|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
"Twoje samopoczucie może nie być najlepsze. Zmęczenie spowodowane problemami ze snem (problemy ze znalezieniem dogodnej pozycji, częste wizyty w toalecie czy kopiący malec) może powodować rozdrażnienie."
chyba sie zgadza. mam dziś takiego w☠☠☠☠a, że ja piernicze.
|
|
#4502 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję kochane za wczorajsze wsparcie, nawet nie wiecie jak bardzo się bałam tego badania i cieszę, że serduszko bije,
zdjęcie dla Was ![]() Schowek01.jpg
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
Eh, nie dogaduje się z moim tż w sprawie mebli.. przy okazji zakupu komody dla dziecka chciałam też kupić większą szafę i wywalić dwie małe szafy, które teraz mamy - tak, by meble były w komplecie i od jednego producenta, ale ponieważ mój tż użytkuje te szafy to nie chce o tym słyszeć. Powiedział, że jak będziemy się przeprowadzać to wtedy się meble dobierze.. ale ja wiem jak to jest - teraz mamy właśnie meble kupowane w różnych odstępach czasu i wyglądają jak każdy z innej wsi.. nie lubię przez to mojego mieszkania - do tej pory byliśmy dopiero 'na dorobku' i niektóre meble mamy od 7 lat i spokojnie można by je wymienić - zwłaszcza, że to jedne z tańszych były, więc rozpaczać po nich nie byłoby co.. A boję się, że jak będziemy kupować dom - to na meble już tymbardziej mu będzie szkoda wydawać kasę.. nie wiem czy to ja jestem taka rozrzutna, czy on oszczędny?
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny maluszek! |
|
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4507 |
|
Zadomowienie
|
ja to chcę namówić swojego na komodę ja lub słupek z szufladami na ubranka dla malucha
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4509 | ||
|
Zadomowienie
|
W porządku, myślałam, że sala porodowa będzie większa, ale mają plus, bo na 1 sali porodowej tylko 1 rodząca jest (+ wiadomo towarzysząca osoba), więc nikt "obcy" prócz personelu nie lata. Potem z maluchem trafia się na 2 osobową sale poporodową i ma się malca cały czas przy sobie. Wszystko nowe, oddział czyściutki. Na porodówce prócz wiadomo łóżka: piłka, worek sako, materac do leżenia czy klęczenia na podłodze, można stać przy takim "słupku" i rodzić na stojąco. Jedyny 'minus" to brak jakiegokolwiek znieczulenia, nie robią po prostu na żądanie, tylko przy zagrożeniu życia i cesarkach wiadomo. Do tej pory spotkane pielęgniarki, położne i oddziałowe bardzo miłe.
Też się podłączam. A jeśli ktoś wie, to niech mi powie gdzie z popularnych sklepów kupię proszek Dzidziuś? Bo ani w Biedrze, Lidlu, Tesco.. nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-09-15 o 12:31 |
||
|
|
|
#4510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz czekam tylko aż kobieta od mieszkania nam przedłuży umowę i zabieram się za kupowanie mebli i mały remont... bo jak na razie nie wiem na czym stoję więc moje mieszkanie jest tak skąpo umeblowane że szok tylko młody ma pokój zrobiony do porządku :F---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() Dzidziusia widziałam w kauflandzie
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podczas urlopu kupiłam Dzidziusia bodajże w Realu, ale głowy za to nie dam!
|
#4512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do "remontu/odnawiania", to ja już nawet nie mam słów... zamiast malowania pokoju będę chyba miała zakładanie nowego centralnego ogrzewania Faktycznie wyjdzie na to, ze jak ja trafię na porodówkę, to Tż weźmie się za wałek i farbę ![]()
|
|
|
|
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do butelek, to dziś otrzymaliśmy Avent, a w czwartek na SR dostałyśmy Lovi, także mamy alternatywę jakby co
|
|
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie też nie robią znieczulenia .... "To nie Kluczbork żeby znieczulenie robić " kuurde... sie wkurze to doKluczborka pojde rodzic
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tze ciezkooo z wyborem mebli ja co innego tz cooo innego nooo masakra jakas ale po malu dochodzimy do kompromisuuuu
kochana my mamy pokoj i kuchnie spizarke i lazienke poki coooo
|
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
KTG 40zł u mnie w szpitalu
☠☠☠☠am mac ;]
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
oki spadam z wizażu, do zobaczenia później ; p
|
|
|
|
#4519 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak samo karuzeli szukam używanej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
też miewam takie dni ![]() mam nadzieję że już lepiej Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Micia ja myślę że to chwilowe albo faktycznie zmęczony może ostatnio , może też przeraził się że zrobi coś dziecku - rosnący brzuch i kopniaki może mu uświadomiły że tam ktoś jest ![]() u nas widzisz odwrotnie - ja tego unikam z obawy i po części z tego że nie czuję się już tak atrakcyjnie mimo iż mąż co chwila mówi że jestem piękna ![]() my wczoraj poszliśmy spać o 2-iej bo byli goście ![]() dziś wstawiałam pralkę i za jakiś obiad się wezmę zaraz bo mąż pracuje ciężko |
||||||||
|
|
|
#4520 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
U mnie dzisiaj dzień zakupów Których też się nazbiera pewnie :/Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4521 |
|
Zadomowienie
|
ja zmyka. już nie daje rady siedzieć a jeszcze ta sałatka ....
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#4522 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja sobotnio.
Juz mnie wszystkie kości bolą od tego leżenia, ogólnie to cała miednica mi się chyba rozchodzi razem ze spojeniem łonowym bo bolą mnie stawy biodrowe, pachwiny i cała miednica Na szczęście już nie plamię więc dzisiaj może na maleńki spacerek się wybiorę z mężem Współczuję problemów z przemeblowaniem, powiem szczerze że jestem estetka i męczę się w nieestetycznych wnętrzach. Chyba bym ubiła męża jakby mi biurko przeciął i zrobił z tego dwa meble Dobrym sposobem na pozbycie się starych mebli jest wystawienie ich na sprzedaż - my wiosna dostosowując mieszknie do dzieciaczka sprzedaliśmy całą sypialnię, kącik do pracy a nawet szafę na wymiar z przedpokoju - poszło jak świeże bułeczki na gumtree, kaskę ze sprzedaży dołożyliśmy na nowe meble. musso trzymam kciuki za szybki powrót do domu
Edytowane przez Kamalika Czas edycji: 2012-09-15 o 13:21 |
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Nasprzątaliśmy się trochę z mężem i mam chwilkę czasu
![]() Nie chciało mi się jechac na zakupy tak więc zrobiłam listę i mąż pojechał..mamy dzisiaj gości i muszę coś przygotowac ![]() Trzymam kciuki aby wszystkie Laseczki przebywające w szpitalach szybko do nas wróciły całe i zdrowe ![]() Ewelinko- śliczny maluszek ![]() Gratuluje wszystkim rozpoczęcia nowych tygodni
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co wy polecałyście na gojenie krocza po porodzie?
muszę dopisać do swojej listy coś
|
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Macie może jakieś pomysły na smaczne danie z zielonej soczewicy?
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
tai ja leczylam sie szarym mydlem iii kryszalkami nadmanagnianu potasu stary sposob ale skuteczny dawalalm pare krysztalkow do wody i sie kapalam i do butelki i polewalam i szybciutkooo sie wygoilo
|
|
|
|
#4527 |
|
Raczkowanie
|
tantum rosa
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
nic mi sie nie chce.. ani pisać ani nic ,, także.... odezwe sie potem ..
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- tylko z tym trzebab uważać bo jak za dużo sie da to można sie poparzyć
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Micia ja mam mame pielegniarke wiec tym mnie wyleczyla dawalam 2-3 krystalki i tyle
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

teraz czekam tylko aż kobieta od mieszkania nam przedłuży umowę i zabieram się za kupowanie mebli i mały remont... bo jak na razie nie wiem na czym stoję więc moje mieszkanie jest tak skąpo umeblowane że szok
tylko młody ma pokój zrobiony do porządku :F

Faktycznie wyjdzie na to, ze jak ja trafię na porodówkę, to Tż weźmie się za wałek i farbę
☠☠☠☠am mac ;]

matko 7 miesiąc... kiedy to zleciało.....