Wrześniówki cz. II - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-17, 21:14   #4501
moskit30
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki cz. II

nie ukrywam ze salon ten wybralam ze wzgledu na cene,dla mnie glupota jest dac za suknie 3000zl(i niby welon w cenie) ja za NOWE buty slubne dalam 35zl bo byly na wyprzedazy a za baletki na przebranie dalam 20zl musze kupic jeszcze biustonosz i majty wyszczuplace ponczochy juz mam ale chyba zle kupilam bo do nich nie da sie pasa doczepic
moskit30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 05:02   #4502
misia880
Zakorzenienie

ja za suknie dalam 1200 bo byla z manekina i za 50 % ceny.
za bolerko 350 zl i za buty 340.
za bransoletke 200 zl, kolczyki 130 zl. stanik 60 zl
i zostaly mi majty ponczochy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 10:26   #4503
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Każdy daje tyle ile może i szuka Gdybym miała kasę to na pewno kupiłabym suknie w salonie, nawet za te 3000tys. a co No ale jest jak jest...

Ja mam pończochy samonośne ale nie kupuje do nich pasa. Mierzyłam je i trzymają się bez a najwyżej potem je zdejmę. Majteczki pod spód też kupie jakieś ładne koronkowe

A powiedzcie mi dziewczyny, które mają gorset w sukni, kupujecie stanik do tego?

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 10:44   #4504
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Każdy daje tyle ile może i szuka Gdybym miała kasę to na pewno kupiłabym suknie w salonie, nawet za te 3000tys. a co No ale jest jak jest...

Ja mam pończochy samonośne ale nie kupuje do nich pasa. Mierzyłam je i trzymają się bez a najwyżej potem je zdejmę. Majteczki pod spód też kupie jakieś ładne koronkowe

A powiedzcie mi dziewczyny, które mają gorset w sukni, kupujecie stanik do tego?
ja zobaczę na przymiarce bo wtedy mamy dobierać bieliznę welon coś na ramiona. ale jestem nastawiona na to żeby mieć stanik albo wszyty w suknię albo osobno. Pani w salonie mówiła mi że jak chcę to mogą bez ale większość PM się decyduje na stanik bo bez niego czują się gołe i mało komfortowo

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 11:09   #4505
Figa634
Rozeznanie

Cytat:
Stanik będę miała wszyty

03.09.2012
Figa634 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 11:19   #4506
moskit30
Raczkowanie

a ja boje sie ze ponczochy mi zjada musze jeszcze slubne buty rozchodzic stanik napewno bede miala ubrany bo bez niego bede sie zle czuc
widzialyscie to? https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&thea ter ja juz to chyba z 100 razy ogladalam
moskit30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 12:04   #4507
ilouvromance
Raczkowanie

Dziewczyny, a nie wiedzialam nawet, że można wszyc stanik, kupilam z esotiqa bardotke białą mam taki niestandardowy rozmiar 65f ale nie trzyma zbyt mocno w obwodzie i z nim samym czulabym sie niepewnie a bez to w ogóle nie ma mowy, zapytam moja Panią czy jest możliwość welony mam dwa łącznie za 50 zl z allegro :p buty dwie pary plaskie i na obcasie hmmm... za 70? :p nie oszczedzalam na bizuterii i na sukni no ale na czyms trzeba. Mam problem z tym bolerkiem takie jak mi sie podoba kosztuje 200 zl powalilo ich z tymi cenami, jak to tylko na jeden raz... wszystko co ma przedimek ślubne liczone jest razy 2 albo 3

wyslano z aplikacji mobilnej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-18, 14:12   #4508
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Figa634 Pokaż wiadomość
Stanik będę miała wszyty
Właśnie dlatego pytam bo ja też mam wszyty ale szwagierka podpowiadała mi, że to za mało? a ja noszę rozm. 70A :X

Cytat:
Napisane przez moskit30 Pokaż wiadomość
a ja boje sie ze ponczochy mi zjada musze jeszcze slubne buty rozchodzic stanik napewno bede miala ubrany bo bez niego bede sie zle czuc
widzialyscie to? https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&thea ter ja juz to chyba z 100 razy ogladalam
Dobre

Cytat:
Napisane przez ilouvromance Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a nie wiedzialam nawet, że można wszyc stanik, kupilam z esotiqa bardotke białą mam taki niestandardowy rozmiar 65f ale nie trzyma zbyt mocno w obwodzie i z nim samym czulabym sie niepewnie a bez to w ogóle nie ma mowy, zapytam moja Panią czy jest możliwość welony mam dwa łącznie za 50 zl z allegro :p buty dwie pary plaskie i na obcasie hmmm... za 70? :p nie oszczedzalam na bizuterii i na sukni no ale na czyms trzeba. Mam problem z tym bolerkiem takie jak mi sie podoba kosztuje 200 zl powalilo ich z tymi cenami, jak to tylko na jeden raz... wszystko co ma przedimek ślubne liczone jest razy 2 albo 3

Zawsze trzeba się czuć pewnie. Ja też mam buty za 50zł a biżu za 250zł Na tym co się dało oszczędziłam xD

I masz rację, tylko dlatego że coś ma w słowie ślubny od razu jest droższe. Wystarczy zobaczyć koszule na all...Już dwa dni szukamy koszuli pod muszkę w rozsądnej cenie ale nie da się nic znaleźć. Jak już jest to 80% poliester albo cena 200-300zł Przez to jedziemy po obiedzie oddać muszkę a weźmiemy krawat bo już nie mam siły do tego

Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2014-07-18 o 14:13
Stary 2014-07-18, 14:53   #4509
ilouvromance
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie dlatego pytam bo ja też mam wszyty ale szwagierka podpowiadała mi, że to za mało? a ja noszę rozm. 70A :X

Dobre

Zawsze trzeba się czuć pewnie. Ja też mam buty za 50zł a biżu za 250zł Na tym co się dało oszczędziłam xD

I masz rację, tylko dlatego że coś ma w słowie ślubny od razu jest droższe. Wystarczy zobaczyć koszule na all...Już dwa dni szukamy koszuli pod muszkę w rozsądnej cenie ale nie da się nic znaleźć. Jak już jest to 80% poliester albo cena 200-300zł Przez to jedziemy po obiedzie oddać muszkę a weźmiemy krawat bo już nie mam siły do tego
Nie no pewnie, po co Tz ma sie męczyć, my początkowo kupilismy koszule na stronie tudora, droga nie byla bo jakoś 90zl - przyszla a tam materiał przeswitujacy i TZowi było sutki widać :p zostawiliśmy ją jako taką awaryjna a nową i tak niestety musielismy kupić. Smuga widzę, że my tak samo to co widać bardziej, mamy droższe :p

Stary 2014-07-18, 15:13   #4510
anannke
Zakorzenienie

ja się staram racjonalnie podejść do tematu - to co warto zainwestować to dołożę ale jak mogę mieć taszą alternatywę równie dobrej jakości to nie ma co przepłacać. koszula akurat dla faceta to dość uniwersalna rzecz- porządną wykorzysta wiele razy. ale to prawda że ceny są ogromne tego wszystkiego...

Stary 2014-07-18, 19:05   #4511
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam takie pytanie: planujecie jakieś upominki dla gości ? Np. Jakieś słodycze dla każdego ?
Ja myslalam o ciasteczkach z wrozba ale im blizej wesela tym bardziej odchodze od tego... Wole chyba na cos innego wydac kase...

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
My nie planujemy prezentów dla gości.

Dziewczyny dużo osób Wam odmawia przyjścia na wesele? U nas zaproszonych 145, na razie odmówiło 6 osób- choć w zasadzie były to osoby, które zakładaliśmy, ze nie przyjada ze względu na stan zdrowia.
U nas odmowilo tak typowo i doslownie 26 osob a 77 mamy potwierdzonych.

Cytat:
Dodaję jeszcze jedno zdjęcie welonu i bolerko, które wpadło mi w oko :C

A suknie mam coś ala takiego. Tylko ją zmieniłam, nie ma wzoru na dole, dodałam kokardę z tyłu i w pasie dałam na ukos koronkę z kryształkami z obu stron.
Bolerko ciekawe, rekawki mi sie z niego podobaja ale to polaczenie koronki i tego nieprzezroczystego materialu takie sobie

Przedwczoraj bylismy spisac u ksiedza protokol nic strasznego i prawdopodobnie od niedzieli beda wisialy juz zapowiedzi i u mnie i u narzeczonego w parafii

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 19:07   #4512
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie no pewnie, po co Tz ma sie męczyć, my początkowo kupilismy koszule na stronie tudora, droga nie byla bo jakoś 90zl - przyszla a tam materiał przeswitujacy i TZowi było sutki widać :p zostawiliśmy ją jako taką awaryjna a nową i tak niestety musielismy kupić. Smuga widzę, że my tak samo to co widać bardziej, mamy droższe :p

Rozśmieszyło mnie to z koszulą

No tak tak , tego czego nie widać nikt nie z komentuje i nie będzie wiedział. A jak powszechnie wiadomo, czego oczy nie widzą tego sercu nie żal U mnie to ważne bo rodzinka uwielbia plotkować

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
ja się staram racjonalnie podejść do tematu - to co warto zainwestować to dołożę ale jak mogę mieć taszą alternatywę równie dobrej jakości to nie ma co przepłacać. koszula akurat dla faceta to dość uniwersalna rzecz- porządną wykorzysta wiele razy. ale to prawda że ceny są ogromne tego wszystkiego...
Zgadzam się

Oddaliśmy muszkę, kupiliśmy koszulę a........krawata nigdzie nie ma Muszę na all zamówić.

Zuzia już na świecie

Stary 2014-07-18, 23:39   #4513
Figa634
Rozeznanie

Cytat:
masz racje
Niestety musiałam zainwestować tylko więcej w buty...mam bardzo problemowe stopy, czasami robią mi się rany nawet od balerin lub jakiś klapek, nawet trampek, dlatego kupiłam skórzane za 340zł mam nadzieję, że mnie nie zawiodą. Pończochy samonośne, suknia za 1500zł a biżu za niecałe 200zł. TŻ nadal goły i wesoły

03.09.2012
Stary 2014-07-19, 10:18   #4514
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
masz racje
Niestety musiałam zainwestować tylko więcej w buty...mam bardzo problemowe stopy, czasami robią mi się rany nawet od balerin lub jakiś klapek, nawet trampek, dlatego kupiłam skórzane za 340zł mam nadzieję, że mnie nie zawiodą. Pończochy samonośne, suknia za 1500zł a biżu za niecałe 200zł. TŻ nadal goły i wesoły
To rozumiem Jak stopy bolą w źle dobranych butach to ból jest tak okropny jak ból brzucha czy głowy przy migrenie :C

Współczuję Ci Figa bo ja wytrzymać nie mogłam zbyt luzackiego podejścia mojego męża do ubioru On zdąży, jest czas...a ja lubię mieć na tip top. I tak właśnie wczoraj kupiliśmy koszulę w c&a 100%biocotton, z długim rękawem za 59zł a dzisiaj odbieramy krawat i poszetkę z all No i mój małżonek jest już ubrany

Zuzia już na świecie

Stary 2014-07-19, 11:59   #4515
ilouvromance
Raczkowanie

Ja tez lubię mieć na tip top, to chyba tak jest, że my kobiety mamy rękę na pulsie bo jakby nasi mężczyźni mieli wszystko zorganizować to marno to widzę... moi znajomi mają na koncu września ślub i on jeszcze tez garniaka nie ma obraczek nie maja i spokój w sobie - podziwiam figa skoro masz taką przypadłość to nie ma co oszczędzać, a jakie wzielas, pokazesz? Na pewno je potem wykorzystasz. Smuga widzisz i juz koszule macie, wszystko po kolei sie skompletuje a duzo sie u Was zmieni po ślubie? Chodzi mi o mieszkanie, wspólne czy juz mieszkacie ze soba?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-19, 18:18   #4516
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez lubię mieć na tip top, to chyba tak jest, że my kobiety mamy rękę na pulsie bo jakby nasi mężczyźni mieli wszystko zorganizować to marno to widzę... moi znajomi mają na koncu września ślub i on jeszcze tez garniaka nie ma obraczek nie maja i spokój w sobie - podziwiam figa skoro masz taką przypadłość to nie ma co oszczędzać, a jakie wzielas, pokazesz? Na pewno je potem wykorzystasz. Smuga widzisz i juz koszule macie, wszystko po kolei sie skompletuje a duzo sie u Was zmieni po ślubie? Chodzi mi o mieszkanie, wspólne czy juz mieszkacie ze soba?

Mamy już wszystko Mąż ubrany od stóp do głów Byliśmy dzisiaj zobaczyć pierwszy ślub w naszej parafii w tym roku i było na prawdę fajnie Jak zobaczyłam gości wchodzących do kościoła to wszędzie miałam ciarki i po czułam, że to już blisko

ilouvromance my już jesteśmy 4 lata po cywilnym i mieszkamy już długo ze sobą Zmieni się to, że będziemy bliżej Boga i nasz 10 związek umocni się jeszcze bardziej

A u Ciebie?

Zuzia już na świecie

Stary 2014-07-20, 06:57   #4517
ilouvromance
Raczkowanie

Cytat:
Mamy już wszystko Mąż ubrany od stóp do głów Byliśmy dzisiaj zobaczyć pierwszy ślub w naszej parafii w tym roku i było na prawdę fajnie Jak zobaczyłam gości wchodzących do kościoła to wszędzie miałam ciarki i po czułam, że to już blisko

ilouvromance my już jesteśmy 4 lata po cywilnym i mieszkamy już długo ze sobą Zmieni się to, że będziemy bliżej Boga i nasz 10 związek umocni się jeszcze bardziej

A u Ciebie?
O proszę no u mnie przeprowadzka mojego tz do mnie z dość dużej odległości, w końcu będziemy ze sobą codziennie, on musi szukać nowej pracy, czasem boje się jak to będzie... no i po ślubie kupujemy naszego wymarzonego pieska

Stary 2014-07-20, 14:03   #4518
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Nasze zapowiedzi juz wisza Przez 3 niedziele wiec do 3 sierpnia A do 3 sierpnia mamy potwierdzenie obecnosci fajnie sie zgralo.

My ksiedzu mowilismy, ze mieszkamy razem, nie robil problemow, a spowiedzi i tak mamy dwie. Kiedy dziewcyzny wy planujecie isc do pierwszej spowiedzi? Oczywiscie pytanie do tych, ktore maja dwie spowiedzi

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 16:47   #4519
ilouvromance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Nasze zapowiedzi juz wisza Przez 3 niedziele wiec do 3 sierpnia A do 3 sierpnia mamy potwierdzenie obecnosci fajnie sie zgralo.

My ksiedzu mowilismy, ze mieszkamy razem, nie robil problemow, a spowiedzi i tak mamy dwie. Kiedy dziewcyzny wy planujecie isc do pierwszej spowiedzi? Oczywiscie pytanie do tych, ktore maja dwie spowiedzi
Wiesz co w zasadzie nie planuje jak będzie mi pasowało i akurat ksiądz będzie siedział w konfesjonale to pójdę jeszcze troszkę czasu a jednak tak mało...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-20, 18:50   #4520
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
O proszę no u mnie przeprowadzka mojego tz do mnie z dość dużej odległości, w końcu będziemy ze sobą codziennie, on musi szukać nowej pracy, czasem boje się jak to będzie... no i po ślubie kupujemy naszego wymarzonego pieska

To bardzo duże zmiany Nic się nie martw na zapas, a nóż widelec wszystko się ułoży dobrze

U mnie w domu rodzinnym zawsze były zwierzęta i my też mamy, króliczka Dom bez zwierząt jest dla mnie pusty.

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość

Gratki Nasze zapowiedzi już dzisiaj zostały zdjęte. Wisiały równo 3 niedziele.

Macie bardzo fajnego księdza My mamy jedną spowiedź, więc pójdziemy przed samym ślubem.

Powiem Wam dziewczyny, że jestem z siebie dumna Wczoraj usiadłam i wreszcie spisałam co jeszcze nam zostało. Pytania do sali, zespołu, kamerzysty, które nam się jeszcze nasuwają. Listę co jeszcze musimy kupić w te dwa miesiące i co w dzień ślubu. Zostało mi jeszcze zastanowić się nad błogosławieństwem i zróbić dokładny plan dnia.

Zuzia już na świecie

Stary 2014-07-20, 19:05   #4521
ilouvromance
Raczkowanie

No to Ci zazdroszczę, ja dzis tylko dokonalam korekt w zamówieniu winietek a tak to jakos nie moge sie zmobilizować, ciągle zabiegana praca dom praca dom.. w tym tyg musze ogarnąć temat

Stary 2014-07-20, 19:06   #4522
anannke
Zakorzenienie

Srebrna smuga zostają nam równo 2 miesiące

jak sobie podsumowałam ile jeszcze do ogarnięcia to wpadłam w panikę przedślubną! masakra ile drobiazgów jest do ogarnięcia. W ogóle stwierdzam że ślub taki z weselem całą rodziną to jest mega ogromne przedsięwzięcie logistyczne tyle rzeczy zgrać ogarnąć pogodzić przemyśleć co kiedy zrobić że chyba nie ogarnę...

Stary 2014-07-20, 19:08   #4523
ilouvromance
Raczkowanie

Haha a ja jestem z wykształcenia logistykiem to powinno mi pójść sprawnie a tu brak mobilizacji mnie dopadł :p

Stary 2014-07-20, 19:18   #4524
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
No to Ci zazdroszczę, ja dzis tylko dokonalam korekt w zamówieniu winietek a tak to jakos nie moge sie zmobilizować, ciągle zabiegana praca dom praca dom.. w tym tyg musze ogarnąć temat

Przypomniałam sobie....a propo winietek, jak goście potwierdzą wszyscy przybycie to muszę ich usadzić Dopisuję do listy :P
Wiem jak to jest...ja miałam 2 tyg. urlopu i codziennie było "dziś już do tego siadam"...no i siadłam, wczoraj a urlop kończy się dziś

Cytat:
Srebrna smuga zostają nam równo 2 miesiące

jak sobie podsumowałam ile jeszcze do ogarnięcia to wpadłam w panikę przedślubną! masakra ile drobiazgów jest do ogarnięcia. W ogóle stwierdzam że ślub taki z weselem całą rodziną to jest mega ogromne przedsięwzięcie logistyczne tyle rzeczy zgrać ogarnąć pogodzić przemyśleć co kiedy zrobić że chyba nie ogarnę...
Matko jak to leci! Jestem mega szczęśliwa

To samo czułam na początku, myślałam że nie damy rady a teraz już z górki Ogarniesz na pewno

Cytat:
Haha a ja jestem z wykształcenia logistykiem to powinno mi pójść sprawnie a tu brak mobilizacji mnie dopadł :p

Hehehe

Zuzia już na świecie

Stary 2014-07-20, 19:20   #4525
ilouvromance
Raczkowanie

Cytat:
Przypomniałam sobie....a propo winietek, jak goście potwierdzą wszyscy przybycie to muszę ich usadzić Dopisuję do listy :P
Wiem jak to jest...ja miałam 2 tyg. urlopu i codziennie było "dziś już do tego siadam"...no i siadłam, wczoraj a urlop kończy się dziś

Matko jak to leci! Jestem mega szczęśliwa

To samo czułam na początku, myślałam że nie damy rady a teraz już z górki Ogarniesz na pewno

Hehehe
Z tym usadzeniem jest jedna wielka masakra... ja próbowałam tak na sucho jeszcze bez potwierdzenia siedziałam nad tym kilka dni wierzcie mi.. jak tu kazdemu dogodzić, kto sie z kim dobrze będzie czuł itp mam to teraz rozpisane na formacie A3 i czeka na poprawki

Stary 2014-07-20, 21:43   #4526
Figa634
Rozeznanie

Sporo spraw załatwiliśmy ostatnio
ilouvromance moje butki https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1401524317

Spisaliśmy protokół, spadliśmy z ambony w mojej parafii
Nie uwierzycie mi, sama nie mogłam uwierzyć jak usłyszałam. Proboszcz TŻ wiął od niego 500zł za zapowiedzi. Myślałam, że mnie strzeli...

A co do usadzania gości. Jest stronka goscieprzystole.pl, która pomaga w rozmieszczeniu. Nie korzystałam nie próbowałam, czytałam pochlebne opinie

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Myslałam, że jesteśmy w d***e z gośćmi ale mój sąsiad podniósł mnie na duchu
Bierze ślub tydzień po mnie, czyli 13 a dopiero w piątek kurier przywiózł im zaproszenia, które musiałam odebrać bo nikogo u nich nie było

03.09.2012
Stary 2014-07-21, 06:31   #4527
ilouvromance
Raczkowanie

Figa butki przesliczne juz jak sie na nie patrzy widać ze wygodne. Nie mow, że daliście te 500zl za zapowiedzi... poważnie?? Nie dalabym chyba podrobilabym zaświadczenie, ja tych dziadów sponsorowac nie bede na szczęście moj ksiądz nic nie chcial na zapowiedzi ale glupio mi tak bylo, że nic. Po mszy dalam mu w kopercie 50zl.

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

A tą stronkę zaraz obejrzę bo pewnie duzo pomoże

Stary 2014-07-21, 07:29   #4528
anannke
Zakorzenienie

Ja też bym tyle nie dała Swojemu ddałam 50zł i uważam.ze to kwota całkiem spora jak przyrównać to do zarobków poza tym wiele się nie narobi karteczkę wywierać w gablocie..

Stary 2014-07-21, 07:45   #4529
ilouvromance
Raczkowanie

Zauwazylam ze u Was forma zapowiedzi wygląda troszke inaczej niz u mnie, ksiądz u nas czyta z ambony kto i z kim i nawet gdzie mieszka :p nic nie jest wywieszane. Co kraj to obyczaj

Stary 2014-07-21, 07:55   #4530
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Zauwazylam ze u Was forma zapowiedzi wygląda troszke inaczej niz u mnie, ksiądz u nas czyta z ambony kto i z kim i nawet gdzie mieszka :p nic nie jest wywieszane. Co kraj to obyczaj

Co parafia bo u tz w miejscowości obok też czytają A u mnie w parafia to w ogóle żyje swoim życiem i jest jakoś dziwnie wywieszone wg księdza regul...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości