Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-17, 10:32   #4501
smerfik0
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Niby i ortopeda i nasza fizjo powiedzieli, że im później siądzie i wstanie to lepiej dla jego kręgosłupa, ale jak mi tak rodzinka ględzi non stop, ze się wolno rozwija, powinnam lecieć z nim do lekarza, to już człowiek głupieje.

Muffi, a Wy bierzecie Fifiego czy nie, bo nie zrozumiałam
Stary 2012-06-17, 10:39   #4502
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
Witammy wstaliśmy o 7 ale maly nie spal juz chybaz pol godz ibuszowalw lozeczku, teraz drzemie, tz w sklepie aja zbieram nas naplaze, pogoda ladna ale narazie chlodno.
Glam teraz to zupelnie inna Tystrasznie sie ciesze, no ale kto mogl nie dac rady jak nie ty! (Dobrze sie wyrazilam?;-))
Ps. Przeslyam jod!prosze lapac;-) odezwe sie potem.fajnie ze mam neta;-)

łapie i wdychamy

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Hejo!!
Witamy sie po urlopie!
Było super, pogoda dopisała, spacery i plażowanie było super. Opaliłam sie!!

I jadąc przez cała Polske machaliśmy wizażowym ciotkom ze Śląska, Wrocławia, Lubina, Wielkopolski, Szczecina i Pomorza.

Cytat:
Niestety nie nadrobie Was ale postaram sie czytać na bieżąco chociaz od jutro do pracy idę. Nei wiem jak to będzie, bo mam ochronę przez rok ale bedą bardzo chcieli mnie zwolnić dyscyplinarnie bo tylko tak mogą.
Mam kilka pomysłów ale może o tym w klubie.
Wiedziłam ze bedzie kiepsko ale ze nie az tak.
mszpileczko nie wiem o jakiej ochronie mowisz, ale z tego co wiem, to po macierzyńskim nie ma zadnej ochrony - jedynie pracodawca raczej nie zwolni Cię od razu, bo ryzykuje że podasz go do sądu o dyskryminację ze względu na stan, czyli przebyta ciążę (czy coś w tym rodzaju) - i wtedy masz prawie 100% wygraną. Ale jako taka ochrona przewidziana prawem/ustawą nam nie przysługuje. Nie wiem skąd się wzięła opinia o tej ochronie, bo nie pierwszy raz o tym slyszę ale na pewno nie ma czegoś takiego

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 11:22   #4503
Seona
Zakorzenienie

Wiecie jak się dobiera rozmiar stanika? Bo wszystkie na mnie leżą źle: połowę wywaliłam, te lepsze wystawiłam na wymiankę i nie wiem jaki noszę rozmiar teraz

co strona to mi inny rozmiar wychodzi

W biuście na luźno mam 87 cm, pod biustem ciasno 79 cm.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 11:24   #4504
agulan82
Rozeznanie

Dziewczyny włączcie sobie na TVN24 jest dokument Ewy Ewart "Dzieciństwo w cegielni"

75A?

Edytowane przez agulan82
Czas edycji: 2012-06-17 o 11:27
agulan82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 11:26   #4505
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny włączcie sobie na TVN24 jest dokument Ewy Ewart "Dzieciństwo w cegielni"
nie ma szans, czekamy na "Chuck i przyjaciele" na Mini Mini

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2012-06-17 o 11:26 Powód: dopisek
Stary 2012-06-17, 11:39   #4506
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Wariateczko chciałabym Cie zobacyzć, bo uwierzyć nie mogę, że Ty masz aż takie kompleksy że nawet basen Cię odrzuca
mol_aa tu chodzi o to jestem przerazliwie chuda,nic na to nie poradze a juz w zyciu nasluchalam sie na ten temat wiele nie zbyt przyjaznych komentarzy

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Wariateczka, ale mnie to tak drażni, co komu przeszkadza, że matka ubrała dziecku czapkę w gondoli albo założyła butki Może dziecko po chorobie, może miało zapalenie ucha itp. Np. mojej koleżanki córka jak nie założyła czapki po kąpieli zawsze miała katar. Moje dzieci nie zasną jak nie są przykryte Teraz jak jest ciepło to przykrywam pieluszką lub flanelką. Na spacerze, też przykrywam i śpi.
domyslam sie,bo mnie tez to drazni,mala ma czapke,ktos mi zajrzy do wozka i zaraz przemily komentarz musze uslyszec,a co komu do tego jak ja ubieram?

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość
Niby i ortopeda i nasza fizjo powiedzieli, że im później siądzie i wstanie to lepiej dla jego kręgosłupa, ale jak mi tak rodzinka ględzi non stop, ze się wolno rozwija, powinnam lecieć z nim do lekarza, to już człowiek głupieje.
aaa no sluchaj ich a drugim uchem wypuszczaj te dobre rady,rodzina to tak czesto musi sobie pogadac,u nas jest to samo,chociaz ja jestem dosc wybuchowa i u mnie w domu raczej nikt nie odwazy sie powiedziec mi czegos,tesciowie czesciej cos skrytykuja ale oni mysla ze jestem niewinna niesmiala dziewczyna,bo tylko od takiej strony mnie znaja
czasem dobrze jak ktos zasugeruje Ci,ze cos moze byc nie tak,ale nie do przesady,jak Ty i wasz pediatra wiecie ze wszystko jest ok to po co sobie nerwy psuc tym co mowia inni

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 11:39   #4507
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Aniolina a musi byc skórzana????
Może coś takiego http://koperska.eu/wszystkietorebki1.html
albo takie (nie wiem jaki masz fundusz)

sliczne te torebki, ale chyba nie beda bardzo trwale, na skore sie anstawilam
zastanawiam sie juz konkretnie nad dwoma.
nad ta;
http://laza.pl/torebki/497-zina-torebka-skorzana.html
albo ta
http://www.eobuwie.com.pl/product-po...-Bags-692.html
ta druga widzialam i macalam, jest super miekka skorka i bardzo wygodnie lezy i jest baaardzo pakowna, taka porzadna jest
ta pierwsza mi sie wizualnie bardziej chyba podoba, ale boje sie, ze bedzie mniej wygodna
ja to sie dopiero nie moge zdecydowac

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość
Heloł

My też od 6 na nogach, bo głodomorek nie dał rady dłużej pospać. Teraz obydwa menosy śpią a ja kawuśkuję.

Muffinko ja Ciebie rozumiem. My mamy wesele w sobotę i nadal nie wiemy co zrobić. Synuś zawsze był tylko z nami z racji tego, że dziadkowie bardzo daleko i nigdy nie został z inną osobą No i teraz sprzeczamy się lekko z mężem, bo on uważa, żeby go wziąć ze sobą (no ale jak? jedzenie, drzemki, spanie - przecież on już nie na cycku i samym mleczku, huk, muzyka, nie wiem czy to dobry pomysł). Ja myślę czy nie lepiej by przyjechała moja mama, my nie zawieziemy małego do nich, bo nie ma jak, tż wraca w piątek późnym wieczorem. Tylko czy mały wytrwa 2 dni z mamą, która jakby nie patrzeć jest obcą osobą dla niego, bo widział ją pare razy w życiu. Oczywiście wkręcam, ze zaraz wpadnie w histerię i mama nie będzie go mogła uspokoić

BTW, jak Wasze maluchy zachowują się na rehabilitacji?

Seonko ja tych wątków już nie czytam, bo wynika że jestem beznadziejną patologiczną matką.

Tak w ogóle troszkę mnie martwi, że mały jeszcze nawet nie podrywa się do siadu tylko leży jak placek na macie, troszkę się wykręca, przekręca, porusza słabo bo tylko w kółko i w tył. To normalne ? Skończył 7 mcy...
ja mysle, ze jesli pare godzin pobedzie z Twoja mama i ja zaakceptuje to bedzie ok
my teraz jestesmy u tesciow i Kasia ich bardoz lubi i nawet nie widzi, ze mnie nie ma tak sie bawi, ale jak teraz widzi nowa osobe i ona ja chce wziac na rece to jest placz.

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
hej

u nas tez bedzie goraco,probuje namowic tz zeby poszedl z mala na basen,on nie chce isc sam,a ja nie chce isc bo mi wstyd ...
(swoja droga nie uwiezycie,ale z tego powodu jeszcze nigdy w zyciu nie bylam na basenie -nie licze podrozy poslubnej,tz na sile wyciagnal mnie z hotelu )
ciezko 1 osobie na basenie z malym dzieckiem, mozes zisc i np sie nie rozbierac jak nie chcesz

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
mszpileczko nie wiem o jakiej ochronie mowisz, ale z tego co wiem, to po macierzyńskim nie ma zadnej ochrony - jedynie pracodawca raczej nie zwolni Cię od razu, bo ryzykuje że podasz go do sądu o dyskryminację ze względu na stan, czyli przebyta ciążę (czy coś w tym rodzaju) - i wtedy masz prawie 100% wygraną. Ale jako taka ochrona przewidziana prawem/ustawą nam nie przysługuje. Nie wiem skąd się wzięła opinia o tej ochronie, bo nie pierwszy raz o tym slyszę ale na pewno nie ma czegoś takiego
jak sie wraca na niepelny etat to jest ochrona
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-17, 11:40   #4508
Seona
Zakorzenienie

Mszpilka, a nie lepiej samemu odejść zamiast mieć dyscyplinarkę w papierach? a czemu oni Cię nie chcą umowę masz na stałe?

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-06-17, 11:43   #4509
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:

domyslam sie,bo mnie tez to drazni,mala ma czapke,ktos mi zajrzy do wozka i zaraz przemily komentarz musze uslyszec,a co komu do tego jak ja ubieram?
ma czapke zle, nie ma tez zle, ja czesto slysze- o jakie biedne dziecko, zimno mu tak bez czapeczki
a na dworze 20 stopni
Stary 2012-06-17, 11:49   #4510
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
wg KP obniżając wymiar etatu (ja obniżyłam) nie mniej niż pół, wykorzystuje się cześć wychowawczy i otrzymuje sie ochrone przed zwolnieniem, taka sama jak w czasie ciąży. Czyli pracodawca może zwolnic albo dyscyplinarnie albo likwidując stanowisko pracy, zakład.
Ochrona jety tylko przez rok, ale obniżenie etatu moze trwać tylko tyle ile trwał by wychowawczy. A i pracodawca nei może odmówić przyjęcia wniosku o obnizenie etatu.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 12:34   #4511
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
wg KP obniżając wymiar etatu (ja obniżyłam) nie mniej niż pół, wykorzystuje się cześć wychowawczy i otrzymuje sie ochrone przed zwolnieniem, taka sama jak w czasie ciąży. Czyli pracodawca może zwolnic albo dyscyplinarnie albo likwidując stanowisko pracy, zakład.
Ochrona jety tylko przez rok, ale obniżenie etatu moze trwać tylko tyle ile trwał by wychowawczy. A i pracodawca nei może odmówić przyjęcia wniosku o obnizenie etatu.
aaa, no o tym to wiem, tylko to wiąże się oczywiście z niższymi zarobkami w sumie można obniżyć etat nawet o np 1/917 (czy jakos tak) - slyszałam o podobnym przypadku, to wyszło tak że kobieta wychodziła z pracy codziennie chyba 3 min (!!!) wczesniej, ale to było obniżenie etatu i juz miala tą ochronę ale to jest takie zagranie na nosie pracodawcy i po roku prawie na pewno można się spodziewac zwolnienia a poza tym po takim posunięciu i tak przez rok trzeba się pilnować, bo jak sama wiesz będą szukać haka na dyscyplinarkę myslalam o takim rozwiązaniu, bo też nie mam pewnego powrotu do pracy (od ostatniego roku sa u nas takie czystki, że moge sie spodziewac wszystkiego ) ale tak jak pisałam, minimalnym obniżeniem etatu wkurzę pracodawcę, a na obniżenie o np 1/3 czy 1/4 mnie nie stać

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
nad ta;
albo ta
ta druga widzialam i macalam, jest super miekka skorka i bardzo wygodnie lezy i jest baaardzo pakowna, taka porzadna jest
ta pierwsza mi sie wizualnie bardziej chyba podoba, ale boje sie, ze bedzie mniej wygodna
jak dla mnie ta czerwona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-17, 13:03   #4512
princessskaa
Wtajemniczenie

Ojej, ale upalnie dzisiaj uf

My po napadzie na Real, czekamy z niunią na tż - pojechał samochód umyć. Potem jedziemy na wycieczkę i obiadek na mieście Gelserowa też musi mieć raz na jakiś czas wolne hehe

Malutka zjadła dzisiaj pierwszy raz szpinak - ze słoiczka z ziemniaczkami. Ja spróbowałam i mi nie smakowało, a ona upędzlowała bez problemu To wyglądało jak koooopa shreka

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Aniolina zdecydowanie ta czerwona torebka

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Mszpilka, a nie lepiej samemu odejść zamiast mieć dyscyplinarkę w papierach? a czemu oni Cię nie chcą umowę masz na stałe?
Lipa w papierach... Ja jak miałam taką sytuację to złożyłam wypowiedzenie, bo też kierowniczka szukała haka na mnie.. A byłam najlepszym sprzedawcą.. Ale wiadomo, jak ktoś chce kogoś zwolnić to będzie wiercił dziurę w brzuchu

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

MAMUSIE PRZYPOMINAM O KOLEJNYM DNIU GŁOSOWANIA LINK W KLUBIE, W KONKURSACH (zagłosuj proszę 5 razy)
BÓG ZAPŁAĆ

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Znalazłam takie ogłoszenie. Dzwoniłam do kobitki i ma się dowiedziec o koszt wysyłki. Co myślicie? Moje wyrocznie
http://tablica.pl/oferta/krzeselko-d...0ab712f3;r:;s:

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Teraz znalazłam takie za 269 zł w promo nowe..
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 13:09   #4513
wariateczka88
Zadomowienie

PRINC zagłosowane
dobrze ze przypomnialas

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

mi sie jakos te krzeselka srednio podobaja,ale ta opcja ze stolikiem sama w sobie jest fajna a ile kosztuje takie nowe?zebys nie przeplacila

Wymianka

Stary 2012-06-17, 13:12   #4514
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
PRINC zagłosowane
dobrze ze przypomnialas

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

mi sie jakos te krzeselka srednio podobaja,ale ta opcja ze stolikiem sama w sobie jest fajna a ile kosztuje takie nowe?zebys nie przeplacila
Dziekujemy

Nowe z przesyłką ok 260zł.. Także to używane z przesyłką ze 130zł wyjdzie.. Chyba, że zaryzykuję i powiem niech śle za darmo do mnie.. Może by się zgodziła? Ale najgorzej się boję, że przyjdzie, wypakuję i coś bedzie nie tak.. Nie lubię kupywać kota w worku.. Ale szukam oszczędności
Stary 2012-06-17, 13:23   #4515
glamourous
Zakorzenienie

Dziewczynki trzymajcie kciuki za moj jutrzejszy powrot do pracy bo ja to sie juz zamartwiam
Stary 2012-06-17, 13:25   #4516
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dziewczynki trzymajcie kciuki za moj jutrzejszy powrot do pracy bo ja to sie juz zamartwiam
głowa do góry Kochana!
Stary 2012-06-17, 13:29   #4517
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Domi malzenski staz mamy 8 lat, w zwiazku ponad 9.
Moja sonia tez z dziadkami nad jeziorem caly weekend, juz w piatek rano wyjechala- ale sie stesknilam...
A zulisko mi zrobil malinke na szyi kurde fajnie zastanawiam sie czy jutro na pierwszy dzien do pracy w upale mam isc w golfie czy apaszce. Ciasno pod broda zawiazanej

jak za młodu

mszpilka dzięki za pozdrowienia dla Pomorza

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 13:30   #4518
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dziekujemy

Nowe z przesyłką ok 260zł.. Także to używane z przesyłką ze 130zł wyjdzie.. Chyba, że zaryzykuję i powiem niech śle za darmo do mnie.. Może by się zgodziła? Ale najgorzej się boję, że przyjdzie, wypakuję i coś bedzie nie tak.. Nie lubię kupywać kota w worku.. Ale szukam oszczędności
kazdy szuka oszczednosci,moja mała ma duuzo rzeczy uzywanych,poczawszy od wozka za 900zl a nowy niby 2,5tys kosztowal(ale takiego drogiego bym w zyciu nie kupila,choc bardzo mi sie podobal)konczac na ubranakach i innych rzeczach
a moze wszystko bedzie ok,nie ma sie co zamartwiac,zawsze masz jej dane nie?
tylko gdyby cos bylo nie halo to szkoda nerwow

Cytat:

aniolina ta czerwona jest sliczna
ja ostatnio przezywam fascynacje kolorem czerwonym,co jest z dziwne zracji tego ze wcześniej go nienawidziłam

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

spadamy na spacer

Wymianka

Stary 2012-06-17, 13:37   #4519
nettka_
Zadomowienie

Cytat:

Malutka zjadła dzisiaj pierwszy raz szpinak - ze słoiczka z ziemniaczkami. Ja spróbowałam i mi nie smakowało, a ona upędzlowała bez problemu To wyglądało jak koooopa shreka

: hahaha::h ahaha:

fajne krzesełko

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:

będzie dobrze kochana

: kciuki::k ciuki:

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-06-17, 14:01   #4520
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Glam 3mamy kciuki.
U mnie kolejna kłótna z tz. o co sszkoda gadać, skutek nie gadamy.

Pamiętacie ostatio pytałam o to mleko 2 czy u was tez tak dziwnie dzieci reagują w sensie ze nie chcą jesc i chyba znalazłam przyczynę, od trzech dni młoda nie je kaszki na noc, bo nie chciała i uwaga przesypia noce wstaje raz o 2 na jedzonko i koniec, moze za cięzko na brzuszku było?? Ale teraz kiedy jej tą kaszę dawać?? Owsianki i kaszki mannej (jako ekspozycja na gluta) tez nie chce

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 14:05   #4521
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
nad ta;
albo ta
Ta czerwona piękna, chociaż ta szara też mi się podoba ale jeśli będzie ci pasowała do strojów ta czerwona to bierz tą czerwoną

Cytat:

[/COLOR]Znalazłam takie ogłoszenie. Dzwoniłam do kobitki i ma się dowiedziec o koszt wysyłki. Co myślicie? Moje wyrocznie

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Mi też jakoś te krzesełka przerabiane później na stoilik i krzesełko nie bardzo przypadają do gustu

Cytat:

: kciuki::k ciuki:
Stary 2012-06-17, 14:12   #4522
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

z tej zlosci nie pochalilam sie mala caly dzien mi slodzi mowiac mama na zmiane z baba

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 14:19   #4523
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:

umowe ma na stałe,
mam nadzieje będzie dobrze, a jak nie to sama rozwiążę umowe jesli się uda.
Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość

mszpilka dzięki za pozdrowienia dla Pomorza

Glam
i sama też poproszę

Edytowane przez mszpilka
Czas edycji: 2012-06-17 o 14:21
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 14:33   #4524
nettka_
Zadomowienie

mszpilka

Ja też pokłóciłam się z tż ale wczoraj i dzisiaj też ze sobą nie gadamy chociaż mamy pierwszą rocznicę ślubu

Stary 2012-06-17, 14:38   #4525
glamourous
Zakorzenienie

Szpilka jutro w takim razie razem przezywamy
A ja wlasnie sprzedalam lozeczko, chlopcy i tak w nim nie spia to co mi bedzie zagracac
A kilka dni temu parasolke po soni. W sumie lepiej za grosze niz mi ma stac w piwnicy
Stary 2012-06-17, 15:14   #4526
Oliveira79
Zadomowienie

glam, pokszyfka trzymam kciuki za Wasze powroty

Stary 2012-06-17, 15:57   #4527
glamourous
Zakorzenienie

Pospamowalam moimi chlopakami na fejsie
Stary 2012-06-17, 16:31   #4528
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:

Znalazłam takie ogłoszenie. Dzwoniłam do kobitki i ma się dowiedziec o koszt wysyłki. Co myślicie? Moje wyrocznie

fajnie wyglada to krzeselko i pewnie ak Roksanka bedzie wieksza t bedzie sama chciala w nim siedziec

Cytat:
kciukasy za pierwszy dzien pracy bedzie dobrze

dzieki za recenzje torebki

my dzis kolejny dzien z BLW, na razie 1 raz dziennie jej daje, bo musimy pozjadac sloiczki. Najwiekszy szal robi ryżak namoczony w jakims soczku i surowe jablko- krztusi sie, ale wcina dalej. Gotowane jej tak nie podchodzi.
Jestesmy teraz na wyjezdzie i Kasia je na kolankach i jest taki problem ze po chwili chce sie wiercic i wyrywac i najchetniej lazilaby z tym jedzeniem po calym domu. Jak jej nie daje to jest troche nerw. u was tez taka reakcja?
w ogole fajny filmik o BLW, my z mieskiem jeszcze poczekamy
http://www.youtube.com/watch?v=zzPMAJCPhmA
Stary 2012-06-17, 16:32   #4529
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
mszpilka

Ja też pokłóciłam się z tż ale wczoraj i dzisiaj też ze sobą nie gadamy chociaż mamy pierwszą rocznicę ślubu
Ojej... no to niedobrze Powinniście się pogodzić z tej okazji, taki ważny dzień.. Powinien żul przyjść do Ciebie i cię przytulić. A dopóki tego nie zrobi, ja tulę

My własnie wróciliśmy do domu. Trochę pojeździłam samochodem, żeby poćwiczyć I nie było tak źle Ale jak na koniec pod blokiem tż mi zwrócił uwagę, że "mało brakowało i bym się w zakręcie nie zmieściła (bo tam zaparkowany był samochód) no to się wkurzyłam Ja jakoś chyba nie potrafie przyjmować krytyki
Stary 2012-06-17, 17:05   #4530
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
glam, pokszyfka trzymam kciuki za Wasze powroty
dzięki, ale ja nie wiem kiedy wracam do pracy... i czy wracam tam gdzie pracowałam czy szukam new - raczej...
ale dzisiaj upał...pod kościołem widziałam jak młody chłopak, miał może z 10-11 lat podniósl oczy do góry i upadł...
nigdzie nie byliśmy... a może to i db, bo w domu dużo przyjemniej
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości