|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V
A ja chyba czuje ruchy,w sumie juz od paru dni takie pukanie i nie bylam pewna ale teraz mysle ze to jednak ruchy i to nie tylko w miejscu gdzie sa jelita.
Ogladalam ciaze z zaskoczenia na TLC i jak sie dzieciaczek urodzil to moje dziecko z pytaniem "to dla mnie ta siostrzyczka?" ![]() Wogole Oskar wszedzie maluje dzidziusie,mowi do brzucha,szuka zabawek dla dzidziusia itd.
|
|
|
|
#4502 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
czesc, ja niedawno wyszłam z łóżka, nic mi isę nie chce..
sama myślałam żeby sobie bete jutro zrobić i może jutro pojadę bo jeśli mnie lekarz we wtorek nie przyjmie to chociaz będe pewna czy to ciąża czy nie...kurczę martwię się.
|
#4504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mu powiedzialam, ze od czasu do czasu mnie kluje w podbrzuszu ale to pewnie macica sie rozciaga a on na to, ze te klucia to moze byc dzidek Dziwny lekarz.
|
|
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Martarynka no wlasnie dlatego ze to druga ciaza bardziej jestem wyczulona na ruchy.Zreszta takie pukanie czuje tez kolo zeber i to w sumie po prawej stronie przewaznie.
|
|
|
|
#4506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4508 |
|
Rozeznanie
|
No ja własnie tez, ale jeszcze takie nieregularne. Tzn. czulam 3 dni z rzędu, później 2 dni nic i teraz znow czuje codziennie
Kurcze a mój mężuś znów dziś na nocke do pracy i kolejny samotny wieczór Chyba zamowie sobie pizze, zaraz zobacze czy coś dziś ciekawego w tv.
|
|
|
|
#4509 |
|
Raczkowanie
|
Elmirio wszystkiego najlepszego, zdrówka i spełnienia marzeń
Martarynko współczuję tych samotnych wieczorów, ale cóż mus to mus, i smacznego do pizzy ...mniam mniam, pizzy to bym kawałeczek zjadła mimo że mi tak byle jak, ale pizza to pizza
|
#4510 |
|
Rozeznanie
|
W ogóle ja to mam podejrzenia co do pizzy, że chyba jestem uzalezniona
Za innymi fast foodami tak nie przepadam, ale pizze moglabym jeść codziennie, tym bardzie z ulubionego lokalu. chociaż taką domową też nie pogardzę tylko ciasto nigdy mi sie wychodzi, no chyba, że takie bez drożdzy, też dobre, ale to już nie to samo
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam caly czas samotne wieczory,da sie przyzwyczaic, ba! zeby tylko wieczory,dnie tez ale moj tz wraca w czwartek i juz odliczam dni
|
|
|
|
|
#4512 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czym on sie sugerowal czy tym, ze jestem szczupla czy tym, ze mam juz maly brzuszek, bo tygodniem ciazy na pewno nie ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
A ja na kolacje mam paprykarz szczecinski tak jakos mnie naszlo. Mam nadzieje, ze nie jest on zakazany w ciazy ![]() Dziewczyny a czy mozna jest pasztet z puszki? Kurde mam taka ochote na pasztet ale gdzies slyszalam, ze nie mozna. |
||
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie dziś zapiekanke zrobiłam, dobra wszła.
słuchajcie koleżanka robiła w tamtym tyg usg była w 11 tyg ciaży i lekarka jej powiedziała że dzidzi jet bardzo ruchliwe, czyli co? ona już by ruchy dziecka czuła?
|
#4514 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze jak pisza dziewczyny zrób bete Cytat:
kazda ciąza jest inna mi jescze przed spodziewna @ ginka widziała ze jest cos na rzeczy i sie nie mylila i to juz dwa razy tylko raz widziała ze nic z tego nie wyszło i jak poszłam na bete to wynik to potwierdził i jak na zyczenie na drugi dzien dostałam @ o 3 dni wczesniej \a za drugim razem tez widziala ze jest cos ale na bede nie zdazyłam dojsc i od tego czasu moj cykl trwa 27 dni jak w zegarku co do godziny Cytat:
gratuluje Cytat:
ja mam dobrze ze swoja ginka nigdy nie odmówila mi przyhecia jak nie byłam zarejestrowana tylko najwyzje kazal mi przyjechac jak konczyla pacjentki na sam koniec czyli czasami o 20 Cytat:
moj mąż szaleje jego tez zaczyna juz dopadac ciagłe myslenie o dziecku i dzis sie smieje ze pojdziemy do znajomuch na nauki jak sie dzieci robi bo im wyszło za pierwswzym razem pomysłowy potem strzelił ze co dwa dni to on nie moze i na nic moje protesty - ale nie powiem zeby zle mi było martwie sie bo wiem ze moje szanse na zajscie w ciaze zmalały bo spadło żelazo i wiem ze cuda sie zdarzaja po niektorych dziewczynach z forum wiec nie trace nadzieji ale chyba tzreba mi złe mysli wybić z głowy ![]() jeden plus to to ze w rodzinie mam lekarza i praktycznie na kazde zawołanie wiec widziala juz moje wyniki ciocia i niestety dalej dieta tylko ze przy zelazie inna a na złe próby wątrobowe powinna byc inna ale narazie leczymy zelazo i uwazamy na smażone mam nadzieje ze cos z tego bedzie i wyniki szybko sie poprawia a na poprawe humoru ciocia kupiła mi bluzke zółtą z tekstem NA MNIE SIE NIE KZRYCZY MNIE SIE PRZYTULA na co mój mąż zareagowała jak powinien przytulił mnie wogóle zakupy z mamą i ciotką (kuzynka mamy ) były zabawne ale i ja na tym skorzystałam jedna bluzka od mamy druga od cici (moja chrzestna) dobra juz was nie zanudzam |
|||||
|
|
|
#4515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak mi sie bynajmniej wydaje
|
|
|
|
|
#4516 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, ja juz kilkakrotnie mialam ochotę na paprykarz, ale nie wiedzialam czy mozna i jakoś sobie odpuścilam. A pasztet z puszki chyba mozna tylko nie za czesto, bo ma on bardzo duzo konserwantów i nie jest za zdrowy. Emilia tylko nie smiej sie ze mnie, skad masz paprykarz szczecinski, bo Ty przeciez nie jesteś w PL, nie? ![]() Dzidzius rusza się praktycznie od poczatku, tylko jest za mały zeby kobieta mogla poczuć jego ruchy, widać je tylko na usg, a poczuc mozna jak Maleństwo podrośnie, zwykle ok. 20 tc. |
||
|
|
|
#4517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
jak mnie lekarz nie przyjmie we wtorek to w środę zrobię bete, trzymajcie kciuki żeby jednak to była ciąza...
aha, no tak właśnie myslałam ze dzidzi za małe żeby poczuć ruchy.
|
#4519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Blisko domu mam az 4 sklepy polskie i jedna polska restauracje W sklepach mozna kupic praktycznie to wszystko co w Pl lacznie z wedlinami, gazetami, ksiazkami polskimi Nawet lody z Polski mamy
|
|
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- skoro mieszkasz za granica to lepiej jedz tamtejsze produkty tj pasztet czy konserwy rybne sa napewno sto razy lepszej jakosc niz nasze PL! wiem bo mam matke w niemczech i tam wszystko jak czytam (sklady) to jest minnimalnie 90proc mięsa porzadnego np w parowkach.Moze smakowo sa gorsze niz nasze,ale napewno bedziesz miec swiadomosc ze pasztet ktory jesz nie jest z psa zmielonego z budą Zachod ma wysokie wymagania unijne co do zywnosci wiec wiesz co jesz.
|
|
|
|
|
#4521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szyneczka angielska tez jest bardzo dobra ale troche drozsza od naszej. |
|
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro na 8 do ginekologa ide |
|
|
|
|
#4523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() Elmiria spoznione,ale szczere WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!!!!! !!!! Cytat:
Cytat:
Dziewczynki piekne macie zdjecia ze slubow..... MI weekend minal spokojnie....praktycznie caly odpoczywalismy z Tz przed TV pod kocykiem. w piatek jak wrocil z pracy na chwile podjechalismy do jego mamy,pozniej do sklepu i nic nie robilismy, oprocz pysznej kolacji,a sobota od rana praktycznie to samo....Poszlismy jedynie na chwile do piwnicy zeby cos tam ogarnac i podjechalismy z jakims kabelkiem do zjaomego,bo auto robil. a pozniej pieklismy ciasteczka i lezelismy ![]() A wczoraj to juz w ogole....Tz zrobil obiad, pozniej byly lody z bita smietana i owocami....i do wieczora lezenie do gory brzuszkiem.....normalnie takie dwa leniwce bylismy.....
|
|
#4524 | |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki po weekendzie, mam nadzieje, że Misia i Kami dzis do nas wrócą, bo jak nie to
![]() Cytat:
A jesli chodzi o tą zupe cebulową to też ie pomyślałabym, że to takie szybkie i takie pyszne Już na stałe wejdzie do naszego menu, naprawde pycha i robi się w 15 min. Tylko ja troche zmodyfikowalam przepis, bo nie miałam serka topionego. Jak już zeszkliłam cebule na patelni dodalam do niej 3 łyżki mąki przennej, zarumieniłam troche i poxniej wszystko do wywaru, dalej zmiksować i robi sie naprawde pyszna zupa krem.Miłego dnia dziewczynki Edytowane przez Martarynka Czas edycji: 2012-04-16 o 08:33 |
|
|
|
|
#4525 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej dxziewczyny
Cytat:
Cytat:
a gdzie natalia juz o Misi i Kami nie wspone bo ich to dobrze rozumiem Natalia biedactwo dalej przytulasz posejdona ? |
||
|
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4527 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Martarynko tez ciekawie brzmi Twoj przepis a tak sobie wlasnie pomyslalam,ze do Twojej opcji jeszcze dodac lyzke smietany to juz w ogole mogloby byc pysznie.... Cytat:
NO wlasnie....Kami, MIska.....co u Was.... myslalam wczoraj o nich....czy sie pojawia po weekendzie, jak sobie radza....dziewczynki mam nadzieje,ze nie postanowilysmy nas opuscic.... ![]() A!! Mialam juz wczesniej dodac,ale zapomnialam....
|
|
#4528 |
|
Zadomowienie
|
|
#4529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na zakupy to mnie mama z ciatka wyciagly a tez duzej ochoty nie miałam ale warto było Dziewczyny chyba potrzebuja jeszcze czasu zanim do nas wrócą a dzieki za sniadanie lece do sklepu po cos do jedzenia |
|
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
wrócilam od ginka,jest wszystko ok. Nogi miał wysoko jak akrobata,ale scisniete wiec nie zabradzo bylo widac,ale mimo wszystko jak mial te nogi do gory to nic mu tam nie wystawalo
zdjecie dodam za chwilke |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

Ja mu powiedzialam, ze od czasu do czasu mnie kluje w podbrzuszu ale to pewnie macica sie rozciaga a on na to, ze te klucia to moze byc dzidek 

Chyba zamowie sobie pizze, zaraz zobacze czy coś dziś ciekawego w tv.

tylko ciasto nigdy mi sie wychodzi, no chyba, że takie bez drożdzy, też dobre, ale to już nie to samo