![]() |
#4501 | |
KOTerator
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
![]() Zapewniam Cię, że wiem jak to powiedzieć, żeby udowodnić przestępstwo (jest Milka jako żywy dowód, jest kot bez ogona, są papiery na leczenie Milki, będą faktury jak będą potrzebne, są zdjęcia) tylko nie wiem komu mam to przedstawić i kto się tym zainteresuje... Na razie się wstrzymuję, bo mam inne rzeczy na głowie i jak się zdecyduję działać to pod koniec następnego tygodnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() |
#4503 |
KOTerator
|
Jakby jakaś była, to nie byłby to taki zły pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, zapytam, nakreślę sytuację, tylko jak możesz napisz mi dokładnie co wskazuje na tego właśnie dziada (i w przypadku Milki i tego małego o którym ostatnio wspomniałaś) bo właśnie bez złapania za rękę to takie rzeczy muszą wziąć pod uwagę. Jak nie chcesz tutaj wszystkiego to na priv ![]() Ach, i powodzenia na obronie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
|
U nas był problem z takim jednym pijaczkiem, którego psy latały po wsi i rzucały się do ludzi.
Napisali o nim w gazecie, jak ci przyjechali, trzymał je na krótkim łańcuchu przyczepione do traktora czy czegoś. Porobili foty, zamieścili na portalu. Powiadomili ToZ, weta itd.
#4506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
|
A mi się humor popsuł
![]() Wczoraj obserwowałam sobie kociaka sąsiadki , który bawił się na dachu 'szopy'. Matka go pilnowała. Dzisiaj rano szłam na ogródek, bawił się pod moją komórką. Tak wczoraj jeszcze pomyślałam, że jak nie zacznie wychodzić na ulicę, to może się uchowa. Wracam z rodzicami z zakupów- leży przejechany na ŚRODKU PODWÓRKA ! ![]() ![]() Nosz cholera jasna! Sąsiadka przeniosła sklep i teraz wszyscy przechodzą , przejeżdżają autami/rowerami/motorami przez podwórko właśnie ![]() Moje 3 sąsiadki mają psy. W zasadzie szczenięta, jeden będzie miał rok. Jedna ma wejście od ulicy, pies lata luzem. Niby się słucha, ale to jest moment jak wyleci . Druga też ma małego szczeniaka. Też wystarczy chwila jak poleci za psem i go nie złapią. A trzeciej to w ogóle biega po całej wsi ![]() Jak najpierw był ileś km w sąsiedniej miejscowości, tak po 2-3 dniach znalazł się po przeciwległej stronie, tj. w środku miasta. No, zresztą jak widać, nie muszą wybiegać na ulicę ![]()
#4508 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, Nimfa nie miałabym nerwów żyć wśród takich ludzi, co za głupota
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
|
Prawdopodobnie mu odebrali, ale to było dawno, więc dobrze nie pamiętam. Kurczę, to była suczka i jej syn. Jak była w ciąży, panie z warzywniaka zrobili jej budę niedaleko sklepu . Czasem wchodziła, chciały, żeby tam siedziała, ale ona wracała za tym lumpem
![]() Kiedyś go opie******am, bo pies do niego podchodzi, a on z kijem do niego ![]() Wiązankę puściłam taką, że kopara mu opadła . Ale co z tego. Ma szczęście, że teraz nie przychodzi (nie żyje? ), bo teraz bym nic nie gadała, tylko przeszłabym do rękoczynów. Modlę się, żebym nie spotkała nikogo takiego na swojej drodze, bo pójdę siedzieć ![]()
#4510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja ostatnio slysze moja "znajoma" komentujaca do mojego TZ: "tak pomyslalam, ze chcieliscie kotka, X sie urodzily male kocieta, ale nie wiedzial co z nimi zrobic, wiec je pozabijal". Zamurowalo mnie, wiec pytam jak to, ze pozabijal ![]() ![]() ![]() ----- bylismy z malym u weta, potwierdzil na 100%, ze jest chlopiec ![]() Co mnie wkurzylo, to ze na poczekalni siedzielismy z samymi psami, zaden nie mial kaganca, wszystkie szczekaly, jeden wygladal jak skrzyzowanie owczarka niemieckiego z lwem, olbrzymi. Z pania swoja robil co chcial, ciagnal ja na smyczy za soba, ona biegla, w ogole nad nim zapanowac nie umiala. Przy drzwiach jak juz wychodzilismy stoi jedna paniusia z rottweilerem tak, ze przejscie blokuje, ja z transporterkiem, kot przerazony, siedzi jak trusia, musialam prosic paniusie, zeby moze sie przesunela z tym psem laskawie. dokupilam malemu fontanne zeby pil wiecej, jedzenie mokre i kurze serca. Dostal dzisiaj jedno, sparzone, bardzo mu smakuje. Chodzi mi o to, zeby mial wiecej wody, oprocz tej co sam wypije, jeszcze w pokarmie, bo lato, goraco, nie chce zeby tylko suche jadl. zdjecia dam niebawem ![]()
![]() |
#4511 | |||
|
Cytat:
![]() Sąsiadka też, jeden pies w domu, drugi na łańcuchu. Tego z łańcucha oddali, ta (wnuczka starszej pani) wzięła drugiego. Nie dość, że większy, to jeszcze suczka ![]() Jak o tą swoją względnie dba (czesze itd, ale strasznie się na nią drze) , to suka jej babci jest zaniedbana - gruba, skołtuniona, co cieczkę rodzi młode ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() Tylko wiecie... ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
Z moim Chamem tragedia czasem, z mokrym ciężko mu dogodzić ![]()
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, racja, trudno uwierzyć, że XXI wiek jeśli chodzi o traktowanie zwierzaków, nie wspominając już, że kraj katolicki podobno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
KOTerator
|
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Przykre, zwłaszcza że to pewnie nie ostatni... Cytat:
Cytat:
W upały podaję dużo mokrego.
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Wtajemniczenie
|
Czesc, tydzien temu zostalam posiadaczka dwoch kociat i chcialam dolaczyc sie do watku
![]() Pozdrawiam ![]()
#4516 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Rudy piękny, ale Albert to cudny jest, to jego upierzenie ![]() To nie bracia, więc jak się to stało, że są dwa kocurki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Wtajemniczenie
|
Zadzwonilam do takiego stowarzyszenia, ktore zajmuje sie ratowaniem kotow, bo zobaczylam zdjecie tego szarego na ich stronie. Okazalo sie ze wolontariuszka z tego stowarzyszenia jest moja sasiadka. Ten szary kotek byl w domu u innej wolontariuszki, a ja poszlam zobaczyc jakie kocieta ma moja sasiadka. U niej byl ten rudy. Chcialam go wziac, ale doradzila mi ze skoro oboje z TZetem pracujemy na pelen etat, to lepiej wziac dwa kotki i tym sposobem mamy dwa
![]()
#4518 |
Nie depcze krokusów
|
Witaj, pozycja dość ciekawa, hihi
![]() |
#4519 |
KOTerator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Wtajemniczenie
|
Zdjecie zrobilam podczas ich drugiego dnia razem, walczyly ze soba caly czas i ciezko bylo im zrobic wspolne zdjecie xD
Chce im zmienic karme, bo teraz jedza Whiskas w saszetkach + jeden je jeszcze sucha karme marki MultiFit(tak byly karmione u wolontariuszy i doradzili mi by nie zmieniac, bo beda miec biegunke). No, ale wiadomo Whiskas nie jest dobra karma. Chcialam zmienic na Royal Canin, ale wyczytalam ze juz nie jest tak dobry jak kiedys. Co polecacie ?
#4521 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Wtajemniczenie
|
Czy moglabys mi podac jakies przyklady karmy bezzbozowej ?
![]() Co myslicie o karmie Applaws ? 80 % kurczaka. Czy to nie za duzo i nie bedzie obciazac nerek ?
#4523 |
KOTerator
|
Acana, Applaws, Orijen, Taste of the Wild (TOTW), Power of Nature (PoN), Ziwi Peak, Porta 21 bez zbóż, Wild Cat.
Koty są mięsożerne, to mięsa teoretycznie nigdy za dużo (ale mięsa, nie podrobów), najlepiej zróżnicowanego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Ostatecznie karmę wybiorą oni - ich sierść, ich brzuszki. Mój przebiałczony kot to wyjątek potwierdzający regułę, ale dostawał karmę zawierającą 50% białka, a to bardzo dużo.
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje bardzo ![]() Dzis udalo nam sie wykapac nasze koty, bo chcemy je od malego do wody przyzwyczaic. Nawet nie bylo tak zle ![]()
![]() |
#4526 | |
KOTerator
|
Niebieski Applaws
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
A po co kąpać, brudne były? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Wtajemniczenie
|
Musielismy wykapac, bo jeden spadl przez szczebelki od schodow na dol na kafelki i zrobil kupe ze strachu i byl nia dosyc pobrudzony, wiec dla pewnosci go wykapalismy, a drugiego tak do towarzystwa, zeby pokazac mu tez ze to nie takie straszne. Chyba sie zdecyduje na ten Applaws http://www.zooplus.ie/shop/cats/dry_...applaws/136613
#4529 |
KOTerator
|
Weź małą paczkę, nie wiadomo, czy polubią. Jak polubią to będziesz mogła oszczędniej kupić 6kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Nie depcze krokusów
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.