Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-15, 09:25   #4501
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV

Cookie biedny Twój Tż współczuję i Cię mocno

Cookie i Barbie dzięki tak sobie tylko myślę bo ja nigdy tak nie miałam no raz pamiętnego dnia....w szpitalu....a teraz jest tak samo jak w tedy tylko troszkę mniejsze

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 09:25   #4502
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
ciekawe jak tam Natalia po powrocie TŻ, jak jej sexi bielizna , pazurki i fryzurka
też wczoraj o niej myślałam - napewno miło jej czas upływa

Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
Zebra kompletnie nie rozumiem, dlaczego te dziewczyny tak koniecznie chcą, żebyście się tam przenieśli. Dobrze, że tam nie pojechałaś, bo byś miała weekend w plecy. A wtorkiem się nie przejmuj, w końcu jedziesz do teściowej a nie do nich.
ale jak pojade popołudniu busem to muszę obok ich domów przejść- mogę nie dojść cała do teściowej
A z Tz rano nie chcę jechać bo cały dzień tam - jeszcze po takich nerwowych akcjach -to za dużo

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
Zebrawpaski mam nadzieję, że jak te jędze do ciebie przyjadą będziesz twarda i powiesz om choć trochę do słuchu. nie rozumiem czegoś takiego, one chcą decydować o waszym życiu. chyba są bardzo nieszczęśliwe w swoich małżeństwach, że wtrącają się w inne.
Tz mówi, że to z zazdrości, że one żalują teraz, ze tego domu nie chciały i ostrzegał mnie wczoraj, że to jeszcze nic, żebym poczekała jak wyremontujemy dom- to dopiero się zacznie jazda...
A chcemy faktycznie piętro odpicować na cacy- nowoczesnie a jak będą fundusze to także dom z zewnątrz i podwórko ale to nnie szybko będzie. Oczywiście i na parterze u teściowej będziemy coś działać bo np. przy zmianie ogrzewania chcemy wszędzi grzejniki wymienić - ale ona utrzymuje, że jest chętna na remonty i że to już nasze więc mamy robić jak chcemy. Zawsze mi słodzi, że ja się znam i orietuje wiec ładnie będzie a co tam myśli to nie wiem- może się boi, że jej dom do góry nogami chce przewrócić...

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2011-08-15 o 09:26
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 09:27   #4503
Daria16071989
Zadomowienie

Dzień Dobry
O 7:40 zmierzyłam tempkę i przysnęło mi się i obudziłam się 20 min temu
Od dziś zaczęłam mierzenie temp,zobaczymy jak mi to pójdzie
Miłego Dnia laseczki

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Daria16071989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 09:30   #4504
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cookie- to jutro koniecznie do lekarza z Tz

agatko- ja co miesiąc mam skrzepy- nawet jak żoną nie byłam i nie wspólżyłam to miałam więc to nie biochemiczna, nie panikuj....
Skrzepy mają związek z krzepliwościa krwi
Stary 2011-08-15, 09:32   #4505
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daria16071989 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
O 7:40 zmierzyłam tempkę i przysnęło mi się i obudziłam się 20 min temu
Od dziś zaczęłam mierzenie temp,zobaczymy jak mi to pójdzie
Miłego Dnia laseczki
oj pójdzie pójdzie Kochana

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
agatko- ja co miesiąc mam skrzepy- nawet jak żoną nie byłam i nie wspólżyłam to miałam więc to nie biochemiczna, nie panikuj....
Skrzepy mają związek z krzepliwościa krwi
ufff dziekuję może faktycznie to przez CLO?? tylko ja nigdy w życiu takich skrzepów nie miałam ahhh

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-08-15, 09:33   #4506
Daria16071989
Zadomowienie

Agatka kochanie,napewno to nie była biochemiczna. Ja jeszcze przed pierwszą ciążą miałam tak co @, sama się dziwiłam od czego tak mam i się nie dowiedziałam. Moja gin mi powiedziała,że po prostu mam takie silne @
Cookie biedny ten Twój tż. Ja mam zwyrodnienie kręgów szyjnych i kiedyś jakiś mięsień w szyi mi się naciągnął,poszłam do lekarza i zapisał mi rewelacyjną maść,nazywa się BENGAY- powiedział,że to jest maść dla sportowców i jest dobra. Rzeczywiście jest rewelacyjna bo jak mnie bolało,posmarowałam i ból momentalnie odszedł. Kup też tą maść i smaruj go nią bo naprawde jest rewelacyjna, tylko nie pamiętam czy ona na receptę była..

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Stary 2011-08-15, 09:35   #4507
BERBIE
Zakorzenienie

agatku ja też ostatnio miałam mega skrzepy przez dwa dni. na pewno po tabletkach tak się organizm reguluje.
Stary 2011-08-15, 09:36   #4508
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Cookie biedny ten Twój tż. Ja mam zwyrodnienie kręgów szyjnych i kiedyś jakiś mięsień w szyi mi się naciągnął,poszłam do lekarza i zapisał mi rewelacyjną maść,nazywa się BENGAY- powiedział,że to jest maść dla sportowców i jest dobra. Rzeczywiście jest rewelacyjna bo jak mnie bolało,posmarowałam i ból momentalnie odszedł. Kup też tą maść i smaruj go nią bo naprawde jest rewelacyjna, tylko nie pamiętam czy ona na receptę była..
Daria- to obcasy nie dla Ciebie przy schorzeniach z kręgosłupem....
Stary 2011-08-15, 09:39   #4509
BERBIE
Zakorzenienie

gdy wychodzą takie spory między rodzeństwem to jest jedyny moment, że się cieszę, że jestem jedynaczką. my mieszkamy z moimi rodzicami bo dom jest spory i wiem, że będzie tylko nasz, w najbliższym czasie mamy to formalnie załatwić. ja na początku bałam się wspólnego mieszkania z rodzicami, ale mój tż bardzo się do tego palił, bo nie ma co kolejnego domu budować (obok naszego domu jest domek babci). i jak na razie jest ok. ale nie powiem czasami chciałabym pobiegać nago ...
Stary 2011-08-15, 09:41   #4510
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Tak sobie przeglądałam foteczki w klubie i mam pytanko do Inutil Jakiś czas miałaś rude włoski. Jakiej farbki używałaś? I na jakie wcześniej kładłaś Coś za mną chodzi taki rudy kolorek
heh, właśnie w sobotę pofarbowałam i już rude nie są
a używałam tej http://www.google.pl/imgres?q=l%27or...1t:429,r:4,s:0

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
od rana łzy cisną mi się do oczu cały czas lecą mi skrzepy i coraz bardziej sie zastanawiam czy to nie biochemiczna??
Agatko nie myśl tak, bierzesz to CLO i może to przez to właśnie

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-08-15 o 09:47
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 09:46   #4511
Daria16071989
Zadomowienie

Cytat:
Daria- to obcasy nie dla Ciebie przy schorzeniach z kręgosłupem....
Tak wiem Ale jakoś nie czuję się w płaskich butach

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Zebra a poza tym to do mnie się mówi jak do tuka i,i tak robię swoje hehe
Zdaję sobie sprawę,że z moim kręgosłupem nie jest za ciekawie i wiem też o tym,że obcasy szkodzą przy takim zwyrodnieniu ale mi się nie przepowie

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Stary 2011-08-15, 09:47   #4512
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Jedziemy na działkę, cały dzień znowu mnie nie będzie

mam nadzieję, że produkować nie będziecie, bo jeszcze 500 postów i nowy wątek
Stary 2011-08-15, 09:56   #4513
BERBIE
Zakorzenienie

Inutil a jaki masz teraz kolorek włosków?
Stary 2011-08-15, 10:06   #4514
Nita6
Zakorzenienie

miłęgo dnia dziewczyny

jadę do ZOO do Ostravy
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 10:42   #4515
Daria16071989
Zadomowienie

Inutil wystraszyłaś dziewczyny tym,że zostało 500 postów i po uciekały hihi

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Nita miłego dnia

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Uciekam robić obiad Będę później,pa

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Stary 2011-08-15, 11:09   #4516
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
miłęgo dnia dziewczyny

jadę do ZOO do Ostravy
czekamy na relacje z wyprawy i zdjęcia
Stary 2011-08-15, 11:11   #4517
shehzadi
Zadomowienie

Agatko ja też tak mam co miesiąc . Przytulam Cię mocno.
Cookie biedny ten Twój Tż. Akurat w długi weekend go trafiło.
Zebra już Cię widzę przemykającą chyłkiem obok tych sióstr.
Cytat:
Aj, ja mam po tej maści bardzo złe wspomnienia. Nie wiem, czy była dla mnie za silna czy co, ale po jej użyciu zaczęła mnie boleć jeszcze skóra (piec) i szybko ją zmywałam. Kupowałam ją bez recepty, farmaceutka mi poleciła.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 11:22   #4518
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:

Zebra już Cię widzę przemykającą chyłkiem obok tych sióstr.

zaraz jadę nad jeziorko z cioteczną siostrzenicą, trochę swoje serdelki opalę.
do wieczorka.
Stary 2011-08-15, 11:26   #4519
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zebra nieciekawa sytuacja, ale gratuluję Tobie podejścia. Bo różni są ludzie i jest sporo takich co by koty darły z rodziną tż w takiej sytuacji i by mogły skłócić całą rodzinę a Ty mimo wszystko piszesz że je lubisz

my dostaliśmy mieszkanie od teściów - ale mieli na początku pomysł żebyś my mieszkali u nich w domu u góry (bo mają wolną). Nawet kuchnię chcieli nam osobną robić. Powiedzieliśmy od razu, że wolelibyśmy nawet pokój z kuchnią wynająć ale mieszkać sami. I na szczęście teraz i teściowie i moi rodzice myślą tak samo. I dogadujemy się dobrze. Gdybyśmy z którymikolwiek mieszkali było by nieciekawie.
Lubię je, lubię i mam nadzieję, że przestaną szaleć bo nie wiem jak będzie dalej z tym lubieniem. Kiedyś tam zamieszkam - będą niedaleko, codziennie się będziemy mijać wiec po co mi jakieś konflikty.

Powtarzam się ale fajnie, że jesteście - jakoś mi łatwiej tym bardziej, że tyle ciepłych słów padło i wsparcia. DZIĘKUJĘ WAM!

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Aj, ja mam po tej maści bardzo złe wspomnienia. Nie wiem, czy była dla mnie za silna czy co, ale po jej użyciu zaczęła mnie boleć jeszcze skóra (piec) i szybko ją zmywałam. Kupowałam ją bez recepty, farmaceutka mi poleciła.
Może trzeba najpierw cieniutką warstwę kremu lub oliwki dać aby skórfę ochronić- ja tak robię jak sie nacieram końską maścią, amolem, kamforom lub spirytusem na wygrzanie- inaczej można sparzyć skórę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-15, 11:57   #4520
shehzadi
Zadomowienie

Zebra bardzo możliwe, że trzeba było czymś się wcześniej posmarować. Chyba było tam za duże stężenie czegoś, jak dla mnie .

Pogoda się u nas psuje, a było już tak ładnie. Pewnie będzie padać, bo zanosi się u mnie na migrenę. Uciekam niedługo. Moi rodzice wracają dziś z pielgrzymki, więc muszę ich oczywiście odwiedzić. Może wymodlili mi dzidziusia.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 12:03   #4521
agatkaa1
Zakorzenienie

Już jestem byliśmy w kościele ale nic z tej mszy nie wiem bo myślami byłam gdzie indziej
Nita no to udanego dnia życzę
Berbie wygrzewaj sie na słonku póki jest bo z nim nigdy nic nie wiadomo u Nas dziś miało być 30 stopni słońce i bezchmurne niebo póki co hmmm jest ciepło pełno chmur i słońce się niekiedy przez nie przebija
Inutil miłego dnia Kochana

Dziękuję Wam za pocieszenie Kochane dobrze że nie tylko ja tak mam może faktycznie przez to CLO w końcu obfita powinna być a nie taka skąpa jak ja miałam zawsze!!
Wstawiłam ziemniaki do piekarnika i się pieką zaraz wstawię jeszcze mięsko i obiad się bedzie robił sam całe szczęście bo nie mam ochoty stać przy garach

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Pogoda się u nas psuje, a było już tak ładnie. Pewnie będzie padać, bo zanosi się u mnie na migrenę. Uciekam niedługo. Moi rodzice wracają dziś z pielgrzymki, więc muszę ich oczywiście odwiedzić. Może wymodlili mi dzidziusia.
właśnie wczoraj wieczorem mnie tak kostki bolały że musiałam wziąść tabletkę przeciwbólową bo nie mogłam wytrzymać i co?? budzę sie 5 rano a tu deszcz ciupie za oknem nieziemsko

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-08-15, 12:41   #4522
Lucy1111
Zakorzenienie

a ja mam dzisiaj kiepski dzień. Przyzwyczaiłam się już do tego, bo zwykle, gdy jeden dzień mam świetny (czyt. bez mdłości, z energią do pracy i dobrym humorem), to następny spędzam w łóżku

Słońca oczywiście brak. Bo po co ma świecić?
Mąż poszedł do pracy na popołudniówkę :/

Oglądam Pana Tadeusza :P

Agatka, nie schizuj z tymi skrzepami... To pewnie przez Clo
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 12:44   #4523
agatkaa1
Zakorzenienie

Lucy już spokój

Toto widze Cie Słonko

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-08-15, 12:59   #4524
Toto1
Zadomowienie

dzien doberek

jest slonkooooo
ide sie poszlajac zaraz chyba..

Alfa witamy w domu opowiadaj jak bylo! i zdjecia, zdjecia kochana!!

Agatkuuu co ty sobie znowu do tej glowki powkladalas co?? u mnie byla biochemiczna, a skrzepy byly malunkie i tylko troszke pierwszego dnia, a po drugie @ byla spozniona. u ciebie nawet wczesniej przylazla wiec to na pewno po Clo

Flow a ciebie gdzie wcielo?? wykresik widze ciekawy

Zebra podziwiam za mile slowa w kierunku siostr TZ.. ja to tak nie umiem. u mnie co na sercu to i na jezyku. mam nie wyparzona japke

Nitka bawcie sie dobrze i uwazaj na lwy!!

Sheh, migrena ehhh ja cala noc nie spalam, i wstalam pewna ze bedzie lalo.. a tu niespodziewajka... zwariuje jak i na slonce bedzie mnie leb bolal..

Lucy chcesz loda?? sama wczoraj robilam od razu ci sie humorek poprawi. malinowy

Berbie uwazaj na te swoje serdelki

http://muslitotek.blogspot.com/
Toto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 13:08   #4525
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja coś dziwnego zaobserwowałam i wystraszyłam się...
Nigdy nie miałam plamień w trakcie cyklu- kiedyś dawniej przy owul ale teraz już nie, tylko maleńkie plamienia w dniu@ gdy byłam w ciążach.
W sobotę miałam 23 dc dzisiaj 25 i dwa razy ta sama sytuacja... Podczas kąpieli, pławienia się w wannie, zauważyłam maleńkie skrzepy krwi- minimalne. W sobotę była to tylko taka grudka- mniejsza niż ziarnko zboża a dzisiaj było tego więcje ale mniejsze, jakby niteczki- myśle, że to ze śluzem wypłynęło bo wyglądało dosłownie ja maleńkie niteczki...Na bieliźnie i papierze toaletowym nic nie zauważyłam - tylko w wodzie
Co to się dzieje? Nie brałam w tym cyklu żadnych lekarstw ciązowych (typu dup, lut) i nie biorę....Dziś w kościele mnie jakoś dziwnie brzuch pobolewał dołem a ostatnio w sobotę w nocy też- to była ta akcja gdzie czułam się jak przy zatruciu tylko, że brzuch bolał mnie wtedy też dołem i towarzyszył skręt kiszek....
Stary 2011-08-15, 13:11   #4526
Toto1
Zadomowienie

Zebra jest pare opcji, albo zaczyna ci sie powoli @.. mi sie tak ostatnio rozkrecalo, zaczynalo sie od niteczek wlasnie, albo progesteron masz za niski i sa plamienia, albo... infekcja. u mnie przy bakterii jakiejs tam *( nie pamietam nazwy ) to sie zdarzalo.
Agatka tez kiedys cos takiego miala.. hmm jak w Turcjii byla chyba ??

Stary 2011-08-15, 13:21   #4527
zebrawpaski
Zakorzenienie

To może przywiozłam infekcje z Tunezji - bo pisałam Wam, że miały być starania i na koniec nie dość, że pęcherz dokuczał to jeszcze inne swędzenia były - ale gin mnie obejrzała i mówiła, że wszystko mam ok...Cykle mam raczej regularne tyle, że przez klimat mogło się zmienić - tam dostałam @ dzien wcześniej.
Co do ciąży - Toto - nie pisz, że się nakręcam- ale nie mogę wykluczyć...teraz to nie pamiętam kiedy ostatni raz przed owu były przytulanki bo tam tego nie zapisywałam- jechaliśmy z założeniem, że bedą do końca pobytu a potem ta infekcja wyskoczyła. Myślę, że do 7/8 dnia...a w pierwszą ciążę zaszłam w 9dc... jeżeli tam na wakacjach owu wystąpiła wcześniej to niewykluczone. A brak termometru i plażowanie uniemożliwiły mi dokładne ustalenie owul
Stary 2011-08-15, 13:23   #4528
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Toto1 Pokaż wiadomość
Zebra jest pare opcji, albo zaczyna ci sie powoli @.. mi sie tak ostatnio rozkrecalo, zaczynalo sie od niteczek wlasnie, albo progesteron masz za niski i sa plamienia, albo... infekcja. u mnie przy bakterii jakiejs tam *( nie pamietam nazwy ) to sie zdarzalo.
Agatka tez kiedys cos takiego miala.. hmm jak w Turcjii byla chyba ??
tak tak tylko u mnie sie to przerodziło po przytulankach w plamienie takie większe a wcześniej też miałam tak przy cyklach ale brałam w tedy dupka i tak się działo

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
To może przywiozłam infekcje z Tunezji - bo pisałam Wam, że miały być starania i na koniec nie dość, że pęcherz dokuczał to jeszcze inne swędzenia były - ale gin mnie obejrzała i mówiła, że wszystko mam ok...Cykle mam raczej regularne tyle, że przez klimat mogło się zmienić - tam dostałam @ dzien wcześniej.
Co do ciąży - Toto - nie pisz, że się nakręcam- ale nie mogę wykluczyć...teraz to nie pamiętam kiedy ostatni raz przed owu były przytulanki bo tam tego nie zapisywałam- jechaliśmy z założeniem, że bedą do końca pobytu a potem ta infekcja wyskoczyła. Myślę, że do 7/8 dnia...a w pierwszą ciążę zaszłam w 9dc... jeżeli tam na wakacjach owu wystąpiła wcześniej to niewykluczone. A brak termometru i plażowanie uniemożliwiły mi dokładne ustalenie owul
i bez nakręcania co ma byc to będzie jak jest ciąża to będzie fajnie i miła niespodzianka

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-08-15, 13:31   #4529
Toto1
Zadomowienie

Zebra nie zapominaj ze przez stres nasz organizm sie przestawia .. moze wczesniej @ bedzie. a moze infekcja a moze ciaza.
gdybac mozna. ale w ciazy to raczej plamienia powinny byc a nie niteczki czy skrzepy??? tak mi sie wydaje..

Stary 2011-08-15, 13:36   #4530
zebrawpaski
Zakorzenienie

będę czekać cierpliwie...coś w końcu się okaże
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości