|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Niki-- współczuję- obstawiam zęby
|
|
#4502 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie. Czy któraś z was studiuje prawo bądź ktoś z waszych najbliższych? Mąż poszukuje książki Prawo Karne Andrzej Marek 2011. Wersja papierowa jest wszędzie niedostępna a pdf średnio nam pasują. A trzeba będzie jeszcze go wydrukować. Może ktoś ma książkę na sprzedaż albo chociaż kserowki?
|
|
|
|
#4503 |
|
Raczkowanie
|
Niki -wspolczuje
U nas juz pelna jasnosc - bedzie 2gi chlopak. Chlopaki zachwycone, ja troche zawiedziona ale dobrze zemaluszek zdrowy. Moja szefowa juz wie (firma tez) i mile mnie zaskoczyla bo poleciala po szampana "bo to trzeba uczcic". Lezka mi sie zakrecila bo przypomnialam sobie reakcje szefowej w poprzedniej firmie. Choc pewnie sie zlalamla bo dziewczyna ktora miala nam pomagac niestety zrezygnowala i znow jestesmy tylko my dwie ![]() Zostal nam tylko ciezki orzech do zgryzienia czyli moi rodzice, bo swojemu tacie maz sie wygadal.... |
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
Niki - to cie chyba nie pociesze.... U nas troszkę uspokoiło się przed 11-tym miesiącem, ale nadal czasami w nocy poplakuje co chwilke, dużo się budzi ale nie jest tak tragicznie jak było kiedys.. Ja myślę ze to niestety taki typ i może zęby mają jakiś wpływ ale nie jest to przyczyną. A ile ma teraz Adaś? Pewnie niedługo dojdzie rzucanie się przez sen wraz z płaczem, co jak czytalam jest bardzo częste u dzieci... To tez przerabialismy i to przez bardzo długi czas...
Sadonkowa - ja niestety nie pomoge w tym temacie.... Neave - to gratuluje drugiego chlopaka. Ja jeśli kiedyś zdecyduje się na drugie dziecko to właśnie preferowalabym chłopca pewnie niedługo przyzwyczaisz się do tej wiadomości a to ile chcecie jeszcze czekać z oznajmieniem rodzicom?
|
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Sadonkowa-- nie pomogę niestety
Neave-- gratuluję!!
|
|
#4506 |
|
Raczkowanie
|
Plan jest na najblizszy weekend ale wyxnaczylam TZta na przekazanie tej informacji. Bo zwlekalismy glownie dlatego ze chcial miec chwile na znalezienie stalej roboty ale jak na razie nic z tego nie wychodzi...a niestety jak bylam ze starszym w ciazy byla podobna sytuacja z jego robota i nie przyjeli wtedy newsa za dobrze...zwlaszcza ze pomoc jakakolwiek mamy wlasnie od moich rodzicow, a od taty tż zerowa (a nawet bym powiedziala minusowa)
|
|
|
|
#4507 |
|
Rozeznanie
|
Neave gratuluje chłopca!
My zaczynamy starania w tym cyklu i po cichu liczę właśnie na drugiego chłopaka U nas zaczęła się faza na wstawanie. Antek stoi przy wszystkim , non stop ćwiczy. Zaczyna być ciezko go upilnować. |
|
|
|
#4508 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję ,że z czasem te nocki będą coraz lepsze ![]() Cytat:
Neave -gratuluję chłopca |
||
|
|
|
#4509 |
|
Raczkowanie
|
Gawa - powodzenia
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Gawa--- trzymam kciuki! Podziwiam Was że chcecie więcej niż jedno dziecko
|
|
#4511 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem bardzo rozsadna ze wzgledu na dzieci - ich wychowanie, podejscie. Mowie to jako jedynak
![]() Ale jakby nie patrzec pokolenie naszych dzieci to beda niestety glownie jedynacy ![]() Najwieksza ironia tego nizu jest chyba fakt ze do przychodni, zlobkow/przedszkoli ciagle nie ma miejsc. Ale moze to urok Warszawy
|
|
|
|
#4512 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam trójkę rodzeństwa i wiem jaką to ma wartość w życiu. Szalone dzieciństwo teraz jak każdy na swoim te relacje nabierają dodatkowego znaczenia. Myślę że początki będą trudne ale jak dzieciaki zaczną się już ze sobą bawić to będzie wszystkim łatwiej
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Cały czas obserwuję wątek, ale nie piszę na bieżąco- ciężko jest mi się "wbić" w tematy dzieci wiadomo- swoich nie mam więc nie mogę napisać co je, ile ma ząbków itp. No ale cieszę się razem z Wami postępami Waszych maluchów No a ja "walczę".....nadal "nic nie widać, nic nie słychać"...... miałam uzgodnione z moim TŻem , że w koncu pojedziemy przebadać jego nasienie a potem zabierzemy się za mnie...już kilkanaście razy miał zadzwonić i umówić się na termin, ale zawsze odkładał....no i mi się przyznał, że on tam nie pojedzie....bo po prostu się wstydzi.....ja go nie będę namawiać na siłę, bo sam musi tego chcieć, ale już mnie to strasznie dołuje....za 11 mies. konczę 30-stkę i czuję, że to ostatni dzwonek.....tym bardziej, że wiem, że nie będzie łatwo- ze względu na moje hashimoto. Ja pomimo tego, że biorę luteinę, nadal mam nieznośnie długie @ - w tym cyklu- 34 dni z 4-dniową przerwą. Wiem, że to strasznie długo, ale moja lekarka ostatnio stwierdziła, że muszę po prostu brać luteinę, a ja i tak czuję, że coś jest nie tak. Chciałam jak najszybciej zrobić te badania nasienia i potem od razu sama się dokładnie przebadać, ale czekam na mojego TŻa.....nie wiem po co... Zresztą czasem nie mam motywacji - czasem sobie myslę, że może nie będę miała żadnego dziecka, bo w końcu po śmierci mojej Mamy mam się zająć swoim rodzeństwem. A poza tym.....mój tata ostatnio zrobił się straszny- mimo, że zaakceptowałam z siostrą jego związek z nową kobietą, która wprowadziła się do niego, to jest dla nas bardzo nieprzyjemny, negatywnie nastawiony, sam zresztą powiedział, że nas nieźle urządzi No i jak człowiek ma mysleć o dziecku, ba! ma zajść w ciążę, jak tak przykre słowa się słyszy od własnego ojca, któremu poświęciło się tyle po odejściu Mamy i który nawet tego nie pamięta? Aaaa...w piątek mam audyt.....więc w pracy mam istny zap..... tym bardziej, że zostałam sama , firma miała zatrudnić nowego pracownika do mojego działu ale nici z tego....muszę sama sobie radzić. O właśnie.....pisałam Wam chyba, że dostałam "awans". Moja wredna była przełożona zrzekła się swojego "wysokiego" stanowiska i objęła inne, no a ja wskoczyłam na jej....oczywiście pewnego dnia była zadyma, bo prezes chce mieć papier, że ja przeszłam na jej, od razu zostałam wezwana do kadr, abym podpisała papaier z jej obowiązkami, odpowiedzialnościami, no ale najpierw chciałam wiedzieć co się zmieni w kwestii finansów. Poszłam do swojej dyrektorki- na razie mam podpisać, bo dopiero od marca będą podwyżki i napewno dostanę.....Nie miałam wyjścia i podpisałam, a wczoraj się dowiedziałam , że żadnej podwyżki nie dostanę bo kasy firma "nie ma". Oczywiście w domu się poryczałam, bo wiedziałam, że ta kasa przyda mi się na mojego drogiego lekarza......Za☠☠☠iście mnie oszukali. Odpier....robotę za dwóch, odpowiadam za wszystko co się dzieje w firmie w moim dziale, mam 3 dziewczyny "pod sobą" a pensja taka sama......co za złodzieje i oszuści!!!!! aha, moja była przełożona na tym stanowisku zarabiała 3 razy tyle co ja Kurcze, ale się rozpisałam
|
#4514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też podziwiam, a tym bardziej, ze pewnie będzie bardzo mała różnica wieku między rodzeństwem. A ja akurat rozumiem Magnusię. Kiedyś zanim miałam Kacpra to byłam pewna że będę miała co najmniej 2-kę dzieci, a teraz już taka pewna nie jestem... my nadal w nocy nie śpimy, dochodzi kwestia finansowa i jeszcze chyba zalezy jaki egzemplarz się trafi. ten mój nie zatrzymuje się nawet na sekundkę od rana do nocy... a w sumie i w nocy też szaleje... rzuca się po łóżku, popłakuje itp. Może inaczej bym patrzyła na wszystko gdybym miała jakąś babcię bliżej i wzięłaby go choć na chwilkę, nawet na 15 min na spacer, a tu takiej opcji nie mam. Cytat:
co do waszych starań to ja bym zmieniła lekarza, bo ja nnie wiem czy zajście w ciąże jest możliwe jak ty masz takie długie @, a co za tym idzie pewnie też problem z owulacją. Robiłaś jakiś monitoring? Jak dla mnie uporządkuj swój cykl i wtedy zobaczysz co z tż-tem. A w ogóle powiedz mu, ze nie ma się co wstydzić, bo przecież mnóstwo facetów robi badania, to nic ujmującego. Ja odkryłam kolejną 4-kę u Kacperskiego, a najlepsze, że chyba dalej tej jednej dwójki nie ma ![]() My jedziemy na urlop do PL w niedzielę, więc pewnie mnie nie będzie jakis czas Magnusia - czy Adaś miał już to szczepienie mmr? chyba że inne wybrałaś? |
||
|
|
|
#4515 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Wam ze ja po urodzeniu Filipa tez mialam zdanie ze 2gie bron boze, bo nie chce tego znowu przechodzic. Dopiero jak mlody mial jakies 3-3,5roku zaczelam sie nad kwestia rodzenstwa dla niego w ogole zastanawiac
nie powiem ze udalo nam sie wstrzelic w idealny moment - hece u mnie w pracy, problemy ze stabilizacja pracy TZta, fakt ze moja gin zaraz rodzi i nie prowadzi mi ciazy przez to i pare innych spraw nie bardzo temu sprzyjalo. Ale jako ze fakt sie dokonal to cieszymy sie z tego bo gdzies po glowie nam ten pomysl chodzil ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Dodam jeszcze ze ja jestem typem ktory nigdy nie chcial miec dzieci a tu zaraz dwojka
|
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Monika--- trzymam kciuki za starania i nie trać nadziei! Moja znajoma po 5 invitro właśnie jest w ciąży i zaszła naturalnie a lekarze dawali jej 0,5% szans! Co do pracy to brak słów.
