Wszystko o Avonie - cz. 22 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-14, 19:47   #4501
cheneelle
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
A jakiego top coata uzywasz?

Tez sa fajne i ten co ja mam z pewnościa przedłuza trwałość lakieru
Dla ciekawskich wbiłam wczoraj kody matowych lakierów w zamówienie w 13 i były zielone światła... Nie zamawiałam, ale tak informacyjnie dla klientek
Mam piekną buźke po maseczce mm, nigdy nie mogę wyjść z podziwu jak gładką skórę zostawia ten specyfik
Z inglota jakiś O2M breathable

Są matowe, ale jakoś ja nie przepadam za takim efektem

Mi na gładką buźkę pomaga z Sake & Ryż
Stary 2011-08-14, 19:47   #4502
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Co tam bierzecie dla siebie z kat.12?
farba do włosów (4.0 ciemny brąz)
puder prasowany Idealny Kolor
zestaw Clearskin Professional
maseczkę błotną do twarzy z minerałami z Morza Martwego
podkład z demo
tusz z demo
roletkę Eternal Magic
separatorki
rozgrzewający peeling do skórek
suszarka
komplet biżuterii Sara - co powiecie o tym komplecie?

zbankrutuję

Edytowane przez loveve
Czas edycji: 2011-08-14 o 19:48
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 19:50   #4503
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loveve Pokaż wiadomość
aż tak dużo braków nie ma na 3 lata w Avonie zdarzyło mi się to dwa razy a zamiana nigdy
Ja akurat nie rezygnuje z braków. Po prostu mam dosyć tłumaczenia, że nie zarabiam tysięcy na klientkach (w sumie nic nie zarabiam, bo wydaję na kosmetyki), podejrzliwego podpytywania się co ja z tego mam. Jak mówię że mam kilkanaście złotych od zamówienia, które wydaję na woreczki, katalogi, próbki, to i tak mi nie wierzą, myślą że ściemniam Myślą że co katalog mam kosmetyki za darmo (których jest sporo w łazience) Oprócz tego mam dosyć użerania się z klientkami- jak doradzę coś (najpierw sprawdzam KWC oczywiście), klientce się nie spodoba to do mnie pretensje, że doradziłam kremik, i na nim zbijam kokosy Dodam jeszcze że na razie znudziło mi się bycie avonomaniaczką Strasznie zapuściłam się jeśli chodzi o kosmetyki w drogeriach, a w katalogu wciąż to samo- mimo że co rusz coś wchodzi (Ale to nie mój przedział wiekowy) Może kiedyś powrócę
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 19:54   #4504
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Ja akurat nie rezygnuje z braków. Po prostu mam dosyć tłumaczenia, że nie zarabiam tysięcy na klientkach (w sumie nic nie zarabiam, bo wydaję na kosmetyki), podejrzliwego podpytywania się co ja z tego mam. Jak mówię że mam kilkanaście złotych od zamówienia, które wydaję na woreczki, katalogi, próbki, to i tak mi nie wierzą, myślą że ściemniam Myślą że co katalog mam kosmetyki za darmo (których jest sporo w łazience) Oprócz tego mam dosyć użerania się z klientkami- jak doradzę coś (najpierw sprawdzam KWC oczywiście), klientce się nie spodoba to do mnie pretensje, że doradziłam kremik, i na nim zbijam kokosy Dodam jeszcze że na razie znudziło mi się bycie avonomaniaczką Strasznie zapuściłam się jeśli chodzi o kosmetyki w drogeriach, a w katalogu wciąż to samo- mimo że co rusz coś wchodzi (Ale to nie mój przedział wiekowy) Może kiedyś powrócę
a ja wcale nie doradzam , bo właśnie później jest takie gadanie. daję katalog później dzień przed składaniem zamówienia przypominam, że dziś mija termin składania zamówienia i czy coś zamawia i tyle na szczęście moje wiedzą, że takich kokosów na tym nie mam
Stary 2011-08-14, 20:02   #4505
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wcale nie doradzam , bo właśnie później jest takie gadanie. daję katalog później dzień przed składaniem zamówienia przypominam, że dziś mija termin składania zamówienia i czy coś zamawia i tyle na szczęście moje wiedzą, że takich kokosów na tym nie mam
Jak mówiłam że nie zarabiam- to się na siebie patrzyły i uśmiechały głupio Aż się zdenerwowałam A liderka nauczyła mi że mam doradzać, i w sumie cieszyłam się że to robię (znam się trochę na kosmetykach- jakkolwiek skromnie to zabrzmiło), bo mam taką kumpelkę, która w kosmetykach jest jeszcze zielona tj. zapytała się mnie raz w drogerii (chciała kupić krem do depilacjii) czyta opakowanie- i się pyta czy to nie boli? albo kupowałam sobie żel do twarzy i maseczkę- ona też wzięła i się mnie pyta co zastosować najpierw Dodam że ma 19 lat.
Stary 2011-08-14, 20:02   #4506
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
komplet biżuterii Sara - co powiecie o tym komplecie?

zbankrutuję
hmm...nie mogę go znaleźć...na której jest stronie?
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 20:04   #4507
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
hmm...nie mogę go znaleźć...na której jest stronie?
jest w netto strona 3 , numer 36

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-14, 20:08   #4508
Sarunieczka

Cytat:
jest w netto strona 3 , numer 36

aaaa już widzę podoba mi się,moje koleżanka miała zamawiać jak była ta biżu w katalogu,bardzo się jej podobała kiedyś dawno były w Avonie podobne kolczyki,tez takie 3 blaszki,tylko "złote",mam je do dziś
Stary 2011-08-14, 20:14   #4509
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa już widzę podoba mi się,moje koleżanka miała zamawiać jak była ta biżu w katalogu,bardzo się jej podobała kiedyś dawno były w Avonie podobne kolczyki,tez takie 3 blaszki,tylko "złote",mam je do dziś
aha dzięki
Stary 2011-08-14, 20:43   #4510
wrrxd
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
kończą się w połowie pupy

Też mi się powoli zaczyna nudzić... Postanowiłam, że dla siebie już nic nie będę zamawiać (chyba, że będę musiała dobić), a zamówienia muszę składać, bo co by powiedziała moja polonistka?

Napisałam do nich, żeby się upewnić. Jutro pewnie dostanę odpowiedź.

odpiszą we wtorek, bo jutro jest święto
wrrxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 20:56   #4511
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu mam dosyć tłumaczenia, że nie zarabiam tysięcy na klientkach (w sumie nic nie zarabiam, bo wydaję na kosmetyki), podejrzliwego podpytywania się co ja z tego mam. Jak mówię że mam kilkanaście złotych od zamówienia, które wydaję na woreczki, katalogi, próbki, to i tak mi nie wierzą, myślą że ściemniam dam jeszcze że na razie znudziło mi się bycie avonomaniaczką
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką- klientką tak o, że sprzedałam samochód, zarobiłam przez wakacje trochę kasy i kupuję nowy a ta do mnie z pytaniem czy zaczęłam gdzieś pracować czy z zysków z avonu kupuje sobie samochód Myślałam, że padnę
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-14, 22:39   #4512
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką- klientką tak o, że sprzedałam samochód, zarobiłam przez wakacje trochę kasy i kupuję nowy a ta do mnie z pytaniem czy zaczęłam gdzieś pracować czy z zysków z avonu kupuje sobie samochód Myślałam, że padnę
ma dziewczyna wyobraźnie

Edytowane przez loveve
Czas edycji: 2011-08-14 o 22:41
Stary 2011-08-15, 08:48   #4513
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Stary 2011-08-15, 10:58   #4514
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sorceress79 Pokaż wiadomość
Ogólnie farbowanie to niezły interes dochodowy dla różnych firm, teraz dla Avonu, również. Najpierw przekonują Cię, że powinnaś farbować, bo bez tego nie jesteś atrakcyjna (oczywiście argument najlepiej trafiających do kobiet, którym zazwyczaj zależy na urodzie), potem oczywiście MUSISZ farbować odrosty, bo to przecież takie nieestetyczne, a na koniec, jak już Twoje włosy będą wypadać, będą zniszczone i bez połysku, to nie obędzie się bez specjalistycznych szamponów, odżywek i innych wymyślnych kosmetyków, a czasem i parafarmaceutyków, które oczywiście POWINNAŚ kupić. Jeśli nie chcesz zostać łysa

Generalnie, można nieźle zarobić tylko na tej jednej części naszego ciała.
to utwierdziłaś mnie w przekonaniu, żeby poczekac z farbowaniem na siwe włosy
Stary 2011-08-15, 11:44   #4515
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
E tam, co Ty mnie absolutnie nie przekonuje to co tam sorceress 79 napisała.
Dochód dochodem (jak przy każdym artykule), ale to nie jest tak, że farbuję włosy, bo firma mnie przekonała. Mam oczy i widzę jak wyglądam w szarym, mysim kolorze. Brzydko. Mnie się nie podoba. A w kolorze zupełnie inaczej. To tak samo z makijażem... jakby ktoś próbował nas przekonać, że lepiej wyglądamy bez makijażu, a firmy namawiają nas na tusz czy puder dla swojej, a nie naszej korzyści. Bzdura. Dobrze wykonany makijaż dodaje uroku. To wszystko jest dla kobiet .

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-08-15 o 11:47
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 12:00   #4516
ewula91
Rozeznanie

tak, tak, masz rację. Mi nie chodzi o to co napisałaś tylko o te skutki uboczne. Mam 20 lat więc nie widzę potrzeby farbowania włosów a kolor jest jaki jest i mi odpowiada
Stary 2011-08-15, 12:08   #4517
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
E tam, co Ty mnie absolutnie nie przekonuje to co tam sorceress 79 napisała.
Dochód dochodem (jak przy każdym artykule), ale to nie jest tak, że farbuję włosy, bo firma mnie przekonała. Mam oczy i widzę jak wyglądam w szarym, mysim kolorze. Brzydko. Mnie się nie podoba. A w kolorze zupełnie inaczej. To tak samo z makijażem... jakby ktoś próbował nas przekonać, że lepiej wyglądamy bez makijażu, a firmy namawiają nas na tusz czy puder dla swojej, a nie naszej korzyści. Bzdura. Dobrze wykonany makijaż dodaje uroku. To wszystko jest dla kobiet .
popieram i jeszcze lakiery do paznokci
Cytat:
tak, tak, masz rację. Mi nie chodzi o to co napisałaś tylko o te skutki uboczne. Mam 20 lat więc nie widzę potrzeby farbowania włosów a kolor jest jaki jest i mi odpowiada
miałam 15 jak zaczęłam farbować mi mój mysi nie odpowiada
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 12:25   #4518
cheneelle
Zakorzenienie

Musso pamiętam, że mówiłaś że używasz tej serii Solutions Doskonała równowaga. Miałaś może już tonik? On oczyszcza skórę czy tylko matuje?
Stary 2011-08-15, 13:05   #4519
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
Musso pamiętam, że mówiłaś że używasz tej serii Solutions Doskonała równowaga. Miałaś może już tonik? On oczyszcza skórę czy tylko matuje?
używałam tej fioletowej 30+ kremów i toniku z idealnej równowagi mam tylko piankę do mycia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-15, 13:20   #4520
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość

Ja miałam ten tonik, ale jak były poprzednie opakowania, więc nie wiem czy się coś zmieniło. On mi się spodobał bo skóra była matowa,wygładzona, oczyszczona (choć po toniku nie spodziewałabym się cudu, ale ja byłam zadowolona z efektów) i dawał takie lekko mentolowe uczucie na twarzy- choć nie wiem czy mi się to nie wydawało Jak wydawałoby się to nie bij Dodam że miał alkohol i wysuszył mi policzki.

Edytowane przez Agnieszka987
Czas edycji: 2011-08-15 o 13:23
Stary 2011-08-15, 14:58   #4521
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
używałam tej fioletowej 30+ kremów i toniku z idealnej równowagi mam tylko piankę do mycia
A to widzisz...Pomyliło mi się

Cytat:
Ja miałam ten tonik, ale jak były poprzednie opakowania, więc nie wiem czy się coś zmieniło. On mi się spodobał bo skóra była matowa,wygładzona, oczyszczona (choć po toniku nie spodziewałabym się cudu, ale ja byłam zadowolona z efektów) i dawał takie lekko mentolowe uczucie na twarzy- choć nie wiem czy mi się to nie wydawało Jak wydawałoby się to nie bij Dodam że miał alkohol i wysuszył mi policzki.
Dziękuję za opinię
Stary 2011-08-15, 15:45   #4522
musso4
Zakorzenienie

Sarunieczka, a co Ty bierzesz z k12
Stary 2011-08-15, 16:11   #4523
malyszkicownik
Zadomowienie

Tak w ogóle, to witam Już od jakiegoś czasu czytuję wątek, ale jakoś się nie odzywałam nie wiem czemu

Zastanawiam się czy nie oddać do zwrotu lakieru do włosów tego o zapachu werbeny i limonki, jeśli dobrze pamiętam. Któraś z Was go ma? Ogólnie to nie używam lakierów, ale mam wrażenie, że ten strasznie skleja włosy. Czy mam po prostu takie wrażenie? Pomóżcie
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 17:39   #4524
Mononokea
Przyczajenie

Czesc dziewczyny!
Heh od czegos trzeba zaczac
Z avonem "znam sie" juz kilka lat, kiedys bylam konsultantka, ale konkurencja mnie wykonczyla A potem cisza przez kilka lat i zakupy w drogeriach

Poki co zlozylam moje pierwsze zamowienie i musze powiedziec, ze przegladajac informacje o tym jak to teraz wyglada mam mieszane mysli, ale jestem wciaz nastawiona pozytywnie
Jakie macie sposoby przekonywania klientki do produktow? podzielicie sie radami ?

A z katalogu 12 bede zamawiac skromnie tylko potrzebuje waszej pomocy, powiedzcie czy te kosmetyki sa ok
- zestaw Clearskin Professional (pomaga cos?)
- Kremowy zel pod prysznic SSS
- Balsam do ciala SSS (no i tu mam problem bo kiedys ta seria byla rewelacyjna a teraz nie wiem )
- Odzywka dowlosow zapobiegajaca lamaniu sie - Advanced Techniques (u mnie seria sie sprawdzila u mnie )
- no i oczywiscie suszarka

Szkoda, ze program lojalnosciowy jest tylko dla KOnsultantek zamawiajacych towar do COK, w K11 mialam straszna ochote na perfumy Christiana Lacroix
Mononokea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 17:48   #4525
Mononokea
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Heh od czegos trzeba zaczac
Bylam kilka lat temu konsultantka avonu, potem konkurencja i wielki boom na konsultantki z avonu mnie wykonczyl. Obecnie wrocilam do Avonu i powoli sie rozkrecam.
Powiedzcie mi, macie jakies swoje sposoby zachecania klientek do zakupu kosmetykow Avon? Mozecie sie podzielic, czy to wasza slodka tajemnica?
Jakie sa przywileje w avon club? bo na stronce Avonu jest to tak wszystko strasznie pobieznie opisane :/ Chodzi mi o ten pierwszy stopien. Ile wynosi sprzedaz kwalifikowana, i co z tego jest.

Obecnie skladama zamowienie z mojego pierwszego kataologu, mam tylko problem bo wiekszosc klientek jest na urlopach albo zobacze sie z nimi dopiero we wrzesniu.
Sama w nastepnym katalogu 12/2011 bede zamawiala:
- zestaw Clearskin (dziala? nigdy go nie mialam :/)
- zel pod prysznic i balsam do ciala Skin So Soft (powiedzcie mi, szczegolnie jesli chodzi o balsam, czy linia SSS jest dalej taka fajna? pamietam kilka lat temu byla rewelacyjna, a i lepszy krem z ost strony czy balsam? - a jesli nie linia SSS do pielegnacji ciala to co?)
- odzywake do wlosow z Advanced Techniques
- suszarke

Szkoda, ze program lojalnosciowy dziala tylko dla konsultantek ktore skladaja zamowienia w COK, bo mialam wielka chrapke na te nowe perfumy Christiana Lacroix za 13zl

Aaaaa wlasnie, nie wiecie czy bedzie teraz jakis nowy program dla konsultantek taki jak ten planet spa ktory sie wlasnie skonczyl?
Mononokea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 17:56   #4526
Pani_Wood
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
kończą się w połowie pupy
O ja O.O Muszą być śliczne. No to na takie długie może nie działać.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Mam i szczerze polecam. Najlepszy. Idealnie matuje, skóra jest oczyszczona i gładka, poprawia koloryt . Prawdę mówiąc, nie spodziewałam się aż tak dobrego efektu. Nie zauważyłam, żeby wysuszał, ale nawet jeśli, to mi by to nie przeszkadzało za bardzo. Akurat policzki to u mnie druga w kolejności po czole najgorsza ze stref
Oh how I wish to go down with the sun
Sleeping
Weeping
With you...

E.W

AVON

Pani_Wood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 18:12   #4527
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Ano jasne
Stary 2011-08-15, 18:18   #4528
Sarunieczka

Cytat:
ale sie boicie tych farb z kosmetyką jest jak z medycyną-idzie do przodu,i farby nie są już takie jak za czasów naszych mam ale oczywiście,jeśli naturalny kolor odpowiada,nie namawiam,ale proszę innych nie straszyć że sie wyłysieje ja się farbuję już 12 lat i włosy mam nadal ładne i gęste.Jedynie co mogę powiedzieć,to rozjaśnianie niszczy włosy i to bardzo,farbowanie nie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
Sarunieczka, a co Ty bierzesz z k12
hmmm jak się uda złożyć zamówienie,to na pewno:
Up to You
aż 3 szminki:UCR,Uwodzicielkę i Białe Złoto
tusz Extend z tych nowych kolorów
Senses Hollywood (ma ktoś?ładnie pachnie?)
i być może zestaw Scentini+cień do powiek
Stary 2011-08-15, 18:23   #4529
sheryl
szeryfcio

Cytat:

hmmm jak się uda złożyć zamówienie,to na pewno:
Up to You
aż 3 szminki:UCR,Uwodzicielkę i Białe Złoto
tusz Extend z tych nowych kolorów
Senses Hollywood (ma ktoś?ładnie pachnie?)
i być może zestaw Scentini+cień do powiek
Ja się zastanawiam nad kolorem cienia; Chromed Cocoa czy Pink Reflects?
Stary 2011-08-15, 18:47   #4530
Sarunieczka

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam nad kolorem cienia; Chromed Cocoa czy Pink Reflects?
ja dla siebie na pewno Cocoa,w rózowych,brzoskwiniowych jest mi okropnie...ale Ty masz jasne włosy więc powinien Ci pasować...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości