Filmiki "urodowe" na Youtube cz. X - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 22:23   #4501
Gofrzyca
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. X

Cytat:
Napisane przez OliOli Pokaż wiadomość
Wiesz wydaje mi się że tak o w drogeriach to go nie znajdziesz... To jest podkład typowo apteczny, a w aptekach powinni mieć jakieś próbki tak myślę... Warto sobie przetestować wcześniej bo ja zapłaciłam 37 zł a jak na moją studencką kieszeń to i tak dużo :p dobrze że u mnie jednak sie sprawdził...
tak tak wiem, pharmaceris w aptece, mi o kobo chodziło w naturze, tylko za duży skrót myślowy mi się zrobił
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:23   #4502
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
nad nim też się zastanawiam, jak tylko znajdę czas to się wybiorę na zakupy i popytam najpierw o próbki i odlewki, chociaż w odlewki w naturze to wątpię.
ja też jestem blada, i oprócz revlon colorstay 150 buff, pasuje mi loreal true match n1 pozostałe drogeryjne są za ciemne...
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:25   #4503
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
ja też jestem blada, i oprócz revlon colorstay 150 buff, pasuje mi loreal true match n1 pozostałe drogeryjne są za ciemne...
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:28   #4504
beznadziejniak
Łotewa

http://www.youtube.com/watch?v=ClgHWCraDcc odgrzebalam stary filmik u Olgi... zapomniałam już, że nosiła tak ciemne makijaże
beznadziejniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:29   #4505
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beznadziejniak Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=ClgHWCraDcc odgrzebalam stary filmik u Olgi... zapomniałam już, że nosiła tak ciemne makijaże
łojej
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:32   #4506
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Ciemne jak ciemne... Okropne! Dobrze, że zmieniła styl.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:32   #4507
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Loreal true match ma spor agamę kolorystyczną (boajże 5 odcieni warm, cool, neutral)- ale ma słabe krycie. Ja używałam kiedyś odcień z vanilą w nazwie- nie mam problemów z cerą, tylko jestem płytko unaczyniona- i ten podkład oprócz wysuszania i lekkiego ujednolicenia skóry nie pokrywał zaczerwienień. W efekcie puder z Clinique okazał się lepszy w maskowaniu popękanych naczynek niż fluid.
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 22:33   #4508
beznadziejniak
Łotewa

http://www.youtube.com/watch?v=urbGK-Y2RTY atu jej pierwszy filmik na YT.. Widać jak sie zmieniła na przestrzeni zaledwie 3 lat z hakiem. Heh błyszczyk z HM, biosilk, tusz za 12 zł z Rimella

zmiany wizerunkowe na plus
No i widać, że już inna półka cenowa kosmetyków.

Edytowane przez beznadziejniak
Czas edycji: 2013-04-05 o 22:34
beznadziejniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 23:00   #4509
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość

He he, to samo pomyślałam.
Sarunia mówiła, że jej mąż lubi mocny makijaż i również dla niego tak się maluje
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 23:02   #4510
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Sarunia mówiła, że jej mąż lubi mocny makijaż i również dla niego tak się maluje

Tak w ogóle, fajnie razem wyglądają.
Stary 2013-04-05, 23:17   #4511
summerisgone
Zakorzenienie

Eeeem, revlon CS wcale aż taki jasny nie jest, ja używam teraz 110 Ivory a w samym środku zimy mógłby być jeszcze jaśniejszy. Nie wspominając o tym że wcale biała jak ściana nie jestem i znam jaśniejsze osoby.
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 23:33   #4512
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadi111 Pokaż wiadomość
Revlon CS jest mocno kryjący i ma jasne kolory, i kosztuje mniej niż 30zł na all. Ja używam Max Factora Lasting Performance w odcieniu 100 i też kosztuje jakieś 28zł na all.
ten podkład był dla mnie super, ale odcień 100 był tak różowy, że musiałam mieszać go z innymi podkładami

Zastanawiam się nad Revlonem, ale ja podkładu używam max 3 razy w tygodniu i szkoda mi tyle kasy na podkład wydać. Ale pasowałby mi, bo jest jasny i żółty. Kiedyś go miałam i wyglądałam jak trup, ale idealnie twarz z dekoltem miałam "połączoną". Teraz twarz mam ciemniejszą jednak (taki podkład)

A swoją drogą, jak to jest z revlonem c.? Lepsza nowa wersja (mimo, że skład niezmieniony, ale może jakieś większe skoncentrowanie składników nastąpiło?), czy stara? Dalej jest różnica w kolorach tzn., dla cery tłustej np odcien 150 był ciemniejszy niz 150 dla cery suchej i mieszanej?
Pomóżcie proszę
---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=urbGK-Y2RTY atu jej pierwszy filmik na YT.. Widać jak sie zmieniła na przestrzeni zaledwie 3 lat z hakiem. Heh błyszczyk z HM, biosilk, tusz za 12 zł z Rimella

zmiany wizerunkowe na plus
No i widać, że już inna półka cenowa kosmetyków.
nie przesadzajcie, moim zdaniem olga daej używa tanich kosmetyków
Tylko, że teraz używa też tych droższych. Mimo tego daleko jej do nieesi25, babyjanehudson albo np. do sroki z bloga cosrocewokowpadnie
Uważam, że rozsądnie wydaje kasę a drogich podkładów, tuszy i błyszczyków przecież nie kupuje Prócz szminek z MAC

Edytowane przez mantas
Czas edycji: 2013-04-05 o 23:38
mantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 23:40   #4513
agniesikk
Zakorzenienie

Mantas, ja miałam ze 3 buteleczki CS i więcej go nie kupię Moim zdaniem ten podkład ma zbyt różowy pigment. Teraz używam Bourjois 123 perfect i ma wreszcie żółty pigment, jestem bardzo zadowolona.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 23:58   #4514
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Mantas, ja miałam ze 3 buteleczki CS i więcej go nie kupię Moim zdaniem ten podkład ma zbyt różowy pigment. Teraz używam Bourjois 123 perfect i ma wreszcie żółty pigment, jestem bardzo zadowolona.
A używałaś 150 buff dla dwóch rodzajów cer?
Nie załamuj mnie
Nie dość, że mam cerę naczynkową i z rumieniem to do tego szyję i dekolt mam żółte

widzę, że z tego burżuja 53 i 54 są jasne i żółe:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bourjois-123-perfect_6.jpg (399,4 KB, 216 załadowań)

Edytowane przez mantas
Czas edycji: 2013-04-05 o 23:59
mantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 00:14   #4515
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mantas Pokaż wiadomość
A używałaś 150 buff dla dwóch rodzajów cer?
Nie załamuj mnie
Nie dość, że mam cerę naczynkową i z rumieniem to do tego szyję i dekolt mam żółte

widzę, że z tego burżuja 53 i 54 są jasne i żółe:
Ja mam ciało w takim neutralnym kolorze, z twarzą nie mam dużego problemu z naczynkami, ale za to opalam się dziwnie- tzn. nakładam filtry 50+ i to grubą warstwę i mam zawsze twarz i dekolt ciemniejsze niż szyję- szyję mam jak łabędź a twarz/ dekolt lekko opalone- pomimo, że parę razy nie smarowałam szyi żadnym kremem, a na reszte ciała już tak. Podobnie mam z nogami, uda i stopy szybko łapią słońce, ale łydki juz nie- beznadziejnie to wygląda przy sukienkach (jakbym nie umyła stóp). Ale nogi to nogi, są rajstopy w sprayu- da radę to ogarnąć, a twarz jednak jest widoczna 365 dni w roku. Cięzko to wyrównać bo samoopalacz nałożony na twarz, szyję itp. tylko podkresla dysproporcję, a jak nałożę kilka warstw i sie wyrównuje to znów nie zamierzam chodzić z dekoltem, szyją i twarzą jak kurczak z rożna a ciało jak u córki młynarza. Teraz stosuje podkłady mineralne bo mam największy wybór odcieni i mogę dobrać coś tak jasnego by rozjaśniło mi twarz, albo trafie z ciemniejszym odcieniem- tak aby pokryć szyję. Ale nienawidzę jak mam jakieś zdjęcia totalnie bez makijażu, wyglądam ok, nie swiecę się, a moja twarz kilka tonów ciemniejsza i wyglądam jak Karolina z niedobranym podkładem. Czy ktoś ma tak czy tylko ja?
Stary 2013-04-06, 00:36   #4516
Ilsa Lund
Zakorzenienie

bentkuff, ja też czasem wyglądam jakbym się nie umyła ponieważ witamina D odkłada się w łokciach i kolanach i mam je trochę ciemniejsze a cała jestem blada

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 00:57   #4517
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
bentkuff, ja też czasem wyglądam jakbym się nie umyła ponieważ witamina D odkłada się w łokciach i kolanach i mam je trochę ciemniejsze a cała jestem blada
Akurat łokcie czy kolana rozumiem, nawet te moje stopy, które sa cały czas narażone na słońce, pomimo filtru, ale żeby całe łydki czy szyja? Szczególnie, że szyja jest dłużej eksponowana niz dekolt (przynajmniej u mnie).
Stary 2013-04-06, 07:55   #4518
201610310857
Konto usunięte

Przez dlugi czss uzywala revlob cs Buff dla skory suchej. Ma xolty pigment. Prawie identyczny kokor ma healthymix nr. 52.
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 08:04   #4519
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Agniesikk o jakim odcieniu piszesz? Kupiłam CS do normalnej i suchej 180 właśnie z przekonaniem, że jest żółty
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 08:07   #4520
muahh
Przyczajenie

Ja też nie widzę u karoliny ciemniejszego, w stosunku do reszty ciała, podkladu... Chyba to rzeczywiście kwestia ustawień monitora.

Bardzo podobał mi się filmik xbebe o torebce, lubię ją. Zastanawiam się czasem czy jej tusza jest wynikiem jakieś choroby czy zaniedbania. Myślę, że byłaby piękną dziewczyną, gdyby udało jej się zrzucić trochę kilogramów. Ciekawe czy w jej przypadku jest w ogóle taka możliwość.
muahh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:03   #4521
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Agniesikk o jakim odcieniu piszesz? Kupiłam CS do normalnej i suchej 180 właśnie z przekonaniem, że jest żółty
Ja używałam 100 Ivory zawsze. Naprawdę, no kurde, jak Świnka Piggy wyglądałam w nim. Kiedyś moja koleżanka też używała tego koloru i też się skarżyła, że różowy. Innych odcieni nie testowałam.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:05   #4522
201610310857
Konto usunięte

Dziewczyny, ja zauważyłam, że zawsze pierwszy odcień podkładu jest różowy, a drugi z kolei jest żółty, przynajmniej z Healthy mix i CS tak jest Tak samo z tym estee lauder dw
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:23   #4523
patisia123
Zakorzenienie

dosyć fajny tag u LGS http://youtu.be/1_aktMhbORA
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 11:29   #4524
evvelinek
Zakorzenienie

z tą Karoliną piszecie o ustawieniu monitora, no ale to za każdym razem by sie miało takie wrażenie, ze ma za ciemny podkład, ja to widze w 3 na 10 filmikach wiec jak czasem podkład ma niewidoczny, to jak go widać, znaczy że coś jest nie halo i troche śmiech na sali z tym ustawieniem monitora, bo jakoś nigdzie nie przekłamuje kolorów tylko u Karoliny na kilku filmikach jak ktos ma coś nie halo z monitorem to ona
Stary 2013-04-06, 12:10   #4525
Hadassah
Zadomowienie

Myślę, że u Karoliny problem polega na tym, że ona dobiera podkład do twarzy, nie do szyi - jej twarz jest lekko różowa (spowodowane również trądzikiem), jasna, ale nie blada. Więc siup, podkład leci, owszem, stapia się, ale z twarzą (nawet jeśli jest trochę za ciemy, stapia się), nie z całością. I wtedy wychodzi: inny kolor szyi, odznaczanie się przy linii włosów itp. A jej na prawde nie pasują te pomarańczowo-różowe tony.

Co do monitora: wiele osób ma zbyt podkręcony kontrast i przyznaje, 'rzeczywistość' nie jest taka skwarkowo-pomarańczowa, chyba że w komentarzach dziewczyny specjalnie przesadzają, żeby dotarło.

Edytowane przez Hadassah
Czas edycji: 2013-04-06 o 12:12
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:13   #4526
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
Myślę, że u Karoliny problem polega na tym, że ona dobiera podkład do twarzy, nie do szyi - jej twarz jest lekko różowa (spowodowane również trądzikiem), jasna, ale nie blada. Więc siup, podkład leci, owszem, stapia się, ale z twarzą (nawet jeśli jest trochę za ciemy, stapia się), nie z całością. I wtedy wychodzi: inny kolor szyi, odznaczanie się przy linii włosów itp. A jej na prawde nie pasują te pomarańczowo-różowe tony.
w ostatnim filmiku poszła nieco dalej i wymazała też szyje - zauważyła że mordka troche za ciemna pewnie szkoda tylko że szyi nie roztarła i zapomniała że dekolt nadal ma jasny.
Ale co nas to, niech chodzi taka wybrudzona jak jej sie podoba

ja nie mam nic podkręcane w komputerze, a mazy widać :P obawiam się, że na żywo również, moze nie aż tak jak w kamerze, ale nie wierze, że w realu znikają jak za dotknieciem czarodziejskiej różdżki

Niesia znów z filmikiem o dziecku..

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2013-04-06 o 12:17
Stary 2013-04-06, 12:21   #4527
Hadassah
Zadomowienie

Dokładnie, o ile ktoś nie nagrywa przy sztucznym, 'nieulepszanym' świetle (wiosnę mamy!), w pokoju z ciepłymi ścianami (o kolor chodzi ) albo przy zachodzie słońca to uważam, że bez sensu jest też zwalanie na światło...

Już pomijając, że miałam flower perfection, bo kolor wydawał się idealny, szybciutko się przekonałam że tak nienaturalnie wyglądającego podkładu w życiu nie widziałam. Miałam wrażenie że twarz jest blado-pomarańczowo-liliowa .
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 12:23   #4528
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
Niesia znów z filmikiem o dziecku..
Nie rozumiem tego produkowania filmów o torbie do szpitala. Każda kręci taki film, w każdym filmie to samo, co więcej - na każdej stronie internetowej poświęconej ciąży jest wykaz tego, co jest potrzebne w szpitalu. Nie wiem po co się setny raz powtarzać
Stary 2013-04-06, 12:28   #4529
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Nie rozumiem tego produkowania filmów o torbie do szpitala. Każda kręci taki film, w każdym filmie to samo, co więcej - na każdej stronie internetowej poświęconej ciąży jest wykaz tego, co jest potrzebne w szpitalu. Nie wiem po co się setny raz powtarzać
Idąc tym tropem, to większość filmików nie miałaby racji bytu (bo po kij na przykład każda vlogowiczka opowiada o ostatnim pudełku Glossy Box?).
Stary 2013-04-06, 12:30   #4530
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Idąc tym tropem, to większość filmików nie miałaby racji bytu (bo po kij na przykład każda vlogowiczka opowiada o ostatnim pudełku Glossy Box?).
Kiepski argument, bo ja właśnie nie wiem po kij każda opowiada To też mnie zawsze zastanawia. Rozumiem recenzowanie kosmetyków z Glossy Box, ale to dopiero po jakimś czasie jest możliwe. Filmów typu "zobaczcie co dostałam" nie oglądam.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-04-06 o 12:32
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości