|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Najlepiej to no coment bo jak ich widze i slysze to mi sie imadlo w kieszeni otwiera
![]() ![]()
#4502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Wez mi nic nie mow...zamiast sie cieszyc ze jedziemy do PL to mi k****** tesciowa placze ze sami bede na swieta. A jak Alba ich nie widzi po miesiac czasu to nie placza??
![]()
#4504 | ||
Rozeznanie
|
Może my tylko tak puchniemy z głodu?
![]() Cytat:
![]() Nic nie robie na Święta. NIC!! ![]() ![]() ![]() ![]() Wigilia u jednej ciotki (umówiliśmy się , że bez prezentów - więc nie muszę kupować ![]() Pierwszy dzień imieniny ukochanej cioci Ewy (na mecze z nią chodzę ) . Drugi dzień Świąt - Święty Spokój Nikt do nas nie przychodzi, więc posprzątam jak będzie mi się chciało. - ale niekoniecznie. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatni raz na Wigilie w rodzinnym domu bylam 5 lat temu, a na Slowacji potem 2 razy na Boze Narodzenie, mimo iz kolej byla na Polske. I ciagle te pretensje... Przeciez nie mozemy sie ozdwoic, a jak sie podzielimy tzn ja do siebie on do siebie, to tesciowa bedzie miala zal ze samego meza puszczam, ze cos nie halo, ze ludzie beda gadac na wsi u niej ze mamy kryzys ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4506 | |
Zadomowienie
|
Witam Kochane
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4507 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
![]() Po protopiątku spadł mi 1kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze że ja nie mam problemu z teściami, narazie, a nawet jakby co to można obskoczyć obie rodzinki, bo mieszkamy niedaleko, a tak w ogóle to nielubie świąt, a najgorsze jest łamanie się opłatkiem..... A co do tego obgadywania przez najbliższych (może bardziej rodzinę typu ciotki i ich dzieci) "jaka to ona (ja) jest gruba" to ja mam to gdzieś, nawet jak ważyłam 50kg to byłam dla nich gruba (może mi zazdrościli), takim nie dogodzisz ![]() I do tego wszystkiego od małego byłam wytykana bo jestem inna niż wszyscy, tzn mam piegi, i przez to wyzywanie, przezywanie od przedszkola (dzieci są okrutne, nie tolerują inności) mam zaniżone poczucie własnej wartości, a przynajmniej tak mi mówią... usłyszałam wiele niemiłych komentarzy, ale coż, trzeba żyć dalej, a piegi już mi nie przeszkadzają ![]()
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Kochana olewam i to wielkim sikiem
![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
Oni to tylko Bunia sie potrafia chwalic, tylko chwalic. A matce jest przykro bo ja wiem co to jest, bo moja babcia zawsze faworyzowala mojego brata blizniaka. Niech sie ciesza ze wogole chociaz na Sylwestra pojedziemy na chwile bo niewiemy ile nam powrot zajmie bo Madryt to ok 700 km od mojego miasta. Nikt mi nie popsuje tego wyjazdu. Tyle wyrzeczen, tyle wyczekiwania, tyle radosci, takze wiesz oni mi moga...tesciu to nawet nie przyszedl sie pozagnac ![]() ![]() Wczoraj troche juz wypucowalam, dzisiaj mi juz pare rzeczy, drobnostek zostalo. Liste zrobilismy z tym co chcemy zabrac takze teraz to juz z gorki. Kielbachy im pokupowalam ![]() ![]() ![]() Teraz popijam kawke, mloda zaprowadze do przedszkola i dalej bede pucowac ![]()
![]() |
#4509 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
ja już nic z tego nie rozumiem...od tygodnia moja waga nie spada...waha się ciągle między 53,3-54kg... chcę podkreślić, że to 53,3 ważyłam w zeszły wtorek i od tego czasu ciągle tylko 53,7, 54 lub 53,3-czyli najmniej. Tzn, że więcej już mój organizm nie spali na tej diecie? Zastoju mieć nie powinnam. Dietę stosuję od 16 dni. Ps. otręby muszę jeść codziennie? (nie jadłam w każdy dzień) Ps2. mogę jeść ogórki kiszone w II fazie? Bo przedwczoraj zjadłąm ze 3 i dzisiaj 2. Pozdrawiam
#4510 |
Raczkowanie
|
Kilka dni nie czytałam postów a tu widzę wiele się działo
![]() Droga Dii - wszystko będzie dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- No cóż, z tymi rodzinnymi świętami to chyba w większej częsci domach jest tak samo... niestety ... Pojedziesz w jedno miejsce - awantura, że nie pojechałaś w drugie właśnie w tym samym czasie. albko dlaczego jedziesz najpierw tam a nie tu ![]() ![]() Wszędzie to samo... jesteśmy rozdarte, nie wiemy gdzie lecieć a i tak nie zadowolimy wszystkich, mimo tego że się staramy... a poświętach padnięte wrócimy do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Wtajemniczenie
|
hejo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak u Was?? u mnie Wigilia 8 osób ![]() ![]() ![]()
#4512 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Dukaj dalej. Masz mało do stracenia, więc wolniej Ci waga spada.
![]() |
#4513 |
Wtajemniczenie
|
16 dni 4kg to mało przy takiej małej wadze
![]() to bardzo dużo ![]() ![]() ![]()
#4514 |
Raczkowanie
|
schudłam 4,5kg, ale ja to mam tak, że łatwo tyję i łatwo tracę. A w święta chcę zjeść trochę tych wszystkich potraw, już wiem, że na pewno 2kg wróci, ale później będę dietę dalej trzymać, kupię śledzia w sosie własnym, uszka z kapustą i grzybami...mniam... postaram się upiec ciasto dukanskie. Które według Was jest najlepsze? Bo rozumiem, że sernik bez biszkopta pieczecie?
Dziś mam dzień warzywny, już nie mogę się doczekać obiadku ![]() Ps. ale mam problem z piciem, nie umiem wypić więcej niżeli max! 1lit dziennie. Zawsze piłam 2 szklanki - wiem, że to źle, ale nie umiem się zmusić...i tak dobrze, że teraz próbuję chociaż litr dziennie, a słyszałąm, że dukan uszkadza nerki.
#4515 |
Rozeznanie
|
Dziewczęta zgrzeszyłam. ;( Ale trudno było nie zgrzeszyć kiedy w domu impreza na 20 osób z okazji 50 urodzin mojego taty. No i uraczyłam się kawałkiem tortu (maleńkim, ale zawsze) i karkóweczką. Reszta potraw już była dla mnie tylko, czyli dukanowa
![]() ![]() ![]() Atmosfery Świąt u nas w domu jeszcze nie czuć. Wszyscy zabiegani. Dopiero jutro będę się za jakimiś prezentami rozglądać... Szybko ten rok zleciał jak nie wiem... No nic, uciekam wsuwać mojego grillowanego kurczaczka z sosem czosnkowym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |||
404 Not Found
|
Cytat:
![]() A piegi są suuuper! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ze względu na nerki MUSISZ pić 1,5 litra (herbata, kawa, cola zero, zupa nawet). Ty chyba książki nie czytałaś. Przez takie osoby ta dieta ma taką złą opinię. Jednej pić się nie chce i ryzykuje zdrowiem, druga ominie III fazę i ma kosmiczne jo-jo. JEŻELI TAK ŁATWO TRACISZ WAGĘ TO CO TY ROBISZ NA DUKANIE!???!!!!!!!!!!!!!! !!
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() D6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czytam Was na bieżąco, ale albo nie mam czasu, albo siły żeby pisać. Teraz kończę owsiankę, trochę poczytam i chyba pójdę spać. Spadków wszystkim ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Raczkowanie
|
Cytat:
A szybkie chudnięcie myślę, że ma związek z tym, że od 2 fazy 3-4 razy w tyg. chodzę na aerobik. Czyli można powiedzieć, że spalam wszystko co zjadłam w ciągu całego dnia. Nie lubię siedzieć w domu i czekać na efety, skoro wiem, że dzięki ćwiczeniom mojawaga pójdzie w dół raz szybciej. Przyznam książki nie czytałam dlatego zadaje pytania Wam - tym, które czytałyście, żebyście mi doradziły. Ps1. To mają być 3 łyżki stołowe, czy 3 łyżeczki otrąb dziennie, i jak je spożywacie prócz w postaci placka z otrąb? Ps.2 Na Sylwestra chcę spożyć trochę alkoholu ze znajomymi...;/ wiecie, który jest najmniej szkodliwy dla diety? Niby pisze, że w ogóle nie można pić, ale w tą jedną noc wypada. Pozdrawiam Ps3. Będę pić ile dam radę, ale z Dukana nie zrezygnuję bo odpowiada mi ta dieta i jej składniki. Nie jestem głodna i nie mam ochoty na inne rzeczy, widocznie dostarcza mi wszystkiego czego trzeba, że organizm nie ma zapotrzebowania na resztę. Oprócz tego codziennie biorę suplement diety - witaminy od Ado Z.
start I FAZY: 04.12.11 -> 58 kg (160cm) koniec I FAZY: 09.12.11-> 54,6 kg start II FAZY: 09.12.2011->54,6 kg 21.12.2011->53,1kg 22.12.2011->53,9kg Edytowane przez KLJDSKFHJLKSDFJLAKSFJLSDF Czas edycji: 2011-12-20 o 07:55 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4520 |
Raczkowanie
|
![]()
Masakra, takie rozdwajanie się. My (co prawda dopiero drugie święta BN spędzamy razem), ale dzielimy: jeśli wigilia w danym miejscu, to I dzień w drugim. I tak na zmianę. W tym roku wigilia z "moimi" a pierwszy dzień - z rodzynkowymi.
![]() To super, że nie ma u Was w rodzinkach "wojny" . Ja taki sam sposób też stosowałam i konsekwentnie stosuję ale i tak po wielu latach zawsze ktoś jest niezadowolony - niestety. ![]() Moje starsze dziecko coś tam nawywijało w szkole. Tak się wściekłam po telefonie nauczycielki, że przez cały dzień nic nie jadłam. Nie byłam w stanie nic w siebie wcisnąć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozwalisz sobie nerki dziewczyno. I będzie to kolejny dowód na szkodliwość diety - a powinni zrobić test na IQ. Nie czytałaś książki i chcesz informacji na forum. Książka jest bardzo ważna. Pozwala zrozumieć wymogi Tobie nie chce się czytać , a my mamy Ci JĄ PRZEPISAĆ na forum. Przy czym Ty i tak zrobisz po swojemu !!! TY NAS PO PROSTU OLEWASZ I LEKCEWAŻYSZ NASZE WSKAZÓWKI. No bo przecież to Ty jesteś najmądrzejsza
![]() |
#4522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy tak trudno jest przeczytac ksiazke? a z tym alkoholem to smieszne buhaha usmialam sie jak to preczytalam. Nie wypada sie napic. Strasznie mnie rozbawilas. Wiedz, ze kazdy alkohol jest szkodliwy dla osob na diecie po pierwsze to puste kalorie a po drugie doprowadza do poglebienia ketozy a to moze byc niebezpieczne dla zdrowia. Dukan pozwala na ociupinke wina do gotowania i tyle. BTW. ile chcesz schudnac? Ile masz lat i jaka masz wage? Nie widze u Ciebie podpisu.
![]() |
#4523 |
Raczkowanie
|
nie przeczytam książki bo nie mam na to czasu...pracuję na cały etat, do tego studiuję wieczorowo, w domu mam chorą mamę, która nie może nic robić więc po pracy robię zakupy, sprzątam, gotuję i opiekuję się dziećmi. A nie jestem taka zacięta, żeby wyczerpana po nocach czytać i rano zapałki w pracy sobie podkładać. Mam 25 lat i 160cm wzrostu - i jest to w opisie. Obecnie ważę 54kg, a chcę dociągnąć do 50kg. Z tego co czytałam to część z Was tu pisała, że była na jakiejś imprezie i piła alkohol, a po co mam czytać pierwszą część forum dwa dni, skoro połowa rzeczy, a nawet więcej to rozmowy, jak tam w pracy, w szkole, kto wygrał top model? Dlatego poprostu piszę i jak chcę o coś zapytać to pytam Was. A Wy jakoś tak wrogo jesteście nastawione, jeżeli ktoś nie wie tyle samo co Wy... Nie rozumiem tego. Wiem, że chcecie dla mnie dobrze, ale zauważcie, że nie każdy ma tyle czasu co Wy
#4524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=554400 tu masz linka zajrzyj dla samej siebie. My tu nie jestesmy jakimis wiedzmami, ktore chca tylko kogos zgnoic ale jesli ktos nie zna podstaw i robi sobie krzywde na wlasne zyczenie to sie noz w kieszeni otwiera.
![]() |
#4525 |
Raczkowanie
|
A ja zamierzam upiec sobie chlebek dukanowy. Który wg Was jest najlepszy? Jeśli to nie problem poproszę o przepis. Jak Wam się nie chce pisać to poszukam gdzieś. Kolejny kilogram na -. Jest 94 (matko ile jeszcze przede mną...a tu Święta idą...)
muszę schudnąć.. ![]() 2012 nieudana dieta Dukana( - 10 kg, + 15 kg ) ![]() 2013 dieta OXY - niekonsekwencja z mojej strony... WIELKI POWRÓT 16.02.2015 START !!! waga 107 kg ![]() 23.02 I tydz 105,4 kg, czyli -1,6 kg 09.02 II tydz 105,0 kg czyli - 0,4 kg WRACAM NA I.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ps. Wydrukowałam książkę "Nie potrafię schudnąć", może uda mi się coś poczytać w czasie świąt. Ps. To co z tymi ogórkami kiszonymi? Gdzieś czytałąm, że są dozwolone, a z pierwszej str forum jedna z Was pisała, że niebardzo. Może jeden dziennie...? W drugiej fazie pisze, że dozwolone są ogórki,ale nie jest sprecyzowane jakie? (półsolne, kiszone, zielone, pisze tylko o korniszonach)
start I FAZY: 04.12.11 -> 58 kg (160cm) koniec I FAZY: 09.12.11-> 54,6 kg start II FAZY: 09.12.2011->54,6 kg 21.12.2011->53,1kg 22.12.2011->53,9kg Edytowane przez KLJDSKFHJLKSDFJLAKSFJLSDF Czas edycji: 2011-12-20 o 14:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Rozeznanie
|
Witam kochane chudzinki
![]() Dziś mam 1kg mniej (po protoponiedziałku) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i to mi się podoba, nawet ograniczyłam słodycze, zastąpiłam je owockami, waga spada.... ![]() Co tu znowu taki nastrój napięty??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
![]() Dziewczyny jakie są Wasze przepisy na świąteczne potrawy dukanowe? Znalazłam sporo przepisów na wigilijne dania i klika z nich bardzo mi sie podoba. Postanowiłam jednak zasięgnąć Waszych opinii. Może macie jakieś sprawdzone przepisy? U nas w tym roku na przykład zamiast karpia będzie łosoś, bo ja osobiście za karpiem nie przepadam (za tłusty trochę),mama też na diecie... Ale jeszcze nie mam menu na resztę dać. Podsuniecie coś czy eksperymentować z tym, co znajdę w internecie? Pozdrawiam serdecznie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.