|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów cz.II
Gosia piszesz o kompleksie z naturalisu...czy to jest ten ......Kompleks ceramidowy `SK Influx`.... czy jakiś sobie sama komponowałaś ?
|
|
|
|
#4502 |
|
Rozeznanie
|
Ewik, to jest kompleks na tradzik
ale ma tez chamowac wypad wlosow. Nadal go maja, widzialam niedawno. Nie maja natomiast piperyny i adeozyny, a te rzeczy na raz powinny tak dzialac, ze Vichy i inne Ducraye moga sie schowac. Ja mam nagle sporo bejbikow, paradoksalnie po tym duzym wypadaniu i mysle, ze to wlasnie sie objawil po 2 -3 miesiacach efekt wcierania tych dwoch rzeczy, choc lalam tez jantar, ale nie wiem czy on tyle moze, to raczej ten kompleks. Nie jest ich jakies zatrzesienie,ale skoro nagle cos przykuwa moja uwage, to znaczy, ze wczesniej tego nie bylo, bo przeciez wiadomo, ze uwaznie leb ogladam. Chcialam dzisiaj im zrobic zdjecie, ale samej sobie strasznie trudno takie zdjecie makro trzasnac, a TZ nie bede prosic, zeby mi zrobil makro bejbikow, bo wstyd ![]() Z pozytywnych rzeczy udalo mi sie tez opanowac zyly..Lykam biocirkan od miesiaca no i jest efekt..nowe zyly nie wylaza a te wczesniejsze troche sie pochowaly, choc 2 miejsca mam zdecydowanie na zabieg, ktory sobie zafunduje zima. Grunt, ze to opanowalam. Jak zwykle zaden lekarz nic mi nie przepisal, ale zapytalam w aptece i polecono mi ten lek. Dziala. Janiaw, a na co Ci ten progesteron? 5 kg w dwa tygodnie ? Przeciez to ewidentny sygnal, ze organizm tego nie toleruje, to nie jest normalne. Zreszta pewnie nie tyle przytylas, co woda Ci sie zatrzymala, bo to bardzo krotki okres przeciez. Jak lek tak dziala to i dieta nic nie pomoze. |
|
|
|
#4503 |
|
Raczkowanie
|
na wypadanie włosków - ampułki vichy dercos aminexil
|
|
|
|
#4504 |
|
Raczkowanie
|
janiaw gratuluję odrostu a w związku z tym dobrego nastroju. Na pewno dużo pozytywniej się patrzy na świat, kiedy się słyszy takie info jakie ty usłyszałaś.
W sumie to zainspirowana twoją opowieścią luknełam na mój łeb dokładniej i .... mam sporo bejbików, takich maleńkich 1 cm. To chyba vitapil działa, bo właśnie mija miesiąc jak łykam. Szkoda tylko, że na wypadanie nie działa. Przed poprzednim myciem odważyłam się znowu na pijawki i podczas mycia grubo ponad 100 poszła, dziś z 70. Generalnie nadal mam coś ze skórą, bo swędzi. piecze lekko czasem ale nie mam odwagi myć nadal node DS, bo ma po nim włosy jakby tłuste aż wstyd się pokazać ludziom. Muszę edytować "kurę" - obecnie to : B complex, CP*4, Vitapil i wieczorem kwas kaprylow ale tylko dlatego, że chce go zjeść żeby się nie przeterminował. No i wróciłam do harmonetu - widać że jest dużo słabszy, bo mi piersi "klapnęły" Wcierać na razie nic nie będę bo pewnie przez to, że mam coś ze skórą głowy, na większośc wcierek zareaguję większym wypadem. No i zamierzam wytrwać ze 4 miechy z taką kura, bo wiem, że do tej pory za dużo zmieniałam, ulepszałam i z super stanu, który osiągnęłam znowu jestem czarnej du..e
|
#4505 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć, udzielałam się tu kiedyś, nie wiem czy mnie pamiętacie ale przez 50 dni brałam androcur.. mam teraz zrobić badania i ponowić za 2 miesiące....
moje włosy przestały wypadać. Może nowe nie rosną, a odrost to kilka mm, ale nie wypadają! taki stan jak teraz to chyba 5 lat temu miałam do tego w ogóle mi się nie przetłuszczają, od kąd pamiętam musiałam myć włosy codziennie, a teraz mogę co 3 dni!ehhh... niby fajnie, ale nie chciałabym brać androcuru (dawka 50) do końca życia... w ogóle chciałam z tabletek anty zrezgynować (biorę narayę), ale boję się, że wtedy zostanę łysa : (
|
#4506 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Zwracam sie do was dziewczyny z prpsba o pomoc . Wlosy wypadaja mi garsciami ,nie radze sobie z nimi ;( Boje sie ze w koncu zostane lysa,bo wlosy staja sie coraz rzadsze,i ciensze. Zanim wybiore sie do dermatologa ,chcialam was zapytac o zdanie. Dodam,ze kiedys zmienialam co chwsile kolor wlosow,ale to bylo dawno,juz nie farbuje wlosow,ostatnio nawet je poscielam,i wygladaja w miare zdrowo,nie mam na glowie jakiegos siana czy czegos w tym rodzaju. Wlosy mi poprostu leca jak glupie ;( Bralam skrzypovite,ale wplynela na paznokcie ,na wlosy w ogole. Czytalam ,ze dobry jest vitapil ,albo silica . Poradzcie mi cos,bo juz nie daje rady ;(
|
|
|
|
#4507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślałam o Tobie ostatnio, pisz szybko jak tam zdrówko. gratuluje bejbików, oby zdrowo rosły ![]() illegale, z nieba spadłaś mi ze swoim blogiem. Ostatnio taką nudą zaczęło wiać w kuchni, a tu takie smakołyki u Ciebie widzie
|
|
|
|
|
#4508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4509 |
|
Rozeznanie
|
Kolamara-ja nie wiem czy to dobry humorek... jestem przed OP w strachu obłednym, no staram sie widzieć szklankę do połowy pełną nooo. Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Fryz tak rzekł bo co miał powiedzieć, żadnego innego komplementa włosowego nie mógł mi obiektywnie rzecz biorąc sprawić. Sama się zastanawiam po czym baby hairy, bo równie dobrze po garści naszych supli
, kuracji Maszkowej aspirynowo-cebulowej , mgiełce albo po wszystkim naraz. Pytanie jest natomiast czy takie baby hairy rosną do długich normalnych włosów sam fryz rzekł że większosc pań ma takie całe życie, ale one nie rosną jakby poza te 1-2 cm odstając tak smiesznie-kto wie jak to jest?Moje długie natomiast zagęszczają hmmm odpływ jedynie ale to już normalka więc nie odkrywam Ameryki.Gosiakol no zrobiły mi się torbiele na jajniku, zero @, PMS 60-dniowy i gin dał mi ten progesteron na wywołanie @ i drugi miech do "uregulowania" sytuacji. Myslałam, że to po wierzbonie tak mam, ale powiedział ze to nie do końca pewne, że pco i taka moja przedmenopauzalna (bosze jak to brzmi brrrr) uroda. Hmmm czy ktoś wie czy na menopauzie to babki czują się jak na niekończącym się PMS-ie??? Dżizez jeśli tak to ja poproszę o humanitarną eutanazję chyba ![]() Aaa i to nie woda, rzucam się na żarcie jak wygłodnialy pies...wierz mi potrafię 5 kg w 2 tyg. woda połowa a drugie obżarstwo i jest 5 kg![]() I weź sie tu człowieku nie powieś, hormony nie bo guzy piersi, bez hormonów łysina, trądzik i torbiele na jajnikach...ale sąsiadów mam fajnych ![]() Sailorku
|
|
|
|
#4510 |
|
Zadomowienie
|
Quleczka byłaś już na drugiej turze?
|
|
|
|
#4511 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio czytałam o placencie, czyli wyciągu z łożyska i spirulinie, czy któraś z Was to stosowała przy androgenie , bo przy normalnym wypadaniu pomaga, ale nie wiem jak u nas....nie wiem być może i tu ktoś o tym pisał, ale tyle tego ostatnio czytam że mi się miesza ![]() U mojej córki wypadanie postępuje gorzej niż u mnie w jej wieku i już nie wiem co robić, na dodatek ja miałam gęsty tył a u niej leci i czubek i przód boki...bardzo i tył też....została 1/4 włosów.....jestem załamana i nie wiem jak jej pomóc, teraz łyka solgar i wracamy do ziół i kozieradki no i jeszcze seboradin z papryką odnowimy..... Gosia co do bejbików to ja miałam ich dużo po jantarze właśnie, ale potem dołożyłam kozieradkę, dostałam okropnego swędzenia i odstawiłam oba, tylko po jantarze strasznie zsianowały mi się włosy, są okropne nigdy takich nie miałam....no i jakieś 2 miesiące po odstawieniu jantaru strasznie zaczęły mi wypadać....ale to się zbiegło z wakacjami i upałami, więc nie wiem....od tygodnia wróciłam do jantara, na razie ok, ale boje się dołożyć naprzemiennie kozieradkę ze względu na to swędzenie A i jeszcze kusi mnie arginina, jakby tak pomieszać ją z tym kompleksem Edytowane przez Ewikk96 Czas edycji: 2013-08-18 o 23:26 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4512 | |
|
Wtajemniczenie
|
illegale, z nieba spadłaś mi ze swoim blogiem. Ostatnio taką nudą zaczęło wiać w kuchni, a tu takie smakołyki u Ciebie widzie
[/QUOTE]cieszę się : D ja ostatnio bardzo polubiłam gotować/piec, ale rzadko mi się chce latać do kuchni z aparatem :< Cytat:
P.S. Postaram się napisać więcej o tym jak walczę o włosy na swoim blogu, bo trochę już do opisania jest ;p
|
|
#4513 |
|
Wtajemniczenie
|
illegale --> ja Ciebie pamietam
i cieszę się, że jest lepiej. A który spectral używasz? Ja mam spectral nanoxidil DNC-N, ale powiem Wam, że używam go 2 razy/tyg., bo strasznie przetłuszcza. Ja mam wersję z minoxidilem, rzeczywiście urosło po nim trochę nowych włosków i wygladają konkretnie. ewik96 --> l-arginina dodana do wcierki to dobry pomysł, ona pobudza krążenie, ja polecam, może razem z tym kompleksem? Chciałam też napisać, że biokap ograniczył wypadanie u mojego brata, a on na 100% ma androgenowe, nie jest ono agresywne, idzie wolno, no ale jest. W sitku jest dużo mniej włosów. Znacie jakieś skuteczne, domowe sposoby na kaszel? Mam straszny i nie mogę się go pozbyć. mam go z nadwrażliwości na zmiany temperatury, strasznie się męczę, może macie jakiś sprawdzony sposób?
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
#4514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie jest lepiej, ale boję się, że po odstawieniu androcuru wszystko wróci : ( brać hormony i mieć włosy, czy nie brać i nie niszczyć wątroby/żołądka i nie mieć włosów....
|
|
#4515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim zdaniem przy tak różnorodnej pielęgnacji i suplach nie ma mowy, żeby tylko jedno akurat działało na odrost. Raczej powiązanie kilku rzeczy, czasami nieświadomie, daje kopa. Info od fryzjera, dotyczącym odrostu włosów bym się nie przejmowała raczej, może miał na myśli te które znajdują się blisko twarzy? Nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze polecam jogę, zajmiesz się czym i poczujesz, że masz mięśnie w takich miejscach, o które nawet byś się nie podejrzewała u mnie przedziałek wygląda całkiem sympatycznie, łysy placek na czubku lekko zarósł, co jest największym osiągnięciem Nic mi się nie rozdwaja hehe chociaż było stresująco ![]() Przykolegował się do mnie androstendion 5,48ng/ml przy normie 0,75 - 3,89ng/ml Jak myślicie, jakie jest prawdopodobieństwo, że wysokie dht ma wpływ na wynik tsh? Edytowane przez Sailor Star Fighter Czas edycji: 2013-08-19 o 18:24 |
|
|
|
|
#4516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na kaszel kiedyś robiłam syrop z cebuli mnie i córce pomagał : cebulę pokrój w półtalarki zasyp odrobiną cukru lekko podgrzej, gdy puści sok dodaj miód i najlepiej na mnie działał ciepły...mam nadzieje że pomoże ![]() Właśnie dostałam info że piperyna i adenozyna będą dostępne dopiero w połowie albo pod koniec września
Edytowane przez Ewikk96 Czas edycji: 2013-08-19 o 19:41 |
|
|
|
|
#4517 |
|
Przyczajenie
|
Odp: Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów cz.II
Witam. Mam pytanie: czy ok. 60 włosów wypadajacych na dzień to już problem? Czytałam, że może ich wypaść nawet 100 i nie oznacza to jeszcze łysienia, ale nie do końca mnie to przekonuje.
|
|
|
|
#4518 |
|
Rozeznanie
|
mlisa, 40 wlosow wypadajacych to tez juz problem, jesli wczesniej wypadalo 15. Wydaje mi sie to oczywiste, a artykuly w necie sa durne. Kazdy ma swoja norme.
illegale, NIKT by nie chcial brac antykow ani androcuru, prawda? Ja bym powiedziala, ze powinnas sie cieszyc, ze w ogole cokolwiek na Ciebie dziala. Sa dziewczyny ktorym nawet anrocur w konskiej dawce nie pomaga czyli jednym slowem nie ma dla nich nadziei. Sama sobie odpowiadasz na pytanie, wybor nalezy do Ciebie. Wlosy contra ryzyko dla zdrowia - takie sa fakty i nic tego nie zmieni. Dawke androcuru mozesz stopniowo zmniejszac, ale jesli odstawisz to wlosy na pewno wypadna, tutaj nie ma sie o oszukiwac. Jest jednak szansa, ze wystarczy im po czasie duzo mniejsza dawka plus ten spectral do usranej smierci np. Nie pamietam czy masz pcos, bo jesli tak to jeszcze jedna szansa na wyregulowanie hormonow jest ciaza, ale to tez nic pewnego. Jesli hormony w normie : jak wyzej. ewik napisz to tej babki z naturalisu, oni szybko odpisuja. JA juz od dluzszego czasu nie widzialam piperyny, ale moze jak im powiemy, ze chcemy kupic to zamowia. Ja tez zamowie i bede sciagac do francyji, ale ta adeozyna jeszcze neci. 3 mce temu mieli to nie kupilam, glupia. Ja po jantarze nigdy nie mialam siana, wrecz przeciwnie, ale nie wiem czy on dziala w ogole. Kiedys uzywalam tylko jego i bejbikow nie widzialam, dlatego obstawiam, ze to kompleks. On fajny jest takze dlatego, ze zupelnie nie przetluszcza. janiaw ubawilam sie ja nawet sasiadow mam beznadziejnych, slowo..zwlaszcza jedna wyjatkowo zatruwa nam zycie i od dawna jestesmy na sciezce wojennej , kompletne dno. Moim marzeniem jest nie miec sasiadow w promieniu 1km przynajmniej U mnie wypadanie zatrzymane zupelnie za cene zycia w strachu przed zakrzepica, ale przyznam, ze nawet szybko tym razem. Wypada po 7- 10 dziennie, ale za dwa tygodnie spodziewam sie nawrotu, jak zwykle. |
|
|
|
#4519 |
|
Rozeznanie
|
Sailorek o kurka niefajnie z tym andro
sprawdzaj regularnie, to może być takie odbicie po odstawieniu antyków, a przed anty ile miałas andro?Dzięki Kochana jogę znam, teraz przerzuciłam się na zumbę, ubaw po pachy. Ale wiesz mózgu nie wyłączysz, fajnie fajnie a od czasu do czasu stres łapie za gardło. Jeszcze 2 tyg. około, przeżyję![]() A napisz co zapodawałaś że przedziałek się zalesił? Dziewczyny napiszcie do naturalisa kiedy będzie adonezyna i piperyna, oni odpisują konkretnie, ja tez czekałam kilka dni na dostawę. Gosia a to trafiłam kula w płot z tymi sąsiadami, ja po prawej i lewej mam super, ale kilka domów dalej wariaci tez się znajdą, za to masz na bank szczeście w miłości piękne oczy i inne walory, trochę sama (bez kumpelki od serca) jesteś na tej obczyźnie? Hę?Mario a jaki kaszel? Suchy? Ja używam tantum verde w szpreju, a jak mocno "szczekam" to sinecod w kroplach, ze starych sposobów nawilżających to wapno musujące (takie najzwyklejsze bez dodatków-obkurcza), wit. C musująca też obkurcza, olej łyżka nawilży super, a jak mokry to inaczej. Masz sucho w domu? Mierzysz czyms wilgotnośc powietrza? Może to jednak alergiczny u Ciebie wtedy inaczej trzeba leczyć. Syrop z cebuli napewno też pomoże. Sailorek u Mastifka na blogu jest wersj antyandrogenowa w postaci śliwy afrykańskiej i ja wierzbona bym też poleciła bo andro na nim miałam w normie a sorry ale te moje objawy zew. to tylko androgeny produkują...
Edytowane przez janiaw Czas edycji: 2013-08-19 o 21:38 |
|
|
|
#4520 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zumba też fajna, ale ja za duża jestem aby w domu ją ćwiczyć. Mam za duży rozmach i z Chodakowską też parę razy mi się zdarzyło killerować, ale jej kardio dla takiego leniwca jak ja, to za dużo szczęścia na raz. Kończyło się na tym, że większą część ćwiczeń przesiedziałam dysząc ciężko na kanapie ![]() Domyślam się że to nie jest łatwe, ja jestem histeryczką, więc nawet nie chce wiedzieć jak bardzo panikowałabym, ale Ty jesteś silną babką, poradzisz sobie, a w nas masz dodatkową małą armię wsparcia ![]() Nie robiłam nic, czego tutaj nie pisałam i o czym nie rozmawiałyśmy. One sukcesywnie odrastały, połowa wypadała, ale i tak coś zdążyło zagęścić. Teraz uważam, patrząc na badania, że pewnie dlatego właśnie blokery były moim wybawieniem i to im zawdzięczam najwięcej. Cytat:
Pamiętam, że podobnie było na antykach, poprawa była tylko w dni odstawienia. Nigdy chyba tego nie ogarnę. Edytowane przez Sailor Star Fighter Czas edycji: 2013-08-19 o 23:17 |
|||
|
|
|
#4521 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i nie wiem czy czekać czy sam kompleks z arginina zamówić![]() Gosia u mnie też po jantarze na początku były lepsze włosy, nawet pianki nie musiałam kłaśc na te moje cienkie niteczki, ale po 3 butelkach strasznie się przesuszyły, ale ja wtedy i jantar, kozieradkę, seboren czasem i seboradin aplikowałam, i trzeba dodac ze codziennie je myję i to tez ma znaczenie ..... a macie jakieś sprawdzone sposoby na szybkie nawilżenie włosów, i żeby trochę się pogrubiły .....no wiem że cudu oczekuję, ale taki malutki jeszcze nikomu nie zaszkodził![]() Ja znów wróciłam do palmy....ostatnio po palmie i po wierzbonie też, miałam jakieś krwawienia, zobaczymy czy to ona miała na to wpływ czy to takie wiosenna zawirowania hormo, które nieraz już miałam...piję ją wieczorem ( po prostu skleroza ) z omegą, ale coś mi świta ze kiedyś doszłyście do wniosku że lepiej działa rano no i nie może być przerwy powyżej 24 godz, tak chyba kiedyś Maszkowa pisała....a swoją droga ciekawe co u Niej słychać czy dołożyć do niej coś jeszcze ? np. jakiś beta-sitosterol...np Antychol czy coś innego ?
Edytowane przez Ewikk96 Czas edycji: 2013-08-20 o 08:53 |
||
|
|
|
#4522 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczynki za przepisy na kaszel. U mnie jest on albo krtaniowy albo z nadwrażliwości oskrzeli, już nie wiem, co robić. Pomagaja tik taki
, zrobiłam sobie mieszankę: miód - cytryna - imbir. Może dodam cebulę.Jak będziecie robić zakupy w naturalisie, to mozecie kupić wit. B3, ona jest na porost, poprawia krążenie, piperynę i adenozynę koniecznie i kompleks, skoro Wam pomaga. Możecie to rozpuścic w jantarze, skoro części z Was tak służy. Właśnie też przymierzam się do zakupu spectrala, ale chyba nie wezmę DNC-N, tylko zwykły DNC, nie jestem w stanie przeżyć tej tłustej formuły nanoxidilu. Może, jak będziecie pisać do babki z naturalisa, to poproście o kompleks na łysienie? Żeby miał jakieś fajne substancje, nie tylko pokrzywę, ale np. czerwoną koniczynę, jakieś peptydy. Ja też mogę napisać. W naturalisie pojawił sie nowy kompleks, tym razem nawilżający, moze komuś się przyda: http://naturaliskosmetyki.pl/roslinn...ima-p-287.html
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
#4523 |
|
Rozeznanie
|
Sailorku a robisz przerwy z palmą? Może czas na zmianę, może spróbuj z tą śliwą, ten trądzik to może oczyszczanie po wierzbonie było , bo on jakoby oczyszcza cerę, bo testo to po palmie też by Cię wysypywało.
Ewikk na pogrubienie amla, olejki hinduskie z nią albo maseczka z proszku amli, włos mięsisty, no i włos w płynie własnej roboty sprej z keratyną (ale nie codziennie bo przeproteinowanie może wysusz zrobić)-to moje sposoby Pewnie znacie, ale może ktomuś się przyda, lekarz endokrynolog w prosty sposób wymienia sposoby leczenia http://www.endokrynologia.net/conten...sutyzm-trądzik Edytowane przez janiaw Czas edycji: 2013-08-20 o 14:29 |
|
|
|
#4524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To nie był trądzik oczyszczający, ten kilka razy miałam i różni się tym, że jest mega wysyp mniejszych i większych krostek, ale otwartych. Szybko znikają, pojawiają się nowe i za jakiś czas jest gładko. To były bolące, bardzo długo gojące się gule. Zajęło mi doprowadzenie skóry do ładu po tym. Testo też sprawdzałam i jest ok chyba, w środku normy w każdym razie. Palma zawsze działała na mnie jak antybiotyk. Narazie chce dokończyć badania. W czwartek idę do lekarza, z tym co już mam. Zobaczymy co powie ciekawego. |
|
|
|
|
#4525 |
|
Przyczajenie
|
Maria221
Mogłabyś mi powiedzieć jak mam rozpuścić tą adenozyne?czy moge w hydrolacie i ją podgrzać w kąpieli wodnej,bo pisze żeby podgrzać w celu rozpuszczenia? |
|
|
|
#4526 |
|
Wtajemniczenie
|
kattka33---> nigdy nieczego nie podgrzewałam, adenozyna dobrze się rozpuszcza w jantarze i hydrolatach, nigdy nie miałam z nią problemów.
|
|
|
#4527 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje za odpowiedz.Pierwszy raz robie coś samorobionego i nie mam pojęcia jak się za to wziąć.Na stronie Naturalis wyczytałam zeby ją podgrzać ale i bez tego faktycznie dobrze się rozpuszcza więc niewiem czy jest taka koniecznośc.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4528 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
mam pytanie odnośnie hormonów - endokrynolog do której się zglosiłam, kazała mi zbadać poziom: androstendion, tyreotropina (TSH), wolna tyroksyna (FT4), P/c anty-TG, P/c- anty TPO. Wszystkie wyszły w normie. Czy jest sens według Was badać np. testosteron albo prolaktynę? Dodam, że z miesiączką nigdy problemów nie miałam. W październiku mam wizytę u dermatologa i chciałabym pójść już z kompletem badań, żeby wykluczyć np. (lub też nie) AGA. Od jakiegoś czasu stosuję Loxon, ale niestety nie działa. |
|
|
|
#4529 |
|
Rozeznanie
|
Jest koniecznosc, a nie sens. A jaka ta norma TSH u Ciebie ? Regularna miesiaczka o niczym nie swiadczy moja droga
Ja tak btw troche zglupialam z moja tarczyca, bo uroslo mi troche tsh i jednoczesnie wolna tyroksyna mi wyszla ponad norme :/ To to nadczynnosc juz jest teraz ? Lekarz mi powiedzial, ze poziom sie reguluje wedlug tsh, ale chyba bez sensu dowalac hormonow z zewnatrz skoro jest ich juz za duzo ? Ktoras z Was miala podobna sytuacje ? Edytowane przez Gosiakol Czas edycji: 2013-08-21 o 22:47 |
|
|
|
#4530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I jeszcze jedno, ale złożone , te których używacie i które są dostępne w Polsce Edytowane przez Ewikk96 Czas edycji: 2013-08-22 o 01:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

ale ma tez chamowac wypad wlosow. Nadal go maja, widzialam niedawno. Nie maja natomiast piperyny i adeozyny, a te rzeczy na raz powinny tak dzialac, ze Vichy i inne Ducraye moga sie schowac. 

rzekł ze jakby urosły to miałabym połowę więcej włosów na głowie niż mam, postekał nad tym co mam, wyleczył z krótkich włosów i metamorfozy brak

ale to już normalka więc nie odkrywam Ameryki.
woda połowa a drugie obżarstwo i jest 5 kg