być fajny na lato, właśnie się zastanawiam nad kolorem, skoro jest prawie identyczny z odcieniem jak Magix to skuszę się na natural. A zrobiłabyś zdjęcia?

Edytowane przez Kissmisiaa
Czas edycji: 2011-03-29 o 20:47
Kissmisiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 20:41   #4528
azjatka13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
a z jakiego miasta jesteś, jeśli mogę spytać? bo ja też w piątek składałam zamowienie, dostawa również w czwartek, więc może i ja dziś dostanę paczuchę?
jestem ze świętokrzyskiego, mieszkam niedaleko Kielc....

siedzie i tak przeglądam katalog 6 i normalnie płakać mi sie chce bo chyba zbankrutuje... licze na to że klientki mi dadzą duże zamówienie i nie będę musiała duzo dokładać do swoich "grzeszków"...
azjatka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 20:43   #4529
EvaBS
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
A ja 18.11
.
ja 27.11 jest nas trochę

szkoda że Avon nie nawet jakiejś kartki na urodziny albo rabatu lub czegokolwiek.
Inne firmy kosmetyczne tak robią.... trochę nie dbają o nas
Zwierzątka duże i małe

EvaBS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 20:45   #4530
dotkata
Raczkowanie

Cytat:
proszi witam kobietkę z mojego miasta słuchaj...bywasz często w COKu? bo ja może 3 razy w życiu byłam a można tam zrobić wymianę np.pierścionka na większy?
Jestem konsultantką dopiero od katalogu 04/2011 więc nie mam doświadczenia a w coku jestem średnio co tydzień bo mój chłopak pracuje w tamtych okolicach więc jak wpadam do niego to przy okazji do coku
nawet dziś byłam i kupiłam poczwórne cienie do powiek które mi polecałyście kilka stron wcześniej te z oferty netto (electric purple) i muszę powiedzieć są super szczególnie fioletowy dla których je kupiłam jest mocno pigmentowany i to mi się podoba dodatkowo cienie są cudownie matowe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości