|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wypadające włosy cz. IV
pinacolada93 --> a Ty możesz to wszystko łykać bo ty chyba dzidziusia się spodziewasz, tak?
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zadomowienie
|
pinacolada to jest zestaw na łojotok. Pytanie zasadnicze więc: jaka diagnoza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Raczkowanie
|
pinacolada z opisu wnioskuję, że chodzimy do tej samej lekarki
![]() ![]() ![]() Życzę powodzenia w walce o włoski! ![]() Edytowane przez Pug Czas edycji: 2013-04-28 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a do jakiego lekarza chodzicie>? moze na ulicy wlodarzewskiej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Raczkowanie
|
Tak, ja tam chodziłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Przyczajenie
|
Proszę o radę, bo zaczynam panikować.
Po farbowaniu Garnierem jakieś 2 tygodnie temu zaczęły mi wypadać włosy. Teraz już nie wypadają - ja po prostu łysieję. Włosy lecą z cebulkami; za każdym razem gdy przejadę po nich ręką mam na niej minimum kilka włosów. Przestałam w ogóle ich dotykać , bo nie mogę na to patrzeć. Przed chwilą umyłam włoski - pełno spłynęło wraz z wodą, pełno jest na szczotce, a gdy delikatnie przesuwam ręką po włosach zbiera się ich coraz więcej. Czy da się jakoś zahamować ten proces? Kurdę, nawet na wizytę u lekarza mnie nie stać, w portfelu 10 zł, a w takim tempie to ja za tydzień stracę wszystkie włosy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Raczkowanie
|
Odp: Wypadające włosy cz. IV
Hej dziewczyny.
Melduje się tutaj i ja bo choć czytam ten watek od dawna to jakos do tej pory nie czulam potrzeby się tu zalic. Ale potrzebuje jednak grupy wsparcia bo nikt mnie tak nie zrozumie jak Wy. Moje włosy są długie, kręcone i wypadajace. Chyba z powodu tego ze się kręcą i ze zaczęłam je pielegnowac zgodnie z CG tego w jakim tempie ich ubywa tak bardzo nie widać. Ale ja juz nie mam siły patrzeć na to ile włosów zostaje mi w wannie po myciu. Mam stwierdzona niedoczynnośc tarczycy i od dwóch miesięcy biorę euthyrox. Zazywam też skrzypowite i merz special. I o ile zauważyłam wysyp małych włoskow głównie przy linii czoła to wypadania nic nie zmniejsza. Ani wszelkie balsamy lopianowe, olejki, maski, szampony. ..nic. Dodam ze włosy wypadaja mi od jakichś 6 miesiecy i w tym czasie pozbylam się ich już z polowe. Nie cierpie mycia włosów bo wtedy widać najbardziej w jakich ilościach wylaza ![]() Kiedyś chodziłam cały czas w rozpuszczonych a teraz Zwiazuje bo w ten sposób nie musze przynajmniej patrzeć jak lecą w ciągu dnia. . Nie oczekuje od Was jakichś cudownych porad. Chciałam się tylko wyzalic w miejscu gdzie jest szansa ze będę zrozumiana ![]() Pozdrawiam i łącze się w walce ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wypadające włosy cz. IV
Pug, a do ktorej Pani doktor>? moze maj|?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Raczkowanie
|
Ja też byłam na tej ulicy, tzn od tej ulicy wejście.
Byłam u dr Rakowskiej. Nie spodziewam się dzidziusia i nie zamierzam się spodziewać. ![]() ![]() Diagnoza- włosy mi się za szybko wymieniają. O łojotoku nic mi nie wspominała, powiedziała że więcej powie po wynikach trichoskopii. Wiem, że mam tam steryd, ale w dawce 2 g co drugi dzień, podczas gdy na opakowaniu zalecana dawka od 4g do 20 iluś nawet. Powiedziała, że takiej dawki mój organizm nie odczuje w sensie skutków ubocznych. Dostałam też jakieś krople do oczu na jaskrę (tzn takie jest ich pierwotne przeznaczenie), ale mnie kazała je stosować eyelinerem na linię rzęs bo mi strasznie wypadają ostatnio. |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Identyczna diagnoza jak u Antuanett ![]() Nie mów że przepisała ci lumigan? Jesli tak to nie mam pytań.
wewnetrznie: magnez+vit.b6, selen, witamina b clomplex, lioven, antychol, dynia+cynk zamiennie z palma, siemie lniane, zewnetrznie: biokap, kozieradka, seboradin men, olej łopianowy Edytowane przez nombre Czas edycji: 2013-04-29 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jakie preparaty stosujesz, ale np. mnie po olejkach czy maskach potrafiło wypadać dużo więcej włosów, więc nie ma co przesadzać. Powiedziała z jakiego powodu za szybko się wymieniają? Nombre zapewne właśnie lumigan ![]() U mnie z wypadaniem aktualnie nie najgorzej, żeby tylko chciały tak rosnąć (i zagęszczać się) jak paznokcie (ha-pantoten ewidentnie idzie w paznokcie).
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2013-04-29 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Wtajemniczenie
|
No to na bank jest lumigan, o matko, strach się bać
![]() ![]() Co to za lekarka? Daje lumigan, leczy sterydami i spironolem, nawet, gdy androgeny są ok. Wiesz, co Ci zdiagnozuje ta trychoskopia? Bo ja wiem - masz AGA ![]() Na trychoskopii nie można polegać, bo tylko badanie obrazowe. Idź do szpitala MSWiA lub Akademii Medycznej, spytaj się, czy na dermatologii robią biobsję skóry głowy, jak tak, weź skierowanie od rodzinnej, połóż się tam i daj się nakłuć, moim zdaniem, to jedyne sensowne rozwiązanie. Do tego darmowe, bo na NFZ i bedziesz mogła na odziale gadac z dermatologami, ile wlezie. ![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zadomowienie
|
Przeciez lumigan to "napędzacz". Powinna poszukac przyczyny a nie przepisywac tak silnych kropel. Uprzedziła cie że możesz dostac potwornego zapalenia spojówek? W najlepszym razie zostaną ci na stałe brzydkie, czerwone naczynka na powiekach.
#4514 |
Raczkowanie
|
Sylwoha Nie, ja chodziłam do Rakowskiej
![]() Ja też miałam robioną trychoskopię, diagnoza FAGA (czyli damskie AGA) i recepta na spironol i diprosalic (steryd). Nie mówię, że diagnoza jest zła, bo akurat u mnie jest to możliwe... Co ciekawe według pani doktor antyki nie mają wpływu na włosy (nawet jeżeli u mnie wszystkiemu winne są rozregulowane hormony) Niestety jak dla mnie zmarnowane pieniądze, no ale najwyraźniej sama musiałam się przejechać na dermatologach, żeby im podziękować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Wypadające włosy cz. IV
[QUOTE=--Olka--;40545430]Skoro przyczyną jest niedoczynność, to 2 miesiące to za mało na zobaczenie diametralnej poprawy. Włosy powinny przestać lecieć dopiero po ustawieniu dawki. Jakie masz teraz wyniki?
Nie wiem jakie preparaty stosujesz, ale np. mnie po olejkach czy maskach potrafiło wypadać dużo więcej włosów, więc nie ma co przesadzac. Wyniki będę sprawdzać za tydzień wiec wtedy się dowiem. Jak to po olejach ci wypadalo więcej? ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Raczkowanie
|
Tak, dostałam lumigan...
Nie mówiła nic o zapaleniu spojówek, powiedziała tylko, żeby używać tego minimalnie, jedno namoczenie cienkiego pędzelka na oba oczy. Ja nie jestem z Warszawy, mam tam prawie 200 km, pojechałam specjalnie na wizytę. Załamałyście mnie teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Raczkowanie
|
pinacolada dostałaś poważny zestaw kosmetyków. Ja się osobiście boję sterydów i raczej bym ich unikała ale ja nie mam aż tak nasilonego problemu. Ty walczysz z wypadaniem włosów już jakiś czas i sama musisz rozważyć wszystkie za i przeciw. Poczytaj sobie ulotki clobex'u i lumiganu zdecyduj czy warto.
Moje włosy trochę ograniczyły wypadanie i bardzo ładnie odrastają. Mam nadzieję, że ta tendencja zwyżkowa już zostanie. W końcu mogę iść do fryzjera bo nowe włoski spowodowały deformację mojej fryzury i wyglądam teraz jak pół d... zza krzaka. Ograniczyłam użycie szamponu dermena do dwóch razy w tygodniu (na 7) bo koszmarnie niszczyły moje włosy. Kupiłam sobie maskę biovax kolagen + jedwab, nakładam siemię lniane na włosy po umyciu i płuczę włosy wodą z octem jabłkowym. Jednym słowem zaczynametap regeneracji włosów. Też myślałam o farbowaniu, mam ochotę na zmianę a poza tym siwe się pojawiają, na razie je wyrywam ale jakoś mi ich szkoda ;p. Z tym, że ja nastawiam się na hennę a najlepiej na mieszankę henny z innym zielem. Przeraża mnie tylko to, że będę musiała farbować je już dożywotnio ;/. |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Raczkowanie
|
Rok...
Jeśli chodzi o lumigal to znam skutki uboczne, natomiast clobex... ulotkę kazała mi wyrzucić i nawet jej nie czytać, bo mam używać go zupełnie inaczej niż zaleca "producent". |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Raczkowanie
|
pinakolada z ciekawości zapytam jak kazała stosować ten szampon? Rok to jeszcze nie jest tak źle ale wszystko zależy od tego czy jest poprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm, to doktor Maj wydaje sie byc rozsadna, dala mi tylko belosalic na luske i ten stieprox do mycia zobaczymy co bedzie po diagnozie i czy wyjdie mi to lysienie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Dość wyraźnie to zaobserwowałam, zawsze po olejowaniu włosów leciało więcej. Wydaje mi się, że z uwagi na to, że spłukanie oleju do najłatwiejszych nie należy (oczywiście obchodziłam się z włosami najdelikatniej jak umiałam, ale różnica miedzy spłukiwaniem oleju, a nienaolejowanych włosów jest oczywista). Być może, że wypadały włosy słabe, które i tak wypadłyby w ciągu dnia, ale widok zatkanej pasmami włosów wanny skutecznie zniechęcił mnie do eksperymentów z olejami.
Teraz znowu mam zamiar wrócić do olejowania, żeby poprawić kondycję włosów, ale przy bardzo wypadających miałabym obawy.
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
ja nie moge olejowac przy łzsu mnie tez nie dawalo to dorych efektow
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A lekarz dermatolog...jak mówi mi intuicja i doświadczenie, nie tylko moje zresztą, poleci ci zapewne jedynie jakieś tabletki do łykania (Vitapi, Merz Special, Silica, itp) i Alpicort E lub od razu Loxon do wcierania...Może warto spróbować bo a nóż widelec akurat u Ciebie się to sprawdzi ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Raczkowanie
|
Używałam belosalic, mnie nie pomógł, a wręcz przeciwnie nawet zwiększył łuskę. Zresztą czytałam o nim w necie to też opinie są podzielone, większość osób mówi, że po odstawieniu problem wraca ze zdwojoną siłą. Ale oby tobie pomógł.
![]() Swoją drogą to też steryd. Stieprox też miałam, również nie zdziałał nic, chyba jestem dziwnym przypadkiem... W ulotce jest napisane że Clobex trzeba nanosić na suchą skórę głowy i trzymać 15 minut, ja mam myć nim normalnie głowę (ale dopiero do drugiego mycia, bo myję 2 razy) i 5 minut trzymać pianę. I używać go co drugie mycie tylko. Właśnie jestem po pierwszym i masakra... Nie wiem czy tak musi być, czy nie, ale jak tak dalej pójdzie to do rana zostanę bez włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
pinacolada- a co teraz robisz z wlosami? jak leczysz edit widze ze clobex, ja sie go balam i wywalilam po kilku razach
mi wyszedl spory niedobor wit. d3 ![]() poza tym, wszystkow w normie jak kiedys sie leczylam i lekarz mi mowil "ah pani ma niewielki lojotok' tez mialam diprosalic, clobex, jeszcze inne nie pamietam nawet jakie, robie 2 podejscie do dermatologa- jezeli nie pomoze, sama bede walczyla co do belosalica- no pewnie u mnie bedzie jak diprosalic- czyli jak uzywam dobrze, jak odstawie dupka Edytowane przez sylwoha Czas edycji: 2013-04-29 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Raczkowanie
|
Sylwoha A ta dupka to powrócenie do poprzedniego stanu, czy pogorszenie?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
poprzedni stan- gorzej nie bylo
ale wtesdy to generalnie bylo lepiej- bo mi wlosy tak nie lecialy, a teraz to..szkoda gadac |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zainteresowanym polecam poczytać o błędach przy olejowaniu TU albo TU.
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.