Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-25, 10:38   #4501
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
powinnaś mieć, zazwyczaj na tylnim sedzeniu, takie dwie wypustki jak do pasów. czasami trzeba włożyc rekę w siedzenie bo moze byc schowane.
za 600 zł? nowy fotelik + baza? ja jakoś nie moge nic znaleźć ceny zaczynaja mi sie od 700-800zl
nie, nie, sama baza; wydawało mi się, że pisałaś o koszcie samej bazy
to będę sobie musiała zoabczyć w samochodzie, tylko na razie tata mi zabrał do zmiany opon

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:48   #4502
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
nie, nie, sama baza; wydawało mi się, że pisałaś o koszcie samej bazy
to będę sobie musiała zoabczyć w samochodzie, tylko na razie tata mi zabrał do zmiany opon
pisalam o samej bazie, no moze ciut przyszalałam z tym tysiacem ale niestetty nie duzo sie pomyliłam, tak czy siak to bardzo duzy wydatek
do tego trzeba doliczyc odpowiedni fotelik bo w taka markowa baze pewnie tylko konkretne modele wejda i tak sie interes kreci
z tych tanszych zestawow to znalazłam coś takiego
http://allegro.pl/listing.php/search...C5%BC%C2%A0%3E
i tam jest praktycznie tylko jedna firma. a co to za firma, grom je wie
ja bym chciala fotelik/nosidelko razem z wózkiem, 3w1, i te wózki ktore nam babka pokazywala maja wlasnie isofix ale bez bazy (nic o niej nie mowila wiec raczej sa bez), tym bardziej za taka cene, to bylo coś około 200zl wiec raczej obejdziemy sie bez bazy

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:56   #4503
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam ciepły budyń Ale jem tylko jesienią i zimą, bo w lecie mi nie smakuje i w ogóle nie pasuje do ciepłej pogody
Ja jadam tylko ciepły budyń, zimny mi nie smakuje. Jak jem to mój TŻ zawsze mówi że jestem obrzydliwa. Ale zdałam sobie sprawę że budyń ostani raz jadłam chyba z 2 lata temu

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
apropo autobusów, to zdarzyło mi się dwa razy że chciano mi ustąpić i za każdym razem była to kobieta... faceci w ogóle nie, nie mówiąc o takich ludziach w wieku naszych rodziców którzy w ogóle tylko sie gapią jakby kosmite widzieli a potem mówią jacy to młodzi ludzie niewychowani....

weźźźźcie już z tymi budyniami sie opamiętajcie albo mi tu przynieście !! ;P
Ja miałam trochę inną sytuację. Ostatnio pojechałam z tatą do lekarza oczywiście kolejka. No nic usiedliśmy sobie i czekamy w między czasie zaczęli przychodzić inni i zwyczajnie zabrakło miejsc(dodam że w kolejce 80% pacjentów to dziadki). Zachciało mi się do wc więc poszłam wracam a tu miejsca zajęte więc stanęłam sobie obok taty i z nim rozmawiam a tu mi dziadek o lasce miejsca ustępuje a obok siedzi dziewczyna gdzieś 20 lat no myślałam że padnę. Grzecznie podziękowałam i powiedziałam że dobrze się czuję i postoję i dziadek odpuścił no ale tą dziewuchę to myślałam że zatłukę Jeszcze udaje że nie wie o co chodzi i pisze smsy

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja tez nie lubie zimnego budyniu
Dla mnie rzadzi czekoladowy - nic go nie przebije

Mam kolejny HIT mieszkaniowy.
Dzwonie dzis odnosnie wynajecia mieszkania - wszystko fajnie, cena spoko, lokalizacja tez, pytam, kiedy mozna obejrzec, na co facet odpowiada: chwileczke, niech Pani mi powie cos o sobie, bedzie Pani mieszkac z mezem? Odpowiadam, ze nie, z chlopakiem i dzieckiem, A facet: jak panstwo nie maja slubu, to panstwu nie wynajme.

Niedoszly ksiadz czy co?
Padłam:ha haha: Co za gość
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oczywiście nie nadrobiłam bo miałam robote. Może później. Co do tej krzywej cukrzycowej,pomyslalam ze będę sprytna i skoro rano nie będę mogła zjeść zrobię to w nocy specjalnie w nocy wstałam i wszamałam kanapki z kremem czekoladowym i wszystko popiłam sokiem dodam ze gdzieś wyczytałam ze musi być chyba 4godz odstępu od jedzenia przed badaniem więc pomyslalam ze spokojnie się zmieściłam bo jadłam o 3 w nocy a pobranie było koło 8. Potem siedzę na ławce w tym ośrodku,już po pobraniu krwi i czytam regulamin nt kryteriów jakie trzeba spełnić przed pobraniem krwi. No i okazało się ze w nocy NIE POWINNO się jeść ze ta przerwa musi być o wiele dłuższa ale kolacje spokojnie można zjeść ja się wygłupiłam,ale przynajmniej rano mnie nie ssało no i wyniki były ok - co jest najzabawniejsze w tym wszystkim bo właściwie we krwi miałam sam cukier krem,słodki sok i na to jeszcze glukoza
Ja dzień przed glukozą zapomniałam się i o 22 jadłam gofry z bitą śmietaną, ale na szczęście wyniki wyszły dobre a zjadłam chyba 3 takie domowej roboty.
Cytat:
na serio zapowiadają śnieg na weekend chyba muszę jutro opony zmienić, bo w piatek mam lekarza i jak na serio sypnie to jak ja dojade
Ja już mam na szczęście zmienione TŻ zmieniał na weekend chyba wyczuł że śnieg będzie.

Cytat:
Pisalyscie ostatnio o tym, ile macie w brzuchu cm.

Ja sie z ciekawosci wlasnie zmierzylam - mam taka prowizoryczna papierowa miarke z Obi, ktora ma 100cm.
I wlasnie mi zabraklo kilku cm na niej, hahha, a to dopiero 24 tc
Zmierzyłam się z ciekawości mam 104cm

Cytat:
W "moim" szpitalu nie mozna miec duzych toreb (niby duza to duzo zarazkow??).
Gdzies czytalam, ze zaleca sie miec 3 mniejsze - 1 z rzeczami malucha, 1 dla matki na porodowke i 1 na sale po porodzie.

Teraz juz rozumiem

A to usg w 30tc to jest takie rutynowe, zalecane dla kazdej ciezarnej?

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Tak, na usg sprawdza.
Ale chodzilo mi to, ze nigdy nie mialam badania detektorem tetna czy czyms podobnym. A tu dziewczyny pisza, ze to badanie wykonuje polozna.
Moja mnie tylko wazy i mierzy cisnienie.
Ja mam właśnie na każdej wizycie badane detektorem tętna i co wizytę słuchamy serduszka, a USG miałam robionych już 5. Jestem ciekawa czy teraz na wizycie umówi mnie na usg bo miałam robione w zeszły piątek jak pojechałam z bólem boku no zobaczymy. Ale to będzie po 30 tyg więc myślę że tak

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:04   #4504
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
pisalam o samej bazie, no moze ciut przyszalałam z tym tysiacem ale niestetty nie duzo sie pomyliłam, tak czy siak to bardzo duzy wydatek
no niestety duży i niby można się bez tego obejść,ale jakoś z tą bazą bezpieczniej mi się wydaje; chociaż nie znam nikogo, kto ma takie coś zamontowane

Stary 2012-10-25, 11:09   #4505
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety duży i niby można się bez tego obejść,ale jakoś z tą bazą bezpieczniej mi się wydaje; chociaż nie znam nikogo, kto ma takie coś zamontowane

ja miałam taką bazę na wyposażeniu auta jak kupowalam
za cholere nie wiedziałam co to jest i do czego służy, dopiero TZ mnie uświadomił parę dni temu

jadę do lidla bo jeszcze są dni włoskie, mam straszną ochotę zrobić lasagne
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:11   #4506
pstryczek84
Zakorzenienie

przypomnialo mi sie cos śmiesznego:

1 - ogladamy wczoraj 1 z 10 i jest pytanko skierowane go jakiegos pana (!!!) , nie pani
- "Co oznacza skrót PZPN?"
- a gościu mysli, mysli i nagle - Polski zwiazek.... nauczycielstwa polskiego

2- ale mialam wczoraj sen, o mamuniu!!!
śniło mi się że sie sexiłam w windzie z ... Putinem

Stary 2012-10-25, 11:11   #4507
adusia1554
Rozeznanie

Lasagne mniam

Mam pytanie a jakie proszki do prania polecacie do prania ubranek dziecięcych???

