|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczurzy temat
To chyba nawiązanie do mojego posta, więc słowem wyjaśnienia, chodziło mi o przygarnięcie chomika zamiast jakiegokolwiek szczura, a nie chomika jako kolegę dla szczura, żeby ktoś jeszcze nie przeczytał opacznie mojego posta.
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Poproszę o kciuki za łączenie, bo już widzę, że będzie problemowe ![]() Edeldredzia, jak szczuras?
![]() |
![]() |
#4502 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4504 |
ale szał :P
|
my pierw mieliśmy tylko samca
![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo bym chciała mieć kiedyś dwóch samców ![]() Edeldredzia bardzo mi przykro z powodu Fanty, pewnego dnia kiedy rano wstałam zastałam moją Suzę z rozwaloną raną, niestety już nie żyła ![]() a moja najukochańsza Luna odeszła przy mnie i strasznie łzy jej leciały jak na mnie patrzyła;(
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Ja na początku miałam samca, ale po 2 miesiącach dokupiłam mu kolegę,więc na szczęście sam nie był. Ech, kiedy to było, 8 lat temu jakoś...
![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
Tak, jednego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
to współczuje twojemu szczurowi ze ma taką panią
![]()
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
Współczuję szczurom, które Ty napotkasz na drodze, bo Ty zapewne jak sąsiedzi będą chcieli zabić na klatce ,,wstrętne, chore, zarażone cholera wie czym'' szczurzysko, to najpierw pomyślisz czy masz w domu dla niego towarzystwo.
Aha, nie mam więcej szczurów, zabijajcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zrozumiałam tego zdania ![]()
![]() |
![]() |
#4512 |
Zadomowienie
|
Mój szczur to przypadek. Historia jakich pewnie wiele, tyle, że nie z takim ,,szczęśliwym'' zakończeniem.
Moja mama wracała po pracy z psem, w pewnym momencie stanęli oboje jak wryci, w końcu niecodziennie pod naszymi drzwiami(na 3 piętrze w bloku) siedzi szczur. Później wywiązała się OGROMNA afera na całą klatkę, krzyki, że on jest czymś zarażony, że rozniesie chorobę na ludzi itp. Sąsiedzi w szale zaczęli pukać akurat nam do drzwi czy to nasz szczur, bo my mamy przecież dużo zwierząt i to na 100% nasz plan wybicia zarazą całego bloku ![]() Później akcja wydzwaniania na... policję, straż, straż graniczą itp. ![]() Swoją drogą już widzę grupę antyterrorystów wpadających do bloku i otaczających kulkę ![]() Wyszło, że kulkę trzeba zabić, bo nikt się nią nie zajmie. W końcu moja mama się zlitowała, zadzwoniła po ojca, który przyjechał, łup wiaderko i niby po sprawie. No, ale co z nim zrobić? Przecież córcia miała chomiki i ma piętrową klatkę... Byłam wtedy za granicą, przyjechałam 3 tygodnie później i zastałam to wychudzone, poranione coś. Dodam, że moi rodzice nie cierpieli szczurów, mama panicznie się ich bała, a ojciec zwyczajnie się ich brzydzi i dopóki szczur nie łazi po jego pokoju to jest OK. Pierwsze 3-4 dni moja mama dostawała ataku histerii, nie spała w nocy tylko pilnowała żeby ON nie wyszedł z klatki, płakała mi do słuchawki itp. Chciała żeby ojciec wywiózł go gdzieś i wypuścił albo oddał do sklepu zoologicznego. Niestety nikt się nie skusił na dorosłego, dzikiego szczura, który wszystkich gryzie, nawet dużego psa ![]() I w ten sposób mamy szczura i co chwilę nowe blizny na rękach, a pies za zbyt bliskie machanie ogonem w pobliżu Archibalda, powyrywaną sierść. Aakkzzii, zrozumiałam Twoje wielkie współczucie dla mojego szczura, tak, że Ty byś go dała zabić, bo przecież nie masz w domu dla niego towarzystwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli masz szczura kanałowego ![]() Jeśli nie to odpowiednią pracą z nim powinnaś już dawno zyskać jego zaufanie i brak agresji... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W historyjkę też powątpiewam, nie takie już słyszałam, gdy ktoś nie chciał przyznać, że ma szczura samego, bo tak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiście ,nie zwróciłam uwagi na podany kolor ![]() To historyjka mocno wątpliwa.... nie wiem gdzie musiałaby mieszkać żeby ludzie wzywali policję, straż graniczną i coś tam jeszcze na widok białego szczurka.... ![]() I afera olbrzymia.... Mój biedaczek jest cały w strupach po zastrzykach... w tym jeden strup ma wielki i próbuje go oderwać.... ale na szczęście nie zbierają się pod nimi ropnie. Dziwi mnie że choruje mi cały czas ten ładniejszy szczurek, a drugi brzydal kompletnie nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4517 |
Wtajemniczenie
|
Moje też mają strupy bo w nocy toczą dzikie walki
![]() A teraz leżą przytulone i udają że wszystko między nimi ok ![]() Jak jest więcej szczurasów to i większa pociecha dla właściciela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
afera z powodu jednego labika
![]() biedny maluch ![]() nie ważne, strupy po zastrzykach muszą być ważne by ładnie się goiły.
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie wszystkie ładnie się pogoiły i nawet w większości odpadły tylko jest jeden taki duży który częściowo odstaje a częściowo przylega do skóry i boje się żeby tam jakieś świnstwo się nie zebrało. Dzisiaj to przemyłam wodą utlenioną i posmarowałam maścią z antybiotykiem. Ale szczurek jest chudzinka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4520 |
Zadomowienie
|
Możecie wierzyć lub nie - mnie na tym nie zależy
![]() A co do sąsiadów - oni nienawidzą zwierząt, tutaj bieganie za psem/kotem z kijem, sznurem(byle przegonić) to norma. Trucie bezdomnych kociąt również. Sąsiad z resztą wypalił kiedyś do mojej mamy: ,,a po co Pani to? Wytruć!''. Wtedy mieliśmy koty i psa. Jeden sąsiad złożył doniesienie na policję, że trzymamy w mieszkaniu coś do prześwietlania na lotnisku i mu to promieniuje(jest chory psychicznie), to poważnie akcja ze szczurem to jest NIC ![]() Obok bloku jest opuszczona piekarnia, być może tam kiedyś, ktoś powypuszczał swoje szczury, nie wiem, nie mam pojęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4521 |
Konto usunięte
|
czesc,
Fancie po tej operacji wyszlo siweze miesko, krwawilo to czasem dosc mocno, ona przy tej ranie ciagle dlubała. wczoraj bylysmy u weta, wyciał jej ta tkanke.. i okazało sie, ze nowy guz jej rosnie.... jutro ma znow operacje... Boje sie, ze tej moze nie przezyc, ze sie wykrwawi.... ![]() prosimy znów o kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
Biedne maleństwo
![]()
![]() |
![]() |
#4523 |
Konto usunięte
|
Biedna ta Fanta... Zawsze to Cola miała jakies alergie, czy kichanie, a teraz ona sie tak wycierpi. Masakra, w nocy wstaje kilka razy i sprawdzam czy zyje, a ona wariuje... myslalam, zeby przeniesc ja na noc do transportera, zeby spokojnie odpoczywala, zeby ta rana po wczorajszym jej sie zagoila. ale nie wiem w sumie czy to dobra mysl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
Właśnie uśpiliśmy jednego z naszych szczurków ;(
Strasznie płakaliśmy u weterynarza, ale okazał się cudownym człowiekiem. Nie popędzał nas, żadnych pieniędzy nie wziął i zachowywał się po prostu na medal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4525 |
Wtajemniczenie
|
Ten ze strupkami?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
tak... lekarz powiedział że może coś próbować, ale to da poprawę na 3-7 dni, a później wróci i szczur nadal będzie się męczył ![]() Nie spodziewałam się że to będzie takie trudne ![]() Ja sama planuję iść do niego jak pozbieram siły z jakąś bombonierką, bo chociaż nie uratował malucha to jest naprawdę świetnym lekarzem z prawdziwym powołaniem i miłością dla zwierzaków. Teraz stoimy przed dylematem czy zostawić jednego do końca i już nie mieć szczurków czy wziąć 2 maluchy.... Na razie chcę trochę poczekać żeby nie podejmować decyzji pod wpływem emocji... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4527 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
Tak wyglądał jak był maluszkiem...
A drugi teraz cierpi, chociaż miałam wrażenie że nie są bardzo zżyci to myliłam się ![]() Zawsze był pierwszy do wyjścia z klatki, a dzisiaj przez przypadek zostawiłam drzwiczki na całą noc otwarte i chyba nawet nie wyszedł. Cały czas śpi i ma takie smutne oczka... A z tym jest taki problem że nie wiem czy damy radę mu dać odpowiednią ilość ciepła i miłości, bo on tego nie chce... Od samego początku traktował nas jak zło konieczne, które go karmi i nic więcej. Jak się go dotyka to on traktuje to jak atak, jak się go podnosi to on jest cały spięty... Ewidentnie nie ma ochoty na kontakt z nami i nie wiem czym to jest spowodowane, bo nigdy mu się żadna krzywda nie stała z naszej ręki nawet przez przypadek... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.