Małgoś--- jeszcze nie miał idziemy 27.03 a szczepić chcę priorixem nie mmr2
|
|
#4517 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zawsze jak Adaś ma "gorsze dni" to mówię .że będzie jedynakiem Pewnie ciężko będzie nam się zdecydować.Ciążę miałam dość problemową , do tego jak sobie pomyślę ,że drugie dziecko też może mieć takie hardcorowe kolki jak Adaś to mi się odechciewa no i oczywiście dochodzi kwestia finansowa.Ale tak w głębi to chciałabym jednak , żeby Adaś kiedyś miał rodzeństwo , więc moglibyśmy wpaść za jakiś czas to nie miałabym rozkminy ![]() Cytat:
![]() Współczuję kłopotów z ojcem oraz w pracy. Jak zrobisz te szkolenia to szukaj innej pracy bo szkoda nerwów i zdrowia. No i oczywiście trzymam kciuki za starania i wierzę , że i Wam się w końcu uda. Ja chyba tak jak pisze Małgoś też zmieniłabym lekarza a przynajmniej skonsultowała się z innym. |
||
|
|
|
#4518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
monitoringu nie robiłam jeszcze....miałam się wybrać ale to po badaniach tza....tak się umówiliśmy, no ale teraz się rozmyślił... ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucam Wam foty- oczywiście nie dziecka
,po pracy trzeba się odstresować i robię takie oto rzeczy
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
ale super!!
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
szyję jeszcze ptaszki- jak zrobię to również mogę się pochwalić ![]()
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu tak cicho?
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie dzis wrocilam z pl ale teraz 3 dni do pracy wiec odezwe sie na weekendzie
|
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Hi dawno mnie nie bylo...
U nas ok. Malo czasu... franio rosnie. Coraz wiecej dzwiekow wydaje. Pierdzi ustami. Robi brawo. Papa. Kleczy juz na prostych nogach ale wstawanie mu nie w glowie. Zdrowy usmichniety. Tylko cos mruczy w nocy ale to chyba od zebow... Ja coraz bardziej przeżywam powrót do prwcy na pelnyy etat. Wydaje mi sie ze cos tracę. A szefowa liczy ze odpuszcze stary urlop i go po cichu nie wykorzystam Ech
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
jak tu pusto.....
Małgoś -długo byłaś w Pl? Justyna- a kiedy wracasz do pracy? ile Franio bedzie wtedy miał? dlaczego miałabyś odpuścić sobie stary urlop? i co....wtedy by Ci "przepadł"?? eehhhh....tak to już jest w naszym kraju......kobiety boją się zajść w ciążę bo mogą już nie mieć powrotu do pracy, potem boją się siedzieć na u.macierzyńskim, itd.... U mnie w pracy też jest nieciekawie.......zaczyna ją sypać się zwolnienia......w zeszłym tygodniu do prezesa "dotarło" ilu ma pracowników i powiedział, że połowę ludzi chce wypier........w moim dziale też ktoś ma stracić pracę - prawdopodobnie 2 osoby ( a jest nas 5).......kurcze.......ter az byłby najwłaściwszy moment na ciążę.....już po prostu nie wiem co mam robić.....albo muszę szybko mykać i się brać w koncu za leczenie (ale nie wiem co z pracą i...jak bedzie z kasą), albo czekać (nie wiem na co). Tak więc postanowiłam, że zacznę działać....
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
Monika - byliśmy w PL tylko 10 dni.
kurcze nieciekawie w tej twojej pracy... a co do leczenia to ja na twoim miejscu zaczęłabym od monitoringu żeby zobaczyć, czy w ogóle masz owulację |
|
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie chcę się wybrać do lekarza i podpytać o monitoring....
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Monika - zaraz coś znajdę i wrzucę
|
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
jaki kawaler !
u nas po staremu nic się nie dzieje. W pt idziemy na szczepienie i już sram po gaciach :/
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.

16.06.2012 

Mam nadzieję ,że z czasem te nocki będą coraz lepsze 

No i jak człowiek ma mysleć o dziecku, ba! ma zajść w ciążę, jak tak przykre słowa się słyszy od własnego ojca, któremu poświęciło się tyle po odejściu Mamy i który nawet tego nie pamięta?