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 11:14   #4508
mitabe
Rozeznanie

udało się! Skończyłam! zrobiłam tak jak pisałyście - patrzyłam na wielkość a nie na rozmiar. Teraz muszę dokupić sporo bo np śpiochów mam masę ale nią mam co pod nałożyć.
Mam jeszcze pytanie, jak prać ciuszki? Kolorami? Bo w sumie zrobiłam 2 szuflady jedną na 58 a druga na 62 ubranka i w sumie łatwiej byłoby mi teraz tak poprać niż kolorami?

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:15   #4509
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko, ja nie znam nikogo kto by mial isofixa jak o tym mowie to kazdy gały wybałusza i patrzy na mnie jak na nienormalna
ale w sumie co sie dziwic, do niedawna tez nie byłam w temacie
zgadzam sie z toba, mi też sie wydaje że z ta bazą jakoś tak bezpieczniej jest...

Stary 2012-10-25, 11:17   #4510
mitabe
Rozeznanie

Ja zaraz sobie zupkę brokułowa nagrzeję mniaaaaaam od wczoraj ją tak wcinam, a na obiad ryba z frytkami

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:20   #4511
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
za chwilę jadę na wizytę, trzymajcie kciuki Miłego dnai
Trzymam

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
nie pogniewaj się ale ja bym taką koleżankę w głowę walnęła
nóż mi się otwiera od takich opowieści

na cmentarzach nie brakuje małych grobków i każdy mógłby jakąś historię opowiedzieć ale ciężarnym ryć beret

moja fryzjerka wczoraj za to same optymistyczne rzeczy mi opowiadała- jej synek urodził się w 29 tygodniu z wagą 900 g jest ślicznym zdrowiutkim 3 latkiem- takich rzeczy chce się słuchać

dziewczyny, mi jest tak ciężko,że wyć mi się chce- mam doła ciąg dalszy
mam wszystkiego dość- czyżby depresja przedporodowa?
Aż chce się słuchać takich dobrych wiaodmości

Nie denerwuj się kochana może to nie jest pocieszające ale teraz to normalne, i ten brak sił i doły.
Ja też się codzień wkur.iam bo mam tyle zapału żeby cokolwiek zrobić a na nic siły Ale jeszcze tylko 3 miesiące !

Ale ze mnie mops..wczoraj przespałam prawie cały dzień, dzisja dopiero z łóżka się zwlekłam , senność mnie bierze jak w I trymestrze, i nawet wcale nie tak często chodzę do kibelka bo tylko raz się budze w nocy.

Wczoraj w nocy postanowiliśmy się z męzem pokochać od x czasu. Były jakieś igraszki ale sexu nie było już z miesiąc, no i ... nie wyszło
Mam jakąś blokadę, nie wiem co się ze mną stało, ale ciągle myślałam o dziecku, że on mi ją przygniecie, na dodatek Mała zaczęla kopać i mi się śmiać zachciało,poza tym ten brzuch wielki jakoś mi przeszkadzał no i nie wiem kompletnie się zablokowałam
Nie wiem co się ze mną dzieje, szkoda mi tego mojego męża i boje się że tak będzie do samego porodu albo nawet i później. Już mam jakieś czarne wizje że on sobie kochankę znajdzie

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:

1 - ogladamy wczoraj 1 z 10 i jest pytanko skierowane go jakiegos pana (!!!) , nie pani

Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 11:20   #4512
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
udało się! Skończyłam! zrobiłam tak jak pisałyście - patrzyłam na wielkość a nie na rozmiar. Teraz muszę dokupić sporo bo np śpiochów mam masę ale nią mam co pod nałożyć.
Mam jeszcze pytanie, jak prać ciuszki? Kolorami? Bo w sumie zrobiłam 2 szuflady jedną na 58 a druga na 62 ubranka i w sumie łatwiej byłoby mi teraz tak poprać niż kolorami?
wydaje mi sie że kolorami, tak jak pierzesz dorosłe ubrania. ja bynajmniej tak bede prała. szkoda jakby coś białego mialo sie zrobic kolorowe
cos czuje ze czeka cie drugie sortowanie, juz po praniu. ja tak wlasnie robilam. najpierw podzielilam ubranka wzrostowo/rozmiarowo, dokupilam to czego mi brakowalo i narazie mam wszystko poupychane gdzie sie da. jak przyjdzie komoda to wypiore (biały i kolor) i podziele tak jak ty, jedna szuflada dla 56 druga dla 62. niby duzo roboty ale jaka ta robota przyjemna

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Lasagne mniam

Mam pytanie a jakie proszki do prania polecacie do prania ubranek dziecięcych???
podlączam się

Stary 2012-10-25, 11:22   #4513
eff8
Zakorzenienie

Witam się

u mnie dzisiaj studniowka
jak to leci

ja na obiadek dzis mam placki ziemnaczane z sosikiem z wolowinka - mmm juz mam smaka

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:24   #4514
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Spokojnie razem pierz
Te ciuszki najczęściej są tak produkowane, że nie farbują.
Ja piorę jasne z jasnymi (białe, żółte, jasnoniebieskie, no ogólnie wszelkie jasne) a mocne kolory z mocnymi i tyle - ale nic nie farbuje.

Cytat:
Spoko, ja nie znam nikogo kto by mial isofixa jak o tym mowie to kazdy gały wybałusza i patrzy na mnie jak na nienormalna
zgadzam sie z toba, mi też sie wydaje że z ta bazą jakoś tak bezpieczniej jest...
Też nie mamy iso

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Trzymam

Aż chce się słuchać takich dobrych wiaodmości

Nie denerwuj się kochana może to nie jest pocieszające ale teraz to normalne, i ten brak sił i doły.
Ja też się codzień wkur.iam bo mam tyle zapału żeby cokolwiek zrobić a na nic siły Ale jeszcze tylko 3 miesiące !

Ale ze mnie mops..wczoraj przespałam prawie cały dzień, dzisja dopiero z łóżka się zwlekłam , senność mnie bierze jak w I trymestrze, i nawet wcale nie tak często chodzę do kibelka bo tylko raz się budze w nocy.

Wczoraj w nocy postanowiliśmy się z męzem pokochać od x czasu. Były jakieś igraszki ale sexu nie było już z miesiąc, no i ... nie wyszło
Mam jakąś blokadę, nie wiem co się ze mną stało, ale ciągle myślałam o dziecku, że on mi ją przygniecie, na dodatek Mała zaczęla kopać i mi się śmiać zachciało,poza tym ten brzuch wielki jakoś mi przeszkadzał no i nie wiem kompletnie się zablokowałam
Nie wiem co się ze mną dzieje, szkoda mi tego mojego męża i boje się że tak będzie do samego porodu albo nawet i później. Już mam jakieś czarne wizje że on sobie kochankę znajdzie [COLOR="Silver"]
SPróbujcie na boku na leżąco od tyłu, no tak na łyżeczkę nic ci nie przygniecie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:28   #4515
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
za cholere nie wiedziałam co to jest i do czego służy, dopiero TZ mnie uświadomił parę dni temu
ale masz fajnie, wydatek z głowy; jak kiedyś zaczęłam mówić o foteliku jaki tzreba będzie kupić, to mój mąż zdziwiony, że przecież po co jak w samochodzie mamy wbudowany fotelik niby można z jednego siedzenia zrobić fotelik, ale to już dla starszego dziecka; ciekawe jakby on taką maliznę tam zapiął

Cytat:
koszmar

Cytat:
to na mnie tak pani w sklepie z wózkami patrzyłą jak ją pytałam o te bazy i sposób montażu kiedyś; na koniec stwierdziłą, że to niepotrzebne, bo pasami się przypina; no to sobie pogadałyśmy

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37247044]SPróbujcie na boku na leżąco od tyłu, no tak na łyżeczkę nic ci nie przygniecie.[/QUOTE]

albo na górze, albo na siedząco

Stary 2012-10-25, 11:30   #4516
bishonka
Raczkowanie

Witamy

Dzisiaj zaczynamy 25 tydzień
LOSIE ale z tą ciążą mi się dłuży
Napewno szybko zatęsknie za tymi chwilami w samotności i ciszy ale narazie jakoś nie mogę się doczekać

Właśnie wyczytałam że jestem (jak wszystkie kobiety które spodziewają się dziewczynki) jak lalka-matrioszka

25 tydzień a ja mam 99 cm w brzuszku i +10 kg
Black jak ja ci zazdroszcze

Ah i powiem wam że przedwczoraj dowiedziałam się że moja kumpelka jest w ciąży.
To same początki dopiero okres jej się spóźnia 2 tyg i test wyszedł pozytywnie ale szczęśliwa jest na maxa.
4 lata z mężem się starali o dzidzie no i masz
Ostatnio nawet ja ją masowałam po brzuchu żeby się zaraziła i podziałało
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:37   #4517
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja prałam w 3 grupach białe/jasne, kolorowe i ciemne. Z tym, że to pierwsze pranie robiłam na bieżąco, razem z naszymi ubraniami, w grudniu wypiorę jeszcze raz, już osobno (pewnie uzbierają sie pełne wkłądy) w dzieciowym proszku

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-25 o 11:40
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:38   #4518
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja prałam w 3 grupach białe/jasne, kolorowe i ciemne. Z tym, że to pierwsze pranie robiłam razem z naszymi ubraniami, w grudniu wypiorę jeszcze raz, już osobno (pewnie uzbierają sie pełne wkłądy) w dzieciowym proszku
ja tez tak pralam, i spokojnie uzbieraja sie pelne wklady i to kilka

Stary 2012-10-25, 11:38   #4519
mala_19kw
Zakorzenienie

Czesc brzuchatki ale dzis ponury dzien glowe mam tak ciężka jakbym ze dwa pustaki zamiast niej miala. Ciśnienie mi chyba doskwiera.

Marsi-kochana ja co drugi dzien przechodzę taka depresję wszystko jest dobrze jednego dnia a na drugi po prostu masakra jakas.

Co do spania to ja tez zaczelam chyba spac na zapas,co prawda z przerwami na siku,picie w nocy i po 5 sniadanie z mezem. Moze dlatego pozniej dluzej spie.

Wczoraj jak Wrocilam z kąpieli przeżyłam jakies załamanie(o wlasnie Marsi,depresję ) raz ze nie moglam sie porzadnie schylić zeby umyc sobie glowe,dwa to od tego schylania znowu mi sie nad tym jajnikiem cos naciągnęło,trzy to nie moglam wyrobić na krzyż. Co sie nachylilam to mnie krzyż wyprostował. Paranoja jakas. Malo tego,wczoraj wykonałam chyba juz ostatnia depilacje sama! Brzuch przysłania mi moja strefę intymną i niestety po omacku to moge sobie w nosie podłubać. No i co wychodzi na to ze kapac sie bede musiala chodzic z asekuracja,czyli mezem. Bo juz prawie nic nie jestem w stanie sama zrobic. Kaleczniak jakis zawsze bylam nie zależna,a teraz???

Zauważyłam również ze trzeba zmienic stanik,zawsze uparcie nosilam A ,dzis wyjęlam kiedys zakupiony B i jest idealny. A tak ściskałam te cycki(nie dosc ze male) w za malym staniku a potem w połowie ich byly odcisniete pręgi. Jaki czlowiek jest glupi...

No i cellulit,coraz tego wiecej na udach i tylku. I tu PYTANIE DO MARSI co kochana na to stosujesz? Bo pisalas ostatnio o swojej traumie i moze cos poradzisz?

No ale sie naprodukowalam
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 11:42   #4520
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A to fotelika nie montuje się bezpośrednio na siedzeniu?

Kurcze, ja nie kojarzę, żeby siostra miała coś poza fotelikiem w swoim samochodzie. Często też zostawiali fotelik u nas jak siostrzenicę przywozili i tata nie montował nic oprócz fotelika

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Lasagne mniam

Ja kupię Dzidziusia

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Ja jeszcze nie rozdzielałam rozmiarami, zrobię to własnie po tym drugim praniu, zeby nie segregować 2 razy.

Instagram

Stary 2012-10-25, 11:47   #4521
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

z Putinem ?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:50   #4522
eff8
Zakorzenienie

Ja dzis mialam beznadziejny sen, snilo mi sie ze poklocilam sie z rodzicami i tak plakalam przez to we snie ze mnie ten placz obudzil no i pobeczalam sobie rano troche i jeszcze z tych nerwow sennych brzuch mi stwardnial.

Stary 2012-10-25, 11:51   #4523
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze, ja nie kojarzę, żeby siostra miała coś poza fotelikiem w swoim samochodzie. Często też zostawiali fotelik u nas jak siostrzenicę przywozili i tata nie montował nic oprócz fotelika
można na siedzeniu i pasami przypinasz, ale można też bazę najpierw zamontować i potem sobie tylko fotelik wpinasz w tą bazę i wypinasz, nie trzeba się z pasami bawić za każdym razem; no i to bezpieczniejsze podobno i droższe

Stary 2012-10-25, 11:52   #4524
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Już mam jakieś czarne wizje że on sobie kochankę znajdzie
To ja mojemu sama wprost sugeruję kochankę skoro ja nie mam dalej ochoty na sex No ale nie chce

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-25 o 11:53
Stary 2012-10-25, 11:52   #4525
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jeszcze nie rozdzielałam rozmiarami, zrobię to własnie po tym drugim praniu, zeby nie segregować 2 razy.
najczesciej foteliki przypina sie pasami, czyli wlasnie bezposrednio na siedzeniu.
mozesz tez zakupic specjalna baze i wtedy pyk-pyk i szybciutko masz zamontowany fotelik, no ale to paciarajstwo jest drogie....

jak wiesz ze niczego ci nie brakuje, albo wiesz co jeszcze musisz dokupic to masz jedna segregacje z głowy

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Ja dzis mialam beznadziejny sen, snilo mi sie ze poklocilam sie z rodzicami i tak plakalam przez to we snie ze mnie ten placz obudzil no i pobeczalam sobie rano troche i jeszcze z tych nerwow sennych brzuch mi stwardnial.
eh, to ju juz wolę mojego Putina

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-10-25 o 11:54
Stary 2012-10-25, 11:54   #4526
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Boże jak miło mi się ogląda zdjęcia waszych piesków i kotków. Super, że są na tym porąbanym świecie jeszcze ludzie, którzy szczerze kochają zwierzęta. Osobiście uważam, że za znęcanie się nad zwierzątkami powinna być kara śmierci i już...

Miałam zamiar tylko poodkurzać chałupę, ale jak mnie wena wzięła to i kurze starte i podłogi pomyte. Dobrze, że teściowa na obiad zaprosiła, bo mam już dzień dla siebie.

Napiszcie mi kochane czy wszystkie miałyście w czasie ciąży badanie na cytomegalię??? Mi lekarz nie zlecił, a pewnie większość ciężarówek to robi...
Nie miałam, na różyczkę też nie.

Cytat:
Ja tez nie lubie zimnego budyniu
Dla mnie rzadzi czekoladowy - nic go nie przebije

Mam kolejny HIT mieszkaniowy.
Dzwonie dzis odnosnie wynajecia mieszkania - wszystko fajnie, cena spoko, lokalizacja tez, pytam, kiedy mozna obejrzec, na co facet odpowiada: chwileczke, niech Pani mi powie cos o sobie, bedzie Pani mieszkac z mezem? Odpowiadam, ze nie, z chlopakiem i dzieckiem, A facet: jak panstwo nie maja slubu, to panstwu nie wynajme.

Niedoszly ksiadz czy co?
O jesiuu....

Cytat:

jadę do lidla bo jeszcze są dni włoskie, mam straszną ochotę zrobić lasagne
A mi się marzy focaccia, chyba dziś wieczorem zrobię, albo jutro.

Cytat:

Cytat:

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Ja kupię Dzidziusia

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Można montować tak i tak Ja bazy nie mam i nie będę kupować. Zresztą fotelik i tak za jakieś 7 miesięcy wymienia się na większy i czy ta baza będzie wtedy pasować?

Ja zamierzam prać albo w dzidziusiu albo w jeleniu
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:58   #4527
Konto usunięte

Cytat:
Lasagne mniam

Dzidziuś, bosko pachnie ale akurat prawie nigdy pod nosem nie mam, no, ostatnio płyn do prania dorwałam jak nie mam Dzidziusia to Jelpa kupowałam.

Cytat:

albo na górze, albo na siedząco
Eeee mnie się tak nie chce, za leniwa teraz się zrobiłam

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

No i cellulit,coraz tego wiecej na udach i tylku. I tu PYTANIE DO MARSI co kochana na to stosujesz? Bo pisalas ostatnio o swojej traumie i moze cos poradzisz?

No ale sie naprodukowalam
Nic z nim nie rób, to od nadmiaru wody, stosowanie dupereli antyC tylko pogorszy i utrwali sytuację :/ po ciąży powinno zejść

Cytat:
To ja mojemu sama wprost sugeruję kochankę skoro ja nie mam dalej ochoty na sex No ale nie chce
ja też :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:58   #4528
LadyWhisper
Zakorzenienie

hej kochane
wkur.....zyłam się na maksa, kota wstawała w nocy co 1,5 godziny!!! A to latała jak popieprzona z okna do okna, a to dorwała jakąś zabawkę, to drapała kanapę, coś zrzuciła z biurka, no przecież chciałam ją totalnie zabić!!! W ramach protestu przeleżałam w łóżku do 12.30, no i co z tego jak ta wredna małpa nawet się nie zorientowała bo spała na laptopie pierwszy raz taką akcję zrobiła od chyba 4 miesięcy. Jeszcze kij jakby se buszowała, ale latała jakby ją coś ugryzło, zrywała się a ja w sekundę na nogach ze strachu (zawsze mam schizy, że ktoś do mieszkania nam się włamuje ) aż mnie brzuch całą noc bolał i spać nie mogłam

Pomarudziłam. Siostra do mnie przyjeżdża i chyba obydwie będziemy zamulać

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 12:01   #4529
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Nie miałam, na różyczkę też nie.

A mi się marzy focaccia, chyba dziś wieczorem zrobię, albo jutro.

Można montować tak i tak Ja bazy nie mam i nie będę kupować. Zresztą fotelik i tak za jakieś 7 miesięcy wymienia się na większy i czy ta baza będzie wtedy pasować?

Ja zamierzam prać albo w dzidziusiu albo w jeleniu
wiecie co, wkurza mnie to ze nie ma jakiś takich ogolnopolskich standardow jesli chodzi o badania w ciąży. jedne maja jakies badania, jedne nie maja, jedne wczesniej, jedne pozniej

jej, a co to ta focaccia?

baza bedzie pasowac do wiekszego fotelika ale chyba pod warunkiem ze kupisz tej samej firmy...

a kojarzycie zapachy tych dzieciowych proszkow?
kiedys dostalam paczke ciuszkow z allegro i tak przepieknie pachnialy takim wlasnie dzieciowatym zapachem
mialam nawet napisac do tej babki z pytaniem co to za proszek ale potem pokitrasiłam paczki i d..pa z tego wyszła... jak nie, to w oszął sa czesto pootwierane proszki to se wąchne

Stary 2012-10-25, 12:02   #4530
Konto usunięte

Wiecie co, ostatnio mam w głowie taką natrętną myśl, że ja nie w styczniu urodzę tylko w grudniu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości