|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
to będę sobie musiała zoabczyć w samochodzie, tylko na razie tata mi zabrał do zmiany opon
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niestetty nie duzo sie pomyliłam, tak czy siak to bardzo duzy wydatek ![]() do tego trzeba doliczyc odpowiedni fotelik bo w taka markowa baze pewnie tylko konkretne modele wejda i tak sie interes kreci ![]() z tych tanszych zestawow to znalazłam coś takiego http://allegro.pl/listing.php/search...C5%BC%C2%A0%3E i tam jest praktycznie tylko jedna firma. a co to za firma, grom je wie ![]() ja bym chciala fotelik/nosidelko razem z wózkiem, 3w1, i te wózki ktore nam babka pokazywala maja wlasnie isofix ale bez bazy (nic o niej nie mowila wiec raczej sa bez), tym bardziej za taka cene, to bylo coś około 200zl wiec raczej obejdziemy sie bez bazy
|
|
|
|
|
#4503 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze udaje że nie wie o co chodzi i pisze smsy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam taką bazę na wyposażeniu auta jak kupowalam za cholere nie wiedziałam co to jest i do czego służy, dopiero TZ mnie uświadomił parę dni temu ![]() jadę do lidla bo jeszcze są dni włoskie, mam straszną ochotę zrobić lasagne
|
|
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
przypomnialo mi sie cos śmiesznego:
1 - ogladamy wczoraj 1 z 10 i jest pytanko skierowane go jakiegos pana (!!!) , nie pani - "Co oznacza skrót PZPN?" - a gościu mysli, mysli i nagle - Polski zwiazek.... nauczycielstwa polskiego 2- ale mialam wczoraj sen, o mamuniu!!! śniło mi się że sie sexiłam w windzie z ... Putinem |
|
|
|
#4507 |
|
Rozeznanie
|
Lasagne mniam
Mam pytanie a jakie proszki do prania polecacie do prania ubranek dziecięcych???
|
|
#4508 |
|
Rozeznanie
|
udało się! Skończyłam! zrobiłam tak jak pisałyście - patrzyłam na wielkość a nie na rozmiar. Teraz muszę dokupić sporo bo np śpiochów mam masę ale nią mam co pod nałożyć.
Mam jeszcze pytanie, jak prać ciuszki? Kolorami? Bo w sumie zrobiłam 2 szuflady jedną na 58 a druga na 62 ubranka i w sumie łatwiej byłoby mi teraz tak poprać niż kolorami?
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak o tym mowie to kazdy gały wybałusza i patrzy na mnie jak na nienormalna ![]() ale w sumie co sie dziwic, do niedawna tez nie byłam w temacie ![]() zgadzam sie z toba, mi też sie wydaje że z ta bazą jakoś tak bezpieczniej jest... |
|
|
|
|
#4510 |
|
Rozeznanie
|
Ja zaraz sobie zupkę brokułowa nagrzeję mniaaaaaam od wczoraj ją tak wcinam, a na obiad ryba z frytkami
|
#4511 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam
![]() Cytat:
![]() Nie denerwuj się kochana Ja też się codzień wkur.iam bo mam tyle zapału żeby cokolwiek zrobić a na nic siły ![]() Ale ze mnie mops..wczoraj przespałam prawie cały dzień, dzisja dopiero z łóżka się zwlekłam , senność mnie bierze jak w I trymestrze, i nawet wcale nie tak często chodzę do kibelka bo tylko raz się budze w nocy. Wczoraj w nocy postanowiliśmy się z męzem pokochać od x czasu. Były jakieś igraszki ale sexu nie było już z miesiąc, no i ... nie wyszło Mam jakąś blokadę, nie wiem co się ze mną stało, ale ciągle myślałam o dziecku, że on mi ją przygniecie, na dodatek Mała zaczęla kopać i mi się śmiać zachciało,poza tym ten brzuch wielki jakoś mi przeszkadzał no i nie wiem kompletnie się zablokowałam ![]() Nie wiem co się ze mną dzieje, szkoda mi tego mojego męża i boje się że tak będzie do samego porodu albo nawet i później. Już mam jakieś czarne wizje że on sobie kochankę znajdzie ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cos czuje ze czeka cie drugie sortowanie, juz po praniu. ja tak wlasnie robilam. najpierw podzielilam ubranka wzrostowo/rozmiarowo, dokupilam to czego mi brakowalo i narazie mam wszystko poupychane gdzie sie da. jak przyjdzie komoda to wypiore (biały i kolor) i podziele tak jak ty, jedna szuflada dla 56 druga dla 62. niby duzo roboty ale jaka ta robota przyjemna Cytat:
|
||
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
u mnie dzisiaj studniowka ![]() jak to leci ![]() ja na obiadek dzis mam placki ziemnaczane z sosikiem z wolowinka - mmm juz mam smaka
|
#4514 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Te ciuszki najczęściej są tak produkowane, że nie farbują. Ja piorę jasne z jasnymi (białe, żółte, jasnoniebieskie, no ogólnie wszelkie jasne) a mocne kolory z mocnymi i tyle - ale nic nie farbuje. Cytat:
![]() Cytat:
nic ci nie przygniecie.
|
|||
|
|
|
#4515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby można z jednego siedzenia zrobić fotelik, ale to już dla starszego dziecka; ciekawe jakby on taką maliznę tam zapiąłCytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37247044]SPróbujcie na boku na leżąco od tyłu, no tak na łyżeczkę nic ci nie przygniecie.[/QUOTE]albo na górze, albo na siedząco
|
|
#4516 |
|
Raczkowanie
|
Witamy
Dzisiaj zaczynamy 25 tydzień ![]() LOSIE ale z tą ciążą mi się dłuży ![]() Napewno szybko zatęsknie za tymi chwilami w samotności i ciszy ale narazie jakoś nie mogę się doczekać ![]() Właśnie wyczytałam że jestem (jak wszystkie kobiety które spodziewają się dziewczynki) jak lalka-matrioszka 25 tydzień a ja mam 99 cm w brzuszku i +10 kg ![]() Black jak ja ci zazdroszcze Ah i powiem wam że przedwczoraj dowiedziałam się że moja kumpelka jest w ciąży. To same początki dopiero okres jej się spóźnia 2 tyg i test wyszedł pozytywnie ale szczęśliwa jest na maxa. 4 lata z mężem się starali o dzidzie no i masz ![]() Ostatnio nawet ja ją masowałam po brzuchu żeby się zaraziła i podziałało |
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-25 o 12:40 |
|
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to kilka
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc brzuchatki
ale dzis ponury dzien glowe mam tak ciężka jakbym ze dwa pustaki zamiast niej miala. Ciśnienie mi chyba doskwiera.Marsi-kochana ja co drugi dzien przechodzę taka depresję wszystko jest dobrze jednego dnia a na drugi po prostu masakra jakas. Co do spania to ja tez zaczelam chyba spac na zapas,co prawda z przerwami na siku,picie w nocy i po 5 sniadanie z mezem. Moze dlatego pozniej dluzej spie. Wczoraj jak Wrocilam z kąpieli przeżyłam jakies załamanie(o wlasnie Marsi,depresję ) raz ze nie moglam sie porzadnie schylić zeby umyc sobie glowe,dwa to od tego schylania znowu mi sie nad tym jajnikiem cos naciągnęło,trzy to nie moglam wyrobić na krzyż. Co sie nachylilam to mnie krzyż wyprostował. Paranoja jakas. Malo tego,wczoraj wykonałam chyba juz ostatnia depilacje sama! Brzuch przysłania mi moja strefę intymną i niestety po omacku to moge sobie w nosie podłubać. No i co wychodzi na to ze kapac sie bede musiala chodzic z asekuracja,czyli mezem. Bo juz prawie nic nie jestem w stanie sama zrobic. Kaleczniak jakis zawsze bylam nie zależna,a teraz??? Zauważyłam również ze trzeba zmienic stanik,zawsze uparcie nosilam A ,dzis wyjęlam kiedys zakupiony B i jest idealny. A tak ściskałam te cycki(nie dosc ze male) w za malym staniku a potem w połowie ich byly odcisniete pręgi. Jaki czlowiek jest glupi... No i cellulit,coraz tego wiecej na udach i tylku. I tu PYTANIE DO MARSI co kochana na to stosujesz? Bo pisalas ostatnio o swojej traumie i moze cos poradzisz? No ale sie naprodukowalam
|
#4520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, ja nie kojarzę, żeby siostra miała coś poza fotelikiem w swoim samochodzie. Często też zostawiali fotelik u nas jak siostrzenicę przywozili i tata nie montował nic oprócz fotelika ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Ja jeszcze nie rozdzielałam rozmiarami, zrobię to własnie po tym drugim praniu, zeby nie segregować 2 razy.
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis mialam beznadziejny sen, snilo mi sie ze poklocilam sie z rodzicami i tak plakalam przez to we snie ze mnie ten placz obudzil
no i pobeczalam sobie rano troche i jeszcze z tych nerwow sennych brzuch mi stwardnial.
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i droższe
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mojemu sama wprost sugeruję kochankę skoro ja nie mam dalej ochoty na sex
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-25 o 12:53 |
|
|
|
#4525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz tez zakupic specjalna baze i wtedy pyk-pyk i szybciutko masz zamontowany fotelik, no ale to paciarajstwo jest drogie.... jak wiesz ze niczego ci nie brakuje, albo wiesz co jeszcze musisz dokupic to masz jedna segregacje z głowy ![]() Cytat:
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-10-25 o 12:54 |
||
|
|
|
#4526 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja bazy nie mam i nie będę kupować. Zresztą fotelik i tak za jakieś 7 miesięcy wymienia się na większy i czy ta baza będzie wtedy pasować?Ja zamierzam prać albo w dzidziusiu albo w jeleniu
|
|||||
|
|
|
#4527 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak nie mam Dzidziusia to Jelpa kupowałam. Eeee mnie się tak nie chce, za leniwa teraz się zrobiłam Cytat:
![]() ja też :d |
||
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
wkur.....zyłam się na maksa, kota wstawała w nocy co 1,5 godziny!!! A to latała jak popieprzona z okna do okna, a to dorwała jakąś zabawkę, to drapała kanapę, coś zrzuciła z biurka, no przecież chciałam ją totalnie zabić!!! W ramach protestu przeleżałam w łóżku do 12.30, no i co z tego jak ta wredna małpa nawet się nie zorientowała bo spała na laptopie ) aż mnie brzuch całą noc bolał i spać nie mogłam ![]() Pomarudziłam. Siostra do mnie przyjeżdża i chyba obydwie będziemy zamulać
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jej, a co to ta focaccia? ![]() baza bedzie pasowac do wiekszego fotelika ale chyba pod warunkiem ze kupisz tej samej firmy... a kojarzycie zapachy tych dzieciowych proszkow? kiedys dostalam paczke ciuszkow z allegro i tak przepieknie pachnialy takim wlasnie dzieciowatym zapachem mialam nawet napisac do tej babki z pytaniem co to za proszek ale potem pokitrasiłam paczki i d..pa z tego wyszła... jak nie, to w oszął sa czesto pootwierane proszki to se wąchne
|
|
|
|
|
#4530 |
|
Konto usunięte
|
Wiecie co, ostatnio mam w głowie taką natrętną myśl, że ja nie w styczniu urodzę tylko w grudniu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

ceny zaczynaja mi sie od 700-800zl 

ale niestetty nie duzo sie pomyliłam, tak czy siak to bardzo duzy wydatek 
Jeszcze udaje że nie wie o co chodzi i pisze smsy 

Miłego dnai