Wypadające włosy cz. IV - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-28, 14:39   #4501
Maria221
Wtajemniczenie

Dot.: Wypadające włosy cz. IV

pinacolada93 --> a Ty możesz to wszystko łykać bo ty chyba dzidziusia się spodziewasz, tak?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 16:02   #4502
mastiff
Zadomowienie

pinacolada to jest zestaw na łojotok. Pytanie zasadnicze więc: jaka diagnoza?
mastiff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 19:49   #4503
Pug
Raczkowanie

pinacolada z opisu wnioskuję, że chodzimy do tej samej lekarki Ja osobiście rezygnuję z dermatologów, bo w moim przypadku raczej mało mają do zaproponowania, a jeżeli już to są to rzeczy, na które się nie zgodzę. Nie chcę Cię w żaden sposób do niej zrażać, bo Twój problem jest zapewne zupełnie inny, ale radzę branie wszystkich tych rzeczy z głową, zwłaszcza, że masz tam dwa sterydy Ja niestety jej jakoś szczególnie nie zaufałam, ponieważ pomimo tego, że enokrynolog zabronił mi brania leku przez nią zapisanego, to i tak się przy nim upierała. W moim przypadku muszę brać pod uwagę głównie regulację hormonów i nie mogę pozwolić, żeby jakiś głupi lek utrudnił mi i tak nierówną walkę
Życzę powodzenia w walce o włoski!

Edytowane przez Pug
Czas edycji: 2013-04-28 o 20:54
Pug jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 20:14   #4504
sylwoha
Zakorzenienie

dziewczyny, a do jakiego lekarza chodzicie>? moze na ulicy wlodarzewskiej?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 20:58   #4505
Pug
Raczkowanie

Tak, ja tam chodziłam
Stary 2013-04-28, 21:03   #4506
Julia_1993
Przyczajenie

Proszę o radę, bo zaczynam panikować.
Po farbowaniu Garnierem jakieś 2 tygodnie temu zaczęły mi wypadać włosy. Teraz już nie wypadają - ja po prostu łysieję. Włosy lecą z cebulkami; za każdym razem gdy przejadę po nich ręką mam na niej minimum kilka włosów. Przestałam w ogóle ich dotykać , bo nie mogę na to patrzeć. Przed chwilą umyłam włoski - pełno spłynęło wraz z wodą, pełno jest na szczotce, a gdy delikatnie przesuwam ręką po włosach zbiera się ich coraz więcej.
Czy da się jakoś zahamować ten proces?
Kurdę, nawet na wizytę u lekarza mnie nie stać, w portfelu 10 zł, a w takim tempie to ja za tydzień stracę wszystkie włosy.
Julia_1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 06:24   #4507
nettinete
Raczkowanie

Odp: Wypadające włosy cz. IV

Hej dziewczyny.
Melduje się tutaj i ja bo choć czytam ten watek od dawna to jakos do tej pory nie czulam potrzeby się tu zalic. Ale potrzebuje jednak grupy wsparcia bo nikt mnie tak nie zrozumie jak Wy.
Moje włosy są długie, kręcone i wypadajace.
Chyba z powodu tego ze się kręcą i ze zaczęłam je pielegnowac zgodnie z CG tego w jakim tempie ich ubywa tak bardzo nie widać.
Ale ja juz nie mam siły patrzeć na to ile włosów zostaje mi w wannie po myciu.
Mam stwierdzona niedoczynnośc tarczycy i od dwóch miesięcy biorę euthyrox. Zazywam też skrzypowite i merz special. I o ile zauważyłam wysyp małych włoskow głównie przy linii czoła to wypadania nic nie zmniejsza. Ani wszelkie balsamy lopianowe, olejki, maski, szampony. ..nic.
Dodam ze włosy wypadaja mi od jakichś 6 miesiecy i w tym czasie pozbylam się ich już z polowe. Nie cierpie mycia włosów bo wtedy widać najbardziej w jakich ilościach wylaza

Kiedyś chodziłam cały czas w rozpuszczonych a teraz Zwiazuje bo w ten sposób nie musze przynajmniej patrzeć jak lecą w ciągu dnia. .

Nie oczekuje od Was jakichś cudownych porad. Chciałam się tylko wyzalic w miejscu gdzie jest szansa ze będę zrozumiana

Pozdrawiam i łącze się w walce

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
nettinete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 08:28   #4508
sylwoha
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wypadające włosy cz. IV

Pug, a do ktorej Pani doktor>? moze maj|?
Stary 2013-04-29, 09:03   #4509
pinacolada93
Raczkowanie

Ja też byłam na tej ulicy, tzn od tej ulicy wejście.
Byłam u dr Rakowskiej.

Nie spodziewam się dzidziusia i nie zamierzam się spodziewać.

Diagnoza- włosy mi się za szybko wymieniają. O łojotoku nic mi nie wspominała, powiedziała że więcej powie po wynikach trichoskopii.

Wiem, że mam tam steryd, ale w dawce 2 g co drugi dzień, podczas gdy na opakowaniu zalecana dawka od 4g do 20 iluś nawet. Powiedziała, że takiej dawki mój organizm nie odczuje w sensie skutków ubocznych.

Dostałam też jakieś krople do oczu na jaskrę (tzn takie jest ich pierwotne przeznaczenie), ale mnie kazała je stosować eyelinerem na linię rzęs bo mi strasznie wypadają ostatnio.

pinacolada93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 09:23   #4510
nombre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pinacolada93 Pokaż wiadomość
Ja też byłam na tej ulicy, tzn od tej ulicy wejście.
Byłam u dr Rakowskiej.

Nie spodziewam się dzidziusia i nie zamierzam się spodziewać.

Diagnoza- włosy mi się za szybko wymieniają. O łojotoku nic mi nie wspominała, powiedziała że więcej powie po wynikach trichoskopii.

Wiem, że mam tam steryd, ale w dawce 2 g co drugi dzień, podczas gdy na opakowaniu zalecana dawka od 4g do 20 iluś nawet. Powiedziała, że takiej dawki mój organizm nie odczuje w sensie skutków ubocznych.

Dostałam też jakieś krople do oczu na jaskrę (tzn takie jest ich pierwotne przeznaczenie), ale mnie kazała je stosować eyelinerem na linię rzęs bo mi strasznie wypadają ostatnio.

Identyczna diagnoza jak u Antuanett

Nie mów że przepisała ci lumigan? Jesli tak to nie mam pytań.

zewnetrznie: biokap, kozieradka, seboradin men, olej łopianowy

Edytowane przez nombre
Czas edycji: 2013-04-29 o 10:45
nombre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 09:43   #4511
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nettinete Pokaż wiadomość
Mam stwierdzona niedoczynnośc tarczycy i od dwóch miesięcy biorę euthyrox. Zazywam też skrzypowite i merz special. I o ile zauważyłam wysyp małych włoskow głównie przy linii czoła to wypadania nic nie zmniejsza. Ani wszelkie balsamy lopianowe, olejki, maski, szampony. ..nic.
Dodam ze włosy wypadaja mi od jakichś 6 miesiecy i w tym czasie pozbylam się ich już z polowe. Nie cierpie mycia włosów bo wtedy widać najbardziej w jakich ilościach wylaza
Skoro przyczyną jest niedoczynność, to 2 miesiące to za mało na zobaczenie diametralnej poprawy. Włosy powinny przestać lecieć dopiero po ustawieniu dawki. Jakie masz teraz wyniki?
Nie wiem jakie preparaty stosujesz, ale np. mnie po olejkach czy maskach potrafiło wypadać dużo więcej włosów, więc nie ma co przesadzać.

Cytat:
Napisane przez pinacolada93 Pokaż wiadomość
Diagnoza- włosy mi się za szybko wymieniają.
Powiedziała z jakiego powodu za szybko się wymieniają?

Nombre zapewne właśnie lumigan.

U mnie z wypadaniem aktualnie nie najgorzej, żeby tylko chciały tak rosnąć (i zagęszczać się) jak paznokcie (ha-pantoten ewidentnie idzie w paznokcie).

Edytowane przez --Olka--
Czas edycji: 2013-04-29 o 09:46
--Olka-- jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 10:03   #4512
Maria221
Wtajemniczenie

No to na bank jest lumigan, o matko, strach się bać Powodzenia pinacolada93

Co to za lekarka? Daje lumigan, leczy sterydami i spironolem, nawet, gdy androgeny są ok. Wiesz, co Ci zdiagnozuje ta trychoskopia? Bo ja wiem - masz AGA. Ona u 90% pacjentek diagnozuje AGA.

Na trychoskopii nie można polegać, bo tylko badanie obrazowe. Idź do szpitala MSWiA lub Akademii Medycznej, spytaj się, czy na dermatologii robią biobsję skóry głowy, jak tak, weź skierowanie od rodzinnej, połóż się tam i daj się nakłuć, moim zdaniem, to jedyne sensowne rozwiązanie. Do tego darmowe, bo na NFZ i bedziesz mogła na odziale gadac z dermatologami, ile wlezie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:44   #4513
nombre
Zadomowienie

Przeciez lumigan to "napędzacz". Powinna poszukac przyczyny a nie przepisywac tak silnych kropel. Uprzedziła cie że możesz dostac potwornego zapalenia spojówek? W najlepszym razie zostaną ci na stałe brzydkie, czerwone naczynka na powiekach.

zewnetrznie: biokap, kozieradka, seboradin men, olej łopianowy
nombre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:24   #4514
Pug
Raczkowanie

Sylwoha Nie, ja chodziłam do Rakowskiej

Ja też miałam robioną trychoskopię, diagnoza FAGA (czyli damskie AGA) i recepta na spironol i diprosalic (steryd). Nie mówię, że diagnoza jest zła, bo akurat u mnie jest to możliwe... Co ciekawe według pani doktor antyki nie mają wpływu na włosy (nawet jeżeli u mnie wszystkiemu winne są rozregulowane hormony) Niestety jak dla mnie zmarnowane pieniądze, no ale najwyraźniej sama musiałam się przejechać na dermatologach, żeby im podziękować
Stary 2013-04-29, 12:07   #4515
nettinete
Raczkowanie

Odp: Dot.: Wypadające włosy cz. IV

[QUOTE=--Olka--;40545430]Skoro przyczyną jest niedoczynność, to 2 miesiące to za mało na zobaczenie diametralnej poprawy. Włosy powinny przestać lecieć dopiero po ustawieniu dawki. Jakie masz teraz wyniki?
Nie wiem jakie preparaty stosujesz, ale np. mnie po olejkach czy maskach potrafiło wypadać dużo więcej włosów, więc nie ma co przesadzac.

Wyniki będę sprawdzać za tydzień wiec wtedy się dowiem.
Jak to po olejach ci wypadalo więcej? ?
Stary 2013-04-29, 13:07   #4516
pinacolada93
Raczkowanie

Tak, dostałam lumigan...

Nie mówiła nic o zapaleniu spojówek, powiedziała tylko, żeby używać tego minimalnie, jedno namoczenie cienkiego pędzelka na oba oczy.

Ja nie jestem z Warszawy, mam tam prawie 200 km, pojechałam specjalnie na wizytę.

Załamałyście mnie teraz.

Stary 2013-04-29, 14:51   #4517
s_pinka
Raczkowanie

pinacolada dostałaś poważny zestaw kosmetyków. Ja się osobiście boję sterydów i raczej bym ich unikała ale ja nie mam aż tak nasilonego problemu. Ty walczysz z wypadaniem włosów już jakiś czas i sama musisz rozważyć wszystkie za i przeciw. Poczytaj sobie ulotki clobex'u i lumiganu zdecyduj czy warto.

Moje włosy trochę ograniczyły wypadanie i bardzo ładnie odrastają. Mam nadzieję, że ta tendencja zwyżkowa już zostanie. W końcu mogę iść do fryzjera bo nowe włoski spowodowały deformację mojej fryzury i wyglądam teraz jak pół d... zza krzaka.
Ograniczyłam użycie szamponu dermena do dwóch razy w tygodniu (na 7) bo koszmarnie niszczyły moje włosy. Kupiłam sobie maskę biovax kolagen + jedwab, nakładam siemię lniane na włosy po umyciu i płuczę włosy wodą z octem jabłkowym. Jednym słowem zaczynametap regeneracji włosów.
Też myślałam o farbowaniu, mam ochotę na zmianę a poza tym siwe się pojawiają, na razie je wyrywam ale jakoś mi ich szkoda ;p. Z tym, że ja nastawiam się na hennę a najlepiej na mieszankę henny z innym zielem. Przeraża mnie tylko to, że będę musiała farbować
je już dożywotnio ;/.
s_pinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 15:00   #4518
pinacolada93
Raczkowanie

Rok...

Jeśli chodzi o lumigal to znam skutki uboczne, natomiast clobex... ulotkę kazała mi wyrzucić i nawet jej nie czytać, bo mam używać go zupełnie inaczej niż zaleca "producent".

Stary 2013-04-29, 15:05   #4519
s_pinka
Raczkowanie

pinakolada z ciekawości zapytam jak kazała stosować ten szampon? Rok to jeszcze nie jest tak źle ale wszystko zależy od tego czy jest poprawa.
s_pinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 15:41   #4520
sylwoha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pug Pokaż wiadomość
Sylwoha Nie, ja chodziłam do Rakowskiej

Ja też miałam robioną trychoskopię, diagnoza FAGA (czyli damskie AGA) i recepta na spironol i diprosalic (steryd). Nie mówię, że diagnoza jest zła, bo akurat u mnie jest to możliwe... Co ciekawe według pani doktor antyki nie mają wpływu na włosy (nawet jeżeli u mnie wszystkiemu winne są rozregulowane hormony) Niestety jak dla mnie zmarnowane pieniądze, no ale najwyraźniej sama musiałam się przejechać na dermatologach, żeby im podziękować

hm, to doktor Maj wydaje sie byc rozsadna, dala mi tylko belosalic na luske i ten stieprox do mycia
zobaczymy co bedzie po diagnozie i czy wyjdie mi to lysienie..
Stary 2013-04-29, 17:05   #4521
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to po olejach ci wypadalo więcej? ?
Dość wyraźnie to zaobserwowałam, zawsze po olejowaniu włosów leciało więcej. Wydaje mi się, że z uwagi na to, że spłukanie oleju do najłatwiejszych nie należy (oczywiście obchodziłam się z włosami najdelikatniej jak umiałam, ale różnica miedzy spłukiwaniem oleju, a nienaolejowanych włosów jest oczywista). Być może, że wypadały włosy słabe, które i tak wypadłyby w ciągu dnia, ale widok zatkanej pasmami włosów wanny skutecznie zniechęcił mnie do eksperymentów z olejami.

Teraz znowu mam zamiar wrócić do olejowania, żeby poprawić kondycję włosów, ale przy bardzo wypadających miałabym obawy.
Stary 2013-04-29, 17:28   #4522
sylwoha
Zakorzenienie

ja nie moge olejowac przy łzsu mnie tez nie dawalo to dorych efektow
Stary 2013-04-29, 17:35   #4523
Catacomb_Kitten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Julia_1993 Pokaż wiadomość
Proszę o radę, bo zaczynam panikować.
Po farbowaniu Garnierem jakieś 2 tygodnie temu zaczęły mi wypadać włosy. Teraz już nie wypadają - ja po prostu łysieję. Włosy lecą z cebulkami; za każdym razem gdy przejadę po nich ręką mam na niej minimum kilka włosów. Przestałam w ogóle ich dotykać , bo nie mogę na to patrzeć. Przed chwilą umyłam włoski - pełno spłynęło wraz z wodą, pełno jest na szczotce, a gdy delikatnie przesuwam ręką po włosach zbiera się ich coraz więcej.
Czy da się jakoś zahamować ten proces?
Kurdę, nawet na wizytę u lekarza mnie nie stać, w portfelu 10 zł, a w takim tempie to ja za tydzień stracę wszystkie włosy.
Jedyne co można poradzić, to jak zawsze w takich sytuacjach, badania kontrolne przynjamniej te podstawowe, morfologia, TSH, poziom cynku, żelaza, magnezu itp...Chyba że masz zupełną pewność że przyczyna wypadania to farba, w takim wypadku raczej nic nie da się zrobić, a jedynie czekać aż to ustąpi lub stanie się mniej intenstywne. Też wypada mi teraz ogromna ilość włosów, i to już od bardzo długiego czasu, pocieszam się tym że odrastają...i tak samo myślałam ze zaczęło się to przez farbe, na ironie losu, to również byl Garnier Ale później przez długi czas nie farbowałam, a to cholerstwo, wypadanie, wracało i wraca co kilka miesięcy, chyba niezależnie od tego czy farbuje włosy czy też nie...Teraz planuje stopniowo wrócić do naturalków, chociaż robię to z ogromnym bólem serca
A lekarz dermatolog...jak mówi mi intuicja i doświadczenie, nie tylko moje zresztą, poleci ci zapewne jedynie jakieś tabletki do łykania (Vitapi, Merz Special, Silica, itp) i Alpicort E lub od razu Loxon do wcierania...Może warto spróbować bo a nóż widelec akurat u Ciebie się to sprawdzi u mnie niestety efektów nie dalo żadnych

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 17:46   #4524
nettinete
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Dość wyraźnie to zaobserwowałam, zawsze po olejowaniu włosów leciało więcej. Wydaje mi się, że z uwagi na to, że spłukanie oleju do najłatwiejszych nie należy (oczywiście obchodziłam się z włosami najdelikatniej jak umiałam, ale różnica miedzy spłukiwaniem oleju, a nienaolejowanych włosów jest oczywista). Być może, że wypadały włosy słabe, które i tak wypadłyby w ciągu dnia, ale widok zatkanej pasmami włosów wanny skutecznie zniechęcił mnie do eksperymentów z olejami.

Teraz znowu mam zamiar wrócić do olejowania, żeby poprawić kondycję włosów, ale przy bardzo wypadających miałabym obawy.
Problem w tym ze przy ostatnim myciu faktycznie miałam oleje i wypadło mi bardzo dużo włosow ale przy przedostatnim umylam sobie włosy Tylko szamponem z slsem żeby zrobić oczyszczanie i tez miałam kleby na rekach. Następnym razem umyje tylko hippem i zobaczę co się będzie działo. Ewentualnie jakieś maski a nie oleje. Zobaczymy. . :banghead:

Stary 2013-04-29, 17:57   #4525
pinacolada93
Raczkowanie

Używałam belosalic, mnie nie pomógł, a wręcz przeciwnie nawet zwiększył łuskę. Zresztą czytałam o nim w necie to też opinie są podzielone, większość osób mówi, że po odstawieniu problem wraca ze zdwojoną siłą. Ale oby tobie pomógł.
Swoją drogą to też steryd.

Stieprox też miałam, również nie zdziałał nic, chyba jestem dziwnym przypadkiem...

W ulotce jest napisane że Clobex trzeba nanosić na suchą skórę głowy i trzymać 15 minut, ja mam myć nim normalnie głowę (ale dopiero do drugiego mycia, bo myję 2 razy) i 5 minut trzymać pianę. I używać go co drugie mycie tylko.

Właśnie jestem po pierwszym i masakra... Nie wiem czy tak musi być, czy nie, ale jak tak dalej pójdzie to do rana zostanę bez włosów.

Stary 2013-04-29, 18:00   #4526
sylwoha
Zakorzenienie

pinacolada- a co teraz robisz z wlosami? jak leczysz edit widze ze clobex, ja sie go balam i wywalilam po kilku razach

mi wyszedl spory niedobor wit. d3

poza tym, wszystkow w normie

jak kiedys sie leczylam i lekarz mi mowil "ah pani ma niewielki lojotok' tez mialam diprosalic, clobex, jeszcze inne nie pamietam nawet jakie, robie 2 podejscie do dermatologa- jezeli nie pomoze, sama bede walczyla
co do belosalica- no pewnie u mnie bedzie jak diprosalic- czyli jak uzywam dobrze, jak odstawie dupka

Edytowane przez sylwoha
Czas edycji: 2013-04-29 o 18:02
Stary 2013-04-29, 18:08   #4527
Pug
Raczkowanie

Sylwoha A ta dupka to powrócenie do poprzedniego stanu, czy pogorszenie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 18:20   #4528
sylwoha
Zakorzenienie

poprzedni stan- gorzej nie bylo
ale wtesdy to generalnie bylo lepiej- bo mi wlosy tak nie lecialy, a teraz to..szkoda gadac
Stary 2013-04-29, 20:58   #4529
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Problem w tym ze przy ostatnim myciu faktycznie miałam oleje i wypadło mi bardzo dużo włosow ale przy przedostatnim umylam sobie włosy Tylko szamponem z slsem żeby zrobić oczyszczanie i tez miałam kleby na rekach. Następnym razem umyje tylko hippem i zobaczę co się będzie działo. Ewentualnie jakieś maski a nie oleje. Zobaczymy.
Mnie również wypadało mnóstwo włosów i bez olejowania, i z olejowaniem - olejowanie przyczyną wypadania nie było, ale jednak miałam wrażenie, że po nim włosów leciało jeszcze więcej.
Zainteresowanym polecam poczytać o błędach przy olejowaniu TU albo TU.
Stary 2013-04-30, 05:38   #4530
nettinete
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Mnie również wypadało mnóstwo włosów i bez olejowania, i z olejowaniem - olejowanie przyczyną wypadania nie było, ale jednak miałam wrażenie, że po nim włosów leciało jeszcze więcej.
Zainteresowanym polecam poczytać o błędach przy olejowaniu TU albo TU.
Olka dzięki! Możliwe ze po prostu źle olejowalam włosy. Spróbuję się poprawić.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości