|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
ja na chwilke
bo u nas noc dosc ciezka katarowa. Zoska nawet spala ale sie wiercila, kaszlala i przebudzala przez sen wiec ja nie spalam.. od 1-szej wierty straszne, o drugiej karmilam choc noska nie pozwolila sobie wyczyscic... potem o 4:30 wierty i karmionko, (wyczyscilam nosek w wielkiej histerii) i wstala o 7-mej...wiec masakry nie ma, ale zal mi jej bo tak niespokojnie spala i ma zapchana caluska jedna dziurke, a dzis musimy jechac do mnei do biura myslicie ze nic jej nie bedzie jak ja zapakuje cieplo w wozek i pojedziemy do mnie do biura? bo musze jechac, goraczki Zosienka nie ma.... moniak caluski, oby te nocki w koncu byly lepsze ![]() mamaoptymistka, aga pe!!! zazdraszczam i zdjecie cudne, widac ze obie super dziewczyny, mile usmiechniete i mega zgrabniaste ![]() moria ja tak wlasine myslalam i mialam napisac "kochany" w cudzyslowie ![]() mary a co ty tak po nocach siedzisz baboku?? sen ci niemily???? princi wiesniak jestem zapomnialam sie wczoraj z Toba przywitac
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie opuscilabym Was NEVER! moria dla Igusi za nocke ![]() 24kasia86 Najlepszego dla Niki ![]() Enchan Najlepszego dla Gabi ![]() Antropia Najlepszego dla Piotrusia ![]() oraz dla Hanii i Marcelinki ![]() Dobry U nas nocka ok Pobudki o 2 i 5 ![]() Ide ogladac foty
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-04 o 08:20 |
|
|
|
|
#4503 |
|
Zadomowienie
|
24kasia86 Najlepszego dla Niki Enchan Najlepszego dla Gabi Antropia Najlepszego dla Piotrusia oraz dla Hanii i Marcelinki zdrówka, radości i dużo smacznego jedzonka i dla mojego Franusia z okazji imieninek
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-04 o 08:49 |
|
|
|
#4505 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nocka w sumie fajna. O 2 obudził mnie gadajacy Pepe I tak spaliśmy do 6.45. Jak się obudziłam , to głowa Pepe była pod pachą tż, a jego nogi na moich ustach ![]() Wszystkiego najlepszego dla naszych wszystkich solenizantów ![]() My dzisiaj o 12 mamy szczepienie ( trzecie 5 w 1 ). Już teraz prosimy o ![]() Miłego dnia dziewczyny |
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
dalej jesten na komorcr ale jaj dzis nie bede miala neta to kogos zabije
nie moge sie doczekac aby skomentowac AFERE KONKURDOWA normalnie szok ze komus sie CHCE czytac valy nasz watek szukac afer umoralniac wcinac i zawracac nam tu dupe. szok nmoim zdaniem kombinowanie z ip jest nieuczciwe. ale te konkursy maja malo wspolnego z uczciwoscia. bylyby uczciwe gdyby nie bylo glosowania tylko komisja wybieralaby zdjecie bo tak to wygrywa osoba posiadajaca najwiecej znajomych a nie najladniejsze dziecko. choc kazdy wie ze sebek jest najpiekniejszy hihihi no i inne dzieciaczki nasze ![]() nienawidze z komory pisac ale jak bedzie net to wam trzasne takiego posciara ze padniecie
|
#4507 |
|
Wtajemniczenie
|
ROWNIEZ SKLADAM NAJLEPSZE ZYCZENIA Z OKAZJI MIESIECZNIC WSZYSTKIM SWIETUJACYM DZIECIOM
ORAZ FRANUSIOWI Z OKAZJI IMIENIN gusia ja rowniez sie bardzo ciesze ze nie zdradzilas nas z innym watkiego w zwiazku z tym ze nadunia urodzila sie w lipcu za rada mary naszej kochanej, ide sobie pierdyknac maseczke usuwajaca slady zmeczenia. ![]() anula dziekuje za mile slowa grazin no ja tez kogos zabije jak ci nie naprawia neta!!!! normalnie watek traci smaczek bez ciebie!!!!! wracaj szybciutko no ba! wiadomo ze watkowe (nasze) dzieci najladniejsze
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-10-04 o 09:15 |
|
|
|
#4508 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Dziękujemy za życzonka! Widzę, że niektóre dzieciaczki Nam się pochorowały (zdrówka dla Nich Nie mam pojęcia gdzie i kiedy się tak załatwiłam, ubieram się ciepło i nie piję nic zimnego, a tu taki psikus... Mam nadzieję, że nie zarażę GabrysiWczoraj była pierwsza mafefka!!!!! Jestem w szoku, że Gabi tak pięknie jadła, nic nie pobrudziła, tylko wokół ust troszeczkę, śliniak czysty, szok! Pewnie dlatego tak ładnie, bo przytrzymywałam Jej rączki, gdy chciała sięgać w stronę buzi Dałam kilka łyżeczek, ale tak pięknie z apetytem jadła, że ledwo się powstrzymałam żeby z pół słoika jej nie wcisnąć Dziś drugie podejście będzie...anula, niech się Zosieńka kuruje! A co do wyjścia z Nią to nie mam pojęcia, ale wydaje mi się, że jak ją cieplutko ubierzesz, gondolka osłoni od wiaterku to nic się nie stanie. A i powietrza świeżego troszkę powdycha. Skoro nie ma gorączki, a tylko katarek to pewnie zwykłe przeziębienie i szybko minie. Oby! moria, wow, super, brawo dla Igutki! Ja jeszcze nie doświadczyłam nigdy tego cudownego uczucia, czekam z niecierpliwością a co do wypadania włosów - masz rację, jakie to oszczędne, mniej szamponu i odżywki ![]() mamaoptymistka i aga_pe !!! Umieram z zazdrości co do spotkanka! Ja co prawda skorzystałam z możliwości poznania dziewczyn na zlocie oraz noclegu u matall , ale i tak mi mało i chcę jeszcze! mary, ja również 3xTAK!!!! Paulizia, też chcę Cię zobaczyć na żywo! Dlaczego to tak cholernie daleko A i dziękuję za komplementy z wczoraja, aż się zaczerwieniłam, Kochana jesteś!anulinka, ależ akrobata z Pepe trzymamy kciuki za szczepienie!Uciekam nadrabiać klub, a potem coś tam posprzątać i takie taaammmm...
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Nikosiu
Piotrusiu i Haneczko Marcelinko moria dla Igutki, co zrobiłaś że się nie budziła ???my też dziś udaną nockę mieliśmy ale ja kompletnie nie wiem dlaczego ![]() mamaopt oby taki humor został Ci jak najdłużej ![]() anula jedź tylko nie pakuj jej za grubo, bo jeszcze gorzej będzie jak się spoci anulinka za szczepienie, to już 3 u Was ??? my mamy jutro Grazin no wiadomka że Sebek najpiękniejszy ![]() Dzień dobry! Gaba spała pięknie dziś (od 19:30 do 3:30 i do 8) dlaczego - ![]() chciałabym ją zrozumieć ... życzę sobie więcej takich nocek ![]() Zosia dziś spała dłużej niż Gabi ![]() chciałabym dziś wybrać się do szpitala do koleżanki w 37tc, ale nie umiem się zorganizować muszę obiad Gabrysi z obiadem Zosi zgrać a tak nie wypada ![]() i jeszcze zaraz po karmieniu wyjechać, żeby zdążyć wrócić na kolejne jedzonko |
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin masz ambicje na dłuższego posta niż mój po zlocie?
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- andziot o, to może z Edą się umówili, bo spał tak samo, tylko zasnął o 20 i wstał 7:30
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
Aga_pe, co to za maseczka? mów mi tu szybko bo by mi się przydała ![]() Grazin, wracaaaajjj ![]() ps. poradźcie coś odnośnie tego nocnego karmienia mm co zrobić aby mi cyce nie pękły? Wiem że to nocne karmienie będzie się wiązało z tym, iż będę mieć mniej mleka ale muszę spróbować bo siły brak
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-10-04 o 09:38 |
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
aga_pe dziekuje
![]() Dolaczam sie do pytanka
|
|
|
|
#4513 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, ja z takim pytaniem... Co wy robicie ze swoimi dzieciaczkami jak nie spią?
Bo mój Misiek nie usiedzi sam 5 min i pchać tego wózka w deszcze, burze i grady W leżaczku jeczy, steka, wygina sie, zabawki go nie interesują. Jak go położe też płacz. Jak stoje nad nim to sie jeszcze czyms zajmie a jak odejde na moment juz szloch!! Nic nie moge zrobic w domu bo non stop musze przy nim byc! A na rekach zadowolony... I tak od tygodnia - chyba ktoś mi urok na niego rzucił! RATUJCIE, nie wiem co robic... Nie chce go brac ciągle na rece jak tak ryczy ale jak z drugiej strony mam go zostawic zeby tak plakal?
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja np nie karmię w nocy 8h (choć ostatnio rzadko) zdarzało mi się i 10h bez karmienia, kilka nocek i się piersi przyzwyczają ... jak chcesz dawać mm w nocy to odciągaj tylko odrobinkę przy pełnych UU i po paru nocach będzie ok albo karm piersią w środku nocy tylko, żeby Ci ulżyło a resztę mm
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-04 o 09:47 |
|
|
|
|
#4515 |
|
Zadomowienie
|
dobry dzień
![]() zasiadłam z dzieciem na kolanach i kawką, ciekawe ile zdążę przeczytac zanim mu się znudzi (nie cierpie pisac jedna reką)
|
|
#4516 |
|
Wtajemniczenie
|
maseczka jakas z dax cosmetics, takze bez rewelacji, ale zawsze cos na pysiu bylo
![]() chcialam oficjanie oglosic ze moje dziecko sie przemiescza odpychajac sie prawa noga
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuję w końcu dać mu butlę gdy się pierwszy raz obudzi i zobaczymy co będzie. Pewnie może być i tak, że mm nic nie pomoże ale spróbować nie zaszkodzi.
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
jeju jak mi zal mojej zosi, moze wreszcie zasnie bo normalnie ma drzemke o tej porze a teraz taka zmeczona tez juz, ale katar ja meczy i nie moze zasnac....
moria gratuluje nocki i zazdraszczam !! nalezy ci sie taka nocka! jak to sie stalo ze tak ladnie spala??? Cytat:
no pojade, ale powiem ci mam mega problem z ubieraniem Zoski w takie dni jak dzisiaj... teraz jest 10 stopni, w sloncu moze z 15, po poludniu ma byc 14 stopni a wiec w sloncu troche wiecej, z tym ze ma byc mniej slonca no nie umiem jej ubierac wiem ze jak wyjdziemy bedzie mega zimno a jak bedziemy wracac duzo cieplej bedzie miaala bodziaka, takie grubsze spodenki plus kurteczke jesienna, taka minimalnie ocieplana, bawelniana czapeczke i na to kocyk polarowy... wystarczy? nie za duzo? gratuluje nocki ***Zarowno Zoskowej jak i Gabryskowej ![]() a co do organizacji napewno ci sie uda! ja dzisiaj z mojego dnia wykluczylam obiad. a co! nie chce mi sie i tyle... ![]() enchan! zdrowka zycze!! mnie meczyl katar w zeszlym tygodniu i jak juz sie cieszylam ze sobie poszedl to Zoska go zlapala, mam nadzieje ze Gabusia nic od ciebie nie zlapie ![]() anulinka kciuki za szczepienie! grazin no wlasnie wracaj juz do nas..... uciekam sie umalowac i suszyc wlosy , zoska chyba zasnela choc dalej biedna sie wierci nienawidze kataru! EDIT: nie spi...katar i jojki... |
|
|
|
|
#4519 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Często wisiałam u Was na pasku jak nioska na grzędzie (zabolało Nie raz miałam ochotę się o coś zapytać, odezwać, ale ciężko tak włazić z butami do już ukształtowanego i dobrze znającego się towarzystwa. Może i dobrze, że milczałam... Nie mam poczucia, że lipcówki są gorsze od czerwcówek, nie wspominając o majowych czy nawet sierpniowych mamach. Zaskoczę Was pewnie ale do wrześniówek też kompletnie nic nie mam ![]() Chyba się troszkę zatraciłyśmy w tej kłótni (piszę MY mimo, że się nie kłócę). Przecież wszystkie dzieci są piękne !!! Wasze, Nasze i w ogóle WSZYSTKIE!!! A MY jako mamy powinnyśmy się wspierać i takie tam p i e r d u ł k i, a nie wykłócać bo to nie przystoi poważnym MATKOM-RODZICIELKOM Nie dziwcie się, że ktoś poczuł się urażony czy oszukany, bo wykrył przekręt. Wydaje mi się, że zareagowałybyście podobnie (tym bardziej, że widzę tu sporo temperamentów Ja to taki trochę peacemaker i chciałam uspokoić sytuację mimo, że nikt mnie o to nie prosił i pewnie po uszach dostanę Tyle, że przykro się robi jak czyta się uszczypliwości pod swoim adresem...Pozdrawiam Mamuśki.
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka
za szczepienieanula Zrowka dla Zosienki, oby szybko minal ten wstretny katar Tez mam problem z ubiorem na dni chlodniejsze Nie chce malej przegrzewac a boje sie, ze zmarznieaga_pe dla Norbiego za nowa umiejetnosc!
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-04 o 10:05 |
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() mojej olence ewidentnie cos jest... zjadla po kapieli 170ml mleczka zageszczonego kaszką, do tego 40 ml mm i padla spala do 1.30 pozniej obudzila sie z rykiem i nie chciala spac do 3 gadala, wiercila sie, gugala a do tego caluska noc drapala sie po buzi rano czerwona, plamy i tak od kilku dni... ![]() jakies uczulenie ale nie wiem na co mozliwe, ze na plesnie, bo teraz na nie sezon, no ale to by inne objawy tez byly jutro dermatolog przyjmuje prywatnie to pojedziemy, chcialabym dzisiaj, ale zobacze co da sie zrobic olenka dostala u mamy wapno w syropku i smaruje buzke kurcze tylko buzka delikatnie wysypana jak posmaruje to za chwil schodzi, no ale wiadomo pimafucord - steryd ![]() bidula moja kochana ![]() DZISIAJ DIETA DUKAN - dzien pierwszy ![]() 3majcie kciuki wszystkiego najlepszego dla solenizantow nikosi, franciszka,
|
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie jesteśmy równe i wszystkie dzieciaki są piękne Poza tym "wiszenie jak kury" to chyba było trochę żartobliwe stwierdzenie, więc nie czuj się urażona bo nie raz apelowałyśmy o wyjście z krzaczorów i z wielką sympatią zawsze przyjmujemy nowe dziewczyny
|
|
#4523 |
|
Rozeznanie
|
anulinka, ukamieniować? kultury Ci się pomyliły? Ludzie wierzący twierdzą, że mają coś takiego jak sumienie, a więc sama się ze sobą rozlicz
![]() BTW. Franciszek to dla mnie i mojego dziecka żadna konkurencja.. bo.. ja nie brałam udziału ani w tym ani w żadnym innym konkursie ![]() Nie potrzebuję aprobaty i potwierdzenia od obcych ludzi, że moje dziecko jest ładne albo się fajnie uśmiecha uśmiech dziecka to radość dla rodziców, ale ważniejsze jest, aby było zdrowe. Poza tym nie mam zwyczaju udostępniać swoich danych osobowych a tym bardziej wizerunku mojego dziecka na ogólnodostępnych stronach. Widać strach przed porażką, przed tym, że 'moje dziecko' nie spodoba się innym i przede wszystkim pazerność na jakąś głupią nagrodę są silniejsze od zasad fair play Cisze się tylko że dzieci Wasze nie będą pamiętać takich poczynań, bo z pewnością oszukiwanie to nie jst cecha, którą chciałybyście w swoich dzieciach zaszczepić
|
|
|
|
#4524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niechce mi sie w nikac doglebnie i rozgryzac o co chodzi z tym ktore mamy lepsze-szkoda czasu, ale ja i tak sie dziwie ze komus chce sie bawic w sherlocka holmesa, na cudzym watku. ja nie ogarniam swojego wlasnego z braku czasu a ktos ogarnia swoj i jeszcze inne-pogratulowac tylko moge zorganiozawania ![]() napisze ci tylko tak: fajnie daliscie na imie synkowi , wali mnie to kto podczytuje watek,mysle ze jakbys napisala, zapytala o cos w zwiazku z dzidziusiem, to dziewczyny by ci chetnie odpisaly.za peacemakera nalezy ci sie
|
|
|
#4525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc nie interesuje nas, czy bierzesz udział w konkursach czy nie, czego potrzebujesz do szczęścia itp. Proponuje, abyś ten czas poświęciła swojemu dziecku, a nie przeznaczała go na pisanie bezowocnych postów, które tak naprawdę nic nie wnoszą, a tylko zaśmiecają nam wątek. |
|
|
|
|
#4526 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Dla wszystkich naszych kochanych dzieciaczków świętujących miesięcznice wszystkiego najlepszego!!!! ![]() Dla Frania z okazji imienin ![]() Moria jak ja Ci zazdraszczam tej nocki ![]() Anula mi pediatra powiedziała że jak dziecko ma katar to nie znaczy że nie powinno się z nim wychodzić na spacer, wprost przeciwnie Grazin ![]() Gusiu jak tu była mowa o lipcóweczkach to od razu pomyślałam o Tobie, fajnie że jesteś tu ![]() Anulinka za szczepienienocka możliwa, tzn. o 24 przełożyłam małego na brzuszek jak zwykle ostatnio a on wystawił peryskop i nie spał do 00.30 w zasadzie to nie wiem do której bo my z tż padliśmy o 00.30 ![]() idę obejrzeć zdjęcia z wczorajszego spotkania
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt Ciebie nie obraża i nie ocenia więc nie rób tego innym !!!!!! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
agus biedna Olenka
Oby jej szybko minela ta wysypka, pewnie ja bardzo meczy![]() za dietkezosiaaa dziekuje ![]() Chyba koniec pieknej pogody w de Slonca brak i znow szaro-buro ehhhDobrze, ze w domku mam swoje prywatne sloneczko |
|
|
|
#4529 |
|
Zadomowienie
|
jacieeeee fajnie że wpadłaś, te uwagi nie były do wszystkich mamuś a wybranych które chciały nam coś udowodnić.
Jak masz ochotę wlatuj i pytaj albo napisz co u Ciebie, miłe osoby mile widziane to prawda Norbi małym raczkiem jest widziałam ![]() Komentarze wsaniałe, dzięki kochane za wsparcie, ciepłe słowo itd
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
jacieee
za pokojową postawę ![]() Co do lepszości, to chyba przeoczyłam moment, w którym dziewczyny to sugerowały... A nie, po prostu tego nie robiły ![]() Jeśli jakiekolwiek mamy chcą o coś zapytać, to zapraszamy serdecznie ![]() Ale jeśli czytają tylko po to, żeby się nas czepiać, to naprawdę szkoda ich czasu. A przekręt-nie przekręt... Już pisałam, nie ma uczciwej konkurencji w necie, a ponadto w ogóle każdy może być kimkolwiek zechce. Wystawić nie swoje dziecko i na nim wygrywać. Opisać własną śmierć na wątku, że niby mąż pisze i nie wiadomo co jeszcze. Także drogie lipcówki, sierpniówki i inne mamusie nie ma chyba o co robić afery, większego dystansu do Internetu życzę Wam. Jeśli będziecie tak reagować na wszystko, co Wam w nim nie pasuje, to Wasze dzieciaczki będą mieć znerwicowane mamusie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

Nie mam pojęcia gdzie i kiedy się tak załatwiłam, ubieram się ciepło i nie piję nic zimnego, a tu taki psikus... Mam nadzieję, że nie zarażę Gabrysi

i pchać tego wózka w deszcze, burze i grady