O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-15, 16:51   #4501
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V

A ja chyba czuje ruchy,w sumie juz od paru dni takie pukanie i nie bylam pewna ale teraz mysle ze to jednak ruchy i to nie tylko w miejscu gdzie sa jelita.
Ogladalam ciaze z zaskoczenia na TLC i jak sie dzieciaczek urodzil to moje dziecko z pytaniem "to dla mnie ta siostrzyczka?"
Wogole Oskar wszedzie maluje dzidziusie,mowi do brzucha,szuka zabawek dla dzidziusia itd.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 17:05   #4502
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
nie robiłam bety, gdzie to mogę zrobić i czy trzeba jakieś mieć skierowanie i jak wygląda to badanie? ...no ja zielona jestem
Nie trzeba mieć żadnego skierowania, badanie kosztuje ok. 25 zl. w zalezności od laboratorium. Jak pojdziesz rano to popoludniu wynik powinien już być. To jest test z krwi, wykrywa hormon hcg, tak samo jak testy ciązowe, tyle że, aby test wyszedł pozytywnie stezenie tego hormonu musi przekraczać 25 a w laboratorium wykryją Ci go nawet w minimalnym steżeniu. Stężenie Beta-hcg rośnie wraz z rozwojem ciazy i na poczatku moze być zbyt male by test ciazowy go wykryl a beta pokaże. jakby co to trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
A ja chyba czuje ruchy,w sumie juz od paru dni takie pukanie i nie bylam pewna ale teraz mysle ze to jednak ruchy i to nie tylko w miejscu gdzie sa jelita.
Ogladalam ciaze z zaskoczenia na TLC i jak sie dzieciaczek urodzil to moje dziecko z pytaniem "to dla mnie ta siostrzyczka?"
Wogole Oskar wszedzie maluje dzidziusie,mowi do brzucha,szuka zabawek dla dzidziusia itd.
Ojej, slodki ten Twój synuś. A co do ruchów, to u Ciebie jeszcze wcześnie, ale w drugiej ciaży ruchy odczywa się wczesniej wiec to calkiem mozliwe. W takim razie gratuluje
Stary 2012-04-15, 17:14   #4503
arletka1313
Zakorzenienie

czesc, ja niedawno wyszłam z łóżka, nic mi isę nie chce..
sama myślałam żeby sobie bete jutro zrobić i może jutro pojadę bo jeśli mnie lekarz we wtorek nie przyjmie to chociaz będe pewna czy to ciąża czy nie...kurczę martwię się.
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 17:15   #4504
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Nie trzeba mieć żadnego skierowania, badanie kosztuje ok. 25 zl. w zalezności od laboratorium. Jak pojdziesz rano to popoludniu wynik powinien już być. To jest test z krwi, wykrywa hormon hcg, tak samo jak testy ciązowe, tyle że, aby test wyszedł pozytywnie stezenie tego hormonu musi przekraczać 25 a w laboratorium wykryją Ci go nawet w minimalnym steżeniu. Stężenie Beta-hcg rośnie wraz z rozwojem ciazy i na poczatku moze być zbyt male by test ciazowy go wykryl a beta pokaże. jakby co to trzymam kciuki

Ojej, slodki ten Twój synuś. A co do ruchów, to u Ciebie jeszcze wcześnie, ale w drugiej ciaży ruchy odczywa się wczesniej wiec to calkiem mozliwe. W takim razie gratuluje
Ja jak bylam w czwartek u lekarza to lekarz po wymacaniu mojego brzuszka pytal sie czy czuje juz obecnosc maluszka Ja mu powiedzialam, ze od czasu do czasu mnie kluje w podbrzuszu ale to pewnie macica sie rozciaga a on na to, ze te klucia to moze byc dzidek Dziwny lekarz.
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 17:22   #4505
zielona1911
Zakorzenienie

Martarynka no wlasnie dlatego ze to druga ciaza bardziej jestem wyczulona na ruchy.Zreszta takie pukanie czuje tez kolo zeber i to w sumie po prawej stronie przewaznie.
Stary 2012-04-15, 17:23   #4506
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Ja jak bylam w czwartek u lekarza to lekarz po wymacaniu mojego brzuszka pytal sie czy czuje juz obecnosc maluszka Ja mu powiedzialam, ze od czasu do czasu mnie kluje w podbrzuszu ale to pewnie macica sie rozciaga a on na to, ze te klucia to moze byc dzidek Dziwny lekarz.
Tak? hmm... No nie bede tu podważać slow lekarza, ale wszedzie (tzn. ja czytam książkę "W oczekiwaniu na dziecko" no i jakies tam gazetki typu M jak mama, Mam dziecko) piszą, że w pierwszej ciąży pierwsze ruchy można poczuć ok. 20 tc. Szczupłe kobiety mogą poczuć je wczesniej no i kibiety które już wcześniej rodzily. Jak byłam ostatnio u lekarza w 19 tc. i nie czułam jeszcze ruchów to powiedział, że na pierwsze ruchy mogę spokojnie poczekac sobie jeszcze z miesiac.
Stary 2012-04-15, 17:24   #4507
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Tak? hmm... No nie bede tu podważać slow lekarza, ale wszedzie (tzn. ja czytam książkę "W oczekiwaniu na dziecko" no i jakies tam gazetki typu M jak mama, Mam dziecko) piszą, że w pierwszej ciąży pierwsze ruchy można poczuć ok. 20 tc. Szczupłe kobiety mogą poczuć je wczesniej no i kibiety które już wcześniej rodzily. Jak byłam ostatnio u lekarza w 19 tc. i nie czułam jeszcze ruchów to powiedział, że na pierwsze ruchy mogę spokojnie poczekac sobie jeszcze z miesiac.
ja mialam dokladnie w 20tygodniu przy pierwszej ciazy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 17:39   #4508
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
ja mialam dokladnie w 20tygodniu przy pierwszej ciazy
No ja własnie tez, ale jeszcze takie nieregularne. Tzn. czulam 3 dni z rzędu, później 2 dni nic i teraz znow czuje codziennie
Kurcze a mój mężuś znów dziś na nocke do pracy i kolejny samotny wieczór Chyba zamowie sobie pizze, zaraz zobacze czy coś dziś ciekawego w tv.
Stary 2012-04-15, 17:49   #4509
Tigresse86
Raczkowanie

Elmirio wszystkiego najlepszego, zdrówka i spełnienia marzeń
Martarynko współczuję tych samotnych wieczorów, ale cóż mus to mus, i smacznego do pizzy...mniam mniam, pizzy to bym kawałeczek zjadła mimo że mi tak byle jak, ale pizza to pizza
Stary 2012-04-15, 17:54   #4510
Martarynka
Rozeznanie

W ogóle ja to mam podejrzenia co do pizzy, że chyba jestem uzalezniona Za innymi fast foodami tak nie przepadam, ale pizze moglabym jeść codziennie, tym bardzie z ulubionego lokalu. chociaż taką domową też nie pogardzę tylko ciasto nigdy mi sie wychodzi, no chyba, że takie bez drożdzy, też dobre, ale to już nie to samo
Stary 2012-04-15, 18:08   #4511
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
No ja własnie tez, ale jeszcze takie nieregularne. Tzn. czulam 3 dni z rzędu, później 2 dni nic i teraz znow czuje codziennie
Kurcze a mój mężuś znów dziś na nocke do pracy i kolejny samotny wieczór Chyba zamowie sobie pizze, zaraz zobacze czy coś dziś ciekawego w tv.
a teraz to ile razy dziennie na oko czujesz ruchy?

Ja mam caly czas samotne wieczory,da sie przyzwyczaic, ba! zeby tylko wieczory,dnie tez ale moj tz wraca w czwartek i juz odliczam dni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 18:15   #4512
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie wiem o tym wiec nawet nie skomentowalam tego co lekarz powiedzial. To nie byl zreszta ginekolog tylko pierwszego kontaktu
Nie wiem czym on sie sugerowal czy tym, ze jestem szczupla czy tym, ze mam juz maly brzuszek, bo tygodniem ciazy na pewno nie

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:

A ja na kolacje mam paprykarz szczecinski tak jakos mnie naszlo. Mam nadzieje, ze nie jest on zakazany w ciazy
Dziewczyny a czy mozna jest pasztet z puszki? Kurde mam taka ochote na pasztet ale gdzies slyszalam, ze nie mozna.
Stary 2012-04-15, 18:16   #4513
arletka1313
Zakorzenienie

ja sobie dziś zapiekanke zrobiłam, dobra wszła.
słuchajcie koleżanka robiła w tamtym tyg usg była w 11 tyg ciaży i lekarka jej powiedziała że dzidzi jet bardzo ruchliwe, czyli co? ona już by ruchy dziecka czuła?
Hania 6.09.2016

Stary 2012-04-15, 18:21   #4514
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Keffi luteinę biorę już 11 dzień a od ok 4 dni bolą mnie piersi i brzuch, co najgorsze u gina będę dopiero za tydzień. Czasem myślę, że może jednak to ciąża, że owulka się przesunęła i doszło do zapłodnienia a ginka jeszcze nic nie zobaczyła bo to wczesna ciąża, nie wiem tż mówi bym zrobiła jeszcze test. Wariuje już
współczuje ci kochana tak długo jestes w niepewnosci
moze jak pisza dziewczyny zrób bete
Cytat:
nie robiłam bety, gdzie to mogę zrobić i czy trzeba jakieś mieć skierowanie i jak wygląda to badanie? ...no ja zielona jestem
jak pisalu ci dziewczyny to jest odpłatne i w zaleznosci od labolatorium koło 25-30 zł wiec nie majatek na szczescie a bedziesz wiedziec co jest grane
kazda ciąza jest inna mi jescze przed spodziewna @ ginka widziała ze jest cos na rzeczy i sie nie mylila i to juz dwa razy tylko raz widziała ze nic z tego nie wyszło i jak poszłam na bete to wynik to potwierdził i jak na zyczenie na drugi dzien dostałam @ o 3 dni wczesniej \a za drugim razem tez widziala ze jest cos ale na bede nie zdazyłam dojsc i od tego czasu moj cykl trwa 27 dni jak w zegarku co do godziny

Cytat:
to musi byc wspaniałe uczucie
gratuluje

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
czesc, ja niedawno wyszłam z łóżka, nic mi isę nie chce..
sama myślałam żeby sobie bete jutro zrobić i może jutro pojadę bo jeśli mnie lekarz we wtorek nie przyjmie to chociaz będe pewna czy to ciąża czy nie...kurczę martwię się.
powiem to co svarowskiej zrób i bedziesz wiedziec
ja mam dobrze ze swoja ginka nigdy nie odmówila mi przyhecia jak nie byłam zarejestrowana tylko najwyzje kazal mi przyjechac jak konczyla pacjentki na sam koniec czyli czasami o 20
Cytat:
W ogóle ja to mam podejrzenia co do pizzy, że chyba jestem uzalezniona Za innymi fast foodami tak nie przepadam, ale pizze moglabym jeść codziennie, tym bardzie z ulubionego lokalu. chociaż taką domową też nie pogardzę tylko ciasto nigdy mi sie wychodzi, no chyba, że takie bez drożdzy, też dobre, ale to już nie to samo
polecam pizzerinki ja z tego robie jedna lub dwie pizze i jest pyszna

moj mąż szaleje jego tez zaczyna juz dopadac ciagłe myslenie o dziecku i dzis sie smieje ze pojdziemy do znajomuch na nauki jak sie dzieci robi bo im wyszło za pierwswzym razem
pomysłowy potem strzelił ze co dwa dni to on nie moze i na nic moje protesty - ale nie powiem zeby zle mi było

martwie sie bo wiem ze moje szanse na zajscie w ciaze zmalały bo spadło żelazo i wiem ze cuda sie zdarzaja po niektorych dziewczynach z forum wiec nie trace nadzieji ale chyba tzreba mi złe mysli wybić z głowy
jeden plus to to ze w rodzinie mam lekarza i praktycznie na kazde zawołanie wiec widziala juz moje wyniki ciocia i niestety dalej dieta tylko ze przy zelazie inna a na złe próby wątrobowe powinna byc inna ale narazie leczymy zelazo i uwazamy na smażone
mam nadzieje ze cos z tego bedzie i wyniki szybko sie poprawia
a na poprawe humoru ciocia kupiła mi bluzke zółtą z tekstem NA MNIE SIE NIE KZRYCZY MNIE SIE PRZYTULA na co mój mąż zareagowała jak powinien przytulił mnie
wogóle zakupy z mamą i ciotką (kuzynka mamy ) były zabawne ale i ja na tym skorzystałam jedna bluzka od mamy druga od cici (moja chrzestna)
dobra juz was nie zanudzam

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 18:21   #4515
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
słuchajcie koleżanka robiła w tamtym tyg usg była w 11 tyg ciaży i lekarka jej powiedziała że dzidzi jet bardzo ruchliwe, czyli co? ona już by ruchy dziecka czuła?
Moje malenstwo na usg w 12 tc tez bylo bardzo ruchliwe ale jest zbyt male aby bylo czuc jego ruchy. Dziecko zaczyna sie ruszac bardzo szybko ale musi osiagnac pewna wilkosc abysmy mogli poczuc jego obecnosc No tak mi sie bynajmniej wydaje
Stary 2012-04-15, 18:26   #4516
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
a teraz to ile razy dziennie na oko czujesz ruchy?

Ja mam caly czas samotne wieczory,da sie przyzwyczaic, ba! zeby tylko wieczory,dnie tez ale moj tz wraca w czwartek i juz odliczam dni
Teraz już coraz czesciej, przewaznie po posilkach, na początku to tylko wieczorami, w ciągu dnia nic. A wczoraj i dziś to po sniadaniu, po obiadku i wieczorem też. Ja jakoś tak nie lubie tych samotnych wieczorów, mój maż pracuje na zmiany po 12 godz. i jak idzie na dniowkę to jakos mi to nie przeszkadza, bo mam cały dzień dla siebie, porobie wszystko a wieczorkiem już mamy czas dla siebie. A jak idzie na noc to jakos w dzien i tak sie mijamy, a wieczorkiem mi sie nudzi
Cytat:
Wlasnie wiem o tym wiec nawet nie skomentowalam tego co lekarz powiedzial. To nie byl zreszta ginekolog tylko pierwszego kontaktu
Nie wiem czym on sie sugerowal czy tym, ze jestem szczupla czy tym, ze mam juz maly brzuszek, bo tygodniem ciazy na pewno nie

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

A ja na kolacje mam paprykarz szczecinski tak jakos mnie naszlo. Mam nadzieje, ze nie jest on zakazany w ciazy
Dziewczyny a czy mozna jest pasztet z puszki? Kurde mam taka ochote na pasztet ale gdzies slyszalam, ze nie mozna.
O ja paprykarz , ja juz kilkakrotnie mialam ochotę na paprykarz, ale nie wiedzialam czy mozna i jakoś sobie odpuścilam. A pasztet z puszki chyba mozna tylko nie za czesto, bo ma on bardzo duzo konserwantów i nie jest za zdrowy. Emilia tylko nie smiej sie ze mnie, skad masz paprykarz szczecinski, bo Ty przeciez nie jesteś w PL, nie?
Cytat:
Dzidzius rusza się praktycznie od poczatku, tylko jest za mały zeby kobieta mogla poczuć jego ruchy, widać je tylko na usg, a poczuc mozna jak Maleństwo podrośnie, zwykle ok. 20 tc.
Stary 2012-04-15, 18:34   #4517
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz już coraz czesciej, przewaznie po posilkach, na początku to tylko wieczorami, w ciągu dnia nic. A wczoraj i dziś to po sniadaniu, po obiadku i wieczorem też. Ja jakoś tak nie lubie tych samotnych wieczorów, mój maż pracuje na zmiany po 12 godz. i jak idzie na dniowkę to jakos mi to nie przeszkadza, bo mam cały dzień dla siebie, porobie wszystko a wieczorkiem już mamy czas dla siebie. A jak idzie na noc to jakos w dzien i tak sie mijamy, a wieczorkiem mi sie nudzi

O ja paprykarz , ja juz kilkakrotnie mialam ochotę na paprykarz, ale nie wiedzialam czy mozna i jakoś sobie odpuścilam. A pasztet z puszki chyba mozna tylko nie za czesto, bo ma on bardzo duzo konserwantów i nie jest za zdrowy. Emilia tylko nie smiej sie ze mnie, skad masz paprykarz szczecinski, bo Ty przeciez nie jesteś w PL, nie?

Dzidzius rusza się praktycznie od poczatku, tylko jest za mały zeby kobieta mogla poczuć jego ruchy, widać je tylko na usg, a poczuc mozna jak Maleństwo podrośnie, zwykle ok. 20 tc.
mojego meza tez nie ma po 12 godzin ale na szczescie wdzien czasem sie zdarze ze dzwoni ze maja pilna robote i zostaje dłuzej

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2012-04-15, 18:35   #4518
arletka1313
Zakorzenienie

jak mnie lekarz nie przyjmie we wtorek to w środę zrobię bete, trzymajcie kciuki żeby jednak to była ciąza...
aha, no tak właśnie myslałam ze dzidzi za małe żeby poczuć ruchy.
Hania 6.09.2016

Stary 2012-04-15, 19:23   #4519
emillia006
Zadomowienie

Cytat:

Kochaniutka ja to mam tu wszystko co w Pl Blisko domu mam az 4 sklepy polskie i jedna polska restauracje W sklepach mozna kupic praktycznie to wszystko co w Pl lacznie z wedlinami, gazetami, ksiazkami polskimi Nawet lody z Polski mamy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 19:41   #4520
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny a czy mozna jest pasztet z puszki? Kurde mam taka ochote na pasztet ale gdzies slyszalam, ze nie mozna
.
Lepiej nie jedz,nie jest to zakazane,ale to co tam sie znajduje to masakra. W paprykarzu najgorsze scinki z ryb a w pasztecie to lepiej nie pisac.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

skoro mieszkasz za granica to lepiej jedz tamtejsze produkty tj pasztet czy konserwy rybne sa napewno sto razy lepszej jakosc niz nasze PL! wiem bo mam matke w niemczech i tam wszystko jak czytam (sklady) to jest minnimalnie 90proc mięsa porzadnego np w parowkach.Moze smakowo sa gorsze niz nasze,ale napewno bedziesz miec swiadomosc ze pasztet ktory jesz nie jest z psa zmielonego z budą Zachod ma wysokie wymagania unijne co do zywnosci wiec wiesz co jesz.
Stary 2012-04-15, 19:47   #4521
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Lepiej nie jedz,nie jest to zakazane,ale to co tam sie znajduje to masakra. W paprykarzu najgorsze scinki z ryb a w pasztecie to lepiej nie pisac.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

skoro mieszkasz za granica to lepiej jedz tamtejsze produkty tj pasztet czy konserwy rybne sa napewno sto razy lepszej jakosc niz nasze PL! wiem bo mam matke w niemczech i tam wszystko jak czytam (sklady) to jest minnimalnie 90proc mięsa porzadnego np w parowkach.Moze smakowo sa gorsze niz nasze,ale napewno bedziesz miec swiadomosc ze pasztet ktory jesz nie jest z psa zmielonego z budą Zachod ma wysokie wymagania unijne co do zywnosci wiec wiesz co jesz.
Parowki to jem angielskie, bo sa smaczniejsze ale paprykarzu nie ma angielskiego a ja mialam taka ochote, ze szok. Jak raz zjem to chyba nic sie nie stanie. W ogole w ciazy mam ochote na parowki. Kiedys nie moglam nie nie patrzec
Szyneczka angielska tez jest bardzo dobra ale troche drozsza od naszej.
Stary 2012-04-15, 20:17   #4522
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Parowki to jem angielskie, bo sa smaczniejsze ale paprykarzu nie ma angielskiego a ja mialam taka ochote, ze szok. Jak raz zjem to chyba nic sie nie stanie. W ogole w ciazy mam ochote na parowki. Kiedys nie moglam nie nie patrzec
Szyneczka angielska tez jest bardzo dobra ale troche drozsza od naszej.
ja tez mialam ochote na paprykarz,ale otwarlam go i zrobilam kanapke i jak poczulam osci czy cos to mialam dosc... ja mam strasznie ochote na lososia wedzonego,ale nie ryzykuje juz,chociaz 2 razy jadlam bo tak bardzo go pragnęłam
Jutro na 8 do ginekologa ide
Stary 2012-04-16, 06:50   #4523
black secret
Wtajemniczenie

dzien dobry

Elmiria spoznione,ale szczere WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Cytat:
Napisane przez beautystyleandme Pokaż wiadomość
5 cebul pokroić byle jak zeszklić, dodać 1.5l wywaru warzywnego (ja daję z kostki) zmiksować dodać serek topiony, doprawić do smaku, zagotować dobrze wymieszać i już 15 minut roboty
nie spodziewalam sie,ze to tak szybkie w przygotowaniu.....

Cytat:
ja tez....moglabym ciagle jesc pizze....nawet kebaba nie tak czesto.....a w cazy czuje jakby pizza byla moim ulubionym daniem,ewentualnie moze rywalizowac z frytkami ,ale w przed ciaza jadlam ich mega duzo, teraz juz nie.

Dziewczynki piekne macie zdjecia ze slubow.....

MI weekend minal spokojnie....praktycznie caly odpoczywalismy z Tz przed TV pod kocykiem. w piatek jak wrocil z pracy na chwile podjechalismy do jego mamy,pozniej do sklepu i nic nie robilismy, oprocz pysznej kolacji,a sobota od rana praktycznie to samo....Poszlismy jedynie na chwile do piwnicy zeby cos tam ogarnac i podjechalismy z jakims kabelkiem do zjaomego,bo auto robil. a pozniej pieklismy ciasteczka i lezelismy
A wczoraj to juz w ogole....Tz zrobil obiad, pozniej byly lody z bita smietana i owocami....i do wieczora lezenie do gory brzuszkiem.....normalnie takie dwa leniwce bylismy.....

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 07:31   #4524
Martarynka
Rozeznanie

Witam dziewczynki po weekendzie, mam nadzieje, że Misia i Kami dzis do nas wrócą, bo jak nie to

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
dzien dobry
MI weekend minal spokojnie....praktycznie caly odpoczywalismy z Tz przed TV pod kocykiem. w piatek jak wrocil z pracy na chwile podjechalismy do jego mamy,pozniej do sklepu i nic nie robilismy, oprocz pysznej kolacji,a sobota od rana praktycznie to samo....Poszlismy jedynie na chwile do piwnicy zeby cos tam ogarnac i podjechalismy z jakims kabelkiem do zjaomego,bo auto robil. a pozniej pieklismy ciasteczka i lezelismy
A wczoraj to juz w ogole....Tz zrobil obiad, pozniej byly lody z bita smietana i owocami....i do wieczora lezenie do gory brzuszkiem.....normalnie takie dwa leniwce bylismy.....
Czasami takie weekendy są bezcenne A jesli chodzi o tą zupe cebulową to też ie pomyślałabym, że to takie szybkie i takie pyszne Już na stałe wejdzie do naszego menu, naprawde pycha i robi się w 15 min. Tylko ja troche zmodyfikowalam przepis, bo nie miałam serka topionego. Jak już zeszkliłam cebule na patelni dodalam do niej 3 łyżki mąki przennej, zarumieniłam troche i poxniej wszystko do wywaru, dalej zmiksować i robi sie naprawde pyszna zupa krem.
Miłego dnia dziewczynki

Edytowane przez Martarynka
Czas edycji: 2012-04-16 o 07:33
Martarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 07:36   #4525
kefii
Wtajemniczenie

hej dxziewczyny
Cytat:
ja tez mialam ochote na paprykarz,ale otwarlam go i zrobilam kanapke i jak poczulam osci czy cos to mialam dosc... ja mam strasznie ochote na lososia wedzonego,ale nie ryzykuje juz,chociaz 2 razy jadlam bo tak bardzo go pragnęłam
Jutro na 8 do ginekologa ide
o czekamy na wieści

Cytat:
dzien dobry

Elmiria spoznione,ale szczere WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!!!!! !!!!

ja tez....moglabym ciagle jesc pizze....nawet kebaba nie tak czesto.....a w cazy czuje jakby pizza byla moim ulubionym daniem,ewentualnie moze rywalizowac z frytkami ,ale w przed ciaza jadlam ich mega duzo, teraz juz nie.

Dziewczynki piekne macie zdjecia ze slubow.....

czasem potrzeby taki weekend ja tez ma max sie lenilam ale w niedzile bo w sobote na zakupach byłam

a gdzie natalia juz o Misi i Kami nie wspone bo ich to dobrze rozumiem
Natalia biedactwo dalej przytulasz posejdona ?

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2012-04-16, 07:37   #4526
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
nie mam ostatnio czasu, do końca kwietnia chodze tylko na uczelnie, wiec teraz zwalily mi sie na głowe wszystkie kolokwia itp.... dlatego tak rzadko pisze, ale staram sie chociaz podczytywac

już niedługo, ale ci fajnie

ja mam taki http://www.nokaut.pl/witaminy-minera...-250-tabl.html

biore juz od poczatku roku i końca nie widac
Hania dlaczego chodzisz na uczelnie tylko do końca kwietnia?
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 07:44   #4527
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam dziewczynki po weekendzie, mam nadzieje, że Misia i Kami dzis do nas wrócą, bo jak nie to

Czasami takie weekendy są bezcenne A jesli chodzi o tą zupe cebulową to też ie pomyślałabym, że to takie szybkie i takie pyszne Już na stałe wejdzie do naszego menu, naprawde pycha i robi się w 15 min. Tylko ja troche zmodyfikowalam przepis, bo nie miałam serka topionego. Jak już zeszkliłam cebule na patelni dodalam do niej 3 łyżki mąki przennej, zarumieniłam troche i poxniej wszystko do wywaru, dalej zmiksować i robi sie naprawde pyszna zupa krem.
Miłego dnia dziewczynki
OJ tak....bezcenne sa takie weekendy.....uwielbiam takie z Tz. A odkad jestem w ciazy szczegolnie ich potrzebuje....zrobilam sie jeszcze wiekszym pieszczochem niz bylam....potrzebuje mega duzo ciepla, przytulania....
Martarynko tez ciekawie brzmi Twoj przepis a tak sobie wlasnie pomyslalam,ze do Twojej opcji jeszcze dodac lyzke smietany to juz w ogole mogloby byc pysznie....

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
hej dxziewczyny

czasem potrzeby taki weekend ja tez ma max sie lenilam ale w niedzile bo w sobote na zakupach byłam

a gdzie natalia juz o Misi i Kami nie wspone bo ich to dobrze rozumiem
Natalia biedactwo dalej przytulasz posejdona ?
mi sie na zakupy nawet szczegolnie nie chcialo isc,wiec w piatek tlyko do biedronki wpadlismy, szybkie zakupy i juz.

NO wlasnie....Kami, MIska.....co u Was.... myslalam wczoraj o nich....czy sie pojawia po weekendzie, jak sobie radza....dziewczynki mam nadzieje,ze nie postanowilysmy nas opuscic....

A!! Mialam juz wczesniej dodac,ale zapomnialam....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (9,0 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (7,8 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (13,5 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (13,1 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (14,5 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (10,8 KB, 0 załadowań)

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 07:57   #4528
Guuusiaa
Zadomowienie

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 08:05   #4529
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
OJ tak....bezcenne sa takie weekendy.....uwielbiam takie z Tz. A odkad jestem w ciazy szczegolnie ich potrzebuje....zrobilam sie jeszcze wiekszym pieszczochem niz bylam....potrzebuje mega duzo ciepla, przytulania....
Martarynko tez ciekawie brzmi Twoj przepis a tak sobie wlasnie pomyslalam,ze do Twojej opcji jeszcze dodac lyzke smietany to juz w ogole mogloby byc pysznie....

mi sie na zakupy nawet szczegolnie nie chcialo isc,wiec w piatek tlyko do biedronki wpadlismy, szybkie zakupy i juz.

NO wlasnie....Kami, MIska.....co u Was.... myslalam wczoraj o nich....czy sie pojawia po weekendzie, jak sobie radza....dziewczynki mam nadzieje,ze nie postanowilysmy nas opuscic....

A!! Mialam juz wczesniej dodac,ale zapomnialam....
mi bez ciazy takie weekndy sa potrzebne
na zakupy to mnie mama z ciatka wyciagly a tez duzej ochoty nie miałam ale warto było
Dziewczyny chyba potrzebuja jeszcze czasu zanim do nas wrócą

a dzieki za sniadanie lece do sklepu po cos do jedzenia
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2012-04-16, 08:07   #4530
zielona1911
Zakorzenienie

wrócilam od ginka,jest wszystko ok. Nogi miał wysoko jak akrobata,ale scisniete wiec nie zabradzo bylo widac,ale mimo wszystko jak mial te nogi do gory to nic mu tam nie wystawalo wiec jest duza szansa na dziewczynke. nastepna wizyta 7.05 wiec wtedy sie dowiem dokladnie. mam skierowanie na badania tj. HBS i OVA niewiem kompletnie co to jest. A co do wycinka to kazal mi zrobic wlasnie,zeby nie czekac,wiec jestem przerazona
zdjecie dodam za chwilke
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości