|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
a ja nie zazdroszczę dziewczynom bo wiem,że prędzej czy później i tak urodzę
#4502 |
Zakorzenienie
|
witam wybaczcie ze nie nadrabiam, gratuluje rozpakowanym
![]() SAM_1382.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Muffinko-ślicznych Wasz maluszek
![]() ![]()
#4504 |
Zadomowienie
|
Muffinko śliczny Twój Filipek
![]() ![]()
#4505 |
Rozeznanie
|
Muffinko przesłodki ten Wasz synek
![]() ![]() Trzymam kciuki żeby zaczął ładnie przybierać na wadze
#4506 |
Zadomowienie
|
Wyjątkowa ta sobota - tyle dobrych wieści.
Glamourous gratuluję szybkiego porodu i cieszę się, że chłopaki na 10 - ten inkubator to pewnie tak pro forma i za niedługo będziesz miała dzieciaczki przy sobie. Super ![]() Muffinko i Truscafko gratuluję ![]() gosiaczekkk należę do ludzi upartych, ale w kwestii porodu to mój upór nic nie znaczy, ale dziękuję. W sumie dokładnie za 2 tyg mam termin, czyli za 14 dni będzie 40 tydzień ![]() dygotka oby było nam dane wytrzymać jeszcze te 2 tyg Na dziś zaplanowałam, ze namaluję drzewo na ścianie, zszyję swetr dla tżta i naprawię korali znajomej i co? I nawet nie skończyłam drzewka malować - jak tak dalej pójdzie to nie wiem czy mi wystarczą te 2 tyg, bo jeszcze mnie szycie czeka i chciała małemu wydziergać kocyk do wózka. Ja jak zawsze zbyt optymistycznie myślę, wydaje mi się że góry przeniosę, a jestem w stanie przenieść tylko mały kamyczek. Wracam do malowania najgorszego etapu czyli trawki pod drzewkiem - jak nie dam rady to tż będzie jutro kończył, a ja sie zajmę kolejną rzeczą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() spacery długodystansowe mam za sobą ( w klubie na 14stronie umieszczałam fotki z "wypychania" Małego na świat... ) bzykanko z mężem też nie pomaga... ![]() ![]() ![]() ja już się poddałam... kiedyś przecież musi wyjść.... no nie? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
muffinka ślicznego masz syneczka
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Rozeznanie
|
Glam, Muffinka gratuluję !!!!
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Zalezy od lekarza... mój do szpitala wysyła 7 dni po terminie porodu z obawy na to aby dziecko smółki nie zrobiło do wód płodowych... poza tym sam mówił że niektóre kobiety z kroplówką potrafią 3-4 dni chodzić...
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-11-05 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
mufinka słodziak z Filipka
![]()
#4511 |
Zakorzenienie
|
ja tylko nie umyułąm podłogi i kurzy nie powycierałam-muszę się pooszczędzać bo nie chcę wcześneij urodzić...
![]() |
#4512 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratuluję !!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Raczkowanie
|
Muffinko gratuluję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się katuję od ponad tygodnia i nadal jestem w dwupaku a termin porodu mam na 11.11.... niby tuż tuż i niby małego coraz łatwiej wypchnąć i widzisz jak mi to wychodzi ![]() Dzisiaj starłam kurze w pokoju dziecka, w dużym pokoju, umyłam gary, poodkurzałam, starłam podłogi, łazienkę doprowadziłam do błysku (kafelki, prysznic, wanne, podłogę, umywalkę...), pobiegałam na czworakach za fretkami i zaliczyłam godzinny spacer... i co? nawet najmniejszego skurczu nie dostałam... a takich dni jak dzisiaj w ciągu ostatnich dwóch tygodni miałam może ze 4... z tym że tamte kończyły się dodatkowo bzykankiem z mężem na które dziś nie mam ani siły ani ochoty ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4516 |
Zadomowienie
|
Tottie ja jakbym tak szalała jak Ty to pewnie już bym wylądowała na porodówce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zadomowienie
|
Muffinko cudny maluch
![]() A Gosiaczek, chętnie lecę do Ciebie bo Nika się nie zadeklarowała ![]() Wreszcie truskafka się odnalazła, super że wszystko ok ![]() Tottie ja też się poddałam ale nie mogę przestać sprzątam, to jakiś nałóg ![]() Jutro nie sprzątam, kiedyś trzeba zwolnić ![]() ![]() Olusia nam zaginęła w akcji ![]() Dziewczyny co mi na to powiecie, ostatnio gin dał mi l4 tylko na 2tyg, i powiedział że więcej nie może mi dać, jak jakimś cudem nie urodzę to mam se wykombinować l4 u ogólnego lekarza albo coś wymyśleć ![]() ![]() I jak nie urodze to nie wiem, do pracy mam iść w dniu tp? ![]() Dziwna sprawa ![]() Ciągle myślę o Glam, dwoje dzieciaków urodziła, ja już przy jednym nie miałam siły przeć, dzielna kobieta z tej naszej Glam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zadomowienie
|
dygotka jak nie chcesz wcześniej urodzić to lepiej się nie forsować. Podejrzewam że Tobie jak i mi było by wszystko jedno jakbyśmy miały już wszytko dopięte na ostatni guzik.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
ciasteczka upiekłam i się objadłam nimi
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4520 |
Zadomowienie
|
ela jestem zaskoczona - jak to nie może więcej dać l4? Myślę, że to jego zasrany obowiązek (przepraszam za wyrażenie). Czyżby na kopertę liczył?
Szkoda, że się go nie zapytałaś czy masz wrócić do pracy - ciekawe co by odpowiedział. ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- dygotka smacznego Ja też idę się objeść jakąś kolacyjką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to nie wiem kiedy bedzie dopięte,ale nie chcę o tym pisać na forum.... lepiej sie nie forsowac,ale mieszkanie trzeba ogarnąc,pójśc od sklepu-niestety samo sie nic nie zrobi ![]() a dziś i tak nie zorbiłam wszystkeigo co chciałam miałam jeszcze przeprać w ręku ubranka bo dostałam,ale to zrobię jutro lub w poniedziałek.. ale wiesz co Chawa-żebym nie wykrakała (w naszym przypadku) ale jeśli nie chcmey urodzić wczesniej(bo wiekszośc dziewczyn to hcicłąoby chyba już) to możemy się własnie wcześniej rozpakować....nie znamy dnia ani godziny Elu-ja mam zwlonienie do dnia porodu,jak nie urodzę to pójde do swojego gina po l4-zwolnienie mozna wystawić na 3 dni wstecz jesli nie więcej ![]() zjem jakąs kanapke bo mnie zmuliły te ciacha
![]() |
#4522 |
Zadomowienie
|
jedz kochana bo potem ograniczenia przy karmieniu na słodkości
![]() zresztą ponoć ze szpitala wychodząc to już się ma 10 na minusie. MUFFINKO cudny synio ![]() Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-11-05 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zadomowienie
|
Chawa no nie wiem o co chodzi, jak urodzę do tego terminu to ok, ale jak nie to w kropce jestem, nawet żartował że mam nazmyślać ogólnemu że palec mnie boli lub co innego równie głupiego
![]() Pierwszy raz o czymś takim słyszę, a i tak prywatnie chodzę i płacę ![]() 9 listopada mam ktg w szpitalu u niego to zapytam, ciekawe co mi tam wyjdzie, mógłby mnie zbadać i oszacować rozwarcie, ale pewnie jak będzie te 4cm albo i więcej to zechcą mnie może położyć na oddziale ![]() A może urodzę i niepotrzebnie się martwię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny maluszek, jeszcze raz gratuluje ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Ups no to klops. Ja mam nadzieje ze u Mnie szyjka skrótnie do przyszłego poniedziałku bo jak nie to ![]() ![]() ![]() Maluszek napewno wyjdzie tylko nie wtedy kiedy my chcemy tylko On ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Ela to jakiś dziwny z niego typ. Jak tak mozna. Tu zwolnienia od ginka a tu nagle jakieś zmiany chce, idiota czy co.
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kolacyjka była mała-mała kanapka i papryka-zaraz rumainek sobie zaparzę bo te ciepłe ciastak mi ciążą na żołądku ![]()
![]() |
#4527 |
Zadomowienie
|
dygotka fakt nie znamy dnia ani godziny, ale trzeba myśleć pozytywnie, że nim urodzimy to wszystko zdążymy zrobić
![]() ![]() Ja na szczęście nie muszę ani sprzątać ani nosić zakupów. ela to ten lekarz jakiś nie teges. Ja to pewnie bym mu od razu wyjechała, ze wolę powiedzieć prawdę i to do izb lekarskich - pewnie od razu by mu się gadka zmieniła. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
woooow !!! gratulacje owieczko raz jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem czy po tp to nie jest tak ze macierzynski juz sie liczy na zwolnienie....
![]() |
#4530 |
Raczkowanie
|
Mufinka masz ślicznego synka
![]() ![]() Ela dziwne z tym L4, jeszcze bym zrozumiała jak by od razu po zakończeniu kładł Cię do szpitala, to wtedy ze szpitala bierzesz. A tak to lataj po lekarzach na ostatnich nogach.... A tak z innej beczki, zauważyłyście że z mam grudniowych to się udziela tylko kilka, większości nawet nie kojarzę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.