|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Konto usunięte
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część II
Crozee- Jeszcze podaj swój wiek i jaki masz cel ostateczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Rozeznanie
|
crozee: ćwiczenia które zamieszczam są minimum dla osób które chcą się rozruszać. Jak poczytasz to większość dziewczyn dorzuca do nich coś jeszcze. Czy spalanie zaczyna się po 40 minutach? Też tak kiedyś słyszałam, ale kumpela która jest instruktorką fitness mówi że to bzdura - jaki sens miały by fat burningi po 45 minut które są standardem w klubach (przynajmniej w mojej okolicy). To co zamieszczam to jakiś punkt zaczepienia dla kondycji, aby każda się mogła poruszać dla zdrowia. Na pewno coś tam też się spala przy okazji ale chyba nikt nie łudzi się że będą cuda. Jednak zawsze na plus w porównaniu trochę ruchu - zero ruchu
![]() Ćwiczenia a Ewą Chodakowską - gorąco polecam ![]() soldus: czekałam na te wieści weselne. A jak widzisz dalej z C? Zrobiłaś wywiad co z jego dziewczyną (chyba że gdzieś pisałaś i przeoczyłam, w końcu jestem całą noc bez snu... ![]() ![]()
#4503 |
Zakorzenienie
|
anusiawa gratuluje dostania sie na dtudia oraz pilnowania xD oraz reszty sukcesów
![]() ![]() elganja również dołączam się planu tygodniowych ćwiczeń xD dzisiaj miałam isć na pobieranie krwi i w końcu stwierdziłam, że wybiorę sie jutro ![]() ![]() ![]() waga do tabelki 82,5 spadek -0,5 ;D
http://czytanietozaszczyt.blogspot.com/ Nie ma brzydkich kobiet, tylko czasami wśród ich przyjaciół nie ma dobrego stylisty ![]() co raz mniej mnie w 2015 roku !! ![]() Edytowane przez martusia585 Czas edycji: 2012-07-23 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Rozeznanie
|
Sylvia, Martuszka, Puchatku, Ronja widzę, że Nas sporo – nie tylko mi było ciężko oprzeć się pokusie
![]() n_a_t_a_l_i_s witaj ![]() ![]() anusiawa super, że jesteś ![]() ![]() Crozee szacun za karnet ![]() Elganja ale jesteś bliziutko celu ![]() ![]() ![]() Soldus czekam na fotki i cieszę się bardzo, że tak się wszystko udało – no i odwieczne pytanie i co dalej… Jakie prognozy ![]() Superkas już widzę te gromy nademną ![]() Waga na plus 62,7kg równiutki tłuściutki KILOGRAM a nie 0,9 tylko hehe ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Konto usunięte
|
Elganja, Wyrafinowany- Już zeznaję co z jego dziewczyną.
Podobno otwarcie jej powiedział, że koleżanka go zaprosiła i bez problemu go puściła na wesele. Są ze sobą jakieś 5 msc, czyli niedługo. Z ciekawszych rzeczy: dziewczyna jest mojego wzrostu i też jest ruda ![]() ![]() ![]() Jakieś rokowania? Jest zajęty, więc nie oceniam rokowań. |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Rozeznanie
|
Wyrafinowany: Poznaliśmy się na jakimś czacie. I zaczęliśmy gadać, gadało się nam super, czasem po kilka godzin. Mieszkaliśmy jakieś 20 km od siebie. Ale na spotkaniach jakoś tak było trochę drętwo, ja nie chciałam się angażować , jakieś 3 m-ce wcześniej zakończył się mój prawie 6 letni związek, miałam dość facetów, no ale z nim tak się dobrze gadało. W końcu postanowiliśmy że się zakumplujemy i nic więcej. A potem przyszedł ten moment przełomowy, mieszkał jeszcze z rodzicami, zaprosił mnie do siebie, rozmowa sama się rozwijała, i się pocałowaliśmy.... i jakoś się szybko dalej wszystko potoczyło samo
![]() ![]() ![]() soldus: no szkoda że zajęty ![]()
#4507 |
Rozeznanie
|
Elganja bardzo Ci dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak serio to bardzo fajnie, że przytrafiła się Wam taka fajna prawdziwa miłość i co moim zdaniem jest najbardziej wartościowe, że od samego początku nikt nie udawał kogoś kim nie jest... A jak to się mówi w związku jednak podstawą jest przyjaźń ![]() ![]() Soldus no racja jest zajęty... Więc teraz sprawa w jego rękach ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
[1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;35459702]Crozee- Jeszcze podaj swój wiek i jaki masz cel ostateczny
![]() edytowałam poprzedniego posta ![]() Eleganja, piekna historia ![]()
#4509 |
Rozeznanie
|
crozee najlepiej wrzuć te dane do podpisu [cele, wzrost, obecną wagę] - wtedy nie trzeba będzie szukać ostatnich postów tylko wszystko czarno na białym
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Raczkowanie
|
![]() 2 godz temu dostalam @ i tak mnie bola plecy w okolicy ledźwiowej ze ciezko mi nawet oddychac, ale jest jakies pocieszenie, za 4-5 dni bedzie spadek ![]() Jutro mam juz dniowke, oni mnie tam chyba zajada, nie dozyje tego wrzesniowego (październikowego ) urlopu ![]() Witam nowe dziewczyny, zwlaszcza kolezanke po fachu ![]()
Czas się wziąć za siebie! Odwielorybiam sie... Bylo: 86 kg ![]() Jest: 66 kg /mniej o 20 kg ![]() Ciąża bliżniacza ![]() 8tydz : 67,5kg 20tydz : 70,3kg 30tydz : 77,5kg w dniu porodu : 79,7kg 2tyg po porodzie: 66,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
dzidzia 27.01.14 ![]() Edytowane przez Baleronowa Czas edycji: 2013-04-14 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 |
Konto usunięte
|
Elganja, Wyrafinowany- Trochę szkoda, że zajęty, ale najwyraźniej tak musiało być. Jestem świeżo po rozstaniu i nie powinnam się chyba angażować w jakieś relacje damsko-męskie. Oczywiście w niektóre mogę, ale akurat C. to jest typ faceta, z którym mogłabym być i nie jestem chyba w stanie na razie z nikim takim podejmować żadnych poważnych starań. Jestem raczej nastawiona na krótkie i niezobowiązujące romansiki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Wtajemniczenie
|
tabelka: 75,5 ;_;
kiedy ja to zrzuce?... już było 73 i się rypło ![]()
![]() |
#4514 |
Rozeznanie
|
robie dzis foty porownawcze
![]() ![]() ![]()
#4515 |
Wtajemniczenie
|
Elganja no ja będę dorzucać ćwiczeń, dziś na pewno wpadnie bieganie (5km), bo już obiecałam tż że pójdziemy
![]() A to że nowa część będzie we wrześniowym Shape to już pewne? Na pewno kupię ![]() Crozee no ja Ewę też polecam. Fakt, że ćwiczenia są dość proste, ale dla mnie to akurat plus. Tylko nie zrozum mnie źle, nie jest prosto przeżyć te 40 minut ![]() ![]() No i jak Elganja mówi, ten plan to jest takie minimum, aby się poruszać. Ja często coś dokładam. Soldus super, że świetnie się bawiłaś. Gratuluję wytrwałości, ja to bym zabalowała z % ![]()
![]() |
#4516 |
Przyczajenie
|
Soldus kolega dziś ma dziewczynę a jutro już nie,
![]() ![]() Thenerdqueen głowa do góry, pomyśl sobie że to tylko 1,5 kg, a mogło być gorzej przy tym całym stresie z mieszkaniem, dasz rade ![]() ![]() Elganja mnie możesz dopisać do ćwiczeń, tyle że ja zostaje przy swoich ( co mam w podpisie) może MelB dorzucę, będę się meldować z wykonaniem, może tak być? ![]() co do ćwiczeń Ewy: mnie też nie porwały wole ćwiczyć z Jillian ![]() ja dziś przykładnie i karnie z jedzenie I śn: owsianka (4 lyżki) poł jabłka, 2 suche morela i śliwki, łyżka rodzynek, i orzechów, 1/2 szklanki mleka i pół melona II śn: 3 chlebki chrupkie, jogurt nat, 200 g czereśni III śn: 2 kawałki ryby( 50 g) w cieście, leczo (papryka, cukinia, pomidory, cebula) obiad: barszcz czerwony + krokiet, kotlet schab(120 g) w panierce smażony na oliwie mały ziemniak, kalafior (150g) fasolka szparagowa (200 g) Edytowane przez ronja_krk Czas edycji: 2012-07-23 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Wtajemniczenie
|
w ramach ćwiczeń zeskrobałam farbę z całej ściany w pokoju, nie mam siły na nic więcej. poza tym zdycham, @ przyszła, boli mnie brzuch i kręgosłup.
![]() |
#4518 |
Wtajemniczenie
|
Ronja przykładnie? schab w panierce i ryba w cieście? i jeszcze krokiet? Nie sądzę, że było przykładnie
![]() Thenerd jak masz @ to może zleci Ci trochę nadwyżki ![]()
#4519 |
Rozeznanie
|
thenered trzymaj sie
![]()
dzidzia 27.01.14 ![]() Edytowane przez Baleronowa Czas edycji: 2013-04-14 o 13:08 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Wtajemniczenie
|
Baleronowa: byli, w tamten piątek. decyzja za 2-3 tygodnie będzie, ale uznaliśmy, że możemy już zacząć
![]()
![]() |
#4521 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny to ja, nie podam wagi, bo jestem w domu tak jak mówiłam u rodziców, a tu nie mam się jak zważyć.. zresztą chyba nawet bym nie chciała, bo popełniłam wszystkie możliwe grzechy, więc wstyd mi się tu pokazywać
![]() Nie miałam za bardzo dostępu do kompa więc nie mogłam do was zaglądać ![]() Dostałam zaproszenie do klubu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tym bardziej mi teraz głupio, że zwaliłam tych kilka ostatnich dni ![]() ![]() ![]() muszę uciekać tymczasem, jutro się odezwę!
start 75kg (16.04.2012) ![]() ![]() aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wielkie gratulacje, ze dostapil cie ten zaszczyt ![]()
![]() |
#4523 |
Wtajemniczenie
|
Darialex gratuluję zaproszenia do klubu
![]() ![]()
#4524 |
Przyczajenie
|
hym Martuszka85 : ryba w cieście : ryba(50 g+37 kcal) białko (17 kcal) i łyżeczka mąki (22-kcal-6 g)smażone na patelni teflon na łyżeczne oliwy z oliwek (41 kacl) suma 117 kcal do dziennego zapotrzebowania brak mi 258 kcal
schab(110 g -174 kcal) na białku (17 kcal) i łyżeczce mąki(22 kcal-6g) i bułki (28 kcal- 8g) oliwa (41 kcal) suma 282 do dziennego zapotrzebowania brak 288 kcal tak wiec przykladnie ![]() jedynie krokiet kupny aha kalorie ze str ilewazy.pl dieta 1500 kcal Isn -435 II sn -120 III sn - 375 obiad- 570 ps. przepraszam na literki klawiatura mi sie przestawila Edytowane przez ronja_krk Czas edycji: 2012-07-23 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Wtajemniczenie
|
Ronja naprawdę tłustego krokieta ze sklepu oraz schab w panierce uważasz za wzorowy posiłek na diecie? Dla mnie to ciut dziwne. Ale ok. Ja rozumiem, ze czasami każda z nas się na coś skusi, ale jak wypije 2 piwa na wieczór to nie mówię że mój dzień był przykładny, bo zmieściłam się w ilości kalorii.
Pewnie się ze mną nie zgodzisz, ale ja tak uważam.
#4526 |
Rozeznanie
|
Oczywiście zgadzam się z Martuszką, w diecie nie można patrzeć tylko i wyłącznie na kalorie, możesz zjeść nawet tort który będzie miał 200 kcal więc super według Ciebie ale ile w tym tłuszczu i węgli?? Naprawdę czasami nie patrzymy jedynie na kcal w tabelce ale i logiczne myślenie. Skoro uważasz że się mylimy to przelicz to wszystko co zjadłaś nie tylko w kcal ale białko, węgle i tłuszcz także
![]() Pozatym u nas zasada jest 5 posiłków a nie 4, jak na obiad można wciągnąć aż 570 kcal a gdzie kolacja??? My tu odżywiamy się ciut inaczej.
Nowy start - 17.04.2013 - 98,8 ![]() Jest: 97,5 ![]() I cel - 95 II cel - 90 III cel - 85 Edytowane przez estecorazon Czas edycji: 2012-07-23 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z Este w 100 %
![]()
#4528 |
Przyczajenie
|
Estecorazon to co jak mam 4 posiłki co 3 godziny to mam już nie uczestniczyć w wątku?
poza tym mam tak ustawione posiłki aby mi nie kolidowały w życiu prywatnym i zawodowym, u mnie obiad jest ostatnim posiłkiem jako kolacja, kolo 18, potem o 20-20.30 do +/- 22 mam zajęcia ruchowe i idę spać więc nie mam kiedy tego ostatniego 5 posiłku wcisnąć, przy dziennej porcji tego co ja jem już od prawie roku i zgubieniu 16 kg to wcale nie jest za mało ( nie jestem nowa w temacie odchudzania i gubienia kilogramów i trochę teorii przyswoiłam) co do tych kalorii: oczywiście tort czy kupny krokiet nie jest dobry i tu się z Wami zgodzę ale z drugiej strony nie ma co popadać w paranoję po pierwsze smażone na teflonie i ilość tłuszczu też przestrzegana |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Konto usunięte
|
ja mam tabelkę gotową tylko nie wszystkie podałyście wagę : (
mam nadzieję tylko,że nie zajadają po kątach ![]() elganja,nie ćwiczę niestety wg podanego rozkładu, ale staram się coś codziennie poćwiczyć jakieś tam swoje,więc na razie wypisuję się z listy baleronowa nowy wątek o ile pamiętam zakłada się dopiero przy 6000 tys postów ![]() thenerd ogromnie Ci współczuję ![]() darialex ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- ronja zaciekawiły mnie Twoje posiłki co oznaczaja Isn , II sn III sn jesz 3 sniadania czy jak, jak funkcjonujesz , a gdzie podwieczorek i kolacja ? słuchaj co piszą martuszka i este, po takim jedzeniu waga nie chce spadać wręcz skacze na plus i ciężko pozbyć się później tego. Ja jak zjem bułkę grahamkę dozwolona w diecie zaraz mam wagę na +, i np kapustę(czytaj bigos light) później również jest na + , Ja po takich posiłkach to zjadłaś chyba bym miała z 2kg na + Edytowane przez 201606210914 Czas edycji: 2012-07-23 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Rozeznanie
|
ronja ale kupne krokiety już wstępnie były smażone na oleju a to czy Ty je sobie podgrzejesz na teflonie bez tłuszczu czy w mikrofali czy na grillu to mało co zmienia. Pozatym 16kg w rok to sukces?? Niby tak bo to dużo ale to wychodzi 1,3 na MIESIĄC gdzie my jedząc 5 posiłków i logicznie zdrowych spalamy tyle co Ty w miesiąc to My w tydzień i też zdrowo chudniemy... no ok paranoja paranoją jedz jak chcesz skoro takie tempo i posiłki Ci odpowiadają, inie mów, że nie masz gdzie wcisnąć kolacji po ruchu do 22 jakiś jogurt chociaż light czy serek wiejski nawet po drodze idąc, jadąc, zajmuje 2 minuty więc bez wymówek proszę.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.