Najbardziej skąpy facet- ranking:) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-24, 17:28   #4501
_Aneta
Zakorzenienie

Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)

Przypomniało mi się coś. Nie wiem czy o tym już nie pisałam, ale chyba nie. Mój ex, początki znajomości, walentynki. Zaprosił mnie do knajpki. Zamówiliśmy po gorącej czekoladzie chyba, potem naszła nas jeszcze ochota na ciastko i ex poszedł zamówić. Po jakimś czasie wychodzimy i goni nas koleś, że nie zapłacone. Okazało się, że ex wziął otwarty rachunek (nie widziałam czy płaci przy zamówieniu czy nie, bo bar był w pierwszej sali a my siedzieliśmy w drugiej). Co najlepsze, nie zapomniał. Wprost mi się przyznał, że "liczył że mu się uda". Myślałam, że się spale ze wstydu jak nas ten gościu gonił...
Stary 2015-04-24, 21:50   #4502
201607211025
Konto usunięte

Gdy skończył się związek koleżanki, jej były napisał do mnie na fb i zaczął wymawiać, że zabrał mnie na imprezę. Dałam mu przed imprezą (z małą nawiązką) pieniądze na paliwo, bilet sobie sama kupiłam, a pojechałam dlatego, że nie chcieli jechać tylko we dwoje. Chciałam z niego zażartować, ale postanowiłam dać sobie spokój. Ja mu nie wypominałam ciast, sałatek, kaw i herbat, które u mnie zjadł/wypił. Mogłam jeszcze prąd i wodę podliczyć, 3 razy tyle by zapłacił
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 10:46   #4503
tworazka
Zakorzenienie

Watek genialny sama nigdy nie trafilam na skapego faceta.
Stary 2015-04-25, 11:05   #4504
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
Kiedyś wydawało mi się, że mój były był skąpy, a później trafiłam na ten wątek i okazało się, że nie było jeszcze tak źle
Stary 2015-04-25, 13:28   #4505
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
Ciekawie poczytać ;-)

Ja na skąpego na szczęście też nie trafiłam ;-) i oby tak zostało
Stary 2015-05-03, 08:55   #4506
Lena_94
Wtajemniczenie

Przeczytałam wszystko

Moje hity:
-gość który na poprawę humoru kupił druciaki
-chłopak który w rozliczenie wpisał paprykę i cebulę( dobrze pamiętam?)
-mąż który w klubie pił drinki żony, bo tam udawali że nie są razem i ktoś jej stawiał

Pewnie o ilu zapomniałam, jak sobie przypomnę to dopiszę.
Stary 2015-05-03, 09:15   #4507
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Po kilku miesiącach bezrandkowych umówilam się na randkę. Facet wydawał się fajny, kolega ze szkoły. Zaprosił mnie na lody, i sam zapowiedział, że stawia, więc upewniło mnie to, że nie będę za siebie płacić. Zjedliśmy te lody, przychodzi do płacenia, on stoi przy kasie, i takie "ej anka, 30 zł wyszło!". zapłacił, wyszliśmy i pyta, czy oddam mu kasę teraz czy jak mnie podwiezie do domu. Oddałam. Więcej się nie spotkaliśmy.

polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki!
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 14:38   #4508
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Po kilku miesiącach bezrandkowych umówilam się na randkę. Facet wydawał się fajny, kolega ze szkoły. Zaprosił mnie na lody, i sam zapowiedział, że stawia, więc upewniło mnie to, że nie będę za siebie płacić. Zjedliśmy te lody, przychodzi do płacenia, on stoi przy kasie, i takie "ej anka, 30 zł wyszło!". zapłacił, wyszliśmy i pyta, czy oddam mu kasę teraz czy jak mnie podwiezie do domu. Oddałam. Więcej się nie spotkaliśmy.
Chamsko z jego strony A tak niby w temacie ale nie pijąc do ciebie Nie wiem jak można iść na randkę i z góry zakładać, że facet zapłaci bo jest facetem Głupio by mi było i pewnie sama chciałabym oddać, ewentualnie przy ostrej reakcji pt "nie chcę kasy, stawiam!" bym odpuściła ale przynajmniej wszystko jasno i przejrzyście;p
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 17:02   #4509
dzastinaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Chamsko z jego strony A tak niby w temacie ale nie pijąc do ciebie Nie wiem jak można iść na randkę i z góry zakładać, że facet zapłaci bo jest facetem Głupio by mi było i pewnie sama chciałabym oddać, ewentualnie przy ostrej reakcji pt "nie chcę kasy, stawiam!" bym odpuściła ale przynajmniej wszystko jasno i przejrzyście;p
a ja nie pijąc do Ciebie powiem tyle, ja bym zaproponowała płacenie za siebie ale bym sie w kłótnie i przepychanki nie wdawała.....wg mnie damie nie przystoi mówić po 15 razy ja zapłacę, ja zapłacę. Uważam, że to odbiera facetowi mozliwośc poczucia się jak dżentelmen. Jednak częśc facetów ucieszy się że im kasa w portfelu przystanie i chetnie zgodza się na równy podział kosztów. dla mnie taki na pierwszej randce był skreślony. zadna łacha zaprosić na kawę na pierwszej randce i za nią zapłacić. Juz mi się niedobrze robi od tego tzw" równouprawnienia" ;p

Edytowane przez dzastinaaaaa
Czas edycji: 2015-05-04 o 17:03
dzastinaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 17:20   #4510
Young_Wild_Free
Rozeznanie

Ja mam kumpla, z ktorym poszlismy kiedys na impreze, zlozylismy sie na wodke, po czym kazal mi oddac 2 zlote, bo o tyle wiecej zaplacic ze swojej kieszeni
Stary 2015-05-04, 18:34   #4511
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
płaci ten kto zaprasza. W cytacie do którego się odniosłaś dziewczyna została zaproszona na lody.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 20:13   #4512
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
płaci ten kto zaprasza. W cytacie do którego się odniosłaś dziewczyna została zaproszona na lody.
I jest w nim jasno zaznaczone "zapowiedział, że stawia"
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 20:51   #4513
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez dzastinaaaaa Pokaż wiadomość
a ja nie pijąc do Ciebie powiem tyle, ja bym zaproponowała płacenie za siebie ale bym sie w kłótnie i przepychanki nie wdawała.....wg mnie damie nie przystoi mówić po 15 razy ja zapłacę, ja zapłacę. Uważam, że to odbiera facetowi mozliwośc poczucia się jak dżentelmen. Jednak częśc facetów ucieszy się że im kasa w portfelu przystanie i chetnie zgodza się na równy podział kosztów. dla mnie taki na pierwszej randce był skreślony. zadna łacha zaprosić na kawę na pierwszej randce i za nią zapłacić. Juz mi się niedobrze robi od tego tzw" równouprawnienia" ;p
Ja napisałam że 15 razy? Nie wydaje mi się. Zaznaczylam że nie piję do autorki posta tylko ogólnie. Źle bym się czuła czekając jak ciele aż facet zapłaci jeśli nie powiedział że to zrobi.
Stary 2015-05-05, 02:25   #4514
201703081551
Konto usunięte

Ostatnio miałam randkę, na którą zaprosił mnie facet.
Pyta mnie co chce do picia i idzie do baru. Po wypiciu jednego piwka mówię mu, źe już muszę się powoli zbierać, ale ten nalega i nalega żebym została, tak fajnie się gada: "chodź, wypijemy jeszcze jedno piwo!". W końcu dałam się namówić, po czym facet klepie mnie z radością po ramieniu i mówi "nareszcie...a teraz Ty idź do baru bo ja nie jestem z tych co stawiają dziewczynie dwa piwa". W sumie wyszło mu na 0 zł, bo "musiałam" też mu postawić to drugie to była pierwsza i ostatnia randka...

Lata temu też byłam na randce na którą zaprosił mnie facet. Siedzimy w pubie, facet idzie do baru, ja mu daję pieniądze (prawie zawsze proponuję że zapłacę za siebie), ten ochoczo bierze 20 zł i wraca z piwem ale...bez reszty. Już kij, nie będę się o 5 zł upominać

ps. w sumie ciekawym pomysłem byłoby stworzenie watku o "najbardziej rozrzutnym facecie-ranking"... takich historii też znam wiele

Edytowane przez 201703081551
Czas edycji: 2015-05-05 o 02:28
201703081551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 03:00   #4515
MonnieB
Zakorzenienie

jakiś czas temu poszłam na randkę z chłopakiem do restauracji która była w hotelu. on miał tam pokój ale wiadome było ze ja tam nie zostaje. juz od poczatku koleś non stop pytał mnie ile zarabiał mój ex, ile ja zarabiam, ile mój ojciec i ogólnie wszystko o kasie.

zamówiłam jedzenie, nic wybitnie drogiego. on też, zjadł jak swinia tak szybko jakby mu miał ktoś ukraść ale to nieważne za ta kolacje dostawał jakieś złote punkty na kartę hotelowa, chyba z 6 razy pytał kelnerek czy aby na pewno te punkty zostały naliczone i żeby sprawdziły. mega wstyd, przecież jak juz 3 razy była mowa ze są to powinien odpuścić a nie dalej pytać bo punkty darmowe.

Przychodzi do płacenia. on się patrzy i mówi słuchaj jak możesz zapłać karta a ja ci za chwile oddam bo nie mam nic przy sobie ale pobiegne do pokoju i wezmę. gdyby mi się koleś podobał i gdybym wiedziała ze jest uczciwy to bym zapłaciła ale nie w tym wypadku. wiec mowie ze słuchaj ja mam gotówkę żeby za siebie zapłacić wiec jak coś ja poczekam a ty podejdź do pokoju po resztę. a on się na mnie patrzy i mowi: o to chodziło, lubię cie, kumata jesteś. i wyciąga gotówkę żeby zapłacić za swoje jedzenie. zamurowalo mnie. autentycznie.
Stary 2015-05-05, 10:07   #4516
ytaaa
Zadomowienie

MonnieB szok
ytaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 10:18   #4517
dzastinaaaaa
Zakorzenienie

MonnieB.....zatkało mnie......autentycznie.

ja kiedyś byłam na randce, chłopak zaprosił do kina.....pojechalismy jego samochodem około 80 km w dwie strony, on płacił za bilety więc postawnowiłam kupić jedzenie w kinie. Zapytałam co chce do picia i do jedzenia i że ja stawiam....a on mnie poklepał po plecach i mówi: no, fajnie że to robisz, inne nie są takie kumate i trzeba im mówić, żeby poszły i kupiły jedzenie za swoje chociaż....( akcent na chociaż). kurtyna.
Stary 2015-05-05, 11:01   #4518
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez dzastinaaaaa Pokaż wiadomość
MonnieB.....zatkało mnie......autentycznie.

ja kiedyś byłam na randce, chłopak zaprosił do kina.....pojechalismy jego samochodem około 80 km w dwie strony, on płacił za bilety więc postawnowiłam kupić jedzenie w kinie. Zapytałam co chce do picia i do jedzenia i że ja stawiam....a on mnie poklepał po plecach i mówi: no, fajnie że to robisz, inne nie są takie kumate i trzeba im mówić, żeby poszły i kupiły jedzenie za swoje chociaż....( akcent na chociaż). kurtyna.
Stary 2015-05-05, 11:03   #4519
funk_you
Wtajemniczenie

Boże jakie buractwo, że też takie kreatyny chodzą po świecie.
Stary 2015-05-05, 11:11   #4520
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Mam nadzieje, że to barachło wyzdycha bezpotomnie. Przeraża mnie myśl, że geny czegoś takiego mogłyby się utrwalić w przyrodzie.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 11:12   #4521
dzastinaaaaa
Zakorzenienie

Albo kiedyś facet stwierdził ( jakoby posiadający własną firmę i te sprawy), że na pierwszą randkę najlepszy jest sam spacer.....ja na to :jasne świetny pomysł ale jest zima i temeratury nad morzem spadły do -15 stopni i że to nie jest pogoda na spacery. On na to, że wydawanie pieniedzy w knajpach na kawę to rozrzutność i że on na ten spacer jednak nalega. Do spaceru nie doszło. kurtyna.

Ja miałam kilka takich epizodów. Na szczęście męża mam idealnego pod tym względem.

Edytowane przez dzastinaaaaa
Czas edycji: 2015-05-05 o 11:14
dzastinaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 12:00   #4522
MonnieB
Zakorzenienie

ja spotkałam wielu skąpcow. ostatnio też byłam na randce, normalne ceny, taka zwykła knajpka. świetny chłopak, on mnie zaprosił. jeszcze nie zdążyliśmy usiąść a on już zapytał to co po połowie no nie ? rozumiem takie pytanie po zamówieniu czy coś ale nawet nie spojrzałam w menu jeszcze. ja i tak zawsze proponuje ze zapłacę. i byłabym w stanie w ogóle zapomnieć ze to powiedział i olać ale niestety zaczął snuć opowieści jak to zawsze płaci za dziewczyny a randki są do niczego. chyba się domyślacie ze mi się odechcialo a taki fajny się wydawał.
Stary 2015-05-05, 12:02   #4523
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
ja spotkałam wielu skąpcow. ostatnio też byłam na randce, normalne ceny, taka zwykła knajpka. świetny chłopak, on mnie zaprosił. jeszcze nie zdążyliśmy usiąść a on już zapytał to co po połowie no nie ? rozumiem takie pytanie po zamówieniu czy coś ale nawet nie spojrzałam w menu jeszcze. ja i tak zawsze proponuje ze zapłacę. i byłabym w stanie w ogóle zapomnieć ze to powiedział i olać ale niestety zaczął snuć opowieści jak to zawsze płaci za dziewczyny a randki są do niczego. chyba się domyślacie ze mi się odechcialo a taki fajny się wydawał.
Miałam kiedyś zupełnie taką samą sytuację. Powiedziałam, że ja płacę i zapłaciłam za nas oboje. I posłałam palanta na drzewo.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 21:42   #4524
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
Przychodzi do płacenia. on się patrzy i mówi słuchaj jak możesz zapłać karta a ja ci za chwile oddam bo nie mam nic przy sobie ale pobiegne do pokoju i wezmę. gdyby mi się koleś podobał i gdybym wiedziała ze jest uczciwy to bym zapłaciła ale nie w tym wypadku. wiec mowie ze słuchaj ja mam gotówkę żeby za siebie zapłacić wiec jak coś ja poczekam a ty podejdź do pokoju po resztę. a on się na mnie patrzy i mowi: o to chodziło, lubię cie, kumata jesteś. i wyciąga gotówkę żeby zapłacić za swoje jedzenie. zamurowalo mnie. autentycznie.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 22:06   #4525
Akamai
Raczkowanie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5128305 1]Mam nadzieje, że to barachło wyzdycha bezpotomnie. Przeraża mnie myśl, że geny czegoś takiego mogłyby się utrwalić w przyrodzie.[/QUOTE]
hahahahaha
to ja tylko jednego takiego buraka spotkalam. W sumie za malo ciekawy przypadek na ten watek...

Edytowane przez Akamai
Czas edycji: 2015-05-05 o 22:35
Akamai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 17:00   #4526
201605221940
Konto usunięte

Tak czytam ten wątek i z niektórych historyjek to aż nie da się nie śmiać

Może nie będą tyle śmieszne co poprzednie, ale ja też miałam styczność z kilkoma skąpymi ludźmi (nie tylko facetami)

*Mój były wypominał mi 5 złotych, za które sam z siebie kupił mi bombonierkę na urodziny

*Moja kumpela (jeszcze za czasów gimnazjum) miała wybitą jedynkę i jeszcze jakiś ząb w wyniku wypadku oraz tak słaby wzrok, że siedząc w 2-3 ławce przepisywała od koleżanek z zeszytu, bo z tablicy nie widziała. Okazało się, że jej ojciec skąpiec nie chciał jej dać ani na dentystę, ani na okulistę i nie chciał, by jej na nfz robili (nie wiem z jakiego powodu). Dopiero gdy poszła do zawodówki i dostała kasę z praktyk to nazbierała sobie na lekarzy i teraz wszystko leczy.

*Koleżanka zawsze chwaliła się, że jej mama jest konsultantką w oriflame. Kiedyś przyszła i powiedziała, że w ofercie są super tusze do rzęs i kilka dziewczyn zamówiło. Gdy przyniosła te tusze okazało się, że nie były one z oriflame, tylko z jakiegoś chińczyka i w środku były wręcz zeschnięte na wiór.
201605221940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 17:33   #4527
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Revenge96 Pokaż wiadomość
*Moja kumpela (jeszcze za czasów gimnazjum) miała wybitą jedynkę i jeszcze jakiś ząb w wyniku wypadku oraz tak słaby wzrok, że siedząc w 2-3 ławce przepisywała od koleżanek z zeszytu, bo z tablicy nie widziała. Okazało się, że jej ojciec skąpiec nie chciał jej dać ani na dentystę, ani na okulistę i nie chciał, by jej na nfz robili (nie wiem z jakiego powodu). Dopiero gdy poszła do zawodówki i dostała kasę z praktyk to nazbierała sobie na lekarzy i teraz wszystko leczy.
Biedna dziewczyna...

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 18:49   #4528
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Biedna dziewczyna...
Nie ma nic żałośniejszego, niż rodzic oszczędzający na zdrowiu dziecka
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 22:53   #4529
anetca
Przyczajenie

1)Spotykam przypadkowo w Krakowie ( smaczne bary i knajpki wiadomo), kumpla ( największy sknera świata), który się nawiasem mówiąc od dłuższego czasu do mnie przystawia, więc mówię :chodzmy na kawę lub herbatę (żadne koszta), a on : świetnie i krąży ze mną 2 godziny po starówce w poszukiwaniu idealnej knajpki..
Do herbaty nie dochodzi..

2)Kolesia nadal lubię-genialne poczucie humoru, zaloty staram się przeczekać i umawiamy się w Warszawie na kawę /piwo (jesteśmy tam z powodów zawodowych), gość znowu szuka knajpki :gdzieś widziałem, taka świetna była( Wa-wa rozległa, jest pole do popisu) , po 2 godzinach krzyczę: zgłodniałam , wchodzimy na pączka do Bliklego i wbiegam do cukierni, leci za mną, zamawia herbatę.. i z radości skacze, gdy uprzedzam fakty i proponuję, że za siebie zapłacę (pączek i kawa )

3) Gadamy sobie z wyżej wymienionym Gościem na luzie, schodzi na 'przeszłość', więc pytam się o jedną Jego sympatię, on mówi: tak , chodziliśmy razem, nawet raz ją zaprosiłem na kawę,

4)Raz umówiłam się z jednym kolesiem( nie tym powyżej) do kina. Przyniósł 'picie ' w termosie ze sobą

Edytowane przez anetca
Czas edycji: 2015-05-10 o 22:56
anetca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:51   #4530
aliena7
Zadomowienie

Mieszkamy w Irlandii.Siedzimy sobie w kawiarni,przyszli dalecy znajomi (małżeństwo z dzieckiem) z siostrą jednego z nich,która przyleciała w odwiedziny.Zamówili jedna kawę i mufina,którego podzielili na 4 a małą kawę sączyli w trójkę

2011-01-02, 17:45 #2206
"idę popatrzeć na trolle i pandory TYLKO popatrzeć!" -----> 2013

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości