![]() |
#4501 |
Rozeznanie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3
jak nie jak tak.
staz odbywalam rok temu i za kazdym razem jak patrze sie na strone up, to pisze iz liczy sie kolejnosc przyjmowania wnioskow!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Nie. Nawet jeśli zagwarantuje Ci zatrudnienie po stażu, nigdy nie ma pewności, że ten staż dostaniesz.
#4503 |
Zakorzenienie
|
tak, ale jak chcą ciebie wziąć na staż! mnie nie chcieli nigdzie!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Żadnych "papierów" mój UP nie daje do ręki. Zapomnij, że je nawet zobaczysz na oczy. Wszystko odbywa się "poza" stażystą. ?? Pierwsze słyszę
![]() |
#4505 |
Rozeznanie
|
teraz nie chetnie biora na staz, bo wiedza, ze beda musieli zatrudnic cie po stazu.
nie wierze, ze nigdzie kiedys nie chcieli. przeciez maja pracownika za darmo!! a jezeli faktycznie tak bylo, to co z toba jest nie tak? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiem, ze to cholernie trudne, ale na rozmowie trzeba byc pewnym siebie, ale nie chodzi tu o pewnosc wyzej sr...m niz d..e mam, ale zadawac pytania - tylko nie takie co?ile?i za ile? ale pytac sie o firme. ponadto nie warto cukrzyc, slodzic, glupio sie usmiechac i umilac bo to idzie wyczuc. trzeba wczuc sie w pracodawce. nikt nie chce bojacej sie odezwac szarej myszki, ale tez nikt nie chce rozowej landrynki. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- wniosek o zawarcie stazu mozna nadzwyczajniej w swiecie sciagnac sobie ze strony up ( z tego co przegladam miasta to z KAZDEGO!). ja powiedzialam, ze nie mam to mi kobieta wydrukowala. na stazu bylam rok temu. Edytowane przez pepsikolakokakola Czas edycji: 2011-12-07 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
już to przerabiałam, nigdzie mnie nie wybrano i uważam,że nie mam już szans po takim długim bezrobociu. Psychicznie czuję się wypompowana tą sytuacją.
Może nie jestem super przebojowa ale nie będę udawać kogoś,kim nie jestem. Nie ejstem w stanie przecież zmuszać pracodawców, by mnie przyjęli |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Wtajemniczenie
|
takie historie optymistycznie mnie nastrajaja
![]() ja szukam pracy biurowej i tez jestem niesmiala, tzn baardzo sie denerwuje, ale jak juz cos robie dlugo to wtedy jestem pewna siebie i pyskuje sie, tylko jak cos robie za pierwszym razem to cholernie mnie zzera trema, tak samo przy spotkaniach w sptawie pracy. ostatnio wyslalam cv bo bylo ogloszenie w psrawie pracownika biurowego, dzwonilas bezposrednio po tym jak wyslalam cv, zeby sie popytac o prace, facet pow ze do pon beda przyjmowac cv, no to ja zadzwonilam wcozraj, ale na inny nr bo do tego faceta nie moglam sie dodzwonic i odebrala kobieta, bardzo mila pow jej co i jak i wziela ode mnie nr tel zeby do mnie zadzwonic, czy sie czegos dow w sprawie tej pracy, no ale ja nie mglam sie doczekac i dzis znow dzwonie i znow inna kobieta odebrala i znow pow ze zapyta sie tej babki z ktoraw czoraj gadalam. pewnie nikt nie zdzwoni, maja pewnie mnie gdzies i na to stanowisko pewnie jest mnostwo cv ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Raczkowanie
|
To mnie pocieszyłyście ;( ...
Kiedys mało kto na staz chodzil bo było 300 zl na miesiac, teraz wyciagniesz 1000 zl ... Dlatego trudno bo duzo chetnych i duzo znajomosci ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a myslalas o jakis studiach?? nawet dziennych, skoro i tak twierdzisz, ze bedziesz bezrobotna cale zycie ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- to tak jak ja, teraz mam w pracy niewyparzona gebe, czasami az mi wstyd za siebie:/ale kosztuje mnie ta praca duzo nerwow:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Wtajemniczenie
|
wiec co mam zrobic? zadzwonic znow czy czekac? ja nie chce byc nachalna bo nawet na rozmowe mnie nie zaprosili...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
bardzo chciałam studiować,ale życie tak się potoczyło że nie mogłam i teraz też nie bardzo mam jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opisz obowiazki tak aby nadawaly sie pod dana oferte ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2011-12-07 o 19:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja studiowałam coś, w czym raczej nie będę pracować. Poza tym nigdy nie przewidzisz jakie studia Ci się przydadzą. Chyba, że się pracuje na jakimś stanowisku i podnosi kwalifikacje. Ja chciałabym wrócić kiedyś na studia i zrobić mgr, ale w jakim kierunku to nie wiem. I póki nie mam pracy nie stać mnie na to. Poza tym choćby mnie było stać to nie poisałabym się na to, bo znów wszędzie bym słyszała 'studentki nie chcemy', 'studentów nie przyjmujemy'. Jutro ruszam z dwoma CV. W jedno miejsce napisałam LM. Bez ogłoszenia ruszam. Słyszałam, że w jedną firmę będą rozbudowywać, choć nie wiem czy to prawda. A drugie miejsce to coś czego unikam jak mogę, ale takie czasy że wybrzydzać nie można - gastronomia. W szkole w mojej wsi otwierają stołówkę podobno od stycznia. Wiem, że kolejka znajomych długa, że gastronomia to coś co chciałam uniknąć, ale cóż. Mus to mus.
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz zauważyłam, że ogłoszeń jest o wiele mniej niż jeszcze miesiąc temu. Mam nadzieję, że ruszy się znowu końcem miesiąca. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
pod koniec miesiąca powinny pojawić się dorywcze prace przy inwentaryzacji
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Raczkowanie
|
w każdym ogłoszeniu jest jakieś 'mile widziane', i jakby na to patrzeć to dużo ogłoszeń nam odpadnie. Na inwentaryzacje, kase, czy wykładanie towaru można wysyłać nawet jak pisze status studenta/ucznia. Każdy o tym pisze bo to dodatkowe ulgi, le tak naprawdę wybierają tego, który ma czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Przyczajenie
|
A ja moje drogie jutro mam kolejną rozmowę...I powiem szczerze mam zamiar podejść do tego lajtowo - uda się to się uda nie uda to nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ja mam tak samo. Dzisiaj idę na rozmowę i nie przejmuję się tym zbytnio. Już nie raz się mega jakoś przygotowywałam i lipa z tego wychodziła. Dzisiaj idę na lajcie. Poza tym jestem na stażu, więc nawet jak coś nie wypali, to nic wielkiego się nie stanie...
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie - albo jako wymagane albo jako warunek konieczny - najczęściej wymieniane w pierwszej kolejności. Tak samo często jest z orzeczeniem o niepełnosprawności.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pracował ktoś z was przy umawianiu spotkań?
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
wiecie co - ja chyba dla picu napiszę na jednym CV, że mam orzeczenie o niepełnosprawności ciekawe czy się będą o mnie zabijac
![]()
#4524 |
Rozeznanie
|
Wiem, że teraz ze stażami jest gorzej ale jest on do odbycia. Tak jak pisałam ja byłam 5 razy na stażu i z każdego jestem bardzo zadowolona. Żadnego bym pewnie nie dostała gdybym zostawiała swoje aplikacje gdzieś na sekretariacie. Zawsze osobiście wchodziłam do prezesa- dyrektora firmy i mówiłam o co mi chodzi. Jestem osobą pewną siebie więc być może w tym też coś było. Po takich stażach otrzymywałam zatrudnienie i to też mnie cieszy. Dzięki temu mam 3 strony w cv i mam o czym pisać w liście motywacyjnym. W tym roku nie załapałam się na staż bo mieli bardzo ograniczoną pulę środków a mnie się staż skończył w lutym czyli nie minął pełny rok od jego ustania ( a taki wymóg miał PUP). Dlatego zdecydowałam się na wolontariat, który zapewnił mi to, że po nowym roku mam iść na staż z możliwością zatrudnienia na miesiąc. To znaczy, że docenili moje zaangażowanie i chęci i zobaczyli, że odpowiadam ich oczekiwaniom. Gdybym siedziała w domu takiej możliwości bym nie miała. Do dzieła wszyscy zniechęceni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak mój brat chciał o staż to mu w UP powiedzieli, że akurat na to co on chce nie mają ofert, ale żeby sobie poszukał w tych firmach co by chciał i jak się zgodzą to mieliby (ta firma) wystąpić z wnioskiem do UP o zakwalifikowanie jego na staz w tej firmie. Ponadto, pewnie masz podpis za niedlugo, to ja bym wzieła i powiedziała tak w UP, że jestes juz tyle na bezrobociu i chcesz iść na staż, że tyle się starasz o niego, a zawsze Cie odrzucaja, a Ty chcesz mieć doświadczenie bo tak to juz na zawsze zostaniesz bezrobotna bo bez doswiadczenia odpadasz w przedbiegach. A i jeszcze jedno wlasnie dlatego ze pewnie laduja w biurkach a potem w niszczarce, trzeba isc pogadac do szefów/ lub do kadr, a nie zostawiac na dzienniku podawczym. I jesli znasz kogos kto byl na stazu gdzies, to popros go zeby poszedl z toba do tej firmyb/ urzedu niby w odiwedziny niby zeby sie dowiedziec, wiem, ze tak tez niektorym sie udawało dostac staz, bo idac do urzedu z osoba która miała tam staz, to tam ja znaja, idziesz wtedy z nia do kadr, i pytasz sie o staz, tamta cos dopowie. Ze swojej perspektywy to powiem ci ze nie ma co liczyc na UP, trzeba walczyc samemu, a im potem tylko wydac polecenie co maja zrobic Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-12-08 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
rozumiem, jednak u mnie to było tak że w urzędzie miasta rekrutację nie prxeprowadza burmistrz lecz osoba w danym wtdziale np. komunikacji. I to do niej zaniosłam podanie- pytałam o to telefonicznie i tam mnie skierowano.
Dziś wysłałam cv na ofertę, w sprawie któej "mieli" dzwonić i ewentualnie umawiać się na dzień dwa próbne. Wyłałam cv bo nie odzywali się i mówię sobie co mi szkodzi, skoro milczą i tak czy siak. Dostałam e-maila dzisiaj, cytuję: "witam serdecznie, w przyszłym tygodniu bedziemy sie kontaktowac, poniewaz wplywaja kolejne oferty osob zainteresowanych. pozdrawiam (...)" co o tym myśleć? bo wześniej mwili,że zgłaszały się osoby ale bez znajomości języka. Czyżby mieli duuzo chętnych. myślę,że chyba już nic nie wyjdzie skoro była rozmowa telefoniczna o której na forum pisałam (była ew.propozycja 1-3 dni "na próbę" na co powiedziałam,że dobrze i mieli się kontaktować.) a teraz nic. Złożyłam wczoraj cv do media expert internetowo trzeba było wypełnić formularz. Nie wiem,czy się oni kontaktują... nosiłam osobiście i była tez cisza. Wczoraj tez zlożyłam na kasjera w sieci stokrotka, ale tak samo kiedyś zanosiłam cv do kierownizki sklepu i była cisza, w necie było ogłoszenie i wysłałam ale złudzeń nie mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Rozeznanie
|
albo praktyki
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- a skad jestes? |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pytalam kolezanke, gdzie miala staz,miala w policji i w banku pytalam w poicji rok temu telefonicznie, kazano mi przyjsc ze swiadectwem do komendanta. przyszlam,czekalam na komendanta 10 minut, wyszedl i od razu nioe zdazylam nawet powieziec o co chodzi o n do mnie "nie przyjmujemy na staz, bo urzad nie ma funduszy" i spławił mnie. ja dzwonie pozniej do up, mowia mi ze fundusze sa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
I tak w urzędach pracy gadają, że mamy sami chodzić sobie staże załatwiać
![]() W styczniu pójde do salonu kosmetycznego co dziewczyna chce chętnie przyjąć kogoś na staż (składała już nawet imienny) i jej 'nie przyznawają pieniędzy' i ja będę jej kolejnym 'wnioskiem'. Pożyjemy zobaczymy ;]. Może jak pójde się teraz zarejestrować i powiem z dwa zdania to może coś wyjdzie..
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.