Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-07, 20:32   #4501
Roksape
Zadomowienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Jeszcze 500 i nowy wątek
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 20:35   #4502
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
kupiłam te
http://moda.allegro.pl/getry-leginsy...900417260.html

czarne i stalowe.
Wzięłam 38, byc może lepsze by były 36 (zawsze na dół noszę rozmiar 36), ale wolałam wziąc troszkę większe, bo za parę miesięcy pewnie mnie przybędzie (choc trudno powiedziec, bo w nogach niestety nie zdarza mi się tyc )
Od tego samego sprzedawcy co ja i nawet te same kolory

A mi jak na złość oczywiście w ciąży muszą rosnąć ósemki i to aż trzy na raz! Boli jak cholera stosuję polecony w aptece Bobodent (przecież później też się przyda ) i wyczytałam w ulotce, że zawiera lidokainę, która przenika przez łożysko, ale jest to lek typu A do stosowania w ciąży, więc musiałam wyszukać w necie co to oznacza no i wkleję i Wam jakbyście kiedyś też miały ten problem:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Klasyfi...i%C4%85%C5%BCy

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 20:37   #4503
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dziękuję Ci bardzo też tak właśnie myślę z tym, że będę chyba zamawiała z allegro a tam to różnie bywa

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

ja się tak zastanawiam jak ja się zabiorę do szpitala w torbe przecież tyle tego trzeba zabrać (ubranka dla dziecka, rożek, pieluchy, laktator, piżamy, bielizna, ciuchy dla siebie, ręczniki, szlafrok, kapcie, kosmetyki i wiele innych no masakra ja się w torbe napewno nie zmieszcze....)
Oj tak , torba do szpitala potrafi być wielka , ja się śmiałam jak wparowałam do szpitala z calym moim ekwipunkiem ,że nas wyproszą , bo pomyślą ,że jacyś akwizytorzy z ciuchami przyszli .
A tak na serio to dowiedz się czy czasem w Twoim szpitalu nie dają pieluszek dla dzieci i jak jest z ciuszkami.Rzeczy na wyjście może Ci TŻ przywieźć . Aaaa i do listy trzeba dodać podkłady poporodowe ( np. takie http://www.e-commerce.pl/Bella-Pielu...aby,27029.html, to takie wielgachne jakby starodawne podpaski) i majtki jednorazowe.Warto jednak sprawdzić, co oferuje wybrany szpital.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 20:38   #4504
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Od tego samego sprzedawcy co ja i nawet te same kolory

A mi jak na złość oczywiście w ciąży muszą rosnąć ósemki i to aż trzy na raz! Boli jak cholera stosuję polecony w aptece Bobodent (przecież później też się przyda ) i wyczytałam w ulotce, że zawiera lidokainę, która przenika przez łożysko, ale jest to lek typu A do stosowania w ciąży, więc musiałam wyszukać w necie co to oznacza no i wkleję i Wam jakbyście kiedyś też miały ten problem:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Klasyfi...i%C4%85%C5%BCy
Leki z grupy A są w linkach w pierwszym poście

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 20:41   #4505
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Oj tak , torba do szpitala potrafi być wielka , ja się śmiałam jak wparowałam do szpitala z calym moim ekwipunkiem ,że nas wyproszą , bo pomyślą ,że jacyś akwizytorzy z ciuchami przyszli .
A tak na serio to dowiedz się czy czasem w Twoim szpitalu nie dają pieluszek dla dzieci i jak jest z ciuszkami.Rzeczy na wyjście może Ci TŻ przywieźć . Aaaa i do listy trzeba dodać podkłady poporodowe ( np. takie http://www.e-commerce.pl/Bella-Pielu...aby,27029.html, to takie wielgachne jakby starodawne podpaski) i majtki jednorazowe.Warto jednak sprawdzić, co oferuje wybrany szpital.

no tak ja wiem, że jeszcze te podpaski, wkłady, majtki itp bo wszystkiego nie wymieniłam a co do ciuchów wole sobie sama naszykować i spakować bo jak TŻ mi przywiezie to ojjj on sam nie będzie wiedział co i jeszcze jakieś jaja z tego wyjdą
a co do szpitala to chyba można tak o po prostu pójść i zapytać co i jak ? bo szczerze nie wiem

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 20:42   #4506
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Bylam z moim synkiem u brata i bratowej (maja dwojke dzieci: cora juz duza bo 7 lat a syn o rok starszy od mojego Filipa: 3,5 roku)
I stwierdzilam, ze moj synek to jeszcze taki dzikusek hihi bal sie z poczatku isc do dzieci, tak niesmialo stal z boku, ale potem jak sie rozchulal, to nie chcial pic, jesc, zapomnial o calym swiecie
Teraz po zabawie z dzieciakami wypil mleko i zasnal w 3 sekundy

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
)Aguśka stwierdzenie "rodze cyckami" rozlozylo mnie na łopatki
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 20:43   #4507
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętam te majtki jednorazowe niby w moim rozmiarze a później się rozciągały jak nie wiem i czułam jak by zlatywały
Stary 2011-11-07, 20:45   #4508
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Leki z grupy A są w linkach w pierwszym poście
Ale Bobodentu nie ma

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-11-07, 20:48   #4509
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa i do listy trzeba dodać podkłady poporodowe ( np. takie http://www.e-commerce.pl/Bella-Pielu...aby,27029.html, to takie wielgachne jakby starodawne podpaski) i majtki jednorazowe.Warto jednak sprawdzić, co oferuje wybrany szpital.
Na 1str jest lista, napisalam ze swojej listy dla dziewczyn, zeby sie szykowaly. Ale wklady poporodowe te bella tez wpisalam i majtki poporodowe tez. Jak jeszcze cos Ci do glowy przyjdzie, to mow
SZYMONEK

Stary 2011-11-07, 20:49   #4510
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
karo fotki specjalnie dla Ciebie z 16 i 20t. I od razu fotki dzisiaj zakupionych koszyczków, przyszyłam do nich kokardki a co!?
Mala, super postep w 4 tygodnie. Ja teraz wygladam jak ty w 16, wiec za miesiac moze bede wygladac jak ty teraz

Cytat:
Kochane, wynika mi z Waszych relacji, że najwięcej z Was czuło ruchy już koło 17/18 tygodnia! Czyli jestem blisko - w czwartek zaczynam 17 tydzień))
Tylko jeszcze pytanie - jak rozpoznac że to są właśnie ruchy a nie kiszki grające marsza?
Cierpliwosci Lena, jeszcze pare dni pewnie. U mnie sie zaczelo w skonczonym 17t i 4d. A odnosnie tego jak rozpoznac, hmm. Ja zalozylam ze na srodku raczej lelita nie leza wiec jak burczy z boku to wiem ze to z nich. Z reszta ja od wielu tygodni czuje macice, bo jest powiekszona i bardzo czula (najmniejszy nacisk na nia jest bardzo niekomfortowy).Wiec jak mi w tym rejonie zaczelo 'bulbac' to wiedzialam ze to to

Caly wieczor czytam ten watek z babyboomu 'porod na wesolo'. Chyba na tym poprzestane zamiast czytac jakies okropne historie o powiklaniach i meczarniach
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 20:49   #4511
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Bylam z moim synkiem u brata i bratowej (maja dwojke dzieci: cora juz duza bo 7 lat a syn o rok starszy od mojego Filipa: 3,5 roku)
I stwierdzilam, ze moj synek to jeszcze taki dzikusek hihi bal sie z poczatku isc do dzieci, tak niesmialo stal z boku, ale potem jak sie rozchulal, to nie chcial pic, jesc, zapomnial o calym swiecie
Teraz po zabawie z dzieciakami wypil mleko i zasnal w 3 sekundy

Wydaje mi się, że jak dzieci mają rodzenstwo to są bardziej ośmielone i przyzwyczajone do toważystwa innych dzieci...Ale nie wiele trzeba było Filipkowi na zachętę Rozmawiałm dziś z siostrą, i jej mały zaczął bardzo grymasić. Przy ubieraniu porannym kręcil nosem na ciuszki jakie siostra mu naszykowała, i chcial tylko w jakiejś tam koszulce chodzić, w żadnej innej. Dotąd był spokojny pod tym względem, a teraz zaczął mieć swoje zdanie i wymuszać. A jak ktoś przychodzi do siostry albo dzwoni i jest widocznie zajęta, to Maksiu robi się zazdrosny i od razu dopomina się o uwagę albo chce się właśnie wtedy bawić
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 20:51   #4512
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Na 1str jest lista, napisalam ze swojej listy dla dziewczyn, zeby sie szykowaly. Ale wklady poporodowe te bella tez wpisalam i majtki poporodowe tez. Jak jeszcze cos Ci do glowy przyjdzie, to mow
Nam nie pozwalali żadnych podpasek mieliśmy legninę wkładać złożona w kształt podpaski. Co prawda komuś może wydawać się to dziwne ale gdy wróciłam do domu założyłam swoje majtki i podpaski to jednak wolałam wtedy tamto skóra lepiej oddychała, a w domu strasznie się odparzałam cały miesiąc non stop podpaski.... masakra
Stary 2011-11-07, 20:53   #4513
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
a i byłam wczoraj na basenie, pierwszy raz w ciąży i byłam w szoku że nie da się pływać kraulem, tak jak lubie lub w ogóle na brzuchu bo się naciągają mięśnie brzuszka i czuje ciągnięcie. Tylko na plecach jest wygodnie a tak nie lubię bo nie wiem gdzie płynę i musze się trzymać nawigacji na suficie
i tak gratuluję innym ludziom na basenie że nie puścili pawii na widok mojego cellulitu na udach
ja normalnie na brzuchu pływam sobie żabką i jest ok, ale kraulem to bym się nie odważyła

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja czytałam ostatnio że odradzają w ciąży spać na prawym boku. Prześlę Wam wyjaśnienie

"Powiem tak: w ciąży przebiegającej prawidłowo nie ma medycznych przeciwwskazań do spania na prawym boku. Jednak pozycja na lewym boku jest korzystniejsza z paru powodów. Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków."
dzięki za wyjaśnienie, bo mi też się to o uszy obiło, ale nie wiedziałam o co chodzi, a teraz sprawa jest jasna

Cytat:
Dziewczynki, kiedy poczuję wreszcie ruchy??????????
Jak to u Was było- w którym tygodniu?????
Już się nie mogę doczekac....
ja poczułam pierwszy raz w ostatni dzien 18 tygodnia... i mam za sobą już pierwszą panikę, bo się dzidzia trzy dni do mnie nie odzywała i postanowiłam wczoraj, że dziś dzwonię do lekarza jak znowu nie zacznie pukać, ale na noc wypiłam jeszcze szklankę mleka i zaczęła kopać grzecznie i nawet mąż pierwszy raz poczuł

[QUOTE=tikki85;30372153]
Cytat:
ja kupowałam ciążowe na polarze i jestem mega zadowolona wzięłam czarne i stalowe - takie siwe, koleżanka na uczelni powiedziała, że super spodnie he he
Cytat:
ja kupiłam takie http://allegro.pl/show_item.php?item=1865307433 i jestem zadowolona nie prześwitują i są ciepłe. Na zimę te legginsy + grube rajstopy pod spód i cieplej jak w dżinsach Ja wzięłam rozm. L i mają jeszcze dużo zapasu na brzuszek
Cytat:
Ja kupowałam ocieplane, dwie pary. Takie fajne że trzecią ostatnio domówiłam
też się do tych legginsów przymierzam. Mam tylko jedną wątpliwość, może mi pomożecie??? Czy one nie mają niskiej tej wkładki na brzuch, bo widziałam gdzieś takie beznadziejne, że się w połowie brzucha kończyły a tutaj nie zdjęciach tego nie widać, bo bluzeczką pozasłaniane...
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 20:59   #4514
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
też się do tych legginsów przymierzam. Mam tylko jedną wątpliwość, może mi pomożecie??? Czy one nie mają niskiej tej wkładki na brzuch, bo widziałam gdzieś takie beznadziejne, że się w połowie brzucha kończyły a tutaj nie zdjęciach tego nie widać, bo bluzeczką pozasłaniane...
Ja mam jeszcze w sumie mały brzuch i mi one bez naciągania zbytniego sięgają praktycznie pod biust i widzę na dole, że jeszcze miejsce jest żeby urosnąć. nie wiem jak w dużo bardziej zaawansowanej ciąży będzie, ale na tym etapie są ok i pewnie jeszcze 2-3 miesiące spokojnie będą, a i później może też, teraz to ciężko ocenić

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-11-07, 21:00   #4515
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że jak dzieci mają rodzenstwo to są bardziej ośmielone i przyzwyczajone do toważystwa innych dzieci...Ale nie wiele trzeba było Filipkowi na zachętę Rozmawiałm dziś z siostrą, i jej mały zaczął bardzo grymasić. Przy ubieraniu porannym kręcil nosem na ciuszki jakie siostra mu naszykowała, i chcial tylko w jakiejś tam koszulce chodzić, w żadnej innej. Dotąd był spokojny pod tym względem, a teraz zaczął mieć swoje zdanie i wymuszać. A jak ktoś przychodzi do siostry albo dzwoni i jest widocznie zajęta, to Maksiu robi się zazdrosny i od razu dopomina się o uwagę albo chce się właśnie wtedy bawić
Mysle ze Filip sie rozkreci przy braciszku
A w jakim wieku jest siostry synek? Bo moj wlasnie gdzie od ok pol roku zaczal grymasic tez przy ubieraniu. Ze on nie chce tej bluzeczki, nie te spodnie tylko inne. Bo wczesniej mu bylo wszystko jedno co mu wkladam a tu nagle bach, nawet histerie i placze ze on nie chce tej bluzy i juz. Wiec teraz daje mu wybor: daje mu dwie bluzeczki i musi ktoras wybrac. Dziala, w tej chwili nawet juz mniej grymasi
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Nam nie pozwalali żadnych podpasek mieliśmy legninę wkładać złożona w kształt podpaski. Co prawda komuś może wydawać się to dziwne ale gdy wróciłam do domu założyłam swoje majtki i podpaski to jednak wolałam wtedy tamto skóra lepiej oddychała, a w domu strasznie się odparzałam cały miesiąc non stop podpaski.... masakra
A lignina sie nie przyklejala?
Nie no u nas mozna miec co sie chce na szczescie
SZYMONEK

Stary 2011-11-07, 21:03   #4516
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a ja cos takiego znalazlam dzis

1. "Dziecko to przewód pokarmowy z wielkim głośnikiem na jednym końcu i kompletnym brakiem kontroli na drugim"

2. "Ludzie, którzy twierdzą, że śpią jak niemowlę, na ogół nie mają niemowlęcia"

3. "Wszyscy, którzy mówią: *to równie łatwe jak zabranie dziecku cukierka*, chyba nigdy nie próbowali tego zrobić"

a mimo to zgodzę się z Don Herroldem, że "Dzieci to naprawdę miły sposób na wytwarzanie ludzi"...
... gdyby tylko ktoś wynalazł sen w pigułkach :P
Stary 2011-11-07, 21:08   #4517
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie jak już napisałam to sobie pomyślałam,że pewnie jest jakaś lista
Stary 2011-11-07, 21:09   #4518
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
a ja cos takiego znalazlam dzis

1. "Dziecko to przewód pokarmowy z wielkim głośnikiem na jednym końcu i kompletnym brakiem kontroli na drugim"

2. "Ludzie, którzy twierdzą, że śpią jak niemowlę, na ogół nie mają niemowlęcia"

3. "Wszyscy, którzy mówią: *to równie łatwe jak zabranie dziecku cukierka*, chyba nigdy nie próbowali tego zrobić"

a mimo to zgodzę się z Don Herroldem, że "Dzieci to naprawdę miły sposób na wytwarzanie ludzi"...
... gdyby tylko ktoś wynalazł sen w pigułkach :P
Stary 2011-11-07, 21:12   #4519
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Te podkłady to w sumie bliżej do tej ligniny mają niż do podpasek, one mają powłoczkę inna niż podpaski zwykłe ( te nowoczesne .
Ja sobie zabrałam do szpitala kubeczek ze słomką ( taki z canpola chyba ), bardzo się przydało jak mialam mus leżenia płasko po cc i zakaz unoszenia łepetyny.
I drobna kasiorka mi się przydala na płatną tv , no ale ja kiblowałam 2 tygodnie, pewnie przez 3 dni to się nie będziecie nudzić

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-07 o 21:20

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 21:15   #4520
monika_krk
Raczkowanie

dzi
Cytat:
Ja mam jeszcze w sumie mały brzuch i mi one bez naciągania zbytniego sięgają praktycznie pod biust i widzę na dole, że jeszcze miejsce jest żeby urosnąć. nie wiem jak w dużo bardziej zaawansowanej ciąży będzie, ale na tym etapie są ok i pewnie jeszcze 2-3 miesiące spokojnie będą, a i później może też, teraz to ciężko ocenić
dzięki zaraz klikam
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 21:35   #4521
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
I drobna kasiorka mi się przydala na płatną tv
U mnie nie ma telewizji w szpitalu przedwojenny jakiś ten mój szpital

Cytat:
Może przesadziłam z tą legniną to było coś takiego jak duża chusteczka higieniczna zrobiona chyba z tej legniny właśnie ( albo chyba) złożone w wąski prostokąt jak te max podpaski i dobrze chłonęły i się nie przyklejały.
Z początku patrzyłam jak ja to będę nosić włożyć w majtki żeby się nie suwało później naprawde było to wygodne
Stary 2011-11-07, 21:37   #4522
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Mysle ze Filip sie rozkreci przy braciszku
A w jakim wieku jest siostry synek? Bo moj wlasnie gdzie od ok pol roku zaczal grymasic tez przy ubieraniu. Ze on nie chce tej bluzeczki, nie te spodnie tylko inne. Bo wczesniej mu bylo wszystko jedno co mu wkladam a tu nagle bach, nawet histerie i placze ze on nie chce tej bluzy i juz. Wiec teraz daje mu wybor: daje mu dwie bluzeczki i musi ktoras wybrac. Dziala, w tej chwili nawet juz mniej grymasi

Maksik skonczy w marcu 3 latka, więc to chyba ten osławiony bunt 2 latka musi być...Wcześniej także siostra nie miała problemu, a przy Filipku(starszy braciszek, lat już 11 prawie), nie miała w ogóle...To dobry pomysł z tym oferowaniem wyboru, gorzej jak dziecko uprze się na swoją ulubioną bluzeczkę, i tylko w niej chce chodzić

Czytałam kiedyś starą książkę(nalężącą do mojej mamy i jej sióstr) dla dziewcząt, na temat dojżewania etc. Była tam podana instrukcja, jak uszyć majtki na okres miesiączki, tak żeby wpiać w nie nie pamiętam co to było, ale może lignina albo wata??? Jak dobrze, że teraz kobiety maja tyle udogodnień, bo nie wyobrażam sobie zasuwać z watą pomiędzy nogami gdy ze mnie leci, że już o połogu nie wspomnę! Dziewczyny chyba musiały nosić ze sobą do szkoły i pracy paczki z watą brrr
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 22:01   #4523
Aguśkaa83
Zakorzenienie

ewelajna moj Filip jak mial za duzo do wyboru to juz sam "glupial" i nie wiedzial co wybrac. A mnie to irytowalo. Wyczylam kiedys wmadrej ksiazce, ze dziecku w tym wieku trzeba dac dwie opcje do wyboru. I latwiej mu wybrac. I Filip zawsze cos z dwoch wybierze hehe

Roksape dla mnie najlepsze te podklady Bella, chociaz ta lignina moze i tez fajna bylanie mialam okazji wyprobowac

koniakonia kochana jak Ci jeszcze cos sie przypomni to pisz, bo ja nie wiem czy wszystko napisalam.
Z karteczek to spisywalam
Ale w torbe rzeczywiscie ciezko sie spakowac, ja teraz wezme wieksza
SZYMONEK

Stary 2011-11-07, 22:04   #4524
karolca
Zakorzenienie

torba na porodówkę większa niż dla dwóch osób na dwutygodniowe wakacje

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-07, 22:25   #4525
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ja już wiem, że nie dam rady spakować się w jedną torbę

a macie może w planach kupno łóżeczka turystycznego ??

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-07, 22:29   #4526
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja już wiem, że nie dam rady spakować się w jedną torbę

a macie może w planach kupno łóżeczka turystycznego ??
póki co - nie
ale jak okaże się potrzebne... jak pojedziemy do teściowej to szwagierka takim dysponuje, więc na pewno powoli rozłozyć. a tak... nie ma potrzeby.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-07, 22:34   #4527
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
póki co - nie
ale jak okaże się potrzebne... jak pojedziemy do teściowej to szwagierka takim dysponuje, więc na pewno powoli rozłozyć. a tak... nie ma potrzeby.

no, a my jak pojedziemy do TŻta rodziców zawsze jeździmy tam na noc bo kawałek jest i tam nawet nie miałabym gdzie położyć dzidziusia spać więc tak właśnie zastanawiam się nad kupnem turystycznego

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-07, 22:37   #4528
karolca
Zakorzenienie

jeśli zachodzi potrzeba kupna, to znaczy, że trzeba kupić łóżeczko turystyczne.
Być może jak będę wybierała się na kolejne wakacje, tez będę musiała w takie zainwestować, co by mała nie spała ze mną (bo potem będzie problem).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-07, 22:39   #4529
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
jeśli zachodzi potrzeba kupna, to znaczy, że trzeba kupić łóżeczko turystyczne.
Być może jak będę wybierała się na kolejne wakacje, tez będę musiała w takie zainwestować, co by mała nie spała ze mną (bo potem będzie problem).

dokładnie, żeby nie przyzwyczaić bo potem w swoim spać nie będzie chciała
ja myślę, że kupie jakieś takie jedno z tańszych bo i tak będę korzystać z niego od czasu do czasu

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-07, 22:42   #4530
karolca
Zakorzenienie

też wydaje mi się, że nie warto przepłacać. Ważne, aby łatwo się rozkładało/składało i było stabilne gdy dziecko będzie w nim stało (niektóre dzieci w takich szaleją jak małe małpki).

W internecie na pewno będzie sporo opinii na temat poszczególnych modeli

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości